Jag kan inte förstå att det redan är dags att åka hem till Spanien igen. Om 2.5 timmar är jag på väg till flygplatsen. Om 5.5 timmar sitter jag på planet. Om 9.5 timmar är jag hemma, på andra sidan Europa...

De här dagarna i Sverige har gått så otroligt fort och jag har verkligen njutit maximalt av varje sekund. Men det gick för fort. Jag vill ha mer! Det har varit så mycket skratt och glädje!

Jag har verkligen behövt de här dagarna. Varenda sekund. Mycket tid med familjen, vänner och framförallt mycket egentid och vandring i skog och mark. Jag har haft de bästa dagarna på hela året. Jag rensat tankarna, kommit till många insikter och stressat ner ordentligt. Jag tror att jag har en rätt bra plan inför det kommande året nu. Det finns mycket att se fram emot.


Jag började dagen med frukost med familjen följt av skogspromenad och bärplock. Sedan blev det packning av mina väskor, lite bakning och klippning av mitt hår. Eftermiddagen tillbringades med min absolut bästa vän. Vi promenerade, plockade svamp, tränade, lyssnade på musik, åt middag och pratade i timmar. Jag minns inte sist jag skrattade så mycket. Sist jag kände mig så hemma. Så hel som person.

De här dagarna i Sverige, fyllda med fysisk aktivitet och fina människor har gett mig så mycket glädje och ny energi. Jag kommer leva länge på detta. Det gör ont i hjärtat att nu behöva åka hem igen. Att veta att jag inte kommer kunna träffa alla jag älskar på flera månader. Jag kommer sakna er alla, varje dag!

Tack till alla ni som finns i mitt liv. För att ni är som ni är. Ni gör mig hel!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Recept

Vegan. Plantedbased. Glutenfritt. Laktosfritt. Äggfritt. 2 sötpotatisar


Ingredienser

2 sötpotatisar

250g kikärtor

1/2 dl olivolja

4 vitlöksklyftor

1-2 tsk spiskummin

1-2 msk salt

1 msk peppar

1/2 dl psylliumfrö

Vatten


Panering

Mandelmjöl


Tillagning:

Mixa kikärtor, olja, vitkök och kryddor till en smet, tillsätt vatten vid behov. Blanda i psylliumfrö

Riv potatisen med skal.

Blanda noga till en smet och forma till biffar.

Panera i mandelmjöl (går utan)

225 grader i ugnen i 30 min eller stek.

Likes

Comments

Recept

Enkelt, veganskt, plantbassed, glutenfritt, laktosfritt och supergott!


Ingredienser:

500 g (två bukar) avrunna kikärtor

5-6 klyftor vitlök

4 matskedar olivolja

2 teskedar salt

2-3 teskedar vitpeppar

2 dl psylliumhusk


Panering:

hampa eller mandelmjöl


Tillagning:

*Mixa vitlök, olja och kryddor. Tillsätt sedan kikärtor och psylliumhuk och mixa till en slät smet. Vid behov, tillsätt vatten.

*Forma smeten till biffar (eller valfri form).

*Panera biffarna i mandelmjöl eller hampafrö.

* Stek på medelhög värme i 3-5min per sida.


Serveras förslagsvis med en mixad grönsallad.

Likes

Comments

Jag har verkligen haft en så otroligt bra dag. Lugnt och skönt, två långa promenader, en löprunda, jag har umgåtts med min familj, fått träffa min bästa vän på första gången på ett år, jag har legat i solen i gräset, lyssnat på syrsorna, tittat på solnedgången - vad mer kan man begära av livet?

Det här dygnet i Sverige har verkligen fått mig att ifrågasätta varför jag flyttade härifrån. Jag har då mycket här. Så många människor som jag älskar och saknar.

Det var helt underbart att få träffa min bästa vän idag, hon är verkligen jordens finaste människa - inifrån och ut. Jag saknar henne varje dag! Det finns ingen som jag litar så mycket på. Ingen som jag kan känna mig så avslappnad med. Vi kan verkligen prata om allt. Ris och ros. att bo på varsin sida av Europa är verkligen värdelöst...

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har haft en helt underbar dag. Den svenska sommaren är verkligen helt fantastiskt. Luften frisk och fräsch, solen värmer och det är grönt överallt.

Under dagen har jag bara umgåtts med familjen och tagit det lugnt. Jag behöver verkligen komma ner i varv känner jag. Det har varit en intensiv sommar.

Dagens träning blev ett löppass i skogen, nytt personbästa på tiden! Sverigeluften verkar göra mig gott både mentalt och fysiskt :)

Till lunch serverades sallad med kronärtskocka, rödbetor, avokado, soltorkade tomater, oliver, vitlök och Hampafrö. Det blev helt otroligt gott!

