När Ossian skulle fylla 1 år väntade vi lite med att köpa present, han fick så mycket på sitt kalas och hade även massa sedan innan (och en del saker väntat fortfarande på att få komma fram). Vi hade dock bestämt vad han skulle få av oss: en hemmagjord aktivitetsvägg!

Dock kostar en sån en del och man måste ju ja lite tid till att göra den, vilket vi haft nu efter sommaren när jag inte jobbar och Fredrik är hemma. Så nu har vi gjort den!

Gick till ett byggvaruhus och köpte en spånskiva som vi fick uppsågad i rätt mått, köpte lite hjul, några låsgrejor, lampknappar, handtag...

Bild 1 från vänster: omålad spånskiva
Bild 2: alla saker som ska på
Bild 3: målad och redo att aktiveras!

Baksidan av vår köksö har saknat täckskiva och vi har länge funderat vad vi ska sätta där men det var ju perfekta stället för aktivitetsväggen!

Bild 1 från vänster: upplagt för att se hur det skulle bli
Bild 2: några grejer på plats
Bild 3: på plats bakom köksön!

Kommer sätta dit lite fler saker så är bara bra att det är lite luftigt bland sakerna. Har tänkt att vi ska en ett blixtlås, lite tyger... jag återkommer!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, så är det faktiskt! I och med att jag läser socionomprogrammet på distans (eller som det heter så fint: studieortsbaserad distansutbildning, min studieort är då Norrtälje) har jag mycket tid över till att hänga med mina grabbar!

Idag gjorde i nåt vi länge tänkt göra: vi var på badhus! På Vällingby simhall har de ett litet äventyrsbad för de allra minsta, Ossian vart helt till sig! Stoppade fingrarna där det sprutade vatten så han fick allt i ansiktet och skrattade och skrattade och gjorde det om o om igen!!! ☺️ efteråt fick han en banan och sov sen i 40 minuter medan jag och Fredrik åt lunch på TacoBar. Perfekt!

Men just eftersom jag studerar kan inte hela dagarna gå åt till att bara göra roligt, så medan grabbarna tog en eftermiddagsnap efter mellis satt jag med lagbok och nästa veckas inlämningsuppgift. Inte lätt att plugga hemma men när de sover får man passa på, sova får jag göra en annan dag!

Likes

Comments

Förra helgen var vi på landet med mina föräldrar. En av anledningarna till att vi åkte ut var för att köra dit den säng vi hade innan vi köpte vår nya. Vi ska ha den i vårt rum när renoveringen är klar och efter att h stått i vårt ena källarförråd i två år fick vi nog. Så nu är den där! Var ju skönt också för då hade vi en bra säng att sova i, bäddsoffan gick nämligen sönder sist vi var där...den höll ändå i runt 15 år!

Ett annat mission var att gå upp på vinden för att leta upp mina gamla barnleksaker. Vi kom hem med en redig kasse 😀 OCH! Bygeln till min gamla triptrapstol! Pappa hade lyckats leta upp stolen i källaren i stan men inte hittat bygeln, varför den nu var på landet får vi låta vara ett mysterium.
Vi sparade lite pengar då vi valde att inte köpa den nya varianten av Stokkes TripTrap, Ossian fick ha en Ikea-stol så länge 🙂

Gjorde även ett fynd på vinden: spelet Spökslottet! Tydligen görs det inte längre och Fredrik tyckte det var grymt så det fick åka med hem. Själv hade jag glömt att vi ägde detta spel 😶

Men det där var ju förra helgen! Helgen som var hände det inte så mycket. Jag och Ossian gick för att hänga med lilla Göte som inte fick följa med päronen till landet. Passade på att köpa indiskt då Alvik brister i sitt takeawayutbud.

Våra garderober till hallen anlände även på lördagen, självklart med en trasig del så det var tur att vi inte bjudit in våra bygghjälparkompisar 🙄

Han hade inte tid att stanna för fler bilder 😂

På söndagen var vi bjudna till Afternoon Tea hos sambons mamma, himla mysigt! Ossian diggade sconesen, men framförallt har han börjat käka russin vilket har blivit en stor favorit och sconesen innehöll just detta ☺️

Just i detta nu sitter jag i skolan och inväntar att seminariumet ska starta. Var dock tvungen att ta ett tåg som gjorde att jag var på plats i Gävle 80min för tidigt. Men då hann jag iofs köpa en kanelbulle!

