2 år har gått, jeg husker fødselen som om det var i går, men det vil jeg vel alltid gjøre. Du er en så snill, omsorgsfull og veldig aktiv gutt. Du storkoser deg i barnehagen og ramser opp navnene på alle barna du leiker med, når jeg sier vi skal til barnehagen. Du er utrolig flink til å prate og forstår alt vi sier til deg, alt du vil høre vel og merke, hehe. Vi forstår også alt du sier så vi kommuniserer godt og har fine samtaler. Du var tidlig ute med finmotorikken din og elsker fortsatt alt av småpirk som skruer og ledninger, og du finner alltid ut av det og styrer på <3 jeg tror du blir en flink handyman, det er du også allerede og elsker å være med pappa å skru møbler. Gravemaskiner og heisekran er også en stor favoritt, men det er ikke så veldig rart siden vi har bodd på en byggeplass det siste året.

Jeg har aldri vært mer sliten enn jeg er nå, men jeg klager ikke for jeg har heller aldri vært lykkeligere, og jeg vet at om kort tid kommer jeg til savne denne tiden allerede. Jeg merker bare hvor mye jeg savner ammingen alt, selv hvor sliten jeg var i den perioden.

Jeg nyter hver dag med deg, og gleder meg til fremtiden og alt det fine vi skal oppleve sammen <3

Gratulerer så mye med 2 år's dagen gutten min, mamma elsker deg <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Jeg sprekker av stolthet, for nå har lille tatt sine første skritt. Ja jeg får faktisk tårer i øynene når han slipper seg og går mot meg. Stoltere kan man ikke bli! Han har i flere måneder gått rundt bordet og holdt seg til sofaen. Men han har ikke turt å slippe seg helt, han har vært litt redd. Men nå har han turt å slippe seg og går 4-5 skritt før han tar seg imot. Ikke lenge før han fyker rundt her nå <3 når begynnte deres små å gå?

Vi skal vise deg vei, men det er mange stier å velge. Valgene må du ta selv. Noen er lette og noen er vanskelige. Noen valg er små og andre er store, men alle er av betydning. Man må noen ganger gå noen omveier, før man finner ut hva som er riktig. Men husk at alle valg du har gjort har ført deg dit du er i dag

-mamma-

Likes

Comments

Du ditt supermenneske! Ja, du som er alenemor. I dag vil jeg rette en stor oppmerksomhet til alle alenemødre der ute! Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for dere. For en jobb dere gjør. Dere er tilstede 24 timer i døgnet, 100%. At dere har ork og pågangsmot? Hvor henter dere all energien fra?

Jeg tenker på alle de gangene jeg spørr: "kan jeg gå på do mens du passer på han litt?" "kan jeg gå å ta meg en dusj?" "Kan jeg dra å trene?" "Passer du på han litt mens jeg rydder på kjøkkenet". Jeg er evig takknemlig for at jeg får gjøre disse tingene uten barn noen ganger. Jeg tenker på dere, som sjeldent får gjort noe helt aleine. Jeg trenger å lufte meg litt, etter en lang dag, bare kunne gå utenfor døra i 30 min uten barn. Bare gå rett ut, uten å planlegge på forhånd, uten og først måtte skifte bleie, kle på 2-3 lag med klær, passe på at lille har spist, for så å gjøre klar seg selv før man kan gå ut døra. Det tar ofte litt tid det! Det får aldri dere alenemødre gjort, bare gå rett ut døra.

Jeg skjønte virkelig ikke hvor stor jobb det er å ha barn før jeg ble mamma selv, man setter livet på vent og man har faktisk ikke veldig mye tid til seg selv lenger. Og det er egentlig helt greit, det er veldig mye koseligere å bruke tid sammen med barnet sitt <3 men det er veldig stor forskjell å være to voksne enn å være en. Det er godt å vite at fra kl 16 får man hjelp til alt!

