Att ligga så här i sängen på kvällen får alltid mig att tänka och tänka och tänka. Speciellt när de händer mycket i ens liv som kommer innebära mer eller mindre någon förändring i ens liv, aningen kortsiktigt eller långsiktigt.

En av de tankarna är min ålder. Jag är blott 25 år gammal och man ska försöka bete sig samt att jag ska bete mig som en 25 åring med en 2,5 åring son med. Jag ska alltså pendla mellan att vara världens bästa lekkompis med att uppfostra honom till världens bästa individ.
Men jag ska också vara Lina 25 år utan att sätta stämpeln MAMMA i pannan. Allt vem är jag och de hjälper inte att jag upplever mig 5 år och helt trotsig, 14 och helt over the place eller 20 och party brud eller kanske 45 och likare morsan kan man inte vara liksom.

Hur finner jag vem jag är? Hur ska man ha tiden att hitta sig själv när de är jobb, skola, barnuppfostran, hushåll, träning och 500 andra saker som ska hinnas med! Och ständigt så påverkas man av världen runt än och de gör att den jag va för 3 veckor sedan är helt som förbytt med jämförelse med den jag är idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allt är inte lätt när man är 2,5 och man är trött. Ludvig ha slutat sova middag på förskolan och det innebär att Ludvig inte världens gladaste personen på eftermiddagen kvällen. Men sover han på dagen så sommar han inte på kvällen. Men idag försökte jag mig på att ta julkorten för er. Dessa två bilderna är de nog som va bäst idag! Så de blir en ny runda imon och nya tag!

Hur ta ni kort ? Gör ni de själva eller gå ni till fotograf eller vad ? :) tycker dock att bilderna är super bra!

Likes

Comments

Att ha en envis pojk innebär att man får välja sina strider. De går inte kämpa om varje liten sak. Och idag vet jag inte om jag ville strida heller. Ludvig är som bekant 2 år och 4 månader och är medveten om att han ha blöja men också att de finns en potta och att stora killar ha kalsonger.

Och han ha börjat vilja ha kalsonger mer och mer hela tiden och nu så är det så att idag på morgon skulle han ha kalsonger på sig. Och han skulle inte byta när vi klädde på sig så min stora kille valde detta själv. Att han ville ha kalsong eller som han säger "Klong" och så duktig. Han höll sig i alla fall torr endan från 06.45 till halv nio! Och sedan få vi höra när jag hämtar honom från förskolan om hur det gått!

Likes

Comments

Det finns många olika milstolpar i ett barns liv men också för föräldrar. Som att krypa, gå, bara forma ljud, äta själv och att barnet bli blöjfritt. Det är inte något av dessa som ligger fokus hemma hos oss just nu. Man vill ju hela tiden att ens barn utvecklas hela tiden och ska klara sig själv mer och mer. Och vi ha nått en del av detta genom att Ludvig ha börjat klä på sig själv hemma. Han ta av sig själv och klä på sig med lite handräckning och förstås när man själv vill.
Han byter blöja själv men han klä av och på tröja, t-shirt, byxor och strumpor. Men också skor, mössa, jacka. Man ser hur stolt han är över att klara detta själv och man blir helt varm i mammahjärtat över att se hur han klä på sig själv med ett leende på läppar. Dock så är det så att detta gäller ju bara när han själv vill. Annars är de ett ständigt NEHE som kommer ut från hans mun och en massa skratt över hur han vet att han kämpar mot oss på ett "roligt" sätt.

Likes

Comments

För 1,5 vecka sen hade jag en tenta som var första deltentan på 2 i kursen Human Biomedicin kurs 2. Denna berörde hjärnans och bröstorganens vanligaste sjukdomar. Deras patofysologi, symtom, farmakologisk behandling, icke farmakologisk behandling, klinisk kemi, biverkningar och mycket mer. En tung jävla tenta men jag tydligen
KLARADE! ASSÅ JAG FICK GODKÄNT!

Det innebär asså att jag inte behöver göra omtenta som jag trodde men jag kommer också få gå ut på praktik nästa termin!

