Jag måste börja skriva upp vettiga saker som jag får höra.

Idag sa mamma två bra saker angående
1. Dygnsrytmen. Att jag bara ska låta det vara som det är just nu. När jag börjar jobba eller studera längre fram så kommer det ordna upp sig automatiskt. Så sant.
2. Min hud. Kollade lite på Allsång på Skansen och Adam Pålsson var med och hans hud var så jäkla fin! Det är verkligen något jag vill ha, fin hud. Jag har en mildare form av vuxen acne. Är väl medveten om att det kunde varit värre men det känns fortfarande trist. Iaf så skrev jag till mamma att jag också vill ha sån hud och hon skrev "det kommer du få, du måste få ro i själen först". Fint. Sant. 😭🖤 Finns inget vackrare än en fridfull och lycklig person och det är ju faktiskt det viktigaste! Då kommer dessutom det yttre på köpet.

Och på tal om det, kolla den här fina dikten av Oscar Wilde som jag hittade i Älvstrandens bibliotek. Något för mig att tänka på gällande kärlek till någon annan men även mig själv: 

Älvstrandens bibliotek låg ganska nära mig ändå. 1,3 mil att cykla fram och tillbaka. Det låg tydligen vid Chalmers. Riktgt fint och trevligt område! Tyckte mycket om det trots så modernt! Men det blir ju sådan fräsch känsla! Hellre supermodernt än något mellanting som börjat ruttna och är allmänt skabbigt. Och jag skulle studera på något universitet eller bo i en studentbostad så vill jag helst ha det nytt och fräscht! Slippa få astma av något gammalt mögel osv (låter som att jag är super bortskämd men kan försäkra er om att det är tvärtom. Mina två senaste lägenheter har det varit riktigt ofräscht i. Den ena var full med mögel på toaletten och den andra full av ohyra). Jag är ju en förespråkare för gammalt men hur många studentbostäder ligger i fräscha 1700tals hus? 🙄 Nåväl, är i alla fall glad över att inte ha ambitionen att studera på Chalmers för jag såg bara massa odrägliga män i cykelbrallor!!! Blev rädd. Det är något skrämmande med män som ska visa utåt hur hälsosamma det är trots spagetti ben och mamma scans köttbullar till middag varje dag. 😈😇 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den här fullmånen tar typ knäcken på mig! Den är i mitt stjärntecken, Vattumannen, vilket bara sker en gång per år. Vilket gör att den påverkar mig extra mycket. Dessutom så sker en eclipse samtidigt vilket är ovanligt och gör det hela mer extremt/intensivt. Det handlar i princip om att smärtsamma minnen från barndomen eller tiden som gått dyker upp. Det här sker för att det är dags att släppa det som varit. Om det inte släpps är det inte möjligt att gå vidare och därmed träffa nya människor och uppleva nya saker, hamna på rätt väg i livet osv. Det är dags att följa sitt hjärta och strunta i vad andra tycker! Följa sitt livs kall!

Som vanligt stämmer det skrämmande bra och som vanligt är jag som sagt påverkad av det. Försöker kämpa på. Det konstiga är att jag känner alla dessa saker kring fullmåne men även nymåne (fullmåne står alltid för något slags avslut och nymåne för någon slags nystart). Och när jag tar reda på fakta om respektive fullmåne/nymånes "tema" varje månad så har jag redan tänkt de tankarna flera dagar i förväg. Den här fullmånen har jag tex tänkt mycket på min tid i ungdomen, jag romantiserar den rejält och känner sådan nostalgi för det. För jag har en tanke av att jag hade roligare då! Och jag hade väl det men det livet hade inte passat mig idag. Jag behöver utveckla mina intressen som jag har idag istället. Skillnaden är väl att jag tog till vara på livet mer då. Men vad är det som säger att jag inte gör det nu också fast på ett annat sätt? Jag antar dock att ligga i sängen halva dagarna inte räknas som att göra det. Och andra sidan var jag så sjuk förra året och de i sjukvården har sagt åt mig att jag kommer vara trött länge och det kommer krävas en lång period för återhämtning. Jag får väl försöka bli snällare mot mig själv och tänka att ännu har jag förhoppningsvis tid kvar i livet, kanske blir jag lite piggare igen med tiden.

