View tracker

Här kommer ett recept på en tofugryta med grön curry och kokosmjölk. Jag använde mig även av fetaost för att få grytan lite matigare, men det går lika bra utan! 

270 g tofu (1 pkt)

1,5 msk grön currypasta

1 zucchini (á ca 250 g)

75 g fetaost

2 dl kokosmjölk

2 tsk jordnötssmör

1 tsk honung

kokosolja att steka i

salt och peppar

Börja med att hetta upp olja i en panna. Tillsätt currypastan och låt fräsa någon minut. Skär under tiden tofun, fetaosten och zucchinin i lagom stora bitar (kuber om ca 1 cm) och häll sedan detta i pannan. Häll i kokosmjölken, honungen och jordnötssmöret, och låt koka i ca 10 minuter. Förbered under tiden eventuella tillbehör. Jag serverade med bönpasta, men ris eller nudlar funkar fint det också. Denna gryta passar lika bra att ha i matlådan som den gör att ersätta hämtmaten en fredagskväll.  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

I mitt första blogginlägg tänkte jag dela med mig av ett recept på en indisk kikärtsgryta jag lagade förra helgen. Gott, snabbt, enkelt och billigt, kan det bli bättre?

cirka 3 dl kikärtor, blötlagda över natten

4 dl nötmjölk, jag använde cashewnötsmjölk men kokos funkar fint det också

2 tsk tamari eller soya

cirka 2 msk curry

3 urkärnade dadlar, hackade i små bitar

1 tsk honung

salt och peppar

Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt resten och låt koka i cirka 35 minuter. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry. Servera med tillexempel ris eller qinoua och kokt broccoli, och toppa gärna med keso eller gräddfil och granatäpplekärnor.

Likes

Comments

View tracker