Likes

Comments

Nu har jag precis landat i ett regnigt Stockholm. Jag hann inte ens av planet innan jag blev påmind om varför jag valde att flytta ifrån Sverige.

Jag har nu parkerat på espresso house med en latte i väntan på mina föräldrar. Det kan vara det som jag saknar mest med Sverige. Att kunna beställa sig en stor latte och sitta inomhus på ett café. Måste nog erkänna att det är lite mysigt att sitta här och titta ut på regnet.

Jag är så glad över att vara här. Glad över att jag tog beslutet att ta de här dagarna semester. Glad över att få träffa min familj, framförallt min bror som jag inte sett på 1.5 år. Glad över att få träffa mina vänner. Jag är bara allmänt lycklig just nu. Glad över att jag ska få träffa min hund. Glad över att jag ska gå i skogen, springa på grusvägar, gå på Skansen. Det finns inget stopp på glädjen just nu!

Det här kommer bli en bra weekend!

Likes

Comments

Imorse när klockan ringde så var jag så nära på att bara somna om. Jag hade verkligen ingen lust att gå ut. När jag väl kom ur sängen hamnade jag på soffan och övervägde att fortsätta sova där. "En dag före semestern, jag kan väl ändå strunta i det?" Rolig tanke. Men efter många ursäkter kom jag ut iallafall.

Jag har verkligen en rolig relation till löpningen. Det finns inget som jag hatar så mycket egentligen som att springa. Samtidigt så tackar jag verkligen löpningen för att den kom in i mitt liv. Jag hade aldrig tagit mig igenom en del perioder i livet utan den. Det finns inget så skönt som att springa när man är arg. Inget så befriande vid ångest, inget så härligt när man är glad. Löpningen är mitt sätt att hantera känslor på.

Passet i sig blev inte alls bra idag. Min kropp är otroligt sliten just nu. Varje steg tog emot och hela kroppen sa nej.

Jag tror inte att det kommer vara helt fel med fyra dagars semester nu och många långa skogspromenader.

Jag längtar så mycket till Sverige nu! Konstig känsla, men det ska bli så mysigt att få komma hem till Sverige. Grönt gräs, frisk luft, lugn och ro, vänner och familj. Imorgon åker jag !

Likes

Comments

Soltorkade tomater är min nya kärlek! Det är så galet gott! Idag blev det sallad med soltorkade tomater, tofu, hampafrö, körsbärs tomater och rivna rödbetor till middag.

Fuskade lite genom att köpa färdigrivna rödbetor och åt tofu. Tofu är egentligen ingen höjdare för oss med Crohn's enligt forskning, men jag mår aldrig dåligt efter jag ätit det och eftersom jag kände att jag behövde få i mig något mer matigt till middag idag så fick det bli så.

Det är intresserat hur jag har ändrat smak sedan jag flyttade till Spanien. Jag har tex aldrig gillat soltorkade tomater, dadlar, rå lök, gröna paprikor tidigare, men nu är de verkligen det bästa jag vet! Vore intressant och veta vad det är som påverkar vad man tycker om :)

Likes

Comments

Vardag

Tänk att helgerna alltid gör så fort. Vad händer med tiden? Jag har alltid så mycket jag vill göra på helgen, men jag hinner aldrig ens med hälften. Tiden flyger iväg.

Jag vet inte ens vad jag gjort med all tid den här helgen. Jag har stressat så mycket inför min Sverige-resa att jag blivit helt handlingsförlamad. Hade en hel lista med saker jag behövde göra under helgen, och har gjort ungefär hälften. Jaja, det får lösa sig...


Helgens träning blev;

Fredag: PW på morgonen och rumpa och benpass efter jobbet.

Lördag: Löpning 5km. Ryggpass.

Söndag: Body pump och spinning.

Måndag morgon: den vanliga rundan på 5km för att rensa huvudet inför arbetsveckan.

Nu frukost! Ha en fin måndag :)



Likes

Comments

Var väldigt sötsugen idag, så slängde ihop ett nytt recept och det blev mer än lyckat!

galet gott och krämigt chokladmousse:

4 portioner (2 om du frågar mig 😇)


2 bananer

3 avokado

3 tsk jordnötssmör (helst helt rent utan tillsatser)

2dl havre/mandelmjölk

1-2 msk Agave sirap/Stevia/sirap/honung

2 msk kakao (helst raw)

Mixa i mixer tills det är en slät smet 1-2min.

Toppa med hackad mandel/nötter eller liknande.


Likes

Comments

Instagram@choices_4_life