Har inte bloggat så mycket för jag har mått dåligt och pluggat inför sista hemtentan... ska försöka få den klar snabbt så jag blir av med skiten. Så trist! Så trött på den kursen nu! Har en känsla av att jag som vanligt missat hela sommaren.. vilket inte stämmer. Har gått så många skogspromenader och verkligen tagit in naturen i själen. Det gjorde jag inte förra året.

Försöker tänka positivt men det är svårt i perioder. Behöver få rätt på dygnet för den här dygnsrytmen gör mig mer deprimerad.

Hoppas det vänder snart med detta mående.

💎💫✨🔮♒️🗝

Brev som Astrid Lindgren skrivit. Så roligt men tragiskt! Känner igen mig en del.

Likes

Comments

Jag åkte aldrig till stan igår.. jag var för seg. Tror det är den första dagen i Göteborg som jag bara stannade hemma. Gick inte ens en promenad. Det var så skönt! Och idag har jag bara varit hemma, cyklade 1 mil men annars har jag tagit det lugnt och lagade riktig mat. Har blivit alldeles för mycket "snabbmat" för min del senaste tiden. Tycker det är så trist att laga mat och äta själv men nu har jag försökt få lite mer matinspiration. På vägen hem med cykeln så blev det monsunregn. Jag var så blöt att det kändes som att någon hade kastat en hink med vatten på mig. Dessutom körde en buss förbi mig och skvätte ner mig.. jävla idiot! Det är liksom olagligt och jag var ändå ca 5 m ifrån. Jag var ju ändå helt genomblöt så spelade ju ingen roll för den delen men ändå, tänk om det inte var så.

Började kolla på Full House ikväll. Så kul haha! Och jäklar vad snygg Uncle Jesse är! 80-talet alltså, så snygga kläder 🙏🏼

Imorgon ska jag försöka sätta igång med sista hemtentan, wish me luck!

Han påminner om låten Just like Jesse James av Cher... 🙄😍

"You're struttin' into town like you're slingin' a gun
Just a small town dude with a big city attitude
Honey are you lookin' for some trouble tonight
Well alright
You think you're so bad, drive the women folk wild
Shoot 'em all down with the flash of your pearly smile
Honey but you met your match tonight
Oh, that's right
You think you'll knock me off my feet
'Til I'm flat on the floor
'Til my heart is cryin' Indian and I'm begin' for more
So come on baby
Come on baby
Come on baby show me what that loaded gun is for
If you can give it
I can take it
'Cause if this heart is gonna break it's gonna take a lot to break it
I know tonight
Somebody's gonna win the fight
So if you're so tough
Come on and prove it
Your heart is down for the count and you know you're gonna lose it
Tonight you're gonna go down in flames
Just like Jesse James"


​Nä, nu ska jag försöka sova! Adieu! 

Likes

Comments

Oj! Skrev ingenting igår. Jag var inne i stan och kollade runt lite. Försöker lära mig att hitta bättre och upptäcka nya delar/butiker i stan. Tog en sväng in i domkyrkan också. Jag älskar kyrkor, tycker att de är så otroligt vackra! Dock måste jag säga att OP kyrkan samt Nikolai kyrkan i Örebro slår denna kyrka när det gäller skönhet. Den här kändes lite för "modern" för min smak (den är ju trots allt från 1800talet = ganska modern för en kyrka). Men ändå fint. Tände några ljus också. Försökte hitta en butik som heter Rainbow där det ska finnas kristaller och andra "andliga" saker eller vad man ska säga men jag gav upp och gick och åt sen drog jag hem. Alltså jag hade ju hittat butiken om jag ansträngde mig men blev hungrig och trött. Kanske får ta mig dit idag istället. Solen lyser och resten av veckan ska det regna och då håller jag mig hellre inne. Behöver göra klart sista tentan i skolan så regn är välkommet men tänker att jag får ta tillvara på dagen idag! Är dessutom lite sugen på att kolla in Slottsskogen. Synd bara att jag hatar att åka buss. Första halvan av vägen är helt ok pga så lite folk men sedan kommer det bara mer och mer folk och från näst sista hållplatsen innan jag brukar gå av så är det typ fullpackat i bussen. Riktigt otrevligt! Men vad gör väl 15-20 min av ens dag.. värt det i slutändan antar jag.

