• Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Kapittel


Trærne har aldri vært grønnere
Luften har aldri føltes friskere
Havet har aldri sett så blått ut
Solen har aldri skint så nydelig

Trærne plystret
Luften sang
Havet oste
Solen smilte

For en herlig dag


Tekst av meg, (Christina M. Jahren)


Christina
Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


De siste dagene har vært fylt med masse sol og varme. Det er det ikke tvil om! Jeg håper så inderlig at sommeren har kommet for å bli. Det er så godt å se sommer, sol, grønne trær og lukte at blomstene er i full blomstring. Ingenting slår følelsen av den etterlengtede sommeren.

Da jeg var i Amsterdam i starten av Mai, dro vi innom en vitage/fretex aktig butikk. Der ble vi vel nesten et par timer, for det var så sykt mange gjemte skatter! Derav ble denne jakken med meg hjem. Jeg er så glad jeg kjøpte den, for jeg er forelska! Fargene og mønsteret er så fint og jeg elsker hvor godt stoffet er! Skikkelig god sommerjakke til å slenge over en t-skjorte.


Jeg har alltid synes det har vært gøy å bytte klær med venninner, det har jeg egentlig gjort helt siden jeg var liten jente og hentet ting i skapet til bestevenninna mi. Jeg er også kjempe glad det finnes fretex og vintage butikker overalt. For tenk på alle de klærne som blir kastet, gjemt og glemt. Det er så mange skatter der ute!

Det beste med å bytte klær med venninner er å finne ting du ikke nødvendigvis hadde kjøpt selv, men du prøver det og finner nye ting og nye stiler som passer deg! En veldig sosial og hyggelig greie.Christina
Likes

Comments


I det siste har jeg hatt tid, og tatt meg tid til å gjøre det jeg liker best. Jeg har bestemt meg for å bruke litt tid i uken til å gjøre kun ting jeg interesserer meg for, og bruke tid på ting som gjør meg glad. Som de aller fleste 20-åringer har jeg også et hektisk liv. Riktignok studerer jeg ikke dette halvåret, men jeg har to jobber og setter av mye tid på dette. Dessuten er jeg sosial med venner, familie og kjæreste. Tiden flyr, det er det ikke tvil om.

Derfor har jeg valgt å sette av litt tid til mine interesser. Det har vært så godt å slappe av, og ikke tenke på hva som skal skje fremover eller hvordan neste uke ser ut. Jeg har rett og slett satt av tid til å valse rundt i min egen verden, lese bøker, skrive, male, tegne, høre på musikk, lage mat, ta bilder og så videre.Jeg skal fortsette å sette av tid til disse hobbyene jevnlig. Det er ikke tvil om at jeg føler meg så mye bedre etter en uke hvis jeg har vært produktiv, sosial OG fått noen små minutter til de tingene som gjør meg glad, mine hobbyer.

For livet er kunst, dere. Dere fyller livet med det dere vil. Selv om ikke livet er en dans på roser til en hver tid, kan du fortsatt velge å se på det som kunst og fylle på med det du liker. Den kunsten kan forandres hele tiden. Det livet består av i dag, er ikke sikkert det består av i morgen, eller neste år. Derfor velger jeg å se på livet som kunst, du kan forme det, og påvirke det akkurat som du vil. Er ikke det fantastisk? Du kan faktisk gjøre akkurat det du vil! Du kan bruke tid på deg og ditt, du kan følge hjertet, du kan leve HER og NÅ!


ChristinaLikes

Comments


Jeg
Jeg er en drømmer
Drømmer liker mye på
dagtid som på natterstid
Til tider forstår jeg ikke hva som
er ekte og ikke
Jeg skulle vært overalt og gjort alt
på samme tid
Jeg skulle holdt alle
interesser, aktiviteter og hobbyer
i live

Jeg drømmer
Jeg setter meg fast i
nåtid, fortid og fremtid
Så hold meg fast her og nå

Vær så snillChristinaLikes

Comments

I går luktet jeg den friske vårluften for første gang i år. 17. Mai bringer sjeldent strålende sol med seg, men det betyr ikke at været ikke er bra. I går var det opphold og fuktigheten i luften gjorde at jeg følte vårstemningen på lang vei!

