Header

Nu har vi haft Chessies nya täckte i någon månad och hunnit testa det i de flesta olika väder så här kommer en liten recension!

Täcket är i modellen Summit Parka och kommer från Hurtta. Vi har det i storlek 40 och jag köpte det till ett rabatterat pris på hundmässan i Stockholm, annars finns det att beställa bland annat HÄR. I tidigare täcken från Hurtta har vi haft storlek 42 vilket har varit perfekt för Chessie då det var en speciell tax-storlek som var extra lång i modellen utan att blir större runt mage och bröst. Den storleken har dock utgått och det närmaste vi kommer är 40. Det är bra på längden men lite stort runt bröstet, det fungerar dock ändå i och med att man kan justera halsringningen med ett resårband.

Överlag är jag jättenöjd med täcket, det står emot väder och vind bra och har mer vaddering, högre krage och bredare parti över bröst och mage än modellen vi hade tidigare. Vatten och smuts lägger sig fint utanpå och är bara att torka av när man kommer in. Nackdelen är väl storleken och att det kan bli fuktigt under magen om det är tillräckligt blött ute och man är utomhus länge. Nu har jag dock impregnerat det så förhoppningsvis är det problemet löst. Jag upplever att Chessie håller sig varm och de dagar det varit riktigt kallt ute har jag kombinerat det med ett tunt täcke i fleece under.

Likes

Comments

Idag har jag varit och träffat valpen som jag ska göra min "valp-praktik" med, en 4,5 månader gammal tik av rasen Cesky terrier. Hon var lite blyg i början men tinade snabbt upp när hon insåg att jag hade med mig massa godis och roliga leksaker. Eftersom det var första gången vi sågs gjorde jag bara några enkla kontaktövningar men hon var jätteduktig och förstod direkt vad hon skulle göra. Jag filmade alltihop eftersom vi ska redovisa vår träning med hjälp av en video, kan lägga upp filmen här sen när den är klar.

När jag kom hem gick jag på långpromenad med Chessie och nu ligger hon och snarkar i soffan medan jag äter choklad och slösurfar. Vi gjorde några godissök ute och sen träffade vi en kompis till Chessie och gick en sväng med dem så hon lär sova ett tag.

Likes

Comments

Chessie i lördags när vi tränade hantering, hon finner sig allt som vanligt.
Godmorgon!
Tänkte passa på att se om någon av er har, eller känner någon som har, en valp som skulle vilja ha lite gratisträning? Jag behöver nämligen en valp på max fem månader att göra min praktik med, använder självklart bara positiva metoder och upplägget är en typ av privatträning där jag gör övningar med valpen som ägaren sen får verktyg att fortsätta med. Vi kommer träna kontaktövningar, följsamhet och även börja lägga grunden för att få en hund som går fint i koppel.
Hör gärna av er om ni vet någon som bor i Stockholm och är intresserad!

Likes

Comments

Jag har inte direkt skrivit ner några mål inför 2017 än men ett av dom är i alla fall att äta mer vegetariskt och veganskt, jag skulle gärna vara vegan på heltid men det kommer inte bli så just nu så istället tänker jag att jag drar ner rejält. Vi har sedan länge bytt ut nästan alla mjölkprodukter mot havreprodukter. Det enda som är svårt är yoghurt för jag har testat mig igenom hela veganska sortimentet och tycker inte om en enda, förstår inte hur andra kan äta dem. Och ost äter jag en del också.

Generellt äter jag ungefär 70 % vegetariskt vilket för mig är superbra men i söndags kväll insåg jag att jag inte ätit en endaste bit kött eller fisk på hela veckan. Vi avslutade dock söndagen med hamburgare så där sprack det men 95% vego på en vecka får man väl ändå säga är rätt bra.

