Make a Difference

Kände bara att jag måste dela denna video. Vi lever i en sådan underbar värld, det gäller bara att se den, uppleva den och bevara den så att våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn också kan få det. Titta och njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Skoltider

En helt vanlig torsdag var det och vi hade precis avslutat vår sena mattelektion när jag och ett par vänner bestämmer oss för att åka till en salsa klubb och dansa. Tyvärr som den yngsta personen i gruppen gick det inte så bra eftersom jag inte är 21. Dock hade vi det ändå rätt trevligt. Vi bestämde oss för att äta asiatisk middag istället (som var otroligt god) och sen kom ännu några fler vänner och joinade oss. Vi ville inte att kvällen skulle sluta så vi stack alla hem till mig där det blev spontan fest med en massa dans, musik och jag introducerade Aquavit och Punsch för mina amerikanska vänner.

Spring Break kom på tal och jag berättade att jag i helgen bara spontant köpt biljetter för en resa till Bahamas. Helt plötsligt är det är ny vän till mig som sätter sig vid datorn och köper biljetter han med. Det var en kul och spontan idé, men efter att alla gått insåg jag att jag inte alls var så glad över denna spontanitet. Jag insåg att vi aldrig hängt utanför skolan förut och att jag egentligen ville göra denna resa själv.

Som tur var träffades vi nästa dag och han insåg också att det gick väldigt snabbt alltihop. Vi kom fram till beslutet att han skulle avboka sina biljetter. Vi får hoppas att han gör det! Dock kände jag mig lite extra skyldig när jag bad honom avboka, för kvällen innan hade jag tyvärr också råkat få hans bil bort bogserad då jag inte vetat exakt vilka parkeringsplatser var för gäster och vilka som var för boende utanför min byggnad (har själv ingen bil här).

Vi får se vad som händer och hoppas på det bästa!


PS. Om ni äter på "Crave Mad for Chicken" här i Boston beställ "Mushroom Truffle". Super god vegetarisk sushi-rulle ;)

Likes

Comments

Skoltider

Nu har snart halva terminen gått och den har varit väldigt annorlunda från den förra. Jag studerar fortfarande i Boston och terminen började bra. Jag var entusiastisk, öppen och välkomnande till alla. Jag hade inte heller så mycket stress. Tog till och med tillfället i akt innan alla läxor och prov sätter igång på riktigt att på helgen följa med på en skidresa över dagen till Pats Peak som man kunde boka genom skolan. Det var härligt att vara på skidor igen då det snart har gått två år sen jag åkte sist på grund av allt annat resande. Det var inte den roligaste skidåkningen jag varit med om med väldigt korta isiga backar och inte ett så stort utbud, men det var bättre än inget. Breddade även mitt nätverk en aning då jag umgicks lite med andra studenter på bussresan.

Det var tur att jag åkte skidor den helgen, för direkt därpå satte det igång med full fart. Jag tar hela 17 credits denna termin med 5 kurser och hade knappt tid att varken sova, äta eller tänka. Jag var vid bristningspunkten när räddningen kom. Den var i formen av två snödagar då skolan var stängd och helgen förlängd. Jag pluggade varje dag ev den lång helgen och fick tillslut lite ordning på grejer. Strömmen av saker som måste göras tar aldrig en paus, men nu är jag i alla fall lite i förväg och det finns lite fritid här och där.

I tillägg till mitt redan fulla schema har även klubbarna på skolan vaknat till liv. Förra terminen då jag hade så mycket extra tid att jag blev rastlös var det ingenting som hände på skolan, och nu när jag inte har tid till mycket annat än skola börjar det hända saker. Det är så typiskt, men jag försöker i alla fall, både för att bredda mitt nätverk ännu mer men också för att det är roligt och viktigt att göra något annat än bara skolarbete.

Jag är ganska säker på att jag kommer att börja plugga någon annanstans i världen till nästa termin, men det kommer ändå att bli lite svårt att lämna detta ställe. Än ligger jag ibland vaken om nätterna och kastar argument för att stanna eller åka fram och tillbaka. Det är lustigt att jag ändå på något sätt har fastnat vid det här stället fast jag var så besviken när jag först kom hit. Det visar verkligen på att man ska ge saker flera chanser och låta tid gå innan man bestämmer sig. Dock börjar tiden dra ihop sig med bara tre månader kvar.

