Hej Igen min fina!

Idag kommer jag tyvärr sluta att blogga, då detta blir mitt sista inlägg! Varför jag kommer att sluta blogga är för att mina skolår är slut, äntligen! I detta inlägg kommer det att handla om yrke, vad jag vill bli och hur det ser ut för min framtid.

Nu har alla mina skolår tagit slut, då jag nu vill jag bara ut i arbets livet och tjäna pengar! haha
Jag har gått handel i 3 år och det har varit lärorika 3 år, det har hjälpt mig att få jobb på en klädbutik på JC som jag har nu jobba på i 1 år, och sedan har jag ett extra jobb på polarn & pyret, ganska komiskt eftersom jag skriver så mycket om barn. Dessa år som jag har framöver kommer vara otroligt roligt! Ser fram emot att bli VUXEN, att känna sig VUXEN. tjärna egna pengar.

Men till något annat, många elever under sina skolår, speciellt gymnasieåren är ju alltid en stor fråga vad vill jag bli? Vill jag bli något av detta som jag har gått, många tvekar och pluggar vidare, men det som är så otroligt skönt med detta är att jag verkligen jobba med det som jag går som inriktning.

Jag känner att att jag hör hemma som säljare och inte sitta vid det administrativa delen, men man ska aldrig säga aldrig. Men att sluta skolan är också jobbigt då man blir så otroligt bekväm i det man har, kliva upp gå till skolan göra uppgifter och sedan är skolan slut, med att vara ute i arbetslivet är något helt annat,

Men med detta vill jag säga tack för mig och hoppas att ni har lärt er något nytt om mina inlägg som ni kan lägga på mitten, så får ni ha en fortsatt bra kväll!


God Natt, JBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Nu tänkte jag att jagskulle skriva ok vart jag får mininspiration av barnkläder i många fall.

Den störstainspirationskälla är KappAhl som jag oftast köper mina barnkläder och till minavänners barn då jag tycker att dem har utvecklas sin barnavdelning med bättrekvalité och utseende på sina barnkläder.

Men sen har man socialamedier som påverkar en om hur sitt barn ska se ut och vad som är inne. MenInstagram, Youtube & Bloggar är ett annat sätt att hitta sin inspiration avbarnkläder.

Jag tycker att det ärfantastisk att det finns sociala medier att man kan gå in på KappAhl och följadem och se vad som kommer näst.

Jag är mycket för derasNewBie kollektionen för dem har även större storlekar så det passar även äldrebarn och inte bara nyfödda. 100 % ekologiska kläder!

Gå gärna in att kolla! 


KRAM J

Likes

Comments

En internationell miljömärkning för kläder och textil (sociala och miljömässiga krav). GOTS syfte är att hjälpa konsumenten välja produkter som är bra ur ett helhetsperspektiv med hänsyn till både miljö och socialt ansvar. GOTS tar hänsyn till odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Astma- och allergiförbundets märkning är egentligen ingen miljömärkning. Denna märkning av produkter ska ses som en vägledning i sökandet efter produkter som är bra ur allergisynpunkt. Mer information hittar du på Astma- och allergiförbundets hemsida.

Den Blå ängeln är Tysklands miljömärke. Det är det äldsta miljömärket i världen och har funnits ända sedan 1978. Kriterierna för denna miljömärkning tas fram av det tyska naturvårdsverket och är en statlig och frivillig miljömärkning, precis som svenska miljömärkningen Svanen.


Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning. Naturskyddsföreningens mål är ett samhälle i balans med naturen. Bra Miljöval är ett av våra verktyg för att nå det målet. Vår märkning gör att du kan välja de produkter som är minst skadliga för miljön.

Likes

Comments

Jag tänkte skriva lite om hållbarheten och miljö inomkläder, vilka miljö märken finns det osv.

Som ni alla vet så finns det kemikalier i kläderna vianvänder till exempel vi en process av färgning där är det vanligt att detanvänds giftiga kemikalier. Kemikalier används ofta vid blekning eller närtyget ska se slitet ut. Det kan ni tänka på nästa gång.

