Header

Postad i: Mode/outfits

Gud vad jag var nervös. Men det gick bra och folk var riktigt schyssta. Dock är jag så sjukt trött nu eftersom jag knappt kunnat sova på natten så jag måste lägga mig direkt på studs, för imorgon är det plugg klockan 8 och sen fest hela natten. Gissa om jag kommer vara död eller död när allt är över? Förmodligen död. Stendöd. Rest in piece mitt liv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Privatlivet/Personligt, Mode/outfits

Var och checkade mina extensions på en efterkoll och allt såg bra ut! Drog in lite tidigare dock för att först skriva på ett kontrakt till mitt nya jobb i Helsingborg och sen vidare för att hämta ut skolböcker och fixa nytt abonnemang. Hade dock glömt mitt mecenatkort så jag satt på Telia i EN TIMMA (!!!) helt i onödan och väntade! Fattar ni den besvikelsen alltså!? Den var brutal. Drog till systemet istället och tröst-köpte lite cider och en malibou (<333) men tänkte inte på att jag sen var tvungen och släpa allt heeela vägen till frisören (vilket var en bra bit) så hade skavsår deluxe i fötterna och kramp i armarna när jag kom fram. Satte ned mina kassar suuuuperförsiktigt för att det inte skulle märkas vad jag handlat, men såklart klirrade det till lite och min frisör vänder sig om direkt och bah "jaaassåå, du har handlat lite gott hör man? ;) "..... Buuusted!! Hahaha!

Nu är jag i alla fall hundra procent redo inför pluggets början imorgon! Har både böcker och håret på plats..... Det ända som saknas är väl att få det inre att varva ned också, men det kommer säkert när jag kommit in i rutinerna och blivit mer bekväm på plugget. Så jag njuter nu av de sista timmarna av min tid i frihet, och hoppas att den nya tiden som börjar kommer bli bra. Ett nytt och bra kapitel i mitt liv.

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet

Första prylen till flytten inköpt; en ny hårfön! Den finns på lyko för ca 500 kr, var nedsatt pris så jag slog till. Behöver verkligen en fön till mitt långa hår för det tar evigheter att torka. No joke. Mamma hade ju från början gett mig en fön, men det lilla problemet var att den var typ minst lika gammal som henne och blåste ungefär lika mycket som en mild vindsbris. Hade lika bra kunnat gått ut och ställa mig utomhus och fått samma resultat, haha! Så då blev det denna fönen istället och den är riktigt grym. Fanns ju den från det kända märket GHD för 1500 kronor men tycker att denna räcker mer än väl om man bara vill torka håret och få lite volym i det.

Likes

Comments

  1. Du behöver inte bli gillad av alla. Det kommer alltid finnas någon som inte gillar dig, och att anpassa sig efter dem är att slösa bort sin tid. Ge istället den energin på dem som stöttar dig och tycker om dig och strunta i de som inte gör det. Man kan inte vara bästa vän med alla, så är det bara.
  2. Klä dig precis som du vill. Kan minnas alla gånger jag valde svarta och trista kläder för att minska riskerna för att någon skulle reta mig för mitt val av kläder. Jag har alltid haft en liten speciell klädstil, speciellt när jag var yngre men efter att fått taskiga kommentarer så slutade jag ha de kläder jag ville. Men livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker om ens kläder. Vill du ha en cool färg på håret eller din tröja så kör på och rocka det med självförtroende! För det finns inget löjligare än folk som ägnar sin energi på att kritisera hur andra ser ut. Skaffa er ett liv vill man bara säga till dem!
  3. Mobbarna kommer få igen senare i livet. För förr eller senare kommer de antingen att växa upp och bli riktigt snälla mot dig eller så kommer de inte växa upp och bli misslyckade i livet, för vem vill ha och göra med någon som behandlar andra som skit? Ingen som är mogen och har lite vett bakom pannbenet i alla fall. De kommer att gräva sin egna grop och trilla ned med tidens gång och du kommer stå där som vinnaren, den som vann över de som mobbade dig.
  4. Tro på dig själv! Du kan! Det kommer alltid finnas folk som vill få dig att tvivla, att du inte är tillräckligt bra eller tillräckligt snygg. De kanske inte säger det rätt ut men ger dig väldigt tydliga pikar. Oftast är de själva så osäkra på sig att det ända sättet för dem att få lite självförtroende är att dra ner andra och peka på hur mycket bättre dem är. Fall aldrig för det. För du kan!
  5. Allt kommer bli bra. Det kanske känns som skit just nu, men tiden läker sår och istället för att få runt och oroa dig och ha ångest så låt tiden lösa dina problem. Det viktigaste är att du har starkt fokus på dina mål och håller de som stöttar dig nära. Jag vet att det är svårt, särskilt när man är stressad, pressad eller har varit med om något dåligt. Men tappa inte hoppet, det kommer bli bra, jag har själv många gånger trott att mitt liv varit slut för gott, men det har alltid blivit bra i slutet. Tid är nyckeln.

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet, Min vardag

När jag var liten kallades jag av en lärare för"flickan med kjolen" eftersom att jag ALLTID hade klänning eller kjol på mig. Sen slutade jag tvärt ha kjol och klänning och för att bli nyförälskad i det nu igen. Särskilt snyggt är det till ett par höga stövlar och svarta nylonstrumpor nu när hösten kommer, tycker jag i alla fall. En cirkelkjol, höga stövlar och svarta nylonstrumpor och jag är såld.

