Header

Jenny ringde till mig under min lilla vilostund här hemma igår då jag låg och halvsov framför tvn innan jag skulle iväg till stallet. Hon ringde två gånger, tredje gången svarade jag för jag, funderade på om något hänt.

-JAG VANN! -va? Svara jag. -Vi vann, jag, vi två ska till Göteborg den 23 februari!!!

Jenny vann biljetter till henne och mig till Göteborg Horse show 23 februari hos hööks, jag dör! Jag har aldrig varit dit och ska äntligen få uppleva en dröm! Jag kan inte fatta att det är sant, jag är så sjuukt glad. 😃

Likes

Comments

13 timmar var jag i stallet igår! Nu står hästarna på Moo igen och Kuse är extremt nöjd. Wilma var lite mer orolig igår när dom kom in i boxarna, dom står inte på riktigt samma plats som tidigare, utan vi har ett eget litet stall bakom de andra. Väldigt mysigt att fortfarande få stå lite "själva" ☺ Wilma var nog gladast över att få träffa på massa andra hästar!

Kuse fick fnatt när vi kom till stallet och drog i väg i full galopp med Jenny på och jag satt på Wilma och fick världens panik, haha det gick bra och hon fick stopp på honom till slut! Idag ska vi ta transporten och hämta resten av de större sakerna på Bäcketorp. Känner mig verkligen hemma på Moo Gård, är så kul att tillbaka.

Likes

Comments

Jag sitter hemma och väntar på att det ska bli lite ljust ute så jag kan ta ut hästarna. Varför jag väntar tills det blir ljust är för att jag ska slänga massa hö ifrån hagen. De har ca 50 kg (!) hö som de trampat ner i backen.

Känns något prioriterat att bli av med det skräpet från hagen när vi ska flytta. Sen ska jag åka till Moo med ett lass saker, min Passat sväljer läskigt mycket saker. Packade med hälften av sakerna bara i bakluckan igår!

Jag och Jenny ska rida hästarna ner till Moo, men vi kom sen på att det kan vara bra att ha en av våra bilar är där så vi slipper gå från Moo tillbaks till Bäcketorp sen igen. Jag ska fråga om vi får låna en transport och koppla på bilen så vi kan last med ett skåp och några större saker. Jaa, det är en del planering idag! Men jag ser fram emot det 😉

Likes

Comments

Det var ett år sen jag bloggade här sist. När jag läser de få tidigare inläggen här slog det mig vad mycket som hänt på ett år.

Jag åkte ner i diket med Clion en kväll påväg till en kompis, fick hjälp upp av en kompis föräldrar som lyckligtvis åkte förbi just då! Vi trodde inget var fel på bilen men det visade sig ganska snabbt att kylaren var paj. Efter den var utbytt har det alltid läckt lite glykol om bilen men inget märkvärdigt, man får bara fylla på någon gång ibland.

Jag har bilder ute här på Zack, den fina ardennern. En kväll i stallet hörde jag hur det small i stallet, jag och min brorson sprang in och såg huvudet på alla hästar sticka fram utom Zacks. Han låg och kasta sig i boxen och hade totalpanik. Jag ringde till Dan och bad honom ringa veterinär för Zack har antagligen kolik eller något. Jag skjutsade hem brorsonen så han slapp att se det otäcka. Vi fick ner Zack till ridhuset och gick där med honom i några timmar. Veterinären gjorde allt hon kunde men han blev inte bra. Den kvällen fick han somna in på plats i ridhuset och det var första gången i mitt liv att se en häst somna in.

Jag bodde ett tag på övervåningen i ridhuset på Moo i väntan på lägenhet i Åtorp. Frasse och Flisan var med mig. Frasse ville så gärna gå ut, så en dag släppte jag ut honom. Sen försvann han. Efter 2 veckor ringde brorsan och sa att han hittat Frasse på gården, så han fick stanna där.

Jag flyttade till lägenhet i Åtorp igen, en lite mindre, billigare och övervåning. Trivs ännu där som fisken i vattnet.

Blev i Maj fast anställd på jobb som lantbrukare i Åtorp. Så mjölka kossor gör jag 4-5 dagar i veckan.

Jag skaffade en till häst, Wilma. Nu har jag alltså Qc och Wilma! Ett fuxsto på 21 år som är utbildad L:a dressyr och är min lilla läromästare. Underbar häst med hjärtat på rätt plats.

Brorsan träffa nytt fruntimmer (😉) och hennes dotter Melissa började rida Wilma lite. Idag rider både Melissa och Jenny, hon är bl.a. fodervärd på Kuse!

Flyttade hästarna bort från Moo till ett eget stall mellan hemmet och jobbet. Tanken var inte att stå själv utan med en kompis men då hon inte kunde flytta dit sen så flytta jag själv. Jättefint stall med uppvärmd sadelkammare, ridbana. Men vattnet är slut på gården.

Över till 2017, började med att jag köpte en bil, en Volkswagen Passat 04:a. Clion håller på att ge upp och jag orkar inte fixa dom problemen.

I Januari flyttar hästarna tillbaka till Moo. Vi ska stå i ett eget litet stall på gården. Idag ska jag dit och diskutera  med Dan om vad som behöver göras innan flytten.

