Hver morgen våkner vi og det første vi gjør er å sjekke telefonen. Hvor mange varsler har jeg? Hvor mange uleste meldinger og uåpnede snapper har jeg? Har jeg fått nye likes på instagram- og facebookbildene mine? Vi oppdaterer livene våre på alle sosiale medier og lar livet uttrykkes via flotte, upersonlige bilder og innlegg. Vi sitter med hevede skuldre gjennom skolehverdagen og på fritiden. Vi lar oss styre av samfunnet og deres premisser. Vi skal leve det perfekte liv. Gjøre alt på den perfekte måten. ”Flink-pike”-syndromet, det kjente syndromet som gjør ungdom stresset, usikre og ukomfortable i ung alder. Vi har et ønske om å gjøre det best mulig på skolen, det er fremtiden vår. Vi skal være best mulig i sport, estetiske fag og ha de riktige meningene i alle situasjoner som kan oppstå. Vi skal være forberedt på det verste, men leve på den best mulige måten. Vi skal ha riktige venner, med riktig innflytelse. Du skal ha akkurat passe med venner, ikke for få, for da er du ensom, og ikke for mange for da er du upersonlig. Vi skal kun spise sunn mat, men er du veganer eller vegetarianer gjør vi narr av deg. Trene helst hver dag eller annenhver dag, men ikke for mye eller for hardt, da har du nemlig et kroppsideal du vil følge. Vi skal ikke være for tynne og ikke for tykke, og klærne, de skal helst stå i stil med din personlighet. Men ikke tro du kan kjøpe hva du vil. Har du på deg klær du vanligvis ikke bruker,men som du liker, kan du være 100% sikker på at noen vil nevne det. Det er ikke nødvendigvis kommentarer som øker selvtilliten.Når skal vi forstå at vi kun er mennesker? Og mennesker er ikke perfekte. Hva er egentlig det å være perfekt? Hva er normalt? Nå er det unormalt og være normal. Vi presser oss selv til å yte best mulig på alle områder og i alle situasjoner. Hodet er stappfullt av alt vi BURDE gjøre. Hjernen sprenger snart, den tar inn for mye informasjon og klarer ikke skille på hva som er bra og ikke. Hva som er nyttig og ikke. Kroppen jobber for harde livet for å nå toppen. - Men toppen av hva?

//Bildene er tatt fra en film jeg var med på å lage i våres, i samarbeid med Emilie Dammen


Hva er det DU vil? Hva ønsker DU å bruke tiden din på? Hva med å gi deg selv en pause? Vi burde alle stoppe opp, ta en pause og tillate oss å ikke være 110% perfekte. Kjenne på ensomheten, det triste, kjedsomheten, savn, ønsker og ikke minst frihet. Det er lov å koble av en dag, slå av telefonen og kun slappe av. Du MÅ ikke gjøre noe, eller være konstant produktiv. Ta en dag som du kun bruker til deg selv og det du vil gjøre. Gjør det som gir DEG glede, motivasjon og inspirasjon. Det er lov å ha en dårlig dag, uten at du må ha en grunn. Personlig, mener jeg at kroppen har godt av å ha dager som føles dårlige, hvor vi kan senke skuldrene, og bare være mennesker. Selv om du tar avstand fra verden og kun fokuserer på deg selv og dine interesser én dag, forsvinner ikke resten av verden Verdenen står i morgen også, og menneskene rundt deg er der selv om du har vært utilgjengelig. Disse pausene burde bli endel av hverdagen, gjøre oss bevisste på at det er greit å ikke lykkes hele tiden. Det er ok om du er 80% eller 34% en dag. Du er bare et menneske, ta pauser og tid til deg selv. Ikke rush, ting er aldri for sent.


ChristinaLikes

Comments

"... create a life I don't want a vacation from"

Endelig helg!
Den var etterlengtet. Det er faktisk lenge siden jeg vil si at jeg har lengtet etter helg.
Dagene her går så fint, og jeg tenker ikke på skole som et ork.
Alt er bare givende og jeg kan vel si at jeg egentlig ikke har landa helt.
Når alt er så nytt og spennende svever man en stund før man klarer å lande.
Jeg føler jeg svever litt enda, og det gjør at veldig mye føles fint, lite stressende og egentlig bare bra.


Bildene er fra parken rundt Park Güell.

Det har vært litt ekstra vanskelig å stå opp denne uken, selv om klokken er langt over 07.00 da jeg våkner, er det hardt. Jeg sover mellom 7-9 timer hver natt, men det er like hardt å stå opp. Derfor var det ekstra godt å vite at når klokken ble 11.30 i dag, var det helg for min del. I morgen kan jeg sove til jeg våkner og gjøre akkurat det jeg vil. Det skal sies at jeg har levd 8 uker uten denne følelsen, og det har vært fantastisk, men det er helt greit å føle på det igjen. Det gjelder kun å ikke lukke øynene etter alarmen går, det er kun de 5 første minuttene som er ille. Jeg er generelt et morgen-menneske og har masse energi om morgningen. Jeg er oppvokst med "en ny dag med nye muligheter", og dette er det som har gitt meg inspirasjonen og motivasjonen til å stå opp tidlig og begynne en produktiv dag. Selv nå som det er helg er det godt å ha rutinene og føle på produktive dager.


