Hej på er alla denna härliga Påskafton! Det var för länge sedan jag skrev nåt i mitt bloggande men jag har haft fullt upp med pluggandet och vissa andra saker runt omkring som har tagit upp min tid som gör att bloggandet blev inget viktigt för mig! Kan väl börja med att berätta att tre avslutade kurser i min utbildning till undersköterska är avklarat med betygen D i Hälsopedagogik, B i Psykologi 1 och C i Etik och människans livsvillkor och jag är namne mig stolt över vad jag har åstadkommit tills nu 👌🏽💪🏼!

Min make Nexhmedin har också gjort sin intervju på svenska ambassaden i Skopje, Makedonien så nu återstår det bara att vänta på beskedet från tillståndsenheten hos Migrationsverket i Göteborg hur länge det tar innan vi får ett beslut. Det är den jobbigaste delen vi har kvar för oss båda två. Men bara man håller positiviteten uppe så klarar vi detta ännu ett tag till!

I går den 14 april långfredagen så fyllde min förstfödda dotter Diana 17 år med en överraskning av några av hennes vänner och hoppas hon blev överraskad ändå och glad. Tack till Michell för hennes initiativ och engagemang och till resterande Chanel, Nova, Elmedina, Alpha och Emmelie för att ni kunde vara med i överraskandet! Tack till er 💖❤️💋 Får inte heller glömma Albin och Ardiana hennes syskon som gav henne en jätte fin parfym och tack till kusinerna Florentin och Florijana att ni tog er till att komma från er familj. Uppskattades högt av Diana och av mig med. Falemenderit shum me respekt prej juve!

I dag på eftermiddagen så fick Diana sin present av mig sin mamma som jag hoppas det blev uppskattad då det var en aromatisk helkroppsmassage av Sahadete Fetahu som var kanonbra hörde jag. Skin By Sadde rekommenderas högt! Du var värd denna present men jag hade hoppats jag hade haft råd med ett spa-paket som mor och dotter upplägg för en mysig stund tillsammans! Kanske nästa år då du fyller 18 år eller hur? Älskar dig av hela mitt hjärta glöm aldrig detta min diamant 💍👸❤️💖💋🌟

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vart ska man börja efter ett långt uppehåll med mitt bloggande? Kan väl börja med att berätta att jag har fått iordning i nya lägenheten och det känns skönt att äntligen kunna känna av att man har ett eget hem att gå hem till oavsett vart ifrån man har spenderat sin tid hos. Mina barn ska veta att mitt hem är öppen för de när de känner av att de vill komma HEM till mamma ❤ Mina studier på vuxenskolan går bra och har avslutat den första kursen på min resa till undersköterska då jag fick ett D och är helt nöjd med detta👌 Jag är ingen plugghäst men när jag sätter mig ner för att plugga så pluggar jag och då vill jag inte bli störd ⚡️ Den 17 februari så fick jag vara med om nåt speciellt som jag har längtat efter att vara delaktig i och det var att fira Pavarsi e Kosoves alltså Kosovas 9 år som självständig land 🇽🇰 Fick vara med i en folkdans grupp med några av de finaste kvinnor för Dardania IF kvinnoföreningen Shoqata där vi dansade framför publik och var skitnervös inför detta men det gick förvånansvärt bra! Diana och Ardiana kom men Albin var upptagen på annat håll men jag uppskattade att de ville fira denna dag som ligger i deras blod från deras pappa! Jag tackar även Nova och Chanel som ville komma och vara med om en riktig albansk fest 🎉💃 Nej nu avrundar jag med att säga ha en skön helg mina vänner❤💋

