Åh, så fin denna söndagskväll har varit. Jag landade i soffan för sisådär en timma sedan efter att ha spenderat flera timmar hemma hos mamma i sällskap av Johan, Catherine och hennes två barn. Vi åt middag tillsammans, spelade Yatzy och satt och pratade och skojade fram och tillbaka. Jag har aldrig tidigare träffat två så fantastiska barn. Inte nog med att de är det vackraste ett öga har skådat - de är dessutom smarta, roliga och otroligt omtänksamma. Aldrig skall jag låta någon eller något påverka deras geniuna och oskyldiga glädje. Jag skulle gå genom eld och vatten för att se till att de har det bra och den dagen någon är elak är det jag som står där som en skyddande mur. Vackra små liv!

Det är någonting med barn som nästan kan göra mig gråtfärdig. Jag tror att det är just det jag nämnde ovan - den genuina glädjen. De är så oförstörda, orörda och olyckligt ovetande om vad de en vacker dag kommer att behöva uppleva och möta. Det är både vackert och sorgligt på samma gång. Jag vill liksom kunna sätta stopp på tiden och se till att de förevigt bär det leende de bär idag och att de för resten av livet låter de drömmar som präglar deras vardag leva. Det gör ont att växa upp och jag kan inte acceptera att någon annan, så oskyldig, skall behöva uppleva det.

Här var de inte gamla. Idag har de redan hunnit fylla nio och tolv. Time flies.

Likes

Comments


Hur spenderar ni denna söndagseftermiddag?
Bakis i soffan med en pizza i knät eller up and running? Själv sitter jag fortfarande bara hemma och försöker få min hjärna att vakna till liv. Jag sov så fruktansvärt dåligt inatt vilket gör att jag för närvarande känner mig som en vandrande zombie. Jag är så känslig när det gäller min sömn. Om sisådär en och en halv timma skall jag hoppa in i bilen och plocka upp Johan på centralen för att sedan rulla hem till mamma och umgås med Catherine och barnen. Det känns som en perfekt syssla denna dimmiga och gråa söndag. Jag behöver någonting som skapar lite liv.

Likes

Comments

1. Går du hellre ut med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Om vi pratar en vardag väljer jag fint hår och inget smink då jag nästintill aldrig sminkar mig till vardags. Om vi däremot pratar om att gå ut på krogen eller liknande så hade jag enkelt valt stökigt hår och snygg makeup. Visserligen har håret en tendens att antingen höja eller sänka ett helt utseende men jag tror att jag hade känt mig mindre obekväm, i just denna situation, om det var håret som var stökigt jämfört med om makeupen vore ful.

2. Handla på nätet eller IRL resten av livet?
Jag är kluven. Å ena sidan föredrar jag att kunna testa plaggen jag är intresserad av innan ett eventuellt köp för att slippa krångla med returer och dylikt, men å andra sidan anser jag att det finns otroligt mycket fina plagg och grymma butiker online som inte finns IRL. Jag kan ju dock erkänna att jag trots detta shoppar mer IRL än vad jag gör via nätet, så jag väljer nog trots allt att handla den vägen resten av mitt liv.

3. Skulle du helst vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag tycker att H&M har vissa produkter som faktiskt fungerar väldigt bra. Jag använder till exempel fortfarande den ögonbrynspenna som så många använde förut. Däremot känns det inte särskilt lockande att byta ut min nuvarande foundation och allting sådant mot H&MS egna, så jag hade valt att handla smink på nätet resten av mitt liv.

4. Väljer du helst en ful klippning eller en ful hårfärg?
Jag skulle välja en ful hårfärg, alla dagar i veckan. Det känns lättare att bära upp en konstig och udda hårfärg än en ful frisyr samtidigt som det enkelt går att byta hårfärg.

5. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag hade hellre blivit av med all min makeup än alla mina skor. Dels på grund av att mina skor sammanlagt är värt mer pengar än vad mitt smink är och dels på grund av att jag hade klarat mig bättre utan smink än utan skor. Simple as that! De dagar då jag är sugen på att vara snygg hade jag väl helt enkelt fått kila hem till en kompis och låna lite.


