happy new year 

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Här kommer en del tips på snygga klänningar inför nyår, det börjar verkligen närma sig nu! Min favorit är trean just för att den är lite ruched baki, och det älskar verkligen jag!

Likes

Comments

Hej hörni. Idag har jag haft en så bra, och behövlig dag. Jag åt tomtegröt och mackor med älsklings familj till middag vilket faktiskt slutade i en ångestattack. För mycket stress för lite sömn slutade så fel. Jag kommer inte gå in på detaljer eller så men jag mår bra nu och A's familj är så fantastisk. Jag känner nu i efterhand att jag behövde den där attacken, jag behövde släppa på känslorna lite och trots att det kändes rent ut sagt för jävligt tidigare så känner jag mig lättad nu i efterhand. Förstår ni hur jag menar? Resten av kvällen var i alla fall hur jäkla mysig som helst, vi såg på Jills avsnitt av så mycket bättre, åt godis och hade det superhärligt bara. Nu är klockan 01:45 och jag måste verkligen sova. Jag hade faktiskt hamnat i en ond cirkel tidigare med att ta en nap varje dag och trots att jag inte nappat idag så är jag inte alls trött nu. Lite svårt att förstå sig på, haha.

Imorgon (eller idag kanske jag ska säga) hade jag tänkt mig att dammsuga rummet ännu en gång. Det blir smutsigt och sandigt på tok för fort på mitt golv eftersom vi inte har fixat in en matta sen vi lade nytt golv, så drygt alltså. Och som söndagsavkoppling tänkte jag tappa upp ett bad och sen självklart yoga på kvällen. Kanske jag tvingar A att massera mig under dagen också, har lite ont i ryggen ;-) Att slappna av på söndagar och samla nya krafter inför den kommande veckan är faktiskt en väldigt viktig del av mitt liv just nu och jag mår så bra av det också. Puss på er och hoppas ni mår bra!

Likes

Comments

- Att vi får jullov om ganska precis 3 veckor. Det går så snabbt!!

- Jag längtar så mycket tills julafton och nyår. Så jäkla mysigt!

- Brännbollsyran! Jag och min bästa vän har faktiskt planerat att gå på festivalen (spela också kanske?), jag är så taggad!

- Att vi far tillbaks till Kroatien den 13 juli.

- Hellströms konsert i juni, förstår ni min lycka!?! Jag har förresten redan fått hem min biljett, åh.

- Att köpa en ny kamera, vilket jag ska göra strax innan vi lämnar Sverige. Nikon D3300 hade jag tänkt mig :-)

Likes

Comments

when in doubt, wing it out

Som ni kanske vet är smink och skönhet något av det absolut bästa och viktigaste för mig. Jag har sminkat mig, ibland mindre seriöst, sen jag var nio år. Smink har alltid varit min grej. Smink är min medicin. Ångestlindring, avkoppling, mitt sätt att vara kreativ. Jag brinner verkligen för detta.

Just nu sitter jag på fredagens första (och lugnaste) lektion, svenska. Jag har egentligen inget speciellt att göra nu så jag passar på att blogga ;-) Efter skolan MÅSTE jag verkligen ta tag i tvätten. Minns ni att jag sa att jag skulle tvätta tidigare i veckan? Jag har fortfarande inte gjort det. Jag är verkligen dålig på att ta tag i saker haha. Måste bättra mig på den fronten alltså. Hoppas ni mår superbra och att ni får en bra start på helgen <3

Likes

Comments

Här kommer lite inspiration till både mig och er. Nu i början av hösten har träningen verkligen fallit bort från mina prioriteringar. Men nu börjar jag bli back on track igen och det känns så jäkla skönt. Igår körde jag ett rätt långt pass här hemma, bland annat en hel del armar med mitt resistance band från casall och en cirkelträning med fokus på mage. För er som inte vet har träning varit ett stort intresse väldigt länge och även fast jag lagt av med friidrotten håller jag igång på andra sätt. Ser så mycket fram emot då jag fyller 15 i september och äntligen får skaffa mig ett gymkort! Jag skulle väldigt gärna blogga mer om träning och ge er roliga tips men tänker det att det skulle bli mycket roligare att göra det när jag får gymma sen eller vad säger ni?