Alle trenger litt avkobling og litt tid til seg selv. Så du alenemor, i dag skal du faktisk prioritere deg selv litt også!

Likes

Comments

Badet begynner så smått å ta form. Det eneste som gjenstår nå er taklampe. Jeg har virkelig letet en god stund uten hell i å finne noen fine taklamper som er godkjente til bad. Noen som har tips til hvor man kan finne det? Ellers mangler vi å få hengt opp knotter til håndklærne våres, slik at det kan virke litt ryddigere. Ellers er badet til vanlig fylt med 100 ting, alt av klær og stellematte, bleier, kluter, badebalje og badeleker. Aff hvor skal man gjøre av alt? Det blir så fort kaos med så mye ting på et lite bad. Men det må man vel bare regne med når man har små i hus. Man har annet å gjøre enn å gå å rydde hele dagen. Jeg prioriterer mye heller å kose meg med gullet og få med meg alt han styrer på med og alt han lærer seg hver eneste dag. Dessuten er jeg dritt lei av å rydde alt strøkent for at det neste dag er helt kaos igjen! Jeg mister litt motivasjonen og føler jeg kaster bort tiden med å gå rydde hele dagen. Det må jo ryddes, men å ha det strøkent det gidde jeg faktisk ikke å tenke på lenger. Så nå prøver jeg heller å rydde noe, men helst prioritere å kose meg med Lille. Nå sprekker jeg nesten av stolthet for nå har han tatt sine første skritt <3

Likes

Comments

Tenk at det har gått et helt år allerede. Et år siden jeg fikk deg i armene mine for første gang. Et år siden jeg fikk se deg og lære deg å kjenne. ikke visste jeg at jeg skulle få så lite søvn, være så bekymret, være så sliten, få så mye kjærilighet, smile og le så mye. Jeg har aldri følt så sterk kjærlighet før jeg fikk deg i armene mine. Takk for at du beriker livet mitt med å være akkurat deg. Jeg har enda ikke rekt å kjede meg, fordi dagene går i ett fra morgen til kveld, pluss natt. Jeg er sliten, men lykkelig!

På 1 års kontrollen veide lillegull 10.680 gram og var 77,5 cm lang. Han fikk den siste trippel vaksinen sin, stakkar lille, men værst for mammaen egentlig. Ikke gøy å se lille få vondt stakar, men det er jo bare for hans eget beste. Han har vært litt tuslete de siste dagene med feber og mindre matlyst, slapp og sliten. Det eneste positive var at det ble litt ekstra mammakos. Det er ikke mange sekundene denna kålmarken ha ro til å sitte på fanget og kose til vanlig, men de siste dagene etter sprøyta har han liggi lenge på fanget og kosa seg, han sovnet faktisk på brystet mitt i går kveld, jeg kan ikke huske sist han gjorde det. Åååå så koselig. Savner litt den rolige babytiden da, når det gikk an å ligge på fanget å kose, nå går det jo i 100 hele dagen, hehe. Men tenk på alt du har lært deg på et år! Jeg er så takknemlig for at jeg får følge med på utviklingen din og jeg vil helst ikke gå glipp av et sekund. Denne tiden med deg er så verdifull og jeg nyter hver eneste dag!

Han er en aktiv gutt, veldig blid og fornøyd. Han krabber, reiser seg opp, går langs bordet og sofaen. Går stødig når noen går sammen med han. Han vinker, klapper og kan nusse. Han er tålmodig og har god finmotrikk. Han kan si: Hei, hade, borte, titt tei, bø, nei, to, takk, mamma og pappa. Han er veldig glad i mat og spiser alt. Han er flink til å leke alene. Fjernkontrollen, mobiltelefoner og ledninger er det mest spennende å få tak i. Han har fått to fortenner nede, og to hjørnetenner og ei fortann er på vei oppe. Han sovner godt i sengen sin men våkner helst hver natt og vil inn til mamma og pappa.

Gleder meg til fremtiden med deg gutten min <3

Mamma elsker deg!