6. Hål i alla jeansen eller hål i alla shortsen?
Jag hade hellre haft hål i alla mina shorts än i alla mina jeans. När det kommer till jeans känns det viktigt att ha ett par vanliga och hela i varje färg för att kunna se proper och välkädd ut när det behövs. När det kommer till shorts känns inte det lika viktigt. Dessutom är det inte under många månader man kan bära just shorts i detta land.

7. Inga ögonfransar eller inga ögonbryn?
Oj! Här känns det verkligen som att man väljer mellan pest eller kolera. Jag använder alltid lösögonfransar då jag väl sminkar mig, men jag vet inte hur väl det hade sett ut om man inte hade egna i grunden? Ögonbrynen fyller jag också i och där känns det inte som att de egna spelar lika stor roll, så jag hade nog faktiskt valt att leva utan ögonbryn före att leva utan ögonfransar.

8. Leva med lockigt eller rakt hår resten av livet?
Oj, den är klurig. Lockigt hår av naturen är verkligen hur fint som helst., men jag tror att jag trots det hade valt att ha rakt då det är det jag är van vid att ha. Dessutom känns det som att det är enklare att locka ett rakt hår än att platta ett lockligt. Sedan kommer jag ju fortfarande kvar möjligheten att se lite festlig ut då jag väl lockar till det vilket inte skulle vara möjligt om jag skulle sitta inne på ett lockigt svall till vardags.

9. Leva med korta och naturliga naglar eller långa fake resten av livet
Svaret på denna fråga känns ganska givet. Jag hade, utan tvekan, valt att leva med långa naglar resten av livet. Jag anser att det är SÅ mycket snyggare samt att det höjer ett utseende otroligt mycket. Jag får ofta frågor om "om jag kan göra si" och "om jag kan göra så" med mina långa naglar och jag ställer mig lika oförstående varenda gång. Det finns ingenting du inte kan göra med långa naglar, förutom möjligtvis att bowla.

10. Du måste utesluta en av följande färger från din garderob: Grå, svart eller vit. Vilken väljer du?
Usch, denna fråga är ju verkligen en mardröm. Jag rensar hellre min garderob på vartenda litet platt som inte innehar någon av dessa tre färger än att välja bort en av dem. Svart upptar sisådär 70% av hela garderoben, grå är min favoritfärg och vitt kan man inte vara utan. Fy. Men, om någon skulle stå med en pistol mot mitt huvud och tvinga mig att välja antar jag att jag hade valt bort .. grått. Det skär i hjärtat att säga, men jag tror att jag fler plagg festliga i vitt och svart medan mina vardagsplatt ofta går i grått. Det känns enklare att rensa bort lite basplagg än finare sådana.

Likes

Comments


Martin Garrix - Scared To Be Lonely.
Det är någonting med den låten som får hela min insida att domna. Jag vill gråta varenda gång jag hör den, men kan trots det inte sluta lyssna. Så bra. Den och I Love You med Axwell ^ Ingrosso har gått på repeat här hemma idag. Grannarna lär tacka mig för musiktipsen i efterhand.

Jag måste verkligen lära mig att gå upp tidigare. Just nu springer jag omkring här hemma med en förmiddagskänsla i kroppen trots att klockan redan slagit 16.00. Dagarna och dygnen generellt blir helt skeva. Men hur finner man motivation till att kliva upp ur sängen när man varken kan träna eller har andra planer under dagen? Jag vet inte jag. Idag kommer min syster och hennes två barn hit till Göteborg. De bor i Uppsala vilket gör att vi inte har möjlighet att ses ofta alls. Senast de var här nere satt jag dessutom inlåst i lägenheten dränkt i tentaplugg, men denna gång kan ingenting hindra mig från att träffa dem. Imorgon skall vi förmodligen till min storebror allihop på dagen och sedan hänga hemma hos mamma på kvällen. Så mysigt. Mina syskon ihop med mamma är det bästa som livet har gett mig, så det känns fantastiskt att vi nu äntligen får ses igen trots att min önskan vore att ha dem här varenda dag.

Likes

Comments

Modell: French fade med stenar i olika storlekar och former på båda ringfingernaglarna.

