Postad i: Privatlivet/Personligt, Inspiration

Är helt fast i Elaine Eksvärds böcker om retorik! Vi inser inte hur viktigt det är i vardagen att ha social kompetens och alla kan bli bättre på det. Måste erkänna att jag inte har den bästa sociala kompetensen, det är nog faktiskt en av mina svagaste länkar helt ärligt. Men det är ju också därför jag måste öva upp den för utan den kommer det göra livet så mycket svårare för mig i allt från relationer till arbetsliv. Efter att ha läst dessa böcker så har jag insett hur små saker som klädval, ett leende, minnas nytt folks namn direkt, kroppsspråk, ögonkontakt och mycket mer kan ha så stor effekt på ditt vanliga liv.

Jag har dessutom antecknat ur böckerna så jag inte glömmer något viktigt och kan jobba vidare på hennes tips i min vardag. Har också läst böckerna två gånger så det verkligen nöts in i huvudet! Låter overkill? Om man vill läsa boken en gång och glömma allt man läst så ja, vill man verkligen få ut något av det man läst så nej.

Nu tänkte jag dock ta ett litet paus från läsandet för att gå vidare till det riktiga plugget, även om jag hellre hade velat gotta in mig ännu mer i dessa böcker!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Okategoriserat

"Hush, little baby, drink your spoiled milk

Im fucking crazy, need my prescription filled

Do you like my cookies? They are made just for you. A little bit of sugar bit lots of poison, too!

Ahes,ahes time to go down

Ohh, honey do you want me now?

Can´t take it anymore, need to put you to bed

Sing you a lullaby where you die at the end

9,10, never wanna se you again

11,12, I pull of black so well

Shit behind the curtain that I am sick of sugarcoatin

Next time you´re alone, think fast when you grab the phone..."
Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Åh vad jag älskar att våren är här. Värme och sol gör mig glad och jag kan inte bärga mig tills sommaren kommer så man kan ha shorts, bada, sola och leva livet i värme och lycka. Var ute och tog en lång powerwalk innan min frukost och passade på att fotografera lite till min fotokurs. Man ska välja tre bilder och jag har redan valt ut två. Dock kan jag inte bestämma vilken av blommorna jag ska ta, båda är fina på sitt sätt men de är för lika för att jag ska kunna ta med båda två....Hmm, svårt val. Har tre dagar på mig nu att göra valet!

För övrigt blir det att dra till Malmö och göra laserbehandling. Fick en tidigare tid och eftersom det är så svårt att få tider plus att man måste göra det innan solen blir för stark så tackade såklart ja till en "sista minuten" tid. Var någon som ställt in tydligen, till min lycka, haha!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

4 timmar satt jag på en fika med min så kallade "dejt" igår! Trots att jag var så fruktansvärt nervös (faktumet att han både var lång och såg bra ut i övrigt gjorde det ju knappast bättre) så kunde jag efter ett tag slappna av och på någon höger lyckades vi fördriva 4 timmar utan problem. Han var inte heller så mycket för förhållande vilket såklart gjorde mig glad för jag är inte riktigt ute efter något sådant än och särskilt inte med någon som bor så långt ifrån. Blir bara jobbigt och väldigt tidskrävande när man har skola på var sitt håll och så. En liten hake tyckte jag i början var att han var tre år yngre, men seriöst i vår ålder så är inte tre år så mycket. Han var mycket mognare än de andra jag träffat som varit i min ålder faktiskt. Vet inte alls om vi kommer träffas mer men han verkar intresserad och jag är det med så antagligen blir det mer träffar:)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Dagens frukost: kvarg blandat med funlight saft och valnötter som topping.

Testade på att köra en powerwalk på tom mage imorse, även kallat "fasted cardio". Gör så du bränner mer fett helt enkelt för kroppen har ingen mat att ta energi ifrån. Ska försöka göra detta ca tre gånger i veckan kanske och se om det gör något resultat. Jag gillar att gå och rensa tankarna och särskilt nu när det är ganska lagom väder, det enda jobbiga är väl att man måste vänta med frukosten till efter promenaden. Lite jobbigt om man är hungrig plus att det är lite trögt att gå direkt från sängen och ut på en promenad. Men värt ett försök tycker jag ändå att det är! :)

Annars blir det ytterligare en dejt idag. dejt nr 3 på en vecka. Snacka om att jag gå all in i dejtingvärlden, hahah! Nejmen det är ett bra sätt att öva på att "sälja in" sig själv! Jobba upp sin karisma och sin allmänna förmåga att få någon att tycka man är schyst! Jag har så svårt att slappna av när jag träffar någon ny. Det är helt normalt men jag är alldeles för o-avslappnad. Och enda sättet att öva upp det är ju att utsätta sig för nya människor. Jag är inte helt bekväm med det än men jag börjar bli bekvämare och det är en stor fördel sen när jag börjar med plugget och kommer utsättas för en del drös med nya människor på en gång! Lika bra att bita i det sura äpplet redan nu. Sen kanske jag mot förmodan hittar någon som jag faktiskt gillar riktigt mycket av dessa killar jag "dejtar". Det vet man ju heller aldrig!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Var på en klinik idag för att få hjälp med mina röda knottror på kinderna. Har nu fått en inbokad tid för IPL behandling som är en ljusbehandling enkelt förklarat. Tjejen som hjälpte mig var så gullig så gick ut ur dörren med ett leende på läpparna! När jag sedan gått över gatan såg jag världens coolaste lack på bil! Var tvungen att ta en bild på den för jag har ALLTID velat ha en bil i skiftande färg precis som denna. Tror seriöst att jag blev kär!