Nu ska man bara se till att man klara av nästa tenta också och de ska jag kämpa för. Det sägs att det är denna kursen som är jobbigast på hela programmet så klara man denna så klara man allt- ja eller ungefär så, de kommer finns många tunga kurser kvar. Men de känns som att klara man denna kursen så finns de fortfarande hopp kvar.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag ha en förkärlek till flanell och jag älskar de lika mycket på Ludvig som på mig själv. Och därför blev jag helt frälst i denna fodrade flanellskjorta jag hittade på Lindex igår. Lindex har 3 för 2 just nu så jag inskaffade lite kläder till charmtrollet. alltid lika bra att handla kläder när de är erbjudande då de växer så de knakar hela tiden!

Denna flanellskjortan är perfekt för halv varma dagar och för att åka i bil i. De är praktiskt men den är ta mig fan skit snygg också och passa min lille monsterunge också!

Byxorna älskar Ludvig och vem skulle inte göra de när man älskar grävmaskiner och vi ha ju matchande tröja! Sedan älskar jag rävtröjan! Den är inte fodrad men den är lite tjockare och perfekt att ha lite höstvintern under ytterkläder!


Denna flanellskjortan är perfekt för halv varma dagar och för att åka i bil i. Hoppas på lite soligare dagar. De är praktiskt men den är ta mig fan skit snygg också och passa min lille monsterunge också!


Likes

Comments

Jag är verkligen en person som älskar temafester och ska man gå på en temafest så anser jag att man måste gå hela vägen eller i alla fall nästan hela vägen. Min bror fyllde 30 förra månaden och hans underbara flickvän ordnade överraskningskalas för honom och temat var då MÖP eller militärt över intresserade personer eller alltså då militärtema. Min bror har ett stort intresse för militären och allt som ha med det att göra och därför var ju det de perfekta temat. Och som alltid på temafester ska man ju h klä ut sig eller i alla fall bara passande kläder. Jag använder knappt någon form av militärkläder och jag var inte jätte sugen på att köpa en massa så jag kom på en super idée.

man måste ju kamouflera sig i bland som militär för att inte synas och för att inte någon ska döda dig! Så varför inte köra all in på de temat ?
Så jag valde att tejpa fast mängder med ormbunkar på mig för att smälta in i min omgivning! De blev en ganska stor succé om jag får säga det själv Jag är super nöjd.

Btw. Jag tyckte verkligen jag kände mig som i ett avsnitt i top model - när de fotar Haute couture!

Likes

Comments

Idag när vi gick ut för att sätta oss bilen och ta oss mot jobb, förskola och plugg var de minus grader ute. Alltså rost i gräset och frost på bilen. Första gången för denna säsongen så fick vi skrapa rutorna. Detta är verkligen en milstolpe när de gäller preppa för vintern. Jag älskar allt med höst och vinter. Man får se de från den ljusa sidan och försöka vända de negativa till de positiva. Men vintern och främst snö och jul är ju de jag verkligen älskar. Jag älskar känna snön under skorna och kylan bita mig i kinderna och förstå att åka pulka, snowracer och ha snöbollskrig. Förra året fanns de noll snö. Ingen snö och jag grät typ. Var så arg men jag är ju från småland och jag vet inte om det är bara där man kan köra på denna gamla godningen om att när det är mängder med rönnbär på träden så blir de en vinter full med snö? Jag hoppas på att de stämmer till fullo så jag får njuta av denna vintern till max.

Nu är det skola som gäller hela dagen. Studentledda lektioner och förstås lite plugg efteråt!Likes

Comments

1. Tindra va världens mysigaste bebis.tänk hur skraj jag var för att hålla lilltjejen. 2. Tegvall fyller 20 tror jag detta är! Livet! 3. Tegis och Tellan i Turkiet. Det var tider det.


Alla tre bilder är från min tid som student på Linneuniversitet.
1. Nollning. 2. När man var klar med första året. 3 plugg plugg.

På den tiden jag pluggade till lärare med mina vapendragare och ibland kan jag tänka tillbaka på hur de skulle vara att vara lärare nu. de skulle jag ha varit om jag hade fortsatt med min utbildning.

