Nu är det bara två veckor kvar till jul! Var tog hösten vägen? Kursen jag läser nu är dessutom helt crazy så har varit lite i en bubbla, som sprack i veckan och med den tappade jag lite studiepepp. Åkte på en ordentlig förkylning så har faktiskt tagit det lite lugnt i veckan, hängt lite extra med mina boys och inte skyndat iväg till skolan varje dag. Får väl ta igen det nästa vecka, men kändes som rätt val.

Idag har Ossian fått träffa både sin farmor och sin mormor och morfar 🙂 vi var på lunch hos min svärmor och sen kom mina föräldrar för att lämna bilbarnstolen och passade då på att fika lite. Ossian var så glad! Är verkligen glad att vi har våra familjer så nära ❤️

Igår hängde vi med gudmor Karin och Daniel och bakade lussebullar och rockyroadgodis ☺️ älskar lussebullar!

Sen åt vi hamburgare och snackade skit 😆


Glad andra advent allihop!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om förra kursen var ganska slapp och luftig i schemat, till och med en vecka utan föreläsningar (!), så är denna dess totala motsats! Förra veckan var jag i Gävle två gånger, Norrtälje en gång och resterande dagar läste jag som en tok inför hemtentan vi hade den här veckan måndag-tisdag. Behöver jag säga att jag är lite slut i huvudet?

Så var sitter jag och skrivet detta? Jo, på tåget mot Gävle! Hade allvarliga tankar på att strunta i att åka idag men jag har ju faktiskt valt detta och då är det bara att gört! Förra tisdagen var en temadag om våld i hemmet som inte var obligatorisk, vi var 20% av klassen som kom...själv fann jag dagen väldigt intressant och den gav mycket till tentan så helt klart värt! Torsdagen var också väldigt givande, framförallt förmiddagen så jag har hög krav på dagen!

Morgonen började ju lagom bra, men vad har man att förvänta sig när man går upp innan kl 5 😕 kom iväg i tid, det hade slutat regna och jag behövde inte springa till tunnelbanan. Trodde jag ja!
Kommer fram till tunnelbaneingången närmast där jag bor 5.44, jo men då öppnar de kl 6! 😤 mötte en kille i backen ner så tänkte inte på det men så står det en kille utanför och då fattar jag, det är stängt! Hon i spärren vägrar öppna fast hon ser oss så det var bara att löpa runt halva Alvik till andra nedgången, i regnet som nu bestämt sig för att komma tillbaka. Dyngsur kommer jag in i tunnelbaneentrén och kommer med ett tåg så att jag ändå hinner till centralen i tid, hann även köpa mitt kaffe, men ska nog ändå kontakta SL. Fick veta av han som inte heller kom in i tunnelbanan att han jag mötte i backen hade kommit ut därifrån, borde det inte vara stängt åt båda hållen???

Hoppas alla får en fin dag, nu blir det kaffe och skolprep!

Likes

Comments

Är det bara jag som hatar frågan ”vad ska vi äta till middag?” Blir ju samma sak om och om igen, men nu försöker vi göra sånt som Ossian också kan äta och detta gjorde att jag äntligen fick chansen att laga en rätt som jag lagade mycket förut: torsk med en sås på currystekt lök, paprika och körsbärstomater på burk. Fick lära mig det när jag själv var barnvakt för en massa år sedan så då måste det ju funka!

Resultat: funkade ganska bra första gången, jättebra gången efter och inte så bra sista gången 😂 men så är det väl med en ettåring!

Som tur var hade jag lagom till att detta skulle lagas valts ut att prova Zetas körsbärstomater på burk så slapp till och med gå till affären för att köpa det! #buzzador #zetatomaterbuzz

Idag fick det bli ugnspannkaka till allihop! Lilleman fick med frysta bär men vi fick sylt 😋

Likes

Comments

Här sitter jag på tåget, smått bitter. Sista lektionen, ett seminarium, för kursen var idag och anledningen till att jag är lite bitter är för att den varade i 75 minuter.

