Igår spelade vi bortamatch och det mindre bra. En bättre spel i första halvleken vänder och vi tappar glöd och resulterar i att vi förlorar. Inte roligt att veta att man kan så mycket bättre men att man nå inte fram det. Jag skallar ihop med en tjej runt 55 matchminuten och jag tuppar av i någon sekund. Det blir svart och nästa sekund vaknar jag av och är yr och ligger på marken. Jag ha helt enkelt svimmat av en kort stund. Får gå av planen och jag ha yrsel och darrningar. Inser hur ens lag är underbart som ta hand om en men även också att i en sport där de handla om att vinna eller förlora så är även motståndalaget sportsliga och hjälpte till. Sådant gillar jag ( tur ni frågade för 10 år sedan ;) ).

Efter en stund prova jag att spela igen men de fungera inte riktigt, yrsel ökar vid förhöjd puls och jag går av igen och tur att man ha tränare som ha förstånd att förstå att jag inte bör spela mer. Förens de är typ 12 minuter kvar och min målvaktskarriär tar farten och jag ställer mig i mål målvakten i laget skadar sig. 100 % i räddningsstatisk och jag inser att målvakt är roligt att spela, i alla fall en kort stund.

Jag älskar att spela fotboll och jag inser de alltid när jag ha slutat med sporten och så nu är jag tillbaka igen. Jag spelar fotboll och tycker det är så kul att kunna spela fotboll, träna och socialisera sig samtidigt, tre flugor i en smäll.

Men det är inte bara för mig ett fritidsintresse utom det är också ett åtagande jag ha tagit. Jag upplärd sedan barnsben att välja man att spela en sport så ska du även också alltid gå på träningarna, vara tillgänglig till matcherna ( även om du spelar eller inte) och visa respekt, för dig själv, laget ,tränare och för de i resten av din omgivning.
De är lite annorlunda nu när man ha barn och jobb och de jobbet innebär inte att man är fotbollsproffs. Det som går före fotbollen är jobbet/skolan och familjen, men planera man sin tid hinner man träna, även om man ha en tenta samma vecka.

Jag planera min tid så att fotbollen kommer högt upp på min prioritering. Jag skulle inte gå ut och äta med ett kompisgäng en vanliga måndag och skippa fotbollen, då hade jag sagt att jag får hoppa eller så får de vänta tills jag ha tränat. Jag skulle inte heller festa dagen innan match för att komma bakfull och seg till matchen, hade inte gjort de mot mig själv men inte heller mot mina lagkamrater och tränare. Även om jag "bara" spela i division 4.

Respekten är a och o i ett lag och jag upplever at.

Jag borde, jag vill och jag skall respektera mig själv , mitt lag och mina tränare.
Jag vill bidra med positiv anda, kämpa glöd och jag vill förstå alltid försöka köra min fulla kapacitet, 100 %.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I torsdags fick vi en ny familjemedlem. En katt. Katten Mao som Ludvig ha dömt honom till. Ludvigs Mao. Ludvig tror att alla katter heter Mao nu för tiden då jag ha försökt lära honom att katter säger Mjauu så vi anser de va ganska lämpligt att döpa katten till Mao!

Han är en liten busig kattunge med bara en massa lek i ögonen.

De är rätt svårt att lära en 2 åring att katten inte vill leka hela tiden men också att man måste vara försiktigt med katten och klappa fint. Ludvig är en aktiv kille som kan lätt bli hårdhänt om han är uppspelt men detta är ett sådan bra situation att lära Ludvig om djur och om att kontrollera sina rörelser och sitt humör!
Att lära sig veta när katten inte vill mer men också lära sig förstå vad som är okej och inte! Mao är uppvuxen i en familj med massa barn så han är van men de gör oxå att han inte säger ifrån själv när han inte gillar något som vi eller Ludvig gör så de är vi som får göra den biten.

Att skaffa katt är som att skaffa en liten bebis igen. Så min Instagram kommer bli en Mao/Ludvig konto med en gnutta annat!

Hur ha ni de med djur och små barn? Ha ni några metoder som funkar för att lära era barn att samspela med djur?

Likes

Comments

http://l.instagram.com/?u=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fkronikorer%2Fcalle-schulman%2Falla-familjer-har-sina-egna-krig%2F&e=ATNuuNjSlKUhL8MLbkTPULfvosbJUrNhh_yBHJ0HJzm-9nZIEr_qNNVZgAlehGopzCzRyQ

Jag följer Calle Schulman på Instagram som väldigt många andra i denna världen. Nu sitter jag på tåget och läser han krönika om hur Alla familjer ha sina egna krig och de är också namnet på den och om hur väldigt viktigt det är att förstå att ett barns ögon ser en helt annat än en vuxen och så är de men ett barn kommer lära sig se andra perspektiv också. Men även hur viktigt det är för föräldrar att försöka hjälpa barnen förstå att ingen familj är perspektiv utom alla ha sina krig som de måste kriga.

