Header

Slängde mig just ner på sängen efter ett långt, känslosamt, men otroligt roligt veckoslut. Det var sista gången alla vi utbyteselever fick hänga tillsammans för det här året. Förstår inte riktigt hur tiden har gått så fort, känns som igår som jag träffade alla dessa underbara människor. Vi var alla lika nervösa, och ingen av oss visste riktigt vad vi skulle ta oss till, men det tog bara ca. 30 minuter innan vi alla satt och delade historier, lyssnade på musik och dansade runt lägerelden, och det var minsann början på flera livslånga vänskaper. Är så otroligt tacksam för alla jag lärt känna här och det är med ett tungt hjärta som vi alla fick ta och säga hejdå denna söndag eftermiddag. Lyckligtvis får jag träffa hälften av gänget på vår Discover America Bus Trip i juli, kommer bli en helt galen resa, är så taggad! Har så mycket att se framemot ännu de här sista veckorna, som prom och graduation och en massa annat, så jag tror att tiden kommer flyga förbi. Ska se till att ta vara på varje dag :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Bilder från tidigare den här veckan i Ottawa. Hade extremt tur med vädret, och så var det ju hur najs som helst att få se Kanadas huvudstad. Besökte några museer, åt min första poutine, traskade runt på stan, och lyckades klämma in lite shopping. 

Likes

Comments

Länge sen sist, haha! Men nu är jag hursomhelst tillbaka, och det första jag vill ta att göra är att uppdatera er lite på vad som har försiggått här medan det varit rätt så tyst på bloggen. Förra veckoslutet, alltså veckoslutet efter det jag spenderade i New York, så hade vi vår näst sista weekend med utbyteseleverna ute i Jamestown, som ligger i New York, inte staden, utan delstaten då. Mest utgick veckoslutet på att lära känna de nya amerikanska/kanadensiska utbyteseleverna som åker ut i vida världen nästa år, men fick även en rundtur i amish samhället på lördagen (en anabaptistisk kristen grupp, som lever likadant som folk gjorde på 1800-talet), och så testade jag och några andra tjejer på hotyoga tillsammans med vår värdmamma vi hade under veckoslutet. Sjukt cool kvinna, hon hade sin egen lilla yogastudio på översta våningen! Lördagkvällen avslutades med en lägereld och en massa musik och söndag spenderades i bussen. Ett riktigt prima veckoslut!

Likes

Comments

A bad day in new york is still better than a good day anywhere else

sjuttonde till nittonde april tvåtusenfemton

Likes

Comments

Några bilder från gårdagens hockeymatch. Niagara Ice Dogs vann 7-3, så det är ju alltid lite extra kul då hemmalaget vinner! Råkade även hitta några vänner som var och kollade på matchen, så jag satt bredvid dem sista halvan av kvällen. Det är rätt så intressant att istället för att tröttna på ishockey (som jag trodde att jag skulle göra med tanke på mängden hockey som spelas här), så har jag faktiskt börjat tycka mer och mer om det ju mer jag sett på det. 

Hur som helst så hann inte skriva min lilla dagliga lista igår. Rubriken för dag 5 var "Five things you can't live without​", ​så förutom familj och vänner, vilket är väldigt självklara val så skulle jag nog säga motion i allmänhet är en viktig del av mitt liv, blir allt för rastlös och grinig om jag inte rör på mig regelbundet. På andra och tredje plats kommer säkert min telefon och antingen hörlurar eller högtalare för att spela musik ​ifrån, och så får jag väl avsluta listan med två random grejer jag använder flera gånger varje dag, nämligen läppbalsam och hårsnoddar. Tror minsann det var det för mig, så ha det gött, 

KRAM!

Likes

Comments

Bjuder på några låtar jag lyssnat lite extra på den senaste veckan; ett par gamla godingar, samt några nya jag har gått och nynnat på de senaste dagarna. Ha det bra!

