Header


Vad har varit bäst den här veckan?
Bäst denna veckan måste faktiskt vara någonting så bagatellartat som att jag igår lyckades åka buss ensam både in till och hem från stan utan att drabbas av panikångest. Jag var övertygad om att det var helt omöjligt så om det inte vore för att jag var tvungen igår hade jag aldrig någonsin testat. Det känns både fantastiskt och stort att det faktiskt gick.

Vad har varit sämst den här veckan?
Det sämsta med denna vecka har utan tvekan varit det faktum att jag inte har kunnat träna någonting på grund av halsont och att jag inte har haft tid för någonting annat än skolan. Som sagt - nya tag nästa vecka! I'm longing.

Vad har du sett för filmer?
Igår kväll började jag titta på Fifty Shades Of Grey. Jag har inte sett den sedan den släpptes på bio och tänkte att jag i brist på annat kunde se den en gång till. Det var ett misstag. Jag tror att jag hann se sidådär trettio minuter innan obehaget och behovet av en skämskudde blev för stort. Filmen är ju fruktansvärd. Anas överdrivna osäkerhet gör att det kryper i kroppen på mig och Mr Grey är ju en fullblodad psykopat. Nej tack! En gång räckte för mig.

Vem har snapchatat mest med?
Bella, utan tvekan! Hon är näst intill den enda person jag snapchatar kontinuerligt med och, tyvärr för henne, den person som tvingas ta emot alla mina onödiga, fula, töntiga och jobbiga snaps i tid och otid.

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan?


Har du gråtit någonting?

Om jag skall vara helt ärlig så tror jag faktiskt inte det. Det är lite konstigt för att vara mig då jag är en sådan person som börjar gråta otroligt lätt. Denna vecka har jag dock varit så fruktansvärt uppslukad i plugget att jag förmodligen inte ens hade hunnit gråta om jag så hade behövt.

Vad längtar du efter?
Jag längtar något så innerligt efter att vara färdigutbildad och ha ett jobb som jag trivs med så att man kan ta nästa steg i livet och köpa hus, bilda familj och allt det där andra som man drömmer om att göra.

Vilken emoji symboliserar den här veckan?
Tråkigt nog den som snarkar. Jag har varit fruktansvärt trött denna vecka att det är ett under att jag fortfarande står på benen. Det skall, för första gången någonsin, bli skönt att vakna upp till en måndag imorgon med förhoppningsvis ny energi och mer tid då högskoleprovet ju äntligen är över.

Vad vill du tipsa om?
Vad passar bättre såhär på söndagkvällen än att tipsa om en riktigt bra söndagspod?
Varenda söndag släpper Maja Nilsson och Sanna Dahlström sin podcast Livet på Läktaren och jag har kommit att verkligen fastna för den. Jag tycker om podcasts där man inte pratar om specifika teman varenda veckan utan låter samtalet flyta fritt och precis det lyckas Maja och Sanna perfekt med. Allvarliga samtalsämnen varvas med lättsamma och roliga och varenda vecka längtar jag efter nästa avsnitt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsVet ni vad? Klockan är 23.00, jag ligger i soffan och JAG ÖVERLEVDE HÖGSKOLEPROVET! Det var mer än vad jag trodde när jag vakade imorse kan jag tala om. Det var bäcksvart ute, jag var helt snurrig efter att ha legat vaken i stort sätt hela natten och hela min kropp skrek åt mig att strunta i allt vad provet heter och försvinna in under täcket igen. Men - jag samlade ihop de få krafter jag ägde och tog mig dit. Med bussen dessutom! För bara ett par dagar sedan hade det varit helt uteslutet för mig att överhuvudtaget hoppa på en buss, så bara den lilla detaljen gör mig så stolt. Hur själva provet gick vet jag faktiskt inte. Det kändes som att jag slets mellan hopp och förtvivlan under nästan samtliga delprov så det kan verkligen gå hur som helst. Den tidspress man utsattes för var någonting som jag aldrig tidigare har upplevt. Man hade andan i halsen konstant och hann aldrig riktigt sätta sig in i någon av uppgifterna till fullo vilket gjorde att saker som man i vanliga fall garanterat hade kunnat slutade med rena gissningar i stort sätt.

Jag, som är van vid att skriva tentor där man har fyra timmar på sig, fick verkligen arbeta aktivt för att lyckas ställa om min hjärna, så trots att jag vet att jag kommer att bli besviken på mig själv om jag inte lyckas uppnå iallafall ett hyfsat bra resultat försöker jag tänka på att jag nu har en fördel inför nästkommande högskoleprov. Nu vet jag ju hur det fungerar, hur jag bör lägga upp det för att det skall passa mig och hur jag skall disponera tiden på bästa sätt.

Det må låta töntigt, men jag är faktiskt stolt över mig själv. Jag övervann många av mina farhågor och jag fick gjort någonting som tar mig ett steg närmare min framtidröm. Det känns bra. Jag belönade mig själv genom att klicka hem en tröja från NA-KD som jag har trånat efter i ett par veckor och nu skall jag bädda ned mig och titta på en film. Livet.