Likes

Comments

Huset begynner å ta form og det har vært så spennende å se hvordan alt blir til slutt etter utallige timer med planlegging i detaljer, alt i fra malingsfarge på gipsplater, panelplater, lister, kjøkken, hvitevarer, trapp, farge på trappetrinn, gulv, fliser på bad, gang og vaskerom, velge sofa, sofabord, spisestue og stoler, vask, servant, dusj, plassering av spotter, takpunkter, osv. Ja listen er lang.

Ikke alle rommene er ferdig enda, men jeg legger ut noen bilder av rommene som begynner å bli klare. Det gjenstår bare litt småtteri som bilder på veggene og litt interiør. Men det får vente. Jeg lager ikke hull i veggene før jeg er helt sikker på hvilke bilder jeg skal ha fremme og hvor de skal henge! Interiør må også vente, med en liten i hus er det dessverre ikke vits å ha veldig mye fremme. Men litt deilig også. Litt lettere å holde orden.

Fargen vi valgte å gå for på gipsplatene heter kalkgrå. Jeg letet lenge etter en lun og varm gråfarge som ikke skulle være for lys og ikke for mørk. Det var ikke lett å velge i det store fargespekteret men til slutt måtte jeg bare ta et valg og krysse fingrene og håpe på det beste. Og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med fargevalget. Det var helt perfekt og akkurat slik jeg hadde sett for meg.

Panelplatene var ganske greie å plukke ut, det ble ferdigmalte panelplater i fargen, skagen. Den er litt lysere og de to passet veldig godt sammen, varme toner begge to.

Lysekronen over spisestua har jeg siklet på i lang tid, og måtte bare unne meg denne lekkerbisken fra Lene Bjerre. Lekker, ikke sant?

Lysekronen i trappen hadde jeg også sett for meg kom til å passe perfekt i trappoppgangen. Den var på vei ut når jeg skulle handle, så de var helt tomme i Drammen, men fikk sikret meg den siste i Asker. Jeg monterte prismene en av de første kveldene, og det var en kvelds arbeid bare det. Men jeg liker sånn småpirk. Den kom ikke lenger opp enn i en snor rundt trappa og der hang den i ca en måned før vi fikk den opp i taket. Det var en krevende jobb, som mannen fikk ta seg av. Han utsatte og utsatte og kom med uttalelser om at han ikke syns det kom til å bli noe fint! Hehe, tipper det var for å slippe monteringen. Men en vakker dag, bygde han opp stilasje og vips var lekkerbisken oppe! Den blei akkurat som jeg hadde sett for meg. Strålende fornøyd. Heldige meg som har en så flink handymann i hus.

Kjøkkenet er et kjøkken fra norema, og benkeplaten heter delano eik. Alt av hvitevarer er integrerte hvitevarer fra AEG, og komfyren vi endte opp med var en alt for dyr dampovn med alle funksjoner og oppskrifter. Men noe den ikke gjør er å lage maten for oss, hehe så ja det har blitt litt ferdigmat de første ukene, men det må være lov når vi flytter inn i nytt hus med en liten ved siden av som helst vil ha oppmerksomheten hele tiden, mens vi har 100 ting å gjøre. Men skjerpings på matlagingen fremover! Uansett veldig fornøyd med kjøkkenet og hvitevarene vi valgte.

De fleste møblene er fra Bohus, sofaen er en modulsofa som heter more bento. Sofabordet, spisebordet og TV-benken er av samme serie som heter, Viktoria. Igjen veldig fornøyd med valget.

Da jeg kom over de nydelige stolene fra lg, klarte jeg ikke motstå fristelsen, selv om lommeboka fikk svi. Jeg liker ikke å kjøpe noe billigere bare fordi de er billigere og måtte gå å tenke på de andre hele tiden, så det blei 6 av disse herlighetene.

