Header
View tracker

Den alltid så efterlängtade underbara SOMMAREN som tyvärr alltid går på tok för fort, eller så är det våra tankar om hur den ska vara som gör att den bara visslar förbi.

Sommaren, 3 intensiva månader som handlar om hur vädret är eller kommer vara, det går liksom inte att sluta hänga upp sig på det ( B-VÄDER!)

Juni - skolavslutningsmånaden då syrenerna & lupinerna blommade ut alldeles för tidigt, lupinerna som är mina favoritblommor då de påminner mig så mycket om landet i Labbsand med Mormor & Morfar 💙

Juni -då värmen kikade fram men man inte riktigt förstod att det var sommar.

Juni- då jag för första gången hade min pappa med familj på middag, det var såklart oerhört omtumlande men roligt, vi är ganska lika i både utseendet & kanske lite till sättet, vem vet vi får fortsätta lära känna varandra.

Vi pratade en del minnen på den middagen & ett var mitt första "husdjur" det var en tjur som hette Oscar, det kanske förklarar en hel del varför jag knappt gillar några djur idag, men jag jobbar på det.

Juni- som alltid innebär midsommarafton, klädesholmens sill, fina vänner , blomsterkrans , massa mat & kanske även lite drama ( svenska hjärtan) för vem orkar egentligen med den helgen ? Visst det har sin charm på många sätt men den är inte min favorithögtid, det är såklart JULAFTON.

Juni- Daniel ( D) får för sig att vi ändå ska ha en båt trots våra "familjegräl" förra sommaren, denna gången blev det dock en mkt mer genomtänkt båt ( ingen Miami-Vice båt ) som till & med jag kan hantera, men det bästa av allt är att killarna nu är så stora så de vill sköta att lägga till, plocka fendrar m.m. Så oerhört skönt för mig då jag är jordens klantigaste, dock lyckades jag ändå göra årets praktvurpa detta året när jag följde med våra grannar ut, vips så låg jag med VIT & KORT jumpsuit på en algig,hal,grön jävla klippa & min höft var typ av ( att inte mina grannar skrattade ihjäl sig 😂 )

Juni- Avverkades en hel del konserter & jag & Zanna slog rekord i att jobba mkt nätter & ha extremt kul, dock inga sales-rekord men glada gäster & en grym megafon!

Juni -EM och visst det är kul att se vissa matcher men alla ???? Nästa Em ska jag hyra hus på IBIZA 🌴

Juli- I år hade jag en sen semester , den startade med Gothia Cup & ingen var stoltare än jag & Daniel när vår stora kille stod i mål, vi hoppas såklart på en karriär i Barcelona!

Juli- Semester i Miami & första gången killarna var i USA, de var som vanligt inte speciellt imponerade av vare sig stränderna, havet, miljön eller prylarna, det roligaste var såklart att fånga unika pokémons & slå halvt ihjäl varandra i poolen, däremot tyckte de att det var grymt spännande att åka buss varje dag , ja för det gjorde vi, jag ( INTE D ) älskar att åka kollektivt & kika på människor, det fanns en del udda figurer där om man säger så.

Vips (gud vad svårt det är att säga det ordet , jag säger visp det har säker att göra med att jag kommer från Lidköping ) så var det Augusti & jag vet knappt var jag har gjort av dagarna i detta B-VÄDER men jag kan konstatera att det inte gör ngt för det finns ju värre saker, mkt värre saker.

Jag är tacksam för allt jag får uppleva 💙

Adios

Ps. Vem vet vädret kanske vänder nu & det blir en indiansommar Ds.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Söndagen den 5:e Juni färdades jag tillbaka till 90-talet.

Tiden då jag gick på Schillerska gymnasiet & sommarens bästa höjdpunkt var kulturveckan.

Skillnaden nu mot då var att Håkan var på Ullevi & inte på ngn av alla hak vi hängde på då, Plankan, Maneten, Jazzhuset osv.

Det var även lite mer folk nu , rättare sagt 70´144 , stort, galet stort!

Jag & Johanna hade laddat länge & löjlat oss med kultureliten i flera veckor, outfiten inhandlades på beyond retro & vi gjorde faktiskt succé direkt 🎵.

Först tänkte vi att vi skulle börja kvällen på 7:ans ölhall, men Johanna blir så kissnödig av öl så vi drog till Avalon istället, där hamnade jag direkt i en obehaglig situation då jag bad ett par ta en bild på oss, damerna jag frågade höll på att flyga i taket.

Efter att vi skojat oss igenom ett eller två glas rosé kände vi att det var dags att bege sig till Ullevi, vi var lite nervösa över våra biljetter som hade strulat dagen innan men det gick som en dans.