Likes

Comments


Jahapp, och där var sista dagen innan högskoleprovet slut. Jag hade tänkt att sitta och plugga precis hela dagen men istället åkte jag till Rusta med Johan och köpte en ny kolsyrepatron till vår Sodastream samt träffade Bella. Jag och Bella hade bestämt oss för att ses på en promenad klockan sex. Vi gick och gick och gick och plötsligt hade det hunnit gå tre timmar. Jag tror att vi hann utforska i stort sätt halva Göteborg under den tiden och fan vad jag behövde det. Jag har så höga krav på mig själv och kan inte släppa förberedelserna, plugget och tankarna inför morgondagens prov så jag tror att det var väldigt lägligt med en långpromenad i duggregnet just ikväll. Jag har en tendens att stressa upp mig och skapa en oro och ångest över en massa bagateller så för tillfället ligger jag i sängen med en stor klump i magen över bland annat att behöva åka buss dit, att jag inte skall hitta rätt sal, att jag inte skall förstå hur man fyller i provet och en massa sådana fullständigt onödiga saker. Kvällar som denna hatar jag min hjärna lite extra.

Likes

Comments

Contains affiliate linksI mitten av förra veckan skrev jag att jag hade fått tummen ur och klickat hem nya ansiktsprodukter. I helgen kom de hem till mig och idag har jag använt dem varenda morgon och kväll sedan i söndags. Det känns som att en helt ny värld har öppnats! Jag har länge haft problem med torr hud i ansiktet som har givit mig en stram känsla och som har gjort det omöjligt för min foundation att smälta in i huden. Trots detta har jag de senaste åren skjutit fram problemet och använt billiga och kassa hudvårdsprodukter som inte arbetar på djupet och istället investerat i dyra primers och sminkprodukter. Superonödigt! Jag är medveten om att det kan ta upp till tre månader innan man ser hur huden reagerar på nya produkter, men bara på dessa få dagar märker jag en stor positiv skillnad. Min hy har en helt annan lyster än vad den brukar, den stramande känslan är som bortblåst och mitt ansikte känns återfuktat även när jag vaknar om morgonen och har sovit en hel natt. Och för att inte tala om sminket - plötsligt arbetar min foundation som den skall och det behövs ytterst lite produkt för att mitt ansikte nästan skall se photoshopat ut.

Jag är supernöjd och tycker än så länge att de relativt dyra produkterna, trots min skrala studentkassa, är värda varenda öre. Det är ju trots allt en stor investering för framtiden. Vad använder ni för hudvårdsprodukter?
Tar ni hand om ert ansikte eller är ni lite som jag var tidigare och skjuter "problemet" under mattan?

Likes

CommentsVilken omtumlande och konstig dag det här har varit! Den började bra med sovmorgon och drog igång på riktigt runt lunchtid då jag rullade mot skolan. Samtidigt som jag förtrollades av det fantastiska ljuset och de vackra höstlöven lekte jag att jag var med i Idol och satt och skreksjöng med till radion. I love it! Bilresor är den bästa typen av egentid. Väl på plats i skolan ångrade jag att jag åkte dit då det mest kändes som slösande av bensin. Vissa föreläsningar är så otroligt lönlösa. De ser superviktiga ut i schemat men resulterar bara i massa flummigt babbel.
Menmen. Känslan av att man har åstadkommit iallafall någonting av värde gör det ju värt det någonstans ändå.

Väl hemma igen fick jag ett jobbigt samtal från en vän som rev upp en del känslor. Det är så otroligt ledsamt att veta att någon annan mår dåligt samtidigt som man själv står handfallen bredvid utan att kunna göra någonting. Idag valde jag dock att göra vad min magkänsla sade var rätt och med den vetskapen kan jag somna med gott samvete. Jag och Johan brände av en komedi tillsammans efteråt för att få tankarna på annat och nu ligger vi båda nedbäddade i sängen. Vi är inte bortskämda med att vara lediga samtidigt nu för tiden så jag tar vara på varenda sekund.

Likes

Comments


Ikväll har jag fattat ett beslut. Ett beslut som egentligen inte är en stor grej överhuvudtaget men som känns väldigt bra för mig. Jag skall börja skriva dagbok igen. Borsett från de senaste åren har jag skrivit kontinuerligt sedan jag gick i förskolan och jag har en tom bok som har legat här hemma och väntat på mig alldeles för länge nu. Jag älskar att skriva för hand! Av någon anledning känns allting mycket mer på riktigt när man sätter sig med papper och penna och skriver och dessutom är det ju så otroligt roligt och värdefullt att ha i framtiden. Jag satt och läste min senaste dagbok häromkvällen. Den är från det år jag tog studenten samt året efter och trots att jag har gått runt och trott att jag minns allt från den perioden fanns det så otroligt mycket tankar och reflektioner nedskrivna som jag helt hade glömt bort att jag hade. Det är fantastiskt att lära känna min dåvarande person som vuxen och jag tycker att jag lär mig mycket om mig själv och ser en personlig utveckling som jag kanske inte hade sett annars. Imorgon skall jag springa upp på vinden och rota fram alla resterande dagböcker, men ikväll nöjer jag mig med att börja på den nya.