Jag tycker ni går in och läser den. Ingen lång läsning alls.

Likes

Comments

Ludvigs dröm måste nog nästan kommit i uppfyllelse igår morse. Han vaknade med ett hastigt och helt klarvakt tillstånd. ÅH ÅH! Han vaknade till gräsklipparen utanför fönstret. Han blev helt storm förtjust och slet upp både mamma och pappa ur sin skönhetssömn. Jag tog mig halv t motvilligt upp hur sängen för bege mig ut med Ludvig för att mötta den vackra synen av en gräsklippare. Killen var överlycklig!Likes

Comments

Det här med att finna små smultronställen nära där man bor är något som jag bruka glömma. I Växjö i veckan var vi på Nykulla som är ett utsiktstorn som jag aldrig hade tänkt på att åka till om de inte var så att min pappa drog med oss. Så häftigt.
Vi kommer hem igår och idag satte vi oss i bilen för att göra lite ärenden och då besökte vi även Smörkullen. Lite utanför Falkenberg. D va en riktig kulle. Vi tog även klättringen uppåt och allt är inte lätt med en tvååring. om några år när ludde kan uppskatta något sådant så vill jag bara göra sådana utflykter hela tiden.

Likes

Comments

Att inte bor i Småland och Växjö längre svider något så oerhört i mitt hjärta men att ha flyttat ha även inneburit att jag verkligen förstått hur mycket Växjö och speciellt mina familj betyder för mig. Jag kan inte sätta ord på hur viktiga de är för mig.

Min lilla familj ha spenderat några dagar hos min far och Luddes morfar för att hjälpa till lite då min pappas fru ha brutit benet och ha en begränsat rörelseförmåga. Men man kan inte bara hjälpa till utom vi ha spenderat fina dagar badat, åkt fyrhjuling, varit i utskikstornet i Nykulla och en massa saker :) mysiga grillkvällar och förstås en massa solsken. Ni som även ha läst bloggen innan vet att Ludvig vaknar tidigare än 7 om inte innan 6. Men denna semestern innebar att Ludvig ha varit en snäll själ och låtit oss sova till halv 9, 9.

Ludvig ha blivit en hejare på att köra fyrhjuling själv, gasar och dylikt men att svänga är lite klurigt fortfarande.Likes

Comments

Asså även om Ludvig är världens finaste lille gosse är hans dåliga nätter inget att skratta åt. I natt vaknade han vid 10 i två och är klarvaken. Inget funkar så han somnar om. Inget funkar och ens eget tålamod tryter. Jag börja bli hungrig och förstås övertrött. Vad gör man då? Ja allt och lite till. Inatt smög vi in hos mormor och la oss, mormor är ju mysig. Kollade klockan senaste 03.38 och därefter va vi vakna lite till för att sedan somna om och vakna tio i 8 idag. Kändes i alla fall ganska skönt.

Men sömnen är otroligt viktig för mig känner jag och jag blir hopplös utan den. Ha ni några knep för sådana hopplösa nätter ?

Mammas egna lilla trollkarl!🦉✉️😍

Likes

Comments

Årets midsommarvädret blev inte lika fint som förra året. Men vad gör det om 100 år? Ingenting. Midsommar ha firats hemma med grannarna. Ludvig vaknade med feber i natt och den höll i sig från och till hela dagen så de blev verken midsommarstång eller dans för oss. Riktigt tråkigt då hans favorit är just nu "kacka kacka " eller för oss som kan så är de "små grodorna". Han hade haft de så roligt när alla skulle ha dansat den med honom. Men hans feber hängde i och han åt eller drack inte så bra idag. Men annat va de för mig. Jag råkade visst klämma i mig en hel del!
Jag körde på en nykter midsommar för Ludvigs skull men också för den anledningen att jag skulle jobba natten. Stortrivs med att jobba natt. Så skönt ändå att inte dricka så man håller sig klar i skallen!

Jag hoppas att ni alla ha haft en super bra midsommar!

Likes

Comments

Jag ha sovit in Örebro i natt. Pillan ha gått utbildning här så jag åkte tåget hit igår för att umgås med bestie. Pillan ha idag. Haft avslutning så jag ha spenderat min dag på hotellet men även också på stan. Jag ha råkat shoppat både de ena och de andra! och de va inte mening! Men vad gör de ? Rea är sjukt bra!

Så nu ha jag tröttnat och vänta på henne så vi kan köra roadtrip upp till Gävle 🚗💨👯

Likes

Comments