Som vanligt när jag varit i stan blir jag helt slut på kvällen! Förmodligen därför jag glömde bort att skriva! Dessutom så blev det stopp i min toalett vilket skapade ett kaos inom mig, som tur var kunde min snälla hyresvärd fixa det 🙏🏼

Nä, nu ska jag nog klippa lite gräs! Det är typ terapeutiskt! 😀

Likes

Comments

Idag har jag sovit tills halv ett, rekord denna vecka. Somnade klockan sex igår tror jag! Efter att jag vaknat så såg jag en bra film som hette "Handsome Devil". Alltså ena huvudrollen? Han var så jävla snygg! Snyggaste jag sett på länge. Jag har ju så ambivalent personlighet så ena stunden vill jag ha en hårdrockare och andra stunden tex en indierockare (existerar dom ens?) men den här killen kändes lite så! Det är ju något med brittiska killar i en viss frisyr, skoluniform och en speciell attityd som ger mig indierock vibbar. Och kanske är jag inte så långt ifrån sanningen för han sjunger tydligen i ett band (som att han inte kunde bli sexigare haha). Annars så gillar jag välklädda män, det är kanske egentligen det jag gillar men att stilen i sig inte spelar någon roll? Jag tycker tex att en man i klassisk "gentlemen" stil är så snyggt! 😵 Sen kan jag tycka att raggarstilen är snygg med. Ja, ni hör ju. Skräcken är väl att hitta en karl som inte har en stil alls.. så jävla ytligt tänkt av mig för det är ju personligheten som är det viktiga 😇😈 (fast jag kommer ju aldrig bli ihop med eller dejta en raggare pga deras bristande kvinnosyn/människosyn, sorry att jag drar alla över en kam men jag är en fördomsfull bitch). Mitt ex var Sverigedemokrat och jag trodde det skulle fungera men tji fick jag! Jag har lärt mig att det viktigaste i ett förhållande är att ha samma grundläggande värderingar.. sen är ju liknande intressen ett plus.

Nicholas Galitzine heter han i alla fall, snyggingen i filmen. Hans album finns under hans namn på Spotify! Rekommenderar det starkt.

Annars har jag bara pluggat idag. Har skrivit klart alla tråkiga jävla diskussions inlägg. Nu är det bara en tenta kvar och sedan är jag klar för sommaren! Tack och lov! Ber till Gud att jag får godkänt på allt också. Stressen över skolan har lagt sig lite.

Ja ni förstår ju! Jag behöver lite mer sånt här i livet.. dock när jag ser så fräscha och unga killar (han är född 94 och jag 90) så känner jag mig som en gammal tant. Som att ungdomens dagar har gått mig förbi och att jag inte kommer få njuta av en ung snygg kille igen. Låter som ett pedo men ni kanske fattar.. 🙄

Likes

Comments

Jaha... då ligger jag vaken på natten igen och klockan närmar sig två. Jag har totalt vänt på dygnet igen!! Så fort jag slutar jobba eller blir minsta lilla deprimerad så vänder jag på dygnet! Förr tänkte jag att det bara beror på att jag är en kvälls och nattmänniska men nu känns det som en dålig ursäkt. Jag gillar att vara vaken sent på kvällen och natten men inte när jag är ensam och inte i Sverige. För Sverige är uppbyggt att typ allt är dött efter 22 på vardagar. Fast vem försöker jag lura, även om det fanns massor att göra efter klockan 22 och jag hade ett stort kompisgäng så hade jag förmodligen inte gjort något kul för det.. jag vill bli en lite roligare människa känner jag. Hur fasen ska det gå till då?

