Header

Två år och 4 månader gammal är stjärnan som idag gjorde sin först koll på ovalen i sitt liv. Yngst och minst av mina ynglingar men ändå för dagen snabbast. Skulle kunna kvala imorgon om han nu hade haft alla papper klara. Denna snälla killen bara lunkar på i fint tempo. Vilken kille!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En bild dom i dagarna blir 2år gammal. På mina två stjärnor till nästa år, aldrig varit så ovetande om vad jag har i mina tvååringar som i år. Dom brukar gå kvaltider och mer vi denna tiden, så är lite nervös men det får bli bra ändå. Dom är inkörda sedan över ett år tillbaka men mina prioriteringar har leget på annan plats i sommar.  Hoppas ni sitter på mycket talang, den lär vi behöva! ;)

Likes

Comments


Har under året bytt mina träningsmetoder mycket och ofta men ni har jag hittat en balans som verkar funka bra på mina ponnys. Olivia, Bessy och Drigo tog var sin seger i veckan och nu till kommande helg går två lopp ytligare av stapeln. Spännande måste jag säga! 

Likes

Comments


Visst är han läcker! Men jag har en funderare med denna ponny. Han behöver ett stöd i käken för att bli stabil. Men hans valda huvudposition utan käk är oerhört hög! Sitter i tankarna i hur jag får ner detta och får han att ta upp ryggen och ändå vilja lägga sig i sin käk... Mognads sak? Hade han gått bra utan käk hade han fått detta, men idag behöver han stödet. Nej jag sätter ingen springrem på han. Minsta möjliga utrustning vill jag ha. Men har någon tips på övningar som kan hjälpa oss. Vore han tre så skulle jag rycka på axlarna och låta han gå utan käk tills han mogna men jag vill ha resultat snabbt i och med hans ålder och då han redan tränat/tävlat 2år. Eller gör jag fel i detta?

Likes

Comments


Hon föll bara på plats! Kom iväg i starten (körde väl en rätt ful start egentligen, låg bakom ponnyn som ledde volten så Olivia skulle slippa stressa) och när hon väl kom upp i fart va det inget annat som gällde. Hon skulle iväg och hon skulle bli först! Vi var ikapp Vikas Rebella i sista sväng och tog ut henne tidigt så Olivia skulle få slippa grusskvätt och så hon skulle ha bra fart när vi kom ut på rakan. Och vilken fart sedan! Hon avsluta en bit under 1.50 över upploppet och vann med en längd. Jag har vetat att hon kunnat detta för har funnits i träning länge men att det fick ske i lopp är helt otroligt skönt!

Min lilla odåga har nu ett bättre voltrekord än vad Musslan hade när hon kom till mig våren som sexåring. Vilken grej!​

Likes

Comments

Musslan hade lätt kunnat extraknäcka som dressyrponny. Dessutom får man leta efter vackrare ponny.

Likes

Comments

I tisdags ringer min mamma mig på jobbet 15 minuter innan jag slutat bara någon signal ringer hon. Jag ser det men då jag sagt till henne typ 100ggr att inte ringa innan jag slutat så tänkte jag att hon kommit på det och därför hon bara ringde någon signal. Men när hon ringer igen efter 5 minuter så bestämmer jag mig för att svara och påminna henne om att jag slutar om någon minut och jag ringer sedan.

- Hej mamma, jag slutar om 5 jag kan väl ringa upp dig.

- Jossan har fölat. Hon har en rätt gäll röst och jag tyckte hon fånar sig varför ringer hon om det nu. Det kunde väntat dom få minuterna.

- Hon är borta Paula, både hon och fölet. Jag kom hem nu och ingen är i hagen men har hittat resterna av fölningen så vi vet att hon fölat men inget föl ligger här så den lever nog.

Ja, där hade hon mig i pank. Så jag får fortsätta jobba klart och sätta mig i bilen och köra hem lätt stressad. Ringer henne igen på färjan runt 40 minuter efter hon ringt på jobbet. Nej dom är fortfarande borta inget föl eller mamma hittad.
När jag kör upp på gården rätt exakt en timmer efter hon ringde svarar hon men en glad röst. Josåfin och fölet var hittat och på väg hem, jag var välkommen att komma och möta dom. Lättnaden var stor!

En gulbrun hingst har kommit. han är någon dag tidig men han är "klar" om man ska säga. Stor och fin men framför allt mycket pigg. Han har mindre än 24 timmar gammal visat att han vet hur man motionerar mamma och att hoppa, skutta och galopperar är mycket roligare än att kolla på när mamma äter. Klok son hon har fått!

Likes

Comments

​Har bytt träningsupplägg för året på alla ponnys och personbästa sjunker hela tiden mot de bättre. Nästa start blir Årjäng och Halmstad, känns helt otroligt kul att juni kommer med stora steg och alla tävlingar, Josåfins föl och PEV på Wången. Längtar så otroligt mycket inför denna sommaren! I stallet just nu är det rätt lugnt men kanske blir mer till sensommaren hoppas vi på.

Likes

Comments