Jag ha fått många pikar över hur Ludvigs frisyr ha varit och jag ha egentligen inte brytt mig men själv känt nu ett tag att hans hår är lite over the place så jag ha försökt få ihop de med Therese när vi är uppe i Växjö att hon ska klippa Ludde men de ha inte gått att få ihop men idag tog jag mig i kragen.
Jag ha bestämt mig för länge sen att Ludvig skulle klippa sig sittandes i en sådan stol som är en bil. Första upplevelsen av en frisör och att klippa håret måste vara en härlig upplevelse och det blev de. Salongen var så serviceinriktade som hade full fokus på att Ludvig skulle ha en bra upplevelse. Snabba härliga och roliga. Ludvig fick sitta och tuta och brumma på bilen, räkna fiskar och gosa. Ludvig satt still som en fisk och alla den energien han har kontrollerade han och var i full fokus. Han fick alla sina fina lockar avklippta men håret är lite mer i kontroll nu och så ska de få växa igen! NU är ha cooling med korta hår som jag ska försöka style lite :) Så stolt över han är jag. Han är så fin! Ibland kan man inte förstå hur mycket man kan älska och vara stolt över en person. Jag är detta över Ludvig hela tiden och idag lite extra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hallå världen. de ekar tomt här ibland men ja, livet kommer emellan. Denna veckan innebär bara tentaplugga. Tentaplugga, tentaplugga tentaplugga.
Tenta på fredag. De kliar av nervositet och känslan av okunskap. Men jag kämpar och jag ger inte upp. De är många timmar kvar att tentaplugga. På fredag bär de även om på träningsläger. Underbart. Sveriges ballaste damlag för fan!

Och när vi ändå pratar träning ha jag bestämt mig för att göra 70 pass träning innan midsommar. Jag är trogen mix megapol lyssnare och jag känner igen i de praktik Malin ha sagt i början på denna veckan. Att jag inte tränar om jag inte ha ett mål, hon ha tagit intsiativet att starta en utmaning, 70 pass innan midsommar och det innebär 5 pass i veckan ungefär. Asså hallå så kul idée. Idag ha jag gjort mitt andra passa, de innebär 68 stycken kvar. Jag känner att detta kommer blir så bra och roligt ändå. man kan använda sig av hastagen #mix70pass för att se bilder på Instagram!

Denna veckan kommer gå enkelt, träningsläger och allt , de är nästa vecka utmaningen kommer börja rejält för mig, försöka kombinera praktik träning familj och plugg. Men de kommer gå super!

Så nu är jag sjukt taggad på att klara denna utmaningen :D :D

Likes

Comments

Så härligt, Jag ha nog haft den mest välbehövd helgen på länge. Jag ha spenderat den med Malin, Malin och Maria. Tre underbara tjejer som jag lärde känna under mina få terminer på lärarprogrammet. Dessa tjejer är insperiations och energi källa och efter denna helgen så känner jag att den kommande tentaveckan är en enkel match ( jag lär äta upp det men men). Massa god mat, vin, spel och förstås en massa tjötande!

Även om inte vädret har varit det bästa och inte heller förutsättningarna med krångel med el och dylikt så blev helgen en fullpott ( 5 av 5 toasters - benjamin )!

tack för en super helg! <3


Likes

Comments

Idag och en kort tid tillbaka ha jag läst artiklar om hur mässlingen ha fått utbrott på sjukhus i Stockholm. Jag läser även på sidor som familjeliv och likande om hur fler och fler vägra att ta emot ett kostnadsfritt vaccinationsprogram som BVC rekommendera men också som är framtaget av flera års forskning och då menar jag inte två ut om decennier, men också som ständigt utvecklas för att minska riskerna hela tiden.

Att vi ha skapat vaccin och vi också utrotat flertal av många hemska sjukdomar här i västvärlden. När jag var på vaccinmöte på BVC berättade min BVC sköterska att vi ha inte haft ett fall av polio sedan 1959 eller 1969 eller något och även under min utbildning ha vi haft föreläsning av smittskyddsläkare där han berättade att det är bara tre länders hela världen som ha polio fall idag , eller två läste jag nu på Folkhälsomyndigheten.

Nu börja sjukdomar som vi ha vaccinerat emot länge komma tillbaka till "trygga" Sverige. När personer vägra vaccinera sig men också vägra vaccinera sina barn så innebär en ökad risk för att epidemier återkommer.

I Sverige ha vaccinerat mot mässling sedan mitten på 1970 talet och sedan finns de många andra vaccin som vi också ha vaccinerat emot, så som polio (1950-talet), Diffteri & stelkramp ( 1940-talet), Röda hund, Påssjuka (1982).

Vi är lyckligt lottade i Sverige att vi är välsignade med ett vaccinationsprogram som är kostnadsfritt för barn. Det enda man behöver göra är att ta din röv till BVC eller elevhälsan med ditt barn och säga ett fint ord på två bokstäver JA. Det finns inget som gör att du inte borde vaccinera ditt barn. För vet du ? Om ditt/barn skulle drabbas av någon dessa sjukdomar kan de får bestående men.

Jag anser sjävklart att ens egen rätt att bestämma är viktigt men då vill jag verkligen då att när ni bestämmer er för något att ni ha en vetenskaplig grund på det och att ni ha full fokus på primära källor och att ni ha granskat källorna. Jag tycker att ni ska be om information om ni är osäkra. Vill ni veta för och nack delar så be om hjälp för att få korrekt information och sök inte på hemsidor som är grundade på egna åsikter och ställningstagande.

