Header

HVERDAGSTANKER

Hej derude!

Tænkte jeg lige ville vise lidt billeder fra vores sommerferie, nu hvor der efterhånden er gået halvanden uge. Vi er jo bare herhjemme og har ikke rigtig haft nogle planer, så vi har bare taget dagene lidt som de er kommet. Vejret har jo heller ikke været det aller bedste, så der har nok været en del mere indendørs afslapning end der nok havde været, hvis der havde været 25 grader og solskin.
Nå men som I kan se ovenfor, så var vi ude og plukke jordbær. Mega lækkert, tror vi plukkede 6 kg og vi kom af med ca 120 kr, så det var ret billigt. Set i bagspejlet måske en dårlig ide, som højgravid, at vælge en aktivitet, hvor man skal bukke sig ned eller sidde på hug lang tid af gangen. Havde rimelig ondt i ryggen dagen efter ihvertfald, haha😅 Men jordbærrene var gode og det var vel det vigtigste!

Den anden dag var vi inde i Aarhus til jazz-festival. Der var faktisk ret godt vejr (det meste af tiden). Vi gik lidt rundt til de forskellige steder, der var musik og fik et par øl og sodavand. Til frokost tog vi på CANblau, den absolut bedste tapas-restaurant i Aarhus. Og det var bare mega lækkert! Har været der nogle gange og det er bare godt hver gang, vil helt sikkert anbefale den restaurant til alle. Vi sad udenfor og kunne høre hyggeligt jazz på Klostertorv, imens vi spiste. Mega hyggeligt!

Derudover har vi bare hygget os herhjemme. Sovet længe, set Tour de France og lavet god mad. Vi har også været på andre småture f.eks. taget ud til vandet og gået lange ture med Mikka eller holdt picknick i en skov ud til en stor sø. Vi har faktisk også sovet i telt én nat, det var mega hyggeligt - vil dog ikke anbefale det til andre højgravide, man sover altså noget bedre i en normal seng end på en luftmadras, haha.
Resten af ferien står også bare på afslapning. Tror vi skal lidt videre med at lave Ellies værelse, vi snakker om at male en væg, men vi skal lige finde den rigtige farve.. Glæder mig til at lave et indlæg om hendes værelse, men vi skal lige lidt længere med det inden, tror jeg.

Håber I også nyder jeres sommer!

Kys Christiane Zeniia 💋

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

BABY

Halløj!

Som overskriften måske afslører, ja så er vi ved at være klar til hospitalet. Der er jo faktisk en del ting, man skal pakke og have med og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til faktisk også at gøre det! Jeg har haft en liste liggende længe, med hvad jeg skulle have pakket, har bare ikke lige fået det gjort før nu :-) Det er vel også meget passende, da der efterhånden kun er et par uger til min terminsdato.

Tænkte jeg lige ville vise, hvad jeg har pakket. Har pakket to forskellige tasker, Ellies pusletaske og så en fælles taske til Jesper og mig selv. Vi har et ønske om at komme hjem så hurtigt så muligt og ikke være indlagt i flere dage, så har ikke pakket tonsvis af ekstra babytøj, ammepude osv.

Ellies pusletaske er fra Day og er selv ret vild med den! I den er:
- 2 sæt tøj, en heldragt, en cardigan, strømper og en hue
- Stofbleer
- Et ekstra sæt sengetøj
- Sutter
- En nusseklud og kaninbamse
- En børste og salve
- Lidt bleer og vådservietter
- "Min første fødselsdag" - milestone card
- Hendes dyne (Vi sover pt med den, så den dufter af os. Nok mest for morens skyld, det er bare så hyggeligt)

Til mig selv og Jesper har jeg pakket:

- En stor skjorte, shorts og løse bukser til selve fødslen
- Leggings, amme-BH og top, samt en stor trøje til hjemturen
- Toiletsager
- Klipklappere
- Blødt toiletpapir (haha)
- Min ønskeliste til fødslen
- Lidt forskellige snacks og tranebærsaft
- iPad, headset, oplader
- Ekstra tøj til Jesper

