Header
Youtube
Instagram
Blogkeen
Nouw


All you need is 
flowers ◊ ◊ ◊

For en fresh mandag med mange friske pust.
Jeg våknet med en kjempe stor motivasjon for denne uken, forrige uke virket som en endeløs stress-uke, det skjedde så mye og jeg følte jeg ble sittende i en type susing. I dag derimot, kjente jeg det boblet over av motivasjon da jeg våknet, selv om klokken viste 05:30.

Etter første forelesning var fokuset å gjøre ferdig en oppgave. Da den var 90% ferdig, så vi, jentene, ut av vinduet, solen strålte, og ble enige om å ta en pause. Jeg og S gikk for å kjøpe litt kamera-stæsj, og da var det gjort. Bilder i hytt og gevær, samt cafébesøk. For en fantastisk god pause, med farger og friske høstpust.
Jeg kan ikke beskrive hvor lykkelig jeg blir av å puste inn den tørre høstluften som har begynt å snike seg innpå. Det er nydelig å gå ute i ullgenser og store skjerf. Det er ikke for varmt, eller for kaldt ute. Det er perfekt. For en god mandag det har vært. - Jeg ble sjokkert over alle fargene som fortsatt eksisterer i de nydelige September-dagene.
Christina


#nouwoutfit

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Lately I've been thinking 

◊ ◊ ◊


Noen ganger våkner jeg opp om morgningen, spiser frokost, dusjer, ordner meg, setter meg i bilen, kjører til toget, tar toget til skolen, leser, gjør oppgaver, tar toget hjem, spiser, legger meg, og gjør alt dette om igjen. Jeg innser ikke hvor fort dagene går, eller hva jeg bruker tiden min på. Jeg innser det først når jeg ser på kalenderen. Jeg innser det når jeg ser på hva andre gjør og hvordan de får til ting de ønsker. Jeg har mange venner med passion for hobbyen eller studiene deres. Noe jeg blir meget inspirert av.

Derfor setter det i gang noen tankeprosesser litt ekstra, når jeg blir bevisst over rutinen jeg har og hva jeg bruker dagene mine på. Selvfølgelig er jeg ute med venner, jobber, drar på konserter, familiekvelder osv. Jeg ELSKER å fylle kalenderen. Men noen ganger sier det stopp. Jeg kommer i en rytme som ikke lar meg ha tid til det jeg egentlig vil ha tid til. En fritid, en hobby, noe å se frem til å pusle med når jeg har et par timer fri. Jeg har så vidt tid til å ha alene tid.


Jeg lagde en video for en stund tilbake, fant den frem på Mac'en forrige uke og har jobbet med den frem til nå. Det var godt. Finne inspirasjon i bilder, musikk, farger og tekster. Jeg har egentlig ikke tid til det, jeg burde ha studert. Det ble en prioritering, for å gjøre noe jeg liker en times tid noen ganger i uken. Så her er resultatet - en film med budskap som jeg tror de fleste vil kjenne seg igjen i. Enjoy!Christina


Likes

Comments

... And a warm cup of tea
En høstfavoritt

◊ ◊ ◊


En rolig høstkveld, eller høstdag generelt. Med pleddet over fanget, kanskje et bok eller et blad i hånden, te-koppen på bordet og blikket ut gjennom vinduet. Det er høst. Min favoritt årstid. Jeg er en sucker for te, pledd, mørke kvelder, skjerf, crispy høstluft og fargene ute, i denne årstiden.

Jeg gikk hjemover fra skolen her om dagen, fikk øyene på Kusmi Tea butikken på Oslo City. Der var det -50% på all te, noe jeg ble lokket av. Jeg har ikke kjøpt te fra denne butikken før, men så som det var tilbud tenkte jeg "hvorfor ikke?" alltid gøy med nye smaker. Og te-en falt i smak! Min nye favoritt er Sweet Love, den skal jeg kjøpe mer av! En skikkelig god, rundt smak, med hint av kanel og andre grove høst/vinter-smaker. Kan minne litt om Chai Latte.


