Wow denna veckan har gått för fort. Senast jag la upp ett inlägg så hade vi äntligen hittat oss ett boende som vi älskar. Nu har vi bott här i en vecka och trivs jätte bra, även om det är en del fuskbyggen och avloppet luktar en del haha. Men vi ska köpa lite medel i veckan och hälla i rören. Själva byggnaden är väldigt gammal så det är gamla rör och väggar. Men inga större problem så.

I måndags började barnen på sitt dagis här i Chiang mai, Kiddee daycare. Både jag och Philip blev super nervösa på måndag morgon innan vi skulle lämna dom, men vi visade såklart inte de för barnen. Amy var super taggad, hon hade ju längtat hel helgen på att få börja. Vi försökte förklara lite för henne att de inte pratar svenska där utan engelska och thai, men hon förstod väl lite halft.

Jag packade barnen väskor dagen innan, extra kläder, välling till Louie, blöjor, våtservetter, snuttar och nappar. Jag packade i allt som kan behövas så får personalen bestämma själva hur de vill göra. Vi tog även med oss vagnen och sa de att Louie är van att sova i vagnen på dagen men att de får göra som de vill.

De har vanliga sängar och madrasser som är bäddade till barnen. Varje barn har sin egna bäddningen. Det är många saker som skiljer sig ifrån en svensk förskola. Jag tänkte berätta hur deras schema ser ut. De har olika lektioner på olika dagar, men på ett ungefär.

* 9:00 - 9:40 Börjar dagens samling, där de lär sig vilken dag det är, hur alla mår idag och sång.

* 9:40 - 10:10 Morning milk and snack break.

* 10:10 - 11:30 Siffror och bokstäver med hjälp av sång, konst och förklaring. Matlagnings lektion, simskola på onsdagar, sagostund och thai lektion, beroende på dag.

* 11:30 - 12:10 Lunch och borsta tänderna.

* 12:30 - 15:00 Nap time ( sova ).

* 15:00 - 15:30 Afternoon milk and snack break.

* 15:30 - 16:00 Samling med sång.

När vi kommer på morgonen kommer de alltid ut och möter oss utanför dörren. De frågar hur vi mår och tar emot barnen, väskor och vagn. Amy sätter ihop händerna 🙏🏻 och säger alltid Sawadee ka och good morning, så himla duktig. Det känns väldigt välkommet och hjälpsamt när man kommer. Louie blir lika glad varje gång han ser sina fröknar och Amy går bara rätt in, vinkar och säger " bye bye, ses sen". När vi hämtar barnen har de alltid nya kläder på sig och är väldigt rena.

När vi hade lämnar dom första gången i måndags kändes de jätte konstigt. Det var så lugnt ! Haha. Philip var stressad och tyckte det var mer jobbigt än jag. Delvis för att Louie är så jäkla krävande och gnäller väldigt mycket men också att språket skulle vara jobbigt för Amy, att hon inte skulle bli förstod.

Men vi bet ihop och tog oss till gymmet och körde ett hårt pass, vi har gymmet i samma byggnad som vi bor i. Så efter passet tog vi bara hissen upp, gick till vår lägenhet och åt kyckling, ris, sallad och nötter mm. Nyttigt ska de vara. Så jäkla gott efter ett långt och intensivt pass.
Vi duschade och gjorde oss iordning för att gå till starbucks som ligger i shopping centrumet bredvid oss.
Vi köpte oss en stor kopp svart kaffe som vi delade på och satt med våra datorer och jobbade.
När klockan var 15 så gick vi till food park som ligger längst ner på MAYA (shopping centret) där de har massa olika maträtter för en väldigt billig peng. Vi köpte oss massa kyckling och stark sås som vi åt, sedan var det dags att hämta barnen.

Det hade gått bra men barnen var ledsna och jätte trötta när vi hämtade dom. Varje dag får vi reda på hur de har gått för dom, hur de upplevde samlingarna, lektionerna, om de ätit bra, hur många gånger de kissat och bajsat och hur länge de sovit. Och de läser vi i deras personliga bok som de har i sin väska. Jätte kul och spännande att få följa sina barn så.

Amy har lärt sig jätte mycket på denna veckan, hon räknar till 10 på engelska utan problem, give me, sleeping, yes, no och my name is Amy, vet hon också vad det betyder. Hon pratar en hel del engelska, jätte kul!

I lördags hade vi en heldag tillsammans, vi åt sushi, målade på tavlor, åkte karuseller, gjorde armband och hade myslördag med godis och film. Underbar dag!

Louie är sjuk och har vart hemma idag ifrån dagis. Första gången han är riktigt sjuk. Han har feber, kliar i munnen, näsan rinner, hes röst, hosta och kan inte slappna av alls. Han har heller inte ätit bra idag. Men vi har gett han alvedon och Ipren så snart skall han bli bra igen, stackarn.

Igår var vi med Pai, en tjej som är assistent till den han som förmedlade lägenheten till oss. Jätte gullig tjej ifrån Bangkok. Hon vill ofta komma till oss och hänga med barnen, och barnen tycker de är jätte kul när hon kommer. Hon känner inga i Chiang mai så hon känner sig rätt ensam. Men vi hade super trevligt på sunday market, vi promenerade flera kilometer.

Men nu är det natti natti... 💕🌸

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments