View tracker

Frukost

Omelett gjord på ägg, kalkon och parmesan + en kopp kaffe

Lunch

Kalkongryta

Mellanmål

En Nocco tropisk smak

Middag

Parmalindad fläskfilé

Likes

Comments

Så ikväll stod detta på menyn. Bra med proteiner och fetter. Resultatet? Såå gott!

Du behöver:

Till fläskfilén behöver du:

- 500 gram fläskfilé

- 5-6 soltorkade tomater

- 1/2 kruka basilika

- 50 gram parmesan

- 1 pressad vitlök

- 4 skivor parmaskinka

+ salt & peppar

Till balsamsåsen behöver du:

- 2 dl laktosfri matlagningsgrädde

- 2 msk balsamvinäger

- 1 msk kycklingfond

- 2 pressade vitlöksklyftor

+ salt & peppar

Hur gör du?

- Sätt ugnen på 225 grader

- Ta bort överflödigt fett och senor från fläskfilen, gör ett snitt längst hela filén.

- Hacka soltorkade tomater, basilika, vitlöken och riv ner parmesanosten - till en röra.

- Lägg röran i snittet av fläskfilén. Salta & peppra.

- Linda parmaskinkan runt fläskfilén.

- Bryn filén i smakfri kokosolja en stund, sätt sedan in i ugnen i ca 15 min.

Medans fläskfilén är i ugnen gör du i ordning såsen.

- Blanda matlagningsgrädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök i en kastrull.

- Låt puttra ett par minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Klaaaart! :)

Likes

Comments

Godmorgon! Eller borde nog säga god dag! Varit en riktig segis morgon. Eddie kom hem inatt efter match i örebro, så det blev rätt sent. Så i morse när jag vakna var jag sugen på att testa ett recept jag tänkt göra ett tag - butternutsquash omelett. Så god blev den, lite matigare än min vanliga omelett.


Du behöver:

- 1/2 butternutsquash

- 4 ägg

- 1 dl riven parmesan

- 2 dl ruccola

- 1 msk agave

- citronjuice

- olivolja att steka i

Hur gör du?

- Stek squashen i olivolja. När de mjuknat till sig lite tillsatter du agave, salt + citronjuice

- I en annan stekpanna steker du omeletten, när den stelnat så häller på på osten.

- Lägg över fyllningen (squash + ruccola) och vik sedan omeletten till en halvmåne.

Resultatet

Likes

Comments

Japp, lite komiskt med tanke på vad vi åt till middag igårkväll .. hehe men jag fick besök av Emelie, Fanny, Ellie och Lotta som precis har blivit vegan. Jag bakar väldigt mycket som faktiskt är vegansk, så vi tänkte att vi skulle köra en helkväll med vegansk mat :) För er som inte vet vad en vegansk kost innebär så kan ni läsa om det här , men det huvudsakliga är att du inte äter något animaliskt (inklusive mjölk, smör ägg) så ett steg längre från vegetarian. Men vi är några icke-veganer också som kommer så vi körde lite blandad buffé.

Som alltid är jag såå hungrig när jag gör något så tror ni inte att jag kommer på att jag ska ta bild när vi redan ätit hela middagen och halva efterrätten (?) åh suck ... ialf, det blev jätte lyckat. Jag och Lotta körde vegan style, så vi åt pulled oomph med bbq krydda - och de andra körde grillad kyckling med bbq sås. Så vi körde typ exakt samma smaker, bbq, majonnäs (våran utan ägg) sedan lite sallad - till detta körde vi Max-bröd, Frisco. Sååå gott blev det!

Buffén

Middagen

- Oomph

- Grillad kyckling

- Bbq-sås

- Majonnäs (äggfri) + vanlig

- Max frisco bröd

- Sötpotatispommes

- Max originalsås

- Sallad, rödlök

Efterrätt

- Bananbröd

- Nyttiga chokladbollar

- Jordgubbar, hallon och blåbär

- Godis + naturgodis


Likes

Comments

Gooood morgon!! :) Startade dagen med en löprunda på gymmet, sitter och dricker kaffe nu och ska fixa lite innan jag ska bege mig mot jobbet kl 12. Igår åkte jag upp till Stockholm över dagen för att träffa Olivia över brunch. Jag kom upp vid 10:30, så vi tog en promenad ner till strandvägen 1. Kommit att bli en favvo, älskar deras ost/skink omelett. Efter brunchen köpte vi med oss 7elevens magiska brownie och åkte hem till henne - en riktigt mysig dag. Så ett riktigt hett tips när ni är i Stockholm - Strandvägen 1! Testa deras frukost också! :) Nu ska jag ta tag i dagen, jobb 12-19 sen vidare för att se hockey. Ha en fin dag! PUSS

Likes

Comments

Heej! Här kommer ett annat hett tips som jag hittade i "Må bra" tidningen - sjukt gott och nyttigt! Däremot var det väldigt snålt med kalorier per portion, så E fick äta 2,5 portion och jag 1,5. Testa testa!! Här kommer receptet! Som alltid gör vi om recepten liiiiite så att det blir optimalt för oss :)

Du behöver:

- 1 gul lök

- 1 röd paprika

- 150 gram champinjoner

- 1 chili

- 1 msk smakfri kokosolja

- 120 gram bladspenat

- 2 ägg

- 250 gram laktosfri keso 4%

- 300 gram kalkonpastrami

+ Salt & peppar.

