Lina Tipsar

Ni ha ju hört om min friend Pillan innan, ni vet hon som är snäckan i min vardag men bor dock för långt bort. Hon tipsade om världens bästa serie just för tillfället. Fröken Frimans Krig. Den utspelar sig på tidigt 1900-tal och handlar om klass- och kvinnokampen. Många svenska kända skådespelar är med i den så som Sissela Kyle men även Sofia Ledarp, Maria Kulle med mera.

Vilken jävla kämpa anda man får av denna serier. Man vill bara ställa sig på bordet och skrika och kämpa för allt från kärlek till att jag ska ha rätt att lägga fötterna på soffbordet om jag vill. Det är viktigt att veta att alla ha samma rättigheter men också lika viktigt att förstå att alla människor ha olika synsätt på saker och ting och folk uppfattar olika sätt och därför kan missförstånd uppstå. Jag ha verkligen fastnat på för serien. 

Jag tipsar att ni ska passa på att se denna serien nu när vädret inte är de roligaste! :) ha hunnit se tre avsnitt snart så blir kanske ett till ikväll innan sängen kallar!

Likes

Comments

PLUGGA TILL SYRRA

De är tydligen menat att jag kanske ska bli sjuksköterska ändå. Känns skönt att något gå i ens väg
Jag klarade min tenta. Den som jag ha skrivit om innan som jag trodde hade gått skit dåligt. Nej jag säger inte de bara får att ( som om ni kommer ihåg alla de som ändå fick MVG på provet i gymnasiet men ändå satt efter och bara "asså jag kunde ingenting") Klara inte av sådan. Denna tentan gick åt helvete. Jag missade till exempel 6 poäng och de kändes som jag inte kunde något på den här, ja verkligen inställd på att inte klara den. Så ni kan förstå hur chockad man blir när man inser att man ha klarat det!

JAG KLARADE TENTAN I FYSOLOGI!


Likes

Comments

Linas Värld

Bästa dagen på detta året hittills. Ja jag ha ju inte många dagar att jämföra på men varför inte? Men får se allt på den ljusa sidan!

Ludvig är inte sjuk längre men för att verkligen vara på den säkra sidan och inte smitta på några om de nu skulle vara magsjukan så är han inte på förskolan denna veckan. Allt blev ju lite enklare med vab när min skolan blev delvis inställd!

Idag blev de morgon promenad i kylan när de snöade lite men de höll inte i sig alls här nere tyvärr, jag som ville att Ludvig skulle får uppleva snön! Hoppas får han de. Men trevligt värre så fick Ludvig och jag besöka grannen och åt lite frukost där och mys med kissar och vovve! Trevligt med härliga grannar! känner en ny vänskap gro!

Efter besök hos grannen gick vi hem igen och efter ett mindre lyckat försök att komma in i duschen bestämde sig Ludvig för att sova i två timmar och även jag lyckades sova dessa två! SÅ SKÖNT

Eftermiddagen spenderades med Linnea och en runda till falkenberg! firade lite ( får ni reda på i nästa inlägg ) sedan åkte vi till Fynda som ligger där. Jag köper Ludvigs strumpor där, där och på dollar store! De ha de bästa barn strumporna med anti halk!

Kvällen inneburit kortspel hos grannarna! alltid lika trevligt att få en kväll att gå och att få umgås och skratta lite! J höll vinsten inom familjen och lite sämre gick för mig! Nu ska jag kolla Rädda Willy och skriva ett inlägg till!Likes

Comments

Linas Värld, när mina tankar går i 200

Det nya året välkomnas med en lite kille som kräktes igår kväll. Usch! Liten stackare. Han kräkts i natt och ha kräks någon gång på dagen men de ha börjat avta. Vi såg sammanhang med att han kräkts när han drack andning någon form av vätska och välling. Några minuter efter intaget så kommer de upp. Medans när han åt lite yoggi och blåbär och några timmar senare åt han lite rostat börd. Då kommer inget upp så de finns verkligen samspel mellan detta. Men inget sug efter mat hos killen och man märker på att han är kinkigare, tröttare och inte samma glada kille. Så vi får hoppas att de blir bättre. De blir en mild och snäll kost ett tag nu.
Så det är sjukstuga nu .

Eftersom Ludvig ha varit fokus sedan igår kväll så missade jag helt igår att min gamla grundskola Sandsbro Skolan brann igår kväll/ natt så jag vaknade till en chock i dag på morgonen. Jag insåg att jag blev rätt påverkad av detta. Gamla minnen blommade upp men även också ledsna känslor över alla elever, lärare mm som påverkas av detta. Hur deras trygga säkra plats ha berövats från dom. Detta orsakats av att några killar ville leka med smällare uppe på taken. Inte alls okej. Jag kommer inte skylla på något föräldraansvar. Sjävklart ska varje förälder ta sitt ansvar att lära sina barn om repekt och sunt förnuft. men du kan inte heller veta vad dina barn gör 24 timmar om dygnet tyvärr men hade detta varit Ludvig så hade han ångrat nu att jag födde honom. Detta får mig verkligen att förstå hur viktigt uppfostran är och visar vad som är rätt och fel men även också att förmedla att dt är viktigt att stå upp för vad som är rätt och fel och våga säga emot när grupptryck är stort.

