Header

Jag bestämde mig för att klippa Chessie i helgen, lagom tills vinterkylan kom tillbaka haha. I normala fall använder jag Andreas skäggtrimmer som ni ser på bilden nedan men den dog efter första draget så då fick jag ta till saxen, det är därför lite charmigt ojämnt klippt men vad det gör om hundra år. Jag passade på att göra det under vår skogspromenad för att slippa få hela hemmet täckt av små hundhår, Chessie såg lagomt road ut när jag förstörde hennes promenad genom en tvångsklippning.

Det bästa med att klippa henne är att hon byter färg, hon är nämligen mycket brunare och mer tigrerad längst in på pälsens strån vilket kommer fram när man klipper bort det yttre lagret. Hon får också mycket mjukare päls eftersom man kapar de sträva stråna. Hon skulle säkert få bättre pälskvalitet om jag ryckte pälsen istället men sånt orkar inte jag bry mig så mycket om. Hur som helst blev hon väldigt söt, ni ser hennes nya frisyr på bilden längst ner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag börjar sakta men säkert hitta glädjen i bloggen igen, idag var första gången på flera månader som jag hade med mig kameran ut på promenaden så passade på att ta lite bilder på Chessie. Hon är så himla duktig nu för tiden, vi tränar en del vardagslydnad, cirkustrick, parkour och lite nosework. Hon verkar dock inte tycka att det sistnämnda är speciellt kul längre så numera gör vi det mest för aktiveringens skull.

Är väldigt sugen på att dra igång med viltspår igen men den här gången skulle jag vilja göra det "by the book" och då måste jag gå någon form av kurs först så jag lär mig, vilket jag absolut inte har tid med just nu så det får helt enkelt vänta.

Nu - lördagsmys coming up! Ha en fin kväll :)

Likes

Comments

Det här är så himla spännande och stort för mig! Eftersom jag har kommit en bra bit i min utbildning till hundinstruktör har jag bestämt mig för att dra igång privatträningar och kurser i liten skala till väldigt rabatterade priser. Ni får billig hundträning och jag får träna på att träna hund, win-win helt enkelt!

Har gjort en facebooksida som ni jättegärna får gå in och följa för mer information. Ni hittar den HÄR . Företaget har jag döpt till Hunderbara kurser eftersom att det inte finns något som är mer underbart än att träna hund <3

Likes

Comments

Idag när vi hade varit på kvällsrundan och skulle gå hemåt så gjorde Chessie samma sak som hon alltid gör när vi närmar oss vår gårdsplan, hon börjar maska sig. Plötsligt blir allting spännande att titta och nosa på, hon stannar hela tiden och det är precis som hon försöker dra ut på tiden för att få vara ute längre. Gör era hundar också så?

Jag önskar att vi bodde i hus med möjligheten att låta Chessie vara ute på gården, hon är nämligen en riktig utomhusråtta som gärna skulle vara ute 24/7 om det gick. Någon gång så ska vi ha det så.

Likes

Comments

Jag har på senare tid insett hur lika jag och Chessie är på många sätt, vet inte om det är jag format henne till att likna mig eller om det är en ren slump. Man brukar ju säga “sådan matte, sådan hund” och kanske ligger det mer i det än jag trott.

Att Chessie är en fegis antar jag att ni förstått vid det här laget men att jag också är väldigt feg kanske inte har framgått lika mycket. Jag gillar inte stora sociala sammanhang och har inget som helst intresse av att mingla. Att umgås för mycket med människor dränerar mig på energi och jag ogillar förändringar. Har ett stort kontrollbehov och hatar att göra saker jag inte är bra på eller känner att jag klarar av. Alla dessa egenskaper har också Chessie, om än i något värre form, och det skulle till och med kunna vara en beskrivning av hennes egenskaper istället för mina.

Jag får rätt ofta kritik för att jag daltar med Chessie och flera gånger har folk antytt att det är mitt fel att hon fortfarande är så pass rädd. Det här är något som sårar mig och gör mig rätt arg för det är uppenbart att de inte ser dels hur stor skillnad det är på henne nu eller hur mycket tid och pengar jag lagt (och fortfarande lägger) ner på att få henne att utvecklas. Men kanske är det ändå så att det ligger något i det? Inte så att jag hämmar hennes utveckling men hon hade kanske utvecklats snabbare hos någon som naturligt är mer utåtriktad och lever ett mer socialt liv.

Å andra sidan förstår jag henne på ett sätt som få andra och jag är väldigt noga med att inte pressa henne mer än nödvändigt. Hon skulle säkert kunna lära sig att bo inne i stan omringad av bilar och människor och det skulle inte vara några problem att vänja henne vid att åka tunnelbana till kontoret varje dag. Men frågan är om hon skulle må bra och vara lycklig av det?

