Jag förstår inte varför den här förkylningen inte kan ge med sig. Jag har varit mer eller mindre sjuk sedan månadsskiftet augusti/september tror jag. Varje gång jag tror att jag är på bättringsvägen så bryter det ut igen. Jag blir tokig! Jag saknar gymet!! Men kanske framförallt löpningen. Min kondition kommer ju vara helt borta när jag kan börja springa igen..

Det händer så mycket annat just nu i mitt liv som jag vill kunna njuta av utan feber, hosta och halsont också, pleeeeeeease

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Recept

Superenkelt recept för helgen:

Burgare:

400g röda linser

2 msk chiafrö

1 msk psylliumfrö

1 vegansk buljongtärning

1 msk hampafrö

Rör ihop/mixa alla ingredienser och låt stå 10-15 min.

Forma till biffar och stek på låg temperatur.


Pommes:

1/2 pumpa.

Skär pumpan i små bitar, in i ugnen (mitten) på 225 grader i 20-25 min.


Servera!

Likes

Comments

Livet handlar så mycket om att ha rätt Mindset. Alla dina beslut hänger på din mentala inställning.​ Det kan verkligen vara en utmaning att hålla rätt fokus. Ögonen på målet. Det här är i alla fall något som jag brottas med ofta. Jag måste alltid ha en plan och struktur. Veta vad jag ska göra och när.

Jag får lätt prestationsångest, och då blir jag av antingen handlingsförlamad eller hetsäter. Det knepiga är att jag behöver ombyte och variation i livet för att inte bli uttråkad, samtidigt dom jag måste ha tryggheten och fasta rutiner. Tröttsamt att det här är mitt största problem i livet när andra människor kämpar för sina liv... Jag önskar verkligen att jag kunde ha en större mening med mitt liv. Jag vill göra skillnad. Hjälpa de som behöver det. Livet är så meningslöst när man inte ger till någon annan ...

Likes

Comments

Då var det måndag morgon igen. Jag gillar måndagar, okej, jag gillar inte att kliva upp tidigt, men jag älskar att få börja en ny vecka. Det känns som wen nystart. Nya tag, men tillbaka i rutinerna igen.

Fått in två riktigt bra gympass i helgen, ett ben/mage pass och ett axel/bröst pass. Träningsvärk! Idag blir det rygg.

Två dagar på gymmet och jag är äntligen i mental balans igen. De senaste veckorna har jag haft riktiga problem med att hålla fokus, mycket ångest och sömnproblem. Jag blir alltid så när jag inte kan träna, så är otroligt glad att jag äntligen (efter 4 veckor) mår bättre igen. Jag har fortfarande lite hosta på nätterna, så avvaktar med löpningen någon vecka till.

Igår fick jag även profesionell hjälp att lägga ett kostschema, är så otroligt glad för det! Mitt förhållande till mat är inte, och har aldrig varit hälsosamt så känns otroligt skönt att få professionell hjälp med detta, även om våra åsikter gick isär rätt kraftigt. Han vill helst att jag ska äta en normal kost, medan jag vill hålla mig till enbart plantbaserd kost. Vi har rätt olika syn på hur Crohn's ska behandlas. Han hävdar att jag inte kan få i mig tillräckligt med protein för den mängd träning jag utför på enbart plantbaserd kost, men jag tycker att det är tillräckligt och att det fungerar bra med att komplettera med veganskt proteinpulver. Han tror att anledningen till mitt dåliga immunförsvar är min kosthållning. Jag hävdar att det blivit bättre sedan jag började äta plantbaserd. Det fick bli någon form av kompromiss och jag gav med mig på fisk en gång per dag.. egen tycker jag rent moraliskt att mjölkprodukter är bättre, men magen klarar dem verkligen inte. Egentligen vill jag verkligen stanna kvar på en kost helt plantbaserd, men jag ska ändå ge det här en chans 1 vecka och se om jag märker någon förändring. Min hälsa är inte optimal just nu. Blandade känslor, men jag vet att han vet vad han är duktig och jag litar på honom. Han är även påläst och insatt i min sjukdom. Vi kom även överens om att vi skulle ta bort fisken om en vecka om det inte fungerar. Det gör att det känns okej.

Jag har inte ätit kött/fisk på så länge att tanken på det äcklar mig..

