Vil du seriøst være skuespiller? er den kommentar jeg oftest får når jeg afslører mine drømme for fremtiden.
Det er en naturlig ting, at spørge unge hvad deres planer for fremtiden er. De oftest stillede spørgsmål er, "hvad skal du efter 9.klasse", hvor jeg så svarer " Jeg skal starte på HHX", det er jo et godt og fornuftigt valg, synes de fleste. Hvorefter det andet relevante spørgsmål kommer på bordet, "Jamen, hvad vil du så derefter?"... "Jeg vil være skuespiller", svarer jeg. Nu ændrer stemningen sig og bliver i nogle tilfælde en smule akavet, som om jeg er en useriøs unge der stadig render rundt med drømmen om at blive kendt, bo i Hollywood, have en lyserød porsche og være på det store lærred. Nej.
At ville være skuespiller er meget usikkert ja, men hvad jeg har fundet frem til efter 2 år på efterskole, hvor jeg har lært mig selv meget bedre at kende er: Jeg bliver aldrig god til noget, hvis ikke jeg holder af det. Jeg er et konkurrence menneske og vil gerne være den bedste til alting, men den eneste måde man kan blive det på, er at holde af det man laver. Forstå mig ret, jeg kan ikke blive den bedste egendomsmægler, hvis jeg dybest set inde i min mave drømmer om noget helt andet. En helt andet verden, hvor det handler om at bruge sin krop, sin stemme, sin nysgerrighed og kreativitet. Jeg drømmer om, at spille foran et publikum, blive bedre og hele tiden udfordre mig selv. Jeg har krudt i røven og jeg vil ikke bare sidde bag det samme skrivebord 5 år i træk, hvorefter jeg måske finder et andet skrivebord at sidde ved.
Jeg ved, at alle havde en drøm som barn. En drøm der gjorde en lykkelig bare af at tænke på den, på dette tidspunkt var intet urealistisk og man kunne ifølge sig selv flyve op til månen hvis det var det man ville, det er sådan at jeg har det med teater. Men heldigvis, har JEG ikke opgivet endnu... Folk spørg ofte, om jeg overhoved ved hvor svært det er at blive skuespiller. Og tro mig, det ved jeg godt... men der er også en ting jeg ved med sikkerhed og det er, at jeg ihvertfald aldrig bliver til det, hvis jeg ikke prøver.
Jeg vil ikke sidde som 60 årig og sige, hvad nu hvis? Det er der alt for mange der gør og det skal bare ikke være mig!
Nu er der kun tilbage at sige "wait and see"


- Billedet er fra musicalen "Et juleeventyr", det er mig i midten.​

Likes

Comments

​Hele ens liv glæder man sig til det, der snart kommer til at ske. Da man var lille og gik i vuggestue, tænkte man ikke på andet end at komme i børnehave. Når man så kom i børnehave, kunne man slet ikke vente på at skulle starte i skole. Og sådan fortsætter det... Det er så mærkeligt at tænke på, at jeg nu har gået i skole i 10 år. Jeg er nu færdig med "folkeskolen" og skal videre på gymnasiet, i mit tilfælde skal jeg på HHX Vejlby-Risskov. Der er ingen tvivl om, at jeg selvfølgelig er mega spændt og nervøs for den tid der går mig i møde, men jeg er sikker på, at det nok skal blive 3 fede år. Men hvad skal jeg så efter det? Nu er der ikke længere noget "obligatorisk", som børnehave, skole og gymnasiet. Skal jeg følge min drøm og søge ind på teaterskolen i Århus? Skal jeg tage videre på universitet og uddanne mig som markedsføringskonsulent? Allerede nu, før jeg er startet på handelskolen begynder jeg at tænke på hvad jeg skal der efter. Hvorfor kan jeg ikke bare være i det jeg er i. Nyde at gå i 9.klasse på en efterskole, der ligger begravet nede ved grænsen til Tyskland. Jeg lever i en lille isoleret bobbel og lader alle tanker køre for fuld drøn. Især disse dage er helt specielle, der er præcis en uge til at mit efterskoleophold er slut. Efterskolen er mit hjem, eleverne er mine søskende og lærerne er mine forældre. At skulle forlade noget så fantastisk er helt igennem forfærdeligt! Jeg skal vende hjem, til alle de ting jeg på et tidspunkt prøvede at flygte fra. Jeg føler mig som Serena Van Der Woodsen, fra gossipgirl. Århus har jo i midt hoved stået stille de 2 år jeg har været væk, men jeg er jo udemærket godt klar over at meget er sket i mellemtiden. Det er nu tid for mig, at finde min plads igen. Vende hjem til familien, vennerne og Århus. 
Starte et nyt kapitel 