Og sikkert også nogle andre småting. Synes faktisk det har været lidt svært at pakke. Det er lidt svært at gennemskue, hvad der er nødvendigt. Gider ikke slæbe alverdens unødvendige ting med, men det ville jo også være træls pludseligt at mangle noget. Og især når vi planlægger at komme hjem med det samme, diverse lister man kan Google sig frem til, er stort set alle efter, at man skal blive på hospitalet nogle dage. Men ja, tror vi er meget godt dækket ind - ellers må Jesper jo ud at køre 😋

Autostolen har stået i bilen den sidste måned ca. så nu skal taskerne her også bare derud og så er vi helt klar til hendes fødselsdag, som forhåbentlig bliver snart (jeg gider ikke mere...)

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

MADLAVNING

Hej venner!

Tænkte, at jeg lige ville dele en lille opskrift med jer, som vi prøvede i tidligere i dag. Vil gerne indrømme, at jeg er lidt for glad for brød. Og det er virkelig en ting, jeg gerne vil skære lidt ned på. Især når jeg skal til at smide de ekstra kg efter fødslen (hvilket jeg virkelig skal!!). Nå, men udover brød, så er jeg virkelig stor fan af svampe. Og det er virkelig også smart, når man ikke spiser så meget kød, så kan svampene ligesom erstatte det lidt. Ikke at dette blev en helt kødfri ret, men det kunne den ligeså godt have været.
Nå til sagen.. 🙈 Vi endte med at lave pizza på portobellosvampe og de blev virkelig gode og tog ingen tid at lave!

Portobello-pizza (4 stk):
- 4 store portobello-svampe
- Pizzasauce
-Revet mozerella
- Hakket serrano/parma-skinke
- Hakket forårsløg

Svampene renses og stilken skæres ud. Kom pizzasauce, hakket forårsløg, skinke og ost i dem. Sæt dem på en bageplade og bag dem ca 15 minutter i ovnen ved 185 grader. Man kan selvfølgelig variere opskriften præcis som man vil og putte i hvad man har lyst til. Dette var blot lige, hvad vi havde i køleskabet.

Kys Christiane Zeniia💋

Likes

Comments

REJSER

Hej derude!

Ja nu er sommeren jo for alvor gået igang og rigtig mange er på vej på ferie. Det gør mig en smule depri, når nu jeg ikke selv skal ud at rejse i år, haha. Det er jo vildt så mange snaps man bliver bombarderet med af strande, palmer og pools. Og når så vejret herhjemme er som det er, ja så kan man sgu godt blive lidt halvdeprimeret. Og ja, også selvom det kun er knap to måneder siden vi var i LA, man glemmer hurtigt, haha. Nå, men det står da i hvertfald klart, at vi helt sikkert skal på sommerferie næste år. Men det bliver jo nok på Ellies præmisser, så må vi se, hvad hun synes vi skal.
Tænker dette lige var en god anledning, til at vise et par feriebilleder fra sidste sommer. Hvor Jesper og mig var på Rhodos og jeg også var på Mallorca med en veninde. Det var virkelig nogle lækre ferier!

Når det så er sagt, så har Jesper ferie i to uger på fredag og selvom vi ikke skal ud og rejse, så skal vi helt sikkert nok komme til at hygge os! Vi har ingen planer endnu, men det er faktisk også meget sjovt. Så tager vi bare dagene som de kommer og laver det vi har lyst til. Så må vi jo bare håbe vejret bliver godt ☀️

Jeg håber I alle får en dejlig sommer, med eller uden udenlandsrejser. Ej, det kan jo også være mindst ligeså dejligt bare at være i Danmark. Det er bare ligesom om, at når man ikke kan komme ud og rejse, så er det bare meget værre. Men jeg ved jo der er noget godt i vente og det er af en god grund, at jeg ikke skal ud og rejse i år, så det går jo nok. Blev bare lige lidt misundelig på alle dem, jeg får snaps af og efter at have kigget alle mine gamle feriebilleder igennem på min mobil.

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

BABY

Hej venner!