Likes

Comments

Så länge det kvinnliga kroppshåret anses äckligt och opassande, så är jag feminist.

Så länge jag inte kan se på ett vanligt avsnitt av en känd TV-serie utan att tvingas höra sexistiska ''skämt'' eller kommentarer, så är jag feminist.

Så länge ordet feminist anses som ett negativt ord eller att vara feminist ses som något dåligt, är jag feminist.

Så längre vi behöver hålla nycklarna hårt knutna i handen varenda gång vi går hem, så är jag feminist.

Och så länge man får höra att det är kvinnans fel att hon blivit våldtagen beroende på kvinnans kläder, hennes styrka, om hon var vaken eller ej, eller hennes val av att dricka alkohol, så är jag feminist.

Så länge vi får kommentarer som ''tillbaks till köket!'' eller ''har du mens eller?'' så är jag feminist.

Så länge pojkar och flickor blir behandlade olika, förväntads att bete sig olika, och får olika sorters leksaker och färger från dagen de föds, så är jag feminist.

Så länge kvinnofientlighet existerar, i vilket land som helst, är jag feminist.

Så länge kvinnor med bar överkropp inte får visas, förutom på framsidan av porrtidningar, så är jag feminist.

Så länge kvinnor som väljer att ha sex blir kallade ''horor'' eller liknande, medans män som väljer att ha sex blir kallade ''kungar'', så är jag feminist.

Så länge att ''kasta som en tjej'', ''skrika som en tjej'', ''slå som en tjej'', you name it, anses som något negativt och dåligt, är jag feminist.

Så länge killar kan prata öppet om sex och onani, medans det inte är lika självklart att tjejer ska det, så är jag feminist.

Så länge det finns män som tror att det är deras frus/flickväns skyldighet att ha sex med honom, även om hon inte själv vill, är jag feminist.

Så länge både män och kvinnor förväntas jobba, men att det är kvinnans jobb att ta hand om barnen, tvätta och laga mat, är jag feminist.

Så länge att ''klä sig som kvinna'' när en är man ska vara någonting pinsamt och förnedrande, så är jag feminist.

Så länge små flickor inte sportar lika mycket som pojkar i samma ålder för att de har fått lära sig att killarna är starkare och bättre än de själva, så är jag feminist.

Så länge frågan ''när ska du skaffa pojkvän då?'' ställs, är jag feminist. Vi kvinnor är starka själva och en pojkvän är inget alla vill ha.

Så länge jag och alla andra med en livmoder känner att vi bör gömma vårat mensskydd och aldrig prata om mens, är jag feminist.

För att det inte finns en enda anledning till att inte vara feminist och stå för alla människors lika värde.

När jag använder orden kille och tjej i denna text så använder jag ordet kille till de som har en kropp som anses som en killkropp, och när jag använder ordet tjej så menar jag de som har en kropp som anses som tjejkropp. Men jag hoppas att alla kan förstå och ta till er detta, även om ni själva inte är varken kille eller tjej. Om ni har några bättre ord jag kan använda, berätta!!!

Likes

Comments

it's christmas time

1 - HÄR / 2 - HÄR / 3 - HÄR / 4 - HÄR / 5 - HÄR / 6 - HÄR

Nu börjar det ju verkligen närma sig julen = julshopping. Julklappar, outfits, mat. Jag har nästan checkat av hela listan av julklappar så jag ska bara hitta en klänning! Jag siktar mot en vinröd klänning faktiskt, långärmad och rätt figurnära. Till det hade jag bara tänkt mig vanliga svarta nylonstrumpbyxor! Brukar ni klä er fint på julafton?

Likes

Comments