// Christiane

Likes

Comments

Jeg er helt vild med indretning! Jeg elsker at besøge folk, som virkelig går op i deres indretning, og hvor man virkelig kan se hvem der bor der. Jeg synes at det er utrolig vigtigt, at man har sig selv med i sin indretning og indretter sig, efter hvad man selv synes er behageligt at være i. Det er ligesom med tøj, for man stråler bare meget mere hvis man klæder sig i noget man har det godt i.
Ligeså vigtigt synes jeg dog også at det er, at man vælger en indretning der passer til huset. Der er simpelthen ikke noget værre end at se, en lækker kolonihave med dens ualmindelige charme, blive ødelagt af den minimalistiske og klassiske stil. Ligesom der heller ikke er noget værre end at se nogen, der ikke klæder sig efter sin egen krop.

På mit værelse, kan jeg personligt rigtig godt lide at der ikke er alt for mange farver og udtryk. Et enkelt og elegant look, som afspejler sig mig og min stil.
Jeg har fundet nogle lækre sager lidt rundt omkring på internettet, som jeg synes kan være med til at gøre en indretning lidt lækre.

Hvis du elsker en personlig indretning ligesom mig, så tag et smut forbi den nærmeste genbrugsforretning og køb det møbel, eller den pynteting der passer til dit hjem. I Genbruger finder du nemlig ofte noget, som ikke står i alle hjem og som kan være med til, at gøre dit hjem helt unik.

Fingerphilodendron plante, kan købes i diverse havecentre
Bambusstol, kan købes på Lauritz.com eller på loppemarkeder og genbrugbutikker
Marmor lysestager til 99kr pr stk, kan købes her: https://www.luxoliving.dk/ferm-living-lysestager-marmor-sort/
Marmorsofabord til 1.899kr, kan købes her: https://www.bilka.dk/bolig/borde/sofaborde/rustik-hjoernebord/p/100125299?event=32&point=37
Skindet kan købes forskellige steder, men jeg ved at de købes i IKEA til en fornuftig pris.
Guldskålen til 149kr, kan købes her http://woodfashion.dk/butik/frugt-skaal-guld/

Håber at i vil kunne bruge dette som en inspiration!

Likes

Comments

Som jeg skriver i min præsentation, så elsker jeg mode! Jeg er helt vild med, at finde ting og sammensætte det, så det ser cool ud. I min nye serie "FÅ STILEN", ville jeg sammensætte looks, af forskellige ting jeg har fundet på nettet. Der vil altid være to sæt.
En deluxe model, med designer mærker og i det hele taget bare lidt mere luksuriøst.
En budget venlig model, hvor de fleste kan være med.

Jeg er nemlig slet ikke i tvivl om, at man kan finde noget super lækkert og næsten identisk med de dyre vare, for halvdelen af prisen. Her får I Ihvertfald mit bud på to lækre sommersæt.


Budget model:
Sweater fra ginatricot: 159kr
MISSAY BH fra Boozt.com: 200kr
Denimnederdel i hvid, fra Ginatricot: 159kr
"måne"halskæde fra Ginatricot: 30kr
Støvletter fra ASOS: 348kr
Samletpris: 896kr

Deluxe model:
Ganni sweater fra Boozt.com: 1020kr
Ganni BH fra Boozt.com: 399kr
Won Hundred nederdel fra Boozt.com: 900kr
"Måne"halskæde fra Hvisk: 400kr
Vagabond støvletter fra Boozt.com: 799kr
Samletpris: 3.518kr

!! DELUXE MODELLEN ER DEN MED DEN BLÅ DENMIN NEDERDEL !!
Likes

Comments

Matilda er en musical som vi spillede på efterskolen mit første år, på dette tidspunkt var jeg kun 14 år gammel og ville utrolig gerne spille Matildas mor "Mrs. Wormwood". Læs med og hør mere om auditionen.

