Nu är jag så trött på denna förkylning. När febern äntligen börja ge med sig, då börjar näsan rinna som en öppen kran. Oavbrutet i ca 8 timmar nu.

Jag har faktiskt varit utanför dörren idag, mer än för att slänga soporna. Kände att jag behövde få lite sol på mig. Så jag åkte ner till kolonin och vattnade, vilket verkligen behövdes. Grannen var snäll och fixade min läckande vattenslang samt hjälpte mig göra skrämmor mot duvorna, så dom inte tar mina ärtor. Fick även lite besök där... Först kom Jenny och Jonathan och dom satte genast igång och rensade ogräs. Strax därefter kom Kalle och Matteus och bara kollade läget. Jenny visade Matteus runt (vilket gick snabbt). Hon lovade även honom att han får komma och äta jordgubbar när dom är klara ☺️ Och jag behöver nog Kalles hjälp den dag jag ska byta lock på lådan till redskapen. Den klarar sig max till nästa vår. Locket trillar nästan sönder så fort jag lyfter det.

Jag är väldigt imponerad av att Jonathan verkar tycka det är kul där och har lyssnat på mig om vad som är ok att rensa bort. Och tog eget initiativ.

På vägen hem stannade jag till på Valen och handlade. Lite mat, två linnen, fem par strumpor och ett par skor. Mina andra hade hål undertill. Dom duger bara på kolonin nu.

Det var skönt att komma ut och få lite frisk luft, men jag hade hellre varit frisk och kunnat njuta av solen.
När jag kom hem så meddelade Jessica att min morsdagpresent var på väg och att jag absolut inte fick tjuvkika. Jag har hört talas om den i några veckor. Att den var stor och dyr, mer än två nollor. Jag har försökt komma på vad det skulle kunna vara:

Detta låg närmast till hands. Eller möjligtvis ett stort klösträd.

Eftersom det var en sak som var lite svår att gömma, så valde dom att ge mig den idag.

Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen. Ett badkar!! Jag som inte haft möjlighet att ta ett vanligt sketet bad sen vi flyttade ifrån Jans 2:a i december 2012.

Så nu har jag invigt det.

Med badsalt och rosenblad. Dock hade jag lite för varmt vatten, så jag pallade bara med 10 min. Blir bättre nästa gång 😊 Men det var jätteskönt ändå. Baljan är köpt från villbada.se och dom körde hit den. Runt 2000 lär den ha kostat, så jag är nog en hyfsat bra mamma 😍

Jag kommer inte jobba i morgon och jag har meddelat att jag inte kan vara domare i helgen som bestämt. Är nog inte så lämpligt att få en hostattack under en match. Dock kommer jag följa med Jenny och Jonathan dit, för dom vet inte var det är. Sen åker jag hem igen. Mycket möjligt att dom sen fixar det själv på söndag. Måndag måste jag jobba eller bli sjukskriven och det är inget alternativ. Jag hade ju planerat att jobba redan igår.

Nu ska jag äta nån macka och sen i säng. I morgon måste jag nog kolla upp med en (ny) frisör ang klippning. Fick veta att en kollega är frisör, så hon ska få göra ett försök med min risbuske 😂
Natti 😴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag vill inte vara sjuk mer. Ytterligare en natt med knappt nån sömn men samma jäkla dröm som natten innan. Hostat, varit uppe och gått och druckit, men inget har hjälpt. Febern har hållit mig sällskap hela dagen, när jag legat nerbäddad, fullt påklädd och frusit.

Jan har varit snäll och kört och köpt 5 säckar jord åt mig och lagt ute på kolonin. Han köpte även en paket kattsand, så jag slapp åka iväg och fixa det. Töserna gick och köpte pizza åt oss. Nu är dom och köper lite godis till mig. Och eftersom det regnat i natt och idag, så behöver jag inte vattna. Räknar med att de i växthuset klarar sig. Hur det blir i morgon återstår att se. Förrådet är påfyllt med div hostmediciner och febernedsättande, så jag hoppas att jag iaf får sova i natt.