  • 65 Readers

Likes

Comments

http://nouw.com/tags/nouw30daychallenge

Har varit upptagen med flytten till min nya lägenhet och det känns gött att äntligen ha ett fast boende och det bästa är att hyreskontraktet är mitt eget och inget andra hands hyreskontrakt som kanske många tror att det är men lång näsa till er alla som bara misstror! 😝🖕🏽Min ambition under februari månad är att klara av månadens kurser i utbildningen Vård- och Omsorg som jag går på då jag studerar till undersköterska. Normalt sätt så kommer det till att bli kämpigt men bara man har tron på sig själv och ett lugn i kropp och själ så kan man åstadkomma vad som helst! http://nouw.com/tags/nouw30daychallenge

http://nouw.com/tags/nouw30daychallenge

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade för jag har inte haft nån motivation till att ens tänka. För ett tag sedan så skrev jag på hyreskontraktet till min nyrenoverade 1:an som är med inflyttnings datum den 1/2-2017, men, fick tillgång till en hemnyckel i allafall för att kunna komma då och då och lämna lite saker där men har inte ens kommit så långt med att göra detta hahahahah!! Gjorde flytt och adressändring från den 9/1-2017 så att posten kommer igång i allafall och det var lugnt sa min hyresvärd. Kommer att behöva en hel massa med möblemang då jag inga möbler har kvar. Inte ens en säng har man. Men det fixar väl sig så småningom för det finns snälla människor som har saker de inte behöver som de vill skänka bort gratis eller för ett byte med nåt litet som man kanske har liggandes.

Yrkesutbildningen till undersköterska på KomVux Vård och Omsorg har kommit gång och redan en vecka avklarat med all den information och vilka läromedel man behöver ha och alla dessa inloggningar hit och dit som man ska komma ihåg! Många trevliga klasskamrater har man redan fått och många olika bakgrunder finns hos alla och många olika länder och kulturer finns bland oss i klassen. Det är ju lärorikt som bara det för då får man lära känna varandra mer och mer då man ska vara klasskamrater under hela tre terminer som utbildningen har. Vår mentor Ros-Maria är trevlig och rolig och har en karisma som jag gillar. Positivt tänkande har jag redan på mig själv och tänker hålla dessa tankar kvar och inte tillåta mig själv att bli påverkad med negativa tankar som får mig till att sluta tro på min förmåga att förbättra mig själv till det bättre.

Likes

Comments

Som ordspråket heter: det man letar efter hittar man till slut! Och jag hittade vad jag letade efter och det var en bostad! Det kändes länge att man letade efter en nål i en höstack men tack och liv så gav letandet ett positivt gensvar då jag igår skrev på ett förstahands hyreskontrakt på en nyrenoverad 1:a med inflytt redan från 1 jan 2017! Behöver bara vänta in lite beslut från försörjningsenheten men det ser ljust ut enligt min soc handläggare! 

Dagen innan nyåret blev inte så man hade tänkt sig då Diana hamnade på sjukhuset och blev tvungen att sova över tills hon mådde bättre. 

Hennes vänner hörde av sig och undrade vad som hade hänt men den första som kom direkt var hennes halvsyster Dafina och som sagt blodet är starkare än nåt annat!

Respekt kallas det nog för!

Sedan på kvällen så kom våran Fia Frida Hagman som var egentligen i GBG men kom direkt upp till sjukhuset då hon hörde vad som hade hänt Diana och det kallar jag en vänskap som inte växer på alla träd.

Frida, du tillhör våran familj vill jag säga för du kan gå igenom eld och vatten för alla av oss så som jag känner dig tills nu oavsett vad andra tycker och tänker! Du utstrålar en sådan energi som får alla att må bättre och det behövde Diana den kvällen och det tackar jag dig för av hela mitt hjärta ❤

Även ett stort tack vill jag ge till vår lilla Nova som är den hon är i alla lägen och därför älskar man dig så högt ❤ Tack för att du finns i Dianas och i allas våra liv! Du är en av oss för alltid ❤

Amanda B och Chanel gjorde kvällen lyckad för Diana då de kom för att hälsa på och massor av skoj och skratt blev det för att lätta upp stämningen och det är alltid ett nöje som mamma till Diana att kalla er för mina vänner med ❤ 

Kärleken till ens barn vänner är obeskrivlig ska ni veta och hoppas att detta året 2017 blir ett bra år för oss alla.