1. student, 2. första doppet, nationaldagen något år! 3. världens fin Pillan! asså alltid lika go och glad!

Likes

Comments

Hela flödet på sociala medier svämmar över med bilder på bullar, bullbilder. jag ha jobbat idag och då får man ju passa på. Jag och några till insåg det var Kanelbullens dagen och då fick jag stora och viktiga uppgiften att införskaffa de små rackarna till frukost! Mums. Nybakade och varma fick vi dem!
Dagen ha varit en lärorik och händelserik dag.

Jag älskar just nu att jobba och de känns skönt att just nu att man kan ta vara på tillfällena. Jobbet är ju även ett lärotillfälle för mig just nu.

Kvällen blir lugn här hemma med lite tv och jag försöka sammanfatta lite plugg! Försöker ta varje chans att kombinera plugg jobb och livet! Att strukturera är de viktigaste för mig att få vardagen att fungera. Jag vill jobba men jag vill inte inte klara plugget att mista tid med min familj och vänner, jag vill studera men inte inte minsta en jobbchans eller mista tid med familj och vänner och jag vill umgås med min familj och vänner men inte minste chansen att plugga och jobba. De är svårt att inte få allt att krocka och ändå må bra och fungera som person! Funka inte jag så funka inte livet.

Är de någon som kan berätta hur de få livet att fungera på bästa sätt? Hjälpmedel, trix och dylikt.
Likes

Comments

rubriken är lite missvisande men de var ungefär så där, att han fick välja tröja själv, jag visade den och han bara älskade den och gick runt med den i affären och visade upp den stolt, försökte ta sig ut utan att betala men man får vara kvick som mamma och springa! är ju faktiskt grävmaskiner på den! HALLÅ! En fin lite namnsdagspresent.Tröjan är inhandlad på Lindex för 129 kronor :) va inne på @fruvidecarlsson s instagram och såg denna coola tröja och kunde inte låta bli att köpa den!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

... för ett år sedan. För ett år sedan va Ludden och jag ute på skedala ö med Alexandra, Carmen och jag tror även Daniel va med! Fotografen Alexandra hade med sig sin kamera och fotade några så fina foton av Ludvig!

Tiden går verkligen fort och att detta kan vara ett år sedan känns konstigt. Så fint väder och en lycklig kille! Vad jag saknar denna tjej allt för mycket. Hon ha flyttat 3 timmar bort så man ses inte allt för ofta! Men när man väl gör de så känns de som innan! Nästa helg bär de av till Hunnebo för födelsedagsfirande och inflyttningskalas! 🎈👌🏼

Likes

Comments

Jag ha aldrig firat namnsdagar eller dylikt och glömmer alltid bort att folk har, även min mamma och syster som heter Eva och ha namnsdag på julafton, hur svårt kan de vara?. Jag a ju inga namnsdagar och ha typ aldrig haft, kanske när jag var 10 men tror de tog bort Lina från kalendern men.....

Men idag så lyssnade jag på radion och då fick jag höra att Ludvig har namnsdag idag. Alltså ha Ludvig namnsdag 2 oktober. Så varför inte fira när man väl kommer ihåg de ?! de kommer inte bli något märkvärdigt överhuvudtaget med åren, kanske att han få välja kvällsmat!

Men så grattis min son och alla andra Ludvig och Love där ute i världen!

Korv i hela munnen gör en glad! Så mysigt att man kan be han le och så gör han de!... ibland!

Ludvig plockade ut en fin tröja till sig själv och ville nog helst klä på den i affären men ni får nog se den imon! <3

Likes

Comments

Igår vad de en super dag. Fint väder ( kanske lite blåsigt) men för en runda i skogen för att leta svamp - vi fann ingen svamp denna gången heller. Men ändå. Vi va i stan innan och efter de så kom Linda med barnen. De blev helt fantastisk med barnen som lekte och en massa prat och god mat. Ludvig som gick alldeles för tidigt igår - innan solen gick upp kastade in handduken redan innan maten men de gick bra ändå :)

Ludvig och Matheo börja leka så bra ihop nu när de kommunicera med varandra. De leker och snackar med vara på ett där de förstå varandra och kan koka ihop en massa bus. Nattis hade full fokus på Mao!

