Vi gravide går ut i permisjon av en grunn, nemlig at vi er slitne. Det er ikke bare enkelt å bære frem et barn, si! Jeg blir fort rastløs, og gjerne sittende å vente. Vente på at det skal skje noe slik at jeg får møte Liam.
Bake: baking er en koselig liten aktivitet. Du kan selv velge hva du vil bake. En kan enten bruke god tid på bakingen, eller velge enklere oppskrifter som ikke tar så lang tid. Godt er baksten uansett. Selv har jeg store planer om å prøve å finne bakeren i meg. Skal øve til jeg får det til. Koselig å overraske kjæresten med noe godt til han er ferdig på jobb.
Fingerarbeid: for eksempel strikking eller hekling. Selv har jeg prøvd å strikke i flere måneder. Viser seg at jeg har valgt en veldig vanskelig oppskrift. Har alltid likt å strikke, men har aldri gjort det etter oppskrift før. Kun frem og tilbake. Men har kommet litt i gang nå, og skal prøve å fullføre denne dressen når jeg går ut i permisjon. Har allerede startet på nytt flere ganger, men virker å endelig ha knekt koden. For nå i alle fall, haha.

Lese en bok: Finn en bok som du trives med. Dagene kan bli lange og kjedelige, og hva er vel da bedre enn å drømme seg bort i en bok. Om bøker kan bli lange og kjedelige, går det også an å finne mindre historier, for eksempel noveller.
Finne en god serie: personlig blir jeg fort lei av å sitte å se på serie hele dagen. Klarer sjeldent å følge med på kun en serie over lengre tid. Derfor er jeg avhengig av å ha andre ting å gjøre også. Men noen ganger finnes det ikke noe bedre enn å sitte godt plantet i sofaen, med god mat eller litt snacks, og kose seg med en god serie.

Gå en tur: det er viktig å ikke glemme å bevege seg. Det er godt for både kropp og sjel. Og ikke minst for babyen i magen. Det er også mange kjerringråd som tilsier at å holde seg i aktivitet kan gjøre at fødselen går igang. Og jeg kommer nok til å teste det meste av kjerringråd for å få lille gutt ut så fort som mulig.
Rydde i klesskapet: det er ingen hemmelighet at magen vokser, og noen klær blir da gjerne for små. Det kan være godt å få bedre plass i skapet om du tar vekk det som ikke passer lenger, og det som ikke vil passe før til neste år. Jeg har for eksempel pakket vekk det meste av min sommer garderobe for lenge siden, fordi jeg visste at det ikke ville passe før til neste sommer igjen. Nå har jeg noen jakker som snart skal pakkes vekk. Har ikke bruk for jakkene før til neste sensommer/høst, av den grunn at jeg ikke engang får lukket de. Så her skal det gjøres klar til vinteren, før lille gutt kommer.

Vaske og rydde i leiligheten: det er alltid godt å trippe rundt i en nyvasket leilighet. Det synes i alle fall jeg. Men i denne siste delen av graviditeten har jeg ikke fått vasket alt for mye av gangen. Når jeg går ut i permisjon blir det da en åpning for å vaske det jeg orker en dag, og resten dagen etter. Jeg kan ta alt i mitt eget tempo, uten å overarbeide meg selv. Klesvasken må jo også settes i gang, så dette kan være godt å gjøre for å få tiden til å gå i permisjonstiden. Dette er jo faktisk noe som MÅ gjøres, så det går an å bestemme seg for å kose seg med dette.
Ordne det siste til babyen kommer: jeg har selv hvert veldig tidlig ute med å ordne klart til lille Liam, men om du ikke har fått vasket alt av tøy, eller ryddet klart i kommoden, kan dette være en koselig aktivitet å gjøre når du går hjemme å venter. Det er virkelig noe av det fineste jeg vet å gjøre. Gjøre det fint, trygt og koselig til min lille skatt ankommer verden.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Nå som høsten er kommet, til og med for været, har jeg byttet ut litt lys og andre farger her hjemme. Er så koselig å forvandle hele leiligheten til å bli mer passelig for sesongen. Har ikke gjort stort, bare småting. Synes likevel det ble mer koselig her hjemme.