Likes

Comments

Tredje veckan som student har börjat, föreläsning idag och i måndags och gruppträff i tisdags! Den här kursen har mest föreläsningar på nätet så kan sitta hemma framför datorn och lyssna. Dessutom har vi en lärare som förstår att folk har annat för sig så han spelar in sina, vilka är typ alla! Toppen om man inte kan lyssna nångång.

Känner dock att jag måste skapa nån slags dagrutin. Som när man går till jobbet! Pratade med en vän om det vars kille pluggade tills i början av sommaren. Han gick iväg varje dag som om han skulle till jobbet och jag borde nog börja med det. Kanske inte alla dagar men flertalet. Har upptäckt att man kan kolla föreläsningarna på iPaden så kan ju sitta var som helst med internet, perfekt! Så idag satt jag på Kungliga biblioteket, det enda bibliotek jag hittat som öppnar innan kl 10. Annars kommer jag nog åka till Universitetet, men på idag skulle jag luncha med mamma så blev smidigare såhär 🙂hade typ missat att det var torsdag så blev glatt överraskad när vi kom ner till lunchrestaurangen som ligger i Kungliga Biblioteket och de serverade ärtsoppa och pannkakor! Yay!

Ser det faktiskt som en fördel att jag har ganska lång resväg till skolan. Om man inte hunnit läsa något hinner man läsa ganska mycket och om man ska förbereda sig för något annat hinner man i lugn och ro gå igenom det. Som på bilderna satt jag och läste inför en föreläsning och på den andra skrev in mina anteckningar inför dagens grupparbete.

Är väl lite segt att behöva gå upp tidigt men det gör jag ju annars ändå 😂

Är verkligen lyxigt att både få vara hemma med mina favoriter och samtidigt få fortsätta mina studier. Igår lunchade vi, lekte i en park och handlade inför ett kul projekt som vi påbörjat, resultat kommer! Jättemysigt ☺️

Likes

Comments

SISTA VECKAN!

Nu har jag bara två dagar kvar på jobbet (med denna inräknad)! Den här veckan kom kollegan tillbaka från semestern så då har vi varit två, inte lika ensamt men kanske lite överflödigt, någon undrade varför vi var två men det var ju planerat så redan innan så då får det vara så. Jag har kunnat visa henne lite saker och lärt henne lite sånt man lär sig efter att ha varit på företaget i över 4 år. Så det var ju bra!

Så imorgon är sista dagen. Känns skönt men samtidigt lite tråkigt. Tycker verkligen om detta ställe och människorna här så det kommer jag sakna, men det hade aldrig gått att jobba, plugga och vara mamma. När jag var gravid pluggade jag samtidigt som jag jobbade eftersom min utbildning är på distans men man måste ändå vara i skolan en gång i veckan, ungefär, för grupparbete så det hade inte funkat nu när det bara är en person i receptionen. Dessutom hade jag aldrig fått vara helt ledig då jag hade behövt plugga när jag var hemma och då vill jag ju vara med Ossian, så nej, vi hoppar det. Jag är imponerad av de som gör det men jag behöver inte göra det så då vill jag hellre ha det lite lugnare.

Har ju lite att se fram emot den närmaste tiden vilket känns kul nu efter fem veckors jobb. I helgen åker vi till landet med mina föräldrar, sen några dagar hemma ledigt innan skolan börjar på torsdagen men sen på fredagen åker vi till Dalarna för att fira mina föräldrar som firar 30årig bröllopsdag! Ska vara där hela helgen tillsammans med släkt och vänner från runtom i landet och bara umgås och ha det gött! Så mysigt!

Måste ju få skryta lite! Är ganska stolt över mig själv nämligen!

Efter att vi städade källaren förra helgen tog jag upp min cykel, pumpade den och ställde den i cykelstället utanför vårt hur och sen har jag cyklat till jobbet i stort sett alla dagar denna och förra veckan! Hade nog börjat tidigare om jag hade hunnit få upp cykeln, men kvällarna gav aldrig någon möjlighet till det (låter som en ursäkt men med en liten knodd och andra saker som händer på kvällarna gick det inte) så bättre sent än aldrig!

Så dessa bilder tog jag i måndags morse på väg till jobbet. Vi bor ganska fint ändå (de beiga husen till vänster som ligger i solen) 😊

Likes

Comments

Jag känner mig ensam på jobbet, den var ny! Innan jag gick på mammaledighet jobbade jag med min kollega i över 4 år (tror jag...) och innan dess satt jag i en annan reception med två andra tjejer men nu, nu sitter jag här helt ensam! Dessutom är det ju mindre att göra än vi hade att göra förr så blir ju lite så att man inväntar nästa sak som ska göras. De första veckorna var det lite skönt att kunna sitta här och fixa och dona, då hade jag lite datauppgifter att fixa med, skriva instruktioner och så men nu, nu har jag ju gjort det! Så ja, jag känner mig lite ensam... Saknar dig Urris!


