View tracker

Mitt yngsta barn fyllde 13 år i dag, en stor dag! Tänk att det gått 13 år! Jag önskar henne allt gott i livet och att hon ska slippa vara med om ena hälften av allt elände jag vart med om.

På jobbet hade vi avtackningslunch för en person som kommit att betyda mycket för mig med sin klokhet och humor. Det kommer att bli tomt och ett "andningshål" mindre.

Så kom dagen för den tredje löpturen på evigheter, den tredje i år. 5 km löpning mot alla odds. I går hade jag så ont i benhinnorna att jag var nära jordens undergång - i dag puts väck! Turen kändes riktigt bra och tiden bättre än sist. Jag misstänker att min löpstil påminner om en skadskjuten skatas med illrött ansikte flåsandes som en osmord blåsbälg. Men vet ni att det skiter jag i. Jag skiter i att det går sakta. De enda som förmodligen har åsikter om det hela är de som själva sprungit väldigt få meter i sitt liv. Och jag klämde faktiskt 5000 meter bara i dag. Trots astma. Trots att min kropp inte är nån "löparkropp". Trots att jag inte "kan" springa.
Och nu sitter jag här - nöjd och lycklig och tackar mig själv för min insättning på mitt pluskonto.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har en hjärna som jobbar lite för sig själv ibland och producerar fantastiska och briljanta ide'er. Den senaste, enligt mig själv, toppenide'n handlar om "bostadskrisen" och flyktingar. Jag tänker inte gå in på resonemang om att det är bättre att hjälpa människor på plats osv. Jag förutsätter att om man flyr från krig och terror så flyr man från krig och terror och då skulle i alla fall jag vilja bort på betryggande avstånd från oroshärden. Likaså är jag lite trött på att höra att vi inte skulle ha plats. Vårt land har hur mycket obebygd yta som helst! Och just ja - vi har ju inte råd! Eller vänta nu - om man tänker lite längre än vad näsan räcker och tänker framåt i tiden. På vilka sätt kan alla de som vill bo i Sverige bidra till att det blir bättre för alla invånare på sikt? En sak som vi vet är att det är brist på flera olika yrken. Det finns en stor risk att vi utan invandring inte har några som kan ta hand om oss när vi blir gamla eftersom det föds för lite barn.
Men nu är det inte det min ide' handlar om heller. Den handlar om bostadsbristen. Helt klart byggs det för lite nya lägenheter i vissa delar av landet. Samtidigt har det i andra delar rivits fullt fungerande hyreshus. I avfolkningsbygd står hus och förfaller eftersom ingen vill köpa dem och ägaren har ingen nytta av dem. Min ide' skulle göra att avfolkningsbygder skulle få en chans att blomma igen. Den skulle skapa jobb och göra människor fria att välja i större grad. Exakt hur min ide' ska gå till vet jag inte riktigt. Den går i alla fall ut på att alla som har hus som bara står till ingen nytta ska få erbjudande om att sälja sitt hus för en rimlig penning. Sen ska de som inte redan äger ett hus få möjlighet att köpa det förmånligt och kunna ta förmånligt lån för att rusta upp det. På så sätt skulle avfolkningsbygderna befolkas igen och skapa arbetstillfällen där igen. Människorna som bor där kommer att behöva skola, dagis, sjukvård, affär, äldrevård, kollektivtrafik mm samt att det skulle frigöra bostäder i tex storstäderna. Kanske skulle de har nya husägarna få medborgarlön under ett år för att göra iordning huset?

Jag vet att mina ide'er ibland kan vara kontroversiella men någon måste tänka utanför boxen och våga stå för det!

Likes

Comments

View tracker

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om hösten. Det är lika varje år och plötsligt är den förbi utan att jag egentligen vet. Hösten har vackra färger men den kommer aldrig att bli som sommaren och våren.
Den påminner om alla drömmar som aldrig hanns med under de långa, ljusa och varma nätterna.
Den liksom suckar och pustar över väntan på att ljuset ska återvända. Och värmen och solen väcker drömmarna till liv igen.

Likes

Comments

Snart är det dags för flytt. Över 8 år sen sist och det är som jag kommit av mig. Det var väldigt många, inte alltför förberedda flyttar förut. Jag han varken tänka efter eller planera så mycket. Den här gången är annorlunda på många sätt. Vi vet inte än när vi får flytta så jag har börjat packa det vi inte kommer att behöva den närmsta framtiden. Jag försöker skänka och slänga allt vi inte kommer att behöva alls. Det är blandade känslor och processer jag inte riktigt räknat med men det är skönt. Skönt att starta på något nytt tillsammans. Skönt att vi kommer att få plats. Vi kommer att ha separat sovrum, vardagsrum och varsitt pysselrum plus alla andra rum. Lyx!
Jag tycker egentligen inte om vare sig packandet, flyttandet av alla grejer eller uppackandet. Det blir så rörigt åt min hjärna och ännu mindre koll på vart saker är. Men nu vill jag bara iväg så det är över!

