Och så var veckan kommit, sista veckan på första terminen!
Klockan 10.00 imorse mötte jag mina studievänner på Zoom för vårt sista möte tillsammans, iallafall i vad som gäller plugg. Jag minns så väl när vi i Mariestad-gänget tog bilarna upp till Karlstad för en närträff, vi visste att vi i denna kurs inte skulle få jobba tillsammans och helt ärligt var vi nog rätt upprörda över situationen. Men tänka sig vad bra det kunde bli!

På denna närträff, genom ett program i datorn som slumpvis delar in människor i olika grupper så fick jag lära känna dessa två fantastiskt fina människor. Förutom allt som har haft med studier att göra så ha vi hjälpt varandra i så mycket mera. Och helt ärligt är jag lite ledsen att vi inte kommer fortsätta studera ihop men jag är samtidigt så tacksam att jag fick möjligheten att lära känna dem och att vi tillsammans tog oss igenom denna krångliga och lite tuffa kurs. Tack!

Terminen tar slut på fredag men vi skickade in vår sista uppgift idag, så nu kommer mina kommande dagar fram till tisdag då nästa termin och kurs sätter igång, bestå utav jobb på skolan&förskolan.
På fredag kommer vännerna i Mariestad-gruppen hit och vi ska skåla att vi tagit oss igenom första terminen i skolan! Så fram till nästa kurs kommer all studielitteratur ligga i lådan! På återseende!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En helkväll tillsammans med de människor som får mig att må som bäst!

Likes

Comments

Nu är jag en vecka ifrån att ha läst klart första terminen på min utbildning. Hur har det då varit att läsa distans? Jag skulle nog säga att detta verkligen passar mig alldeles utmärkt, jag har aldrig varit speciellt sugen på studentlivet man får möjligheten att leva när man pluggar på campus. En helt vanlig dag när jag endast har plugg inplanerat kan se ut såhär ->
Vaknar vid 06.30, oftast ligger jag kvar till ca 07.15 då jag kliver upp och sätter mig med frukosten vid nyhetsmorgon. Sen brukar jag ha zoom vid 09 - fram till efter lunch någon gång och då äter jag lunch innan jag beger mig ut på en promenad. Dels för att det är skönt att promenera men också för att då sätter sig det jag studerat under förmiddagen mycket bättre i mitt huvud. Sen är jag oftast färdig för dagen med skolan, är jag inte så brukar jag sätta mig någon timme med ett arbete men annars försöker jag sysselsätta mig med att städa, laga mat eller något liknande innan det är dags för träning på kvällen.
Vissa perioder ser helt annorlunda ut, då brukar jag sätta mig på biblioteket från när dem öppnar klockan 10.00 tills jag känner mig hyfsat färdig vid 16.00. Att studera på distans är väldigt fritt och det gäller att verkligen sätta av tid för studierna. I början satt jag nästan 8 timmar om dagen varje dag, sedan kom en period då jag i princip inte studerade någonting alls, utan man läste lite på morgonen och sedan var det helt plötsligt superroligt att damma av listerna längst golvet, haha. Men nu har jag hittat en skön balans mellan plugg och övrig vardag, nu är det bara jobb som ska in emellanåt också. Så under 2018 har jag tänkt lägga upp det genom att ha 3 dagar jag ägnar åt studier och 2 dagar åt jobb, tror det kan bli en bra balans. Nu kör jag sista veckan och den 19 ska vi i studiegruppen fira att första terminen är avslutad!

Likes

Comments

Är ni precis som mig att ni sätter upp mål och löften i början av varje år som ni sedan efter några månader glömt bort och när det är dags att sammanfatta året insett att dem var alldeles för svåra att uppfylla? Blir ni också lite besvikna och tänker att nästa år, då ska jag minsann kunna hålla dem? Anade nästan det.


Vad har jag då tänkt göra annorlunda i år? Jag läste på många sociala medier under slutet av 2017 att fler och fler slopar hela idén med mål och löften. Jag tänker också göra det, men inte riktigt hela vägen. Jag har i år satt upp en önskelista, en lista med saker jag vet är inom en rimlig gräns. Kanske känns det enkelt? Men varför ska egentligen allt vara en svår utmaning? Är det inte alla dessa svåra utmaningar som ger oss den där ständiga magvärken tills vi inser att magvärken beror på ångest, ångest vi får av just dessa svåra utmaningar? Jag tror det är en stor bakomliggande faktor iallafall.

När jag står på gatan den 31/12 2018 för att göra mig redo att skåla in det nya året och klockan närmar sig tolvslaget hoppas jag att kunna titta tillbaka på min önskelista och se att jag upplevt mina önskningar. Och har jag inte det? Då tar jag med mig dem in i 2019 och fyller på min önskelista med ännu fler önskningar.