Kurserna jag pluggar är på distans så jag kan lägga upp studierna hur jag vill. Jag är inte den som ställer klockan på nio och går upp för att plugga. Jag har ganska mycket disciplin (annars hade jag aldrig pluggat eller tränat osv) men jag kan bara inte förmå mig att gå upp tidigt! Och på senare tid har jag faktiskt börjat förstå att jag mår bättre av det. Är det samhället som har indoktrinerat mig att tro att jag mår bättre av det? Ingen aning! Önskar jag kunde njuta lite mer av att lägga upp min tid som jag vill och sova länge på dagarna... det är ju få förunnat!

Är helt slut i huvudet efter att ha läst tio böcker på tretton dagar. Hur är det ens möjligt kanske ni tänker? Jag läser snabbt. Kan sluka en bok direkt om den är bra. Och alla böckerna jag läst har varit bra, förutom En enda natt av Simona Ahrnstedt. Den var alldeles för modern och elitistisk med allt snack om finansvärlden. Så den kan jag inte rekommendera trots det romantiska temat. Dessutom är hjälten (alltså mannen) i boken en idiot! Från början till slut. Sällan jag tycker att hjältinnan i en Romance bok skulle klara sig bättre utan karln men gällande den boken tyckte jag faktiskt det!

Tillbaka till sömnproblemen, jag är egentligen ganska trött tidigt och skulle säkert kunna somna runt tolv iaf men jag kan bara inte. Tankarna snurrar! Jag undrar lite vad fasen jag håller på med. 

Läste Bridget Jones dagbok igår och inser ännu en gång att vi är så lika. Mitt liv är en jävla chick lit bok... 😫 Sägs att genren är döende men varför är mitt liv som en sån bok då. Dessutom är jag tydligen nidbilden av en kvinna som läser böcker i den "pinsamma" genren Romance, liggandes slö på en soffa, läser en romantisk bok och äter choklad. Men vad är det för fel med det då! Låt mig slöa för tusan! (Säger det mest till mig själv om ni undrar).

Nej nu får det vara nog! Adieu!

Likes

Comments

"Ikväll" (det är kväll i St. Louis i USA's tidzon), så spelar Guns N' Roses igen. Detta har inte skett sedan 1991 då Axl Rose blev irriterad på en person i publiken som tog massa bilder. Axl skriker till säkerhetsvakterna att de ska ta personen men ingen reagerar så Axl hoppar ner i publiken och börjar slåss. Sedan stormar han ut och drar iväg från konserten med de andra i bandet och det är då helvetet brakar loss. Folk i publiken river arenan, hur många som helst skadas och några dör. Det finns ett klipp på youtube på detta, när Axl får utbrottet alltså, inte när arenan rivs. Jag har nog sett det hundra gånger minst. Tyckte det var fascinerande som yngre, att få göra exakt som man vill. Livet som rockstjärna.

Jag antar att Guns/Axl inte velat spela i St. Louis igen för att Axl fick skulden till upploppet osv. Förra året skulle de spelat där men det datumet drogs in igen, vilket var lite skumt. Vi får alltså se hur det går på denna spelning, lite spännande ändå! Får hoppas att publiken slipper få Axl Rose på sig... fast egentligen är det ju just det som de flesta vill? Eller? höhö 😏🍆

"Take that, take that!!! Now, hit that guy and take that! Then I'll take it god damn it!!", klassiskt citat från Axl och St. Louis incident. 

Här är klippet ifall någon vill se, spola fram tills 00:39 🔥


Likes

Comments

Dramaqueen! Det är det jag är. Eller kanske en person med mycket känslor bara. Förra veckan var väldigt tuff för mig mentalt. Jag kände mig väldigt nere och konstig. Jag orkade inte skriva något här för jag hade ju ändå ingenting att säga. Den där konstiga känslan ligger fortfarande kvar men det är mycket bättre.