Nu har töserna kommit hem med lite godis ❤

Nu ska jag se om det är nåt på tv att vila ögonen på. Borde även masa mig in i duschen, men vete tusan om jag orkar.

Likes

Comments

Denna hostan har hållit mig vaken större delen av natten. Och en massa konstiga, återkommande drömmar. Trots att jag gick upp och försökte vakna till, så återkom drömmarna. Och sen när Jenny gick upp, så pratade hon för fullt, så kl 7 drack jag min första kopp kaffe. När hon cyklat till skolan, så somnade jag om och fick sovit ca 1,5 timmar.

I eftermiddags började huvudvärken komma, tog tablett och kaffe, sen tog jag bussen till Ica och handlade det sista till middagen. Var även och vattnade i växthuset. För det måste ju göras även om man är sjuk. Och även om det visst ska regna i natt, så regnar det ju inte i växthuset.
Glädjande nog så börjar ena gurkplantan blomma 👍

Nu börjar huvudvärken lägga sig och jag har lyckats laga middag. Blev pommes, cevapcici och tzatziki. Kycklingfilé till Jessica.

Blir hemma i morgon också och hoppas att jag blir bättre så jag kan jobba på fredag. Känns som att i morgon så ska jag börja kolla på Skilda Världar.

Så, snart dags att sova 😴

Likes

Comments

Ja, det är jag, det. Började när jag gick och la mig igår, började hosta och febern kom. I natt har jag inte sovit mycket, vaknat hela tiden, drömt konstiga drömmar där kolonin varit den primära platsen. T ex lastade en utländsk chaufför av 9 st Toyota Aygo. Och grannen sprang förbi med en vattenkanna, iklädd endast hudfärgade kallingar 😭 Jag måste haft hög feber!!

När jag gått upp så drack jag kaffe, gjorde bullar i ugnen och åt frukost och masade mig sen in i duschen. Huvudvärken följde med. Faktum är att den inte försvann förrän vid 16-tiden, när jag tog ytterligare en tablett, denna gång ihop med en kopp kaffe. Då började även febern släppa och jag kunde åka med Jan till Maxi.

Hemma igen och mådde fortfarande hyfsat, så tog Jessica och jag och åkte ner till kolonin och vattnade lite snabbt. En hel del har börjat komma upp. Rädisor, morötter, broccoli, bönor och ärtor. Och såklart potatisen. Bara från igår så ser jag skillnad.
Måste nog snacka snällt med grannen om han kan vattna när jag är i Smögen. Han är så snäll, jag ska få "duvskrämmor" av honom, eller iaf material så jag kan tillverka egna. Jessica tyckte att dom var snygga.
Jag behöver ett nytt munstycke till slangen. ÖB är 15 kr billigare än Maxi, så inte svårt att bestämma var jag ska handla. Och jag som tyckte att Maxi var billigt. Sen har Jessica en idé om vår trädgårdsgång, ska kolla upp den lite närmare. Kanske kan det även lösa problemet med våra plattor.

Nu ska jag väcka Jenny så att hon kan gå och lägga sig 😭 Hon har somnat och glömt ställa alarmet, så det måste hon göra. Jag ska vara hemma i morgon med iaf, så jag har inte tänkt gå upp och väcka henne.
Hör och häpna!! Hon fick veckopeng av sin pappa idag!!
Hon har även varit på konfan idag.. nu är det bara en gång kvar, den är det dags för konfirmation. Nyckel till lokalen ska jag hämta nästa lördag, ska bara kolla om jag kan hämta den lite tidigare än vad vi har bestämt. Jag ska ju duka kvällen innan och förhoppningsvis få in smörgåstårtorna i kylen. Konstigt nog så är det ingen från Jennys pappas släkt som har meddelat om dom kommer eller inte. Jennys faster lovade Jenny för flera år sedan att hon skulle få en utlandsresa i konfirmationspresent, för det hade kusin Annie fått. Återstår att se om det erbjudande gäller än, eller om hon har ändrat sig. Om det är så, så kan jag åka med Jenny och betala för min egen biljett. Kanske vi kan åka till Malta? Då behövs bara flygbiljetten.

