Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Eftersom Eddie ställde ut idag på affordable art fair i Nacka Strand så var det ju självklart att jag skulle vara där.

Likes

Comments

Sleepover hos Eddie 💫

Likes

Comments

Jag har valt att intervjua Pontus, en 17 årig kille. Pontus är homosexuell och han som många andra är trött på heteronormen. Pontus har vetat större delen av sitt liv att han är homosexuell.
När Pontus gick i 8:an så blev han utsatt för grov misshandel och knivhot i skolan han gick i.
Anledningen? Ja, för att han var homosexuell, syftet med misshandeln och knivhotet enligt mobbarna var att Pontus skulle ‘’sluta vara bög’’.
Detta är en av många incidenter som HBTQ-familjen blivit utsatta för och det är långt ifrån okej. Men hur kan vi stoppa detta?
Pontus förslag är då att öppna fritidsgårdar i förorterna eftersom det bara finns i City.
Pontus vill även, när han fyller 18, resa runt och föreläsa i skolor om just hur det är att vara homosexuell och vill jobba för att skapa ett förtroende för politikerna och tjänstemännen.

Vad är då heteronormen? Jag frågade Pontus om det, och han svarade såhär:
- "Heteronormen är att alla utgår från att en är hetero från födseln. Vissa homosexuella upprätthåller den normen omedvetet när en kommer ut eftersom en inte vet vad heteronormen är."

HBTQ är ett begrepp för homosexuella, bisexuella, transsexuella och queera uttryck och identiteter. H:et och B:et står för den sexuella läggningen, vem en blir kär i eller attraherad av.
Homosexualitet i Sverige blev helt legaliserat 1944, men den medicinska klassificeringen av homosexualitet som sågs som en psykisk störning kvarstod till 1979. Sedan slutet av 1980-talet har homosexuella i Sverige fått allt större rättigheter. Rätten till registrerat partnerskap kom 1995, rätten till samkönad adoption kom 2003 och rätten att ingå samkönat äktenskap kom 2009. Även ordet homosexualitet användes inte förrän 1869, innan så kallades det i Sverige för ‘’onaturlig otukt’’.

Bild på Pontus

Likes

Comments

Mötte upp Eddie och Märta i stan, käkade sushi och bara mös.

Mötte senare upp Jasmine med Eddie, tog en fika och chillade. Seeen blev vi hungriga igen så vi satte oss på samma café och åt middag.
Hjälper Eddie lite med sitt tal om feminism (är så glad över att hon skriver om det, det behövs verkligen)

Och imorgon blir det skola, försov mig idag så missade våran friluftsdag så det är ju lite tråk men aja.

Likes

Comments

Tröttnade på att vara blond :-)

Likes

Comments

Likes

Comments

447 dagar sedan Alina tog sitt liv. I 447 dagar har jag tänkt på Alina dygnet runt. Jag saknar henne något enormt, jag vet inte vad jag ska säga eller förväntas säga. Det är tufft att förlora en nära i suicid och det finns ingen manual på hur en ska hantera det. Jag tror att det kommer bli lättare med tiden, absolut.

Försöker att tänka på de fina stunder vi har tillsammans men det slutar alltid med att jag gråter. Livet är så jävla orättvist. Jag tänker inte gå in på vad som hänt henne, men vadfan. Varför fick hon ingen hjälp? Jag vet att dem såg, men ändå blundade dem. Det slutade med att Alina tog sitt liv, och så ska det inte behöva vara. Det är så jävla jävla orättvist. Hon hade planer på framtiden, hon skulle bli fotograf.

Jag minns det som om det var igår, vi satt på gräsmattan, lyssnade på musik och kedjerökte. Allt var så vackert, solen sken och där satt vi. Njöt av varandras sällskap och pratade om framtiden. Vi hade så många planer tillsammans, vad händer med dem nu? 

Det är så jävla overkligt, jag vill och jag kan inte förstå. Min bästavän är död. Borta förevigt. 

Likes

Comments