Kan ju dock tänka tillbaka på gårdagskvällen och då ler jag inombords. Under mammaledigheten hängde jag ganska mycket med min mammagrupp och nu om några veckor ska en av dem gifta sig så igår hade vi en liten minihippa för henne! Tillsammans med hennes blivande man hade en av tjejerna sett till att han skulle säga att han skulle på AW och behövde därför möta henne vid tunnelbanan. Men när hon kom dit stod vi där! Vi var bara tre som hann komma på plats till att möta henne där men sen åkte vi till Piren nere vid Hornsbergs strand och där var det fyra till som mötte oss! Hon blev verkligen jätteglad "har ni gjort detta för mig?!" :) Självklart skålades det i bubblor!

Älskar sånt här, att glädja andra!

Jag åt mumsig råbiff som jag passar på att göra om det finns och till efterrätt creme brulé, mums!

Idag står kräftkalas hos svärmor på schemat! Så efter att jag o pappa åkt och hämtat ut min nya skrivare (bra att ha inför skolstart) så blir det kräftkalas! Värsta kalasveckan! För imorgon fyller även min fina sambo år så blir ju att fira då med!

Likes

Comments

Tredje veckan snart klar! Denna vecka har folk börjat komma tillbaka från semestern och det händer lite mer, mer kaffe ska kokas och brev ska frankeras. Skönt att ha något att pyssla med. Dock är jag klar med allt jag skrev upp på min "Att göra lista", som jag skulle göra när kollegan var borta. Och nu då?


Har hunnit köpa en bok inför kommande kurs och en man på jobbet har fixat en ny lagbok till mig från 2016. Har även passat på att skriva ut lite papper som man kunde läsa, referenslitteratur du vet ;) Men nu då? Idag är det lite möten att fixa med men inte mer än vad jag klarar av. Tur att man har lunchsällskap i alla fall, har ju ingen att prata med där jag sitter så Sommarpratarna får stå för pratet medan jag pysslar runt.


Nu är det dags för fika och har lyxen att få en bulle att mumsa på som blev kvar från morgonens möte, så synd är det inte om mig!

Likes

Comments

415 dagar av ledighet tog till sist slut. Förra måndagen var det dags att gå tillbaka till jobbet. Hade lite ångest veckorna innan och detta berodde nog på att det kändes som att det var då sommaren ÄNTLIGEN kom! Kände mig lite blåst på konfekten så att säga. Men efter att ha pratat med mina vänner om hur jag kände och satt ord på det kändes det faktiskt lite lättare och sen var det inte så jobbigt att gå till jobbet. Något som spelade in i detta var nog att jag inte skulle gå tillbaka till samma jobb. Företaget jag jobbar för har flyttat till tillfälliga lokaler pga renovering av de gamla och min kollega som jag har jobbat med i ca 5 år har slutat. Första veckan skulle jag jobba med den nya tjejen men nu i tre veckor kommer jag att vara själv.


Rapport efter första jobbveckan: det gick bra men var väldigt segt att vara två receptionister som skulle hålla koll på att kaffet var påfyllt till de....3 personer som var på kontoret. Eftersom kontoret bara är tillfälligt finns det ju inte heller några förråd att städa, kök att rengöra, skåp att rensa - allt sånt är ju redan gjort! Dessutom kände jag ju inte den nya tjejen, även om hon var jättetrevlig och vi hade en bra vecka, men jag saknade min kollega :( Bilden nedan är från en julfest med rocktema för några år sen <3En bra sak som livade upp jobbveckan förr veckan var att min kompis bjöd med mig på AW! Hon pluggar i Lund och skulle flytta tillbaka i fredags så hade en liten "Byebye"-aw med lite blandat folk, några från hennes jobb, några från Rotaract (som jag lärde känna henne genom) och någon gammal kollega, jättekul! Var nog det jag behövde också. Dock skickade Fredrik mitt i allt att "Ossian har ställt sig upp" och då kände jag i ca 2 sekunder att jag borde varit hemma, men så sa nån annan "men då kommer han nog göra det igen" och han gjorde det ju faktiskt i Skåne första gången och då var jag ju med :)

