Mørke netter uten måneskinn


Ikke la noen gi deg den følelsen av at du ikke er verdt noe

Ikke la noen tråkke på deg

Eller fortelle deg om ting du ikke klarer

Ikke la noen påvirke deg til det negative

Ikke la noen overtale deg til å gjøre ting du ikke vil

Ikke la noen fortelle deg at du ikke er nok.

For meg;

Var du mer enn nok,

Kanskje til og med ”alt” noen ganger

Du strekker til

Du er nok

Du kan det du vil kunne

Du er den du vil være

Du gjør det du har lyst til å gjøre


ChristinaFlytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Bedre sent enn aldri.

Videoen fra Barcelona i Desember er ferdig redigert. Utrolig at jeg har vært litt over 4 måneder i Barcelona. Det var et eventyr, absolutt! Desember er en spesiell måned for meg, jeg gleder meg alltid til å kjøpe julegaver, pynte huset, julekalender, julefilmer og egentlig bare dyrke julestemningen. Denne desember-måneden var annerledes, men det betyr ikke at den var dårligere!


Christina


Likes

Comments

Torsdag 22 desember satte jeg meg på flyet hjem. Det var på tide å komme seg hjem til familien og feire jul med dem. Som de aller fleste liker jeg å feire med familien, i tillegg var det godt å se venner igjen også. De aller fleste er hjemme til jul og da gir det oss alle en sjanse til å møte de vi ikke har sett på lenge.

Det var rart å være i egen seng og i eget hus, men veldig godt. Det var ikke akkurat så mye som hadde forandret seg på tiden jeg var borte.

Jeg kom hjem til ferdig pyntet juletre, julelukta fra julematen var allerede på plass, kakene var baket og det gjenstod bare å pakke inn de siste gavene. Jeg lagde mitt eget lille juleverksted og satt til langt på natt med papir, teit, farger, kort og julemusikk. Utrolig godt å komme hjem til en slik høytid.

ChristinaLikes

Comments

EF - Education First

I helgen tok jeg turen til Girona. En by som ligger ca 1,5 time nord for Barcelona. Rett under grensa til Frankrike. Det var EF som hadde organisert turen, og jeg tenkte det hadde vært kult å bli med på den siden det var min siste helg i Barcelona men også fordi de har spilt inn et par scener fra Game Of Thrones her!

Jeg synes det er utrolig bra at EF arrangerer turer som er i utkant av Barcelona. Det er mye lettere å si ja til å bli med på noe sånt og betale lave summer for dette, enn å eventuelt reise alene, bruker masse penger, planlegge osv. Jeg setter utrolig stor pris på at de ordner alt og samler mange elever fra skolen som reiser sammen! Ikke bare er det sosialt, men de er også flinke til å gi oss informasjon og guide oss rundt på de ulike stedene vi besøker!

Jeg ble kjempe positivt overrasket over byen! Jeg visste den skulle være preget av middelalderen og at den skulle være liten. Men SÅ liten trodde jeg ikke den skulle være. Byen er kjempe kompakt og alt ligger tett i tett, nesten som om alle bygningene er vegg i vegg. Det er kjempe søte, små, trange gater mellom de høye bygningene og det kan virke som byen er bygd i en type oppoverbakke. Det var mange fine parker der, og nydelige bygninger. Kirken, katedralen, og "borgene" var kjempe fine! Det var absolutt en pen by, og jeg følte jeg gikk i middelalderen. Utrolig rart å tenke at denne byen er over 1000 år gammel og at det bodde mennesker der så mange år tilbake.

Jeg tror vi klarte å gå igjennom hele byen på 1 dag, uten problemer. Dessuten var det så mange fine små kafeer der! På alle gatehjørner og innover de trange gatene. Vi spiste på en kafé med veldig særeget interiør, super hyggelig! I tillegg var det et lite julemarked på torget, hvor sjarmerende er ikke det? Selv om byen er liten, og innbyggerne bor så og si oppå hverandre, var det virkelig en sjarmerende by.


ChristinaLikes

Comments

Hver dag står jeg opp, pusser tennene, spiser frokost, kanskje snakker med noen venner på telefonen og gjør meg klar for å starte dagen. Enkelte dager tenker jeg også "hva skal jeg bruke dagen på i dag da?". Desember-måneden er her, de aller fleste dekorerer husene sine, begynner å planlegge jula. Hvilket familiemedlem skal vi feire hos i år? Hva skal jeg gi i julegave til....? I fjor viste det seg at i gjennomsnittet bruker en nordmann 10 700kr på julehandelen. Julen handler om så ufattelig mange fine ting, selvfølgelig er det slik at ikke alle føler på det fantastiske. Men i gjennomsnittet forbinder de aller fleste julen med noe positivt, hyggelig, trygt og godt. Dette er vår jul. Vi blir litt skuffa om det ikke er snø på julaften, eller om man ikke fikk ALT på ønskelista. Vi hygger oss med mat, sang, gaver og fine juledekorasjoner.