Jeg ser aldri på prisen når jeg velger ut, kun utseende, men da jeg ser på prislappen etterpå er det ofte av de dyreste tingene jeg har falt for :( men man skal jo bli fornøyd. Og nå trenger vi ikke pusse opp eller kjøpe nye møbler på en god stund fremover!

Som sagt, ikke alle rommene er ferdige enda, så resten får dere se senere! Og gjett om jeg gleder meg til våren nå, slik at vi kan starte på uteområdet og nyte den herlige utsikten vi har fått her.

Likes

Comments

Jippi, endelig har jeg fått meg garderoben jeg alltid har ønsket meg. Jeg har alltid ønsket meg en walk-in garderobe med god plass til alle klær og ha god oversikt. Jeg hadde faktisk aldri trodd jeg kom til å få det. Men nå er den min, og jeg er strålende fornøyd.

Øystein ville ha bod i dette rommet, hehe. Det hadde vel kanskje vært praktisk, men happy wife happy life! Det skal sies at han blei veldig fornøyd med resultatet selv. Takker den flinke handy mannen min for byggingen og for at en liten drøm fikk gå i oppfyllelse.

Nå gjenstår bare å fylle inn de siste eskene med klær. Men rommet begynner å bli veldig fullt alt, ops! Neste gang må nok rommet bli dobbelt så stort gutten min!

Likes

Comments

I januar 2015 var jeg høygravid med lillegull og hadde 15 kilo ekstra på magen, og dagene var tunge å komme seg igjennom! I januar 2016 er jeg 20 kilo lettere, og det er så deilig å kunne komme seg lett og raskt opp av senga og ut av bilen. Treningen har blitt lagt litt på hyllen, fordi det går veldig i ett med en liten i hus, så det har ikke blitt så mange treningsturer enda. Men å ha en 1.åring i hus er jo trening i seg selv. Jeg har verken hatt tid eller ork til å prioritere meg selv det siste året.

Men kroppen er fantastisk bygd opp, og jeg har vært utrolig heldig og har latt kroppen få gjøre jobben selv. Nå håper jeg på å komme tilbake til treningen og skjerpe kostholdet, men det er ikke lett med en liten i hus som tapper meg for energi.

Jeg skjønner virkelig ikke hvor andre mødre, og ikke minst alenemødre får all sin energi fra? Skulle gjerne hatt litt mere tid og energi i hverdagen, og ikke minst litt selvpleie. Det er luksus de dagene jeg har nyvasket hår, fresh makeup og barberte legger. Hehe men hva gjør vel det, jeg er ikke 1.prioritert lenger og det er egentlig veldig greit <3

Likes

Comments

Tenk at vi vant, akkurat den premien vi ønsket oss. Den største og beste! Tenk at det var akkurat deg som kom frem, du var den raskeste og mest utholdene av dem alle. Tenk at det ble akkurat deg som vi ønsket oss! Det er så fantastisk. Vi er så takknemlige for at vi fikk deg i livet vårt. Dagene og ukene bare flyr av gårde, og vi rekker ikke å kjede oss et sekund fordi vi har alltid noe å gjøre. Det er så spennende å følge med på deg, alt du lærer deg hver eneste dag. Jeg kan bare sitte og kikke bort på deg og hjerte mitt varmes innvendig. Når du smiler, blir hjerte mitt fylt av kjærlighet. Når du gråter er det godt å kunne trøste deg. Å vite at du føler deg trygg hos meg er den beste følelsen i hele verden. Jeg gleder meg til fremtiden med deg gutten min. Vi har virkelig mye å glede oss til sammen! Det finnes ikke noe som er bedre enn familie! De er der for deg alltid <3

Likes

Comments

En fødsel varer i ca et døgn, mens en graviditet er en reise på hele 283 dager. Selv om en del barn også blir født før termin og en del over termin. Hva slags tanker har du om denne lange reisen? Eller denne store dagen, hvor du skal få møte underverket som har bodd i magen din så lenge? Du har kanskje opplevd denne reisen både 1,2 eller flere ganger, eller du har ikke oppleve det riktig enda, eller er du kanskje på vei? Gruer du deg, eller gleder du deg? tenker du mye på fødselen eller på det å bære frem barnet?