När ens barn är sjuk eller nåt händer så blir man känslig och även barnet blir mer mammig om man säger så och kärleksbevis kommer mer fram från båda håll och det fick jag uppleva med Diana på en plats som man inte skulle hamna på och det är ett sjukhus! Att förklara sin kärlek till någon ska man kunna göra i alla lägen varje dag i såfall för alla vi behöver känna av att man är behövd och saknad och den kärlek som man får är en gåva från Gud som ingen kan ta ifrån eller trampa på! Mami te don ty deri ne fundit botes! Mamma älskar dig till världens ände! Glöm ALDRIG detta ❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Likes

Comments

God Jul vill jag önska till alla i min familj och till min släkt i Norge, Danmark och Irland. 🎄🎁🎂

Har varit lite frånvarande på bloggandet på grund av att man har mått så nere sedan sist jag skrev ett av mina blogginlägg.

Men en glad nyhet är att jag blev antagen till undersköterska utbildningen Vård och Omsorg genom Komvux och denna kommer att vara på Almåsgymnasiet och det känns ju nära och bra för att jag befinner mig just för tillfället hos mina barn på Norrby!

Och jag har ingen bostad hittat ännu och socialen vägrar att hjälpa mig med detta och det känns för jävligt rent ut sagt!

Vad mer måste jag göra för att få nån rätt här i samhället?! Vart finns rättigheterna för oss som är så kallade "friska" individer?!

Måste man ha psykiskt ohälsa eller missbrukare av nåt slag för att samhället ska kunna erbjuda en hand till hjälp då mina egna resurser inte existerar på det sättet som myndigheterna tror att jag har?!

Jag hoppas att efter nyåret att den journalist som jag kontaktade på BT kommer att inte glömma mig efter att hon skulle rådfråga med sin chef om att kanske göra en artikel om varför man ingen rätt har från nåt håll i denna kommun!

För det ser ut som om jag måste söka mig bort från själva Borås Stad för att få ordning på mitt boende men då känns det som om jag sviker mina barn ännu en gång att man är tvungen att lämna denna här jävla kommun för att få chans till ett eget boende då jag letar efter en nål i en höstack här känns det som för den nålen går ej att hitta!

Men i allafall så kommer jag fortsätta att kämpa mot alla oddsen tills jag får min rätt bekräftad!

Ni som är ute på vägarna mot ert mål; ta det försiktigt!

Peace and Love to you all!

  • 103 Readers

Likes

Comments

Livet är ingen dans på rosor eller hur mina vänner? Men livet testar väl ens kapacitet kanske genom att man alltid har motgångar som man inte vet hur man ska hantera. Så som min boendesituation som jag absolut inte vet hur jag ska få på rätt väg innan min make kommer hit från Kosova och innan jag kan få hem några av mina tre barn på ett växelvisboende som jag tror skulle fungera bättre än hur det fungerar idag.

Mår faktiskt skit rent ut sagt då jag innan måndag nästa vecka ska ha tömt den lägenhet jag hyr som inneboende i andra hand då jag inte hade pengar för december hyran på 1400:-!

Fick ju som sagt avslag från socialen och då jag frågade min handläggare om vart jag ska ta vägen efter helgen så kom han med om att jag skulle söka upp ett natthärbärge!

Han är ju helt fuckad upp i sin hjärna rent ut sagt! Vart finns förståelsen och medmänskligheten från alla myndigheter men speciellt från försörjningsenheten här i Borås?! 😢😡

I allafall så har jag fått jobb igen inom hemtjänsten privat som jag ska gå en bredvidgång med en ny kollega imorgon men att jag startar upp på måndag att jobba. De ska skriva en provanställning också förstod jag. Men vi får se hur det blir nästa vecka så jag återkommer med uppdateringar då.

Avslutar med en bild av det fina ljuset i Stadsparken.

Likes

Comments

Tog lite paus med bloggandet då jag inte hade ork helt enkelt. Mår piss rent ut sagt! 😱 Men en glad nyhet kom i förrgår den 24 november då min svågers fru Adelina födde sitt andra barn kl.9:45 på torsdags morgon på sjukhuset i Drenica, Kosova! 🎉 Det blev en flicka och hon ska heta ALEA. Vilket vackert namn! Hon vägde 3480 gram. Mashallah! Allt gick bara bra fick jag reda på och det kändes skönt att höra!

