Idag har man skannat in bland annat chibi version av Ciara och även logotypen. Har då arbetat på illustrater för att få lite mer renare text..typ, men eftersom jag har schemalagd tid på olika ting så hade jag helt enkelt inte tiden på min sida så det får bli slutspurt på logotypen och sedan blir det att arbeta lite mer chibin så hon får lite färg och finare konturer. 

Vid 11:00 skulle jag vara på plats i bildsalen i Fryxellskaskolan då en av bildlärarna som jobbar där även är min lärare. Där har jag lyckats göra det sista för lilla Arrez (chibi versionen) så nu är han klar för att skannas in. Även lilla Shinim (chibi versionen) är även han redo för att skannas in så nu är det bara lilla Laze kvar!

Imorgon kommer jag ha ett litet möte med min handledare inom UF där vi kommer återigen diskutera lite om den kommande mässan och hur långt som är kvar. Förhoppningsvis kommer jag hinna med det som behövs innan mässan så att ingen lite figur lämnar utanför.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit på Fryxellskaskolan med Carita och även då pratat lite kring montern och de andra karaktärerna. Började sedan med att skriva ut möjliga poser till de olika figurerna Arrez, Shinim och Laze. Efter detta så började jag med att skissa fram Arrez då han är en av de enklare figurerna. Han kommer ha en trenchcoat, ett förstoringsglas men ingen hatt. Har inte skissat fram något förstoringsglas än men det kommer. När jag skissade använde jag mig av de så kallade "base" som jag skrev ut och la bakplåtspapper eller vad det nu heter och skissade på detta. Efter det så letade Carita fram en bild på en trenchcoat och skrev ut för att sedan hjälpa mig med början av trenchcoaten. När detta var klart så la man ett nytt lager bakplåtspapper över och skissade själva trenchcoaten ovanpå figuren för att sedan lägga den skissen under det bakplåtspapper som jag hade skissat fram figuren och skissade dit trenchcoaten. Suddade sedan bort de onödiga linjerna och skissade sedan byxorna. När skissandet var klart kopierade vi bakplåtspappret för att fortsätta på vanligt papper.

Likes

Comments

Har gjort klart texten för Ciara som kommer behöva skannas in för att sedan fortsätta med texten. Kommer även efter det göra ett nytt test på t-shirtarna genom illustrater för att även där se hur texten och dekoren passa ihop med t-shirtarna och deras olika färger. Texten kommer vara lila men funderar på att även där på den svarta t-shirten göra en vit "aura". Idag blev det däremot inget möte med Åke då han är sjuk så får försöka ta kontakt med honom nästa vecka för att kunna fortsätta arbetet. Har även kommit på namn till tre andra karaktärer som jag kommer skissa på inom en snar framtid. Lazy-C kommer ha namnet Laze istället för att det passar bättre, Shinim och Arrez som även har smeknamnet I-C. Karaktärshistoria och beskrivning kommer allt eftersom.

Likes

Comments

Hade Kerstin idag och tog då tag i hur det skulle se ut i med dekoren på en vid och en svart t-shirt. Det vita kommer nog inte bli några större problem men vid utskrift kommer skuggningsfärgerna behöva ljusas upp lite så att det inte se fult ut. Den svarta satte vi en vit "aura" runt dekoren för att inte konturerna skulle smälta in med den svarta t-shirtens färg vilket blev i min mening jättesnyggt men även i detta fall kommer skuggningsfärgerna behöva ljusas upp. Nästa gång kommer vi förmodligen kolla lite på hur min monter kan se ut men skulle behöva prata med Åke angående bredden och höjden på ett ungefär så man har något att gå efter. Har själv även börjat fundera på en facebook sida för Ciara men det får jag ta efteråt när jag vet att allt kommer gå som det ska.

