Du?! Ja, du.

Du som tenkte det var greit å be meg om å suge deg da jeg kom på jobb en morgen.

Eller, du. Du som tenkte det var greit å forstyrre meg mens jeg jobbet, for å spørre om jeg kunne støvsuge kontoret ditt og begynne å bake kaker på fredager - fordi jeg var tross alt en kvinne.

Dere gjorde at jeg gruet meg til å gå på jobb.

Og du som midt på natten fant ut at du skulle sende meg en mail for å si jeg skal stappe en kuk i kjeften din for å få deg stille.

Det er faen ikke greit!

Dere gutter på ungdomsskolen eller videregående som tenker det er morsomt å prøve å åpne BH-en til en jente på skolen. Eller dere gutter som tror det er kult og greit å klype en jente på rumpen når dere er på fest eller byn.
Det er ikke OK, og burde faktisk gjøre oss urolig for hva du tenker er greit når du blir eldre.

Og du da, pengesterke, eldre mann. Jeg syns ikke det er særlig kult når du snakker om hvor mye du eier, for å så si rett ut Jeg skal pule deg.

For nei, jeg vil ikke at du skal pule meg. Jeg bryr meg ikke om hvor mye penger du har, eller hvor viktig stilling du har. Og jeg setter virkelig ikke pris på hvordan du tror det er greit å snakke til meg. (Det tror jeg heller ikke konen din mener er greit).Hver dag blir alt for mange kvinner seksuelt trakassert. Det er ikke greit.

Det skal ikke være slik at en person gruer seg til å gå på skolen og jobb, eller bare gruer seg til å stå opp om morgenen og sjekke sosiale medier og innboksen på mail.

Det er viktig at det blir snakket om, satt lys på og at de som finner seg selv i en ubehagelig situasjon får hjelp eller styrke til å endre på det.

For trakassering er et stort problem. Og det må vi gjøre noe med!

Likes

Comments

Denne uken har jeg hatt så mye å arbeide med, så bunken med magasiner har bare vokst og blitt liggende. I dag skal jeg endelig få gjort noe med det, så i dag blir jeg bare hjemme, med en kanne kaffe, mine favorittmagasiner og digge og varme klær!

God søndag!

Likes

Comments

Friske blomster

Kaffe ute i den crispy høstluften

Late dager med mange ferske magasiner

Ja, takk!


Likes

Comments

Artist, mor til 4, klesdesigner, kone til David Beckham og med sin andre kolleksjon for skjønnhetsgiganten Estēe Lauder. Victoria Beckham har gjort seg vel fortjent med tittelen superkvinne!

Hun gjennomfører alle rollene sine på en solid måte, er alltid stilig og opptatt av dem rundt seg. Slike kvinner skal vi heie på!

Nå har Beckham kommet med sin andre skjønnhetskolleksjon for Estēe Lauder og jeg fikk komme på lanseringsfesten på Gimle Parfymeri, sammen med motemagasinet ELLE.

Her fikk vi et foredrag om den nye kolleksjonen, som er Beckhams favorittprodukter og inspirert fra de ulike storbyene hun reiser til. Kolleksjonen har produkter som passer perfekt for en sofisikert look i Paris, en edgy look i London eller en mer enkel, men fargerik look for Miami.

Her var det mye gøy!

Pssss. Mitt favorittprodukt fra kolleksjonen kommer jeg tilbake med senere! <3

xx


Likes

Comments

Jeg tror det vi opplever som en kleskrise og at vi ikke har "noe å ha på oss", ikke har noe med mangel på plagg å velge mellom, men heller med hvordan vi føler oss. Av og til kan vi rett og slett stå opp på feil side av sengen, være alt for hormonell eller bare være i et skikkelig dritthumør. Vi kan kalle det for En sånn dag.

