Header

Idag är det ju Cyber-måndag, så Smakbox har en kampanj där man kan få 3 smakboxar i följd för 429kr (ord.pris 579kr), med ett sammanlagt värde på ungefär 1200kr.

Använd koden: BLACK3

Du kan också få halva priset på en vanlig prenumeration med koden: 594yt5

Ha en trevlig måndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu kan man fynda Kökets box för 29kr, då cashbackshopping ger hela 70kr i återbäring - fram till 31 dec. Använd koden ”provabox99”.

Likes

Comments

Fredagstankar.

Som jag nämnde tidigare är jag inte så stort fan av samhällets överkonsumtion-ism. Vi behöver knappt hälften av de grejerna vi släpar hem. Vi har så mycket prylar och grejer att vi måste skaffa fler hyllor, lådor och förvaringsmöblemang för att hitta en plats åt de nya grejerna. Hur ironiskt är inte det? Vi har inte tillräckligt med utrymme. Lösningen är inte att konsumera mer då, utan snarare att banta - göra oss av med saker för att få tid och plats med annat.

Detta gäller såklart inte alla som unnar sig något nytt då och då, eller något man har sparat ihop och funderat på länge, eller något annat man har nytta av och värderar högt. Problemet är att de flesta inte värderar sina ägodelar särskilt högt - därmed är det lätt att byta ut diverse saker mot nya, och samlingen blir bara större. Medvetenheten finns längre inte med som en del av shoppingbesluten vi tar.

Miljön, exempelvis. Det stora klimathotet. Har ni tänkt på vad det vi köper faktiskt translateras i miljöpåverkan? Tänk på att chokladen vi äter kräver att mängder av skog skördas, likväl produkter av soja, nötkött, eller palmolja. Tänk på att de flesta skönhetsprodukterna innehåller mikroplaster som göder de så kallade ”plasthaven” och ger förödande konsekvenser för havslevande organismer. Tänk på att kläderna vi köper genomgår oberäkneliga processer för att kunna hamna i din shoppingpåse. Ett kilo bomull kräver 10000 liter vatten. Sedan ska det färdigvävda tyget färgas, och behandlas, vid åtskilliga tillfällen. Klädmaterialet spelar också roll; kläder gjorda av plats, som polyester, bidrar likaså med mikroplaster i våra hav när vi tvättar dem.

Det finns så mycket betydelsefullt i världen som kräver allas uppmärksamhet, energi och engagemang. Vi måste bli smartare konsumenter. För självklart vill vi alla att jorden ska vara en trygg och frodig plats att leva på.

Likes

Comments

Passa på att boka jul- och nyårsresorna på Swebus.se idag! De har tyvärr inte en Black Week, som många andra.

Det bästa är att ombokningen av biljetterna blir gratis om du är medlem på Swebus (som också är helt gratis!). Jag hade redan bokat min hembiljett över jul, innan jag såg att de hade rea, så jag ombokade den direkt och bokade även en resa tillbaka till Stockholm, för en pluskostnad på 70kr. Det var supersmidigt.

Dessutom blir hemresan lika lång med Swebus som med Statens Järnvägar (min huskompis säger alltid så, istället för SJ, så har själv börjat göra det nu, haha). Detta kan dock variera väldigt mycket beroende på resmål. Jag rekommenderar inte att ta bussen mellan Stockholm - Göteborg, restiden brukar landa på 8h. Inte värt, med andra ord. Så kolla detta noggrant!

Annars ska jag nog inte köpa så mycket, mest det jag behöver: lite kosttillskott, nya vinterkläder/skor... det var nog det. Tycker att det blir sån köphets vid dessa tider - som om vi inte överkonsumerar tillräckligt alla andra dagar om året.

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Har ni fått testa dessa gudomliga ostbitar från Castello?

De är så sjukt goda och smakfulla! OCH krispiga. De smakar väldigt mycket ost, vilket jag älskar. Har öppnat en påse och ätit den som snacks, den tog slut ganska fort om man säger så. Nu har jag försökt hålla fingrarna i styr, för jag har tänkt ge bort de resterande till familj och vänner, så de också kan få smaka.

Dessutom är de ju ett mer proteinrikt snacks, jämfört med ostbågar. Skulle tänka mig att de hade varit goda som topping på mat också - en komponent i någon förrätt till exempel. Kanske på julbordet? Haha, tankarna spinner iväg. Nu får jag sluta skriva...

Tack, Buzzador!
#buzzador #castellopoppedbuzz #castello #buzzadorkampanj

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!

I helgen var jag på mitt första styrelsemöte i Sigtuna, 32 rum och kök, med Naturvetarnas studentråd (som jag har äran att sitta i). Det var en sjukt inspirerande helg med fantastiska människor. Engagemanget var verkligen på topp, och vi blev SÅ bortskämda.