Påtio år har våra klädinköp ökat med nästan 40 procent, men vi lägger lika mycketpengar på kläderna nu som då. Idag köper vi 15 kilo textil per år ochperson. 4 kilo läggs i garderoben, 3 kilo lämnas till second hand och 8 kilohamnar bland soporna.

Det finns även ekologiska kläder om man inte vill köpakläder i vanliga butiker som har giftiga kemikalier i sina kläder, här ska jagge er några exempel på vart ni kan hitta ekologiska kläder.

www.Hildur.se Är en ekologisk webbshop

www.Lifehread.se Är barnkläder som är sydda i återbrukade textiler. 10procent går till SOS Barnbyar.

www.sverigeskonsumenter.se/stilmedveten Samlar tips, råd och information om hur en kan bli en merhållbar modekonsument.


Dessa är några utav dem som säljer ekologiska kläder sedanfinns det 1000 tals flera sidor.

En annan sak är att man handlar kläder som är begagnade texpå myrorna förstår ni vad vi hjälper folk och hjälper miljön att vi använder använda kläder. Istället för attslösa på vatten för att vi ska vara nöjda med våran t-shirt.

Här finns några exempel på hur mycket vi förstör miljöngenom att vi ska ha kläder.

1. Råvaror: bomull, ull, skinn, polyester, nylon – kläder kan bestå avmånga olika råvaror, vanligtvis är de blandade. Odlade material kräver storalandområden, gödsel och vatten och animaliska material kräver foder, land, ochvatten till djuren. Oljebaserade material förbrukar fossila råvaror.

2. Kemikalier: bekämpningsmedel, blekmedel och färg. Klädproduktionförbrukar en oproportionerligt stor andel av den totala användningen avjordbrukskemikalier och inte mindre än 25 % av den totala mängdeninsektsbekämpningsmedel.

3. Vatten: 7 000 liter, så mycket vatten går det åt attproducera en t-shirt.

4. Olja: 1 kg olja krävs för att producera 1 kg bomull.

5.Växthusgaser: att producera ett kg textil (bomull, viskos eller polyester)ger utsläpp på motsvarande 15 kg växthusgaser. Användningsfasen med tvättförbrukar energi och kemikalier (tvättmedel) och ger upphov växthusgaser.Slutligen ska klädavfallet transporteras till en förbränningsanläggning.

6.Rester i naturen: när kläder tvättas sköljs små partiklar bort medavloppsvatten. De kan passera reningsverket och hamna i havet. NärLänsstyrelsen i Göteborg tog prover på havsvattnet fanns de stora mängdermikroskopiska partiklar från textil, såväl syntetiska som naturliga. Eftersommikropartiklar kan binda miljögifter finns en oro över att de förgiftar fiskoch andra djur i havet.

Likes

Comments

Idag ska jag prata väskor till barn, jag tycket att allas

barn borde ha en ryggsäck då det är otroligt bra för ryggen att den blir en bra

balans i ryggen och man blir stabil.

Varför jag tycker att man ska ha det är att lätt att plockai finns mycket utrymme, bra för ryggen och dem är snygga! Det finns otroligt mångaolika ryggsäckar i olika former och

färger, men jag tänkte uppskatta fjällrävens ryggsäckar.

Då dem tänker på alla som barn till vuxna.

Varför jag inte tycker man ska ha axelremsväska när man ärbarn är att det kan bli en belastning på ena sidan av axeln och man går snettmed ryggen och där av blir det en belastning på ryggraden då man oftast gårsnett med ryggen för det blir för tungt!

Håller ni med?

Varför kan man undra? Just för att dem har ryggsäckar iolika storlekar för dem små till dem stora. Fjällräven är ett känt märke som är svensk företag som tillverkarframförallt friluftskläder. Fjällrävenär främst känd för deras ryggsäckar.

Fjällräven grundades av Åke Nordin 1960.

Klicka gärna in på http://www.fjallraven.se

Likes

Comments

Vad är sociala medier?

Sociala medier är det största nätverket vi har just nu. Detär där vi ser och hör saker om vad som händer jorden runt.


Men sen så finns det också regler inom sociala medier tex: Youtube som är enotroligt stort nätverk.
Där finns det väldigt många lagar och regler som säger vad man får göra och vadman inte får gör.