Gympasalen, musiken, slöjden, bibblan och kontorslokaler är förstörda och de tar verkligen på mig att höra hur mycket pengar och resurser som ha bara brunnit innan och möjligheter. Ni som ha gått på skolan men även som kanske bor i Växjö vet att Sandsbro skolan håller varje år en melodifestival typ där varje klass ha två, tre bidrag som de spelar upp framför publik, tror de fortfarande hålls i Konserthuset varje år. Den största händelsen varje år i Sandsbro och detta är verkligen en stor motgång för detta.. förhoppningvis så kommer man kunna göra detta ändå med hjälp av olika resurser men man kan aldrig veta. Stackars barn och lärare.

De finns något mer som ha påverkat mig mycket denna tid och jag kommer inte nämna de för jag vet att de ha inte riktigt kommit ut än men jag är så stolt och lycklig över någon och jag unnar personen detta men jag kommer påverkas av detta också negativet och jag ha varit lite nedstämd över det och ledsen men jag är dock mer glad över detta då jag vet att personen mår bra och är lycklig och det är de viktigaste! <3


Nu ha jag skrivit av mig lite <3Likes

Comments

Linas Värld

tvåtusensexton blir tvåtusensjutton - lyckligt år!

Ska jag skriva första dagen på mitt nya liv idag? Ne inte riktigt så. Men självklart skulle jag vilja ändra några aspekter på mitt liv. Röra på mig mer, äta bättre men ändå tillåta mig att äta "onyttiga" matgrejer. Jag vill försöka hinna med träffa mer vänner och umgås i lyckliga stunder. jag vill uppleva underbara stunder med min familj men även själv med min son och jag vill uppleva en harmonisk känsla i mitt liv. Jag vill klara av mitt första år på sjuksköterskeprogrammet och jag vill ta ett steg närmare i mitt liv att uppnå mina drömmar och mina mål!

spenderade nyåret i goda vännerslag och en massa barn. Lite vuxendricka, god mat, spel och lite lek! Idag ha dagen spenderats med en massa film, städat undan nyår och julen och ätit rester :) känns bra! Vad ha ni gjort denna dagen?

Imon börja de "nya" livet. Äta lite bättre, röra mig lite mer, må lite bättre och bli lite gladare. Prioritera bättre och skita i varandra tycker och tänker.

Likes

Comments

JUL 2016

God Jul alla människor runt omkring i världen! God jul till alla nära och kära och till de som jobbar! God Jul till alla som inte just firar jul idag eller inte alls! God jul till de som firar ensamma, frivilligt/ ofrivilligt!

GOD JUL! ❤️🎅🏼🌟

Likes

Comments

Lina Tipsar

Hej Allesammans!
JAg behöver hjälp! jag fann en blogg här igår där en ungkvinna la upp jätte fina konstnärliga bilder på sig och sitt barn när amningen skedde och jag blev helt tagen av dessa men på grund av att jag va i fullt öss så råkade jag bara klicka undan bloggen och nu kan jag inte hitta den!! vet någon vilken blogg detta var?

Och jag tycker alla ska se bilderna. Så fina! Så hjälp mig finna denna bloggen och länka den till mig! Så glad hade jag blivit!

Tack på förhand!
God Jul!


Likes

Comments

JUL 2016, Lina Tipsar

För mig kan inte de vara jul utan julmust i glasflaska av märket på bilden. Väldigt viktigt. Men även också så ska de vara julfilmer. Jag ha några filmer som jag måste se varje år eller min julstämning höjs i alla fall.
Filmer som
- Ett päron till farsa fira jul
- Tomten är far till alla barn
- Ensam hemma 1 & 2
- The holiday
- Astrid Lindgrens julavsnitt av de olika filmerna.

Sedan gillar jag även Polarexpressen men de är inget måste men de blir de nog nu med Ludde i huset. Andra filmer som jag gillar med är New Years Eve, The Family Stone, Grinchen, Elf, Love actually, Athur och Julklappsruschen mm.

Dock så såg jag En underbar jävla jul med och den kanske skulle kunna bli en sådan klassiker.

Vad ha ni för filmer ni gillar att se vid jul och tipsa mig ? jag är redo för att bänka mig framför fler!

Likes

Comments

I helgen så hände första riktiga olyckan för Ludde där han slog i huvudet i en kant och började blöda.
Det är en milstolpe asså! Jag som ni vet är verkligen en olycksfågel och vem vet Ludvig kanske ärver detta ( vi kan ju hoppas inte).
Han snubblade och slog i huvudet i trappkant. Så han började blöda lite grann och en bula! Men de gick fort över, han blev nog mest chockad! Som min pappa sa, vi ska vara glad att han inte är 5 cm längre och slår i näsan. Man ska alltid se de ljusa i saker och ting!Likes

Comments

JUL 2016

Bilder från helgen. Jag spendera en mysig stund med syskonen Tellander. De är ju som om de skulle vara mina riktiga syskon. <3 de är guld värda. Ludvig fick hälsa på hästarna och var stormförtjust! Kanske är en lite hästtjej.
En massa snack och så mycket att träffas!
På lördag hängde vi mest hos pappa och matade kossorna, grillade korv, åt tre rätters och umgicks med de bästa. Så härligt att umgås och bara får vara där uppe.

På söndagen hade vi vår årliga granhuggning. Bruka sker helgen innan jul. Vi ha alltid gjort detta och de är så mysig tradition. Jag bruka dock bli blöt upp till knäa om inte mer och huttra men jag ha blivit stadigare på benen.
Tråkigt väder och det är då man märker av att snön verkligen inte ha kommit. Vi gick en runda och högg några granar för att sedan dricka lite glögg och äta kalops. Så jävla gott!!
Härligt att alla syskonen kunde vara med! De är inte lätt att få ihop de med 5 olika syskon med respektive.


Likes

Comments