Nu ska jag i säng.. halvsover redan, fryser och vete tusan om jag kommer ha fönstret öppet i natt. Sov gott!

Likes

Comments

Idag har grillen blivit invigd, tack vare att "grannen" satte ihop den åt mig. Han fixade även med anslutningarna till vattenslangen, så i morgon ska jag testa och se om de fungerar som de ska. Bra med en hjälpsam granne.

Inger har varit och hälsat på och grillat korv hos mig. Så trevligt!! Alldeles för längesen vi sågs. Synd att Ulf inte hade tid att göra oss sällskap, men nästa gång... Tyvärr ligger dagens bilder på mobilen och nu sitter jag vid datorn, så jag får lägga in dem en annan dag.

Känns som att jag har en förkylning på gång 😔 Känner mig inte alls kry. Näsan rinner och jag hostar massor. Vaknade med huvudvärk i natt och trots tabletter, så har den inte gett med sig helt och hållet. Jag får se hur natten är och hur jag känner mig i morgon bitti. Det hör inte till vanligheterna att jag är hemma pga förkylning, men nu börjar det göra ont i halsen också.

Nu är det iaf dags att sova. Natti folks.

Likes

Comments

Det har varit fullt upp för min del denna veckan.
Jag har varit på kolonin alla kvällar utom igår, men då var Jan snäll och skötte vattningen.
I onsdags kväll var det fotboll, så då var jag där. Gick inom kolonin på vägen hem.

Igår kväll var jag på en form av inredningsparty eller vad man kan kalla det. En bloggerska som anordnade det. Jättetrevligt!! Fina grejer fanns där, dock lite för dyrt för min plånbok.

Fick goodiebags också, men mer om det i ett annat inlägg, en annan dag.

Ikväll har jag varit på kolonin igen. Tog med mig grillen dit, den får stanna där - när jag väl fått ihop den, för det lyckades jag inte med ikväll 😂
Jag fick rensat lite ogräs, vattnat och börjat måla mina pallkragar, som Jan körde dit igår.

Kul att se att det börjar gro där, mer än ogräset 😂

Nu är jag så stolt över Jenny. Hon har verkligen börjat säga ifrån till sin pappa har hon känner.

Han blev riktigt otrevlig mot henne och skrev saker som jag anser att man inte gör om man verkligen bryr sig om sin 14-åriga dotter. Och bara kom med lögner och påhitt för att få henne att få skuldkänslor och må sämre. Men, hon kände sig så stolt och nöjd och det onda i magen började släppa. Förhoppningsvis så kommer detta påverkar hennes panikångest positivt 👍 Läkaren sa ju att han var ganska säker på att det berodde på allt hennes pappa gjort mot henne.
Hans beteende har även gjort att Jan blivit viktigare för henne. Det var ju han som gav henne pengar till Berlinresan när hennes pappa inte ville.

I morgon ska vi inviga grillen på kolonin. Inger kommer dit och hälsar på. Undras om hon vill hjälpa till och rensa ogräs 😉😂
Tyvärr har jag inte fått hjälp med få dit dom riktiga trädgårdsstolarna, så vi kan sitta lite bekvämare. Men vi har en bänk samt två pallar. Och en låda 👍

Nu är det snart dags för mig att sova. Försökt lura i katterna avmaskningspiller i leverpastej, men gick inte så bra 😂
Natti 😴

Likes

Comments

Dagen alltså. Upp tidigt och både duschade och tvättade håret. Solen sken så var med lätta steg som jag gick till bussen. Väl på jobb så gick det bara utför 😂 Solen försvann. Och det förutsattes att jag skulle jobba 😖😬

Liftade hem med Jan och efter att varit hemma och vänt, så åkte vi till Maxi. Som inte direkt hade nåt att erbjuda. Sen körde vi till kolonin så att jag fick vattnat. Vi var där inte ens i 5 min.
Jag hade med mig tre gurkplantor, så nu är alla borta härifrån, utom ev en, beroende på hur den tar sig.