Nu är ju det här en hundblogg och inte en matblogg men om det vore intressant kan jag lägga upp mer inlägg om vad jag äter. Jag gillar i princip inga ersättningsprodukter som quorn och sånt så det blir att laga från grunden. Brukar göra lasagne, rotsaker i ugn med tillbehör, vegetarisk pizza, linsgryta och olika plättar/biffar.

Likes

Comments

Några bilder från i fredags :)

Hej måndag! Gissar att jag är rätt trött idag (tidsinställt inlägg) eftersom jag var på Hundens hus fram till sex igår kväll. Den här helgen handlade om hur man tränar valp så vi tränade lite praktik med våra egna hundar och sen var det massor med teori. Det är ju mycket fokus på följsamhet och kontakt med valpar vilket Chessie är superduktig på så det ska bli väldigt intressant sen att testa kunskaperna på någon som inte alls är med på noterna på samma sätt.

Det är verkligen så roligt och jag önskar jag kunde ägna mig åt det på heltid redan nu. Chessie var väldigt duktig hela helgen, det är jobbigt för henne att vara en hel dag med nio andra hundar i ett rum även om man avgränsar med kompostgaller så hon skötte sig över förväntan. Om inte annat är det ju superbra träning för henne.

Likes

Comments

Hittade den här bilden på minneskortet haha, vet inte vad hon gör men hon ser lite ut som en mangafigur? Så himla söt att det inte är klokt.

Hoppas ni får en fin lördag! Själv är jag som sagt på mitt andra utbildningstillfälle hos hundens hus hela dagen så jag har ju garanterat the time of my life.

Likes

Comments

Den här dagen har gått så himla snabbt och det känns lite som att jag inte gjort något vettigt alls trots att jag har hunnit med en hel del. Större delen av dagen gick åt till att fixa klart en redovisning till instruktörsutbildningen, det är nämligen lektion både imorgon och på söndag och då ska vi redovisa om valfri ras (jag har valt dvärgschnauzer). Sen har jag roat Chessie med lite nosework och godissök inomhus eftersom det har varit för kallt för långpromenader. Jag satte på henne dubbla täcken men ändå frös hon så mycket att vi bara kunde vara ute någon kvart. Hoppas verkligen det är lite varmare imorgon för vi ska ha massa praktik med hundarna utomhus vilket kan bli jobbigt för Chessie om det är minus tretton ute.

Vi ska förresten lära in valfri cirkuskonst som vi sen ska demonstrera och förklara hur vi gått tillväga och jag kan inte bestämma mig vilken jag ska ta. Idag insåg jag att hon är ett fan av allt som innefattar kroppskontakt och går ut på att klättra på mig haha. Hon hoppade utan att tveka upp på min rygg och la sig tillrätta men vägrade gå mellan mina ben (förstadium till slalom), har svårt att förstå hur det ena kan vara så mycket läskigare än det andra. Har ni några bra förslag på roliga cirkuskonster som innefattar närkontakt? Puss kan hon ju redan och det är hennes favorit som hon jämt tar till när hon vill fjäska till sig godis och slippa göra det jag egentligen ber om. Funderade på om man kunde göra någon variant av kram? Eller kanske hoppa upp på ryggen i kombination med något annat. Kom gärna med tips som sagt!

Nu ska jag gå och lägga mig snart eftersom vi ska upp tidigt imorgon och åka till andra sidan stan på utbildning. Måste även packa ner allting och se så jag inte glömt något. Har bunkrat upp med köttbullar inför imorgon, den bästa mutan!

De här bilderna togs precis innan jul, hur knäppt att det var så grönt på julafton och nu är det snöstorm och iskallt.

Här sitter hon och väntar tålmodigt på att jag ska gömma godiset :)

Likes

Comments

Jag och Chessie var med om något mindre roligt under vår morgonpromenad idag, det är ju röd dag då många är lediga så det var rätt mycket folk ute trots att det är iskallt. Jag bestämde mig för att gå motionsspåret där det är upptrampat istället för golfbanan då det är så jobbigt för Chessie att ta sig fram i djup snö.