Vi opplever alle at vi av og til har en sånn dag, og da er det ikke like lett å sette sammen et antrekk som føles bra på kroppen.
Det jeg gjør når jeg står opp om morgenen og møter garderoben min med et tomt blikk og forvirring, er at jeg prøver å holde tungen rett i munnen, ta meg et glass vann og tenke på enkle antrekk som jeg har sett på andre kule jenter.
På en sånn dag tenker jeg nemlig at less is more.
Jeg blar gjennom arkivet i hodet mitt og tenker på kule bilder av jenter i Paris, som kan få bustete hår, naturlig sminke og et enkelt antrekk til å se superlekkert ut!

En enkel bukse eller jens, med en overdel i lin eller bomull blir ofte beste utvei for meg. Til det bruker jeg naturlig sminke og topper det heller med en rød leppestift. Håret holder jeg naturlig og sprayer gjennom det med en texturespray.

For at du aldri igjen skal trenge å ta alle klærne dine ut av klesskapet, for at de så blir liggende slengt på gulvet og i sengen, er mitt tips til deg at du investerer i gode basisplagg. Se etter enkle t-skjorter og gensere av gode materialer som puster godt på kroppen. Gå etter hvitt, grått og svart, men også striper. Jeg tenker When in doubt, wear stripes.
Gode skjorter er også helt perfekt!

Og viktigst av alt: Finn klær i silhuetter, farger og materialer som du føler deg komfortabel i og som sitter bra på kroppen din.


Genser i lin - Isabel Marant
Jeans - Filippa K
Sko - Acne Studios
Trenchcoat - Totême

Likes

Comments

Det fineste jeg eier, er ting jeg har arvet eller fått i gave fra venner og familie som betyr mye for meg.
For meg et det viktig at tingene mine har en betyning og en historie. Om det er klær, smykker eller annet tilbehør, så kan jeg bruke det med en helt spesiell stolthet.
Forrige uke fikk jeg to brosjer fra farmoren min. Disse har hun arvet fra moren og farmoren sin, som blir min oldemor og tippoldemor. Det er koselig! <3
Den fra tippoldemor viser Kong Haakon og fra oldemor er en emalje med nydelige farger! <3 Disse er jeg blitt så glad i.Likes

Comments

Tirsdag fikk vi en rainy reality check hos Chanel, på Grand Palais i hjertet av Paris.
Sjefdesigner Karl Lagerfeld slutter aldri å blåse oss av banen. Tidligere har han holdt Chanel-visninger på et stort supermarked, en flyplass, i Cuba og som sist, rundt en stor romrakett som på slutten av visningen lettet fra bakken.
Ambisjonene om location for Chanels SS18-kolleksjon var intet mindre. I den anledning ble publikum invitert inn til Grand Palais, som var forandret til en stor regnskog, med en egen foss midt i rommet.
Det finnes altså ingen grenser hos Chanel med Karl Lagerfeld i sjefsstolen.


Men uten å gi kolleksjonen terningkast 6 bare på grunn av det spektakulære lokalet, må vi også se på plaggene som ble sendt ut på catwalken, eller i regnskogen, om du vil.

Karl Lagerfeld er tro mot seg selv og Chanel når det kommer til også denne kolleksjonen. Den er feminin og består av mange plagg i tweed og klassiske vesker med logo og lenker. Det fungerer, men jeg skuller gjerne sett noe nytt og banebrytende hos Chanel, så snart som mulig!

Det som derimot var nytt denne gangen, var ponchoene, hattene, hanskene og skoene i regnstoff - som passet perfekt til regnskog-temaet.
For tilbake til Rainy reality check: Vi trenger klær som tåler litt regn - og mange liker nok tanken på å kunne ha et par vanntette sko signert Chanel.


Likes

Comments

Hver sesong møter vi utallige nye trender som vil prege motebildet, i form av hva vi ser rundt oss og hva vi selv velger å kle oss i. Og disse trendene er vanskelig å unngå - uansett om du vil eller ikke. Det er nemlig en grunn til at kjedebutikkene selger plagg i akkurat de fargene, materialene og silhuettene som de gjør: Og alt har i stor grad å gjøre med hva store motehusene og designere har vist på catwalken tidligere.