Her ser dere mitt lille "kontor"- hjørne. Haha, her sitter jeg og blogger, strikker, noterer og slapper av. Har på en eller annen måte klart å gjøre det veldig praktisk og greit. For meg i alle fall. Samboeren mener at jeg alltid har så mye i kroken min, og passer bestandig på å rydde opp etter meg om jeg ikke gjør det selv. Godt jeg har han i mine distré dager❤️ Og i høyre hjørne ser dere min fine ammepute. Den venter på å bli brukt.

Kjærestens hjørne🙈 han ser på fotball på iPaden, om han ikke spiller FIFA. Med mindre vi gjør noe koselig sammen da såklart. Dette er som oftest etter at jeg sovner på sofaen. Vanligvis ligger jeg over hele sofaen, gjerne på fanget til Robin. Så er vel mere begges hjørne det her. Helt til vendte her kan dere også se litt av bildeveggen vår. Foreløpig er den ganske tom, så gleder meg til å fylle den opp med flere polaroid bilder etter hvert. Gjerne bilder som vi printer ut også.

Likes

Comments

Været har faktisk hvert ganske okei i dag, som betyr at det er fint å finne på noe ute. Vi dro med et vennepar til Ekeberg for å spille minigolf. Er utrolig lenge siden jeg har gjort det, men det var utrolig koselig. Gøy å gjøre noe vi ikke gjør hver dag, og dyrt er det ikke heller.

Sola tittet frem, så vi fikk til og med spille i solskinn. Det var deilig det. Vi er jo ikke akkurat proffe heller, så ble mye latter. Uff, jeg er helt elendig. Men reddet meg inn med noen Hole in ones. Så satte vi oss ned for en is etterpå, før vi turet hjem. Og må si at jeg ble ganske utslitt av de få timene vi var ute. Skal ikke så mye til for å få meg ut av spill om dagen. Men hjelper ikke å sitte inne å klage, og det er totalt verdt det!

Likes

Comments

Nok en lørdag er nesten forbi. Dagene er over før de har begynt for tiden. Begynner å bli ganske lei av denne magen nå, så dagene kan bare fortsette å fly avgårde de. Er så spent på hvordan tiden som nybakt mor blir, og nå begynner jeg å bli skikkelig klar. Drømte faktisk at han kom i natt. Lille gutten kom endelig til verden. Må innrømme at det er godt at er i magen litt til. Alt er ikke helt klart, men vi kommer et godt stykke neste uke. Da står nemlig stellebord på handlelisten.

Var en liten tur på senteret her i Ski tidligere i dag. Mest for å få en tur ut av huset. Kan ikke råtne her inne, selv om det er hva som frister mest. Det var så fint vær da vi gikk hjemmefra, men ble fort overskyet og kaldt. Godt å bruke kjole når jeg først har mulighet uansett. Er ikke så passelig med kjole på jobb. Flere som har kost seg denne lørdagskvelden?

Likes

Comments

Jeg og samboeren la oss til en grei tid i går. Dette resulterte i en super deilig morgen på oss i dag. Våknet av en av mine tidligste alarmer, og det samme gjorde R. Vi var for trøtte til å stå opp, men vi lå og koste litt i sengen i stedenfor.

Ellers har det regnet endel her i Oslo, som resulterte i at vi ble inne på ettermiddagen på jobb. Men nå kom søren meg sola frem fra alle skyene. Plutselig var det fint vær, og ganske varmt også. Stader på at sola holder seg fremme, og at vi ikke er helt ferdig med sola. Er klar for høst, men vil ikke bare ha regn. Det blir litt trist.