På min efterskole gør lærerne meget, for at forberede deres elever på hvordan "den virkelige" performance verden er. Vi er jo en masse unge, som går og drømmer om en karrierer inden for performance. Derfor skulle vi selvfølgelig heller ikke snydes for en audition, til årets højdepunkt, nemlig vores musical. Det var nu dagen, hvor årets musical skulle afsløres og vi sad alle i den store sal og var MEGA spændte. Efter en lang og navepirrende video, blev musicalen endelig afsløret... Vi skulle spille Matilda.
Dagen efter kom vores auditionhold ud, altså vi fik navnene på dem vi skulle gå til audition med. Min gruppe bestod af fire og vi gik med det samme igang med at øve, det manuskript vi havde fået udleveret. Manuskriptet bestod af sådan cirka 4 sider, som vi skulle lære udenad.
Dagen efter blev sangene offentliggjort, altså hvilke sange vi kunne vælge at synge. Jeg valgte "hound dog" af Elvis. Hvis man troede at det var alt, kunne man godt tro om igen, for nu var det tid til dansen. Jeg tror vi lærte omkring 4 danse, som vi skulle ind og danse for "dommerene" på auditiondagen.
Dagene gik og den stod på hardcore øvning og nu kom dagen, hvor vi alle skulle ind og præstere det bedste vi havde lært.
Min gruppe var nogle af de sidste der skulle ind, eller sådan husker jeg det ihvertfald. Vi startede ud med vores lille teaterstykke, hvor det umiddelbart gik superfint. Bagefter kom vi til sangen...Oh Shit! Jeg var så nervøs, at jeg knap nok gennemførte sangen. Det var så lavt, at de næsten ikke kunne høre det og kønt var det nok heller ikke.
På dette tidspunkt havde jeg aldrig danset før, så jeg havde stillet mig helt bagerst så jeg kunne kigge hvad de andre gjorde. Men så blev jeg kaldt op foran..FUCK tænkte jeg bare. Jeg glemte en masse trin og måtte alligevel kigge bagud, for at se hvor vi var henne i dansen... men jeg overlevede da.
Efter auditionen, gik der omkring en uge, før teater, danse og sangrollerne blev givet.
Vi var nu alle samlet i den store sal, hvor der blev præsenteret en powerpoint, hvor årets roller blev smidt op. Det startede med bagscene fagene, hvor jeg var kommet på "Hår og makeup" og "Design". Nu begyndte flere af rollerne at komme frem, først byboerne, så skoleeleverne, lærene og jeg var endnu ikke blevet nævnt. Der var nu kun de 5 "store" roller tilbage, men jeg havde ikke engang turde håbe på at jeg blev en af dem.
Men så skete det, mit navn på tavlen sammen med billedet af "Mrs. Wormwood"! Jeg var SÅ glad.
- Følg med på bloggen, hvis du vil høre mere om forberedelserne og premiereaftenen, som jeg vidst godt kan sige...Ikke gik helt som forventet. ;)Likes

Comments

Om lidt, er det forbi. Fik du set, det, du ville? Fik du ført din melodi?
Denne sang, tror jeg at de fleste der har gået på efterskole kender, det er nemlig den klassiske "sig farvel" sang. Den bliver hørt på repeat her på gangende, imens os elever sørgmodigt pakker vores værelser ned i ubetydelige papkasser. Et fantastisk år er ved at nå sin vejs ende, men de venskab der er blevet bygget på sådan et år er langt fra slut endnu. Jeg har gået på Frøslevlejrens efterskole, i nu to år. Dette er mit sidste og der er 2 uger tilbage. Jeg er selvfølgelig ked af, at skulle sige farvel til dette sted, med den smukkeste natur, de bedste lære og ikke mindst mine fantastiske venner. Men jeg er klar til at tage det næste step, flytte hjem til dagligdagen og dens følgere. Hjem til mine gamle og ualmindelige savnede venner og familie. Starte på et nyt kapitel.
Lige nu sidder jeg i min seng og tænker på, hvor mange ting jeg har ændret ved mig selv efter jeg er kommet på efterskole. Når jeg kigger tilbage på gamle billeder af mig selv, før jeg tog afsted, var jeg jo langt fra mig. Ikke nødvendigvis fordi jeg bevist havde bygget en facade op, men nok mere en frygt for ikke at blive accepteret som den man var inderst inde. Makeuppen fyldte en stor del på det tidspunkt, det gør den stadig men slet ikke på samme måde som før. Jeg havde en konstant træng til at dække mine små fejl, hvorimod jeg nu mere bruger makeup til at fremhæve det kønne ved mit ansigt. Jeg tror spørgsmålet handler om, om glasset er halvt fyldt eller halvt tomt? For jeg gør de samme ting som jeg altid har gjort, så jeg har som sådan ikke ændret mig meget. Men jeg er blevet mere bevidst om, hvorfor jeg gør som jeg gør og hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Ikke dermed sagt, at jeg har fundet svaret på teenagelivets største gåde "hvem er jeg". Men jeg er da godt på vej...
Livet på efterskolen er noget helt unikt, det er både hårdt og uretfærdigt, men det er nok den største personlige rejse du kommer ud for.


Likes

Comments