Läget är superfint och vi blev helt tagna allihopa, och förstod verkligen varför folk valde att gifta sig där, haha. Maten var helt underbar också. Nyttig och kreativ! Vi gick aldrig hungriga, och hade alltid något att mumsa på, och smutta på, vilket är viktigt när man sitter på möte hela dagarna haha.

Jag tänkte egentligen bara låta bilderna tala för sig själv men skrev ändå en liten text. Jag ser jättemycket framemot det kommande styrelseåret, och tror att vi verkligen kan växa och göra något betydelsefullt. Det är ju valår nästa år! Och då är vi på Almedalen - vilken möjlighet att påverka!

Heja naturvetare.

Likes

Comments

Hej igen!

Jag har varit borta ett tag från bloggen och har massvis att dela med mig, dock är jag mitt i en stressig period, så jag tar det lite som det kommer.

Hämtade i alla fall ut min smakbox idag, som jag får testa via smartson till ett rabatterat pris. Har hunnit testa några få grejer, men det kommer en helhetsrecension efter att jag hunnit testa allt.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Tips! Få 10% rabatt på din första smakbox genom att använda min kod när du betalar: 594yt5

Likes

Comments

OBS! för Filterläsare

Vill du ha två biljetter?
Visa då denna inbjudan – digitalt eller printat – på Byggfabriken (se nedan). Först till kvarn och max två biljetter per person!

Plats: Bio Rio, Hornstulls Strand 3 i Stockholm.
Filmstart: onsdag 15 november kl. 17.45 (insläpp 17.30)


Biljetterna kan hämtas från torsdag 9 november kl. 16.00 på Byggfabriken Vasastan, Roslagsgatan 11, eller Byggfabriken Södermalm, Högbergsgatan 29 i Stockholm.

Likes

Comments

Denna veckan finns det avokado för 5kr/st på Hemköp. Passa på - superpris ju!

Likes

Comments

Goddag!

Häromveckan fick jag testa 3 produkter från Santa Marias nya sortiment: Street food Jamaican jerk tacks. Produkterna var: coconut- & peppertortilla, mango sauce, och Jamaican jerk spices.

Jag hade ingen sallad hemma och var för lat för att gå och handla, så det blev sötpotatis, quornfiléfärs, och gurka i tacosen. Yum!

Smakrecesion:

Coconut- & peppertortilla

Smakar mest salt och peppar, men doftar av kokos. Jag är osäker på om jag skulle välja denna variant över originalet, faktiskt. 3/5.

Mango sauce

Smakar väldigt mycket mango, och är väldigt söt - men balanseras upp av sälta och syrlighet. Skulle även kunna användas som topping på desserter, kanske på glass? 4/5

Jamaican jerk spices

Ja. Så god, och enkel! Rekommenderas starkt! 4.5/5

#streetfoodsebuzz #santamariasverige #buzzador

Om du också vill testa att buzza kan du bli medlem via hemsidan, alternativt skriva din mejladress i kommentarsfältet - så bjuder jag in dig.

Likes

Comments

Ni vet väl att ICA har en prisgaranti? Det innebär att du får 25kr i ersättning om du har betalat fel pris på en vara och visar upp kvittot i kassan. Detta hände mig nyligen, däremot visste inte ens hälften av kassapersonalen om detta på min lokala ICA, vilket var lite konstigt. Men det löste sig tills slut. Betalade bara 5kr för min matkasse!

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår hade vi en kort föreläsning, så jag gick och pluggade lite i biblioteket efteråt. Hade dock inte med mig lunch, så det var perfekt tillfälle att snappa åt mig en karma-kupong för en wrap i caféet. Superbra ju. Har ni testat Karma? ☺️

Likes

Comments

Jag beställde hem ett smakprov från Yoconut för ett tag sedan och fick hem det på posten igår. Det var ganska lite i provet - knappt en matsked, så det var lite svårt att testa. Jag uppskattar generositeten, även om det kanske handlar mer om marknadsföring. Personligen tycker jag dock att testet var onödigt, då företaget ändå behöver använda emballage för att skicka provet. Blir liksom mycket jobb i onödan - men om du ändå skulle vilja få hem provet så kan du fylla i deras formulär här.Likes

Comments

Fick ett mejl häromdagen att Smartson söker 1000 testpiloter som får testa rabatterade smakboxar. Alla till förmånliga priser, där den första är billigast - 79kr (ord.pris 199kr) Därefter höjs priset lite på nästkommande boxar. De är däremot fortfarande prisvärda då värdet på boxarna ska ligga mellan 350-450kr.

Ansök här.

Likes

Comments