Kvelden skal nytes på sofaen med kjæresten. Flink som han er har han ordnet hjemmelagd pizza, jeg har fått dilla. Truls - oppdrag hurtigruten er på skjermen, før The Stream kommer senere i dag. (Til alle pirkete personer, ølen er ikke min) Ønsker dere alle en fin kveld.

#ungmor #ungmamma #mammablogg #fredag #mamma #pizza #hjemmelagd

4543985364

Likes

Comments

Termin: 30 oktober 2016.

Hvor langt på vei: jeg har nå gått gravid i 35 fullgåtte uker. Det er jo helt utrolig! Tenk at på disse 35 ukene har jeg bært fram et barn, et perfekt og foreløpig friskt lite barn. Håper han holder seg like frisk og fin de resterende ukene. Det er kun 38 dager igjen til termin, som vil si at jeg har hvert gravid i 245 dager.

Om baby: lille barnet i magen er ikke så veldig liten lenger. 45cm langt fra hode til føtter, og i slutten av denne uken vil han veie opp mot 2,76 kilo. Nå lagrer han fett til livet utenfor livmoren, og det er mange som ser tydelig en fot eller albue som stikker ut av magen. Griperefleksen er nå ferdig utviklet, så om jeg hadde lagt min finger i Liams hånd nå, så hadde han tatt tak rundt fingeren min❤ Nå kan han legge på seg opptil 200gram i uken, og bruker navlestrengen som en leke. Men han kan ikke klemme så hardt at det er skadelig.

Om meg: det er vanlig å drømme virkelighetsdrømmer. Drømmene mine føles veldig ekte om dagen, og kan våkne opp med en uggen følelse om jeg har drømt noe fælt.

Ukens musthave/craving: har jo vanligvis null craving, men nå sitter jeg med knekkebrød og en nugatti boks i posen ved siden av meg. Har nemlig ønsket meg dette en liten stund, og i dag ga jeg etter for fristelsen. Gleder meg til å smøre meg ett knekkebrød senere i kveld.

Ukens innkjøp: har ikke kjøpt inn noe mer denne uken, men mest sannsynlig vil det handles inn stellebord + stellematte i løpet av neste uke. Det gleder jeg meg veldig til!

Plager: det merkes at magen er tung. Ryggen er ikke på topp om dagen, men kan jo være litt fordi jeg bærer på barna på jobben. Må bli hakket flinkere til å ikke bære, hehe. Ganske sliten i beina på kveldingen, så tungt har det blitt. Men fortsatt, dette er bare smårusk. Har det veldig fint, og gleder meg til å jobbe i to uker til! Bekkenet gjør mer vondt nå enn tidligere, så er redd dette blir et problem fremover. Ligger på sofaen nå, med litt smerter etter en lang dag. Kommer ikke før ettermiddagen/kvelden foreløpig, så håper det fortsetter slik, helst at det ikke fortsetter i det hele tatt.

Kjønn på baby: det er fortsatt en perfekt liten gutt som kommer til verden om ikke lenge. Håper for all del at han er like frisk når han kommer ut!

Hvordan er søvnen: med mindre jeg er så sliten at jeg sovner på sofaen, så tar det ofte litt tid før jeg sovner. Ellers sover jeg fortsatt natten gjennom, noe jeg virkelig trenger når jeg har denne krevende jobben.

Vektøkning: glemte helt å sjekke dette, men tror jeg har gått opp en del nå. Har fortsatt ikke lagt noe særlig på meg annet enn på magen, men den har blitt diger. Det er jo ikke måte på hvor stor den har blitt.

Strekkmerker: de på hofta har blitt veldig røde, men har ikke fått noen andre steder. Bare noe antydning til merker ved arret etter navlepiercingen min.

#gravid #oppdatering #uke36 #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #gravidoppdatering

Likes

Comments

Herregud så tung den magen er om dagen. Det er nesten komisk. Jeg vagger rundt med trange gensere og åpne jakker. Det er nemlig få jakker som lar seg lykkes om dagen. Jeg prøver å gå rak i ryggen, men noen ganger kjennes det ut som om Liam stikker meg fra innsiden av magen, og da ender det med at ryggen er krokete. Ser sikkert veldig bra ut.