Det börjar hända en massa nu med Ossian, är nog en tidsfråga innan han kan gå mellan saker, redan i helgen när vi var hos hans farmor och fikade traskade han runt kring soffbordet och stod själv (när han råkade vända sig bort från bordet) i ca 1,5 sekunder innan han satte sig på rumpen. Synd att man missar detta men sen kommer jag vara hemma mycket i höst så det känns helt okej.Nu är det tredje dagen själv i receptionen och det känns lite bättre, kan ha radion på och har hittat lite saker att pilla på. Roade mig med att göra en instruktion för hur man rengör kaffemaskinen igår och tog bilder och gjorde en riktigt idiotsäker beskrivning (tycker jag, sen vet man aldrig, jag har varit med om riktigt korkade personer).

Idag ska jag äta lunch med mamman min, ska bli mysigt! Man måste ju liva upp dagarna med något, förra veckan kom Fredrik och Ossian och åt lunch med mig en dag, men annars hade jag faktiskt matlåda...

Likes

Comments

I lördags åkte vi ut till landet för att hänga med mina föräldrar och njuta av skärgården. Då vårt hus fortfarande är en renoveringsplats står alla möbler inne i mitt rum och min brors NYA rum endast är golv,väggar och tak blir det lite planering om hur man ska sova och då vi ville slippa sova på extrasängar blev det bäddsoffan. Detta gjorde dock att Ossian fick sova i eget rum! Varför? Jo för om han skulle få sova ostört ställde vi hans resesäng i brorsans rum och hängde en pläd som dörr (ja just det, det finns bara dörrar till mitt rum och mina föräldrars!) men bäddsoffan står i storstugan där vi äter, umgås och ÄR. Och eftersom inte alla andra tänker gå och lägga sig vid 18 fick det bli så.

Kändes jättekonstigt först. Vissa kanske tänker att "det var väl på tiden" eller "den dagen skulle väl ändå komma snart" men nu blev det lite oplanerat och inte hemma så kändes nog mer just därför.

Resultat: första natten, Fredrik hämtade honom och la honom hos oss vid 3. Andra natten vaknade han först vid 5.30, som han brukar och då bytte vi blöja och åt frukost och mös sedan tillsammans o bäddsoffan.

Planen är att vi ska göra klart hans rum så han in flytta in där, men det hänger på andra saker. Måste köpa nya garderober till hallen så att vi kan göra oss av med en byrå som står i hans rum, sen ska vi sätta upp hyllor så att vi kan ta bort en bokhylla. Annars är det klart, men vill ju att det ska vara fint när han flyttar in!

Likes

Comments

Nu är vi hemma igen, kom hem igår på eftermiddagen. Passade på att kolla in nya Citybanan när vi kom till Centralen. Snacka om konstig syn, typ alla spår på Stockholms central var tomma och perrongerna likaså! Kändes helkonstigt! Hade tänkt ta en bild men vi fick börja vår hemkomst med att byta blöja på perrongen så tappade lite fokus.

Resan gick jättebra, Ossian sov en stund efter att vi börjat åka och var nöjd större delen av resan. Lite mellis och middag hann vi även med.

Så himla skönt att vi köpte vår nya resevagn, Bugaboo Bee5, var ju ganska mycket folk såhär i semestertider men den är så liten att när vi fällde ihop den fick den plats på hatthyllan!

Vi har haft det jättebra där nere! Vi har inte gjort så mycket men det gjorde ingenting, med två små filurer går tiden ganska fort ändå, om inte den ena skulle äta så var det den andra och sen kanske en skulle sova...

Den stora utflykten vi gjorde var att besöka Skånes djurpark. Det blev en heldag med lunch, fika och hela paketet! Ossian lyckades dock somna innan vi skulle kolla på björnarna typiskt nog, men han fick se älgen, renarna, getterna, grisar och massa fler djur.

Annars var det härligt att bara umgås, sitta på deras trädäck och jag fick även sova i typ två timmar på lördagen :) Ossian vägrade sova vidare efter sin väldigt tidiga frukost så jag var lite slut i huvudet.

Förhoppningsvis kommer de hit senare i sommar, då fyller även lilla Tuva, Ossians nya kompis, ett år och jag hopps de kommer så vi kan få fira henne! Ossian fick en jättefin present av dem så vore kul att få ge henne en present också :)

Imorgon blir det fika hos vänner och i helgen åker jag och Ossian till landet o myser med mina föräldrar!

Likes

Comments

Instagram@ciliacn