Ønsker dere alle en riktig god helg!


ChristinaLikes

Comments

¡God morgen!

I dag startet jeg dagen på Starbucks med kaffe og litt morgen-ro før skolestart.
Det er så godt å komme seg opp av senga og ha god tid til å gjøre ting.
Den beste starten på dagen, for meg, er da jeg slipper å stresse.

Her er svarene på de spørsmålene deres!
Er det noe du ikke fikk svar på?
Legg igjen en kommentar!

Ha en super torsdag videre!♡

ChristinaLikes

Comments

...Det er en sånn dag i dag...

En dag hvor det eneste man ønsker er å bli liggende i senga, med tekoppen på nattbordet og stirre ut igjennom vinduet. Det er en sånn dag hvor tørr høstluft sniker seg inn i nesa og fyller kroppen med en god høst-stemning. Jeg kan ikke få beskrevet dager som denne. Det var så godt å krype opp i senga mi, med et varm tekopp, åpne vinduene og la luften erobre rommet. Det var altså så godt å bare se på været ute. Overskyet og litt grått, ikke for varmt, ikke for kaldt, og lukten av høsten ligger i nesa. Høsten er noe spesielt. ♡

Dessverre er ikke høsten her like fin som høsten i Norge. Det er ingen gule, oransje, røde eller brune blader. Alle er grønne og de som ligger på bakken blir fjernet med en gang. Her er det fortsatt grønne omgivelser og en relativ god temperatur. Luften kan være tørr og frisk, men absolutt ingenting i forhold til norsk fjelluft på denne tiden av året. Heller ikke tid for tykke gensere, skjerf og luer. Selve årstiden passer liksom ikke helt sammen med de tingene vi pleier å se, sette pris på og gjøre i Norge på denne tiden. Ting kommer i litt andre rekkefølger her nede.

Noen ganger vandrer tankene til dere der hjemme, lurer på hvordan det ser ut, hvor kaldt det er, hvordan det lukter og andre små ting. Jeg har ikke vært her mer enn 2 måneder, men skal det ikke så mye mer til før man merker store forskjeller på situasjoner, årstider og vaner.

Jeg skal definitivt ikke klage, det er helt perfekt å kunne gå med bukse og genser. Til tider går vi fortsatt med shorts og t-skjorter. Det kommer fort nok den tid, hvor jeg sitter hjemme med ullgenser og vinterjakke.


ChristinaLikes

Comments

Så lenge jeg kan huske, har jeg drømt om å dra til Asia for å se kirsebærtrær blomstre.
Se de rosa nydelige blomstene og lukte den herlige lukten.

I lang tid har jeg kjøpt nesten alt jeg kommer over, som kan linkes til kirsebærtrær eller blomstene. Uansett om det er bilder, gjenstander, lys, lukter eller kroppspleie.

For noen dagen siden gikk jeg innom Yves Rocher og fant denne serien, MED "Cherry Blossom" lukt!
Jeg har faktisk aldri lukta en så sval, god, frisk og søt lukt av Cherry Blossom før.
Den koster nesten ingenting heller, jeg ble medlem av de Yves Rocher-butikkene her i Barcelona med en gang. Nå skal jeg hamstre med meg denne serien hjem!


Jeg vil nok påstå at, i hvertfall min kropp og min hjerne, kobler sammen bilder, lukter og det visuelle med drømmer. Altså, siden jeg ikke har vært i Asia og sett blomstene, men det er en så stor drøm, og noe jeg SKAL gjøre før jeg dør. Vil jeg alltid koble sammen andre elementer og effekter som kan minne om dette, til den drømmen. Hva føles vel bedre enn da man får et snev, en bitteliten del, av noe man ønsker seg eller drømmer om? Det handler vel om å finne de små tingene som minner deg på hva du ønsker. Finne de små tingene som holder liv i drømmene og inspirasjonen i hverdagen.

// Keep your dreams alive, and you will find a way to reach them. Keep your inspiration close to your heart, and you will feel happy and thankful for the small things in life. //


ChristinaLikes

Comments


"There's a whole world out there,
waiting for you. Great cities,
art and music. Genuine beauty
and you can have all of it"

                            // Bildene er tatt av meg

ChristinaLikes

Comments


Uke nr. 7 av mitt opphold er snart ferdig!

Tenk det, jeg er nesten halvveis i oppholdet mitt i Barcelona! Det er kjempe rart å tenke på. Jeg stortrives og byen blir penere og bedre for hver dag som går. Rutinene har kommet på plass og dagene ruller og går. Det har enda ikke gått opp for meg at jeg bor her. Jeg flyttet hit for 7 uker siden, jeg går på skole, dette er ikke bare en reise, jeg bor her. Det er vanskelig å forstå det!

