NEW IN, VARDAG

Hur fina är inte de här skorna då!? De blev nämligen mina idag 🤗

Träffade en vän idag som har bott utomlands i ett år men som är här några dagar till innan hon åker tillbaks. Har så många vänner som reser, jobbar utomlands och en massa annat som man gärna vill göra själv. Själv har jag varit sugen på att åka till Kenya eller Ghana för volontär arbete i någon månad. Kanske dags nu!! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

VARDAG

​Härligt nu när solen kommer fram! Finns så mycket man hinner med på en solig dag! Jag har en vana av att vakna tidigt när det är soligt ute. Vaknade tidigt idag med, hann plugga, övningsköra, ta mig en runda på stan, sola (solarium) och äta sushi med en vän. Och nu tvättar jag kläder.. vilket inte är lika kul. Brukar inte ha en sån ork när det regnar. 

Fick med mig en jätte god parfym från Gucci och ett par jeans från Levi's idag. När det kommer till parfymer tycker jag om tunga dofter men känner att det kanske inte är en så somrig parfym utan mer till fest om ni förstår vad jag menar 🤗 så får  nog införskaffa mig en mer uppfriskande parfym också. 

Hoppas ni har haft er en bra måndag! 🤓

Likes

Comments

Hur dålig får man vara på att uppdatera egentligen? ... 

Den här senaste veckan har jag gått på bio och kollat på "Djungelboken" med min lillebror som för övrigt var sååå bra 😍

Jag har precis skaffat mig medlemskap på 24/7. Det var nog över 1 år sen jag tränade så det kändes verkligen att träna igår. Jag gick på ett Body Jam pass som är hur kul som helst! 

Utöver det har jag även varit och kollat på en dansbattle där vi hade 3 stora dansare runt om i Sverige som domare. Var så grymt roligt och blev inspirerad av att se så duktiga dansare. Får mig att vilja dansa igen.

Nu ska jag iväg och luncha med en kompis, vet inte vart än men ska bli bättre på att uppdatera sånt 😉

Likes

Comments

DEEPTALK

För er som inte vet så är en utav mina största drömmar att utbilda mig till jurist. Ett yrke som jag hyst intresse för sedan barnsben. Att få jobba för att uppnå rättvisa måste nog vara ett av de bästa jobben som finns där ute även om kanske alla inte följer den principen... tyvärr. Jag läser ofta fall som antingen är sjuka i sig eller så är straffet löjligt lågt/högt. Tänkte dela med mig av ett fall som jag har öppnat ögonen för lite extra.

FALL - MORDET PÅ JAMES BULGER
James Bulger, född 1990 i Liverpool mördades redan vid tre års åldern år 1993. Pojken rövades bort av två killar i tio års åldern och misshandlades/torterades till döds. På en fredag eftermiddag åkte Bulger med sin mor för att handla och runt klockan 15.40 upptäcker mamman att Bulger är borta.
De två pojkarna tvingade med sig Bulger på en lång promenad på cirka fyra kilometer i Liverpool och misshandlade den tre årige pojken på vägen vilket resulterade i ansiktsskador. Efter att ha gått ett tag stannade pojkarna upp vid ett järnvägsspår där pojkarna sparkade, kastade tegelstenar och slog Bulger i huvudet med en järnstång. Polisen misstänker även en sexuell anstrykning med tanke på att pojkarna tog av Bulgers kläder. För att det sedan skulle se ut som en olycka lade de tio åriga pojkarna Bulger över ett järnvägsspår som sedan delade han på två delar.

DOM
Pojkarna frigavs efter 8 år (!!!) i fängelse. Efter att båda pojkarna släpptes år 2001 fick de en "Life license" som innebär att de måste hålla sig till ett antal regler annars åker dem i fängelse igen under obestämd tid. Jon Venables erkände sig den 23 juli 2010 skyldig till att ha laddat ner och spridit grov barnpornografi.

TANKAR
Jag vill gärna jobba med kriminella fall och inte familjerätt te x men hade jag fått ett sånt här fall hade jag nog inte pallat.
Hur kan två tioåringar vara kapabla till något så hemskt? Vad har bidragit/lett till dessa tankar? Och hur kan två pojkar, lika sjuka, hittat varandra? Många tankar spekulerar i orsakerna till hur två pojkar kunde slå ihjäl ett oskyldigt barn. En tanke är att det berodde på underhållningsvåld. Polisen har gått genom vilka pojkarnas familjer har kollat på veckorna före mordet och en av filmerna var "Den onda dockan 3". Det finns tydliga likheter mellan filmens scener och mordet på Bulger.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för ifall 8 års fängelse är tillräckligt för grovt mord på grund av att pojkarna endast är 10 år gamla. Är det rättvist om de får livstid? Är det tillräckligt med 8 år? eller borde de få vård tills de är fullt friska igen och sedan fängelse på det för att SEN bli fria?

Likes

Comments

VARDAG

Min snälla chef har fyllt 40 år så köpte med en blombukett och gav till henne på jobbet :)) 

Idag har jag i princip bara jobbat men ikväll ska jag fira en kompis som fyller 21 🎉 ska fixa mig nu och dra till henne för lite födelsedagsfirande. 

Likes

Comments

VARDAG

​​Nu har jag också startat en blogg för första gången så får se om jag hänger med på svängarna =)

​Idag fick jag fint besök av mina flickor från Värmland. De var framme i Göteborg redan vid 9 så vi åt frukost på Café Magasinet. Så fint och gott! Köpte "Stor frukost" och då fick man med en jätte god krämig yoghurt, en fralla och så fick man med juice och en varm dryck också. Blev riktigt mätt som ni säkert kan förstå.. 

     Efter det gick vi runt i en massa affärer, bl. a. Artilleriet som är ett måste att besöka om ni inte har gjort det tidigare! Får den som inte tycker om inredning att bli det!  Vi avslutade dagen med att äta middag på Vapiano och nu har jag suttit och fixat lite med bloggen.


Likes

Comments