Likes

Comments

Jag ha ett barndomsminne där jag flyger drake hos min dagmamma. I hennes trädgård på baksidan står jag och håller i en drake. En plastpåsdrake. En stork, en väldigt stor ek är det och en klarblå himmel. Detta minne gör mig helt varm i kroppen. Att se denna drake flyga uppe i de blå.

Jag försöka återskapa detta minne med Ludvig igår. De blåste som bara den så varför inte? Man kan alltid försöka. De gick sisådär. De blåste nog ändå lite för lite eller så gjorde jag väl draken fel. Men vi hade de väldigt kul. Och de hade Mao med. Han trodde nog de var en jätte flyga för han sprang efter den som om han hade eld i baken.

Likes

Comments

Ett suddigt barn är ett lycklig barn.

Idag kom J hem efter att ha varit borta på tjänsteresa ungefär i två veckor i sträck. Hur ha vi klarat oss?
Jo vi ha klarat oss galant men de är alltid lika gott att han kommer hem igen. Ludvig blir helt pappa galen och jag kan få släppa tankarna för en gång skull.Och de blir inte bättre när pappa ha med en radiostyrd bild hem som present. Lycklig kille. Lite svårt att styra den men ändå lika glad över att bli jagad av den. Så glad att de gick inte få honom på en bra bild. Och de är väl så riktigt glädje syns eller ? Eller är de bara jag som inte kan ta bra fotton!

Likes

Comments

Efter en dag av väldigt dåligt sista tentaplugg så hämtade jag Ludvig lite tidigare än tänkt för att gå ut och plocka svamp i skogen. Gick mindre bra med svampletandet. Ludvig vägrade gå till skogen som ligger mindre än 100 meter bort utom vi skulle cykla. Cykla var nog hela äventyret för honom. Han hade nog velat att vi cyklade hela eftermiddagen men jag var ganska bestämd att vi skulle plocka svamp. 10 svampar blev de innan Ludvig gav upp. En rolig stund i skogen, en massa små kryp är intressant att kolla på och peta på. Vi fick sällskap i skogen av Mao. Han ville inte åka i cykelkorgen så han sprang efter Ludvig och mig när vi cyklade. Vi var ute och cyklade med katten och inte med hunden.. Men han är lite som var egna lile vovve. <3 Ikväll är sista kvällen som vi är hemma själva och jag ska försöka läsa lite i böckerna men hockeyn är mer lockande!


Hoppas ni får en fin kväll!

Likes

Comments

Dagen innan tenta och jag ha haft noll motivation till att plugga. Som ett slag i ansikte kom rastlöshet, okoncentration och opeppen. Skulle kunna skylla på Linnéa som åter ha kommit hem från Spanien men de ska jag inte göra men min dag ha blivit väldigt mycket trevligare. Började först på bibblan men efter några timmar så studsade vi är ifrån ochIca Maxis lunch buffé och fika lockade mer!
Jag ha studerat till varje tenta med Linnéa och vi ha klarat oss tidigare så varför inte nu ? kanske ett mirakel ske.

Likes

Comments

Tentavecka innebär en massa idiotpluggande, skrumpen hjärna och en massa ångest. Kursen som vi läser nu handlar om den sjuka kroppen. Hur kroppen reagera vid sjukdom, sjukdomens patofysologi, farmakologiska behandlingar och typ hundra saker till. De är sjukt kul att läsa och vilken enorm förståelse man får av hur människor mår när de lever med sjukdomar. Men fan va tråkigt att man lägger upp de så på högskolan så att man ska trycka in mängder med kunskap till en tenta men att man efteråt typ kommer glömma 80 procent av de då de inte är ett hållbart sätt att lära sig!

Imon är sista dagen. Blir en lång dag av läsande📚📚📚📚ner i böckerna med dig plugghäst!

Likes

Comments