Header

Jag har på senare tid insett hur lika jag och Chessie är på många sätt, vet inte om det är jag format henne till att likna mig eller om det är en ren slump. Man brukar ju säga “sådan matte, sådan hund” och kanske ligger det mer i det än jag trott.

Att Chessie är en fegis antar jag att ni förstått vid det här laget men att jag också är väldigt feg kanske inte har framgått lika mycket. Jag gillar inte stora sociala sammanhang och har inget som helst intresse av att mingla. Att umgås för mycket med människor dränerar mig på energi och jag ogillar förändringar. Har ett stort kontrollbehov och hatar att göra saker jag inte är bra på eller känner att jag klarar av. Alla dessa egenskaper har också Chessie, om än i något värre form, och det skulle till och med kunna vara en beskrivning av hennes egenskaper istället för mina.

Jag får rätt ofta kritik för att jag daltar med Chessie och flera gånger har folk antytt att det är mitt fel att hon fortfarande är så pass rädd. Det här är något som sårar mig och gör mig rätt arg för det är uppenbart att de inte ser dels hur stor skillnad det är på henne nu eller hur mycket tid och pengar jag lagt (och fortfarande lägger) ner på att få henne att utvecklas. Men kanske är det ändå så att det ligger något i det? Inte så att jag hämmar hennes utveckling men hon hade kanske utvecklats snabbare hos någon som naturligt är mer utåtriktad och lever ett mer socialt liv.

Å andra sidan förstår jag henne på ett sätt som få andra och jag är väldigt noga med att inte pressa henne mer än nödvändigt. Hon skulle säkert kunna lära sig att bo inne i stan omringad av bilar och människor och det skulle inte vara några problem att vänja henne vid att åka tunnelbana till kontoret varje dag. Men frågan är om hon skulle må bra och vara lycklig av det?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag brukar köpa ett gäng frysta ben på djuraffären när vi handlar hundmat och sen ge ett till Chessie då och då, det är dels bra sysselsättning men också bra för tänderna och mättande.

Som ni ser får hon benet på en handduk för att skona mattan och hon är faktiskt jätteduktig och håller sig oftast på handduken med benet. Hon hoppar runt som en studsboll när hon märker att ett ben är på gång men sen när hon väl får det låter hon det oftast vara helt i ett par timmar innan hon hugger in. Ibland gömmer hon det under en del av handduken också. Antar att det är någon form av urbeteende att spara till senare.

Likes

Comments

Nu var det länge sedan jag kikade in här, det som från början var tänkt att bara vara en minskning av antal inlägg råkade visst bli en rejäl paus. Jag har hunnit med träning med massa hundar, jobb och massor med pluggande. Stressigt men roligt :)
Mars är den stora födelsedagsmånaden också, både Chessie, Andreas och jag fyller nämligen år. Chessan blev hela tre år ❤

Likes

Comments

Jag är ganska duktig på att analysera mig själv (på gott och ont) så här kommer ett litet inlägg om mina egenskaper som hundägare. Det är såklart skrivet med glimten i ögat men ändå med en rätt hög sanningshalt.

Mina bästa sidor:

- Jag är genuint intresserad av allt som har med hundar att göra och lägger mycket tid och energi på att se till att min hund har det bästa möjliga. Av samma anledning är jag också väldigt medveten om Chessies svaga sidor och jobbar hårt för att förbättra dem, både för vår och hennes skull.

- Jag är väldigt bra på att läsa min hund och kan oftast se på henne vad hon tänker göra innan hon gör det, detta gör att jag ofta kan förhindra att hon går upp på rött ljus genom att avlägsna det hon reagerar på eller avleda henne.

- Jag är också en ganska rolig hundägare som inte är rädd för att vara fjantig. Vi leker mycket, Chessie får kartonger med roligt (gott) innehåll flera gånger i veckan och nästan varje promenad innehåller någon form av aktivitet.

Mina sämsta sidor:

- Jag har väldigt dåligt tålamod och vill gärna se resultat på en gång. Det här har jag fått jobba ordentligt på sen vi skaffade Chessie men ibland hoppar jag ändå över några steg och tvingas backa i träningen. Gör om och gör rätt helt enkelt.

- Jag är väldigt självkritisk och har ofta dåligt samvete. Det här är väl inget som direkt påverkar Chessie men det påverkar mig i allra högsta grad. Måste verkligen jobba på att inse att göra så gott man kan är bra nog.

- Jag tycker att upprepad träning är ganska tråkigt vilket är lite halvdumt om man någon gång vill komma framåt. Helst vill jag träna en sak ett par gånger och sen se att det sitter vilket det aldrig gör med Chessie. Det hör väl ihop med första punkten om mitt obefintliga tålamod haha.

Vad är era bästa, respektive sämsta, sidor som hundägare?