Precis i början av spåret går Chessie ett par meter upp i skogen för att bajsa och medan hon letar ett ställe ser jag hur en stor gul hund kommer springande mot Chessie medan hundens matte går rätt många meter bort och försöker kalla in den. Den lyssnar inte alls utan springer ända fram till Chessie som står blickstilla, jag ser på hennes kroppsspråk att hon är rädd och inser att hon kommer bita ifrån då hon inte alls har någon lust att varken hälsa på eller leka med hunden. Hon brukar säga ifrån och de flesta hundar lyssnar och backar men inte den här hunden, den ger sig inte vilket gör att det blir bråk. Det hela gick så snabbt så jag kan egentligen inte uttala mig om vem som gjorde vad men Chessie skriker av rädsla, slänger sig ner på rygg och försöker samtidigt försvara sig. Jag rusar såklart fram och lyckas nappa tag i Chessie och få upp henne i famnen. Då ger sig den andra hunden, springer vidare med matten i släptåg och efter ett par meter lyckas hon äntligen få den att stanna så hon kan koppla den. Därefter händer det som stör mig mest, hon stannar inte för att fråga om det gick bra eller be om ursäkt för att hennes hund rusade fram till min hund utan går helt enkelt därifrån som ingenting. Dumt nog så stod jag bara där i någon form av chock och med tanken om att agera rätt för att inte förstora upp det för Chessie, men såhär i efterhand önskar jag verkligen att jag sagt något. Jag höll kvar henne i famnen tills de gått en bit bort och sen fortsatte vi promenaden som ingenting, hon verkar inte ha ont någonstans och när vi passerade några andra hundar på hemvägen verkade hon helt oberörd av dem så det är förhoppningsvis ingen fara. Det gör bara så ont i mig att hon var så himla rädd att hon skrek rakt ut av skräck, mitt lilla hjärta.

Det viktigaste är ju att allt gick bra men jag blir så himla arg på andra hundägare som inte kan ha koll på sina hundar. Om alla bara kunde tänka på följande: 1, ha inte inte hund lös om den inte lyssnar över huvud taget. 2, om din hund börjar bråka med en annan hund, står inte bara där och titta på utan GÖR NÅGOT. 3, när bråket är över, be om ursäkt och fråga om den andra hunden (som dessutom var ungefär 20 kg lättare än din hund) mår bra. 4, om du inte kan lära dig dessa tre enkla punkter, skaffa inte hund!

Likes

Comments

Godissök måste ju vara det enklaste sättet att aktivera sin hund utomhus, det går snabbt, man behöver ingen utrustning mer än godissugen hund och godis och det kräver minimal ansträngning. Har skrivit om det förut men tänker att jag tar upp det igen i samband med att jag lyckades ta några fina bilder på Chessie i färd med att leta godis i ett träd.

Jag brukar göra på lite olika sätt, gemensamt för alla är att jag ber henne sätta sig och går i från henne en bit men så att hon fortfarande ser vad jag gör (kan även gå längre bort så hon inte ser mig men då måste jag binda upp henne för annars kommer hon och tittar vad jag gör). Sen brukar jag antingen slänga ut godisar slumpmässigt framför mig, eller så trampar jag upp ett område på kanske 5x5 meter och gömmer godis slumpmässigt däri. Eller så gör jag som på bilderna och trycker fast godbitar i barken på ett träd, brukar även slänga några på marken runt om.

Den sista varianten är väl den som är svårast i och med att det dels kräver balans från hundens sida men också för att den måste lyfta nosen från marken och söka högre upp. Nu har hon dock fattat grejen och letar i alla träd som är i närheten av godisområdet.

Likes

Comments

Alltså Chessie <3 det finns nog ingen hund i hela världen som älskar isfläckar lika mycket som hon gör haha. Som husse så fint sa häromkvällen - man blir ju bara mer kär i henne för varje dag som går.

Likes

Comments