Header

Måndag
Skolstart och en hel del catch up i pluggväg, tyvärr. Reunion med gänget samt en lite halvplanerad fikadate med mina pojkar. Ska även på besök hos Eva på La Frizz för att fräscha upp håret (längtar!!!) samt klara av ett tennispass innan en lugn måndagkväll väntar.

Tisdag
Ett par lektioner följt av ett eftermiddagspass på gymmet. Ska bli skönt med en rejäl comeback i träningsväg. Kvällen spenderas hos Olivia som bjuder på födelsedagsmiddag. JaTACK!

Onsdag
På onsdag tar vi i 14EKB vårt pick å pack och drar till Stockholm. Ingen överdrivet tuff skolstart klart... Natten spenderas (antagligen) på Café Opera! Då vi endast stannar tills fredagkväll får man passa på. Och som ni nog vet vid detta laget, har jag alltid fantastiska utekvällar i Sthlm så hoppas på en repris av detta så klart...Torsdag
Springa runt i huvudstaden. Tror (?) att vi är inbokade på ett besök i riksdagen samt på Filip & Fredriks livepodd - KUL! Vi har även tillgång till en hel del fritid på eftermiddagen då vi antagligen ska springa runt lite i affärer och på kvällen vankas det en gemensam middag.

Fredag
Springa på stan och hemgång senare mot kvällen. Blir antagligen en lugn lördag med familjen/vännerna och möjligtvis ett besök på gymmet om orken finns där.

Lördag
Ganska oplanerad för tillfället. Tänker i vilket fall prioritera in ett gympass, så mycket vet jag. På lördagkväll är det Sannas tur att bjuda till 19-års middag och senare ska vi ut för att fira henne!

Söndag
Iiiingenting planerat, vilket är otroligt skönt då resterande delen av veckan kommer att vara relativt fullbokad.

Likes

Comments

Godkväll!

Sitter bänkad i TV-soffan med min andra kopp kaffe ståendes på bordet bredvid och laptopen i knäet. Efter en resa på totalt femton timmar känns min nuvarande position rätt optimal. De där två kaffekopparna var antagligen mindre bra för min sömncykel, då jag absolut inte kan sova om jag fått i mig koffein efter kl 5 på eftermiddagen. Känner liksom hur det spritter i kroppen (???) av energi.

Anyhow. Söndagkväll och semestern är officiellt över om sisådär tolv och en halv timme. Klockan sju ringer klockan och vid åtta sitter jag vid skolbänken igen. Ganska svårt att greppa. Men någon gång ska verkligheten kicka in igen och tänker bannemig göra det bästa av situationen. Har dessutom en hel drös med roligheter att se fram emot. Nu ska jag sätta mig och pussa på mina bebisar lite extra. Hoppas er vecka/lov har varit toppen. Kisses n hugzzz


Likes

Comments

En vecka har sprungit förbi i rekordfart och för tillfället sitter familjen placerad på en bänk vid Mahe AirPort. Klockan slår kvart över åtta i skrivandets stund och tempen ligger strax under 30 grader. Hemresan är lång, men humöret är ändå på sin plats. Pushar bort alla tankar som har med klagomål att göra och försöker istället njuta av resan som varit samt att vi faktiskt fortfarande befinner oss i ett behagligt klimat. Om 24 timmar är vi ju trots allt placerade på andra sidan jordklotet med en temperaturskillnad på trettiotvå grader.

Sista dagen spenderades vid poolen. Låg i och för sig mest under skuggan av parasollet och växlade läsning i 1984 med Zara och Olivias podd. Vid fem lämnade vi hotellet och ja, nu är vi här, helt enkelt. Måste även tillägga at jag är otroligt tacksam över varje resa vi gjort. Alla nya platser och människor ger en ett otroligt mycket vidare perspektiv, och att se saker ur andra synvinklar känns plötsligt en hel del lättare. To travel is to live. Until next time, Seychelles!


Likes

Comments

Eftersom det lätt blir till att man deppar ihop sig totalt vid avslut på någonting som man längtat och sett fram emot under en längre period (i detta fallet semester), försöker jag ofta pigga upp mig själv. Detta gör jag bäst i form av att kladda ner något i mina anteckningar eller här på min snäppet mer offentliga dagbok. Denna gången blev det i form av en lista på saker som jag faktiskt saknar där hemma. Underlättar det hela. Ok. Here we go:


...morgonkaffe från vår kaffemaskin. Klyschigt men sant. Kan tyvärr inte få i mig kaffe när det är såhär pass varmt ute, tycker helt enkelt att det förlorar sin charm. Så ja, jag längtar efter en varm kopp kaffe i ett kallare klimat


...bra internet. Känns väl möjligtvis som en självklarhet, men JESUS vad jag kan bli galen på detta långsamma WiFi:et


...kvällar inne hos Freja och Scilla. När dagens sysslor är avklarade finns det inget bättre än att lägga sig jämte mina två hundar❤️


...mina rutiner!!! Jag är verkligen en människa som behöver rutiner. Min dagsrytm har självklart rubbats en aning här borta och jag längtar framförallt efter ett rejält gympass och bättre kost


...min bil, men framförallt känslan av att man är fri och kan ta sig dit man vill. Dessutom tycker jag faktiskt att det är kul att köra!


...och sist men inte minst, saknar jag mina vännner. Hallå unika tjejen haha. Varesig det handlar om förfest, roadtrips eller lugna kvällar i en soffa har vi det alltid som bäst tillsammans


Likes

Comments

Ikväll satt vi alltså av sista kvällen i Seychellerna och (i vanlig ordning) hade jag gett mycket för att få stanna en vecka till. Hittade ett eget litet paradis, och med det följde ett lugn. Det finns inte mycket att stressa över här, och i-landsproblemen som man legat och grunnat på där hemma är så gott som borta.

Avslutade i vilket fall på topp. Dagen spenderades på en cykel. Tog oss runt på La Digue (grannön) och förundrades över det ena vackra stället efter det andra. Däremot fick vi uppleva en heeelt ny form av värme. Solen lyste på bra mycket och termometern visade 31 grader, samtidigt som vi kämpade oss upp för backarna. Men, utsikten var värd det every time.

Vid sextiden landade vi hemma igen. Duschade och sprang ut med kameran en sväng i dagens sista solstrålar (golden hour). Därefter avslutade vi veckan med en trerätters på en restaurang vid havet.


Tänkte förresten ta å tipsa er om spellistan ovan. Gått på repeat när borta <3 Passar lika bra att spela i bilen en solig, svensk vårdag som i en solstol i Seychellerna. Må-bra-musik!

Likes

Comments


Hej på er! Torsdag och vår femte dag här på Praslin. Då prognosen visade bra väder satte vi oss i vår hyrbil och tog oss mot stranden Anse Lazio - även klassad som en av världens vackraste stränder. Efter ett par timmar i solen överraskades vi dock av vääärldens oväder (se sista bilden). Tur att vi hade badkläder på oss... Stannade till på en supermarket för att införskaffa frukt, vatten och glass. Nödvändigheter, helt enkelt;)

Ligger numera bänkad i våra utomhussoffor och ska så snart detta inlägget är publicerat plocka fram 1984 samt en skål med vindruvor. P&k!

Likes

Comments

...att följa mig på resten av mina medier! Då det är bra mycket enklare att slänga upp en story på både Instagram och Snapchat, blir jag nästintill mer aktiv där. Don't miss out 💋


Instagram @charlottevonbraun
Snapchat @cvonbraun

Likes

Comments