Tex: En stor sak som hände nyss var att Youtube tog bort massa videos som hadeYoutubers som hade massa sponsrade videos som hade marknadsfört fel och där avplockade dem bort dem. Dem hade helt enkelt gått mot reglerna som Youtube harnär man ska lägga ut.

Även SVT gjorde också ett reportage som dem även tog upp hurman ska få marknadsföra sig på sociala medier.

Här nedan kommer jag sammanfatta olika punkter gällandesociala medier inom marknadsföring/ reklam från konsumentverket.

· All den marknadsföringen omfattas frånmarknadsföringslagens bestämmelser.

· En av dem grundläggande regeln imarknadsföringslagen är att mottagaren av marknadsföringen ska ha en genast ochenkel marknadsföring som ska kunna identifiera just som marknadsföring.
Det ska vara tydligt vem som ligger bakom marknadsföringen, vilket företag sommarknadsför, får sin sina produkter eller verksamhet att bli marknadsförda.

· En annan lag är om man får betalt eller på någotannat sätt får pengar. För att ta fram lyfta fram ett företag eller produkt skadet alltid tydligt markeras som marknadsföring.

· Om man inte följer marknadsföringslagen ellerbryter mot ett krav kan man bli få betala ett visst penningbelopp eller blidömd i domstol.

· Och man ska aldrig uppmana minderåriga att köpanågot.

Man har verkligen fått en uppfattning omhur tydlig man måste vara om man ska marknadsföra något, produkt, företag.

TÄNK alltid vad DU lägger upp om det är envideo eller en bild.

Likes

Comments

Hej igen!
Nukommer det vara en barn mässa som kommer att hålla igång 18 mars till 20 mars2016

Denna barn mässa kommer det vara massor av utställare, shopping till mässpriseraktiviteter, underhållning råd & tips för gravida, föräldrar & barn.

Där det kommer vara 100 olika företag & organisationer som ni kommer fåchansen att träffa under en helg. Barnmässan har öppnat dörrarna för 12 gången 2005 var den första mässan dem hadebarn mässan. Barn mässan samlar även in pengar till behövande barn just nu hardem samlat in 874 560kr

Dennamässa är mer riktad till ny bliven familj som skulle vilja ha tips, råd &inspiration. Så klart för allmänheten även.

kika in på länken nedan för mer info:

http://www.barnmassan.se

En annan mässa som är två gånger om året är FORMEX MÄSSAN! Denna mässa är i januari & augusti där folk från olika företag kommer dit och visar upp sina produkter och vi inköpare & företagare går runt och kollar och köper in saker till sina företag!

Formex är in otroligt stor inspiration källa där det finns otroligt mycket av allt! då det finns företag som säljer t.ex.. barnkläder/dockor när man går och kollar vad som finns där så ser man även vad som kommer komma ut i höst och gör att DU kan köpa in och sälja det i din butik.

För mer info:

http://www.formex.se

Likes

Comments

Jag tänkte i detta inlägg skriva lite olika yrken inom barnmorska.

Hur coolt är det inte att vara en barnmorska? har alltid varit min dröm! Barnmorskutbildning finns på 12 ställen i Sverige. Det tar ungefär 4,5 år att bli utbildad som barnmorska. Att vara barnmorska eller något annat inom det, tycker jag att det är "inne" med att vara utbildad till de. Det var för något år sedan om jag inte minns fel, så ville alla bli barnmorska och nu är det inte många som vill bli det, tråkigt eftersom vi behöver dem! 

Hur coolt hade det inte varit om man kunde gå en linje som gör att man få lära sig hur man syr kläder till nyfödda barn, att det finns en barnmorska som sitter på lasarettet och syr kläder till ett bebisar. 
Att man får för beställa dem.  Och man väljer precis som man vill att sitt barn ska ha på sig när det äntligen har kommit ut?  kanske det blir den nya trenden som kommer starta?

Vad tycker ni om den idén? 👶

 ​Eftersom barnmorska är ett stort område, så kommer jag skriva ner lite olika exempel på vad man kan vara inom barnmorska! hoppas att ni kanske kan hitta något som ni skulle vilja bli.

