Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Det har varit mycket som snurrat i mitt huvud de senaste veckorna. Mycket tankar om framtiden att reda ut. Många beslut att fatta. Tenta plugg. Träning. Ridning. Tiden räcker inte riktigt till.

Nu är dock tentan över. Ett stressmoment mindre.

Jag har en period nu när jag känner mig vilsen i livet. Jag vet inte riktigt vart jag är på väg. Allting rullar på och fungerar bra, men jag saknar lite mening och mål. Hur kan det vara så svårt att veta vad man vill?

Haft otroligt bra resultat på träningen de senaste veckorna, trots halvdålig kost, lite sömn och mycket stress så fortsätter kroppen att utvecklas och bli starkare. Jag är glatt överraskad!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Recept
Det här är en perfekt frukost när brödsuget kickar in, när du behöver något snabbt och enkelt eller bara väldigt gott.


Det är så otroligt enkelt att göra detta bröd och jag gillar att äta detta på helgerna innan ett träningspass.

Du tar bara en sötpotatis och skär i skivor. Du kan lägga den i brödrosten, micron eller ugnen. Det sistnämnda är blir det bästa resultatet, men för mig blir det ofta micron.

Micra 4 min på hög effekt, ta ut och tryck ut potatisen lite, in 4-5 min till.

Resultatet blir som en rostat toast, knaprigt.

Det enda jag tillsätter som pålägg är örtsalt - men smaken är som baken!


Näringsvärde per 100 gram: sötpotatis, rå
Energi: 86 kcal
Protein: 1,57 gram
Kolhydrater: 20,12 gram
Fett: 0,05 gram
Fibrer: 3 gram

Vitamin A14 187 IU Vitamin C2,4 mg
Kalcium30 mgJärn0,6 mg
D-vitamin0 IUVitamin B60,2 mg
Kobalamin0 µgMagnesium25 mg


Likes

Comments

Jag vet inte om det var dumt av mig att ge mig ut på en löprunda ikväll. Läkarna har sagt att jag inte ska springa innan de vet läget säkert på sjukdomen, vilket jag inte kommer få svar på innan 13december då nya tester ska göras... jag kunde inte låta bli längre... Jag står inte ut. Jag behöver springa för att må bra, för att hålla tankarna i styr. Jag kände ingen som helst smärta eller obehag när jag sprang, så tänker att det inte kan vara så farligt ändå... Jag vill inte sätta hela mitt liv på paus pga av sjukdomen, det går inte! Jag kan inte sluta leva och göra saker som får mig att må bra. Det är inget liv. Jag vill leva varje dag till fullo och njuta av livet, och det tänker jag göra också. Jag mår så otroligt mycket bättre efter den här rundan. Jag känner ett lugn som jag inte känt på veckor. Det var så otroligt vackert ikväll nere vid stranden. Fullmånen lös upp hela strandpromenaden och jag kände mig fri som en fågel när jag sprang. Bästa tänkbara avslutning på en lång och stressig dag.

Likes

Comments

Härlig känsla att äntligen vara tillbaka i styrka efter den långdragna förkylningen!

Jag vaknade jätte trött och kände inte alls för att gå till gymmet idag. Om det inte varit för att jag bestämt för att möta en vän som jag inte sätt på länge på gymet, så finns det en risk att jag hade skolkat idag.

Men nu är jag mer än glad att jag gick. Det blev ett nästan två timmar långt helkroppspass. Jag är helt slut i precis hela kroppen. Men känslan av att orka lyfta tyngre igen är obeskrivlig. Jag fick verkligen en kick av träningen. Trots att jag var så trött att jag skakade och musklerna vägrade lyfta på slutet så ville jag bara fortsätta. Fick till tekniken otroligt bra på marklyften idag med, något som jag kämpat med länge.

Jag är imponerad över att min kropp ändå klarar den här utvecklingen med tanke på de besked jag fick av läkaren förra veckan. Det kanske inte är så illa som de säger att det är ? Jag vill tro det. Jag mår ganska bra just nu. Det rör verkligen på mitt psyke att behöva gå en månad nu och vänta innan jag får veta om det blir operation eller ej...

Nu efter lunchen så var tanken att åka upp och rida en sväng, men jag är helt utslagen. Det får nog bli en liten siesta innan :).

Trevlig söndag!