Innan vi kom in hann vi även med att göra bort oss & tighta upp en korvgubbe 😄 eller rättare sagt Johanna ville ha chorizo men fick snällt finna sig i att nästan allt var slut.

Väl inne på Ullevi så var vi spända inför S.B riktigt bra förband alltså!

Vi var tveksamma på om det skulle bli fullsatt men tänk vad fel vi hade!

När väl Göteborgs kung kommer ut på scenen så fanns inget annat än HÅKAN, fram tills jag får ett sms av en vän.

"Du gillar väl Thåström ? Det ryktas att han ska upp på scenen idag"

Det här var ju för bra för att vara sant, men Johanna trodde verkligen inte han skulle dyka upp.

När Håkan dragit en del låtar så hör jag ngt i stil med HÖGHUS,LÅGHUS & DÅRHUS!

Jag säger till Johanna att nu kommer han, men hon hade ingen koll på Imperiets bästa låt , däremot hade hon oväntat grymt bra koll på ALLA Håkans texter & var på mig oavbrutet varför jag inte kunde alla.

Jag misstänkte direkt att hon hade övat i smyg.

Så där är han THÅSTRÖM 💙 och vi vrålar med i texten 🎶Bara om min äskade väntar🎶 jag kastar mig även upp på stolen & är på väg att göra en praktvurpa så typical me.

Resten av kvällen är MAGISK, Hurricane Gilbert med Daniel är så bra så vi har gåshud över hela kroppen & vi kan knappt hålla ögonen torra, efter konserten är jag helt fylld med KÄRLEK & matt, men jag tar mig samman & kastar mig ned till G16 för att jobba konserttimman, galet tänker ni , men det är sjukt kul att arbeta när det är högt tryck , det roligaste av allt var att gästerna var mer taggade än vi på att vi skulle få rekord.

Tack HÅKAN för att du är du & för den kärlek du sprider!

" ÄR DET HÄR ALLT SOM BLIR SÅ DÖR JAG"

Likes

Comments

View tracker

Jag startade med minus på sömnkontot & hade grymt ont i huvudet, jag tjatade hål i huvudet på Daniel: Experten som sprungit 5 göteborgsvarv om vad han trodde om mer vatten ? mer resorb ? c-vitamin kanske ? mer banan ? detaljer om starten ? druvsocker i fickan ? när var det bäst med lunch?, vad skulle jag äta ? osv.

Tro mig han var grymt glad när jag gav mig av 😄.

Jag hade startgrupp 22 tid 15.39, jag trodde att jag var ute i extremt god tid men det jag hann med var att stå i "toa"kö 2ggr (1,30h) dricka vatten & äta två bananer, jag är riktigt trött på bananer nu.

När jag hade ställt mig i min startgrupp började vi tåga mot START, här kände jag mig fortfarande helt cool, det enda jag var stressad över var om mitt batteri i telefonen skulle hålla ( jag brukar ha lite problem med det 😜 )

Fram till start var det massa käcka övningar ungefär som Ronald Mcdonald gympan när man är på konvent med Donken, jag gick såklart all-in, man måste bjuda lite på sig själv.

När startskottet hade gått insåg jag att detta blir lååångt 😱.

Min allra första känsla var att jag skulle börja gråta men efter några hundra meter såg jag mina grannar Frida & Patrik som hejade på rejält, sen visste jag att Daniel & Oliver stod vid Plikta & när jag såg dom kände jag att det här fixar jag!

Strax innan "skräck"backen alla talar om stod en gammal barndomsvän: Pamela, hon har verkligen peppat på mig under hela min träningsperiod, tack för det du anar inte hur viktigt det är med positiva människor när man ska anta en sån här utmaning, ja för mig var det verkligen det med tanke på att jag knappt klarade att springa 3 km 2014.

Jag fick in ett grymt flow & bra tankar & jag hade inga problem med Säldammsbacken eller Älvsborgsbron , utsikten där var helt MAGISK, och det var ganska skönt att slippa alla som kedjerökte i Majorna för där var det stökigt förutom Ida-Lina som stod fräsch som en nyponros & hejade på ( tur att jag aldrig har varit en stökig rökare  😄 )

Väl på Hisingen & där tog det verkligen aldrig slut, jag trodde hela tiden att nu kommer Götaälvbron men den lät vänta länge, tack & lov så fanns det en hel del sköna band som lättade upp stämningen, vilka eldsjälar 💙.

På Hisingen pep min telefon till med frågan MÖR? Vad fasen nej jag var STARK!

Väl på bron kände jag mig lite smått trött & hade hyfsat ont i höften eller rumpan , men jag visste att om jag stannade så skulle det vara kört.

Jag fick syn på en kvinna med sjukt skön stil så jag började skoja med henne & vi gick helt bananas resten av bron, så typiskt mig.....