Jag valde idag att starta min helg på bästa sätt - med nya och fräscha naglar. Jag älskar den design jag valde att göra då jag var där sist (se här) vilket gjorde att det kändes tråkigt att byta idag. Samtidigt höll utväxten på att göra mig galen så trots saknad av föregående design känns det skönt att återigen vara på topp. Jag hade verkligen ingen aning om vad vi skulle välja att göra denna gång då jag helt hade glömt bort att jag hade tid idag. Det slutade därför med fade french, vilket känns som ett säkert och stilrent kort, med stenar på en nagel per hand för att piffa upp den annars lite tråkiga designen. Jag tycker om dem. De är väldigt klassiska och ser lite fancy ut utan att vara för mycket.

Hur firar ni in helgen? Själv har jag precis varit och handlat ingredienser till vår fredagsmiddag och skall alldeles strax ge mig på en storstädning av lägenheten så att det är rent och fräscht då Johan kommer hem från jobbet. Jag tycker om att städa. Med en podcast i öronen är det faktiskt otroligt rogivande. Idag håller Alex & Sigge mig sällskap.

Likes

Comments


Minns ni att jag häromdagen gjorde en lista om tre saker jag saknar lite extra och att jag då tilldelade Weekend Festival plats nummer ett? Kort efter att jag hade publicerat det inlägget tog jag kontakt med festivalen via Facebook och frågade när de hade tänkt att släppa årets akter. Jag tänkte inte vidare på det fram till att jag igår morse vaknade med en notis om att de hade lagt upp ett inlägg på Facebook. Jag klickade mig in och möttes av orden "We want to announce that WEEKEND SWEDEN will take a break and will be coming back bigger and stronger in 2018."
Jag har, enda sedan vi lämnade festivalområdet förra året, räknat ned dagarna till årets upplaga. Jag har längtat och sett fram emot varenda liten del av äventyret. Jag vet inte riktigt hur jag skall lyckas ställa om min hjärna som fortfarande är inställd på att jag och Johan kommer att stå hand i hand i huvudstaden och dansa till tonerna av jordens bästa musik i augusti. Jag vet inte riktigt hur jag skall få den att inse att det inte längre kommer att ske.

Är det inte lite tragikomiskt ändå? Här sitter jag och skriver ett inlägg där jag förklarar min saknad efter festivalen och dagen efter kommer detta besked. Jag måste ha bidragit till årets största och mest värdelösa jinx!

Likes

CommentsIgår hade jag och Johan bokat bord på Joe Farelli's dagen till ära. Vi båda har goda upplevelser av den restaurangen sedan tidigare och tyckte att det kändes mer värt att köra på ett safe card än att chansa och boka bord på något helt nytt ställe. Vi beställde deras "Classic burger", vilket jag alltid gör, samt den största öl jag någonsin druckit. Potatisen och den Coleslaw man får till hamburgaren är bland det godaste jag någonsin ätit. Det är det som gör hela rätten. Vi satt och skålade, myste och pratade i två timmar innan vi tackade för oss och hamnade i valet och kvalet om vi skulle åka hem och mysa framför en film eller gå vidare för lite drinkar. Ingen som känner oss lär bli chockad över att höra att vi valde det sistnämnda alternativet. Våra vänner på 2112 fick äran att servera oss lite gott innan vi även svängde förbi Lou Lou för en snabbvisit. Vi hade en fin kväll som jag lever på än idag. Tack, älskling!

Det övergår mitt förstånd att det finns människor som orkar och vill lägga ned energi på att sprida negativitet en dag som denna. Man hör argument som "man skall visa kärlek hela året och inte enbart en särskild dag" och "dagen är enbart skapad för att affärer och dylikt skall dra in en massa pengar". Till er med liknande åsikter kan jag säga så mycket som att 1. Så mycket kärlek som jag upplevt varenda dag sedan jag träffade Johan har jag aldrig tidigare gjort. Han väckte mig till exempel med frukost på sängen idag igen, trots att det inte är Alla Hjärtans Dag idag. Hur går det ihop i era huvuden? 2. Det finns ingen som kräver att man skall springa och köpa en massa bara för att almenackan visar 14 februari. Kärlek kostar, som bekant, ingenting och att fira och hylla den behöver således inte kosta någonting det heller. och 3. Testa, om så bara för en dag, att leva med ett lite mer öppet sinne och en positiv inställning. Jag lovar att ni kommer att må så mycket bättre. Och förresten: Att fira saker, oavsett vad, är det mest fantastiska som finns.

Likes

Comments