Postad i: Privatlivet/Personligt

Var på Citadellkliniken igår på min första konsultation. Min mamma körde mig dit och satt med mig under början och sedan var jag helt själv med läkaren. Precis när vi skulle prova storlek så kände jag direkt att jag mådde dåligt. Av tidigare erfarenhet så vet jag att jag är väldigt känslig för att ens prata operationer så jag visste direkt att jag höll på att svimma. Läkaren såg det också och bad mig lägga mig ned för att sedan hämta en cola. Väldigt pinsamt och jag fick tyvärr inte ut riktigt vad jag ville av min konsultation på grund av att jag mådde dåligt under typ hela konsultationen, hahaha! Som tur var fick jag träffa bästa Love efter så vi kunde skratta åt eländet tillsammans, hjälpte mig en hel del att må bättre efter den dramatiska upplevelsen :)

Min mamma är ju såklart väldigt emot mitt beslut. Hennes jämförelse med att det vore som jag hade "gift mig med en jihadist och flyttat till Syrien" säger en hel del om hur hon ser på detta. Visst får hon mig att tveka extremt på mitt val. Det får hon verkligen. Men samtidigt är jag så otroligt trött på att ständigt behöva leta efter bhar i evighet för att hitta en som får mina bröst att se större ut utan att man ser att jag "fejkar" det. Att ständigt behöva ha två bhar med pushup för att få någon form av synliga bröst. Att ständigt behöva pressa ihop armarna när man tar bilder (med ex antal pushup-bhar på) för att fejka en klyfta. Att aldrig hitta en fin bikini som passar för att man helt enkelt inte har några bröst. Att inte kunna använda tubtoppar eller liknande för att de ständigt glider ned till naveln på grund av icke existerande bröst. Att varje gång andra tjejer börjar prata om bröst känna att man inte kan relatera eller att man inte är en del av deras prat. Att inte känna sig kvinnlig utan känna sig som man fortfarande var en 12-åring som inte kommit in i puberteten än. Listan kan göras lång på mina anledningar. Jag förstår självklart min mammas argument och det är rimliga argument hon har. Men samtidigt lider jag dagligen för detta. Jag har preliminärt bokat in i januari för operation och nu gäller det bara för mig att smälta alla intryck för ett slutgiltigt beslut om bröstförstoringen blir verklighet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

"Så nu är det ju snart Halloween och därför borde ju mina bilder också vara lite halloween-inspirerade, så då tar jag och sätter min mat framför några pumpor och tar bild!!! Jag är ett geni!!"-Jag idag. Tänkte dock inte riktigt på att hallonfärgat och orange inte är de bästa färgkombinationer kanske... Jaja, jag försökte ju i alla fall! Det är det som räknas!

Idag var jag för första gången hos socionomen som jag ska träffa typ en gång i veckan ett tag nu framöver. Hon frågade väldigt mycket om min kost och så vidare. Vilket självklart kändes jobbigt. Det jobbiga med det är att hon inte känner mig och det kommer ta lång tid för henne att lära känna mig först innan hon ens kan börja att hjälpa mig. Jag avskyr att många av dem kommer med så enkla lösningar som att "äta en ordentlig frukost" eller "försöka äta mer varierat och inte utesluta något" när det är mer komplext än det och jag redan försökt allt detta utan något resultat. Faktiskt det enda som gett mig någon form av resultat är medicinen jag tar. Men den kan jag ju inte ta i evigheter. Men jag har lovat mig själv att ge det ett försök denna gång och gå all in. Inte banga ur på vägen som andra gånger. Tror det kan vara viktigt för mig att få hjälp så jag är stark och frisk när jag börjar med plugget igen! :)


Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Vad jag äter....

Dagen startades med ett härligt pass på gymmet. Körde fokus på rumpan och aoutch; det brände rejält efteråt! Resten av dagen har spenderats på plugget. Eller ja, jag har iaf försökt plugga, sen var jag ibland så trött att det bara inte gick men det är en helt annan femma. I övrigt har inget annat intressant hänt idag, haft en rätt så casual dag. Ganska gött ändå.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Hår/skönhet, Utmaningar

Yaaay!! Klarade 4 veckor utan godis! Såklart måste man ju fira det, right!? Från början hade jag lovat mig själv att ta ett tredje hål i örat. Men eftersom tjejen på hårstudion i min by där jag tagit alla mina andra hål hade mammaledigt så har jag nu blivit tvungen att ta det tredje hålet någon annan stans. Det ställe som är mitt backup-ställe ligger långt ifrån och jag är sällan där så därför får det kanske vänta ett tag med att ta hålen i örat. Jag har dock inte bråttom, det där kan jag lätt spara till senare!