Direkt efter bron plingade det till igen & jag fick ett peppmess av Zanna, så välbehövligt, tack!

Väl i mina hemma kvarter, Nordstan, Avenyn,Vasa, Haga & Slottskogen var det nu inte långt kvar.

Hur jag löste resterande bit är oklart men på Övre Husargatan stod Sara Wallmark & hejade på , fasen vilken tur tack för det!

Vädret var i slutet duggande regn, men det vara bara skönt , när jag var inne i Slottskogen & tittade upp mot Ängårdsbron såg jag ett sjukhusteam som stod & gjorde Hjärt & Lugn räddning på en person, riktigt illa faktiskt , här kom jag av mig lite & det var första gången jag stannade & gick några meter.

Man får en tankeställare om hur viktigt det är att ha några mil i benen & kondis.

Fem mintuter senare var jag i mål, Daniel & Oliver sprang med & hejade sista biten , jag fick undvika att titta på dom för då skulle jag bryta ihop.

Inne på Slottskogsvallen körde jag slutspurten & min tid landande på 02.35:01, helt klart nöjd för att vara första gången & jag ska såklart slå det nästa år tillsammmans med D.

När jag kom hem fick jag en riktig dipp, jag mådde rejält illa, frös & var helt ur fas, men det räddades upp med cola, salta pommes & jordgubbar, min goa granne Maria var inne med en pava Prosecco men den får jag njuta av en annan dag.

Idag mår jag hyfsat ok, lite stiff gångstil bara 😄.

Tack alla ni som peppat på mig för att lösa ett halvt maraton & lyssnat på allt mitt tjat & undrat över alla mina hashtags #göteborgsvarvet och obligatoriska stopp, men detta har varit som en del av uppladdningen och man kan alltid trycka unfollow 😄 skönt att det finns val i livet eller hur!


Adios!


Likes

Comments

Ja men då kom tiden ikapp & i mrg är det Göteborgsvarvet.

Igår hämtade jag startbeviset & insåg snabbt att jag kommer ju defenetivt inte ligga bland de första tyvärr 😄

Jag har dessutom ont i min rygg då jag inte lyft tillräckligt med skrot & andra lite "påhittade" skavanker.

Många pratar om tiden på varvet men mitt största fokus är att ta mig runt genom att springa så mkt det går, vill ni veta vad min usla tid blev kan ni ju titta på det i den offentliga listan
😛

Det verkar som om det finns en till som tänker likadant: Glenn Hysén han springer för stadsmissionen jag får försöka hålla hans takt helt enkelt!

Jag vill även säga att det är oerhört kul med alla positiva pepp & råd, det ska bli extra kul att en kollega kommer springa i en Tommy tisha ( en kille med en stor dos humor )

Humor är viktigt!

Nu uppladd med jobb & sen fredagsmys utan prosecco det blir en resorb.

Adios!  • 555 readers

Likes

Comments

Vi var rejält förberedda på att allt skulle vara stängt & hade tagit på oss promenadskorna för att gå riktigt långt.
Efter en liten bit insåg vi att det ändå fanns lite hopp, jag & Ulrica hittade massa små boutiqer där vi fyndade, vi kittade även upp Magnus med en konstnärssjal.

Vi promenerade över Sein, till Notre dame, Marais, Les halles osv.
Mitt sällskap har varit i Paris 17ggr så man kan känna sig helt safe.

Igår hade vi bara ett fikastopp, Magnus började redan efter en kvart påpeka just detta med fikan 😄.

När vi satt och njöt av våra bakelser strök det runt lite militär med k-pistar , det kändes en aningen kymigt, men för övrigt har det varit väldigt lungt på gatorna.

Kvällens middag var på en fin fiskrestaurang som låg nära vårt hotell, riktigt god mat & en efterrätt jag sent kommer glömma.

Nu får jag ligga lite lågt med bakelser & inse att det snart är Gbg-varvet , framöver i veckan får det bli ett pass för att se om jag håller.

Snart bär det av hemmåt, längtar rejält efter grabbarna Wahlgren nu
💙

Au revoir!  • 514 readers

Likes

Comments

Glada i hågen äntrade vi loppisen.

Vi insåg efter några varv att detta kunde bli aningen dyrt!

Synd för jag hade gärna köpt en eller två LV koffertar & eames orginal stolar.

Vi insåg även att de möblerna vi såg resten av timman aldrig skulle passa i våra hus, stora bruna & gröna, guldiga pjäser, nej vi bestämde oss för att dra till
Champs-Elyseés i stället.

Här shoppades det till Trisse & Oliver på bl.a. Psg:s butik så killarna blir nog glada i mrg.

Vädret var inte på vår sida så vi laddade upp med fikastopp och kaffe emellanåt.