Ska jag vara helt ärlig så började jag fundera på varför jag ens flyttat hit! Grejen var ju att alla tecken tydde på att det var hit jag skulle, av någon anledning. Det gick också väldigt snabbt för mig att hitta ett boende här. Så det kändes verkligen rätt. Men, nu när jag varit här ett tag så börjar jag fundera på varför jag flyttade just hit? Vad är det i min livsgång som jag ska upptäcka/vara med om här? Jag tänker ju att det kanske är för att plugga. Det finns ju mycket mer intressanta program och kurser på Göteborgs universitet än på Örebros uni. Dessutom finns det mycket större jobbmöjligheter här. Jag har ju fem års erfarenhet från butiksjobb tex. Kanske att det finns något roligt jobb som jag skulle må bra av här.

Det går inte att komma undan från ensamhetskänslan. Jag känner mig väldigt ensam, mest för att jag typ inte känner någon här. Men det är bara att lura mig själv när jag känner så för jag kände exakt likadant i Örebro. Där hade jag dessutom känslan av att jag ruttnade bort i en skitstad, vilket jag inte har här. Jag träffade sällan någon i Örebro heller men jag hade ju nära till min familj. Det är väl det som är skillnaden, att jag inte bara kan åka förbi syrran eller mamma. Det är dock viktigt att komma ihåg att ensamhetskänslan sitter i en själv. Ibland har jag känt mig ensam i ett rum fullt av människor. Det gäller ju att lära sig att acceptera ensamheten, och inte vara rädd för den och det gäller att förstå att ens hem och trygghet är i en själv. Jag har kommit en lång bit på den vägen men är uppenbarligen inte helt där. Jag tycker tex att det är så skönt att vara singel! Det tog ett tag att komma dit efter mitt senaste förhållande. Men det senaste året har jag njutit så mycket av att vara singel! Jag älskar det, att bara ha mig själv. Man kan väl lugnt säga att jag har väldigt mycket frihet i mitt liv, frihet att bo vart jag vill eller göra exakt det jag vill. Men med friheten kommer ett högt pris och det är känslan av ensamhet. .

Jag kommer i alla fall inte flytta tillbaka till Örebro för den staden gör mig så otroligt olycklig! Jag tror att jag och Örebro passar bättre i ett distansförhållande. Nu när jag inte bor där längre kan jag nästan se dess charm och tycka det är roligt att åka dit på besök! Men en vecka eller två i Örebro räcker 😂

Det är ju tufft i en ny stad. Att lära sig hitta överallt, lära sig vilka matställen som är bra, träffa nytt folk osvosv. Det kommer med tiden, det vet jag. Det gäller att ha tålamod, precis som med allt annat i livet.

Adieu!


Likes

Comments

Jag har en tatuering, endast en och det är ju egentligen ganska sjukt för de flesta har väl flera. Jag har haft planer på fler och jag har haft planer på att göra en sleeve men sen kom livet emellan under flera års tid. Lite kortfattat kan jag väl säga att jag glömde bort vem jag var. Ett tag visste jag inte ens om jag var nöjd med min tatuering längre. Ja, ni hör ju, totalt jävla förvirrad! Det är en Guns N' Roses tatuering, den ser exakt ut som den basisten har, Duff Mckagan. Min är dock ganska så mycket större än hans och förmodligen lite mer välgjord. Vill ju inte snacka skit om hans tatuering men kan ju tänka mig att den kanske gjordes hos första bästa tatuerare på fyllan eller något haha. Min tatuering har i alla fall varit med på nyhetsmorgon när det var ett reportage från Sweden Rock Festival och jag halvlåg full som ett as i en blomlåda och pekade och visade upp tatueringen. Jag såg ju bara en stor filmkamera och tänkte "kul", fattade inte riktigt att det var från TV4. Dagen efter hörde folk av sig och ba "såg dig på nyhetsmorgon, snygg tatuering". lol. Synd att jag inte har det klippet sparat! Samma dag som jag blev filmad så träffade jag och Carro Duff Mckagan. Han var där och spelade med sitt dåvarande band som hette Loaded. Inte direkt något favoritband och gillade väl några låtar bara. Han hade signering med bandet och jag och Carro fick för oss att gå dit. Vi trängde oss i kön (ja, jag är ganska skamlös som full), och låtsades att vi kände några danskar längst fram och Carro trodde hon pratade danska med dom. Vi fick sedan höra från en tjej att hon inte hade kommit in och träffat Duff för de hade stängt ner kön pga för mycket folk 😳💅👯

