Hej! Long time no see skulle man kanske säga. Bloggen hamnade lite i skymundan i slutet av graviditeten men tänkte att jag skulle ge mig på att börja igen. Mest för min egen skull; för att kunna se tillbaka på detta senare men också för att dela med mig av min förlossningsberättelse.

Äntligen kom han, vår älskade lillprins! Joel David Emanuel Nylén, 3345 gram & 50 cm lång och livet blir aldrig detsamma. Att bli mamma är tusen gånger bättre, jobbigare och mer fantastiskt än jag nånsin kunnat föreställa mig!

Här kommer min förlossningsberättelse:
Onsdagen den 1:a juni kom Diana (min sambos mamma) hit på eftermiddagen, vi hade tidigare bestämt att vi var tvungna att pröva bilbarnstolen i hennes bil, ifall hon skulle bli den som kör in eller hämtar oss. När vi sedan satt och fikade började jag känna lite magont, det kom & gick så jag förstod ju att det var förvärkar men aldrig hade jag trott att det var början på min förlossning. Det eskalerade dock under kvällen, som en intensiv mensvärk och under hela natten vaknade jag så fort värkarna kom. De var fortfarande lindriga. På morgonen förstod vi att det snart var dags, men trodde ändå på något vis att det kanske skulle avta, trots att jag då gött över bf-datumet med 10 dagar. Under torsdagen eskalerade det och då gjorde det ordentligt ont, värkarna var ganska jobbiga och jag fick ställa mig & luta armarna mot något varje gång värken kom. Jag kontaktade förlossningen två gånger under dagen, de sa båda gångerna att jag själv får avgöra när jag inte klarar mer, då är det bara att vi kommer sa de - det var så skönt att de litade på min instinkt.
Vid 21 cirka kom Björn och hämtade oss, då hade jag ringt och meddelat förlossningen att vi kommer in för kontroll. När vi kom in fick vi träffa en barnmorska som satte ctg på mig för att kolla så att Joel mådde bra samt kolla hur pass starka värkar jag hade. Dessvärre visade ctg:n inga värkar alls till min förtvivlan, men snart förstod vi att det berodde på att jag hade alla värkar i ryggen; hade inte ont i magen knappt alls under förlossningen. Så fort jag satte mig upp syntes värkarna.och efter hon undersökt mig visade det sig att jag var öppen 4 cm, glädjen var obeskrivlig; snart skulle han vara här!
Under natten åt vi godis, kollade på serier & jag försökte vila så gott jag kunde, det var svårt dock då alla värkar satt i ryggen, jag ville inget hellre än att ligga ner.. Det gick bara inte - stod i princip upp hela förlossningen förutom under krystningsskedet.
Jag tog en spruta morfin för att kunna vila lite nån timme efter vi kommit in, blev mest dåsig av den. Vid 6:30 kom en ny barnmorska och presenterade sig, henne hade vi enda till Joel var ute. Hon var fantastisk, lite barsk men otroligt omtänksam och hjälpsam; är otroligt glad över att vi fick just henne. Anna-Lena hette hon & var i 60-års åldern.
Fem timmar efter vi kommit in hade jag inte öppnat mig mer, men två timmar efter det tog det fart. Vid 8 på morgonen var jag 7 cm öppen, nästan 8. Vattnet hade fortfarande inte gått , jag badade en gång under natten & duschade fem gånger sammanlagt. Jag provade även Akupunktur och Tens, nålarna hjälpte inte alls men Tensen var skön. Vid 12:30 var jag öppen 10 cm, då tog hon vattnet eftersom hon insåg att det inte skulle gå av sig själv, då tog värkarna verkligen fart. Krystvärkarna var underbara eftersom jag kände att jag kunde flyta med kroppen och faktiskt göra något under värkarna, men de gjorde så brutalt ont. Han låg dessvärre inte jättelångt ner så fick gå runt med gåstolen (som jag använde väldigt mycket under förlossningen) lite för att låta gravitationen göra jobbet, (det var ingen fara med Joel).
Kl 13 började jag krysta aktivt och kl 13:24 fick jag upp vår älskade son på bröstet. Känslan där och då är obeskrivlig, jag grät inte, jag var nog i chock; allt hade ju gått så fort. Skriket som hördes när han äntligen var ute är nog det vackraste jag hört, han mådde bra! Världens finaste barn, som vi längtat efter dig.

Är så otroligt tacksam för att förlossningen gick så bra, för den underbara barnmorska vi hade, för Patrik som stöttade mig hela vägen . Det sjukaste, mest smärtsamma och det mest fantastiska jag nånsin upplevt; på en och samma gång. Att den dessutom råkade bli utan medicinsk smärtlindring (förutom morfinsprutan) är jag fortfarande förvånad över, jag hade ju bestämt mig för att ta lustgas men också för en eventuell epidural. Där och då kändes det självklart, jag skulle klara det utan, jag kände att kroppen vet vad den ska göra och att jag skulle fixa det. Smärtan är ju inte ur denna värld och många gånger kändes det som om jag var utanför min egen kropp, troligen någon slags överlevnadsinstinkt för att klara av smärtan. Där & då undrade jag hur tusan jag kunde ge mig in på detta, men den känslan försvann fort, det är så otroligt värt det alla gånger och jag längtar redan tills nästa gång, om vi blir välsignade att få vara med om det ytterligare en gång.