Likes

Comments

Idag har man haft möte med Lollo och Åke och diskuterat om bland annat tryck och storlek på mitt tryck på t-shirten. Vi kommer testa med att ha texten "Ciara" med höjden 40 mm och bredden 100mm medan vi testa bredden 110mm och höjden 220mm på själva figuren. Det kan även bli lite svårt med färgerna då jag sammanlagt har 8 färger och man ska då göra 8 olika mallar för de 8 olika färgerna vilket skulle öka risken att det kan bli luddigt/suddigt på vissa ställen. Men vi ska i alla fall testa. Först behöver jag då fixa tyg att testa på och kommer behöva skriva ut olika varianter av Ciara då en svart t-shirt och en vit inte alltid får samma effekt. Kommer behöva prata med Anna igen och fråga om jag och hon skulle kunna sätta oss och kolla på detta då jag själv inte jag den bästa inom grafiskt arbete. Eventuellt att jag be Kerstin om hjälp om jag kan sådant. Lollo ska även prata med Tommy angående om det möjligtvis skulle gå att använda UV-skrivaren eller skannern (kommer inte ihåg det exakta ordet efter UV) och se om det är möjligt att använda den för mitt tryck. Åke har hittat t-shirtar på internet då en svart och en vit kostar 25kr/styck. Han kommer då köpa 3 stycken då jag själv ska bära en. Så det blir 1 vit i storlek medium och två svarta i storlek medium och small.

Likes

Comments

Idag har man haft möte med Åke igen och möte med Lollo kommer äga rum på måndag förmiddag. Har även skissat fram typsnittet med namnet Ciara och det blev jättebra. Dock pratades det även om min monter. Kommer behöva skissa på hur den skulle kunna se ut då den behöver se lite saker att hänga upp. Kommer även designa en "tapet" eller vad det nu kallas som kommer hängas upp på min monter i mitten.

Likes

Comments

Har eget arbete medan idag från 08:40 framtill 11:00 då jag vanligtvis brukar äta. Egentligen är det framtill 11:35 men brukar göra som så att jag går och äter vid 11:00 för att sedan återgå till arbetet. Idag har jag lyckats hitta några bilder på textsnitt som jag eventuellt kan använda mig av. Kommer skriva ut dessa och skissa av för att sedan kunna lägga dessa bredvid varandra och jämföra de olika typsnitten men samma text med varandra och förhoppningsvis kunna välja en av dem. På fredag, alltså den 16/1 så kommer jag har ett till möte med Åke Svensson klockan 10:00 och förhoppningsvis så har Åke diskuterat med Lollo angående möte med honom om kostnader, eventuellt om han har några rekommendationer av platser för tryck.

Likes

Comments

Har haft årets första möte med Åke angående bland annat logotypen, mässan den 17/2 och även om bokande av möte för Lollo. Logotypen är klar sedan förra året men än så länge har ingen text fixats och plats inklusive priser för t-shirtar och tryckning är ännu okänt men förhoppningsvis kommer man snart få svar på dessa gåtor också. Det som dock är bestämt är att några exemplar ska tryckas när pris och plats har fixats. Det jag själv behöver fokusera på är fortfarande texten vilket då innebär att hitta ett passande typsnitt för att sedan även kunna trycka den i en mindre storlek. Kommer förmodligen leta och jämföra olika typsnitt, sedan skissa fram texten med typsnittet som bas. Om jag inte hittar ett typsnitt som redan finns på datorn får jag söka på internet efter någonting passande.

Likes

Comments

Har talat med Åke angående mässan och även om möten med Lollo. Möten kommer bli omöjligt att fixa innan lovet så detta får tas upp igen vid skolstarten nästa år. Kommer då även diskuteras om vart det ska tryckas och dess kostnad, Hur och vart som kommer bli lämpligt att få tag i klädesplaggen som ska tryckas på och så vidare. Mässan kommer inte vara den 15/12 som jag trodde utan det kommer vara den 17/2-15. Så tiden verkar vara på min sida. Kommer även frågas om en specifik tid under vecka 2 och framåt där möten med Lollo ska kunna äga rum utan att krocka med andra bestämda lektioner. Anna Johansson är förmodligen gott som klar med logotypen. Har inte kollat efter helt än men kommer göra det så fort som möjligt. Kommer fortsätta med skissandet på texten för mitt UF-företag

Likes

Comments

Har testat att fortsätta mitt arbete med logotypen via min laptop men av någon anledning så fungerar inte photoshop som det ska på min dator. Men som tur är så erbjöd sig Anna som går på grafisk produktion sig att hjälpa mig med att färdigställa logotypen. Själv ska man testa lite med olika textstilar så namnet på UG-företaget behöver finnas någonstans på t-shirten.

Har även anmält mig till UF-mässan som är den 15/12. Dock är ingenting bestämt om jag verkligen kommer med Åke tyckte att det ändå är bra att anmäla sig. Det är bara att ta tillbaka anmälan om jag inte kan vara med.

Åke kommer hjälpa mig med att hitta tider för möten med Lars-Olof Zetterqvist (Lollo) då han kan se bådas scheman enklare än vad jag kan. 

Likes

Comments