Hver sesong kommer med flere ulike trender, men det varierer selvsagt hvor stor hver enkelt av dem blir.
Bare i et enkelt motemagasin kan du hver måned lese om flere trender som regjerer i motebildet, akkurat nå!
​Det kan være alt fra metalliske farger, til rødt og rosa. På noen sider etter dette kan du for eksempel lese om at lakk er hot akkurat nå, og på siden etter står det at nå vil alle kle seg i plagg med fjær.
Konklusjon: Motebildet består av flere trender samtidig, noen større enn andre, men alt i alt er det en grunn til at vi velger å kjøpe akkurat det vi gjør. Vi blir nemlig alle påvirket fra et sted.

Men det er ikke bare ulike farger og materialer som regjerer trendbildet. Hver sesong blir vi også møtt av nye trend-plagg, eller it-plagg om du vil.

Det danske suksessmerket Ganni ser ut til å ha en hemmelig kode på hvordan de alltid klarer å komme med nye trendplagg, som jenter verden over blir ville etter.

I sommer fikk vi se den grønne omslagskjolen, som tok helt av på sosiale medier. Bare i amerikanske Vogue var det fem ansatte som gikk til innkjøp av den lette sommerkjolen, mens en butikk som fører merket i lille Bergen ble oppringt fra Amerika og England av ville Ganni-fans som ville ha tak i kjolen.

Ganni fikk også alle øynes på seg da de lanserte strikkegenserene Julliard og Faucher.

Strikkegenserene er av god kvalitet, med 50 prosent ull og 50 prosent mohair. De kommer i flere spreke farger, som lilla, gul, oransje, rød, blå og rosa.

Prisen på denne genseren er noe stiv, med en verdi på i overkant av 4000 kroner. Men en noe stiv prislapp har ikke stoppet utallige moteglade jenter fra å investere i den. Og kjøpet kan de være fornøyd med, for denne genseren har hatt en solid plass i motebildet lenge, er super-attraktiv og av kvalitet som er verdt pengene.
Likevel er det mange som også vil ha en bit av trendplagget, men uten å måtte tømme lommeboken av den grunn. Da skjer det samme som alltid skjer når et plagg blir trendy: Noen kopierer det.
Som regel trenger du ikke gå lengre enn til nærmeste Zara-butikk før du ser catwalk-kopier hengene på rad og rekke i butikken. Denne gangen har derimot en kvinne kopiert genseren og lagd en oppskrift på denne som hun selger videre til andre strikkeglade mennesker.

Om hvor etisk riktig dette er, kan vi ha en lang diskusjon om. Jeg for min del kan kort fortelle at kopiering av design er noe av det styggeste jeg vet om. Det er vanskelig å klare seg som designer, så at andre personer mener det er greit å stjele en annen persons verk og arbeid, det syns jeg bare kvalmt og feil.
Jeg ser heller ikke hvordan det er mulig å gå rundt med et plagg som er en kopi, og likevel være stolt av det.
Det gir meg litt vibber tilbake til mine tidlig tenåringsår hvor jeg mente det var stas å handle falske Louis Vuitton-vesker i Tyrkia.

Men likevel er dette noe vi kunne forutse allerede da Ganni-genseren først startet å få stor oppmerksomhet på sosiale medier. Dette er nemlig en helt naturlig del av trendens livsløp.

💛 Trenden begynner på første stadie som er intruksjonsjonen. Her blir trenden først adoptert, lettere sagt tatt i bruk av kjente bloggere, influencere, kjendiser og andre kjente fjes i motebransjen.

💛 Fra dette stadiet spørs det om trenden blir godkjent og sett på som noe vi vil bli sett i av andre motepersonligheter. Blir trenden tatt nær hjertet i motebransjen, får vi se det på enda flere Insatgram-kontoer til kjente fjes, motepressen begynner å skrive om det og folk begynner å få øynene opp for trenden på markedet. Det er på dette stadiet av trenden blir sett på som super-hot i motebildet og flere moteglade gutter og jenter tar den i bruk!

