View tracker
JUL 2016, Linas Värld

Lucka nummer 7: Vem skulle du vilja sända extra kärlek till idag?

N
ågon som skulle vilja skicka lite extra kärlek ikväll och imon och alla resterande dagar är min vän Elin. Hon ha en kämpa anda som inte är lik någon annan och jag känner inte någon som är ärlig, rak, kärleksfull, modig, känslomänniska som hon.

De är mycket som jag vill skriva som jag känner att kroppen och tankar inte skulle klara av för jag hade någon brutit ihop totalt av kärlek. För de gör jag när de gäller Elin. Elin är fan värd allt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
JUL 2016, Linas Värld

Tentavecka innebär en slutkörd hjärna och man verken ork till de tråkiga sakerna och inte heller till de roliga så därför påverkas hemmet, familjen och förstås blogg. All extra energi jag har ge jag till de stunderna Ludvig och jag spenderar ihop.

Där kommer två luckor under samma inlägg. Gårdagens och dagens.

Lucka nummer 5: Vad önskar du att du skulle äta till middag idag?

Idag önska jag att äta riktigt god kyckling precis tagen från grillen men även också hasselbackspotatis eller egen gjorda pommes, grillsås och en god sallad till! Men också ett glas Coca Cola Zero men även också kanske ett glas rosé.

Lucka nummer 6: Vad är det bästa med dig själv?

Det bästa med mig själv är nog att jag är vacker, unik och jag ser alltid de goda i folk ( oftast i alla fall). Men jag är nog en ganska bred människa. Låter konstigt att skriva så men jag är en person som kan umgås med väldigt olika sorters människor!

Likes

Comments

View tracker
Linas Värld, när mina tankar går i 200

Lucka nummer 4: Vilken dröm har du haft som du lyckats uppfylla?

Dröm och dröm. De är svårt de här med drömmar. Att känna att man ha uppnått något och sedan ändå vilja sträva efter mer hela tiden. Men något som jag känner att jag ha uppfyllt är att jag skiter en till två gånger per dag och jag äter chips allt för ofta och jag dricker för mycket Coca cola Zero / Julmust och dylikt men ändå trivs ganska bra med mig själv. Att de handlar inte längre om att göra alla andra nöjda. Va vackrast och finast, trendigaste och Coolast. Utom de här med att jag är jag och mina beslut är mina. Jag ser mig som vacker även om de finns saker jag vill ändra så är jag super nöjd med mig själv!


Likes

Comments

Lina Tipsar , Linas Värld

Jag kan bli så arg på folk som inte förstå hur lite de syns utan reflexer och speciellt nu när alla typ klär sig i mörkt.
Jag vet att jag också dålig på de ibland och jag ha definitivt varit de i mina ungdomsår. Reflexer är fult och men vill heller vara snygg än levande. Men detta året så ha något blivit så populärt och som är så smidigt.
If gör reklam för det och jag vet att de ha funnits på både lindex och cubus.

REFLEXKLÄDER - Jackor, mössor med mera.
( det finns även garn med reflex i)

Alltså en hel jacka av reflex och jag passade på att köpa en till Ludvig när jag var på Gekås härom dagen. Skulle ha köpt en till mig själv med men de fanns inte i min storlek men de får bli nästa gång för mig.
Smidigt att ha från och till förskolan med en fleece under.
Den är silvrig annars och när man lyser på den skiner den upp som en reflex! Ni ser bilderna.

Så jävla nöjd med denna jackan och man behöver faktiskt inte ha den när man ska vara fin fin men i vardaglig bruk!

Likes

Comments

JUL 2016, Linas Värld

Lucka nummer 3: Vilka tre drömmar har du som du vill uppfylla i närtid?

Tre
drömmar. De är många. Och jag vet inte redigt vad jag ska säga om denna. Ja kan se de på olika sätt och jag vet knappt hur jag ska tolka de så here se go

1. Första drömmen
som jag vill uppnå är att klara tentorna nästa vecka. Torsdag är anatomi och fredag fysiologi.

2. Andra drömmen
är att få känna ett lugn inför jul och uppleva någon sorts harmoni under julefriden.

3. Tredje drömmen
att uppfylla är att stå stadigt på benen och göra de jag vill. Inte försöka att göra saker för alla andra.

