Ni vet den där vännen som uppfyller absolut hela definitionen av vad som anses vara en riktigt bra vän, en bästa vän? Den där vännen som inte bara uppfyller definitionen utan som även har det lilla extra? Vännen som stöttar dig i allt och som man bara tror finns på film? Jag har den enorma turen att ha en just sådan person i mitt liv! En livs levande verklig person. Hur skulle jag någonsin kunna klara mig utan dig Ellen? Det är du som känner mig absolut bäst. Alltid du som finns där och lyssnar, kommer med goda råd och gör mig till en bättre person. Med andra ord en vän som man bara kan drömma om. En vän som långt ifrån alla har turen att ha.


När vi var små drömde vi oss alltid bort, bort och in i framtiden. Väldigt lite har förändrats fram tills idag, iallafall på just det stadiet. Även idag drömmer vi oss in i en framtid som ingen av oss har någon aning om vad den kommer att innehålla. Det enda vi kan vara säkra på är att vi alltid kommer att ha varandra, oavsett vad som händer.


Vad är det man brukar säga Ellen? Om man har känt varandra och lyckats hålla kontakten i mer än 7 år, så kommer den vänskapen att hålla för alltid. Vi har nu känt varandra i 13 år så man kan lugnt säga att vi nått den gränsen.

Tusen tack för de bästa dagarna ihop med dig och för att du ALLTID finns där för mig! Tack för att du är du! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsKaffe, jordgubbar och lite inspiration från en Lexingtontidning. Då mår man!


Idag har jag grundmålat förrådsdörrar tillsammans med grannen Ulf. Nu väntar en eftermiddag som består utav en promenad, lite pyssel här hemma och avslutas med en trevlig middag ikväll. En bra dag med andra ord.

Likes

Comments

Det är en fantastisk känsla när man äntligen tar tag i att städa ur sin garderob! Rensa bort allt det som inte längre används, tvätta de kläder som någon gång använts men som ändå hamnat tillbaka ner i lådorna, torka av alla hyllor och lådor samt hänga allt i en viss ordning. Nästa steg, nästa mission under de kommande dagarna, blir att prova olika outfits för att fota dessa och på så sätt få inspiration när det krisar med klädval. Det är ett bra tips för hur man löser det (för min del) väldigt ofta återkommande klädproblemet, speciellt innan exempelvis en utgång.

Likes

Comments

Hej!

Ännu en dag när jag börjar klockan 15:15 och slutar 17:00. Kunde de inte lagt föreläsningen på morgonen så man kunde komma hem hyfsat istället? Nu sitter man här hemma och väntar på att det ska bli dags att gå mot tåget. Har som tur är fått lite gjort nu på förmiddagen så jag slipper göra allt ikväll när jag kommer hem.

Än så länge är det fortfarande fint väder men i morgon står det att det ska snöa så gäller att njuta så länge det varar.

Plockade ihop en lunch med lite smått och gott som fanns hemma. Kanske inte den mest spännande lunch man ätit men färgglatt blev det iallafall.

Likes

Comments

Tjenamors!

Gud vad svårt det är att komma tillbaka till rutin, plugget och motivationen när man varit ledig i nästan en vecka. Att vara ledig är bland det bästa som finns men att komma tillbaka och inse att ledigheten är slut gör en ju deprimerad... Som tur är är det bara två och en halv vecka kvar tills det är påsk och ledigt igen!

Idag börjar jag inte förens 15:15 och har bara en föreläsning. Vi börjar nya kurser nu och idag är det andra kursen i marknadsföring som står på schemat. Har börjat läsa lite i boken och det verkar rätt intressant ändå. Ska verkligen försöka att komma i fas från start och hänga med ordentligt nu i början.

I lördags var jag som nämnts i tidigare inlägg i Karlsborg och hälsade på Rickard. Det var en jättehärlig dag och så kul att äntligen få se hur han har det där nere. Få sig en bild av hur det ser ut och vad han pysslar med. Är så otroligt stolt och det är absolut inte vem som helst som skulle klara det han gör. Han är en riktig fighter som inte ger upp!

Hoppas ni får en toppen dag!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det dags att åka ner mot Karlsborg för att träffa Rickard! Han klarade sitt baskerprov och det är så himla duktigt av honom! Han utbildar sig till Jägarsoldat nere i Karlsborg och baskerprovet har varit ett test, både fysiskt men framförallt mentalt. Idag blir det en "baskerceremoni" där han får ett intyg på att han klarat av detta test och delar av utbildningen, men det har även ryktats om att vi ska få testa att skjuta. På kvällen blir det middag i Skövde tillsammans med Rickard och hans familj. Med andra ord väntar ytterligare en mysig dag framför mig.

Veckan har varit helt fanatisk, den bästa på länge. Har träffat Ellen, fått se Växjö, hälsat på morfar och Ing-Marie som pysslat om mig och sedan tagit en fika med Lisa. Jag har framförallt försökt att verkligen njuta av ledighet och laddat batterierna inför tuffa sista veckorna innan SOMMARLOV!