Min önskelista 2018
- Upptäcka 3 nya platser i Sverige.
- Resa utanför Sveriges gränser 2 gånger.
- Skratta varje dag.
- Ta tillbaks självförtroendet på fotbollsplanen.
- Checka av termin 2 i skolan.
- Hälsa på min familj i Danmark.
- Berätta för mina vänner och familj hur mycket jag uppskattar dem.
- Klara av 15 snygga armhävningar.
- Grilla korv vid vattnet.
- Ha massor utav fina sommarkvällar med vänner.

Det fina med min önskelista är att jag hela tiden kommer kunna fylla på den.

Likes

Comments

Just nu så pirrar magen för vad jag än gör. När jag vaknar, när jag går en promenad, när jag lagar mat, när jag äter, när jag ska till träningen, när jag kollar på en film i soffan, när jag pratar med människor och när jag ska till att sova. Magen går i ett ständigt pirr och jag är så glad över att året har startat på min sida. Jag avslutade precis ett telefonsamtal med min far, ett samtal jag borde ha tagit för några veckor sedan men som jag skjutit upp, vad trodde jag skulle hända? Han stöttade mig precis om alla andra gjort och precis som jag också visste att han skulle göra. Jag är verkligen så glad att jag är uppvuxen med den familjen jag har, vi är ingen idealfamilj men kärlek det har vi massor utav. Och vi delar gärna med oss utav den till de som behöver den lite extra. Måste ju bara få säga att vi är så jävla bra! 

Igår kväll när jag skrattade så kom jag på mig själv och stannade upp, jag skrattade för att jag tyckte något var genuint roligt. Senaste halvåret har jag kommit fram till att jag inte tyckt något varit roligt, jag har skrattat för att andra har skrattat, jag har låtsas tycka saker är roliga och jag har upprepande gånger googlat varför jag inte tycker saker är roliga. Jag har gång på gång kommit fram till att det måste vara mina p-piller, men nu har jag kommit till underfund med att min hjärna alltid gått på högvarv av funderingar och många orosmoment att jag inte kunnat slappna av och leva i nuet. Jag kan ju fasen skratta och ha roligt! 
      I detta spelar såklart många faktorer in, jag har fått ordning på mitt liv och ger mig själv främsta fokus, jag fokuserar på det jag tycker om att göra och känner jag en dag att jag inte vill så struntar jag i att göra det just den dagen. För det funkar för mig, just nu. 

2018 har precis startat och jag har redan massor av roligheter inbokat, saker jag vet att jag kommer må bra av och kunna titta tillbaka på och vilja uppleva i repris. Jag har äventyr och resor inplanerade, jag ska se mig omkring och utforska vad som finns utanför mina lägenhetsväggar. 
      Med all säkerhet kommer det säkerligen så småningom komma ett bakslag. Kanske kommer jag vakna upp en dag och bara gråta, eller så kommer jag krascha i en vecka och bara ligga i soffan och vara trött men oavsett så vet att jag bara behöver ringa ett par samtal bort och så har jag någon som lyfter upp mig på benen igen.

Vad som hänt tidigare i mitt liv har absolut stor betydelse och det är tack vare de erfarenheterna jag har utvecklats till den människan jag är idag. Men nu har jag fått nog av att kolla tillbaka i tiden, allt som är bakom mig är saker jag aldrig kommer kunna förändra och varför då lägga min energi på det? När jag har världens möjlighet att göra min framtid till min egna dröm historia 
       Det må låta klyschigt men 2018 ska bli mitt år, så är det bara.  ​

Likes

Comments

Gårdagen fortsatte i en må-bra känsla. Innan klockan slog 22.00 och det var dags att lägga sig så hade vi bokat en resa till Warszawa. Så i Mars drar vi iväg en weekend, som jag ser framemot det!

Låg tillgänglig för jobb idag men blev inget. Har inget direkt i pluggväg och göra heller, så idag blir det väldigt lugnt. Ut på en långpromenad om en liten stund och kanske rensa i garderoben.


Likes

Comments

Nyårsafton har passerat och den spenderades med ett helt gäng med nya bekantskaper, god mat, roliga lekar och massor utav skratt. 00.00 skålade vi in det nya året tillsammans innan vi så småningom åkte in mot Mariestad igen. Super trevligt kväll! 1/1 bestod endast av mys,pizza,chips och ännu mera mys.

