Postad i: Privatlivet/Personligt

Jag var så nära. Att göra det igen. För ångesten kröp upp och stannade i halsgropen trots alla mina försök att minimera den. Jag kan inte sätta fingret på det, vad som är fel. Det började innan helgen och när helgen tog slut hade det vuxit sig så stort att det tog över hela mig. Det enda jag kunnat göra dessa två dagar efter helgen som gått är att träna, lyssna på musik, spela och stirra in i väggen. Det ger mig ännu mer ångest att jag inte ens gör något vettigt. Demonerna inom mig börjar sakta ta över; det börjar med en depplista, går vidare till mindre och mindre mat, efter det slutar jag göra vettiga saker, livslusten försvinner och det slutar oftast med ett rakblad. Jag vet att det är självdestruktivt. Men jag kan inte hindra mig.


Likes

Comments

Postad i: Träning

Längtat så mycket efter denna heting så det inte finns ord för det, men äntligen så har den kommit och det gör mig så lycklig att kunna träna närsomhelst utan att behöva gå ut eller dra till gymmet. Har somsagt inte alltid tid för att gymma och nu på vintern vill man inte alltid gå ut på löprunda för det regnar, blåser och är allmänt otrevligt kallt.

Har hittat en kanal på youtube som har olika typer av pass man kan köra. Det är super när man vill pressa sig ordentligt och få ut något av träningen. Sen ibland cyklar jag utan något särskilt pass. Nu saknar jag bara en pulsklocka så jag kan pressa mig till max, sen har jag hela kittet för att få en super-kondis. Puligt värre ;)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Vaknade upp och mådde urkasst men tog mig ändå till jobbet för att jag behöver pengar. Desperat? Ja. Smart? Nej. Men förhoppningsvis så mår jag bättre imorgon. Dessutom har vi tre helt nya på jobbet och det är ungefär som att ha koll på en flock förvirrade hönor. Jag skulle stå i kassan och hjälpa en av de nya killarna på en och samma gång och såg kön växa samtidigt som jag fick springa fram och tillbaka alla gånger han behövde hjälp. Allt detta med världens huvudvärk. Härlig dag eller hur!?!? Kan lugnt säga att mitt huvud var som mos när jag gick hem. Men jag har full förståelse för honom; vet själv hur jobbigt det är i början när man är ny och jag klanta mig minst tusen gånger. Klantar mig fortfarande. Haha!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Att lära sig ta bra foton med självutlösare och stativ är guld värt! Man slipper ha någon bakom kameran (brukar för min del resultera i att jag inte kan vara seriös) och är man fler som fotar tillsammans kan alla vara med på en bild! Men guuud så svårt det är! Antingen blev bilderna för mörka, överexponerade eller suddiga och utan fokus. De som blev "fina" rent bildmässigt såg jag hemsk ut på! Bilderna nedan är ett bra exempel på 1. jag som gör...ja....jag vettefan vad och 2. suddig, mörk och utan fokus(trots att jag gjort allt för att rädda bilden i redigeraren). Så ja, det är svårt, men övning ger färdighet somsagt ;)

Sen regnade det också så min plan att fota ute gick ju helt i kras. Så bakgrunden är kanske inte den mest vackra heller. Plus då att jag tidigare under dagen välte ned två burkar soppa (nej, det är inte spya, även om det ser ut som det) så det ligger lite dekorativt där i hörnet och poserar.Men det var bra träning åtminstone.

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet

Detta håret! Kan ni ens tänka er att det var mitt förra sommaren!? Jag har titta tillbaka på mina gamla bilder som jag tagit med kameran och gud vad jag saknar mitt långa, tjocka hår med en standard rosett baktill. Nu har jag dock längden men vill ha det så tjockt igen så funderar starkt på att sätta i en förtjockning. Pallar inte heller med en förlängning för man måste sätta i riktigt mycket och det var väldigt smärtsamt och jobbigt i början. Kunde även inte träna normalt för håret var i vägen, haha! Vill man vara fin får man lida pin sägs det ju men jag föredrar träning alla dar i veckan framför ett vackert hår. Men tänker nog till sommaren testa att tjocka ut håret och färga det så får jag se om det är lika jobbigt som en full förtjockning eller inte. Man förlorar aldrig på att ge saker ett försök, har jag lärt mig här i livet ;)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Vad är en bal på slottet? Sa askungen. Men trots min skeptis så var det ändå trevligt och dessutom fick jag gratis mat så bättre kunde det inte bli. Jag fick även riktigt vackra bilder över Ven, Danmark och Landskrona i solnedgång. Mäktigt var det.

