Nyligen blev jag diagnoserad med Tourettes och OCD (tvångssyndrom). När jag först fick höra om att både min morfar och min mamma anade att jag kanske hade denna diagnosen, blev jag jättesur och kände mig kränkt. Jag visste att jag hade både tix och tvångstankar, men trodde aldrig något sånt. Jag började sedan att läsa mer om det på egen hand och insåg väldigt snabbt att det passade in på mig.

Nu är utredningen klar och jag vet varför min kropp får mig att göra "rörelser" som jag inte vill och varför jag är så obssessed med att hålla koll på alla saker omkring mig och att hålla det rent runt omkring mig. Jag vet att det finns en orsak till varför jag har haft det extra svårt i skolan och varför jag kanske inte fattar saker som andra förstår. Det finns en anledning till varför jag ganska ofta blir väldigt arg utan allt för stor orsak. Alla lärare och andra personer har tyckt att jag är lat, en tonåring som skiter i skolan. Men så är det inte alls, precis som min psykolog sa, jag har fått kämpa mer och extra mycket pågrund av mina svårigheter i många år, inte så konstigt att jag inte pallade mer tillslut.

Det är svårt att acceptera, but i'm getting there. Jag ska ta tag i mig själv nu och få den hjälp jag behöver. Äntligen! Att ha en diagnos kanske gör dig "annorlunda". Men who the fuck cares egentligen? Den som jag kommer dela mitt liv med kommer vara någon som acceptera mig för alla mina brister. Man ska vara den man är och inte bry sig vad alla andra tycker och tänker.

Folk tror att de vet så mycket om diagnoser som de inte ens har någon koll på. Vilket är sjukt frustrerande!! När folk hör Tourettes, tänker de oftast på en person som säger massa ord/svärdomar!

Men såhär är det med den saken:

Koprolali är ett välkänt symtom vid Tourettes sysndrom men uppträder i själva verket bara för en minoritet (5-15%) av personerna med Tourettes. Den vanligaste formen av kopralali är att uttala enstaka ord, men i vissa fall kan symtomen bestå av hela meningar.

Jag har INTE kopralali.

Sedan så måste folk förstå att man har olika grader i en sjukdom/diagnos. Alla har inte exakt samma, vissa har det lite sämre och andra lite bättre. Jag kan tillexempel hålla inne mina tix när jag är bland folk osv. 

Försök och inte döma folk efter deras diagnos. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min finaste syster, jag vet att vi alltid kommer att ha varandra. Du har alltid tagit hand om mig! 

Jag älskar dig så mycket❤ Första bilden är från första gången hon såg mig och hon fick även päron i näsan hahah!

Likes

Comments

Det är så konstigt hur mycket livet kan förändras. Trodde aldrig att jag skulle vara den personen som är deprimerad och tar antidepressiva. Mitt yngre jag skulle förmodligen skratta åt tanken att det skulle hända mig. Tog min första tablett igår, vi får väl se hur det blir. Alla säger åt mig att det kommer bli bättre osv och jag förstår att de tror det eller att det kanske är så.. men för mig så känns det inte så, jag kan inte tänka mig att jag ska vara lycklig och älska mitt liv. Det handlar inte om att jag inte vill leva egentligen, det handlar om att jag inte vill leva som mig. Jag vill leva ett liv, men inte mitt. Om det nu makes any sense. Jag kan inte säga att jag inte har tänkt tanken på att ta livet av mig många gånger, men jag skulle aldrig våga och samtidigt vill jag inte dö. Jag är rädd för att dö, men jag är också jätterädd för att leva. Vilken frustration!!

Jag hade faktiskt en bra dag idag, var i stan med mina två fina vänner och sen hade jag myskväll med familjen ❤ Men ville ändå skriva om detta nu och få ut det.

Likes

Comments

Detta är min favorit youtuber eller vad det nu heter haha! Hon och hennes flickvän gör jätteroliga, fina och bra videos. Fick veta vilka de var genom min storasyster och nu så följer jag dem överallt och jag blir alltid så himla glad av deras videos! De är verkligen ett jättefint par och förut bodde Lucy i UK där hon kommer ifrån och Kaelyn i USA och de hade ett långdistansförhållande, men i år så flyttade de tillsammans och bor i USA, så himla fint!! Lucy, som då är min personliga favorit av de här två tjejerna har även en egen kanal där hon lägger upp ibland! Hon lägger upp jättekloka och fina videos. Älskade denna nya hon la upp! Hon inspirerar mig jättemycket och har blivit en förebild för mig. 

Gissa om jag blev glad när hon svarade för inte så längesen på tumblr och skrev detta:

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

omaaay.tumblr.com

Likes

Comments

Jag kan verkligen inte se någon framtid alls för mig. Men jag vill ändå inte dö. Men vad är det för mening med att leva?

​Detgörontjagorkarintemer


Likes

Comments

Såg på en film idag som heter Prozac Nation. Vill köpa den och även boken som den är baserad på! Kände igen mig i vissa saker som den tjejen kände. De här bilderna är precis hur det känns just nu.

Det värsta är när vissa inte fattar att man inte har valt det själv. Och vissa dagar hur mycket man än vill så kommer man inte upp ur sängen. Det går knappt att förklara, det bara blir så.

Likes

Comments