Likes

Comments

JUL 2016, Linas Värld

Lucka 2: Vem är din förebild i livet just nu

Min förebild just nu, de finns alltid förebilder i mitt liv så som min mina föräldrar och andra personer som inspirerar mig men någon som ha berört mig den senaste tiden är min vapendragare och "my person" Pillan. Enligt mig känns de som hon ha verkligen vuxit som person, mer än hon någonsin ha gjort. Hon ha verkligen förändrat sitt liv på så många sätt den senaste tiden och ha vågat sätta sina egna behov först. Hon ha slutat lyssna på folk som snackar skit ( även om vi båda är så full av skit ibland) och bara gjort det hon känner för.

Bara att få prata med henne i telefon ger mig ny energi.

Jag är så glad för hennes skull och hennes tankesätt och liv ha börjat smitt av sig på mig själv. Hon är den jag vet att jag kan vända mig till när jag behöver de som mest.

Hon är världens bästa vän!

#kajsonsjulkalender
Likes

Comments

JUL 2016, Linas Värld, PRINSEN

första december är här och jag ha börjat räkna ner. 23 dagar kvar till julafton. Så mysigt. Såg julkalendern idag på kvällen, hann inte se den för jag behövde vara i skolan till 8. Ha stora förväntningar på den. Hoppas den är så super som jag tro den ska vara.

Hela dagen bestod av plugg. De kommer alla göra hädanefter. För jag ha ju två tentor nästa vecka.
Men de står inte mitt jultagg.

Ludvig ha fått öppna sina julkalendrar i dag. Två julkalendrar med böcker i. Vi köpte en med disney och sedan inhandlade världens bästa morfar en med pixiböcker i. De va jätte spännande tills man inte fick öppna mer än två. Arg och förtvivlad men förhoppningvis så lär han sig och kommer tycka detta är jätte kul och spännande!

Jag kommer även att vara med I Kajsons julkalender! En kalender som gör att hjärnan får tänka samt att man får börja tänka på vad som är viktigt här i livet. De små sakerna är viktiga.
Lucka nummer 1: Vad är din drömbild av julafton i år?

Något som skulle göra min julafton perfekt är att man skulle kunna gå ut och åka pulka hela förmiddagen. Leka i snön och få frisk luft i lungorna , dock så kan jag inte styra vädret så jag säger även att få sitta i soffan, kolla på sista avsnittet på julkalendern på morgonen och framför mig ha julskinkesmörgås & julmust i glasflaska. Till en vacker julgran och tillsammans med mina hjärtan. ❄️🎅🏼 #kajsonsjulkalender


https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/15301523_1330359993665007_2232681655825334272_n.mp4

Likes

Comments

Linas Värld

Ikväll ha jag mensvärk. Så härligt - nej inte alls. Så ont verkligen! Jag hatar mensvärk och önskar ingen de.
Annars är de ensam hemma på i bakgrunden och försök till plugg som inte går något vidare men jag kör en dålig kväll då mensvärken förstör orken och motivationen.

Jag ha varit så dålig på att uppdatera men ibland finns verken lust och ork.
Spenderat helgen med att vara i Växjö! Mysigt!
Ludvig ha blivit 18 månader och första advent har även varit. Jag hade turen att få gå på Malins bbyshower och ack så fint ! jag bölade två gånger tror jag! En gång bröt jag ihop!

Ludvig mår super på dagis med över en veckas lämnade utan gråt så fällde han en liten tår idag. Mitt hjärta <3

Denna veckan blir de plugg plugg plugg.
Imon är de även bvc tid för Ludvig, 18 månaders kontrollen. Ingen aning vad den innebär men något i alla fall. Tro de är vikt, längd, vaccin, läkarundersökning, tal och grejer ?
Mer uppdatering om de imon!

Likes

Comments

Lina Tipsar , Linas Värld, när mina tankar går i 200, PLUGGA TILL SYRRA

Som ni nästa alla vet så går jag första terminen på sjuksköterskeutbildningen och vi ha diskuterat det här med hur man ska ta temperaturen hos människor.