Ukens must: Denne uken fikk jeg tilbake lysten på knekkebrød med diverse pålegg. Knekkebrød har egentlig vært en favoritt så lenge jeg har vært her. I det siste har jeg bare mista lysten fordi jeg ikke tok meg tid til å finne nye spennende pålegg og kombinasjoner av frukt og annet tilbehør.

Ukens opplevelse: Denne uken var det masse som skjedde. Turen til Zaragoza var en opplevelse i seg selv, men det var en helt annen type glede da jeg møtte venninna mi! Jeg ble så ufattelig lykkelig da jeg så henne i butikken og visste at hun hadde kommet hit for å besøke meg! Derfor vil jeg nok påstå at uken i seg selv har vært en opplevelse!

Ukens opptur: Dette er en av ukens mange opplevelser, men fotballkampen på Camp Nou! "WOOOW", jeg har ikke ord. Dette var en type opptur for meg fordi tid og sted ble bare glemt. Jeg forsvant inn i en verden jeg ikke trodde eksisterte for meg, i alle fall ikke når vi snakker fotball.

Ukens nedtur: Pengebruk! Dette er vel en nedtur uansett hvordan jeg vender og vrir på det. Jeg føler pengene flyr fortere enn jetfly. Spesielt denne uken har det gått mye penger til shopping, måltider ute, kvelder i byen og transport.

Ukens notis: "Find the places which gives you the most inspiration"

Ukens nye: Alt for mange nye klær. Tror jeg vil si at det beste innkjøpet er en bukse jeg ble kjempe fornøyd med! Den var fra Pull & Bear og var en akkurat passe kombinasjon as "chill", "classy", "sporty" og "party".

ChristinaLikes

Comments

God morgen!

I går tok vi på oss fotballdrakta og dro til Camp Nou! Vi skulle se Barcelona mot RC Deportivo.
DET var magisk! Det var mitt første besøk på Camp Nou, og det var en opplevelsen uten like! Det har enda ikke gått opp for meg at vi var to av de 100.000 det er plass til. Vi så MESSI! Den lille fotballspilleren på 1.69m høy. Av de jeg kjenner som har sett på kamp der, sier det er en stemning og en opplevelse uten sammenligning. Det kan jeg si meg enig i! Dette er en fotball-kjerne! Selv for sånne som meg, som ikke er særlig interessert i fotball, var dette mega-gøy! For å passe inn, kjøpte vi oss to t-skjorter, vi må jo støtte BCN når vi først skal se på!

Dette var en syyyyyyk opplevelse, om man har penger og tid til å se på en kamp her, anbefaler jeg det på det sterkeste! Publikum hadde en fantastisk god energi og det var generelt en veldig god stemning! Tiden gikk så fort, og plutselig hadde BCN vunnet 4-0.

Christina


Likes

Comments

God morgen!

Gårsdagen bestod av mye shopping og titting i sentrum, men i går ettermiddag tok vi oss en litt større tur i byen. Vi dro til blant annet Sagrada Familia og spiste middag rett ved siden av denne flotte bygningen. Jeg blir like overrasket hver gang jeg ser denne. SÅ høy og SÅ mange detaljer, hvordan har de klart å få til dette??

Vi gikk også i en park rett ved siden av, og da det ble mørkt fant vi mange fontener med farger og masse lys i gatene. Så vi endte opp med å shoppe enda litt til (butikkene her er åpne ganske lenge). Det er kjempe gøy å vise Andrea byen og gjøre ting sammen med henne. Dagene er skikkelig bra og selv om været har vært litt både og, koser vi oss max! ♡

Tilbake til overskriften; legg til efnorge på snapchat i dag! Jeg tar over snapchatten, og dere vil følge oss en dag i Barcelona by og være med oss på en liten rundtur, samt litt annet spennende utover kvelden!

Om du vil bestille brosjyrer eller en "info pakke" kan du gjøre det HER
Om du har spørsmål kan du stille de på snapchat eller skrive de i kommentarfeltet på DETTE innlegget.
Det er lov å spørre om HVA som helst!


ChristinaLikes

Comments

♡♡♡♡♡♡♡

I går fikk jeg besøk fra Norge!!!
Venninnen min, Andrea, som jeg har kjent siden barneskolen kom på besøk til Barcelona i går ettermiddag.
Det var helt fantastisk godt å se henne igjen, og det er godt ha en god venninne her. Fint å snakke litt norsk igjen, godt å kunne vise henne hva jeg har lært og hvordan jeg kjenner byen!

Heldigvis skal hun være her noen dager, og jeg gleder meg masse til å vise henne byen! Kjenner det skal bli skikkelig godt med en jentetur rundt i Barcelona, og jentekvelder generelt. Jeg skal ikke klage, jeg bor med 3 jenter, så jenteturer blir det nok av. MEN det skal sies at det er litt ekstra godt å ha hu her på besøk ♡


Husk å spørre meg om hva som helst i innlegget nedenfor! 
Eller trykk HER !

ChristinaLikes

Comments