Christina


Likes

Comments

You're just a human 

◊ ◊ ◊

Vi alle roter oss bort noen ganger. Og det er greit, vi er bare mennesker. Mennesker på likt nivå med alle andre mennesker, som prøver å finne ut en måte overleve dette livet på. På denne reisen, er det ofte at vi går oss vill. Og noen ganger, er det eneste du trenger; et svar. Men det finnes ingen svar kjære deg. Du har nok gått deg bort like mye som det vi andre har. Du står nok midt oppi et kaos hvor du ikke forstår hva som er rett og galt, eller opp og ned.

Du lurer på hvor du ble av midt oppi det hele. Hvor ble DU av? Du er på villspor, og nå vet du plutselig ikke hva du mener lenger eller hvorfor du tenker som du gjør. Kanskje du gjør ting du angrer på, kanskje du sa noe du ikke burde ha sagt? Kanskje du sa noe, og gjorde det motsatte. Kanskje du til og med gjorde ting du sa du aldri skulle gjøre?

Men sannheten er; vi er alle lost noen ganger. det gjelder å bare finne ut om du trives med den du har blitt. Med hva du har gjort. Med hva du har sagt. Med hva du tenker om situasjonen du står i . Dine ambisjoner. De målene du har satt deg. De verdiene du har inni deg. Og ikke minst: hvordan du ser på verden.ChristinaLikes

Comments

It's official

◊ ◊ ◊


Oslo på høstdager er et must. Regnet har tørket opp, bakken er tørr, ingen blå himmel, men lysegrå heldekkende skyer. Lufta er varm, med kalde vindpust. It's​​​​​​​​ lovely ​​​!

I dag hadde jeg en sen forelesning, og jeg kjente fort at humøret mitt er preget av noen hektiske, slitsomme dager og uker. Fokuset har ikke vært på topp, hodet og kropp samarbeider ikke, så da lot jeg rett og slett skole ligge, tok sekken på skulderen og satte snuten mot sentrum. Nå er det offisielt høst! Pumpkin Spice Latte er i salg igjen!! Den er godt plassert i hånda nå! Snart må jeg komme meg videre til et møte, og deretter møte ei venninne før vi skal på konsert! Blir en god avslutning på denne herlige høstdagen.
ChristinaLikes

Comments

◊ ◊ ◊


Tekoppen er plasser i hånda, hodet er festet på tekstene i skolebøkene. Regnet og de lette grå skyene henger på himmelen. En skikkelig September morgen.
Det blir ikke helt lyst i dag, ikke med dette skylaget. Regndråpene synes tydelig på hagemøblene.
Det er kaldt, i hvertfall kaldere enn det pleier. Buskene begynner å skifte farge.
Det oransje-, gule-, rød-skjæret begynner å ta plass i den gjevne grønnfargen.


Hello 
September

◊ ◊ ◊


I dag er det studiedag som er prioritet nummer 1. Det er masse å sette seg inn i med så mange nye fag, det er vanskelig å finne nye studieteknikker, da de jeg har fra før sitter så godt fast. Det var godt å slippe ringeklokken 05:30 i dag, en fantastisk god følelse å våkne av seg selv, vaske meg i ansiktet, ta på komfortable klær og spise frokost til en episode av F R I E N D S.

Nå skal jeg dykke inn i studiene igjen, før jeg tar meg en tur på jobb. En hektisk, men rolig tirsdag. Uken er allerede full av planer, men prioriteten er å få studiene litt under kontroll!


Likes

Comments

Do you ever feel like...

◊ ◊ ◊

Hvordan går det med dere? Er studentlivet eller jobblivet tilbake for fullt?

Noen dager, uker, perioder i livet er hektiske. Det er bare sånn det er. Har jeg lært meg. Noen ganger føler jeg det er lett å gå i fellen ved å tenke "det er synd på meg". Det blir litt lett å tenke at man er sliten, synes synd på seg selv, tror ingen andre har det som deg osv. Men dette er livet guys. Man velger helt selv hvordan man vil leve det. Jeg er en mester i å fylle kalenderen, og jeg liker det!

Det betyr ikke at jeg ikke setter pris på å slappe av, for det gjør jeg. Som i dag, i skogen. En liten vandretur.
Det er fantastisk hvor mye positiv energi man får av det. Ny luft, ny lukt, nye farger. Det er som å puste inn en helt ny hverdag med ny inspirasjon og et helt nytt sinn.Kall det old fashion, men jeg får så ufattelig mye bra påfyll av å ta meg en tur ut. Om det er skog, vann, fjell, hagen, what ever! Det kan nesten ikke beskrives hvor mye det letter skuldrene, å stå ut, fylle lungene og tenke på ting jeg er fornøyd med og ting jeg er stolt over. En slik tur løser verdensproblemer.