💛 På det tredje stadiet har trenden hatt en solid plass i motebildet over lengre tid, og flere motepersonligheter begynner å bli mettet. Her vil derimot andre som ikke er veldig oppdatert på motebildet adpotere trenden, og gjerne til en mye redusert pris. Det kan være at plagget er kommet på salg hos designere og motehusene, eller at kjedebutikkene har adoptert den i store mengder. (Eller at noen tyr til strikkepinnene om du vil. hehe)

💛 På dette fjerde stadiet avluttes trenden. Her vil vi se at færre og færre vil bruke trenden. Til slutt kan den bli sett på som unfashionable.


Bildene er fra produsenten. Ganni.com

Likes

Comments

W Magazine har lagd en video i samarbeid med den sjarmerende Youtube-stjernen Ava Ryan. Her trer den skjønne jenten inn i rollen som en bossy og super-sassy stylist, mens hun oppdaterer oss på høsten og vinterens største trender!
Jeg elsker kommentarene om fjærene som føles som A boa on your brain og You look like a high fashion marshmallow.

Smelt!!!

Likes

Comments

Skjønnhetsrutinene mine endrer seg i takt med årstidene, men noen produkter blir alltid med meg videre. Jeg er opptatt av naturlige produkter, av høy kvalitet. At huden min føles og ser bra ut er rett og slett skikkelig viktig for at jeg også skal kunne føle meg bra og prestere mitt beste.

Nå på høsten trenger huden min mye fuktighet, så da sverger jeg til gode sheet masks og fuktighetsmasker som jeg gjerne sover med.
Av mange gode produkter, er dette de jeg sverger til:


Fabolous Face Cleanser fra det australske merket Aesop
Denne har jeg brukt fast i fire år, og jeg kan med hånden på hjertet si at av alle de renseproduktene jeg har prøvd, er denne uten tvil den beste.

Jeg er opptatt av å rense huden daglig, så denne bruker jeg hver dag. Jeg tar den på meg før jeg går i dusjen og skyller den bort rett før jeg går ut. Da får ansiktet mitt en skikkelig rens. Huden min er ganske sensitiv og føles ofte tørr etter bruk, så da er fuktighet viktig!

Fuktighetsmasken SOS Hydra fra Clarins går jeg til innkjøp av så fort den første høstmåneden er her.Denne er et must for meg for å unngå at huden min tørkes ut og at jeg får kviser som et resultat av det. Masken kan brukes i ti minutter eller mer, men av og til liker jeg å påføre et tynt lag som jeg lar virke gjennom hele natten.

Camilla Pihl har kommet med egen hudpleieserie, Skin. Her er det to ulike sheet masks, som er et tynt papir som du legger over ansiktet. Denne er våt og full i fuktighet som føles fantastisk på huden! Perfekt om du har det litt travelt i hverdagen. Denne masken har jeg gjerne på meg mens jeg sitter og jobber. Den er også perfekt på flyturen!

Visste du at underlivet har samme mengde med svettekjertler som vi har i armhulene? Når du tenker på det er det ganske naturlig at du gjerne vil bruke en deodorant nedentil også.
Svenske Deo Doc har produkter som er ment til akkurat dette. En deospray med frisk lukt og lette intimservietter som er perfekt å ha liggende i vesken om du er ute på en lengre tur, i varme omgivelser eller rett og slett trenger å friske opp "discomusen" når du er på byn! he-he.

Håndsåpe og -krem fra Aesop. Såpen er med skrupp og lukter fantastisk, samtidig som den fjerner det du skulle ha av døde husceller. Den er også perfekt om du bruker fingrene til å påføre foundation, og skal fjerne all sminken fra fingrene etterpå! Håndkremen lukter godt og gir godt med fukt til hendene!

Likes

Comments