Nu står vi här, nästan 10 veckor senare med vår älskade Joel; det bästa som någonsin hänt oss. Du kom till oss & gjorde oss till en familj. Inte många & allra minst jag trodde att vi skulle kunna få biologiska barn, men vi hade fel - du kommer för alltid att vara vår gudagåva. Jag kommer alltid att skydda dig, vi kommer säkert bråka massor & du kommer säkert hata mig i perioder, men du ska veta att jag alltid finns här. Att du dessutom har förmånen att växa upp med så många underbara människor runtomkring dig är fantastiskt. Tanken på att så många älskar dig & kommer skydda dig och hjälpa till att forma dig är obeskrivligt, du är så lyckligt lottad som har så fina människor runtomkring dig.
Slutligen, glöm aldrig att jag älskar dig mer än ord kan beskriva.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Har varit lite dålig på att blogga lately, måste bli bättre på det. 😊
Hur som helst så bestämde vi lillprinsens namn för några veckor sen, visst kan vi känna helt annorlunda när han kommer men hittills känns namnet perfekt; tufft men ändå fint - precis som vi vill ha det! En liten J.... blir det, säger inte mer än så, haha. 

På söndag går vi ner på tvåsiffrigt, då är det bara 99 dagar kvar! Vilket låter mycket, men egentligen är det lite i jämförelse med att en hel graviditet pågår i 280 dagar. Snart är han ju här, längtar nåt otroligt mycket 😍 Vi är så redo & ska bli så härligt att få träffa vår son, som för övrigt försöker sparka sig ut ur magen ikväll, haha. Lilla J är en kväll- och nattuggla, precis som sin mamma och pappa ❤ Än går det inte att se rörelser utanpå magen, men de känns jätteväl.

När bebis kommer har vi varit tillsammans i över 6 år. Det är så häftigt att känna att man hittat hem; där jag är precis just nu är exakt där jag vill vara! Patrik är den mest omtänksamma, kloka, underbara och lojala människan jag vet - min klippa, han kommer att bli en fantastisk pappa ❤

Nu måste jag skriva tenta, första för terminen - hörs snart igen!

Likes

Comments

Äntligen är håret klart! Det blev en askblond nyans med ljusa skiftningar i, ganska nära min egen hårfärg 👌 Hej då hemska utväxt & blekning 👊

Veckorna går otroligt fort framåt & vi trädde i tisdags in i vecka 24 ❤ Har handlat lite mer kläder till lillprinsen också, lägger upp några bilder härnere. Nu har vi bara badbalja, hygienartiklar, lite småplock & skötbord kvar!

Likes

Comments

Cirka fyra månader & tre dagar till beräknat förlossningsdatum - det går såå fort! Glad dock att det är så pass lång tid kvar, då hinner vi förbereda oss mer, både med hans rum & grejer, men även mentalt! 😊
Blev så orolig igår då han var så lugn hela dagen, men under kvällen och natten kicka han igång så det var jättesvårt att sova.. Bråkstaken 😂❤

Idag ska jag färga klart håret & plugga lite; har pausat min ämneslärar-utbildning då jag inte kommer orka o hinna bli klar till juni - åka in höggravid tre dagar i streck till universitetet ett flertal gånger kändes inte optimalt ☺ Så nu läser jag Utbildningssociologi B på distans 👌

Hörs snart!

Likes

Comments

Att vi skulle ha svårt att bli gravida har aldrig varit en tanke jag varit i närheten av, det kan ju alla. Efter ett år så insåg jag att jag kanske borde gå iväg för att kolla läget bara. Fick tid i april 2014,  då hade jag aldrig väntat mig att gå därifrån med beskedet att jag troligtvis kommer behöva hormonbehandling & eventuellt IVF för att kunna bli gravid, det blev verkligen ett bakslag.. Särskilt då jag gick med i en grupp på Facebook där alla kvinnor hade Pcos & hade försökt i tre till tio år utan att lyckas, trots all hjälp. Att Pcos:en dessutom innebär att jag har oerhört svårt att gå ned i vikt och väldigt lätt att gå upp är oerhört jobbigt.
Varje graviditetsbesked från bekanta & nära var tufft, var så glad för deras skull men ledsen för vår; varför just vi?!

Efter första besöket ville de fortfarande att vi skulle försöka utan hjälpmedel i ett & ett halvt år, trots att chanserna var små.. I april 2015 plussade vi, men det slutade tyvärr i missfall några dagar senare.. 😢

I september 2015 skulle jag börja med hormonbehandling och samma månad plussade vi äntligen ❤ Att det ens var möjligt efter en sån lång tid och utan hjälp är otroligt, är så tacksam för att vi äntligen ska få bli föräldrar och strax går vi in i vecka 23 - snart är han här! 😍

Likes

Comments

Här är vår vagn - Petite cherie heritage Navy 😍 Inköpt på Jollyroom 👌 Vi är så nöjda!

Den är lätt, smidig, tar liten plats i bilen & har lufthjul samt swiwel-hjul i fram. Den har även lagom stor varukorg och quiltat tyg. Sittdel ingick också & även den är toppen 👏 Nu saknar vi bara lillprinsen som ska ligga i den, längtar så 💕

Likes

Comments

Hej!
Vi väntar äntligen väntar vårt första barn efter två års försök, en pcos-diagnos & ett missfall i våras.. Därför kändes det som ett perfekt tillfälle att starta en blogg, mestadels för min egen skull då det kommer vara roligt att kunna gå tillbaka senare, men också för att dela med mig av graviditeten, livet med bebis & allt däremellan.

Vi väntar en pojke & är beräknade den 23e maj och vi är såå lyckliga ❤
Lillprinsen har precis börjat sparka ordentligt och det är fantastiskt 😍

Over and out för denna gång, hörs snart!

Likes

Comments