Hur gör du?

- Sätt ugnen på 200 grader

- Fräs lök, paprika, svamp och chili i kokosoljan tills det mjuknat.

- Ställ undan - lägg på spenaten, som ska låtas smälta.

- Lägg i en ugnsfast form.

- Vispa ihop ägg + keso + salt & peppar.

- Häll över grönsaksblandningen i den ugnsfasta formen.

- Grädda i ugnen i ca 30 min.

- Servera med kalkonpastrami.

OBS! I receptet skulle man ha 1/2 pkt med saffran men, som jag sa, man får anpassa receptet till det man själv föredrar :)

Likes

Comments

Hemkommen från gymmet med Emelie, herregud vad jobbigt det var, men skönt när man är klar! Idag körde jag 30 min löp + 10 min mage. Det fick räcka, tillbaka till gymmet i morgonbitti ;)

Men till det jag ägnat detta inlägget för, förra veckan åkte jag upp en sväng till stockholm, jag köper oftast med mig tidningar på tåget - oftast mattidningar ;) Och denna gången köpte jag tidningen "Må bra". Sjukt mycket bra recept som jag vill testa! Så ikväll testade vi "Kyckling med sjögräsnudlar" - och JA det var jättegott! Så för er som inte köper tidningen, här kommer receptet. I tidningen är den gjord för 2 pers, så vi körde för 4 pers + att vi gjorde om det lite mer anpassat för oss.

Du behöver:

4 port.

- 500 gram strimlad kycklingfils

- 1 msk kokosolja

- 2 hackade citrongräs

- 1 tärnad röd paprika

- 1 strimlad purjolök

- 150 gram ostronskivling (det är en svamp - hahah jag hade ingen aning om vad det var innan)

- 1 liten burk vattenkastanjer

- 400 ml lätt kokosmjölk

- 300 gram sjögräsnudlar

- 2 msk japansk soja

- 1 msk riven ingefära

Hur gör du?

- Stek kycklingen i kokosoljan. Tillsätt citrongräs, paprika, purjolök och svamp. Salta & peppra.

- När kycklingen har fräst en stund tillsätter du, vattenkastanjer, kokosmjölken, nudlarna, soja och ingefära.

- Låt puttra en stund, så att nudlarna mjuknar upp. Salta och peppra efter smak.

Klaaaaart! :)

Likes

Comments

Gott Nytt År!! :) Vi hade en fantastisk kväll igår med ett riktigt härligt gäng! Hade räknat med att man skulle må som skit idag men ICKE, jag har faktiskt inte mått alls dåligt förutom lite trött. Men vi har bara tagit det lugnt idag. På nyårsafton är det givet att äta pizza, men jag är inget fan av pizza som man köper på pizzerian, jag är mer en burgare-tjej, MEN Eddie introducerade pizza på Hönökaka för mig förra året, OCH det är sååå gott! Och enkelt och snabbt!

Du behöver:

- Hönökakor

- tomatpuré

- champinjoner

- kalkon

- ost

- oregano

Hur gör du?

- Sätt ugnen på 225 grader

- Ta en halva, bre på önskad mängd tomatpuré

- Toppa med allt du vill ha på. Jag tog kalkon, champinjoner, ost + oregano. Eddie körde tonfisk och ost. (min är godare;) hehe )

- Grädda i ugnen tills osten smält. KLART!

Likes

Comments

Detta mina vänner ... är just nu en utav mina favoriträtter. Kalvfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker. Superenkelt och supergott! Här kommer receptet.

Du behöver:

Till biffarna:

- 500 gram kalvfärs

- 1 ägg

- 1 msk dijonsenap

- 1 dl matlagningsgrädde

- örter (basilika, persilja, timjan)

- Kryddor så som, cayennepeppar, salt och peppar. Här är det bara ta så mycket du föredrar, jag höftar bara.

Till grönsakerna:

- 1/2 squash

- 4 paprikor (2 röda 2 gula)

- 1 rödlök

- olivolja + salt & peppar

Dijoncreme:

- 2 dl lätt laktosfri crème fraîche

- 1 msk dijonsenap

+ salt & peppar

Hur gör du?

- Sätt ugnen på 225 grader.

- Skiva upp alla grönsaker och lägg på en plåt. Strö över olivolja, salt & peppar.

- In i ugnen i ca 15 min.

- Blanda samman alla ingredienser till kalvfärsbiffarna, rulla till biffar. För detta receptet fick jag ihop 10 biffar. Alltså 2,5 biff per portion.

- Stek biffarna i smakfri kokosolja.

- Medans biffarna steker kan du göra i ordning dijoncremen. Och det är inte svårare än att du endast blandar samman alla ingredienser - klart.

Enjoy! För detta är sååå gott! 

Likes

Comments