Header

Hej allihopa!

I helgen var jag på mitt första styrelsemöte i Sigtuna, 32 rum och kök, med Naturvetarnas studentråd (som jag har äran att sitta i). Det var en sjukt inspirerande helg med fantastiska människor. Engagemanget var verkligen på topp, och vi blev SÅ bortskämda.

Läget är superfint och vi blev helt tagna allihopa, och förstod verkligen varför folk valde att gifta sig där, haha. Maten var helt underbar också. Nyttig och kreativ! Vi gick aldrig hungriga, och hade alltid något att mumsa på, och smutta på, vilket är viktigt när man sitter på möte hela dagarna haha.

Jag tänkte egentligen bara låta bilderna tala för sig själv men skrev ändå en liten text. Jag ser jättemycket framemot det kommande styrelseåret, och tror att vi verkligen kan växa och göra något betydelsefullt. Det är ju valår nästa år! Och då är vi på Almedalen - vilken möjlighet att påverka!

Heja naturvetare.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Jag har varit borta ett tag från bloggen och har massvis att dela med mig, dock är jag mitt i en stressig period, så jag tar det lite som det kommer.

Hämtade i alla fall ut min smakbox idag, som jag får testa via smartson till ett rabatterat pris. Har hunnit testa några få grejer, men det kommer en helhetsrecension efter att jag hunnit testa allt.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Tips! Få 10% rabatt på din första smakbox genom att använda min kod när du betalar: 594yt5

Likes

Comments

OBS! för Filterläsare

Vill du ha två biljetter?
Visa då denna inbjudan – digitalt eller printat – på Byggfabriken (se nedan). Först till kvarn och max två biljetter per person!

Plats: Bio Rio, Hornstulls Strand 3 i Stockholm.
Filmstart: onsdag 15 november kl. 17.45 (insläpp 17.30)


Biljetterna kan hämtas från torsdag 9 november kl. 16.00 på Byggfabriken Vasastan, Roslagsgatan 11, eller Byggfabriken Södermalm, Högbergsgatan 29 i Stockholm.

Likes

Comments

Denna veckan finns det avokado för 5kr/st på Hemköp. Passa på - superpris ju!

Likes

Comments

Goddag!

Häromveckan fick jag testa 3 produkter från Santa Marias nya sortiment: Street food Jamaican jerk tacks. Produkterna var: coconut- & peppertortilla, mango sauce, och Jamaican jerk spices.

Jag hade ingen sallad hemma och var för lat för att gå och handla, så det blev sötpotatis, quornfiléfärs, och gurka i tacosen. Yum!

Smakrecesion:

Coconut- & peppertortilla

Smakar mest salt och peppar, men doftar av kokos. Jag är osäker på om jag skulle välja denna variant över originalet, faktiskt. 3/5.

Mango sauce

Smakar väldigt mycket mango, och är väldigt söt - men balanseras upp av sälta och syrlighet. Skulle även kunna användas som topping på desserter, kanske på glass? 4/5

Jamaican jerk spices

Ja. Så god, och enkel! Rekommenderas starkt! 4.5/5

#streetfoodsebuzz #santamariasverige #buzzador

Om du också vill testa att buzza kan du bli medlem via hemsidan, alternativt skriva din mejladress i kommentarsfältet - så bjuder jag in dig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ni vet väl att ICA har en prisgaranti? Det innebär att du får 25kr i ersättning om du har betalat fel pris på en vara och visar upp kvittot i kassan. Detta hände mig nyligen, däremot visste inte ens hälften av kassapersonalen om detta på min lokala ICA, vilket var lite konstigt. Men det löste sig tills slut. Betalade bara 5kr för min matkasse!

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår hade vi en kort föreläsning, så jag gick och pluggade lite i biblioteket efteråt. Hade dock inte med mig lunch, så det var perfekt tillfälle att snappa åt mig en karma-kupong för en wrap i caféet. Superbra ju. Har ni testat Karma? ☺️

Likes

Comments

Jag beställde hem ett smakprov från Yoconut för ett tag sedan och fick hem det på posten igår. Det var ganska lite i provet - knappt en matsked, så det var lite svårt att testa. Jag uppskattar generositeten, även om det kanske handlar mer om marknadsföring. Personligen tycker jag dock att testet var onödigt, då företaget ändå behöver använda emballage för att skicka provet. Blir liksom mycket jobb i onödan - men om du ändå skulle vilja få hem provet så kan du fylla i deras formulär här.