Det ble 17. Mai-tog og flagg. Jeg lever for 17. Mai og stemningen som hører til! Det å bruke en hel dag med familie, venner og kjæreste for å feire dette landet vi bor i, og hvor fint vi har det, passer meg ypperlig! Masse god mat og drikke, blomster og glad-farger!


Jeg kan nok oppsummere gårsdagen med fire ord: mat, latter, hygge og kjærlighet.

Er det noe vi er flinke på, så er det å kose oss! Jeg er utrolig fornøyd med gårsdagen, det var ekstremt hyggelig og jeg ble enda mer glad da jeg kjente vårluften og alle de friske luktene som ligger i lufta når det er fuktig ute. Trærne begynner å bli grønne, blomstene er på veg og 17.Mai så og si en markør på at våren kommer.

Kunne ikke hatt en bedre feiring!Christina


#feiring #familie #venner #kjærlighet #godstemning

Likes

Comments

Drømmer får deg fremover i livet.

En god egenskap er å tørre å drømme. Jeg snakker ikke om drømmer man har om natten, men visjoner. Visjoner, tanker og drømmer om fremtiden og hva den vil bringe. Det er sunt, jeg vil i alle fall påstå at det er sunt. Walt Disney sa en gang


"If you can dream it
you can do it"


Dette ordtaket er jeg oppvokst med. Pappa sa dette til meg hver dag da jeg var yngre. Han gjorde det for å gjøre meg oppmerksom og bevisst på at jeg kan få til akkurat det jeg vil. Jeg har mange drømmer, ambisjoner og visjoner. Noen mer realistiske enn andre. Men de er der, og hjernen jobber med de hele tiden, bevisst og ubevisst.


Jeg er en person som kan sette meg ned på et sted jeg liker, et sted som gir meg plass og tid. Tid til å tenke. Tid til å drømme. For jeg kan faktisk bruke tid på å se utover himmelen og drømme meg bort. Det er slike ganger jeg får påfyll av nye ideer, nye drømmer, nye mål.

Man kan jo ikke bare ha én drøm eller ett mål i livet. For hva skal du da gjøre, når du har klart det?


ChristinaLikes

Comments

God mandags ettermiddag!

I dag våknet jeg til en grå og litt overskyet mandag. Selv om jeg hadde fri fra jobb i dag, våknet jeg rundt 07.30. Det var godt med en fridag, hvor jeg kunne sove til jeg våknet av meg selv og ta en rolig frokost med de andre som var hjemme. Det er ikke så ofte jeg får tid til å kunne kose meg med kaffekoppen om morgningen. Det er ofte masse som skal bli gjort klart på kort tid på, inkludert meg selv.

I og med at jeg våknet såpass tidlig i dag, og ikke hadde noen særlige planer. Satte jeg meg på toget til Oslo kl 09 for å hjelpe kjæresten med litt i leiligheten hans og for å ta en tur til byen. Etter at vi hadde gått rundt i Oslo og gjort noen ærender, satte vi oss ned på en café.

Siden jeg ikke bor i Oslo, synes jeg det er godt å gå rundt, se hva som er nytt, kose meg med cafeer og folkene der. Dessuten er det alltid koselig å besøke kjæresten når vi begge har fri.

Så selv om dette har vært en grå og overskyet dag, har det fortsatt vært oppholdsvær og vi har fått gjort det vi trengte. Denne mandagen er langt i fra en blåmandag! Nå skal jeg til mamma og hente bunaden min, og gjøre den klar til 17. Mai!