Det som dessutom skulle vara ett diskussionsseminarium blev inte så mycket diskussion. Jag vet att jag är ganska duktig på att prata och hade nog kunnat hålla på ett tag, men det verkade inte så många pepp på, de flesta ville nog åka hem. Känns bara lite ovärt att ta tåget 2h dit och 1,5h hem för 75minuter!

Men jag är inte bitter... fick ju gå upp till denna vackra morgon i alla fall, för även om lektionen var 13-15 var det billigast att åka vid 8...men nej, jag är inte bitter 😆

Om två dagar är det tenta! Känner mig peppad på nästa kurs redan! Är typ en socionomkurs med inslag av kriminologi så tror den kommer vara väldigt givande.

Kursen vi har haft nu har varit en juridikkurs så har varit en tung kurs, men otroligt intressant. Efter gymnasiet, innan jag blev kriminolog, ville jag läsa till jurist men kom inte in. Kom sen fram till att det nog ändå inte var rätt, men jag tycker fortfarande att det är intressant.

Heja mig på torsdag!

Likes

Comments

När Ossian skulle fylla 1 år väntade vi lite med att köpa present, han fick så mycket på sitt kalas och hade även massa sedan innan (och en del saker väntat fortfarande på att få komma fram). Vi hade dock bestämt vad han skulle få av oss: en hemmagjord aktivitetsvägg!

Dock kostar en sån en del och man måste ju ja lite tid till att göra den, vilket vi haft nu efter sommaren när jag inte jobbar och Fredrik är hemma. Så nu har vi gjort den!

Gick till ett byggvaruhus och köpte en spånskiva som vi fick uppsågad i rätt mått, köpte lite hjul, några låsgrejor, lampknappar, handtag...

Bild 1 från vänster: omålad spånskiva
Bild 2: alla saker som ska på
Bild 3: målad och redo att aktiveras!

Baksidan av vår köksö har saknat täckskiva och vi har länge funderat vad vi ska sätta där men det var ju perfekta stället för aktivitetsväggen!

Bild 1 från vänster: upplagt för att se hur det skulle bli
Bild 2: några grejer på plats
Bild 3: på plats bakom köksön!

Kommer sätta dit lite fler saker så är bara bra att det är lite luftigt bland sakerna. Har tänkt att vi ska en ett blixtlås, lite tyger... jag återkommer!

Likes

Comments

Ja, så är det faktiskt! I och med att jag läser socionomprogrammet på distans (eller som det heter så fint: studieortsbaserad distansutbildning, min studieort är då Norrtälje) har jag mycket tid över till att hänga med mina grabbar!

Idag gjorde i nåt vi länge tänkt göra: vi var på badhus! På Vällingby simhall har de ett litet äventyrsbad för de allra minsta, Ossian vart helt till sig! Stoppade fingrarna där det sprutade vatten så han fick allt i ansiktet och skrattade och skrattade och gjorde det om o om igen!!! ☺️ efteråt fick han en banan och sov sen i 40 minuter medan jag och Fredrik åt lunch på TacoBar. Perfekt!

Men just eftersom jag studerar kan inte hela dagarna gå åt till att bara göra roligt, så medan grabbarna tog en eftermiddagsnap efter mellis satt jag med lagbok och nästa veckas inlämningsuppgift. Inte lätt att plugga hemma men när de sover får man passa på, sova får jag göra en annan dag!

Likes

Comments

Förra helgen var vi på landet med mina föräldrar. En av anledningarna till att vi åkte ut var för att köra dit den säng vi hade innan vi köpte vår nya. Vi ska ha den i vårt rum när renoveringen är klar och efter att h stått i vårt ena källarförråd i två år fick vi nog. Så nu är den där! Var ju skönt också för då hade vi en bra säng att sova i, bäddsoffan gick nämligen sönder sist vi var där...den höll ändå i runt 15 år!