Likes

Comments

Fick ett mejl häromdagen att Smartson söker 1000 testpiloter som får testa rabatterade smakboxar. Alla till förmånliga priser, där den första är billigast - 79kr (ord.pris 199kr) Därefter höjs priset lite på nästkommande boxar. De är däremot fortfarande prisvärda då värdet på boxarna ska ligga mellan 350-450kr.

Ansök här.

Likes

Comments

Här kommer ett litet mat-inlägg.

Denna veckan hittar ni vitkål för 5kr/kg på Hemköp. Detta var ett perfekt tillfälle för mig att testa att göra kålpudding för första gången - en vegansk variant. Jag älskar ju att improvisera i köket, och följer nästan aldrig recept (vilket är både en svaghet och en styrka!), så jag kom på ett litet recept som visas här nedan.

Ta en stor ugnsform och lägg vitkål - färs - vitkål.

Hur du gör färsen:
125 g torr sojafärs (blötlägg i varmt vatten med lite salt) - eller använd 500g färdig färs
Hacka (1) lök och (5) vitlök
Fräs sedan ovanstående tillsammans i olivolja, eller kokosolja. Häll av vattnet från sojafärsen först.
Tillsätt ev. salt, peppar, soja och grönsaksbuljong
Ha i lite havregrädde (jag använde 1 msk havremjöl som jag blandade ut med ett glas och silade ner i färsen, för att göra en snabb hemgjord havremjölk/havregrädde)
Kläck i ett ägg (för att göra rätten ovo-vegetarisk), eller strö i 1 msk chiafrön (vegansk). (Jag hade i båda och la därför i lite extra vatten).

Tips! Här kan olja inte överdoseras. Jag dränkte med andra ord min färs i olja - det blir så mycket godare.

Hur du gör vitkålen:
Strimla vitkålen (jag använde ett helt huvud) och bryn med olja och salt i omgångar. Smaksätt gärna med lite peppar och sirap/honung om så önskas.

Lägg vitkålen på botten och toppen med färsen i mitten och grädda i ugnen på 200 grader tills toppen har fått färg (15 min).

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Goddag på er!

Så kul att testerna bara trillar in!
Alltid kul att få gratis saker, man blir glad av det liksom. Är det någon annan som också har lyckats få chipsen?

Vi tillbaka vår tenta idag efter föreläsningen, det var den sämsta jag har gjort någonsin. Tyckte dock inte att den gick så dåligt när jag skrev den, men de ska se över rättningen så vi får se hur det blir. Pluggmotivationen dalade ju lite efter det beskedet, särskilt då denna kursens betyg sätts samman med det förra. Nå väl... 😌

Likes

Comments

En fördel med att blogga är att jag kan utnyttja tiden att planera min dag samtidigt som jag skriver ett blogginlägg om det - perfekt. Jag ska ringa till två styrelsemedlemmar i Kårsdraget och ställa några frågor, eftersom vi har årsmöte snart och valberedningen behöver sätta ihop en ny styrelse. Dessutom har jag min elev idag, som jag ska hjälpa i engelska vid klockan 2. Därefter tänker jag försöka ta tag i plugget som jag har missat, framförallt läsningen i kurslitteraturen. Tror jag börjar sådär, annars drar jag lätt iväg och överskattar min förmåga att arbeta produktivt på en söndag, haha.


Hur spenderar ni er söndag? Blir det vila, eller jobb?

Likes

Comments

Godmorgon fina ni!

Jag la mig jättesent igår, och vaknade helt tidigt nu. Anledningen är att jag har blivit beroende av spelappen Flarie. Haha, så illa. Men jag kände för att lyxa till det till frukosten idag - så det blev bananpannkakor. Mums! Jag toppade det med lite rädisalfagroddar (weird?), och chokladbollsmet.

"Recept"

1 liten/mellan mosad banan (jag använde gaffel)

1 ägg

strö över lite havremjöl/havregryn tills du får en någorlunda fast smet

pyttelite bikatbonat

smaksätt eventuellt med lite vaniljsocker och salt

Likes

Comments

Kom precis hem från Unexpected Dining i Täby centrum. Man fick två kuponger där man kunde hämta ut provtallrikar från diverse restauranger - helt gratis dessutom. Jag valde Melanders och TGI Fridays. Sjukt gott! Tummen upp till Täby C.

Likes

Comments