Men igår satte verkligheten igång igen och vi sågs i vår studiegrupp för lite snack, kvällen bestod utav fotbollsträning och sen somnade jag gott på bästa sätt. Idag var det återigen dags för studiegruppssnack, fick mycket gjort och mitt i allt plingar det till i min telefon. Där står det att jag fått bedömningsresultatet på en miniuppsats jag lämnade in i slutet av förra veckan. Tänkte att det säkert var något som blivit fel, klickade mig in och såg direkt att det stod GODKÄND. För det första har vi aldrig fått resultatet så snabbt tidigare, för det andra så var jag 100% att jag skulle få en komplettering men när jag såg detta så skrek jag rätt ut. Kände verkligen att detta året har startat så himla bra och detta gjorde allt så mycket bättre, det har varit en stor uppgift och att få godkänt fick mig att känna att jag verkligen förstår och kan det jag håller på med.
Så idag har jag gått runt på små moln, underbar känsla!

Veckan kommer fortsätta bestå utav plugg, nu gör vi det absolut sista i kursen och snart kan jag bocka av första terminen! Bara 7 stycken kvar. Till helgen spelas Dinacupen, vilket ska bli super roligt. Äntligen lite matcher!!

Likes

Comments

Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, förtvivlad och spänning.
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att jag kom in på skolan och snart har gjort en hel termin.
Har du blivit bättre på något?
GUD JA! Jag har blivit bättre på att sätta mig i första hand, & jag har blivit bättre på att säga nej. 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jag skrev min första tenta, jag började arbeta på en förskola, jag var lagkapten i fotbollslaget och jag flyttade till min egna lägenhet.
Vad var extra dåligt med året?
Jag hade ett dåligt fotbollsår & jag blev sviken.
Vad var extra bra?
Att jag kom in på skolan och att jag har kommit mina vänner ännu närmare.
Vad lyssnade du på?
Veronica Maggio, mesiga kärleksbalader och massor av norskmusik.
Vad skrattade du åt?
Ändrar den till ”Vad skrattade du med?” – Mina vänner, min familj och mitt fotbollslag.
Vad grät du till?
Veronica Maggio, dåliga besked och glada ögonblick.
Lärde du känna några nya människor?
Med risk att missa några namn så väljer jag att inte skriva några. Men ja, jag lärde många fina nya människor!
Och så slutligen; dina planer inför 2018?
Fortsätta studera, träffa nya människor, utveckla mig själv, resa & upptäcka platser i Sverige, umgås med mina vänner och bara njuta av vad jag har åstadkommit och vad jag kommer fortsätta åstadkomma.Likes

Comments

Vad hände i fredags fredagen? Jag vaknade hos vänner, var med Astrid, åt lunch i Skövde med tjejerna, kollade in Black Friday, hängde hos Malin & Filip innan jag slutligen däckade i soffan på Lindebäcksvägen.

Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit? Varit en rätt tung vecka överlag, men det roligaste var gårdagen som jag spenderade tillsammans med Frida, en dag bestående av snack, skratt, fotboll, promenader & MAT <3

Dagens söndagshumör? Svårt att sätta fingret på känslan i min mage idag, längtar i alla fall efter fotbollsträningen i eftermiddag.

Vad vill du äta ikväll? Kyckling

Vad gör du helst ikväll? Ser en film och tar det lugnt

Vilken drink ska man dricka ikväll? Ingen drink alls, kanske ett glas läsk på sin höjd

Vilken är den bästa fredagslåten? Just nu sjunger jag högt till Wictorias låtar, framförallt Save me & As I Lay Me Down, hoppas grannarna njuter av min vackra stämma.

Kvällens outfit? Mjukiskläder delux.

Vem äter du helst middag med ikväll? Någon som ger mig ett gott skratt

Vad ska du göra ikväll? Jag ska äta kyckling och kolla en film.

Vad ska du göra imorgon? På förmiddagen ska jag träffa min studiegrupp via Zoom och plugga. Under eftermiddagen ska jag jobba på en förskola.

Och på fredag? Då ska jag slutföra min auskultation på en grundskola här i stan och kvällen spenderas ihop med min studiegrupp med varsitt vinglas i händerna.

Likes

Comments

Wow, lördagens årsfest var min absolut roligaste utekväll någonsin, det skulle jag nog våga säga. Kvällen bjöd på prisutdelningar, shower, dans, kramar, beerpong, skratt, tårar, känslor, nattmat, bråk, Ja, och det är bara några delar utav kvällen. Ett tecken på att kvällen vara riktigt lyckad var att vi kom hem först morgonen därpå. Man ville inte att kvällen skulle ta slut och det kändes i söndags haha. Ser redan framemot nästa år!

Idag är det tisdag, jag sitter och äter frukost och ska strax bege mig ner mot tåget för födelsedagsfirande och massa mer i Norrköping, tillbaka i Mariestad till helgen, då det mest troligt vankas halloweenfest! Ha de fint!

Likes

Comments