PRØV DET!Christina

Likes

Comments

Ingen "vi" i oss

Ingen "vi" i oss

Klart som krystall
dine ord
dine valg
dine handlinger

ikke meg
aldri meg
bare
deg

deg og ditt
boblen
bare deg
og ditt

dine ord
ekko
ropende håp
sår røst

hvordan
du
dine ord
dine handlinger

som tatt ut av åpen ild
slukket av isvann
krystall klart
dine valg

din kamp
dine ord
deg og ditt

Tekst av meg (Christina M. Jahren, 2015)


Christina

Likes

Comments

Mondays

Mandag morgen, 06:00 - alarmen går. Tidsforvirret som jeg var, skjønte jeg ikke at det var mandag, jeg var så sikker på at det var helg og at jeg skulle sove lenger. Der tok jeg feil. Mandag. Første dagen i uken. Egentlig er det veldig fint å ha mandager. Hvor fint er det ikke å starte uken på nytt med en mandag? "Evig helg" høres fristende ut noen ganger, men fy så kjedelig det hadde blitt i lengden.


◊ ◊ ◊

Så i dag skal jeg gi dere noen tips til å unngå blåmandagen. For er det noe vi er kjent med, så er det "blåmandag" - en tung start på uken hvor alt som kan gå galt, går galt.

1. Ta deg tid til 5 minutters medite​ring. Om det er på toget, ved kaffekoppen eller 5 minutter mens pc'en skrur seg på. De aller fleste rusher gjennom mandags morgen, vi er slitne, trøtte og plutselig har du bare 15 minutter før du skal være ute av døra. Da er det utrolig godt å senke skuldrene med meditasjon.

2. Legg frem antrekk dagen før. Det er utrolig hvor effektivt det er! Jeg er en typisk jente, som kan stå 15 minutter eller mer fordi jeg ikke skjønner/vet hva jeg skal ha på meg. Hvis jeg har tenkt på dette dagen før, er det utrolig hvor mye bedre morgningen blir.

3. Tenkt på 5 ting ved denne dagen som har vært bra, eller som skal bli bra. Dette gjør at hjernen oppfatter deg og tankene som positive og du blir automatisk positivt innstilt til mandagen.

4. Sett på musikk som booster dagen! Det dummeste man gjør hvis øyelokkene sliter med å holde seg oppe, er så sette på chill, rolig musikk. Du mater hjernen med tempoet musikken går i!

5. Finn grunnen til at du sto opp i dag, er det jobben som kaller? Har du forelesning? Skolebussen drar fra deg? Finn ut hvorfor du sto opp, mest sannsynlig er det fordi du skal være effektiv, produktiv, kanskje lære noe nytt? Utnytt dette! Sett deg mål for dagen, hva VIL du få ut av denne dagen?ChristinaLikes

Comments

God søndag morgen !

Solen skinner, himmelen eier ikke en sky, frisk og sprø morgenluft siger inn i vinduskarmen. Det er nesten så jeg hører fuglene kvitre! Nå er jeg plassert i sengen, under dynen. Jeg tittet på klokken for ca 3 timer siden og fant ut at det var på tide å stå opp. Eller rettere sagt, våkne. Jeg ligger fortsatt i sengen, vurderer å hente meg en kaffekopp. Søndag morgen. Det er en favoritt. Som regel er dette en dag uten planer, og som former seg etter hva jeg føler for å gjøre. - Rett og slett fantastisk!


◊ ◊ ◊

De to siste ukene har vært fulle av det "begynne på ny skole, møte nye mennesker, starte et nytt kapittel"-styret. Jeg regner med noen av dere har følt på AKKURAT det samme! Det tar så mye ubevisst energi, samtidig som jeg har kombinert dette styret med jobbing. Jeg har sovet som en baby hver natt, kroppen roper etter søvn og avslapning. Så i dag skal jeg ikke gjøre annet enn å forberede meg til neste ukes pensum (som om det ikke var nok) og besøke besteforeldrene mine.


ChristinaLikes

Comments