Nu är vi på plats i Barcelona. Det tar ca 6 timmar från Madrid.

Landskapet var faktiskt mycket grönt och röda berg. Spanien har verkligen varierande landskap i alla sina delar. Norrut och över berg åkte vi iaf.

Förbi massor av små byar med stenhus och massa borgruiner och slott.

Och många tjurar, ja ni vet den stora svarta tjuren som står överallt. Det är tydligen en reklam för ett företag som tillverkar vin och sprit.

Nu är vi på hotellet, Four points. Det är fint, en stor säng, frächt badrum, centralt och mysigt.

Alma, jag och Edvin delar rum. Nu slappar vi efter sushimiddag.

Imorgon blir det sightseeing!

Likes

Comments

Efter en lång väntan börjar äntligen sportlovet. Det blir inte så mycket sport för oss utan en roadtrip till Barcelona och Valencia. Det skall bli väldigt roligt eftersom jag inte varit på något av ställena innan.

För övrigt hoppas jag att vintern börjar gå mot sitt slut. Det har varit regnigt och stormigt, kallt och grått. Skillnaden mot hemma är ju att solen faktiskt skiner och dagarna ljusa mycket längre under hela vintern. Men nu ser jag framemot vindstilla soliga dagar i 15-20 grader.

Vi har haft lite otur här i huset med mögel bland annat. Vi har haft många turer fram och tillbaka med ägaren. Ett träd blåste ner i poolen en stormig natt. Upplevelse? Nja, men man blir påmind om naturens kraft.

  • 13 readers

Likes

Comments

Vi började vårt höstlov med att åka till Marbella. Vädret är fint med ca 20-25 grader.

Från Marbellla tog vi oss till Sevilla. Det tar ca 2 timmar. Rakt upp genom berg och sedan torra slätter. Det är mycket dramatisk natur här i Spanien tycker jag.

Sevilla är en mycket fin stad. Många fina smala gränder, mysiga kvarter, mycket folkliv, spårvagnar, häst med vagn och mycket grönska

Det växte citrusträd över hela staden. Undrar om de tar till vara på frukten, för det är ganska stora mängder. Och för mig så fascinerande!

Vi hade inte jättemycket tid på oss men kollade in Katedralen. Helt fantastiskt stor med mycket pampiga utsmyckningar. Vi klättrade även upp i klocktornet typ 30 vån upp med fantastisk utsikt över stan.

Vi kollade även in Plaza de Espana. Mycket imponerande bygge med fontäner och vart belägen i en park.

  • Spanien
  • 15 readers

Likes

Comments

Den 12 oktober är Spaniens nationaldag. I år var det också dagen då hösten började. Det regnade nämligen hela dagen, nästan oavbrutet. Det var vårt första regn på typ 3 månader.

På nationaldagen kan man åka in till stan och titta på militärparader och uppvisningar.

Vi valde dock att åka till en festival i den lilla staden Alcala de Henares. Också käbd som Cervantes födelseort och ett gammalt universitet.

Här finns storkar och dess bon på hustaken, mycket pittoreskt.

Trots att det regnade var det väldigt trevligt och det fanns massor av mat att smaka på.

Likes

Comments

Idag åkte vi till Segovia. Vi vandrade runt på stan och kollade på akvedukten, slottet och små smala gator.

Vi åt spädgris på en restaurang. Det är ett måste för besöket. Men för mig var det en once in a lifetime moment...

Likes

Comments

Tänk om man kunde smaka på alla dessa härligheter!

Vissa såg ut som något man kände igen

Vissa ser nog bättre ut än vad de smakar

Likes

Comments

På söndagar finns en stor marknad i Madrid, Rastro. Här kan man köpa kläder, småsaker, pryttlar, antikt och nytt. En himla massa stånd och mycket folk.

Alma köpte en drömfångare. I turkost.

Likes

Comments

I helgen hade vi besök av Pappa Ks bror. Det var kul att träffas igen och vi ville självklart visa upp en del av Madrid.

Retiroparken är en stor park i Madrid. Det finns en liten damm man kan ro i båtar på. Gräsmattor att slappa på, cykel- joggingvägar, träd, gamla hus, utställningar mm

Likes

Comments

I fredags åkte jag in till Madrid med några kompisar. Vi gick på museum och åt lunch på en härlig takterass.

  • Madrid
  • 15 readers

Likes

Comments

Idag började skolan igen efter sommarlovet. Det var tre spända barn som gjorde sig i ordning i morse.

Här gör man om klasserna inför varje år och man får nya fröknar. Man fick inte reda på vilken fröken man fått förrän igår, dvs dagen innan. Man fick inte ens veta vilka kompisar man hamnat med.

Det är säkert olika på olika skolor och hur skolorna förbereder sig...

Kan ni tänka er detta system i Sverige? Herregud vilket ramaskri, att inte veta vilken fröken man skall ha i nästa klass innan föregående läsår är slut? Och att byta kompisar, God forbid! Och inte veta vilka man skall gå med och behöva blandas upp!

Här funkar det bra iaf. Mina barn är supernöjda med både kompisar och lärare.

Själv ser jag flera positiva fördelar med detta system. Man lär känna fler barn över klasserna och trivs man inte får man en ny klass utan att behöva vara den nya hela tiden. Man får chans att byta roller eftersom gruppen ändras.

Skönt är det att vara innan i vardagen igen. Vi har dock en värmebölja på 38 grader idag. Jag tror jag blir sjuk av värmen, för jag svettas oavbrutet och känner mig allmänt dassig.

Likes

Comments