Personlig er jeg en av de som verdsetter julen kjempe høyt og liker alt ved den.

Dessverre er ikke julen sånn for alle. Det finnes fattige barn i store deler av verden. Familier som kjemper for å få nok penger til mat. Familier som ofrer barna sine til andre mennesker slik at de skal få brutt den onde sirkelen av fattigdom og dårlig levestandard. Jeg blir så forskrekket. Jeg har selv vært i Afrika, jeg har sett dette på nært hold.

Jeg har en rutine på å lese norske nettaviser ca 1 gang i uken, rett og slett for å holde meg litt oppdatert på hva som skjer i norske medier imens jeg lever livet mitt her nede i Barcelona. I dag møtte jeg alt for mange innlegg om krisene i Aleppo. Jeg er fullt klar over hva som har hendt der og at dette har pågått en stund, men i dag begynte tankene å spinne.


"Aleppo omtales som vår tids verste humanitære krise"

- Aftenposten

Det føles så fjernt. Jeg mener; i dag kjeder jeg meg fordi jeg hadde en plan om å gå på stranden, dessverre gikk denne planen i do, da det begynte å regne. DET var min nedtur i dag. Får jeg i det hele tatt lov å beskrive det som en nedtur? Jeg klarer ikke forstå det, hva som hender i Aleppo, i Afrika, i fattigdommens herredømme, med krigens ofre, med naturkatastrofenes makt.

Hvordan har det seg slik at jeg og mange andre sitter trygge i husene våre. Tenker ikke at terror, krig eller fattigdom er i nærheten av å ta livet av oss. Med julen som en fantastisk høytid. Frihet. Glede. Varme. Tro. Alt.
Hva får vi gjort? Hvordan startet alt dette? Hvordan får vi en slutt på dette? Er det bare en av jordklodens onde sirkler? Må vi ha det ille noen stede for å ha det bra andre steder? Vi hjelper så godt vi kan, gjør vi ikke? Alle organisasjonene, alle pengene, klærne osv som vi gir til veldedighet når vi har lyst til å gjøre en god gjerning.

Jeg fatter det bare ikke. At her sitter jeg, i Barcelona. Jeg tar flyet hjem på torsdag for å tilbringe julen med familien min og for å begynne enda et nytt godt år. På samme tid, på samme jordklode, bare et annet sted, finnes tragedien som aldri tar slutt. Hva skjedde? Hvor gikk det galt?


ChristinaLikes

Comments

Nå er det bare 1 uke igjen til jeg pakker kofferten og setter meg på flyet hjem. Det er helt utrolig at reisen snart er slutt. Det har gått utrolig fort. Jeg har virkelig problemer med å skjønne at jeg har vært her så mange uker. Dessuten skal det bli godt å komme hjem til jul! Absolutt! Det er bare rart å tenke på at jeg ikke skal ned hit igjen, og begynne med andre ting i Norge. Så nå er det bare å nyte de siste dagene og kose seg litt ekstra. Dette er jo en fantastisk by, så det blir nok ikke et problem.

ChristinaLikes

Comments

God søndag! I dag er det 3. advent!

I dagens giveaway kan du stikke av med et gavekort fra Fotoknudsen på 500kr.
Jeg lagde selv en fotobok fra Fotoknudsen for en kort tid tilbake med bildene mine fra Barcelona. Jeg er kjempe fornøyd med kvaliteten på boka og hvordan trykket av de forskjellige bildene ble! I tillegg er det veldig lett å bruke hjemmesiden deres til å få fotoboken akkurat som du selv ønsker.

Hos Fotoknudsen kan du lage alt fra fotobok, fotokalender, kort til å fremkalle bilder eller få de på lerreter.
De har mange forskjellige ting og måter du kan lage det på. Selv er jeg veldig glad i å lage slike ting og gi det bort. Det er alltid hyggelig å gi bort bilder og skrive litt om de forskjellige minnene du har delt med personen du gir det til.

For å delta:

  • Like Fotoknudsen på facebook (HER)
  • Legge igjen en kommentar på bloggen med e-post slik at jeg får kontakten vinneren.

Lykke til! Vinneren trekkes på onsdag!

Christina


Likes

Comments