En liiiite mindre bra detalj var dock att de bjöd mig på godis som efterrätt. Jag har inte ätit det på över två månader och kunde heller inte tacka nej eftersom det kändes otrevligt både mot restaurangen som ansträngt sig att laga veganskt endast för mig och mot personen jag blev bjuden av. Jag trodde först jag hade allt under kontroll men när jag kom hem blev det motsatsen. Jag drog till affären, köpte hem massa kakor och godis och åt. Bara tryckte i mig och kände mig så otroligt värdelös. Nu i efterhand inser jag att det var bara en fråga om tid innan detta skulle hände igen för i mitt undermedvetna har jag planerat och tänkt på det länge. Jag hatar så att de på ätstörningskliniken bara "du äter för lite och för ovarierat, det är därför du hetsäter!". Men jag tror snarare att anledningen till att jag blivit diagnostiserad med bulimi(svälta och hetsäta i perioder) är att jag inte klarar av socker. Det är det som har triggat igång min bulimi men de ser allt tvärt om; att jag svälter och det är därför jag inte klarar av socker. Jag blir så arg på att de inte lyssnar på mig. Det känns ibland lite som att prata med en vägg när jag är där.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Invigde min nya, fina tallrik som jag fick av min gudmor i födelsedagspresent! Är helt kär i färgen asså! Dessutom har jag nu också beställt en spinningcykel för det "ynkliga" priset av 4800 spänn. Svider lite i plånboken gör det men det viktigaste är ju att jag har en väl fungerande spinningcykel som jag kan ha länge och som jag känner mig bekväm med. Hoppas innerligt att den lever upp till prislappen!

För övrigt just nu så är jag ovanligt glad. Jag är typ övertaggad på julen, att jag äntligen har kommit fram till ungefär vad jag vill plugga, att sälja mina gamla kläder och tjäna ihop massa cash och att jag äntligen börjat få koll på mina matvanor. Det känns tryggt och bra just nu i livet. Jag är så rädd för att det ska från ingenstans gå åt andra hållet; att något kommer slå ned den trygghet jag byggt upp. Att jag kommer falla. Hårt. Såklart ska jag inte tänka så, men jag tror också att det alltid är bra att vara förberedd så man har redskapen framme när det väl händer! Nu ska jag dock bara njuta av denna fina känsla jag har och ta vara på den.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter...., Vegan/ Vegetarian

Vi var igår på en restaurang där de hade supergod buffé! Var inga problem alls att äta vegansk och jag fyndade en hel del goda saker men jag fick även en särskild rätt som de fixat till mig för att jag skulle ha lite mer att välja på. Fick biffar med lite stekta grönsaker. Man märkte att de ansträngt sig och jag var supernöjd! Oftast är det inga svårigheter att äta veganskt ute. Många tror att det är typ omöjligt men de har oftast aldrig ens försökt att beställa in veganskt. Jag kan säga er att på majoriteten av ställen som jag ätit på så har de fixat fram goda veganska alternativ till mig utan några som helst problem.Såklart finns det undantag men för det mesta har det inte varit komplicerat eller krångligt.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Träning

Startade dagen med ett spinningpass igen. Dock på ett helt nytt ställe och ett nytt typ av upplägg där det var mer intervaller och blått ljus i hela lokalen! Var nästan som att träna på klubben,haha. Men jag diggade det faktiskt då man inte brydde sig lika mycket att man svettades som en gris för ingen såg det ändå. Fett najs ju.

Det som dock gick lite mindre bra på spinningpasset var när man skulle resa sig upp för att cykla och min tampong typ gled ur på grund av alla konstiga rörelser med rumpan. Hänt förr på isen och nu hände det på spinningcykeln...Försökte också trycka in den igen lite diskret men herregud vad det måste sett fel ut för alla som råka se! Skämskudde!

Btw, tog ju lite bilder igår! Nedan är en av dem som jag blev nöjd med. Hann inte ta särskilt många för det blev mörkt snabbare än jag trodde så nästa gång ska jag börja tidigt och köra en riktigt lång photoshoot med kameran tänkte jag! Har redan några grymma idéer på bilder i huvudet ;)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Blev ett 75 min spinningpass idag! Väl efterlängtat och så härligt. Resten av dagen är helt ledig så jag hade helt enkelt tänkt att sminka mig och ta lite bilder för skojs skull. Var så längesedan jag gjorde det och jag känner sån lust för att leka lite med smink idag så why not :)

Nu har jag dessutom varit utan medicinen ett tag och hitentills har jag inte haft några cravings eller hetsätningsattacker. Jag tror att det är för att jag inte ätit godis på snart två månader,det närmaste har varit godis är torkade fikon. Jag måste erkänna att min kropp mår så mycket bättre och jag har mer energi när mitt blodsocker ligger på en konstant jämn nivå. Men jag är även livrädd för att jag ska falla tillbaka. Det har hänt så många gånger innan att jag nu är rädd för att det ska hända igen. Julen är dessutom runt hörnet och vi alla vet att det innebär massa onyttig mat och godis. Jag kommer antagligen bli tvungen att äta något av detta och det ger mig en sån ångest över att jag kanske inte kommer kunna kontrollera mig själv..

Dagens frukost: Persimon och mjölkfri yoghurt!

Likes

Comments