*Barnmorskor arbetar inom mödrahälsovård och förlossningsvård, på BB med eftervård och med amningsrådgivning.
*Gynekologi på vårdavdelningar och mottagningar,
*Abortvård & preventivmedelsförskrivning och på ungdomsmottagningar.
*Barnmorskor är också verksamma inom fostermedicin och ultraljudsdiagnostik och vid utredningar och behandling med assisterad reproduktion teknik.

Sjukhusen behöver oss
Så nu tycker jag att vi alla ska ut och utbilda oss till barnmorska! eller vad säger du?
😉

Likes

Comments

FROZEN SNOW MOTO ZIP

Som alla vet så är filmen Frozen en av dem mest tittande filmerna som barn tittar på, så varför då inte köpa Olof bob i vinter? 🎅
(Den är till för 6-12 år)
kika in på toysrus

FISHER-PRICE Laugh & Learn Smart Stages skoter

Denna skoter har inlärningsaktiviteter.

Jag kan tycka att denna inlärning som barnen kan få av denna skoter är fantastisk, att man kan lära sig genom att välja vilken inlärnings nivå man vill att sitt barn ska ha av att barnet åker runt på den, ökar inlärningsförmågan! Här nedan finns det lite information om denna skoter!

Hoppas att du blir lika sugen som jag blir att köpa denna till ditt barn.

FRISHER-PRICE Laugh & Learn Smart Stages-skotern har Smart Stages-teknik som ger dig möjligheten att anpassa skotern så att den passar den fas som just ditt barn befinner sig i. Du kan också välja mellan tre olika inlärningsnivåer med hjälp av knapparna, som aktiverar mer än 50 pedagogiska fraser, sånger och ljud. Utforskningsläget, som passar från 12 månader, hjälper barnet med de första orden och väcker nyfikenheten med ljud samtidigt som uppmuntringsläget, som passar från 18 månader, innehåller frågor och enkla instruktioner. Och sist men inte minst stimulerar fantasiläget, som passar från 24 månader, fantasin och uppmuntrar till tidigt rollspel. Nu är det bara att ge nyckeln till barnet och börja åkturen!

Som det även står så är denna leksak riktad mot 6- 24 månaders barn!


MINIONER

stor figurkudde

Varför inte köpa en stor MINIOR figur kudde till sitt barn där kan jag tänka mig att ha en sådan stor MINIOR i sängen kommer göra att barnen kommer känna sig trygga när det är dags för sömn.

Då miniorerna är kända för att jaga skurkar i sina filmer!
Figurerna är mellan 53 och 65 cm höga

Denna julklapp passar till alla åldrar! 

Hoppas att du fick några tips på vad du kan köpa till dina barn i julklapp!


God jul & gott nytt år
🎄🎁🎄

Likes

Comments

Som många vet så är polarn&pyreten dyr klädbutik för barn med en bra kvalité som alla vet och känner börjar det dra mot det kalla här i Sverige. Då vi alla börjar klä på oss lite mer tjockare kläder.

Då jag hade valt denna overall som har så många funktioner som jag skulle vilja klä mitt barn i. En dyr overall men mycket av allt. Denna overall är en förstärk vind- och vattentät overall med andningsförmåga med De hel tejpade sömmarna gör plagget vattentätt, Extra förstärkt tyg på armbåge, knä, säte och benslut. Dragkedjan har ett skydd högst upp för att inte skava mot haka och kind och täcks av ettstormskydd som ytterligare skyddar från kyla och snö. Avtagbar huva som fästsmed tryckknappar. Om barnet fastnar med huvan så släpper knapparna så att barnet inte riskerar att skadas. Då jag kan tycka att denna overall har de funktioner som man oftast har problem med. 

Polarn o. pyret är känd för deras unika rand som var den första kollektionen som lanserades 1975 då föddes
P & P.

Det var Katarina af Klintberg och Gunila Axén som från 1976 verkade under namnet Polarn O. Pyret AB och utvecklade ett eget koncept baserat på egen design. Där ingick t-shirts, collegetröjor, byxor och jackor i manchester samt naturligtvis den storsäljande långkalsongen. Färgerna var rött, blått, grönt och brunt – och randigt, givetvis.
Vad polarn o. pyret hade för satsning var kvalité och en vision att ta fram naturmatrial och bättre passform för barnets bekvämlighet.

Likes

Comments