Likes

Comments

Dagens finaste helt klart! Det kanske inte var mitt smartaste drag att titta på den på väg till jobbet dock, fick kämpa väldigt hårt för att inte börja gråta på bussen. Bara tanken på att Chessie inte alltid kommer finnas kvar hos mig gör att ögonen tåras, vet inte hur jag någonsin ska kunna leva utan henne.
Tur att det än så länge är många år kvar. ❤

Likes

Comments

Min bakgrundsbild i mobilen <3

Vi har haft en så mysig helg i det fina vädret och det känns lite tråkigt att den redan är slut. I lördags var jag iväg till en familj för att träna deras fyra månader gamla labradoodle, otroligt söt och arbetsvillig så det var roligt. Jag har ju gjort klart min projektvalp nu men eftersom fler valpägare hört av sig passar jag på att träna lite fler valpar, ju mer erfarenhet jag samlar på mig desto bättre. När vi tränat klart kom Andreas och hämtade mig och så övningskörde jag ett par timmar innan vi åkte hem och lagade tacos. Hann även med en riktigt lång promenad med Chessie.

Och i går träffade jag ytterligare en valp, övningskörde lite till, köpte nya blommor på Blomsterlandet och sen städade vi hela lägenheten. Vi torkade till och med golvet vilket händer typ en gång i halvåret så det kändes skönt. Avslutade dagen med fruktsallad framför teven och datorn.

Hoppas ni också haft en fin helg och att ni känner er redo för en ny vecka!

Likes

Comments

Som ni märker ekar det rätt tomt här och det beror helt enkelt på att jag prioriterar annat just nu, mår i alla fall bättre och idag hände något kul som jag bara måste dela med mig av till er.

Jag kan vara Sveriges mest otåliga människa men sen vi skaffade Chessie har jag verkligen fått jobba på den biten av min personlighet, när alla andra hundar börjar på 0 inför en ny uppgift ligger vi på -3000 och all träning tar därför väldigt lång tid. I ungefär 2 år har vi kört dog parkour regelbundet och från att ha en hund som inte vågade någonting har hon nu lärt sig att hoppa upp på det mesta. Vi har gått från stenar och stockar till bänkar och bord och idag lyckades jag äntligen peppa henne tillräckligt för att hon skulle hoppa upp på ett elskåp. Det kanske inte låter som någon stor grej men för oss är det ett jättesteg. Elskåpet är i ett obehagligt material, står på ett ganska läskigt ställe och är dessutom ungefär en meter högt så jag är jättestolt att hon vågade.

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Chessie! :)

Vill tillägga förresten att säkerhet är otroligt viktigt när man jobbar med balans- och hoppövningar. Jag har en hund som är grymt säker när det kommer till att hoppa högt och hålla balansen, dels för att hon har lätt för det men också för att vi har tränat massor, men jag står alltid beredd bredvid redo att nappa tag i henne om hon inte skulle klara hoppet. Jag rekommenderar att man har sele på hunden så man har något att ta tag i vid behov, extra bra är det om den har ett handtag. Vår kommer från Metizo och är toppen!

Vill ni läsa mer om dog parkour kan ni kika in på Dog Parkour Swedens facebooksida.

Likes

Comments

Älskar det här initiativet och vill tipsa alla som har möjlighet att skänka en slant. Det är Gärdets djurklinik som ett par gånger per år öppnar upp sin klinik för gratis vård för hundar med hemlösa ägare. Om man vill skänka 50 kr kan man smsa "frivet" till 72980.

Ha en fin fredag!

Likes

Comments

Hej på er! Har sån fredagsfeeling idag, det känns som vår ute och jag ser fram emot en ledig helg som ska spenderas hos Hundens hus. Vi ska fokusera på klickerträning vilket ska bli kul då jag inte alls är speciellt insatt i det.

Har för övrigt haft två riktigt bra träningspass med Chessie i veckan, vi har tränat kroppskontroll, balans och att lyssna på mina signaler. Även lite mod då jag medvetet bett henne göra läskiga saker för att utmana lite. Exempelvis gjort ett godissök kring och under en gunga som hon är rädd för, står jag en bit bort vågar hon inte ta godiset under den men om jag sätter mig på huk bredvid och visar att jag finns där går det bra.

Det är så härligt att se hur hon gör allt jag ber om och samtidigt viftar massor på svansen. Ibland utmanar hon ödet själv också, stocken (som når till höfthöjd på mig!) på översta bilden flög hon upp på helt själv innan jag ens hann reagera. Min lilla bergsget. ❤

Likes

Comments

Hon ser så rolig ut när hon skakar på sig haha, det enda som är i fokus är huggtänderna :) Hon gör det rätt ofta så därför har jag börjat säga "skaka" följt av beröm varje gång för att förhoppningsvis kunna lära henne att skaka på sig på kommando.

När hon är stressad och rädd för något brukar skakandet vara ett sätt att slappna av, ungefär som när vi människor drar ett djupt andetag och släpper ner axlarna, så därför vore det praktiskt att kunna hjälpa henne på traven när jag tycker det behövs. Plus att det såklart vore ett gulligt trick och kunna visa folk.

Likes

Comments