Istället som belöning körde jag till ett köpcentra för att spendera mina intjänade rabatter på kicks. Blev en av min favorit-foundation, en brun utan sol som man tar på i duschen och sköljer av ( äntligen slipper man att gå runt hemma i timmar i bara bh för att torka!!), en så kallad "cushion foundation" som jag hört ska ge en jättefin hy så tänkte ge det en chans att testa, och sedan gick jag även in på glitter och köpte de rosa och orangea korkskruvarna som ska ge en korkskruvar i håret. Ska prova dem i natt och är jättespänd på hur det kommer se ut när jag tar ut dem! Köpte även ett par fransar som jag letat efter jättelänge! När de dessutom var på rea(kostade endast 35 kr) så slog jag till direkt! I slutändan hade jag spenderat några hundringar men det var det helklart värt. Jag shoppar så pass sällan nu för tiden att jag ändå tycker det är okej att spendera lite pengar på sådant här nån gång.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Första gången jag var på ätstörningskliniken så sa läkaren att jag kunde fundera på att ta en antidepressiv tablett som även har som biverkning att man mår illa och får mindre aptit. Detta stoppar en helt enkelt från att hetsäta och kan få en i en god bana igen så att säga.Jag var lite kritisk till det från början men när jag kom dit andra gången så gick jag ändå med på att ge det ett försök. Kan säga att jag än så länge känner mycket minskad aptit. Kan dock tro att det gör så att man istället för att äta antingen allt eller inget vilket jag gjort innan, gör så att man äter inget alls istället. Vilket såklart inte är bra det heller. Ska testa de i en vecka så vi får ju helt enkelt se då hur det känns efter den veckan! :)

Likes

Comments

Postad i: Vad jag äter....

Asså detta är seriöst min lunch....VARJE DAG!! Men det är så sjukt gott ju, varför ändra det då känner jag rent spontant? Det är precis som när man blivit fast i en riktigt bra låt och bara inte kan sluta lyssna; man slutar helt enkelt inte lyssna utan trycker på repeat gång på gång på gång... Lite så är det med mina maträtter; har jag väl fastnat i en lagar jag den om och om igen tills jag tröttnar eller hittar något bättre. Jag är inte riktigt som andra som tröttnar på samma mat efter tre dagar i raken. Jag kan köra samma mat i månader utan att tröttna!! Ganska praktiskt faktiskt; man slipper ju fundera ut sin lunch och middag, för den är samma varje dag, haha;)


Likes

Comments

Postad i: Privatlivet/Personligt

Just nu i skrivande stund så är inte riktigt allt i livet så bra som jag egentligen velat. Gick till en psykolog för att få bekräftat vad jag haft misstankar om innan; att jag har ngn form av ätstörning. Bulimi, sa hon vilket förvånade mig en del eftersom jag inte spyr. Oftast ligger inte grunden till en ätstörning i själva relationen till maten utan det är oftast något annat; familjeproblem, depression, ångest, en händelse i livet som påverkade en starkt, med mera. Hon trodde även att jag var deprimerad och hade en släng av social fobi, vilket det sist nämnda hade jag kind of listat ut på egen hand innan. Såklart var det ju inget upplyftande att höra.

Jag har en tendens att minimera mina problem; " det är inte så allvarligt" eller "det finns många som har det sämre" eller "äsch jag bara överanalyserar det är säkert helt normalt att göra/känna såhär". Ingen bra vana kan jag säga, för det slutar oftast värre när man inte uppmärksammar sina problem i tid. Såklart borde jag inte ha gett upp de försök till att få hjälp som jag gjort innan. Men ibland kan det kännas jobbigt att vara den drivande kraften i något som redan är jobbigt att tänka på och kanske till och med jobbigt att erkänna för sig själv.