Ja nu er der jo efterhånden ikke ret længe tilbage før, at det er den 1. august, som jo er min terminsdato, faktisk kun 5 uger i dag. Det er en smule surrealistisk, at der lige pludselig ikke er længere tid til og der snart er gået de 9 måneder, som ellers virkede som sååå lang tid.
Jeg både glæder mig helt ustyrligt meget, men er efterhånden også ved at blive ret nervøs. Mest for det at mit liv, fra den ene dag til den anden, kommer til at ændre sig så meget og så til noget, jeg ikke kender. Det bliver virkelig spændende og skræmmende på samme tid. Men trods at det kan virke skræmmende, så er jeg bare mega klar og jeg glæder mig så meget!

Men en ret væsentlig ting, der jo skal overstås inden vi har Ellie i armene, er jo, nok ikke så overraskende, fødslen. Jeg har egentlig ikke på noget tidspunkt været bange for fødslen, da jeg normalt er ret god til at håndtere smerte og ikke som sådan er bange for den. Selvom jeg udemærket er klar over, at det nok kommer til at gøre pænt ondt og at tro andet ville være meget naivt, men har bare svært ved at være bange for noget jeg ikke kender, synes jeg. Folk siger det er mens-smerter x1000, men altså det er jo lidt svært at forholde sig til. Jeg har dog som fødslen har nærmet sig, besluttet mig for at sætte mig lidt mere ind i, hvad man kan gøre for at forberede sig bedst muligt på den. Tænkte det nok ville være smart nok, fremfor at gå ind og ikke ane, hvad det egentlig ville sige at føde.

Jeg købte bogen Smertefri Fødsel, efter at have læst utallige positive historier på nettet om brugen af netop disse metoder, som var beskrevet i denne bog. Jeg var dog en smule skeptisk inden, da jeg havde svært ved at tro på, at der var noget man selv kunne gøre, for at fjerne smerterne. Men efter at have læst bogen, gav det bare så meget mening. Og jeg tror nu faktisk på, at man kan føde, ikke nødvendigvis helt uden smerter, men hvor at smerterne ikke er i centrum og at oplevelsen vil opleves mere som hård i stedet for decideret smertefuld. Jeg kan dog være lidt nervøs for om jeg laver øvelserne rigtigt og at de slet ikke vil virke, når det kommer til fødslen, fordi jeg har gjort det forkert (man skal nemlig helst øve dem hver dag). Men ja, det finder jeg jo først ud af omkring den 1. august, indtil da fortsætter jeg med at lave øvelserne som jeg tror de skal laves. Synes faktisk også det er meget rart, at føle at man gør noget aktivt for at forberede sig, når man jo alligevel bare går og venter og tiden mildest talt SNEGLER sig afsted.

Jeg har også i lidt over en uge nu, drukket hindbærblade-the. Det skulle kunne sætte gang i fødslen og derfor frarådes det også at drikke før 8 uger inden termin. Jeg ønsker selvfølgelig ikke at føde for tidligt, men håber virkelig også på at gå i gang af mig selv og ikke først skulle sættes igang 14 dage over termin. Håber generelt slet ikke, at jeg skal sættes unaturligt igang, uanset hvornår det så måtte være. Så håber på, at ved at drikke theen, at fødslen naturligt går igang og forløber let og uden komplikationer, selvfølgelig. Det er nok det jeg er mest bange for, nu hvor det kommer så tæt på, det er at der skulle gå et eller andet galt under fødslen, den tanke er ret svær synes jeg.

I dag skal vi til fødselsforberedelse og er egentlig ret spændt på det. Da jeg ikke rigtig tror, at jeg helt ved, hvad det indebærer. Når jeg tænker fødselsforberedelse, så ser jeg en masse kvinder og mænd sidde i en ring på gulvet og øve vejrtrækning 😅. Jeg hverken håber eller tror, at det er sådan det foregår og at det bare ser sådan ud på film, haha. Men jeg bliver nok klogere lidt senere i dag.

I må have en rigtig dejlig dag derude!

Kys Christiane Zeniia 💋


PS. se lige min sødeste lille pige på de her scanningsbilleder <3

Likes

Comments

Contains affiliate links INDRETNING

Hej derude!