Likes

Comments

Skoltider

Det senaste jullovet var mycket väl behövd och jätte härlig. Dessutom var det ovanligt långt. Redan den 16:nde december hade jag mitt sista prov, den 17:de hade jag en julmiddag och den 18:nde åkte jag hem till Sverige för att spendera en hel månad utan läxor och prov tillsammans med vänner och familj. Det var en stund sedan som jag var hemma en längre period pga allt resande och det var ännu längre sedan som jag såg mina vänner eftersom när den ena var hemma, var den andra bort och vise versa.

Till julen hade vi lite släktingar och familjevänner och fick dessutom lära känna en ny "plastkusin". Vi såg Kalle Anka, hade julmiddag, tomten kom och sen var det våra egna paket som delades ut. Vi vet alla hur det fungerar med tomten, men tycker ändå om att låtsats som vi inte gör det. Dock som den äldsta dottern fick jag lite ansvar att se till att alla såg honom komma gående på gatan och välkomna honom in. Det var på gränsen att det blev total fail dock, för det hade råkat skickas två tomtar, men precis innan resten av barnen hann komma hade den ena försvunnit in genom porten. Pappa såg sen till att den andra inte också kom in.

I min familj har vi en liten blandning av svensk och amerikansk jultradition. Den 24:de är det släkten som firar men den 25:te är bara för oss i familjen. Vi har en mysig julfrukost delar ut klapparna som är bara för oss och blandar in lite julfilmer då och då (pappa är stor samlare på sådana). Det är ett heldags project som är super mysigt. Pyjamas hela dagen i vardagsrummet med rim-stuga, rester från julbordet marsipan och mer. Jag älskar denna tradition!

Några dagar därpå möter jag upp med min bästa vän Bianca för första gången på ett år och får dessutom träffa hennes brittiska pojkvän för första gången. Vi hade en mysig eftermiddag med skridskoåkning i Kungsträdgården, glögg, pepparkakor och en promenad genom gamla stan.

Sen blev det dags för nyår. Nyår är ett sådant där tillfälle som man har en massa förväntningar och drömmar om men som oftast inte går att uppfylla. Detta nyår var min familj och nästan helt utan planer, men det blev ändå riktigt bra när man tog bort de höga orealistiska förväntningarna. Det började med en lunch i spegelsalen på Grand Hotel med opera framträdande. Min morbror hade till och med flugit hit från New York för att vara med och uppträda. Det var ett mycket fint och roligt spektakel. Resten av min familj hade också skaffat ett rum på Grand bara över natten för att festa till det lite, så vi bytte sen alla om där och "snoffsade upp oss" inför kvällen. Det blev en lite lätt middag i baren och lämnade jag för att åka hem till Bianca för att för första gången i mitt liv spendera nyår utan min familj. Det var inte en super dundrande fest, men vi var ett gäng på 10-15 personer som hade det väldigt trevligt, såg fyrverkerierna vid Strandvägen och dansade runt lite.

Ett par dagar efter nyår kom äntligen snön som jag längtat efter så. Vi tog tillfället i akt och åkte ut till landet ett par dagar. Det var underbart. Vi åkte pulka, mini skidor, badade bastu, läste framför brasan och spelade monopol. Jag älskar att vara här. Det är så harmoniskt och lugnt och jag sover som allra bäst när jag är här. Inget stadsbuller, inga röror av papper som påminner om skolarbete och allt sådant, utan bara oss och naturen och lugn.

Snart därpå följde min yngsta lillasysters födelsedag. Familjens bebis fyllde hela 15år. Vi firade detta med att överraska henne med lunch på stan, Room Escape där vi skulle "råna en bank" och sen O'Learys där vi hade en 5-kamp med racerbilar, basket, skytte, golf och bowling.

Eftersom min andra syster tar studenten i år passade jag på och vi två åkte upp till Uppsala bara för en dag, besökte universitet och var sin vän som vi inte sett på länge. Senare åkte jag även upp till Luleå där jag besökte Bianca som studerar där och där tenta perioden precis avslutats, så det blev en riktig fest helg där jag fick uppleva det svenska studentlivet. Det var "tentacaps", snökrig, förfester och klubbande. Det var super roligt. Vi besökte också ett sådant där 360 trampolin ställe vilket jag verkligen rekommenderar till alla att testa.

Jullovet började dra sig mot sitt slut, systrarna började skolan igen och jag fastande i SKAM som jag introducerats till av min syster. Man blev lätt beroende av den serien, så jag är glad att det bara var tre säsonger. Jag lyckades dock ta mig igenom alla tre innan jag återvände till USA. Inte bara för att man blev beroende, men också för att den inte går att spela utomlands från SVT.