Sedan har vi gårdagens händelse då jag fick höra att försörjningsenheten avslår min ansökan om ekonomisk bistånd för december månad! 😡🔫 Det var oväntat för jag trodde inte att det skulle ske. Har ingen aning om vad jag ska göra med mina räkningar då min sista lön från Attendo som kom in på mitt konto igår blev bara 1300:- ungefär och hur ska jag kunna ens betala min lilla hyra på 1400:- då?!

Jag skällde ut min handläggare och sa till honom vad faan ska jag göra då jag inte har råd att betala hyran och speciellt magasineringen som ligger på 535:- där jag har resten av mina saker från förra lägenheten! Inte ens pengar att köpa en månadskort för buss som ligger på 550:- kan jag göra! Och sedan så vill de att man ska söka jobb 24/7! Och då är det inte bara i Borås de vill att man ska söka jobb! Blir ännu mera frustrerad och deprimerad nu då man inte vet hur man ska få ihop pengar till räkningarna.

😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Efter att man hade fått landat med all skit som hände så fick jag en fråga om jag ville komma till Parkhallen vid kl.20 då Dardania IF hade en fest för att fira Albanska flaggans dag och Albaniens nationaldag som är den 28 november. Jag har aldrig firat denna dag men jag sa att självklart kommer jag för detta vill jag inte missa!

Lite tråkigt i början var det men sedan så lossnade allt och jag kände av en glädje bland de andra albaner som var där med fruar, män och barn! Fick mod till att dansa till slut med hur de dansar runt i ring och vanlig albansk dans. 💃

Det var tal av föreningens ordförande och annat bra saker däribland ungdomar och barn som gjorde traditonella dansuppvisning med traditionella albanska dräkter från Kosova och Albanien och jag kände en sådan värme och stolthet i mig att på ett sätt känna mig tillhöra ett stolt folk som har genomlidit så mycket av förtryck och krig men de reser alltid sig upp igen! UNE JAM KRENAR SHQIPTAR om jag skriver det rätt 🇽🇰🇦🇱💯

Likes

Comments

Först så vill jag säga godmorgon till mina läsare om jag ens har några hahahaha 😂😂 Det är torsdag idag och snart är den här veckan slut och till helgen så är det 1:a advent redan!

Tiden går fort när man har det roligt som ordspråket heter!

Men roligt kan jag nog inte säga att jag har då jag inte vet vart jag kommer att stå om en månad!

Det är ju normalt ibland att man tycker synd om sig själv då man inte har någon som stöttar en i alla dessa motgångar man har redan nu med att myndigheterna inte kan SE vem JAG är NU och sluta att få en att må ännu sämre psykiskt då man vill vara glad och inte ledsen 😢🔫

Mina barn är de enda som håller mig kvar här i Borås det vill jag påpeka för om de inte fanns i mitt liv så skulle jag ha lämnat allt och flyttat härifrån ner till Kosova så som jag känner i mitt hjärta, men, jag är ingen dålig mamma som gör så utan att tänka på allt runt omkring.

Jag vet att vi har haft våra upp- och nergångar sedan 2014 men jag känner i min själ och i mitt hjärta att vi är på god väg fram till en bättre framtid bara jag får chansen att få min rätt av de sociala myndigheterna med att de kan hjälpa mig med ett boende så jag kan bygga upp en helt ny framtid för mig själv, mina tre underbara barn och för min man Nexhmedin.

Men hur ska jag få detta då det känns som om att det är spärrar över allt med misstro för hur jag är som person nu.

Jag hoppas att mitt yttrande till Förvaltningsrätten i Jönköping för med sig medhåll genom att de förstår mig och tror på mig för den jag är nu och vad jag har kämpat med för att komma till den punkten jag är i dag.

Ni får hålla tummarna för att nåt positivt kommer åt mitt håll snart så man kan få känna va lite lycka och glädje i detta nya livet!

Älska mer och Hata mindre och Respektera era medmänniskor ❤️💯🙏

Likes

Comments