Og det fine været vårt har faktisk forsvunnet. Kanskje det har dratt til noen som ikke har hatt så mye sol. I dag har det hvert utrolig pjuskete vær her i Oslo i alle fall. Er litt kjedelig, men samtidig gleder jeg meg stort til høstværet nå. Er for det meste gensere som passer meg også, så da får jeg endelig brukt genser uten å svette bort.

Ser dere at navlen min stikker utover nå? Haha, det ble jo plutselig veldig tydelig for ikke lenge siden. I dag er jeg også inne i ny uke, og kan faktisk kalle meg selv for høygravid. Det er ikke dårlig. Morsom milepæl å nå.

#ungmor #gravid #ungmamma #mammablogg #mage #milepæl #mamma #hverdag #været

Likes

Comments

Mine søstre har definitivt fått noen gener som jeg mangler. Både baking og matlaging er de alle flinke til. Jeg derimot, lager kaos hver gang jeg trer inn i et kjøkken. Et av mine mål er å bli bedre i permisjonstiden, så skal grave frem mine bake ferdigheter.

Ser ikke dette godt ut? Dette er hva vi ble servert i dag. Etter taco. Var super digg. Og veldig koselig å feire dagen til mitt fine tantebarn. Kan fortsatt ikke tro hvordan tiden flyr. Noen kaker som frister dere?

#kake #bursdagfeiring #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag

Likes

Comments

Foreløpig er det mitt kjære tantebarn som er minstemann i familien. Og på lørdag ble denne fine gutten syv år. Føler at han akkurat kom til verden, og nå er han godt i gang med skolen. Han går allerede i 2. Klasse. Tantebarna mine vokser alt for fort ifra meg.

Mamma og pappa reiste bort i helgen, så dermed er feiringen utsatt til i dag. Så etter jobb blir det rett til bursdag. Blir koselig det. Ser jo ikke disse tantebarna mine så ofte som jeg ønsker meg, så er veldig godt å se dem når jeg får muligheten.

Håper virkelig resten av dagen går greit unna, for jeg har ikke hatt den beste starten på dagen. Uff, haha. Hadde god tid i dag tidlig, så gikk ekstra tidlig hjemmefra for å ha god tid. Selvsagt var det forsinkelser på toget, så jeg rakk ikke bussen min. Ikke rakk jeg den neste heller. Hater å være sent ute. Ble et skikkelig herk å komme seg til jobb i dag. Er på bussen nå, så nå krysser jeg fingrene for at bussen gasser på, slik at jeg er på jobb på null komma niks. Skal du noe spesielt i dag?

#bursdag #feiring #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #tog #kø

Likes

Comments

Da var nok en jordmortime overstått. Heldigvis kunne jeg igjen gå derfra med godt humør. Alt står bra til med Liam, og jeg er rikere på informasjon. Og jeg er enda lykkeligere enn før for at jeg bor i Norge.

Ikke nok med at sola skinner i dag også, har igjen fått et fantastisk og gratis tilbud. De som har termin i slutten av oktober/starten av november kan på min helsestasjon møte opp til en uformell samtalegruppe. Dette er et tilbud for førstegangsfødene og det vil bli snakket om forventninger, bekymringer og gleder. Vi blir også informert om søvn og søvnmangel og forskjellige måter å kjenne på morsfølelsen.

Et betryggende kurs hvor det kun er å møte opp om det er noe en ønsker. Null påmelding. For en gangs skyld har jeg også litt flaks, så dette er på mandag, når jeg også har fri. Så om jeg har overskudd til dette, tar jeg en tur ned. Spennende å møte andre førstegangsmødre, og høre hva de tenker også. Håper dere alle har hatt en strålende tirsdag.

#gravid #ungmor #førstegangsfødende #ungmamma #jordmor #mammablogg #mamma

Likes

Comments