Jeg har alltid gledet meg veldig til å bli gravid og få være med på denne fantastiske reisen, hvor en sædcelle fester seg til et egg og vips er det blitt et menneske. Jeg syntes det er så rart å tenke på. Den lille vokser og spirer i magen din, for hver dag blir den større og sterkere og mer og mer klar for å møte den store verden. Men jeg har alltid gruet meg til å føde. Selv mange år før jeg ble gravid gruet jeg veldig til å føde og tenkte på dette i ny og ne. At jeg aldri ville komme til å klare det, og jeg gruet meg veldig til å ha sterke smerter. Selv under graviditeten gruet jeg meg hver eneste dag til fødsel og kjente en slags angst for å føde.

Jeg gledet meg veldig til å få gravidmage og bare kose meg med den hele tiden. Men det skal sies at det ikke bare var kos. De første ukene var det en kvalme fra morgen til kveld, som aldri ville gi seg. Andre trimester var så herlig å trippe over i. Kvalmen ga seg, magen begynte å titte frem og jeg hadde veldig lite plager. Tredje trimester ble det verste for min del. Magen ble så stor og tung, og med 15 kilo ekstra på magen gikk det veldig ut over ryggen min. Jeg fikk voldsomme smerter midt på ryggen, der man svaier ryggen. Det begynte å verke når jeg satt mer enn 2 minutter. Bekkenet var heller ikke på topp så det var også vondt å gå. Det var vondt å sitte, stå, gå, reise seg opp og veldig tungt. Du vet julemiddagen? det er den følelsen, hele tiden. Hormonene løper løpsk og man kan fort bli såret over små ting men kanskje mest av alt irritere seg over bagateller. Jeg var konstant sliten og veldig glad for at jeg hadde en mann som gjorde mesteparten av det tunge husarbeidet og sto for matlaging. Når man er gravid er det lett for at mannen får gjennomgå selv om han gjør så godt han kan, man kan fort hisse seg opp, bli irritert og plutselig gråte. Stakkars mannfolka, de skjønner vel ingen ting?! Men det er ikke meningen heller. De slipper tross alt billig unna.

En fødsel, må være den største opplevelsen i livet. Tenk på den følelsen og endelig kunne møte barnet ditt for første gang. Hvordan ser h*n ut? hvordan vil det føles? hvordan vil det bli? gruer du deg til smertene? For meg syntes jeg fødselen gikk greit helt fram til jeg var på 8cm, frem til da kunne jeg puste meg imellom riene og ta en og en rie av gangen. Men da de tok vannet følte jeg at fødselen startet for alvor! Det satt igang for fullt og riene gikk i ett. Hvordan skulle jeg holde ut? Men timene fløy avgårde til slutt fikk jeg endelig holde sønnen min i armene. Etter denne lange reisen med en voksende baby i magen som er den mest spennede reisen jeg har fått være med på, men som også førte med seg store smerter dag ut og dag inn fikk jeg deg endelig ut til verden. Tror du ikke at du klarer mer? åjoda, du klarer det! Smertene du har i kroppen kan ikke forestilles men kroppen din vet hva den skal gjøre for å komme seg i gjennom det. Bare heng med i svingene og hold deg fast. Ut kommer det lille mirakelet ditt uansett.

For å være helt ærlig gruer jeg meg mer til neste gaviditet med de plagene som fulgte med hos meg enn til neste fødsel. En fødsel varer som sagt i ca et døgn mens en graviditet varer i ca 9 måneder. Og til deg som er i gang med denne lange slitsomme, men fantastiske reisen, hold ut du får den beste premien som skal være hos deg for bestandig <3

#gravid #mammablogg #mammalivet

Likes

Comments