Likes

Comments

Glad söndag! Gud vad stor inverkan vädret kan ha på ens humör! Vaknade kring tio i morse och log och drog mig i sängen i säkert närmre två timmar, tills jag sedan kollade mot fönstret och märkte vilken strålande dag det var. Drog på mig springkläderna och for ut på en länk, hoppade i duschen och sedan for vi iväg till Niagara-on-the-Lake för att vandra runt lite tillsammans med min värdfamilj. Det fanns massor med små butiker längs med gatorna som vi tog en titt in i, men jag kom nog tyvärr (eller lyckligtvis för plånboken) hem tomhänt. Måste faktiskt säga att det var en strålande dag idag, +20 och solsken, så får verkligen hoppas att det fortsätter i den här stilen! Som avslut på veckan vill jag säga grattis till min lillebror där hemma som blev konfirmerad idag, skulle gärna ha varit där, men skickar istället många varma kramar tillbaka till hemlandet! Ha det bra!

Likes

Comments

Då jag var yngre så var jag nog bokstavligen rädd för allting. Mörkret, vinden, åskan, höga ljud i allmänhet, ​höjder, att tappa bort mig, E.T. (den där lilla utomjordingen, inte Katy Perrys sång) och solrosor (tyckte de såg ut som ögon... ja-a du, jag vet inte). Som tur så har jag med tiden lyckats bli av med de flesta av mina rädslor, men här är sju stycken som återstår;

  1. Att glömma bort saker. Inte typ att glömma att föra ut soporna, utan mera att jag skulle få en hjärnskada och glömma bort vem jag är och vad jag gör här eller något i den stilen. Vill inte heller glömma bort alla små grejer som händer under det här året, och i mitt liv för den delen, så för att undvika det så har jag försökt att skriva dagbok så ofta som jag kan. Var riktigt bra på det i början av året, men sedan jag fyllde upp min första dagbok så har jag inte riktigt skrivit någonting alls, så igår köpte jag en ny och tänkte ta tag i det igen. 
  2. Att göra fel val i viktiga situationer. Har alltid sådan hemsk belutsångest över stora val jag tvingas göra och är alltid rädd att jag skulle välja fel och att det skulle påverka mitt liv jättemycket, haha.
  3. Skulle väl säga att jag lider av en lindrig torgskräck, men vet inte om det riktigt är något jag egentligen är rädd för. Älskar konserter och ställen med massor med folk, men av någon anledning börjar jag alltid må väldigt dåligt då jag är omringad av en stor hop av människor.
  4. Att någon som står mig nära skulle skada sig allvarligt eller dö.
  5. 5. Skulle nog säga att jag är väldigt rädd för att bli avstött/rejected, vare sig det är i en jobbsituation, av någon jag tycker om, eller bara annars.
  6. Hatar att gå ensam på kvällen, har helt för vild fantasi och föreställer alltid mig de värsta möjliga scenariona och övertalar mig själv att varje person jag möter vill mig något illa.
  7. Sist men inte minst vill jag nog påstå att jag är rädd för att prova nya saker. Kanske mera nervös än rädd... Men samtidigt så älskar jag att testa på nya saker på, så jag vet inte riktigt hur det fungerar, haha. Kanske jag ändrar min sista rädsla till att vara med om en flygkrasch istället.

Skulle inte riktigt säga att någon av dessa är grejer som hindrar mig från att göra saker jag vill, utan mera saker som ibland får mig att ligga vaken en extra timme om kvällarna. Försöker dock att inte övertänka allt för mycket, det som händer kommer ändå att hända i vilket fall som helst och det finns inte någon poäng med att oroa sig över framtiden om det gäller saker du inte kan ändra själv. 

