God jul på er! Hoppas ni haft en bra helg, det har åtminstone jag haft. Spenderat julafton och juldagen med samma gäng men i olika miljöer - dock med alldeles för god mat som resulterar i ett konstant ätande. Lite vad julen innebär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har bänkat mig i soffan med lite glögg och julfika för att spela lite Bingolotto med familjen. Wish me luck!

Likes

Comments

Klockan är några minuter efter tolv vilket betyder att det är officiellt ett dygn kvar tills det är julafton. Med ett tungt hjärta måste jag dock erkänna att julen inte alls blivit som jag förväntade mig. Jag har varit medveten om det tighta schemat jag haft under dessa dagar med både flytt, säga hejdå till nära och kära inför min avresa, hemtentamen under jul (älskar inte min lärare för detta kan jag ju meddela) och att både packa, förbereda och köpa viktiga artiklar inför resan. För att hinna med allt detta har tyvärr mina planerade myskvällar där jag äter julfika, dricker glögg och ser en julfilm blivit lidande. Jag hade räknat med att det skulle vara hektiskt, men inte med stressen som uppstår i samband med allt runt omkring och hur det påverkar min julstämning. Jag är väldigt ledsen för detta men känner att jag inte har mycket till val för att hinna med allt jag måste göra före den 29 december.

Dock har jag ändå hunnit med två otroligt uppskattade kvällar med mina vänner denna vecka. En kväll var det paketinslagning på schemat och på den andre var det julklappsutdelning. Detta gjorde vi med ett glas vin i handen innan vi traskade vidare mot en restaurang, vilket då var min julklapp till de andra. Jag har försökt ge de flesta julklappar i form av något man kan göra tillsammans istället för något materiellt, just då jag värderar tid med mina kära väääldigt mycket just nu. Min syster och jag var exempelvis en heldag på spa och umgicks i början av veckan.

Min plan inför de kommande dagarna är att TA ETT DJUPT ANDETAG. Jag har längtat ihjäl mig efter denna högtid så jag ska försöka att inte "stressa bort" den, något jag tror är relativt vanligt att människor gör - ser det som något att avklara på bästa sätt istället för att njuta av den fantastiskt mysiga högtid som julen faktiskt kan vara.

Likes

Comments

Min fjärde advent blev inte som jag förväntat mig. I och med min kommande resa ska min lägenhet hyras ut varav jag spenderade större delen av gårdagen med att packa och städa. Min plan var att ordna allt under dagen för att sedan umgås med min kära vän över lite glögg och paketinslagning. Det visade sig både ta lite längre tid än vad jag beräknat med flytten och att jag inte riktigt var på topp för en heldagsstädning. Därför fick jag en hjälpande hand av min vän Sofia med att tillslut strukturera upp mitt flyttprojekt för att sedan åka och köpa middag och krascha i hennes soffa. Vi struntade i paketinslagningen och drack istället glögg och såg julkalendern. Exakt vad jag behövde! Tänk vad små saker som glögg, fint sällskap och en skön soffa kan göra för själen.

Likes

Comments

Någonting som jag alltid tycker är trist under december är att behöva vinka hejdå till mina klasskompisar som åker hem till sina respektive städer under jul. Vi är ett gäng på ungefär 12 personer i klassen som umgås och eftersom vi umgås så pass ofta hinner jag sakna dem.

Denna gång blir lite annorlunda eftersom att det inte är om först 8 månader vi ses igen nästa gång. Vårterminen består av både praktik eller utlandsstudier för de allra flesta, inklusive mig, så avskedet blir en aniiiiiing längre. Detta är dock bara mitt första hejdå i raden av många som jag kommer tvingas göra i samband med min resa efter jul.

En bild på två av mina kära vänner som för två år sedan skulle åka hem under jul, lämpligt nog när den första snön kom.

Likes

Comments

För något år sedan kom mamma hem med fyra stycken vackra julkulor till oss i familjen, en för varje person. Hon hade köpt dom för att hon tyckte de var så vackra med dess glitter och stenar, men vi upptäckte snabbt att de gick att öppna. Vi kom därför på idén om att lämna en lapp i sin egna julkula med både förhoppningar om det kommande året, men också en utvärdering om hur året faktiskt varit. Vi skriver dessa brev i i samband med när granen ska plockas ner för säsongen och så läser vi sedan dom tillsammans när julgranen ska dekoreras året därpå. 

Det är så himla roligt att läsa om vad en förväntat sig och hoppats på under det kommande året, för att sedan sitta där med facit i handen och kunna se hur mycket om faktiskt överensstämde. Det stod exempelvis i min lapp i år om att jag hade stora förväntningar om ett projekt jag arbetade med då, vilket tyvärr inte blev något av. Däremot har jag fått gå en hållbarhetsutbildning utöver studierna i höst, något jag inte tror att jag hade gjort om det inte var för att projektet inte tog fart. 

Likes

Comments

Jag har upptäckt det att jag är rätt kräsen när det kommer till glögg. Jag gillar inte stark rödvinsglögg, utan det ska gärna vara lite sötare och fruktigt. Jag gillar Mobergs glögg men då jag är rätt petig tycker jag att det är på tok för mycket socker i glöggen. Därför fick jag en idé om att prova göra min egen, med lite hjälp av Mobergs innehållsförteckning heheh. Resultatet? Det var över förväntan, till och med så att jag skulle säga att det blev riktigt gott, men lite för surt för min smak.

Tyvärr har jag inget recept dessa gång på glöggen, utan har helt höftat mig fram. Men som ni ser på bilden använde jag rosé för att jag inte är förtjust i rödvin och tänkte att rosé är en blandning av rött och vitt vin. Sedan hittade jag en påse glöggkryddor från Santa Maria i min vanliga dagligvarubutik som jag använde. Nu till den mer experimentella biten; massa äpplen, ett fåtal jordgubbar och dadlar (för sötmans skull) blandades tillsammans till en juiceaktig vätska.

Det var sedan bara att blanda ner alla ingredienser i en kastrull, låta det börja puttra i ungefär en timme. Det luktade FANTASTISKT gott! Önskar jag kunde koka glögg varje kväll enbart för luktens skull. Slutligen silade jag drycken och volià, den var färdig.

Jag fick av mina skeptiska vänner betyget att "detta var faktiskt gott", så det kan vara värt ett försök mina vänner. Det var enkelt men framförallt roligt att kunna testa sig fram utefter sina egna preferenser.

Likes

Comments