Likes

Comments

Recept

Vegan. Plantedbased. Glutenfritt. Laktosfritt. Äggfritt. 2 sötpotatisar


Ingredienser

1 zucchini

250g kikärtor

2 msk dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1-2 tsk spiskummin

1-2 msk salt

1 msk peppar

2 msk paprikakrydda

1 dl psylliumfrö

Vatten


Panering

Mandelmjöl


Tillagning:

Mixa kikärtor, olja och kryddor till en smet, tillsätt vatten vid behov. Tillsätt psylliumfrö.

Riv zucchinin, låt den rinna av/pressa ur vattnet.

Blanda noga till en smet och forma till biffar.

Panera i mandelmjöl om du cill

225 grader i ugnen i 30 min eller stek i stekpanna.

Likes

Comments

Min kropp har varit helt ur balans sedan den senaste antibiotikakuren. Den vill inte alls. Magen har sagt upp sig totalt och jag ber till gudarna att det vänder snart. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Hela livet påverkas så hårt av den här sjukdomen och man blir så begränsad... Jag vill bara glömma att den finns, jag vill bara leva mitt liv.

Jag har så otroligt svårt att hitta tillbaka till min vardag i balans just nu. När inte kosten och träning är i balans så fungerar inte heller magen och min mentala hälsa, och när inte det fungerar, fungerar inte heller kost och träning. Allt känns som moment 22 just nu och jag vet inte hur jag ska bryta cirkeln. Det är som en nedåtgående spiral som bara snurrar fortare och fortare. Jag behöver verkligen bryta mönstret nu. Jag vet inte vart jag ska börja. Energin finns inte där just nu.


Dagens lunch;

Spenat, soltorkade tomater, tofu, oliver och körsbärstomater.

Likes

Comments

Äntligen kunde jag träna igen! Jag vet inte ens om det är 3 eller 4 veckor sedan jag kunde träna sist. Är fortfarande lite små förkyld (men ingen antibiotika eller halsfluss), så blev ett lätt pass. Det är hemskt att se hur fort man tappar styrka, jag var tvungen att gå ner i vikt på samtliga maskiner idag... Men jag försöker fokusera på att känslan att vara tillbaka på gymmet istället. Känslan av att sätta på mig träningskläder, och för att inte tala om känslan när jag klev in på gymmet och kände lukten av gym - det var oslagbart!. Det var som att jag kunde andas igen. Jag har saknat det så mycket!! Jag hoppas verkligen att jag kan få bli helt frisk så att jag kan börja springa på mornarna igen också, jag behöver min vardagsrutin tillbaka för att fungera.

Likes

Comments

Eftersom jag nu sett så många göra det här så var jag vungen att testa !

Skiva sötpotatisen och ner i brödrosten! Jag hade hummus på min macka och testade senare med sylt och det blev supergott!

Helt klart över förväntan och väldigt enkelt. Sötpotatis är galet gott!!

Likes

Comments

Jag har ätit så dåligt senaste veckan. Jag har smygit in socker i min diet och blundat totalt för det. Jag är expert på det när jag tappar min träningsrutin. Igår slog min kropp ifrån helt och idag har också varit tuff. Jag fattar inte varför jag gör såhär mot mig själv. Jag vet att det bara är en tidsfråga innan ledbesvär, trötthet och smärtor kommer. Idag efter skolan sov jag 4 timmar och är nu redo för att lägga mig för natten igen. Jag hatar det här. Varför kan jag inte lära mig hur viktig kosten faktiskt är?

Sista dagen på antibiotika idag, och jag mår faktiskt något bättre. Jag hoppas på att kunna göra ett lättare gympass i helgen. Jag skulle verkligen behöva det. Hitta min rutin igen. Återta kontrollen i min hälsa.

Likes

Comments

Jag har misslyckats mycket med maten sista veckorna, och jag mår skit pga av det. Både fysiskt och mentalt. Jag är verkligen känslig för det här med kosten. Det måste bara fungera. Annars faller hela min rutin, mitt liv. Nu när jag varit sjuk så länge och inte kunnat träna så har verkligen allt fallerat. Dålig mat och ingen träning = jag är ett vrak. Jag har inte känt mig så här trasig och uppgiven på länge. Jag önskar bara att jag kan bli frisk nu så att jag kan få börja ta tag i det här igen... Jag orkar inte med mina dåliga livsval. Jag hanterar dem inte. Jag behöver min rutin tillbaka.

Likes

Comments

Instagram@choices_4_life