Ja kalenderen siger jo sommer og har efterhånden gjort det i en måneds tid. Ikke at det er til at se på vejret lige for tiden, men sådan er det jo at bo i Danmark. Men trods grå, regnfulde og blæsende dage, der nogle gange minder mest om efterår, ja så er jeg i sommerstemning alligevel. Jeg har derfor kigget lidt rundt på nettet og fundet nogle forskellige ting, jeg bare bliver nødt til at have her til sommer.
Det første er en rigtig fin urtepotteskjuler fra Lyngby. Er blevet helt vild med at få planter med ind i indretningen. Den fåes i flere forskellige størrelser, tror jeg bliver nødt til at have en af hver, hehe.
Den anden ting er viskestykker fra IKEA, synes de har sådan nogle fine farver hertil sommer.
Ting nummer 3 er en lille bærbar højtaler. Vi har en stor højtaler til iPhone indenfor som man egentlig godt kan flytte, men det ville bare være lettere med en lille en, lige til at tage med ud på terrassen om aftenen.
Den fjerdre ting er et super fint fad fra Kähler, er virkelig vild med deres nye serie! Og den lyse mint-grønne farve er bare en perfekt sommerfarve.
Nummer 5 er en pizzasten til grillen. Vi elsker at grille og vi elsker også pizza, så den må jo næsten være uundværlig!
Jesper elsker at eksperimentere med alt, der kan spises og drikkes. Og elsker det især, hvis vi får gæster, så den næste ting ville virkelig være ideel til det. Det er en lemonade/drink-beholder med en lille hane, så man kan lave en stor portion af et eller andet, som gæsterne selv kan tappe af - mega smart!
Sidst men ikke mindst har jeg fundet et sengesæt fra IKEA. Er blevet helt vild med lyse sengesæt, uden alt for meget skrald på farverne. Tror det er efter vi har købt en lysegrå seng, så passer hvidt ligesom bare bedst.. Så synes bestemt det her sæt er rigtig fint og enkelt hertil sommer!

Det var lidt inspiration til lidt nyt hertil sommer.

Kys Christiane Zeniia💋

Likes

Comments

MADLAVNING

Halløj!

I anledning af det gode sommervejr vi havde i sidste weekend, besluttede jeg mig i søndags for at lave hyldeblomstsaft. Der er næsten ikke noget mere sommeragtigt end hjemmelavet hyldeblomstsaft, synes jeg. Og nu hvor jeg er så heldig at have et kæmpe hyldeblomsttræ i haven, så skal det da også udnyttes! Faktisk er det så stort at det praktisk talt er umuligt, at nå at bruge bare halvdelen af blomsterne i tide.
Jesper har også brugt en masse, til at lave 4 store flasker hyldeblomstchampagne - dem kan han så drikke med sig selv, haha🙈

Nåh, men det er egentlig en rigtig nem opskrift jeg bruger og sikkert ikke særlig unik, fra alle mulige andre opskrifter på det samme. Men den er hurtig at lave og man skal ikke ud og købe alle mulige mærkelige ting dertil, hvilket jeg er fan af!!

Til halvanden liter koncentreret saft
30-40 halvstore skærme hyldeblomster
1,5 liter vand
700 gram sukker eller rørsukker
2,5-3 økologiske citroner (vigtigt med øko-citroner, da skallen skal bruges)
3 spsk citronsyre


Jeg starter med at ryste skærmene godt for smådyr og andet skidt, undgår helst at vaske dem. Så piller jeg de største stilke af og putter dem i en stor skål (med låg til). Derefter river jeg skallen af citronerne ned i skålen og presser saften udad dem. Man kan også bare skære citronerne i skiver og putte i, men folk siger at det hvide under skallen, kan give en bitter smag, så det har jeg ikke lige prøvet. Men det er vel også en smagssag, jeg kan bare personligt ikke lide bitre ting.
I en gryde koger jeg 1,5 liter vand og opløser sukkeret og citronsyren deri. Derefter hælder jeg vandet over hyldeblomsterne og rører lidt rundt, sætter låget på og så skal det ellers bare stå i køleskabet og trække i ca 4 dage.
Efter de 4 dage, sorterer jeg hyldeblomsterne fra og hælder saften igennem en si og til sidst igennem et the-filter og på flaske.

