Hellu, kände att det var dags att göra ett inlägg!
Igår började jobbdagen med stretching. Jag fick hålla i stretchingen för första gången och det gick faktiskt bra,det är svårt att göra alla övningar framför alla medans man ska stå och snacka!!! " now we put the arm in front of us slowly and don't forget to breath" osv...

Efter passet gav Samantha mig beröm och sa att hon var stolt. Detta gjorde alltså min dag och jag gick runt med ett leende på läpparna. Jag höll även i vattenpolo själv på eftermiddagen. Det är två lag i vattnet som ska kasta en boll och försöka göra mål. Det gick bra.

Samantha sa sedan till mig att det bästa man kan göra som en praktikant är att alltid säga " I can try to do it" varje gång hon ber mig göra något som ej känns bekvämt så säger jag alltid att jag kan försöka. Så här
Fick jag beröm igen och det gjorde mig så glad.

På kvällspasset var det facepainting. Det är så svårt för man måste vara stadig på handen när man målar i barnens ansikte. Jag gjorde bara simpla saker som hjärtan, stjärnor och blommor. När barn ville ha stora fjärilar i hela ansiktet så fick Samantha sköta det.
Jag har nu fått lite målarfärgar och en pensel till mitt rum så Samantha vill att jag ska öva på olika saker till facepaintingen. Jag har aldrig varit bra på att pyssla, hjälp!!! Haha

Idag höll jag i waterdart själv. Man kastar några saker i vattnet och får poäng. Jag spelade detta med 8 st brittiska pojkar i 13 årsåldern. Jobbigaste aktiviteten hitills!!!! Dom ville knappt lyssna, jag skrek hela tiden " you have to move, it's not your turn" det var hopplöst, men det gick och det var så skönt när spelet var över.

I animationen så är det ju vi som lär känna gästerna bäst av alla avdelningar. Det är ibland helt underbart, då gäster nästan kommer fram nästan dagligen " tack så mycket och lycka till med din praktik, vi åker hem ikväll" så fort folk ser att man har animationskläder på sig så hälsar dom, det är riktigt kul. Detta jobb är kul när du lärt känna folk och kan stå och kallprata. Men när det mest är nya gäster så har man ett tuff utmaning att lära känna nya gäster, det är inte så lätt än tycker jag.

I morgon är jag ledig och då ska antagligen jag, Shahla och vår spanska vän Arancha hyra bil och åka upp lite i bergen och till fina stränder som los gigantes.

Chao /Fanny

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Fanny
  • 1 readers

Likes

Comments

Hola hola.

Ännu en dag har gått här i Teneriffa och det känns helt ofattbart att vi snart varit här 1 av 3 månader. Igår kväll mötte jag upp Linda lite spontant efter jobbet, vilket var jätte mysigt. Lovisa träffade oss en stund också, tycker det är så skönt att bo relativt nära.

Jobbdagen idag flöt på och gick hyfsat fort tills det var dags för siesta, det enda som kändes sådär var att Federico som jag jobbar med alltid har något och kommentera. Det kan vara alla möjliga saker och vissa saker leder bara till press, ibland känns det som om han glömmer att jag är praktikant och knappt varit där 3 veckor.

Som Shahla skrev så tvättade vi på siestan och köpte hem nödvändiga saker till rummen. Men denna gång på Santa Maria och inte på Costa Adeje, det är billigare där men vi kände inte för att gå såpass långt. Dessutom fanns det två tvättmaskiner här vilket var perfekt, då tog det inte lika lång tid. Efter tvätten var klar var det dags och jobba igen, som vanligt är det minidisco och jag tar hand om det just nu. Jag fick ta hand om det förra veckan också då Fede var sjuk, nu känns det rätt kul och stå där framme nu när det är mer barn. Efter jobbet pratade jag en stund med mamma och tog en välbehövlig dusch efter denna arbetsdag.

Juste!! Innan jag gick hem så pratade jag lite med en kille som säljer smycken vissa dagar på hotellet, han tyckte det var småkul hur jag får springa fram och tillbaka för att kommunicera med de som ska medverka i kvällens show. Så till slut frågade han om jag gillar pärlor (pärlörhängen), jag sa självklart ja och kollade lite. Han bad mig välja ut de örhängen jag tyckte om mest, men det var så mycket att jag inte kunde välja så då väljer han ett par åt mig, tar bort prislappen och ger dem till mig. Jag blev så chockad men ändå så glad. Mitt ena örhänge försvann dessutom igår så det var ju "tur".

Nu ska jag försöka sova och få krafter till morgondagen, godnatt kära läsare!

  • Julia
  • 11 readers

Likes

Comments

Halooooo... ligger på rummet och kollar på serier. Tjejerna jobbar just nu så har inget annat för mig. Igår så fick jag tillbaka min hosta efter två veckor. När vi åkte ner hit till Teneriffa så hade jag jätte kraftig hosta i 2-3 veckor, tappade rösten och hade rygg smärtor. Bestämde mig för att vila igår och stanna hemma från jobbet men var tvungen att besöka sjukhuset Quiron för att få intyg, då man inte får frånvara från praktiken utan intyg. Fick ta prov, och det visade sig att jag tydligen har bakterier. Fick iallafall antibiotika som jag ska ta i några dagar, så förhoppningvis blir allt bättre snart. Ännu bättre nu när man vet vad felet är.

Idag vaknade jag vid kl. 6 för att ta mig till jobbet, återigen jätte kallt och mörkt haha... låter som väder prognosen just nu :'D När jag slutade så skyndade jag mig hem, väntade på Fanny och Julia som skulle ha sin siesta. Vi hann tvätta och torka alla våra kläder, köpa nödvändiga saker och fråga angående uthyrningen av bilen. Ska dit imorgon igen med Arancha för att slutföra dettaaaa. Är lediga imorgon och på fredag så lär väl hitta på något under dessa dagar.

  • Shahla
  • 27 readers

Likes

Comments

Buenas diaaaaas!

Igår kväll drog jag, Shahla och Fanny till en uteservering för att äta då vi som vanligt är hungriga hela tiden. Det blev "La Flaca" och det var välbehövligt efter vår lilla städning innan. Sedan blev det bums i säng när vi kom hem.

Just nu sitter jag och har liten rast på jobbet efter lunchen, känner mig hängig idag men jag ska kämpa mig genom dagen. Min förkylning är på väg tillbaka och hostan smyger fram med jämna mellanrum. Federico är iallafall tillbaka idag och det känns ändå skönt, han har hållit aktiviteterna än så länge medan jag har klippt ut nya skyltar till aktiviteter och plastat in dem. Det har varit jobbigt men det har ändå varit skönt att bara sitta ner och göra detta. Idag fick jag även träffa nya praktikanten i receptionen, har träffat henne en gång tidigare när jag träffade Teresa. Ska bli kul och lära känna henne, hon verkar super trevlig och känns skönt att inte behöva vara den enda praktikanten haha.

Efter lunchrasten ska jag fortsätta klippa ut och plasta in aktivitets-skyltarna. Vet inte riktigt vad som händer på min siesta, blir kanske stranden eller något liknande. Får se vad dagen har och erbjuda helt enkelt.

Likes

Comments

Helooooo! Igår fick jag sluta en halvtimme tidgare men kom ändå hem den tiden jag brukar göra efter T2 passet, för jag typ kröp hem. Väl hemma så börjar knackningar till Fanny på andra sidan väggen, det hela slutar med att jag knackar på hennes dörr och vi alla sitter samlade, jag, Julia och Fanny. Blev såååååååå glad igår då jag upptäckte (låter som Columbus just nu) att vi äntligen hade fått wifi till våra rum, vet ej om det är just denna vi ska ha, eftersom att den inte når ut till alla rum. Men är så sjukt glad just nu.

Började halv fyra idag, tiden fram till dess spenderede jag med Julia hos friören på vårt hotell, hon skulle klippa och slinga håret, så höll henne sällskap, även Fanny kom och joinade oss under hennes lunchrast.


Likes

Comments

Hallihallå!

Idag hade jag min lediga dag vilket var så skönt!! En stund efter jag vaknat gick jag ner och köpte en lätt frukost för att sedan förbereda mig inför min frisörtid klockan 12. Fick både sällskap av Fanny och Shahla hos frisören, Shahla började vid 15:30 och Fanny hade "mini siesta" som jag kallar det. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om resultatet då jag blev väldigt blond och blev inte riktigt som jag tänkt, men efter någon tvätt och nån dag kanske jag tycker om det bättre. Allt handlar om att bli van. Jag har tyvärr ingen bra bild på håret just nu, men de kommer upp inom snar framtid.

Efter frisören var jag på rummet och tog det lugnt då ingen var ledig och vi har upptäckt hela området känns det som, så finns ingenting nytt och se direkt. När Fanny fick sin siesta vid 4 gick vi och åt toast och smoothie till, var så gott men ledde till att man inte var hungrig vid middagen sen. Det bästa som hänt denna dag förutom Bajens vinst (4-2!!) måste ha varit den kopp med kaffe vi tog efteråt, har inte druckit kaffe en enda gång här i Teneriffa så blev en sån varm känsla i kroppen av lycka. Lyckorus.

Sedan vid 20:00 var det dags för jobb med Olga, det var hennes sista dag idag som vikarie vilket faktiskt kändes lite tråkigt. Jag tyckte om henne, hon var rolig, bra med barnen och hjälpte till väldigt mycket samt att jag förstod hennes spanska väldigt bra. Jag höll i minidiscot själv igen då Federico fortfarande inte är här, idag kändes som den bästa kvällen av minidiscot när jag hållit i det själv. Det var mer barn, mycket föräldrar som kollade och log, de hängde med och tyckte det var kul. Då känns det som om man har lyckats. Det är verkligen kul och se hur mycket jag har förändrats på denna korta tid, ca två veckor. Börjar bli mer självständig och klara av mer, det är en bra början på något nytt och jag känner mig stolt över mig själv vad jag åstadkommit hittills.

Likes

Comments

Alla tre hade bestämt sig för att gå lägga sig hungriga och försöka ignorera hungern och sova istället, det gick bra till en början innan magen började kurra och "krampa". Ni kan förstå hur glad jag blev när Shahla skrev att hon skulle ut och köpa något (!!). Vi gick mot burger king som egentligen ska stänga vid 01, men när vi kom fram var det stängt och vi fortsatte kolla i närheten men vi hamnade ungefär vid shoppingcentret nära oss. Det var inte jätte gott men känslan att få något i magen och bli mätt var det som behövdes. När vi väl satt och åt fick vi "entertainment" av fulla engelsmän, det var det roligaste jag sett på länge. Det är så kul när du själv är nykter och ser fulla människor, blir verkligen underhållning på hög nivå. Nu är vi allafall hemma och jag ska försöka sova innan klockan slår 02. God natt.

Likes

Comments

Idag började dagen som vanligt med yogan. Vi hade inga gäster så Samanta passade på att gå igenom alla övningar med mig och berättade hur jag kunde förklara. Så småming om ska jag hålla i allt själv.

Samantha är en riktigt bra handledare. Hon tvingar mig att göra allt och hon sätter höga mål och ibland vill jag bara säga åt henne att vara tyst. Men utan henne hade jag inte tvingat mig själv att prata med folk i svåra situationer. Hon är väldigt rolig och snäll. Hon går runt och dansar/sjunger och vi pratar om saker untanför jobbet också.