Ett annat mission var att gå upp på vinden för att leta upp mina gamla barnleksaker. Vi kom hem med en redig kasse 😀 OCH! Bygeln till min gamla triptrapstol! Pappa hade lyckats leta upp stolen i källaren i stan men inte hittat bygeln, varför den nu var på landet får vi låta vara ett mysterium.
Vi sparade lite pengar då vi valde att inte köpa den nya varianten av Stokkes TripTrap, Ossian fick ha en Ikea-stol så länge 🙂

Gjorde även ett fynd på vinden: spelet Spökslottet! Tydligen görs det inte längre och Fredrik tyckte det var grymt så det fick åka med hem. Själv hade jag glömt att vi ägde detta spel 😶

Men det där var ju förra helgen! Helgen som var hände det inte så mycket. Jag och Ossian gick för att hänga med lilla Göte som inte fick följa med päronen till landet. Passade på att köpa indiskt då Alvik brister i sitt takeawayutbud.

Våra garderober till hallen anlände även på lördagen, självklart med en trasig del så det var tur att vi inte bjudit in våra bygghjälparkompisar 🙄

Han hade inte tid att stanna för fler bilder 😂

På söndagen var vi bjudna till Afternoon Tea hos sambons mamma, himla mysigt! Ossian diggade sconesen, men framförallt har han börjat käka russin vilket har blivit en stor favorit och sconesen innehöll just detta ☺️

Just i detta nu sitter jag i skolan och inväntar att seminariumet ska starta. Var dock tvungen att ta ett tåg som gjorde att jag var på plats i Gävle 80min för tidigt. Men då hann jag iofs köpa en kanelbulle!

Likes

Comments

Tredje veckan som student har börjat, föreläsning idag och i måndags och gruppträff i tisdags! Den här kursen har mest föreläsningar på nätet så kan sitta hemma framför datorn och lyssna. Dessutom har vi en lärare som förstår att folk har annat för sig så han spelar in sina, vilka är typ alla! Toppen om man inte kan lyssna nångång.

Känner dock att jag måste skapa nån slags dagrutin. Som när man går till jobbet! Pratade med en vän om det vars kille pluggade tills i början av sommaren. Han gick iväg varje dag som om han skulle till jobbet och jag borde nog börja med det. Kanske inte alla dagar men flertalet. Har upptäckt att man kan kolla föreläsningarna på iPaden så kan ju sitta var som helst med internet, perfekt! Så idag satt jag på Kungliga biblioteket, det enda bibliotek jag hittat som öppnar innan kl 10. Annars kommer jag nog åka till Universitetet, men på idag skulle jag luncha med mamma så blev smidigare såhär 🙂hade typ missat att det var torsdag så blev glatt överraskad när vi kom ner till lunchrestaurangen som ligger i Kungliga Biblioteket och de serverade ärtsoppa och pannkakor! Yay!

Ser det faktiskt som en fördel att jag har ganska lång resväg till skolan. Om man inte hunnit läsa något hinner man läsa ganska mycket och om man ska förbereda sig för något annat hinner man i lugn och ro gå igenom det. Som på bilderna satt jag och läste inför en föreläsning och på den andra skrev in mina anteckningar inför dagens grupparbete.

Är väl lite segt att behöva gå upp tidigt men det gör jag ju annars ändå 😂

Är verkligen lyxigt att både få vara hemma med mina favoriter och samtidigt få fortsätta mina studier. Igår lunchade vi, lekte i en park och handlade inför ett kul projekt som vi påbörjat, resultat kommer! Jättemysigt ☺️

Likes

Comments

SISTA VECKAN!

Nu har jag bara två dagar kvar på jobbet (med denna inräknad)! Den här veckan kom kollegan tillbaka från semestern så då har vi varit två, inte lika ensamt men kanske lite överflödigt, någon undrade varför vi var två men det var ju planerat så redan innan så då får det vara så. Jag har kunnat visa henne lite saker och lärt henne lite sånt man lär sig efter att ha varit på företaget i över 4 år. Så det var ju bra!