Likes

Comments

Jag brukar köpa ett gäng frysta ben på djuraffären när vi handlar hundmat och sen ge ett till Chessie då och då, det är dels bra sysselsättning men också bra för tänderna och mättande.

Som ni ser får hon benet på en handduk för att skona mattan och hon är faktiskt jätteduktig och håller sig oftast på handduken med benet. Hon hoppar runt som en studsboll när hon märker att ett ben är på gång men sen när hon väl får det låter hon det oftast vara helt i ett par timmar innan hon hugger in. Ibland gömmer hon det under en del av handduken också. Antar att det är någon form av urbeteende att spara till senare.

Likes

Comments

Nu var det länge sedan jag kikade in här, det som från början var tänkt att bara vara en minskning av antal inlägg råkade visst bli en rejäl paus. Jag har hunnit med träning med massa hundar, jobb och massor med pluggande. Stressigt men roligt :)
Mars är den stora födelsedagsmånaden också, både Chessie, Andreas och jag fyller nämligen år. Chessan blev hela tre år ❤

Likes

Comments

Jag är ganska duktig på att analysera mig själv (på gott och ont) så här kommer ett litet inlägg om mina egenskaper som hundägare. Det är såklart skrivet med glimten i ögat men ändå med en rätt hög sanningshalt.

Mina bästa sidor:

- Jag är genuint intresserad av allt som har med hundar att göra och lägger mycket tid och energi på att se till att min hund har det bästa möjliga. Av samma anledning är jag också väldigt medveten om Chessies svaga sidor och jobbar hårt för att förbättra dem, både för vår och hennes skull.

- Jag är väldigt bra på att läsa min hund och kan oftast se på henne vad hon tänker göra innan hon gör det, detta gör att jag ofta kan förhindra att hon går upp på rött ljus genom att avlägsna det hon reagerar på eller avleda henne.

- Jag är också en ganska rolig hundägare som inte är rädd för att vara fjantig. Vi leker mycket, Chessie får kartonger med roligt (gott) innehåll flera gånger i veckan och nästan varje promenad innehåller någon form av aktivitet.

Mina sämsta sidor:

- Jag har väldigt dåligt tålamod och vill gärna se resultat på en gång. Det här har jag fått jobba ordentligt på sen vi skaffade Chessie men ibland hoppar jag ändå över några steg och tvingas backa i träningen. Gör om och gör rätt helt enkelt.

- Jag är väldigt självkritisk och har ofta dåligt samvete. Det här är väl inget som direkt påverkar Chessie men det påverkar mig i allra högsta grad. Måste verkligen jobba på att inse att göra så gott man kan är bra nog.

- Jag tycker att upprepad träning är ganska tråkigt vilket är lite halvdumt om man någon gång vill komma framåt. Helst vill jag träna en sak ett par gånger och sen se att det sitter vilket det aldrig gör med Chessie. Det hör väl ihop med första punkten om mitt obefintliga tålamod haha.

Vad är era bästa, respektive sämsta, sidor som hundägare?

Likes

Comments

Dagens finaste helt klart! Det kanske inte var mitt smartaste drag att titta på den på väg till jobbet dock, fick kämpa väldigt hårt för att inte börja gråta på bussen. Bara tanken på att Chessie inte alltid kommer finnas kvar hos mig gör att ögonen tåras, vet inte hur jag någonsin ska kunna leva utan henne.
Tur att det än så länge är många år kvar. ❤

Likes

Comments

Min bakgrundsbild i mobilen <3

Vi har haft en så mysig helg i det fina vädret och det känns lite tråkigt att den redan är slut. I lördags var jag iväg till en familj för att träna deras fyra månader gamla labradoodle, otroligt söt och arbetsvillig så det var roligt. Jag har ju gjort klart min projektvalp nu men eftersom fler valpägare hört av sig passar jag på att träna lite fler valpar, ju mer erfarenhet jag samlar på mig desto bättre. När vi tränat klart kom Andreas och hämtade mig och så övningskörde jag ett par timmar innan vi åkte hem och lagade tacos. Hann även med en riktigt lång promenad med Chessie.

Och i går träffade jag ytterligare en valp, övningskörde lite till, köpte nya blommor på Blomsterlandet och sen städade vi hela lägenheten. Vi torkade till och med golvet vilket händer typ en gång i halvåret så det kändes skönt. Avslutade dagen med fruktsallad framför teven och datorn.

Hoppas ni också haft en fin helg och att ni känner er redo för en ny vecka!

Likes

Comments