Header

Hej på er! Vad gör ni idag?
Vi har tagit en promenad i kylan och nu ligger vi i soffan och tittar på Stranger things på Netflix. Ni ser Chessies position ovan, ganska avslappnad haha :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänk att man kan tycka så mycket om en annan varelse. Jag är uppväxt med massor av olika djur och har såklart älskat alla villkorslöst men det är något speciellt med att köpa sin första egna hund. Inte en enda dag passerar utan att jag tänker på hur mycket hon betyder för mig och vad jag skulle offra för hennes skull. Jag kunde aldrig föreställa mig att hon skulle ge mig så mycket varje dag och dessutom bli ett så stort intresse som hon har blivit.

Visst är det jobbigt att ha hund och det är absolut tråkigt att missa saker i brist på hundvakt, igår hade vi AW på jobbet men jag var tvungen att gå mitt i musikquizet för att Chessie var ensam hemma. Men det är så värt det när jag kommer hem och möts av världens gladaste hund som visar med hela kroppen att jag är det bästa hon vet. Jag väljer henne över alla andra aktiviteter i världen och har märkt att det är svårt för folk som inte har djur att förstå det. Jag kan dock leva med att folk tycker jag är knäpp, Chessie är min bästa vän och dessutom en familjemedlem och jag skulle aldrig se på henne som "bara en hund".

Vet inte riktigt var jag ville komma med det här inlägget mer än att berätta hur mycket jag älskar världens bästa Chessie och hur trött jag är på att behöva förklara för folk att hon är mer än bara en hund. Hon är en livsstil som jag inte ångrar för en sekund att jag valde.

Upplever ni andra att folk i er omgivning har svårt att förstå relationen ni har med er hund?

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om det här med att ha hund och ett heltidsjobb där man inte kan ha hunden med sig. Det är ju inte alltid så lätt att veta var man ska göra av sin hund och särkilt inte om man har en hund som inte trivs på vanligt hunddagis.

Jag är en ganska neurotisk människa som har lätt för att oroa mig och som hellre är onödigt försiktig än råkar ut för tråkiga saker. Därför skaffade ju jag en Pet Kit (läs mer om den HÄR) för att kunna se hur Chessies aktivitetsnivå varit när hon varit hos vår dagmatte. Jag minns inte om jag berättat det här men det visade sig att Chessie en dag inte varit ute på någon promenad, dagmatten sa att de visst varit ute men bara en snabbis då det regnade men jag hade ju bevis för motsatsen. Sjävklart blev vi förbannade och lämnade aldrig Chessie där igen.

Sen för någon vecka sedan läste jag ett inlägg i en Facebook-grupp som gav mig kalla kårar, det är en grupp där man kan söka och hundvakt och det var någon som lagt in en printscreen på vår gamla hundvakts profil tillsammans med en varning och en länk till en nyhetssida. Artikeln berättade att hon haft ansvaret över en tjejs hundar under tiden tjejen var på semester, och hon ska då ha lämnat dem ensamma tillsammans med hennes egen hund och en katt i lägenheten i flera dagar. Vem gör ens så?!

I artikeln stod det att tjejen som ägde hundarna känt visst tvivel men då hennes hundar alltid varit glada när de kommit dit så ignorerade hon magkänslan och lämnade dem ändå. Exakt samma sak var det för oss! Om vi inte haft aktivitetsmätaren hade vi förmodligen lämnat Chessie där fler gånger, jag får ont i magen när jag tänker på att det kunde varit vår hund. Ångrar också lite att jag inte varnade andra för henne efter vår upplevelse men godtrogen som jag är så antog jag att det ändå var en engångsföreteelse och lite bristande omdöme. Kunde aldrig ana att hon var en komplett galning.

Det som hände var att grannarna noterade lukt från balkongen under och därför ringde polisen som bröt upp dörren och hittade de övergivna djuren. Ingen av dem hade tagit någon större skada och alla ska idag må bra. Det stod inget namn i artikeln men omständigheter gör att jag är säker på att kopplingen mellan henne och artikeln stämmer. Däremot kommer jag såklart inte gå ut med några uppgifter här och inlägget är sedan länge borttaget ur Facebook-gruppen.

Poängen är i alla fall att jag verkligen rekommenderar er som har er hund hos någon annan att skaffa en aktivitetsmätare (adlink), att lita på er magkänsla och om möjligt att ha er hund hos ett registrerat företag då jag anser det vara säkrare. Situationen i Stockholm är ju rätt svår och jag är så tacksam att vi äntligen hittat ett fantastiskt hunddagis som fungerar perfekt för oss med personal som jag litar på till 100%.

Hur gör ni andra som inte kan ha era hundar med er dagtid?

Likes

Comments

Köpte nytt hundgodis häromdagen, lammlunga och vildsvinskött. Lammlunga har jag köpt förut och den gillar Chessie och vildsvinsköttet fick också godkänt, det var superlätt att dela i mindre bitar också vilket är superbra för då kan jag ha det som träningsgodis.

Jag köper nästan alltid hundgodis från Pommy's, helt okej pris och så naturligt som möjligt. Gillar också Arken zoo's egna varumärke med torkat godis.

Vad ger ni era hundar för godis?

Likes

Comments

Här kommer ett tips på en bra sökövning för er som kör mycket godissök och vill göra det lite svårare för era hundar, börja gömma på olika höjdnivåer. Antingen kan ni göra som jag gjort på bilden och trycka fast godisar i barken på ett träd eller så kan ni lägga godis ovanpå större stenar, stubbar och så vidare. Det här är ett utmärkt sätt att koppla ihop godissök med balansträning och därmed göra det dubbelt så jobbigt för din hund, alltså perfekt träning om du vill att hunden ska bli trött och kunna slappna av.

Att tänka på är att inte göra det för svårt i början, om din hund inte är van klättrare kan det vara bra att börja med att gömma nära marknivån. Dels för att den ska förstå att den ska söka högre än bara på marken men också för att den inte ska skada sig i sin iver att få tag på godiset. 

Innan man låter sin hund klättra högt och sträcka sig långt bör man träna kontrollerat för att se till att den har bra kroppskontroll och inte rör sig för snabbt och klumpigt. Man ska alltid ha sele och en fördel är om den har ett handtag så man kan hjälpa hunden upp och ner vid behov. Det är viktigt att den ser var den sätter tassarna och inte bara flyger fram i sin jakt på godis :)

Likes

Comments

Godmorgon!

Tänker att vi startar dagen med ett klipp på världens gladaste Chessie. Filmen är från i lördags när vi var ute och gick på golfbanan och Chessie fick göra det hon gillar bäst - springa lös, rulla sig i sand, nosa och bara vara en hund helt enkelt.

Ha en fin tisdag!

Likes

Comments

Ni får ursäkta den fruktansvärt dåliga bilden, den är tagen i skenet av en pannlampa med min iphonekamera, men titta vad Chessie kom bärandes på när vi var ute på kvällsrundan! En duva dubbelt så stor som hennes huvud haha.

Hon var inne i skogen hur länge som helst och precis när jag tänkte att jag nog måste gå och hämta henne kom hon trippandes, hon var rätt långt bort och det var ju kolmörkt så såg inte vad hon bar på förrän hon kom fram och släppte den framför mina fötter. Duvan var ju uppenbart död och saknade huvud så hon måste ha snott den av en räv eller kanske en stor katt?

Det känns lite äckligt men mest fascinerande att vår hund som aldrig hämtar eller bär varje sig pinnar eller leksaker helt plötsligt har gått och blivit en apportör. Kanske en ny karriär att satsa på ;)

Likes

Comments

- Chessie älskar äpple och päron och tigger supermycket när man äter det

- Jag fick mitt första husdjur när jag var 5, en katt som jag döpte till Rosa.

- Chessie skulle egentligen heta Nessie efter Loch Ness odjuret men jag lyckades inte övertala Andreas så därför blev det Chessie som en kompromiss.

- Jag ville egentligen bli veterinär men betygen räckte inte till så var tvungen att lägga den drömmen på hyllan.

- Chessie sover alltid mellan oss i sängen och snarkar som en liten gris. Hon är dessutom sjukt morgontrött och går inte upp tidigare än hon behöver.

- Jag är otroligt lättskrämd och rädd för det mesta, speciellt spindlar, björnar och mörker.

- Chessie är också livrädd för det mesta (kanske därför vi kommer så bra överens haha) men så fort vi kommer in i skogen är det som att hon blir en annan hund.

- Jag är vad man kan kalla ett kontrollfreak som mår dåligt om för många saker i mitt liv är i oordning. Viker mina underkläder efter färg och skriver to-do listor för allt.

- Chessie är otroligt snäll och hon förstör aldrig någonting. Däremot hände det förut att hon tuggade hål på hörn av saker, bland annat vårt duntäcke och överkast. Numera blir det dun överallt varje gång vi bäddar rent.

- Jag älskar mat och äter i princip allt förutom blodpudding. Har alltid varit en allätare och när jag var liten var mina favoriter inlagd sill, spenatsoppa och ostkaka.

Likes

Comments

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om tre raser jag inte skulle vilja ha (ni hittar det HÄR) och idag kommer uppföljaren om tre raser som jag VILL ha och varför. Just nu kan vi inte ha mer än en hund men drömma kan man ju.

1, Gatukorsning - vet att det kanske inte klassas som en ras men jag vill supergärna ha en till adoptivhund. Allra helst skulle jag vilja åka ner till Spanien och hämta hem en själv men det får bli i framtiden i så fall. Man kan ju också ta en från en svensk organisation, till exempel Hundstallet, om man hellre vill det.

2, Boxer - egentligen är det inte alls min typ av hund men av någon anledning älskar jag boxern som ras och skulle hemskt gärna vilja ha en. Gillar att de är energiska och alltid har bus i blicken, plus att de har så söt ansiktsform. Har tidigare skrivit att jag inte vill ha en trubbnosig ras men som jag förstått det räknas inte boxern till de raserna (?). Nackdelen är väl att de är så stora och helt enkelt mycket hund.

3, Dvärgschnauzer - är uppväxt med små schnauzrar och tycker de är så charmiga hundar. Älskar att de är som en stor hund i litet format. Kaxiga och inte rädda att ta för sig. Det är dessutom en relativt frisk ras vilket är viktigt för mig. Enda nackdelen är väl pälsskötseln som följer med, man kan ju raka ner dem men det är ju frisyren som gör de så charmiga.

Vilka raser drömmer ni om att skaffa?

Likes

Comments

Vi hittade ett så häftigt träd på promenaden idag, grenen hon står på var väldigt vinglig och hon fick kämpa hårt för att hålla balansen. Tittar man noga på bilderna så ser man att hon till och med spärrar ut klorna som en katt haha.

Andra delen av trädet ser ni på bilderna nedan, kom på nu att jag borde tagit en helhetsbild men det får bli nästa gång. Det var i alla fall som en liten hylla mitt i trädet, perfekt storlek för att Chessie skulle kunna sitta där. Som vanligt är hon väldigt tålmodig och sitter/står stilla medan jag tar massa bilder eller placerar ut godisar.

Likes

Comments