KRAM! ​(ps. här ser ni min nya, fina, våriga dagbok)

Likes

Comments

Hej och gordmorgon! Äntligen veckoslut... Har känts som en lång vecka fastän jag bara varit i skolan tre dagar p.g.a. påsklov och sjukdom. Ännu har jag egentligen inga planer för kvällen, men ska väl försöka hitta på något så fort jag får på mig ordentliga kläder och lite mat i magen. Annars så är det inte så mycket som har hänt här sen vi sågs sist, så ska väl dra igång med dagens lilla lista; 8 saker som irriterar mig:

1. Då man försöker göra planer för kvällen/veckoslutet och frågar alla vad de känner för att hitta på och allt man får till svar är "ingen skillnad" . Ofta är det ju för att ingen riktigt bryr sig ​vad​ som hittas på, bara det är någonting som inte innebär att man sitter ensam med Netflix framför nosen tio timmar i sträck.

2. När telefonen dör och batterinivån fortfarande är på 20%. Oftast händer det ju mitt i då man försöker skriva ett viktigt textmeddelande eller kolla upp när nästa buss kommer.

3. Dubbelmoral sådär i allmänhet. Finns många exempel, men tror jag håller det kort och bara kör på.

4. När någon börjar en mening med "no offence, men...", "inte för att klaga, men..", eller något i den stilen. Klaga om du har något att klaga över, men försök inte få det att låta bättre än vad det är, haha.

5. Då någon antar att alla politiska/religiösa/moraliska/whatever åsikter som är olika än deras egna är fel och vägrar att lyssna då man försöker berätta vad man själv tror på.

6. När människor knäcker sina leder på flit, speciellt då de "drar" i varendaste finger eller typ knäcker nacken. Det ser ut och låter väldigt plågsamt, och jag förstår personligen inte hur det kan vara det minsta njutbart.

7. Att tappa bort saker. Speciellt irriterande är det då den där lilla gummigrejen på hörlurarna försvinner just då man vill lyssna på musik.

8. Sist men inte minst så måste jag väl säga arrogans. Tycker att det är hur bra som helst att vara självsäker, det är det absolut inget fel på, men blir väldigt arg om/när någon ser ner på andra i sin omgivning.

Likes

Comments

Har väl en hel del vanliga saker som jag gör dagligen, som att äta, sova, gå i skola osv., men utöver det uppenbara så bjuder jag nu personligen in er på en titt på en typisk dag i mitt liv... ;-) 

1. Som vilken annan tonåring som helst, så kan jag ärligt medge att sociala medier är något som har blivit en vana i mitt liv. Allt från Facebook och Twitter för att hålla kontakt med familj & vänner, Tumblr och Pinterest för inspiration, och Vine och Youtube för ett gott skratt.

2. Börjar varje morgon med att trycka på "snooze" knappen i nästan en halvtimme... Intalar mig själv efter varje lov, vare sig det är sommar/jul/påsk, att jag ska förbättra mig, men så är jag tillbaka i min gamla vanliga rutin efter typ en vecka.

3. Planerar morgondagens outfit varje kväll. Ifall jag har tid så lägger jag ut det jag vill ha på mig före jag går och lägger mig, annars så ligger jag och funderar på min 'OOTD' just före jag somnar.

4. Spelar gitarr. Tar för tillfället gitarrlektioner i skolan, och så spelar jag även gitarr hemma så gott som varje dag.

5. Det kanske verkar smått konstigt, men har ganska nyligen märkt att jag inte längre är allergisk äppel, och har även märkt att äppel är en av mina favoritfrukter... så under de senaste 40 dagarna har jag ätit minst ett äppel dagligen. Hoppsan.

6. Lyssnar på musik dagligen, antingen i mina hörlurar, i bilen eller hemma i mitt rum.

7. Gör bort mig minst en gång varje dag, ibland på flit och ibland i situationer jag verkligen önskar att jag bara hållit tyst. I slutändan spelar det oftast inte så stor roll ändå vilket är tur för mig.

8. Tänker på framtiden. Ibland större frågor, som vad jag vill jobba med eller var jag ser mig själv om 10 år, och ibland bara funderingar över vad jag skall äta till lunch följande dag.

9. En random grej jag använder varje dag måste väl vara läppbalsam/läppomada/läppfett (vet inte riktigt vilket ord som låter bäst i mitt huvud, haha).

Likes

Comments