Såhär i efterhand hade det kanske varit bra om vi inte kommit in dit pga jag tycker vi skämde ut oss. Jag sa att Guns n' Roses var världens bästa band och visade min tatuering. Ganska respektlöst när han var där med ett nytt band och förmodligen saknade GnR!? Alltså, jag hade varit lite bitter om jag var honom. Sen var vi ju totalt ointresserade av Loaded utan ville mest se Duff vilket betyder att vi inte hade nån bandmerch att få signerad utan Carro fick sin GnR tröja signerad och jag hade ett papper tror jag. Planen var att ta med min GnR väst men den glömde jag vid campingen. De andra i bandet frågade vilka band vi skulle se och vi sa alla band förutom Loaded. Dock gick vi faktiskt på spelningen dagen efter och Duff ba "I recognise some of you from yesterday" och glodde ner på oss. Har haft stoltare stunder än då. haha!! Jag menar, vi hade en chans att göra ett gott intryck på en av världens största rockstjärnor från ett favoritband och vi failade helt? Hade faktiskt lite ångest efteråt men nu är det mest ett roligt minne! Jag tror Duff såg mig i publiken i Sthlm. Hoppas han inte kände igen mig och ba "oh no, inte det psyket". HAHAHA 😭😂 Om jag kunde så skulle jag be om ursäkt!


Likes

Comments


Förra veckan kom syrran och hennes man och hälsade på. De lämnade av mina sista grejer från Örebro. Eller ja, de sista grejerna jag skulle ha här. Jag hyr ju en möblerad lägenhet så jag har inte behövt ta hit allt för mycket. Fick äntligen ställa upp mitt sminkbord! Det om något hade jag saknat 😍 Tacksam för att de orkade åka hit med sakerna. Vi hade en del planer men vi var rätt trötta och syrran blev dessutom sjuk. Vi var inne i stan två gånger och så åkte vi till havet en kväll, så mysigt! Och så åt vi massa gott hela tiden. De åkte hem redan på lördagen. Kanske tur det då mina grannar lägger nytt golv och har väsnats en del. Jag hyr en källarlägenhet och de behövde ljudisolera lite bättre genom nytt golv, så att jag kan ha sex och lyssna på hårdrock dygnet runt. Nä, skoja, jag är i princip en nunna. Idag verkar de nästan vara klara och jag märker en rejäl skillnad! Skönt! Känner mig lite som en tonåring när jag bor såhär, typ precis fyllt 18 och fått flytta ner till den snygga källaren. Jag hjälper dessutom till med trädgården, igår skulle jag klippa gräset och det blev så fult! HAHA! Så typiskt mig. Tycker jag är ganska artistiskt lagd men tydligen inte när det gäller att klippa gräsmatta. Igår cyklade jag dessutom 16,5 km till och från stan, ganska jobbigt. Är helt slut i kroppen idag hehe.


Mitt älskade sminkbord! Jag hängde mitt Axl Rose linne bredvid för jag kände att jag behövde Axl's vakande över lägenheten, hahaha!! För att vara en person som sminkar sig ganska mycket och ganska ofta så har jag inte särskilt mycket smink eller smink-borstar. Har helt ärligt aldrig förstått den grejen, smink blir ju gammalt. Hur hinner folk använda allt? Och dessutom så är det så jäkla omiljövänligt att köpa 1000 kg smink som ändå inte hinner användas och i slutändan slängs. Nu kanske jag är fördomsfull och tittat för mycket på Beauty-kanaler på youtube men det är lite så det verkar 😂

Syrran utanför Göteborgs stadsmuseéum ❤

Syrran och hennes man Anton. Anton i snyggaste turné tröjan, alla tre köpte likadana 🐒❤ Synd att turnétröjor alltid är i så oskönt material så jag aldrig vill använda dom typ hehe.

Syrran vid havet ❤

Hon tog sig ett dopp ❤ Den lille havfruen!?

Likes

Comments