En annan sak som jag alltid har i huvudet är valet inför framtiden; vad jag ska göra, vad jag ska bli, vad min personliga mening med livet är. Det har hängt där i huvudet ett tag den där tanken och jag försöker skjuta upp den och det beslut jag står inför. Nu är det bara några dagar kvar tills vårens ansökningar stänger så jag måste bestämma mig snart. Sen står jag ju också inför beslutet att genomgå en bröstförstoring vilket jag velat sjukt länge. Om jag ska göra det är inte studier aktuellt. I alla fall inget program utan då blir det kurser istället. Shit pomfritt. Ibland önskar jag att livet var enkelt.


Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Träning, Vad jag äter....

​Hade ett så sjukt härligt pass idag! Tränade rump- och benmuskler i ca en timma. Sedan tog jag 3 kilometersspåret och joggade lite lätt. Var lite kallt i luften idag men solen sken så kylan gjorde inte så mycket. Dock var det riktigt många skolklasser och äldre som var ute och gick. Parkeringen var halv-full redan klockan 10 på en onsdagsmorgon vilket förvånade mig lite faktiskt! Men det är ju somsagt bara kul att folk är ute och rör på sig!:)

Idag ska jag utöver träningen bara plugga och jobba så det är inte mycket annat intressant som händer. Kommer bli en rätt så chill dag, vilket jag diggar starkt.

Likes

Comments

Postad i: Hälsa/kost, Träning

Jag fick ju ett kostupplägg som jag pratat om tidigare och jag måste erkänna att jag har haft svårt att följa det till hundra. Det som gjort det svårt att få resultat från det har främst varit att jag vissa dagar känt att jag behövt mer mat. Jag har varit konstant hungrig HELA dagen. Det har lett till att jag fått otroligt starka cravings efter mat, och oftast går man då in på den mest onyttiga och kaloritäta maten som kakor,glass,godis osv för att kroppen snabbt behöver mycket energi. Jag tror jag måste låta mig själv äta mer mat vissa gånger, trots att det går emot vad mitt kostupplägg säger. Huvudfokus ska ligga på att undvika massa kalorität mat och istället låta mig äta en extra måltid. Även om det kan låta som att jag saktar ner själva resultatprocessen så tror jag det kan ge mer resultat eftersom risken att jag fuckar upp allt helt med hetsätningsattacker minskar. Bättre att äta ett extra mål på 500 kalorier än massa godis och kakor på 1500 kalorier. Kanske går det lite långsammare än om jag hållit mig helt till mitt upplägg, men det är definitivt ett säkrare recept för att lyckas.


Likes

Comments

Postad i: Träning

Träning är något som varit centralt för mig under hela min uppväxt; mina föräldrar har alltid sagt att jag måste ha nån form av daglig fysisk aktivitet och ständigt uppmuntrat mig till att hålla på med olika sporter vilket jag idag är väldigt tacksam för. Dock har jag aldrig förrens nu förstått riktigt varför träning är så viktigt för oss, jag har hela tiden sett det som att antingen bli bättre på sin sport eller som ett sätt att hålla vikten på och bränna kalorier. Visst är det också en del i själva träningen men det är inte de viktigaste anledningarna till att träna!

Träning gör att vi utsöndrar endorfiner i kroppen som leder till att vi känner oss glada och pigga. Den härliga känslan i kroppen som man får efter ett riktigt jobbigt träningspass är tack vare endorfinerna. Du får även lättare att koncentrera dig och bearbeta information i hjärnan. Jag kan känna en märkbar skillnad på de dagar jag har tränat och de dagar jag inte har tränat; dagar utan träning känns hela hjärnan och kroppen seg och jag kan känna mig ibland deprimerad till och med. Därför försöker jag alltid att starta dagen med ett träningspass för jag vet att ju längre jag väntar desto trögare blir jag i kroppen vilket leder till att jag inte får något gjort under dagen.

Det är synd att träning endast ses som ett sätt att få ett fint yttre, det är ständigt det argumentet som lyfts fram när man pratar med folk varför de tränar. Tyvärr glömmer många bort VARFÖR det är så viktigt och centralt med träning för välmåendet. Du BEHÖVER träningen för att må bra!

Likes

Comments