Julemåneden er jaggu meg travel - men gud så gøy det er! Mellom mye jobb, julebord og koselige aktivietet lar jeg det nye albumet fra Sia spille. Det er perfekt barnslig og gir stemning herfra til månen! 

God helg <3 ​

Likes

Comments

I går kom endelig siste utgaven av britisk Vogue, i magasinhyllene hos Narvesen.

Dette er det første nummeret med Edward Enninful i sjefsstolen og magasinet skal hyller flere britiske motepersonligheter. Forsiden er tidløs, men samtidig nyskapende, og prydes av ikke bare supermodell, men også rollemodell Adwoa Aboah.

I anledning det nye magasinet som har fått navnet #newvogue, har magasinet lagd flere fine videoer.

Ikke gå glipp av dette! <3 Jeg kjøpte et magasin i går, som jeg skal KOSE meg med i kveld!

GOD HELG!

Likes

Comments


Jeg måtte lage en scene på flyet.

Det er ikke alltid like lett å være en i overkant moteglad jente. For opp med en hånd de som aldri har opplevd å bli dømt etter interessen sin! Ingen? Trodde ikke det, nei.

For nei, selv om jeg bruker eh. egentlig så mye penger jeg overhodet kan, på klær og andre pynteting, så betyr ikke det at jeg er overfladisk, dum eller materialistisk. Ja, jeg er glad i materielle ting - men jeg vil tørre å påstå at det ikke avgjør hvordan jeg er som person.

Sånn sett er det mye enklere å være glad i en baby eller hund, for det har folk mye mer forståelse for og jeg ser jo den. Men nå har jeg verken en hund eller baby. Men det jeg har er noen skikkelig fine vesker, og de er jeg skikkelig glad i. For jeg kjøper ikke ting bare for å kjøpe det. Jeg kjøper det jeg blir hodestups forelsket i og jeg behandler det videre deretter.

Så du kan tro jeg ble sur da jeg skulle fly med Norwegian fra Bergen til Oslo forrige søndag. Jeg satt på det ytterste setet bakerst i flyet, rett ved siden av et kjærestepar som skulle kline og leke-sloss hele veien, men det er en annen historie. Det som skjedde på denne turen var at mens flyet kjørte bortover rullebanen kom den ene flyverten bort til meg og sa at jeg måtte ta vesken min opp i hattehyllen.

Nei takk, svarte jeg. Hattehyllen over meg var full og nærmeste ledige var tre rader foran meg. Vesken jeg hadde med meg et samleobjekt fra svenske Acne Studios. En ny tote med forsiden fra en tidligere Acne Paper-forside, som det bare finnes 50 av i verden.

Men for flyverten her holdt det ikke med et pent "nei, takk". Han skulle ha vesken min på hattehyllen, uansett hvor langt frem han måtte ta den. Han dro den ut fra setet foran meg og holdt på å snu den i det han skulle legge den opp.

Her var det, kan jeg kalle det morsinstinktet?, mitt slo inn. Så uansett om han står langt foran meg presterer jeg med å rope "hallo, du kan ikke snu den opp ned. Alt faller ut! Du kommer til å ødelegge den".

Da ville jeg tro at han skulle beklage seg, men han presterer heller med å gi meg en dårlig attitude og rope til meg at jeg burde gitt beskjed om dette tidligere.

To irriterte mennesker går ofte dårlig sammen, så i full irritasjon svarte jeg bare "jaja, hadde du ikke vært så opptatt med å ha en dårlig attitude mot meg, så hadde du kanskje sett at de ved siden av meg ikke har på setebelte". he-he...

Etter dette prøvde jeg å glemme alt med å forsvinne ned i en bok, og hvem tror du ikke kommer bort til meg underflyvningen for å spørre om han skal slå på lyset for meg? Jo, jeg tror nok flyverten selv fikk litt dårlig samvittighet.

Men vesken min lå presset i en hattehylle gjennom hele turen og på mandagens trikketur på vei til jobb oppdaget jeg en ripe og et hull. Fysj...
Note to self: Sett en liten koffert du ikke har noe forhold til på ønskelisten.

Likes

Comments

Noe av det diggeste jeg vet om er å kle meg i gode klær, pakke meg inn under dynen, slukke lyset og drømme med bort i fine filmer. Nesten alt av Woody Allen-filmer går på repeat her, fordi når jeg først finner noe jeg liker - så går jeg aldri lei.
TV-serier er jeg skikkelig dårlig på og jeg mister nesten interessen med en gang. Sex and the City har derfor spilt om og om igjen de siste ti årene. Men denne høsten har jeg endelig funnet en serie som jeg har falt helt for.
Da en venninne tipset meg om en serie som var på spansk ble jeg skikkelig skeptisk, men ga det er sjanse fordi hun solgte den inn med Girl Power-temaet som hele serien er preget av.
Sentralbordjentene på Netflix er spansk, oser av girl power, kjærlighet, drama og lekre 20-talls antrekk. Denne serien inspirerer meg skikkelig, for alle hovedrollene er så sterke kvinner som gjør alt for hverandre, kvinner og for at de selv skal kunne føle seg fri! 

Høstens fineste serie, spør du meg. Sangen som spilles i intoen er også noe av det deiligste jeg har hørt. Denne spilles også om og om igjen her. Hehe. ​

Likes

Comments

​Dette norske merket må du få med deg! 