Varför flyttar jag ifrån det jag har och tillbaka till Moo? Det är synd att det inte finns vatten där jag står nu. Och jag tycker att det blir för mycket jobb att sköta in och utsläpp på hästarna själv hela tiden. Det är tufft att hämta hö och strö. Jag saknar Moo, och hade jag tänkt till lite så hade jag aldrig flyttat därifrån. Det stallet jag står i nu är ett av de finaste jag stått i, men jag kan tyvärr inte gå på det.

Likes

Comments

Kl 04.00 nästan prick blev min tårta äntligen klar haha! Jag blev nöjd med den och alla dom åt av den älskade den, vilken tur!

Kuse har lite vintervila för att han har skött sig så bra, så han får vila huvudet lite. Igår släppte jag bara honom lös en stund i ridhuset så han fick springa sig varm. Det snöade ute hela dagen så han inte blir för stel eller så.

Min födelsedag var toppen, och julen har varit jättebra. Nu ser jag bara fram imot nyår! Igår var jag tillbaka till ladugården och jobbade ett kvällspass, var skönt att sniffa kor och mjölka lite igen. Börjar ett till kvällspass om en halvtimme och sen ska jag direkt till Kuse och mysa. Efteråt har jag lovat min otroligt sociala katt Flisan att ta en myskväll i soffan framför tv:n med osthjärtan 💛, choklad och klappa på henne halva natten!

Likes

Comments

Idag fyller jag år. Här sitter jag halv två på natten och födelsedagen började väl inte så bra. Sitter och väntar på att en chokladtårtbotten ska mojjsa färdigt i ugnen. Köpe en färdig i all hast innan affären stängde, när jag öppna den så var den möglig. TACK!

Allt började med att jag faila med hallonmoussen, men som tur är hade jag ingredienser för en omgång till vilket blev lyckad. Ställer in den i kylskåpet, vispar ihop vaniljmarsanen och slänger in i kylskåpet för att sen öppna den färdiga tårtbottnen från affären. Möttes av en pytonstank och ser typ "mossa". Vänder på den och i botten är det grönt mögel fläckvis. Kollar datumet på den, ja ni ser ju bilderna. Tur att jag har kvar kvittot för den där tänker jag kliva tillbaka med imorgon och visa.

Tur som hade jag saker hemma för att fixa en egen tårtbotten.
Erfarenhet: Aldrig köpa en färdig tårtbotten igen, gör egna hädanefter.
Dom hade inga färska hallon heller så jag har plockat upp frysta hallon som jag ställt för upptining, så jag kan dekorera tårtan med. Vi får väl se hur tårtan blir till slut!

Likes

Comments

​Som ni ser är han ju inte överdrivet fin i kroppen. Men när jag kollade förut så är han ju faktiskt inte smal. Han ser bukig ut? Jag tycker han ser tjock och omusklad ut haha.

Likes

Comments

Kuse levererade idag, han klev upp i tabellen igen som en duktig ridhäst ;) Han gick över lite i passgång i höger varv men då saktade vi ner i skritt, började om på ruta ett, och började trava en stund senare. Då klev han på i en riktigt fin trav, längde kliven och började jobba bakdel, rygg och hals. Vi va ute på utebanan första gången idag sen vi flytta till Moo Gård, var faktiskt kul att vara ute lite. Vi har ju ridit ut och så men inte varit på utebanan.

Galoppen sitter som en smäck. Jag behöver bara korta tyglarna, sitta till och göra en galoppskänkel, han tar rätt galopp i båda varv och jag är så imponerad över att han gör det. Och ska jag vara ärlig så provade jag att sätta mig idag, använde ledande innertygel och stadig ytter. Han sänkte huvudet på en gång, Mr känslig häst!?

Detta är ingenting jag tvingar honom till, han får känna av själv om han orkar eller inte. Men han är himlans samarbetsvillig när han tycker något är kul, som tex galoppen. Det är ju mycket roligare att galoppera nu än att trava tycker travaren Kusemann! ;)

Likes

Comments

​Man kan liksom inte riktigt sluta stirra på honom, han är en så fin ardenner! Idag hängde kameran med till stallet, här är ett litet kollage på Zack. Dom andra hästarna kommer i nästa inlägg!

Likes

Comments

Det här med att blogga ordentligt igen var faktiskt en väldigt bra idé, för nu har jag en ännu mer vettig anledning att ta med kameran och fotografera Kuse. Det behövs, för att se skillnader kroppsmässigt så är bilder det bästa man kan ha att jämföra med. Dock finns det ett litet minus just nu. Jag tror/ser att Kuse börjar sjunka ihop lite. Det kan bero på snabba miljöbyten, jag som ny ägare och att allt blir så nytt för honom med ridningen nu också. Han äter som vanligt (har fri tillgång på hö i hagen) och hö inne på nätterna. Jag ger honom ca 5 dl uppblött orginalpellets från Granngården varje dag och salt äter han i normal mängd. Han får massa morötter, pyssel och uppmärksamhet dagligen. De andra två hästarna han står med är jättefina i hullet.

Jag låter honom också vila ordentligt imellan allt, han motioneras 3-4 dagar och vilar 2 dagar för att jag inte ska köra slut på honom eftersom han tar åt sig och lär extremt mycket nu. Men han verkar inte påverkad av det, han är pigg i ridningen och supernöjd med livet ser det ut som. Så jag har tänkt köpa lusern för att se om det kan hjälpa honom. På det har han satt en "björnpäls" nyligen som kanske har tagit protein från honom.

En bild som Felicia tog i ridhuset på mig och Kuse härom dagen! 😊

Likes

Comments