Jag tycker det är viktigt att förstå att vi träffar oerhört mycket olika människor från olika länder där ett vaccinationsprogram för barn kanske inte är tillgängligt eller inte ser likadant ut för dem. Och kommer de till oss eller resa vi dit så finns de risk att ni kan smittas. Även om vi bor i "trygga" Sverige så finns ändå möjligheten att ni kommer i kontakt med sjukdomarna.

Jag vill att ni ska även tänka på de barnen som inte kan vaccinera sig på grund av att de inte tål vaccinationsvätskan eller är för sjuka innan för att vaccinera sig. Deras skydd hänger på er. Att ni vaccinera er och era barn så att de skyddas av folkimmunitet. De behöver er, de behöver att alla runt omkring vaccinera sig så att alla sjukdomar inte få fäste på någon av er för att sedan smitta den vidare till er.

Mamma Lina blir fruktansvärt arg, ledsen, uppgiven och helt gråtfärdig över att höra föräldrar som inte vaccinera sina barm. Jag tänker på Ludvig som inte ha fått alla vaccinationer än, han är riskzonen. jag sa de när Ludvig va bebis, jag vill gärna inte vistas runt personer som inte vaccinera sig / eller inte barn för de ökar även oddsen för att Ludvig ska drabbas. De gör ett aktiv val och tacka nej påverka inte bara dem själva utom även andra.

Snälla. Innan ni, innan ni kommer med exemplet att svininfluensa vaccinet gjorde så att ett fler tal fick narkolepsi så tänk på detta, vaccinet skyndades fram och där ligger problemet. Att man utvecklade vaccinet alldeles för snabb jämförelse med de som ingår i vaccinationsprogrammet.


Likes

Comments

Ludvig går ju som ni alla vet på förskola och de ha funkat väldigt bra, nästan från start. Han ha trivts bra med pedagogerna och med de andra barnen. Och jag ha trivts med förskolan som föräldrar. De ha varit noga med att involvera föräldrarna i arbetet med barnen. Och nu ha Ludvig gjort sin första förflyttning från en avdelning till en annan. Han ha gått på den minsta avdelningen och egentligen skulle han fortsatt gått på den avdelningen ett halvår och år till inte riktigt säkert men eftersom hans kompisar är lite äldre så får han hänga med dem upp i flytten och alla som ha träffat Ludvig vet att han är ett aktivt barn och alltid sökt sig till rörelse så de är bra att han får utlopp av sina energi. Känns skönt att de ta Ludvigs behov i första rummet.

De är synd när regler och gamla vanor ska gå före barnens behov.

Han ha alltid gått lite mellan avdelningarna då de ha ett stort samarbete mellan dom så de känns skönt att han fortfarande vet att han om han skulle vilja kan gå in till sin gamla om de känns om de behövs. Och att han redan är lite van vid den nya avdelningen.

Men som en av pedagogerna sa till mig häromveckan. Att Ludvig skulle helst nog gå i högstadiet då han verka trivs ju äldre barnen runt omkring han är. Han hänger gärna med in till skolan när de är ett ärende som skall göras och besvara nionornas high five när de delar ut dom eller hänga på sexårs verksamheten om man får tillåtelse.

Likes

Comments

Älska att gå vid havet och det känns verkligen som lungorna rensas så mycket mer med havsluften. Vinden som tränger in i varenda por som finns.

Rensa tankar rensa sinnet och få in lite ny frisk energi!

Likes

Comments

Jag kan inte mer än att älska denna bild på min far och mig. Jag är gravid och min pappa aka kan nästa lika väl vara gravid även om alla vet att män inte kan bli gravid men ändå. Bu och bä eller Bill och Bull i magarna.

Kan inte mer än älska min far och hylla honom till gudarna. Finns de en bättre man? NEJ. Världens bästa Pappa och världens bästa Morfar.

Han mage är inte fylld med bebis utom mer gravid av god öl och korv. De inte fel de heller.

Btw. Två år sedan man hade sötnöten i magen.

Likes

Comments

Vad säger ni om de här med all teknik runt era barn? Mobiler, paddor, tv och allt annat som ständigt finns runt oss?

Jag ha tänkt lite på detta och ha börjat få lite grepp om hur jag skulle vilja ha de hemma.

Jag kan lätt säga att Ludde vet att på teven och mobilen finns brandbilar, traktorer och förstå kissar (katter) men även också musik. De är enkelt att få fram och ibland ett bra sätt att hålla honom sysselsätt när jag utför saker som är måsten.

Han ha kontakt med paddor på förskolan med. Inte så att de finns tillgång till dem 24/7 men ibland får de sitta med dem och spela och ibland lyssnar de på musik och dansar. De känns bra att man låta barnen integreras med de i små doser och under lite uppsikt men även låta de vidga deras sinnen och intryck och få bearbeta och ta in ny kunskap!

Idag när jag kom till förskolan satt han och klickade på tecknade djur och sedan fick man se en verklig bild på dem och sedan låter de. De finns även om fordon och dylikt. Appen heter Sound touch och Ludvig tycker den verkligen är super kul så jag ha även laddat hem den hemma. De känns Bra att han vill göra något annat än att bara kolla tuben.

Att vi ta ansvar här hemma att ha få kontakt med internet världen. Men också för att komma i kontakt med sin egna fantasi och ändå fortsätta att tycka de är kul att leka med vanliga saker men också att gilla att utforska och gilla röra på sig! Att leka med honom och hjälpa honom att utforska alla din sinnen och tankar! Leda honom.

Den största boven hemma hos oss är teven. Jag. Vill ha något i bakgrunden hela tiden så därför stå nästan alltid teven på och de visar lite fel signaler. Radion står även den på och den dansar vi till ofta.

Jag tror de är bra att man ge lagom dos av allting! Man känner sitt barn bäst och vad som passar de bra.

Hur gör ni där hemma ?

Likes

Comments