Hvordan har mandagen din vært så langt?Christina
Likes

Comments

Lyse toner


hennes lyse, nette, tynne kropp
svevet over de grønne enger
i hennes lyse sommerkjole

hvordan er øynene dine så blå
håret så gyllent
og stemmen så myk
hvordan klarer du å smile hele tiden
spurte jeg henne

jeg er en livsnyter
det vonde, mørke, trise
eksisterer i meg som i deg
jeg velger bare å nyte det

hun var en livsnyter


Tekst av meg (Christina Jahren)


ChristinaLikes

Comments

God lørdag ettermiddag!

Er det ikke herlig at helgen er her? Jeg har virkelig ventet på denne helgen, ikke spør meg hvorfor. Var lite motivert for jobb og andre aktiviteter torsdag og fredag, lengtet bare etter å slappe av, være med venner og familie. I dag har jeg hatt skikkelig søndagsfølelse og da er det enda bedre å vite at det kun er lørdag! Jeg har fortsatt masse tid til å fortsette med alt jeg vil gjøre denne helgen.

Jeg er nok ikke den eneste som ser frem til helgene. Med fritid som kan brukes til å fylle på med inspirasjon og være med de du ønsker, gjøre akkurat det du vil, uten at skole og jobb er i vegen.


Hva er bedre med litt påfyll med inspirasjon på en lørdags ettermiddag? Jeg har fått helt dilla på singelen til Miley Cyrus, Malibu. Den gjorde meg skikkelig glad og eventyrlysten! Bildene er så og si dratt ut av hjernen min, de viser AKKURAT de følelsene, fargene, situasjonene og motivene jeg drømmer om, om dagen.

Så sett i gang, drøm i vei! Bruk fantasien, skru opp musikken, lag deg noe godt og lev deg inn i stemningen av en lørdagskveld. Bruk tiden til akkurat det dere ønsker, og sett pris på alt dere får gjort og alt dere får til i løpet av helgen! God helg!


ChristinaLikes

Comments


Har du noen gang følt på et lite kaos i deg selv?

Den siste uken har vært litt halvveis for min del. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men jeg kjenner at kroppen og hodet ikke har samarbeidet. Jeg merker det spesielt på grunn av ujevn mengde søvn, følelsene lever sitt eget liv og det har rett og slett surra seg til et lite kaos innvendig denne uken. Dagene er fine og det er masse bra som skjer, men kroppen strider i mot.

Hvordan skal man klare å leve dagen fullt ut i slike perioder?
I dag skal jeg dele 5 enkle tips med dere, som jeg har erfart at fungerer for meg. For jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste som kjenner på perioder (noen dager på rad) hvor ting strider i mot og ofte føler man det er blå-mandag hele uken. Dette er livet, rett og slett, du kan ikke alltid være 100%. MEN dette skal heller ikke stoppe deg og dra deg i feil retning!♡ ♡ ♡


1. SØVN - Nøkkelordet til en bra start på dagen. Får du ikke nok søvn eller nok hvile vil kroppen straffe deg på alle mulige måter. En god rytme på søvn er undervurdert! Jeg merker veldig godt dersom jeg har flere netter på rad med dårlig søvn.

2. LOGG DEG AV - Ta en pause fra sosiale medier. Uansett om det er 30 minutter eller 2 timer, ta deg sammen og la telefonen, pc'en o.l. bli liggende. Bruk heller tid på alt det du BURDE ha gjort.

3. DEG SELV - Ta tid til deg selv! Slapp av med et godt boblebad, en bok, musikk eller god mat. Pust godt med nesa, senk skuldrene og ta det helt med ro. For at du skal klare å oppfatte alt det gode og bra rundt deg, må du være tilstede her og nå.

4. RUTINER - Det er alltid godt å følge et visst mønster. Uansett om det er å drikke en varm drikke før leggetid, eller vaske seg med kaldt vann i ansiktet om morgningen. Finn deg enkelte punkter som gjør at dagen begynner og slutter på en god måte.

5. HOBBY - Hva skjedde med interessene du hadde da du var yngre? Kanskje det er på tide å dyrke de igjen? Det du interesserer deg for er det som gir deg motivasjon og inspirasjon. Hva med å finne igjen litt krefter i de tingene som gjør deg glad ?


Christina
Likes

Comments