Man kan med fordel fryse noget af det ned, hvis ikke man kan nå at drikke det hele, det kan jo ikke holde sig forevigt, desværre. Jeg tænkte det kunne være smart at fryse det i isterningeposer eller bakker, så kan man bare tage en isterning op og putte i et glas vand en varm sommerdag 🍸

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Hej derude!

Endelig kom sommeren og det gode vejr tilbage! Og det det er jo med at nyde det så længe det varer, det kan jo ændre sig lynhurtigt. Så i dag har vi brugt ude på vandet. Jespers mor og hendes kæreste har en lille båd som vi sejlede ud på Tange Sø i. Der er så mega lækkert ved Tange Sø synes jeg. Vi var lidt spændte på hvad Mikka ville sige til at sejle, han er nemlig som regel lidt af en pivskid, men det gik overraskende godt. Tror han synes det var dejligt at det blæste lidt derude, han er jo ikke så glad for varme med alt det pels! Jeg synes nu også det var helt fint med noget luft, jeg var ved at dø af varme ude i haven, inden at vi tog afsted! 😅
Nu sidder vi i skyggen på terrassen og venter på at grillen bliver klar, så vi kan få noget at spise! 🍽

Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

HVERDAGSTANKER

Hej bloggen

Jeg tænkte at jeg ville lave et indlæg, hvor jeg fortæller lidt mere om mig selv, så I læsere kan lære mig lidt bedre at kende.

1. Hvad hedder du?
Hele mit navn er Helle Christiane Zeniia Christiansen. Jeg bruger kun Helle til hverdag og mine mellemnavne bruger jeg så herpå bloggen og på Instagram.

2. Hvor gammel er du?
Jeg er 21 år.

3. Hvad er din status?
Jeg er kærester med Jesper.

4. Hvad er din skostørrelse?
Jeg bruger størrelse 36 i sko.

5. Hvor høj er du?
Jeg er ca. 1.65m Det står i hvertfald i mit pas.

6. Har du nogle kæledyr?
Ja jeg har. Jeg har en hund, Mikka.

7. Hvornår har du fødselsdag?
Jeg har fødselsdag den 9. februar 1996.

8. Hvad er dit stjernetegn?
Mit stjernetegn er vandmand.

9. Har du nogle piercinger?
Kun i ørene. Har tre huller i hvert øre, tror dog det øverste hul er groet sammen. Så har jeg også et hul inde midt i mit venstre øre. Jeg bruger dog ikke rigtig øreringe til dagligt.

10. Har du nogle tatoveringer?
Jeg har et kors i nakken. Jeg er dog ikke mega religiøs, jeg fik den da jeg var 16 og synes mest af alt den bare var flot dengang. (Og at jeg var lidt sej, haha)


11. Hvad er din yndlingsblog? Min yndlingsblog må være Kenzas.se Jeg har fulgt hende igennem de sidste mange år.


12. Hvad kan du godt lide ved dig selv?
Ehm den er svær, haha. Er ikke så god til at rose mig selv.


13. Hvad kan du ikke lide ved dig selv?
Jeg hader mine tænder! Ville virkelig ønske jeg kunne få nogle nye.

14. Har du nogen uddannelse?
Ikke udover gymnasiet, gik på Aarhus Katedralskole fra 2012-2015.

15. Har du nogle forbier?
Jeg er rædselsslagende for slanger!!! Og fødder, jeg hader virkelig fødder, de er så klamme...

16. Hvad er dine svagheder?
Har en svaghed for cola, haha. Ej, det er faktisk lidt et problem jeg har, kan drikke SÅ meget cola, hvis jeg gav mig selv lov. Det er en vane, jeg virkelig skal af med!