Nu är det dags att sova. Förhoppningsvis blir det ok väder för att åka till kolonin direkt efter jobbet.

Jennys pappa håller nu på och tjafsar med henne igen. Anser att hon bara hör av sig när hon vill ha pengar, men om han hade kollat sina sms, så hade han sett hennes sms. Och sen kan man ju dra sig om han ringt och frågat hur hon hade det i Berlin? Han som tidigare ringde varje söndag, har nu inte ringt på flera veckor... alltså så ska det bara vara på hans villkor... När det passar honom....

Natti 😴

Likes

Comments

Satt uppe lite längre än vanligt igår, så jag sov till 10.30 idag. Känner mig dock inte helt utsövd.

Åkte ner till kolonin en kort sväng... som visade sig bli tre timmar 😂 Fick lite frön av en granne där + att jag hade lite med mig själv, så jag har fått sått en del. Fyra olika sorters bönor, ärtor, morötter och vitkål. Rensat lite ogräs också.

När jag kom hem så gick Jessica och jag ut med Tusse och Geisha.
På hemvägen gick det inte så bra. Tusse ville absolut inte hem och la sig ner varannan meter 😂

Nu har vi ätit, matlådan är packad och jag har även gjort en rabarberpaj som blev gudomligt god 😍

Nu ska jag börja fundera på att hoppa i säng. Skippar duschen ikväll och går upp lite tidigare i morgon bitti och duschar. Har migränkänning nu och hoppas att det försvinner under natten. Ska ta en tablett innan jag lägger mig.
Natti 😴

Likes

Comments

Vilken skön dag!!
Jessica och jag åkte ner på stan i förmiddags. Gick på Öppet Hus på Evidensia, tipsrunda och fick en goodiebag med lite grejer till katterna. Sen köpte vi frallor innan vi åkte hem.

Hemma åt vi frukost, jag planterade om två gurkplantor, bytte om till shorts och linne och så åkte vi till kolonin.

Bleka ben som fått lite sol idag.

Jenny och Jonathan kom också till kolonin och vi har rensat ogräs, klippt ner grenar och sått.

Sen stack Jenny och Jonathan hem till Kalle, men Jessica och jag fortsatte. Nästan 3 timmar var vi där. Stannade till på Valen och handlade när vi åkte hem.

Nu ska jag snart fixa nåt att äta. Har tvättstugan också. Och har försått lite fröer här, så nu är fönsterkarmarna fulla igen. Men försöker ta med nåt till kolonin varje gång jag åker dit.
Förhoppningsvis så är vädret ok i morgon, så jag kan åka dit en liten sväng i alla fall. Vill fortsätta med min ogräsrensning.

Lite har jag ju fått gjort idag.

Nu är Jenny och Jonathan på bio i Malmö. Dom åt hos Kalle, så det är bara Jessica och jag som ska äta ikväll.

Om en timme börjar Eurovisionschlagerfestivalen, så det tänkte jag titta lite på.

Likes

Comments

Så, då har helgen börjat 👍 Började den med begynnande migrän som ännu inte brutit ut, men inte heller gett tecken på att ge med sig.

Jessica mötte upp mig i stan och vi handlade. Hem och lämnade grejerna, planterade om två tomatplantor och sen åkte jag till kolonin med dom.
Plantorna jag satte in i växthuset igår såg pigga ut och nu fick dom sällskap.
Jag gallrar lite bland isbergssalladen, vattnade lite och sen kom ena grannen och pratade. Tittade lite på mina grödor och visade sen vad han sått. Fick lite tips också.

Var hemma runt 18.35. Ska snart steka mig lite korv till middag. Dom andra har ätit mackor.
I morgon ska vi på öppet hus på Evidensa och sen blir det kolonin i några timmar. Och så har vi tvättstugan.

Ikväll har jag chattat med min älskade syster 😍 Saknar henne så mycket. Hoppas att hon kommer snart.

Likes

Comments