Här nedan kommer några bilder på Rickard och mig ifrån balen.

Likes

Comments

Hello!

Det är en frågeställning som en kompis och jag kom att börja prata om för ett litet tag sedan. Vad är och innebär egentligen att göra sitt bästa? ”Bara att göra sitt bästa" är ett uttryck som jag själv använt väldigt ofta, speciellt när det kommer till skolsammanhang. Det är ett uttryck som blivit ett måtto, något att sträva efter.

”Bara jag gör mitt bästa så räcker det.”

”Jag gjorde iallafall mitt bästa.”

”Jag kan inte göra mer än mitt bästa.”

Detta är fraser som ständigt upprepas i mitt huvud inför en tenta, en dugga eller bara när jag i övrigt ska prestera på något sätt. Jag har alltid gillat uttrycket men när min kompis och jag kom att börja prata om det så ändrades till viss del min uppfattning. Istället ställde vi oss frågan: ”Måste man alltid göra sitt bästa?” Och vi kom fram till att svaret är nej, det behöver man faktiskt inte alltid. Räcker det inte bara att ibland göra ”just enough”? Självklart ska man sträva efter att prestera så bra som möjligt men när det kommer till t.ex. en tenta, måste man då alltid sträva efter det bästa eller att alltid prestera på topp? Kan det inte bara räcka med att göra tillräckligt och klara gränsen? Man kan ju inte alltid prestera på topp. Kan man inte ibland bara nöja sig med att göra tillräckligt? Vet inte hur ni känner och tycker men för att dämpa prestigeångest och stressen över att hela tiden göra sitt bästa, så minskar på något sätt stressen litegrann tycker jag.

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det dags att lämna Växjö och bästa Ellen för denna gång! Tack så jättemycket för några supermysig och härliga dagar tillsammans med dig! <3 Jag kom hit i Tisdags och har för första gången sedan i somras fått träffa min absolut bästa vän. Snacka om att åka härifrån med en energiboost, något som verkligen behövdes efter stressiga och fullspäckade veckor med tentor och grupparbeten.

Nästa stopp blir Tranås där jag bland annat ska träffa morfar och blir kvar där tills i morgon. Det var länge sen jag var där så blir nog en runda på stan, en promenad och det är så kul att komma tillbaka till den stad där man känner igen sig som bäst, känner igen ansikten på stan och faktiskt hittar överallt.

Därifrån åker jag redan i morgon hem till Nyköping för att på Lördag morgon fara iväg igen och tillsammans med Rickards familj åka ner till Karlsborg och träffa min Rickard.

Dessutom är det vårkänslor i luften och jag är gladare än jag varit på länge! Känslan av att för en gång skull få vara ledig och få träffa de man saknar och de som känner en som bäst. Nu gäller det bara att njuta så gott som möjligt och ladda batterierna inför det som kommer.

Likes

Comments

Hejsan Hoppsan!

Wilma Fransson heter jag och jag är en tjej på 19 år som ärligt talat inte är så van vid det här med att blogga.

Frågan vart jag kommer ifrån är alltid lika komplicerad att svara på. Ärligt talat blir svaret ofta olika. Jag har nämligen flyttat runt en hel del och har aldrig bott på ett och samma ställe i mer än 5 år. Jag föddes i Linköping men skulle absolut inte säga att jag kommer därifrån. Nästa hållplats var Eksjö, där jag förvisso har minnen ifrån men ingen riktig kontakt till idag. Sen kommer Tranås som jag oftast benämner som min "hemort" dels pga. att mina föräldrar kommer därifrån och jag har alltid åkt dit på lov för att träffa släkten, men även pga. att min familj har ett sommarhus i närheten, rättare sagt i Blåvik tvärs över sjön Sommen. Från 2008 till 2013 bodde jag och min familjen i Luxemburg, ett äventyr som skapat och format mig till den jag är idag. År 2013 flyttade vi tillbaka till Sverige och Nyköping där jag fortfarande bor än idag.

Jag har sedan hösten 2016 studerat på Handelshögskolan i Stockholm, på programmet Business and Economics. Jag pendlar alltså dagligen upp till storstaden, vilket konstigt nog har blivit en vardag i sig. Tanken är att jag ska flytta upp till Stockholm tids nog, men jag har ännu inte riktigt känt mig redo att lämna familjen och tryggheten.

Min familj består av mig, mamma, pappa och min lillebror Hjalmar (ofta kallad Hjalle). En familj som stöttar mig oavsett, alltid finns där och som konstant höjer mig. Sedan ett år tillbaka har jag varit tillsammans med Rickard, en superhärlig kille som alltid finns där. Han utbildar sig för tillfället till Jägarsoldat nere i Karlsborg.

Denna blogg kommer att handla om mitt vardagsliv som student och mina intressen; mode och inredning, men även mitt kämpande mot prestationsångest och rädslan över att inte räcka till. 

Likes

Comments