Likes

Comments

Postad i: Privatlivet/Personligt

Söndag. Två dagar av frihet kvar. Två dagar tills mitt plugg startar igen. Jag slängs mellan förväntan, ivrighet, nyfikenhet och rädsla, nervositet, ångest. Jag försöker att tänka positiva tankar om hur bra det kommer bli men kan inte hjälpa att dåliga "tänk om...." tankar kommer upp. Tänk om all är jättedryga och hatar mig direkt när de ser mig? Tänk om jag avskyr att vara där? Tänk om det jag valt att plugga är urtrist?

Men vad är egentligen det värsta som kan ske? Ja, det finns ju alltid en risk att alla dessa "tänk om..." stämmer. Men ifall det är så är det ju bara att börja på en annan utbildning istället. Det är inte hela världen. Vi lär oss att det inte ska vara okej att misslyckas, att det är något dåligt och skämmigt och att hela du är ett misslyckande om du misslyckas en gång. Det är så fel. Man måste våga misslyckas för att kunna lyckas. Så länge du fortsätter att kämpa och inte ger upp, fortsätter att sträva mot dina mål, så är du inte misslyckad som person. För vi ALLA misslyckas i livet en eller flera gånger, grejen är bara den att vi är så fokuserade på våra egna misslyckanden att vi ibland glömmer bort att titta runt omkring oss.

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet

Testade Viva la Divas contourpaletter! som jag köpte på Åhlens! En med puder och en med kräm. Måste säga att jag är så nöjd med dem båda! Båda kostar ca 250 kronor så jag fick TVÅ paletter för priset av en Anastasia-palett. Anastasia Beverly Hills är ju ledande i sminkvärlden med sina contour-paletter som kostar över 500 kronor. Helt ärlig så tyckte jag dessa (särskilt den med krämen) är minst lika bra om inte bättre! I Anastasias kräm-palett får du 6 olika nyanser medans i Viva la Divas så får du 8, för dessutom ett billigare pris med grym kvalité! Till puder-contouringkitet så får du även en highlighter som är supersnygg med. Så du behöver inte köpa en fristående highlighter om du inte vill eller inte redan har en du gillar.

Så till alla er tjejer som köper Anastasia Beverly Hills contouting-paletter; köp dessa istället! Du får sååå mycket mer för pengarna utan att ens behöva tumma på kvalitén!

Likes

Comments

Postad i: Hälsa/kost, Vad jag äter....

Testat igenom alla ProPud-glassar nu och tänkte ge raiting på dem:

  1. Choklad
  2. Vanilj
  3. Citron
  4. Tropisk

Chokladen gillar jag allra mest eftersom jag dels älskar choklad (bästa glassen när man har pms-choklad-sug som heter duga) men sen också för att den smakar mest likt de vanliga chokladglassarna med socker i. Vanilj kommer tvåa för att jag är helt enkelt inte ett lika stort fan av vaniljsmak som choklad, men den har en riktigt god smak och smakar väldigt likt de klassiska vaniljglassarna. Citron och tropisk kommer sist för att de smakade lite plastigt och kemiskt. Äckliga var de inte direkt men jag föredrar vanilj och choklad tusen gånger hellre än de två. Citron var minst konstig i smaken och tropisk mest, så därför satte jag tropisk allra längst ned på listan.

Varför äter man dessa glassarna istället för vanlig undrar ni då kanske? Jo, jag får dålig hy av mycket socker tyvärr och dessutom är dessa så mycket nyttigare än den med socker. Och ja, det är riktig glass. Blir så trött på folk som säger "men ät riktig glass istället" för jo jag äter riktig glass! Själva definitionen av glass är inte att det är socker i den utan det är konsistensen. Så det så.

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet

Bild på vad som händer när man har kollat på liiite för många sminkvideos på youtube och får för sig att man bara måååste ha ex antal konstiga produkter som kommer förändra hela ens ansikte pga. extremt lättlurad. Dessutom är ju shoppingterapi en viktig del av mitt liv och just nu kände jag ett extremt behov av det med eftersom skolångesten är brutal. Så jag slog på stort och köpte två contouringkits; ett med kräm och ett med puder, fyra olika borstar (en är inte med på bilden), ett highlighter-kit och en primer. Tänkte testa alla produkterna och se om jag nu kommer bli en helt ny Linda eller om jag bara gått bet på ännu ett marknadföringsknep. Fortsättning följer!

Likes

Comments

Postad i: Hår/skönhet, Min vardag

Sitter här och posar i sängen i mitt nya, långa hairtalk-hår! Så nöjd är jag med det och efter att jag tvättat det är det ju nästa precis som mitt egna hår! Helt sjukt asså! Om ni tittar på bilderna nedan, skulle ni någonsin kunna gissa att jag har hårförlängning? Inte jag i alla fall.

Så nu är det dags för ytterligare en skänhetsprocedur som ska göras innan skolstarten; fylla på läpparna. Jag är lite osäker på om jag ska köra på 1 ml som förra gången eller 0.5 ml. de kommer bli lite större än innan eftersom jag fortfarande har produkten kvar i läpparna så är ju asrädd att det blir föööör stort såklart. Särskilt eftersom det bara är en vecka kvar tills skolan börjar och i början är det lite extra svullet så vill ju absolut inte introducera mig för alla som en vandrande anka... Nej tack! Men sen känner jag att det håller ju lite längre om jag kör på 1 ml och får mer för ett bättre pris! Svårt val...

Likes

Comments