20 januari blev det sen dags att åka igen. Det var lite tråkigt att behöva lämna familjen som vanligt, men jag kände ändå att det varit ett bra och avslappnade jullov och att jag hade laddat upp med energi och kärlek inför ännu en termin.

Likes

Comments

Skoltider

Den 20 november 2016 skulle jag fylla 20 år. Eftersom jag nu studerar i Boston så skulle jag för andra gången i mitt liv (året innan i Sy Afrika var den första) skulle jag fira min födelsedag utan familjen. Det var även lite tråkigt att inte kunna gå ut och gå till systemet och allt det där som tillhör den stora 20:nde födelsedagen i Sverige, för i USA är det 21 som gäller. Ovanpå detta var den 20 november en söndag, så jag tänkte ha en liten fest med mina vänner den 19:nde in i natten den 20:nde. Men det blev inte en så dum födelsedagshelg i alla fall. Det var faktiskt en av de bästa och nu ska jag berätta varför.

Jag kom hem från skolan på fredagen, städade lägenheten, lagade middag och skulle precis lägga mig i soffan för att se en film när det knackar på dörren. Jag var riktigt förvånad och förvirrad, för det är nästan aldrig någon som knackar på. Jag tittar genom kikhålet, men ser ingenting. När jag öppnar dörren står det en resväska där. Det dar en liten sekund att fatta och sen kommer pappa ut från runt hörnet. Det var en underbar överraskning! Ett tillägg till det roliga var att jag hade chattat med mamma bara 20 minuter innan och allt hade varit som vanligt.

Vi gosade en massa och nästa dag hjälpte han mig att preppa för min fest och åka runt lite i Boston. Pappa har inte varit här sen han studerade på Babson för ca 20 år sedan. Vi fick också en leverans med ballonger och en en fruktkorg som mamma ordnat åt mig hela vägen från Sverige.

På kvällen sedan hade pappa tagit det på sig att checka in på ett hotell i närheten så att han inte skulle "störa" festen vilket var gulligt av honom, fast jag inte sagt något om det. Först dock gick jag på en "Friendsgiving dinner" (thanksgiving i förväg med vänner eftersom de flesta kommer att åka hem för Thanksgiving veckan därpå).

Min fest började sedan kring 21:30-22:00 tiden med svenskt tema (tyckte att det kunde vara lite roligt eftersom alla kommer från Nord eller Syd Amerika). När de kom in fick de ta en shot Akvavit med en bit sill. Sen var det lekar, dans, smörgåsbord och vid midnatt serverades tårta. Festen höll på till 4:15 då de sista gästerna gick hem förutom en som däckat på soffan och inte gick att flytta på.

På söndagen vaknar jag 10:20 av att det bankar på ytterdörren. Där står pappa med resten familjen på Skype på sin dator och alla sjunger för mig. Han hade med sig blommor och tårta! Killen som däckat på soffan (Felipe) ryker till men vaknar inte helt. Pappa hjälper mig att städa upp lite (hade redan städat en del innan jag somnat kvällen innan) och sen vaknar Felipe helt. Han säger hej, dricker en shot rom, tar en öl och går. Jag och pappa kunde inte hålla oss för skratt efter att han lämnat. Familjen kommer tillbaka på Skype sen när det är dags för frukost och presentöppning. Pappa hade tagit med sig presenter från familjen (till och med från farfar) från Sverige. Vi besökte sedan en Robot utställning på MIT, åt en snabb lunch och jag skämdes bort med massage och pedikyr. Vi kom hem för ett ombute och sen gick vi till "Empire". En mycket god och trevlig asiatisk restaurang. Vi lyckades till och med lura servitrisen att jag fyllde 21 och fick en MaiTai serverad i en ananas.

På Måndagen åkte pappa och besökte sin gamla skola med jag var i skolan själv och sen mötte jag upp två familjevänner för en fika. Efter handlade jag och pappa lite mat, lagade middag och åt tårta. Vi gosade och pratade i soffan. Jag sparade ner minnet av alla kramar för att klara resten av terminen utan dem.

På tisdagen gjorde jag breakfast burritos till oss och pappa visade ett dataspel som min lillasyster designat medan jag varit borta. Tyvärr blev det tid för pappa att packa och för mig att gå till skolan igen. På lunchen sen kom pappa förbi och sa hejdå. Det var tråkigt att han skulle åka så snart igen, men underbart att han kom hela vägen från Stockholm till Boston bara för att jag inte skulle vara ensam på min födelsedag. Jag är så otroligt tacksam och glad över att jag har en sådan kärleksfull familj!

Likes

Comments