Likes

Comments

Postad i: Min vardag

En rätt så händelserik dag idag med en tre timmars fotokurs som kickade igång klockan tio på morgonen. Det var jag, typ ex antal tanter på femtio plus och en tjej som verkade vara ca 3-4 år äldre än mig som gått i i väggen av allt plugg. Jag hade fixat till mig för att ge självförtroendet en liten extra boost men ändå när vi kom till biten "nu ska ni få berätta om er själva" så kände jag hur det där självförtroendet jag hade när jag klev in genom dörren plötsligt ville försvinna ut igen. Men på något vis och sätt så lyckades jag återfå kontrollen och klarade minsann av att presentera mig själv utan att få värsta brain freeze och t.om glömma bort mitt namn. Tror inte någon märkte min enorma ångest över det ens och jag är så stolt att jag klarade det så bra. All den tid som jag på sistone lagt ned på att jobba med mig själv har uppenbarligen gett en del resultat! Tog även och ställde en del frågor under redovisningen vilket Linda annars ALDRIG skulle gjort.

På kvällen drog jag till ett spinningpass. Körde bredvid en gubbe som svettades något enormt. Jag har inget emot att folk svettas, helt normalt när man tränar, MEN, har man utsläppt, axelllångt eller längre hår som blir blött av allt svett som man sedan svingar så svetten stänker IN I MIN MUN(!!!!!) då är jag inte lika okej med svettandet! Sätt upp håret i en knut eller något som alla andra med långt hår för det är riktigt äckligt när du svänger med huvudet och stänker ner folk....BLÄÄÄ!! Nog ett av de äckligaste sakerna jag varit med om....

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Hade en supermysig dag på stan med bästa vännen! Först en fika på espresso house och sedan en rundtur i stan där jag fyndade en ny väska! Wohoo! Sedan så blev det även lite plugg under dagen. Varit helt trött och off i huvudet så blev inte riktigt så effektivt plugg som jag tänkt mig....

Testade även den nya Nocco smaken "skumhare". Fyy vad god den var! Har inte diggat nocco så mycket innan, men denna var för god. Helt klart min nya favorit alla dar i veckan!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Quorn har absolut blivit min nya favorit att käka till lunch och middag! Älskar smaken och dessutom ger det en bra mättnadskänsla, perfekt för den tränande vegetarianen också som vill bygga lite muskler! :)

För övrigt har jag kört ett spinningpass idag. Fick cykla i en jobbig uppförsbacke dit så kan säga att jag var helt död när jag kom tillbaka, men fy vad härligt det var alltså. Dock insåg jag att jag glömt ta brun utan sol i ansiktet och det är ju inte direkt så att jag sminkar mig till ett spinningpass där man ändå svettas bort allt smink. Insåg först när jag var där att ansiktet såg ut som ett spöke medans resten av kroppen såg ut att ha varit på solsemester på Bahamas. Gav nog en och annan deltagare som spana in mig ett skratt, men det bjuder jag på alla dar i veckan, hahah!

Resten av dagen har blivit till att plugga. På kvällen ska jag på en "dejt" med en kille som skrivit med mig på snapshat. Jag kan säga att jag är inte direkt jätteintresserad av honom så har ganska låga förväntningar på träffen, men samtidigt så har han verkligen velat träffas och jag känner att jag kan ju knappast förlora något på att ge honom en chans! Sen är jag ju för övrigt inte riktigt ute efter något seriöst just nu, men ju mer man går på dejter desto mer avslappnad och bättre kommer man bli på de dejter man verkligen tycker att personen är intressant. För mig har det alltid varit obekvämt att träffa helt främmande folk och ju mer jag sätter mig i dessa obekväma situationer desto bättre kommer jag bli på att hantera dem och desto bekvämare kommer jag att bli! Så ser jag på saken i alla fall :)

Likes

Comments

Postad i: Vad jag äter...., Hälsa/kost, Träning

Hittade dessa på Lidl och måste säga att jag älskar dem. Innehåller en hel del protein men till skillnad från proteinpulver är det mer mättnad i dem enligt mig, eftersom de inte är flytande. Tänkte unna mig en sån här någon gång efter ett riktigt hårt träningspass om jag är desperat hungrig när jag kommer hem och inte orkar laga mat. Tusen gånger bättre att ta en sån här istället för att gå loco i kylskåpet på gud vet vad.....Sen om jag skulle få ett akut sötsug så dämpar dessa mitt sug helt. Samma med smaksatt kvarg. Så länge det inte är socker det är sötat med så triggar det inte mitt sug. Där är man ju så himla olika; för vissa triggar sötningsmedel jättemycket för andra inte. För mig triggar det inte om jag använder en lagom dos, så istället för att vräka i mig en chokladkaka tar jag en pudding eller kvarg och känner mig nöjd på det.

Dock får man ju vara medveten om att en proteinpudding inte alls är lika rik på näringsämnen som att äta vanlig mat! Vill du gå ned i vikt är den vanliga maten alltid att föredra. Men om du tar det någon gång är det ju inte hela världen. Man SKA unna sig lite då och då och det är mycket bättre att unna sig en proteinpudding än godis.


Likes

Comments