Header

MIN VARDAG, MÅ BRA

När jag inte trodde att det kunde bli värre så blev det de ändå.. Jag vände mig till vårdcentralen i fredags som tyvärr inte kunde hjälpa mig och ringde 1177 igår morse, eller rättare sagt så ringde Hannes åt mig då jag knappt kunde prata på grund av smärta. Jag fick en tid senare på eftermiddagen och var överlycklig för det, jag trodde då att jag fått en akuttid som skulle ta cirka 10-20 min, max. Men TVÅ timmar satt vi i väntrummet innan nåt hände. Vi fick även veta där att en bokad tid inte hade någon betydelse utan en nummerlapp skulle tas iallafall. Trötta, febriga, irriterade och med en helvetes smärta i halsen tog vi en nummerlapp och gick och satte oss i väntrummet och väntade på att nummer 84 skulle bli uppropat, vill också notera att det stod nummer 68 på tavlan som ALDRIG slog om. Ni vet känslan i ett väntrum där person efter person kommer in, hostandes, nysandes, och snorandes som pratar med en anhörig om dennes hälsa. Man vill springa ut, man vill inte andas. Så jag och Hannes satte oss längre bort i en korridor istället. precis intill väntrummet, precis sådär lagom så att vi såg nummertavlan. Där och då önskade jag att jag hade halsfluss så att jag kunde få penicillin och bli frisk, hoppades så mycket på en bakterieinvasion så att jag får bort smärtan. (Halsfluss bygger på bakterier och inte virus, och det går bara att bota bakterier och inte virus).

Efter en provtagning som tog cirka 1 minut från det att jag steg in i rummet och ut igen fick vi provsvaren som visade Positiv Halsfluss. Så nu blir det penicillin tre gånger om dagen i tio dagar. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara av det här. Det är svårt för mig att svälja tabletter. Tänk er att en alvedon är på 500mg, en sån måste jag dela i mitten för att överhuvudtaget kunna svälja och till och med då är det svårt. Min penicillin är på 1g, dvs DUBBLA. Det går bara inte, jag får inte ner den. Jag har krossat och mosat, jag har försökt med allt. Smaken är hemsk. Så jag ringde tillbaka till närakuten imorse och förklarade situationen och har fått nya tabletter som är på 250mg/st (hoppas innerligt att jag klarar av att svälja dom nu). Det blir 4st tabletter morgon, middag och kväll, så 12 tabletter per dygn. Men om det fungerar är jag MER än nöjd!


Ser ni hur stora dom är? Omöjligt!

💗💗💗

Nu ska jag åka ner till apoteket och hämta ut dom nya tabletterna och sen handla mat så att jag och Hannes kan göra oss en god fiskgryta med saffran och aioli till middag. Inspobild nedan, mums! 😍

Hoppas att ni haft en skön helg och klarat er från alla baciller och basilusker.

Kram C

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

MIN VARDAG, HELG

Natten har varit hemsk. Smärtan i kroppen vid influensa är obeskrivlig, en hals som nästan tar livet av en. Kanske halsfluss som pricken över i:et? Jag är extremt svullen men hittar bara små vita prickar när jag gapar. Kanske inte halsfluss trots allt? Jag har aldrig haft det tidigare så jag vet inte hur det "ska" kännas. Jag blev precis uppringd av vårdcentralen som inte kunde hjälpa mig heller, jag insjuknade ordentligt igår men det måste gå minst två dygn innan ett prov kan tas. Nu får vi invänta och se om det eskalerar sig eller inte, jag kan äta och dricka men det går trögt. Det är väl när jag sväljer mitt egna saliv som det känns mest. Tack gode gud för alvedon🙏

Jag hoppas att er fredag är bra mycket bättre än min och att ni håller er friska.

Kram

C

💗

Likes

Comments

MIN VARDAG

Jag måste kolla upp min mage, jag känner mig så begränsad och det förstör så mycket i vardagen. Ena stunden mår jag superbra och i nästa så får jag så himla ont och blir illamående. Jag tror att jag är känslig för laktos och klarar inte av att äta yoghurt utan att springa på toaletten. Men samtidigt är jag osäker på om det verkligen handlar om laktos för av 3 gånger av 10 så beter sig magen precis som den ska efter intag av mejeriprodukter. Jag har alltid haft en väldigt känslig mage och kan exempelvis inte äta frukost, äter jag frukost får jag kolik (7 av 10 gånger). Det kan också kanske vara så att jag har IBS och har tänkt att söka för detta, men tycker det är lite genant att sitta inne hos en läkare och berätta hur min avföring är. Nej tack, usch hemska tanke! Men jag om någon borde inte tycka att det är genant då jag själv tagit emot patienter som öppet berättat om sina besvär och hur professionell man är i sin roll som undersköterska och inte alls tycker att det borde vara pinsamt för patienten. Men när det kommer till ens egen kropp blir man så liten.

Känner ni igen er?

Kram C


Likes

Comments

INREDNING

Jag kan inte ställa undan adventsljusstaken, jag tycker den är så fin. Den är inte speciellt julig heller för den delen, vilket känns skönt för julen har jag plockat undan. Om inte annat är det en vacker detalj även om jag skulle ställa den i fönstret eller någon annanstans där jag har dekorationer. Den bidrar med det lilla extra. Som många av er redan vet så har jag nu under hösten och vintern fastnat allt mer för guld och mässing. Känslan här hemma blir mycket varmare och i små portioner ställer jag fram små detaljer.

Vad föredrar du? Silver eller mässing?

Kram C

Likes

Comments