17. Hvad er din yndlingssport?
Dans og fodbold. Har selv danset og spillet fodbold i mange år, men gør det ikke mere.

18. Hvad er din yndlingsfarve?
Min yndlingsfarve må være blå, det har den næsten altid været.

19. Hvad er din yndlingsserie?
Klart Gossip Girl eller Sex and the City. Men er faktisk også vild med The Big Bang Theory.

20. Hvor har du arbejdet?
Jeg har arbejdet lidt forskellige steder. Startede med at gå med aviser - haha.. Derefter var jeg i 1,5 år ved en interflora-butik og bandt blomster ✌🏼Da jeg så startede i gymnasiet, fik jeg job i damemode i Salling, hvor jeg var i knapt 2 år. Og senest har jeg været i en delikatesse i 1,5 år efter at jeg var gået udad gymnasiet. Så ja, jeg har prøvet lidt af hvert.

21. Drikker du?
Ikke lige nu, eftersom at jeg er gravid. Men ellers så gør jeg da engang imellem, men ikke helt vildt meget. Kan faktisk ikke lide ret meget forskelligt alkohol. Plus at jeg får det sygeste tømmermænd.

22. Hvad var det sidste du købte?
En Emmaljunga barnevogn til Ellie.

23. Hvad glæder du dig mest til lige nu?
Uden tvivl at min lille baby kommer til verden til august!

24. Sko eller tasker?
Sko helt klart! Har virkelig mange sko. Tør ikke engang komme med et bud på, hvor mange jeg har.

25. Instagram eller Snapchat?
Hmm, den er lidt svær. Instagram tror jeg. Bruger utrolig meget tid på at finde inspiration derinde. Er dog ikke selv altid så god til at få lagt noget derind.

26. Hvad er din livret? Hmm, synes den er svær, det skifter ret meget. Men kan altid spise frisk frugt og grønt.


27. Hvad er dine interesser?
Jeg kan godt lide at shoppe (surprise). Så glæder mig til at jeg er færdig med at være gravid og får min gamle krop tilbage, som jeg kan købe nyt tøj til. Synes ikke det er så spændende at købe tøj ligefor tiden, da jeg er tyk og kun bliver tykkere og der ikke rigtig er noget, der sidder godt.. Derudover elsker jeg indretning og bruger utrolig meget tid, på især Pinterest, på at finde inspiration. Kan også godt lide at lave kreative ting, jeg gør det bare for sjældent.

28. Hvor gik din seneste rejse hen?
Jeg var i Los Angeles i maj.

29. Hvor går din drømmerejse hjem?
Jeg tror at min drømmerejse ville være at rejse rundt i Australien. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig!

30. 3 ting, du ikke kunne undvære?
Hmm, min mobil, helt klart. Og min hundi. Den sidste er svær, måske mascara, går ingen steder uden i hvertfald.


Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments

BABY

Som overskriften måske afslører, ja så har min lille baby fået et navn - eller det har hun egentlig haft i lang tid, men nu er vi klar til at afsløre det og vi er så glade for det. Jesper havde et ønske om, at hun skulle have to navne og først var tanken, at vi skulle finde et sammenhængende navn, men det kunne ikke rigtig lade sig gøre, så det blev til to individuelle navne i stedet for.
Hendes navn bliver Ellie Melina og ja, det er vi som sagt rigtig glade for. Det er ikke navne, vi som sådan har et forhold til, bare navne vi begge er helt vilde med.

I går var vi til 3D scanning hos Cyclus Klinik i Aarhus. Dem har vi brugt hele graviditeten igennem og har virkelig været glade for hver eneste scanning dernede. Pia som har scannet mig hver gang er bare den sødeste og gladeste person, man bliver i så godt humør af at komme der. Ellie ville bare ikke lige ligge ordenligt og vi fik ikke rigtig lov at se andet end hendes ene øre. Det var selvfølgelig lidt ærgerligt, men hun var så sød at give os en ny tid igen om 2 uger, så må vi krydse fingre for, at hun gider kigge den rigtige vej der. Ellers er der jo heldigvis ikke så lang tid til mere, at hun kommer ud til os. 7,5 uge igen, nedtællingen er i den grad begyndt!

Kys Christiane Zeniia 💋

Likes

Comments