Så imorgon är sista dagen. Känns skönt men samtidigt lite tråkigt. Tycker verkligen om detta ställe och människorna här så det kommer jag sakna, men det hade aldrig gått att jobba, plugga och vara mamma. När jag var gravid pluggade jag samtidigt som jag jobbade eftersom min utbildning är på distans men man måste ändå vara i skolan en gång i veckan, ungefär, för grupparbete så det hade inte funkat nu när det bara är en person i receptionen. Dessutom hade jag aldrig fått vara helt ledig då jag hade behövt plugga när jag var hemma och då vill jag ju vara med Ossian, så nej, vi hoppar det. Jag är imponerad av de som gör det men jag behöver inte göra det så då vill jag hellre ha det lite lugnare.

Har ju lite att se fram emot den närmaste tiden vilket känns kul nu efter fem veckors jobb. I helgen åker vi till landet med mina föräldrar, sen några dagar hemma ledigt innan skolan börjar på torsdagen men sen på fredagen åker vi till Dalarna för att fira mina föräldrar som firar 30årig bröllopsdag! Ska vara där hela helgen tillsammans med släkt och vänner från runtom i landet och bara umgås och ha det gött! Så mysigt!

Måste ju få skryta lite! Är ganska stolt över mig själv nämligen!

Efter att vi städade källaren förra helgen tog jag upp min cykel, pumpade den och ställde den i cykelstället utanför vårt hur och sen har jag cyklat till jobbet i stort sett alla dagar denna och förra veckan! Hade nog börjat tidigare om jag hade hunnit få upp cykeln, men kvällarna gav aldrig någon möjlighet till det (låter som en ursäkt men med en liten knodd och andra saker som händer på kvällarna gick det inte) så bättre sent än aldrig!

Så dessa bilder tog jag i måndags morse på väg till jobbet. Vi bor ganska fint ändå (de beiga husen till vänster som ligger i solen) 😊

Likes

Comments

Jag känner mig ensam på jobbet, den var ny! Innan jag gick på mammaledighet jobbade jag med min kollega i över 4 år (tror jag...) och innan dess satt jag i en annan reception med två andra tjejer men nu, nu sitter jag här helt ensam! Dessutom är det ju mindre att göra än vi hade att göra förr så blir ju lite så att man inväntar nästa sak som ska göras. De första veckorna var det lite skönt att kunna sitta här och fixa och dona, då hade jag lite datauppgifter att fixa med, skriva instruktioner och så men nu, nu har jag ju gjort det! Så ja, jag känner mig lite ensam... Saknar dig Urris!


Kan ju dock tänka tillbaka på gårdagskvällen och då ler jag inombords. Under mammaledigheten hängde jag ganska mycket med min mammagrupp och nu om några veckor ska en av dem gifta sig så igår hade vi en liten minihippa för henne! Tillsammans med hennes blivande man hade en av tjejerna sett till att han skulle säga att han skulle på AW och behövde därför möta henne vid tunnelbanan. Men när hon kom dit stod vi där! Vi var bara tre som hann komma på plats till att möta henne där men sen åkte vi till Piren nere vid Hornsbergs strand och där var det fyra till som mötte oss! Hon blev verkligen jätteglad "har ni gjort detta för mig?!" :) Självklart skålades det i bubblor!

Älskar sånt här, att glädja andra!

Jag åt mumsig råbiff som jag passar på att göra om det finns och till efterrätt creme brulé, mums!

Idag står kräftkalas hos svärmor på schemat! Så efter att jag o pappa åkt och hämtat ut min nya skrivare (bra att ha inför skolstart) så blir det kräftkalas! Värsta kalasveckan! För imorgon fyller även min fina sambo år så blir ju att fira då med!

Likes

Comments

Instagram@ciliacn