Det blev en hel del choklad ( pain au chocolate)
Magnus verkar kunna äta obegränsat med just fika
😄.

Idag ska vi eventuellt gå i ngt "tåg" då det är första Maj eller ha picnic , Magnus måste öva på att sitta på filt
🙊.


A bientôt!

  • 513 readers

Likes

Comments

Nu gäller det att sortera, dagen har innefattat så otroligt mkt intryck och konst i alla dess former!
Morgonen började på Musée d'Orsey.

Det ligger vid den vänstra stranden av floden Seine i 7:e arrondissementet. Det är inrymt i en före detta järnvägsstation med namnet Gare d'Orsay.

Mina favorit konstnär är Monet 💕🎨.

Resten av dagen bestod av lunch på La palette, strosande på gallerier & middag i världsklass!

Restaurangen heter KGB: Kitchen galerie bis och maten var helt magisk!

Man fick välja mellan 6 eller 8 rätter jag valde 6 & det räckte mer än väl.
Nu gäller det att få lite sömn för i mrg är det loppis & min morbror har fått för sig att få mig sig massa oklara saker hem så som en Bollinger champange hink, en serveringsvagn & andra vintageprylar!

Jag & Ulrica är väldigt oroade över hur vi ska hinna med att shoppa kläder , i värsta fall får vi panikhandla på vår gata sista dan på Ysl & Hermes choklad affär.


Bonne Nuit
🌙

  • 506 readers

Likes

Comments

Resan hit gick nästan lite för bra, jag är van vid att ha oflyt, men ngn gång ska kanske vara min tur.
Första dagen i Paris var jättekul!
Vi checkade in på vårt urmysiga hotell i St Germais & begav oss sen ut i vimlet.

Vi åt lunch på ett hak där snubbar som Ernst, Sartre, Picasso hängde förr, bra kultur
🍷

Magnus stod för shoppingen igår, han hittade en tennisshop med klassiska Sergio Tacchini tröjor , vi tjejer fönstershoppade mest.

Idag är första prio att gå till en souvenirbutik som säljer helgon som vi såg igår 😄

Middagen intogs på ett typiskt fransk bistro helt i min stil.
Jag tog faktiskt med mig springskorna så får se om jag vågar mig ut, risken är stor att jag inte hittar tillbaka.

Aurevoir!

  • 546 readers

Likes

Comments

I mrg ska jag öppna min 40-års present, en resa till Paris!

En oerhört fin födelsedagspresent från Morbror Magnus & Ulrica 💙

Jag har varit i Paris 3 ggr innan, en av gångerna var med D.

Den resan var rätt in i dimman då vi hälsade på hans syster Mika som bodde där & hon hade ett späckat schema på alla som vi skulle träffa , det var kul men lite väl mkt vin!

Den här gången, 15 år senare satsar jag mer på kultur , lagom med vin , god mat & shopping!

Jag kommer inte behöva träna när min Morbror är med för han har sjukt bra humor, så jag kommer garanterat ha sexpack på Måndag!

Nu måste jag plugga fakta om massa oviktiga helgon & öva det franska uttalet så jag inte skämmer ut mig, snart kommer D hem och han kan "flytande" franska sen studierna på Sorbonne så han kan nog coacha mig lite 😄


Aurevoir!

Likes

Comments

Seriöst, jag är så imponerad av alla som springer lätt,snabbt & käckt 😄.

Idag var målet 17km så blev det inte, men jag deppar inte, det blev ändå ett nytt rekord.

Vädret var rejält veligt, men jag hade bestämt mig för att springa!

Första 10km var det sol men lite väl blåsigt.

När jag hade nått Askim började det hagla, det var skitsamma men nu hade jag börjat få rejäl kramp i den bakre delen så sjukt störande!

Mina tankar var oavkortat att nu måste jag stanna, jag försökte ta rygg på två elitlöpare men tappade dessa karlar relativt fort, inte helt oväntat,

Idag var det tungt & jag såg hela tiden framför mig att jag kommer ge upp alldeles innan mål på varvet typ slänga mig ner och storgråta 10meter innan mål 😄.

Jag måste lägga fokus på hjärngympa & stretch resten av tiden & en bättre frukost,jag var galet hungrig i slutet & har haft konstant blodsockerfall resten av dagen.

Har ni tips på bra maträtter & hur jag ska lägga upp de sista 4 veckorna så kommentera gärna!

Nu är det dags för ett avsnitt av SOA , helt fast i denna serie "tyvärr"

Som min vän Johanna sa en dag:

"Jag hade lätt kunnat gå med i en mc klubb" antagligen pga av Jax Teller 😉.

Adios & tack för peppande ord det hjäper faktiskt & extra kul med SM-GULD idag, vilka killar!!!


Likes

Comments