Likes

Comments

Nu har jag vart på två föräldramöten den här veckan. Båda gångerna kom jag direkt från jobbet. Båda gångerna har jag fått reda på vikten av att barnen är utvilade och mätta när de kommer till skolan. Hur de har handlingsplaner för än det ena än det andra. Allt för att alla barn ska trivas, få vara med och klara skolan. MEN här sitter vi föräldrar, somliga av oss trötta, somliga hungriga - men det viktigaste - i dag satt vi två timmar i sträck och lyssnade på bla bla bla. Eller ja, det blir gärna bla bla bla för föräldrar med myror i brallan. För precis som en del barn har mer myror i brallan så har en del av deras föräldrar det. Så hur är det egentligen med en skola för alla? Vart tog pedagogiken vägen? Pedagogerna borde väl även ha lärt sig att en "normal" vuxen i bästa fall kan ta in information effektivt i 15 minuter och att en sammanhängande "föreläsning" ska vara max 45 minuter innan paus om man inte varvar med olika aktiviteter. Om inte skolan är för alla föräldrar, är den då det för alla barn?

Likes

Comments

Jag har lite svårt med definitioner ibland. Det känns lite extra aktuellt nu med alla som flyr från sina hemländer. Ordet flykting förstår jag, någon är på flykt från sitt land pga olika saker som krig och förföljelse mm. Sen blir man invandrare och det kan man bli på ännu fler sätt. Alla som utvandrade till Amerika från Sverige pga hungersnöden blev t ex invandrare i Amerika, det förlovade landet. Men sen börjar det bli trixigt - 1:a, 2:a och 3:e generationens invandrare. Vad är det? När tar det stopp? Är inte alla som bor i Sverige och är svenska medborgare också svenskar? Vad är jag? 10:e generationens invandrare? Mina förfäder kom ju från norra Finland, nära gränsen till Ryssland. Kanske är vi ryssar? Spelar det någon roll? Hur många är det inte mer än jag som har utländsk påbrå? För utländskt är det så länge det är från ett annat land. Titta bara på er hår- och ögonfärg. Är färgen bättre om den kommer från ett visst väderstreck? Jag kan verkligen inte förstå...
  • 159 readers

Likes

Comments

Jag syr lite då och då så nu är en skjorta klar förutom några meter spets. Den går att ha utan tills jag knåpat ihop de där metrarna.
Sen tyckte jag det var dags att börja med ett förkläde som jag funderat på lösningar till ett tag. Tyget är för kort och finns inte att få tag på utom möjligen i Polen. Jag är ingen sömmerska och det jag lärt mig är från syslöjden samt det jag lärt mig genom att pyssla själv. Kanske gör det att jag kommer på innovativa lösningar? Hur som tog det slut på material - så klart!
Fortsättning följer en annan dag!

Likes

Comments

Det är som så att jag vill gärna umgås med er. Men på något sätt är jag tvungen att prioritera och just nu prioriterar jag mig i hopp om att bli bättre. Jag prioriterar ensamhet eller tid med sambon och barnen. Att vara med sambon är oftast fantastiskt bra. Det krävs liksom inget av mig utom möjligen lite fiske och det gör mig inget eftersom naturen och att vara ute mest gör mig gott.
Tyvärr blir jag annars rätt mättad på människor på jobbet och känner inget större behov - inte sagt att jag inte skulle tycka om er eller inte vara i behov av er. Men behovet att socialisera står mig upp i halsen.
För just nu måste allt bara vara enkelt, väldigt enkelt. Så den som vill träffa mig är välkommen till stugan i skogen utan el eller rinnande vatten. När kaffet blir klart? Tja, det beror på hur elden behagar brinna!

Likes

Comments

Det duggar inte direkt mellan inläggen och det beror på flera saker. Jag var överlycklig över att det verkat vända med min ork men så kom ett bakslag och det blev sämre igen. Förra veckan blev det doshöjning och fortsatt järn. Och järnet ja... Tur jag har mitt "turkte" från Thailand.

Så i dag tänkte jag att nu får det vara nog så jag rotade fram mina knappt använda löpskor. De jag köpte förra året efter att mina förra gjort sitt. På med löptights, vilket var något deprimerande pga "fluffet" i midjan. Nåja, så här långt var det längesen jag vågat ta mig. Och jag tog en runda i solen men löpningen blev det inte mycket av. Hjärnan vill helt enkelt mycket mer än vad kroppen klarar av. Jag hoppas verkligen jag inte får alltför stort bakslag i morgon bara.
Och när jag ser tillbaka så går det i alla fall framåt. Men det är sååå frustrerande när jag är van att ha en stark kropp som går att pressa rejält. Som lyder!


Likes

Comments

Jahapp, det var den kaffebryggaren det... Enligt ena barnet hoppade mjölpåsen ner på den... Det verkar inte bli nån ände på saker som går sönder just nu...

Vi får vara glada så länge det här håller...

Likes

Comments