Kampanjebildene retusjeres altså ikke, plaggene masseproduseres ikke, merket er bærekraftig og skal feire kvinner. 
Søster Studio ble tidligere i år lansert på nett, men nå finnes det også i butikk hos F5 i Oslo. 

Motebransjen trenger merker som gir en hyllest til kvinner gjennom å designe klær som føles bra på kroppen og ser fint ut. Søster Studio er mote som møter kunst. Ta en titt, og få med deg de digge trusene, oversize skjorene og fine stroppekjolene! 

Likes

Comments

"Som om høsten er et teppe
naturen trekker over sommeren"

Det skriver forfatteren Tomas Espedal i favorittboken min, Året. Akkurat den setningen føles varm og god mot kroppen min. Det føles trygt og får meg til å slappe av.

For akkurat å ta det litt rolig og nyte, det er noe av det beste jeg vet med høsten og vinteren. Jeg vil nyte den deilige høstsolen, sparke i løvene som ligger på bakken og sitte varmt inne mens jeg slapper av med en bok, TV-serie eller godt selskap.

På denne tiden av året blir jeg litt snillere mot meg selv. Det er jeg glad for.
I dag vil jeg kle meg i deilig klær og slappe helt av med mine favorittbøker.

Akkurat nå leser jeg boken Den andre kvinnen av svenske Therese Bohman. Den er lettlest, fin underholdende og kanskje litt lett å kjenne seg igjen i.

Over sengen min har jeg også mange andre fine bøker jeg liker å bla litt igjennom før jeg står opp. Jeg er spesielt glad i fine diktsamlinger som rører meg, får meg til å tenke og inspirerer meg videre.

Her er noen av mine favoritter.

God helg <3

Likes

Comments

Dokumentaren du må se!

22.desember 2016 mistet verden en av motebransjens viktigste stemme.

Den italienske Vogue-redaktøren Franca Sozziani døde. Like før hun døde fikk hun heldigvis sett dokumentaren sønnen hennes, Francesco Carrozzini, lagde.

Sozziani var en viktig stemme i motebransjen i den forstand at hun tok opp tabubelagdte temaer, som andre i bransjen ikke turde elle ville snakke om.

Italienske Vogue med Sozziani var ikke et vanlig glossy-glossy motemagasin, uten kritisk vinkling. Hun tok opp temaer som vold i hjemme, miljøkriser, plastikk kirugi, vekt og rasisme. Hun var den første redaktøren som lot mørke modeller pryde et helt magasin, hun var ikke redd for å tråkke noen på tærene og hun lot ikke magasinet bli til et stort kjendishysteri - som mange andre redaktører har gjort.

Sozziani visste at bildene hun publiserte kom til å provosere og hun har sagt at etter hver utgave tenkte hun at det var en fare for at hun kom til å bli sparket fra sjefsstolen.
Mens mange andre motemagasinerer mer eller mindre består av bare kommersielt innhold, var Vogue Italia med Sozziani i spissen noe helt annet.

Dokumentaren om livet hennes ligger nå på Netflix. Den er regissert av sønnen Francesco Carozzini, noe som gjør at dokumentaren føles nær, avslappet og ekte. Det er fint!


Likes

Comments

I midten av oktober reiste jeg og mannen jeg er så forelsket i, til byen jeg er forelsket i.
Paris, like vakker hele året og romantisk selv når det regner. Det er noe poetisk med å gå gatelangs de vakre gatene eller sitte på en fortauskafé og bli inspirert av alle de kule menneskene som passerer.
Jeg vet det høres klisje ut - men det er så sant. Og jeg får aldir nok.

Det er fint å være i Paris. Omgivelsene er vakre og på hvert hjørne er det en ny spennende butikk, et koselig spisested eller et nytt kunstgalleri.

Je t'aime!

Likes

Comments

FWSS åpnet fredag egen butkk i Oslo.
Det norske favorittmerket regjerer i det norske motebildet, med sine lekre plagg i blonder, strikk, plissé og blomstermønster. Mums!

Jeg ønsker meg ALT! Spesielt de lekre øredobbene på bilder her!

Her må du inn på besøk <3


Likes

Comments

Christian Dior Couture du Rêve, eller Couture av drømmer, om du vil. 

Det franske motehuset Dior feirer 70 år med luksusmote, og markerer det hele med en stor utstilling i Paris. 
I den franske motemetropolen har de samlet alt fra skisser, bilder, parfymer, sminke, sko, smykker og de vakreste plaggene du kan tenke deg. 

Her får vi se det beste fra store designere som har satt i sjefsstolen hos motehuset, som John Galliano, Yves Saint Laurent Raf Simons og nå sittende designer, Maria Grazia Chiuri - som er motehusets første kvinnelige designer. Kult! 

Mellom de mange rommene med vakre klær får publikum også se filmer fra photoshoots, kjendiser i antrekkene og designere og syersker som lager klærne og tilbehøret. 
Og jo! Det var også to kvinner som satt ved et langbord og viste oss hvordan de lager flaskene som Dior-parfymene kommer i. Bak hver flaske ligger det mye arbeid med små detaljer. Det var fint å se det <3 

Likes

Comments