Likes

Comments

I 3 veckor har jag levt ett liv på flykt från mig själv. Från mina tankar. Jag har levt ett liv som inte är mitt. Jag har bott i vänners hus utanför stan, sovit i deras säng, myst med deras hundar, gått långa promenader på all ledig tid, jag har haft deras bil, haft nära till stallet. Livet har varit meningsfullt. Sista veckan har jag även varit lycklig nog att ha min mamma och bror här på besök. Det kunde inte varit mer lägligt att mamma kom samma dag som jag fick beskedet av läkaren. Det kändes nästan som om det var meningen.

Den senaste veckan har varit mer än bra. Vi har gjort utflykter, ätit massa gott, promenerat, spelat minigolf, pratat, spelat kort. Allt som en gång var en vardag i mitt liv.

Igår flyttade jag hem till min lägenhet igen eftersom mina vänner är hemma från sin semester. Uppdrag hundvakt slutfört och nu på morgonen lämnade jag familjen på tågstationen. Inom några timmar är de tillbaka i Sverige igen. Jag kunde inte låta bli att gråta på vägen hem. Det kommer dröja i alla fall 6 månader innan jag har möjlighet att se dom igen. Ibland kan jag inte låta bli att undra om det är värt att bo utomlands. Så långt från nära och kära.

Verkligen kom som ett slag i ansiktet nu på morgonen. Tillbaka till vardagen. Tillbaka till en tom lägenhet. Måltider och promenader utan sällskap. Tillbaka till buss/moppe. Back to reality.

Likes

Comments

Jag var precis hos läkaren för att få svar på min MR-röntgen, och det såg inte så bra ut. Jag har förträngningar på tunntarmen och det lutar mot operation för att ta bort en del av tarmen.

Jag orkar verkligen inte med den här sjukdomen mera. Jag hatar den. Jag hatar min kropp. Varför är den så jävla dum? Kan den inte bara sluta attackera sig själv...

I början på december har jag en ny tid för uppföljning på detta. Om sjukdomen fortfarande är aktiv så kommer det bli operation, om den inte är aktiv så innebär det att förträngningen är pga av ärrvävnad och då kan man tydligen försöka behandla det för att få det att försvinna av sig själv, men sannolikheten är inte så stor att det fungerar enligt läkaren, och om det inte går så blir det även då operation.

Bara tanken på sjukhus och sjukskrivning ger mig sån ångest. Jag vill bara leva ett normalt liv. Jag vill gå i skolan, jag vill jobba, jag vill träna, jag vill träffa mina vänner, gå promenader osv...

Jag ber till gudarna nu att det mot alla odds går att lösa det här utan operation. Men det känns hopplöst.. den här sjukdomen har en förmåga att alltid överraska med dåliga besked..

Likes

Comments

Jag förstår inte varför den här förkylningen inte kan ge med sig. Jag har varit mer eller mindre sjuk sedan månadsskiftet augusti/september tror jag. Varje gång jag tror att jag är på bättringsvägen så bryter det ut igen. Jag blir tokig! Jag saknar gymet!! Men kanske framförallt löpningen. Min kondition kommer ju vara helt borta när jag kan börja springa igen..

Det händer så mycket annat just nu i mitt liv som jag vill kunna njuta av utan feber, hosta och halsont också, pleeeeeeease

Likes

Comments

Recept

Superenkelt recept för helgen:

Burgare:

400g röda linser

2 msk chiafrö

1 msk psylliumfrö

1 vegansk buljongtärning

1 msk hampafrö

Rör ihop/mixa alla ingredienser och låt stå 10-15 min.

Forma till biffar och stek på låg temperatur.


Pommes:

1/2 pumpa.

Skär pumpan i små bitar, in i ugnen (mitten) på 225 grader i 20-25 min.


Servera!

Likes

Comments

Livet handlar så mycket om att ha rätt Mindset. Alla dina beslut hänger på din mentala inställning.​ Det kan verkligen vara en utmaning att hålla rätt fokus. Ögonen på målet. Det här är i alla fall något som jag brottas med ofta. Jag måste alltid ha en plan och struktur. Veta vad jag ska göra och när.

Jag får lätt prestationsångest, och då blir jag av antingen handlingsförlamad eller hetsäter. Det knepiga är att jag behöver ombyte och variation i livet för att inte bli uttråkad, samtidigt dom jag måste ha tryggheten och fasta rutiner. Tröttsamt att det här är mitt största problem i livet när andra människor kämpar för sina liv... Jag önskar verkligen att jag kunde ha en större mening med mitt liv. Jag vill göra skillnad. Hjälpa de som behöver det. Livet är så meningslöst när man inte ger till någon annan ...

Likes

Comments

Instagram@choices_4_life