Jag ha hört från bvc att man ska ta temperaturen via rectum och det är de bästa och säkraste sättet, även läst de på många olika sidor, de är ju de god old fashion way. Jag blev lite ställd när jag fick de till mig, att de kände som att jag gjorde fel som mamma när jag inte tog tempen rektalt. Men man borde tänka på att normer och värderingar kan förändras och även uppfattningar?

Vi köpte en örontermometern innan Ludde föddes då vi behövde en termometer till hela familjen samt för vi läste om den och de var det som rekommenderades. Men att använda den innebär att det är viktigt att veta vilken normaltemperatur man ha. VI ville inte föra in en rektal termometer i oss så varför skulle vi göra de på vår son?

När man ta de på ett barn så vill ofta inte barnet att detta ska ske och de innebär att barnet gör motstånd. Detta kan göra så de bli svårt att komma tillräckligt långt in men även också att termometern är inte inne tillräckligt länge.

sida spår : Vår lärare sa att termometern behöver komma in rätt långt in för att termometern skall kunna tas på rätt sätt och de är många som inte vet om detta men de ha jag ingen bevis på så jag kan säga om de är sant eller falskt.

Vi diskuterad möjligheten av en traumatisk upplevelse när man får något instucket i rumpan och man inte vill de. När de sker agerande mot andra personer intima delar, på personer,stora som små bruka man kränka en persons personliga integritet. Jag tror verkligen på detta. De ha man upplevt själv.

De är viktigt att förmedla ett ställningstagande att de är aldrig okej att någon sticker i någont i ens privata delar när du själv inte är med på de ,samt att de inte får kladda där,. Jag tänker definitivt på svin som till exempel pedofiler.

Läser man runt på internet så upprepas känslan av obehag och att man inte alls tyckte om de som barn när tempen tog i rektum och äldre dagar fanns inte många alternativ men nu förtiden ska man tänka på att alternativen är många och de är bara du som begränsas av dina gamla vanor.

Självklart kan man som mamma/pappa göra de från början och då blir de en helt vanlig händelse för barnet men ju längre upp i åldrarna de kommer kan också barnet uppfattning ändras om det och de är viktigt att som mamma och pappa lyssna på barnet och höra dess känslor och åsikter och förstå att de kan ändras. Och att man klargör var som händer för barnet och vad inneborden av agerandet är.

Jag vet att på många sjukhus/ vårdenheter så används rektal termometer fortfarande men de finns också ställen man ha redan slutat med detta och då kör man oftast med örontermometer.

De kan även vara bra att veta hur de gör på förskolan, om de ta temperaturen på barnen och i så fall på vilket sätt. Jag insåg nu att jag inte ha en aning om detta på Ludvigs förskola så nu måste jag ta reda på de.

Det finns inte på kartan att för mig att jag skulle ta temperaturen på Ludvig rektalt men även tycker jag att de är varje familj som får bestämma detta själv.

Ps. Tänk alltid på smittorisken. Till vår örontermometer så finns typ engångs konor man sätter över den delen som kommer i kontakt med örat, men även också till rektala termometer finns de även plasthöljen, ha man inte de så rengör dem väl. Väldigt väl.

Jag upplever att för min son är örontermometen de bästa sättet för att främja hans integritet.

Jag skulle vilja veta vad för erfarenheter ni ha om detta.

Ni med barn , men även om era egna erfarenheter, hur togs temperaturen på er senast när ni va på sjukhuset ?

Hur gör ni hemma ?

Har jag fel ?


Likes

Comments

JUL 2016, Linas Värld

Idag börja adventstiden. På söndag är de första advent och man blir bara glad av att tänka på att de blir lite ljusare med alla adventsljusstakar & stjärnor :) men även också alla ljusslingor ute :)

De är första veckan och jag ha redan börjat julpynta hemma. Adventsljusstakar är uppe men inte tända men de får de vara nu. För adventstid en är här!

Julkorten är klara och beställda :) och här bjuder jag på en bild.

Likes

Comments