Den tuffaste utmaningen var idag när det inte blev någon vattengympa. Då skulle vi gå runt och prata med folk spontant. Det kändes väldigt konstigt och jobbigt att gå fram till folk som ligger och solar!

Jag höll i spelet Sjoelen och waterdart själv utan att Samantha var där. Jag börjar bli mer självständig. Jag är alltid nervös innan aktiviteterna men känslan när jag känner att jag klarade av ledarrollen bra är obeskrivlig! På sjoelenspelet var det några danskar som spelade, jag förstog faktiskt dom och dom mig så under hela spelet pratade jag svenska, det var superkul!

Ikväll höll jag i minidiscot själv också. Det var många barn idag, kanske 10-12 stycken. Det var kul och svettigt.

Det är två killar som jobbar i baren ( minidiscot är på dansgolvet i baren) dom är alltid jättesnälla mot mig. De försöker lära mig mer spanska varje dag och ibland när jag ska börja kvällspasset och kommer in i baren så har de gjort en cocktail som står och väntar på mig, hur gulliga?

I morgon ska jag upp 07.30... Godnatt
/Fanny

  • Fanny
  • 106 readers

Likes

Comments

Buenas noche!

Som rubriken lyder var det sista dagen innan min lediga dag i morgon. Ska bli så skönt att äntligen få vara ledig, synd att det inte var två dagar i rad som det brukar vara men jag får iallafall vara ledig. Idag fick jag börja vid 12 istället för 11 då Patricia tyckte att jag varit duktig som tagit hand om minidiscot själv, vilket var underbart. Vi hade bara aktiviteter för barnen idag för att det skulle bli enklare för mig och Olga, så dagen bestod av måla, leka med lera och sjoelen. Efter jobbet träffade jag på Fanny i receptionen och bestämde mig för att följa med på hennes springtur, är mycket skönare och springa här med utsikten över havet. Efter springturen möttes vi upp vid 7 för att äta middag och det kändes som en dröm. Vi brukar oftast få pommes frites och en torr köttbit, men idag var det nachos, pizza, chili con carne och bläckfisk.

Minidiscot gick fort då jag började 20:00 med att fixa inför showen, 20:30 började allt och 21:00 började Kaly som sjöng livemusik. En halvtimme senare fick jag gå då jag ska jobba en halvtimme i morgon på minidiscot när jag egentligen är ledig. Det var skönt och höra av Patricia att man ser på mig att jag börjar bli mer bekväm och känna "det här klarar jag".

I morgon ska jag till frisören vid 12-tiden för att klippa och slinga håret, är lite nervös men mest exalterad. Efter frisören ska jag nog gå till stranden om det är fint väder, ingen annan är ledig i morgon tyvärr så är ganska tråkigt. Vi får helt enkelt se vad dagen har och erbjuda.

Likes

Comments

Buenos tardeeeee!
​Igår hade jag kvällspasset igen med tysken Oliver, denna gång var det 8 snabba timmar. Det var många incheckningar på en och samma gång. Jag fick sluta en halvtimme tidigare än vad jag brukar, vilket ledde till att jag stötte på Julia i receptionen där vi bor. Hon skulle iväg för att träffa Linda, Lovisa, Theo och Filip vid strandpromenaden så jag hakade på även fast jag var som en säck potatis. Alltid kul att hänga med de andra, även om vi ses väldigt ofta så saknar man alla oavsett. Idag på morgonen var det dags för housekeeping att städa våra rum, men eftersom jag städade mitt rum själv här om dagen så sa jag att det inte behövdes. Bytte bara mina sängkläder och handdukarna, och fortsatte sova vidare eftersom att jag började kl. 15.30 idag. Just nu sitter jag i receptionen och har fått lov att använda datorn medans jag inväntar på incheckingar eller att gäster bara allmänt kommer om de har frågor. Jobbar samma tid två dagar till, på onsdag har jag morgonpasset, och på torsdag och fredag är jag ledig.


Likes

Comments