Likes

Comments


Klockan halv åtta imorse rullade jag mot Trollhättan för ett möte med vår handledare inför C-uppsatsen och en kort föreläsning. Våran uppsats skall handla om kriminalitet och ingen är gladare än jag. Jag har alltid haft ett stort intresse för just det ämnet och efter att ha skrivit B-uppsatsen om ett ämne som inte intresserar mig det minsta skall det bli så skönt att skriva om och fördjupa sig i någonting som jag verkligen tycker är roligt. Vår studie baseras på enkätsvar från närmare 2000 ungdomar i klass sju och åtta och skall ta reda på vad det är som får just ungdomar att ta steget in i kriminalitetens värld. Att variabler som exempelvis familj- och vän-förhållanden spelar en stor roll är vida känt, men vi tänkte slänga in en till aspekt i det hela och ta reda på om även personligheten är avgörande? Kanske minskar risken för att bli kriminell trots att de omgivande faktorerna, så som familj och vänner, visar det motsatta om man innehar en viss typ av personlighet och tvärtom? Det låter krångligt såhär, I know, men det skall bli intressant.

Hösten har bjudit på otroligt mycket plugg hitills och mer kommer det att bli. Jag har tur som har en uppsatspartner som kompletterar mig perfekt. Medan jag är duktig på det akademiska språket, analyser och att sammanfatta långa texter till korta och koncisa stycken är hon duktig på att komma igång, skriva mycket och lägga en grund. Perfekt!

Har ni skrivit C-uppsats inom något ämne? I sådant fall om vad?
Studenter är många gånger så otroligt duktiga så jag tycker att sådant är intressant.


Likes

CommentsI lördags, när vi fortfarande var nere i Halmstad, valde jag att trotsa min förkylning och gå ut på kvällen ändå. Närheten till Tylösand blev för svår att stå emot, I guess. Jag och Johan fick tidigare i år information om att hotellet skulle ha öppet nattklubben varenda helg även under höst och vinter detta år, så vilka är vi att vara där nere men inte göra ett besök? Vi förväntade oss nog lite mer fest på plats än vad det var dock. Det var väldigt lite folk, i stort sätt enbart hotellgäster, och en medelålder som jag nog drog ned med sisådär tjugo år. Plötsligt kom en gubbe fram till Johan och sade någonting i stil med "Hon är snygg och du är ful. Grattis!" Ursäkta? Sådant får mig att koka inombords. Hur är man funtad när man får för sig att yttra sådana ord till en annan, helt okänd, människa? Jag gick fram och gav honom två rejäla utskällningar vilket jag hoppas får honom att tänka till en gång extra nästa gång han tänker fula tankar om en annan människa. Han såg lite vek ut när det gick upp för honom vad han hade sagt. Bortsett från det var kvällen trevlig! Vi har ju den turen att vi alltid, oavsett yttre omständigheter, har roligt tillsammans, jag och Johan. Vi åkte hem vid stängning och dagen därpå rullade vi hem till Göteborg igen.
Halmstad har kommit att bli som mitt andra hem och jag längtar redan tillbaka. Mysiga, mysiga stad!

Likes

Comments


Här sitter man igen, samma dag som antagningen till vårens utbildningar och universitetskurser stänger, med andan i halsen. Precis som vanligt. Man tycker ju att jag borde ha lärt mig av mina tidigare misstag, men icke sa Nicke. Tidigare terminer har det varit så enkelt för mig att söka då jag hela tiden har vetat vad jag skall läsa terminen därpå. För att bli beteendevetare skall du ju läsa 90 högskolepoäng inom antingen psykologi, sociologi eller pedagogik och efter denna termin har jag avklarat det. Jag kan därför inte läsa fortsättningskursen, psykologi 91 - 120 högskolepoäng, förrän jag har tagit min kandidatexamen och eventuellt läser vidare för att få en masterexamen. Valet denna gång blev därför otroligt mycket mer komplicerat. Plötsligt skall jag ju börja välja inriktning, tänka taktiskt och försöka sätta ihop någonting som står sig väl i konkurrensen på arbetsmarknaden sedan. Nej, vet ni vad. Jag känner mig inte riktigt redo. Särskilt inte när jag har som plan att naila högskoleprovet i vår och därefter komma in på psykologlinjen istället. Herre Gud, det här med framtid alltså. Jag blir helt yr i huvudet bara av att skriva om och tänka på det.

Likes

Comments


Måndag igen och dag ett på en, för mig, väldigt intensiv vecka. Jag klev upp tidigt och försökte starta morgonen med en positiv inställning trots att klockan inte var mycket. Jag är verkligen raka motsatsen till en morgonmänniska och avskyr att kliva upp tidigt, men jag vet att jag mår bättre psykiskt av att inte sova bort halva dagarna så den senaste veckan har jag faktiskt blivit duktig på att trotsa min trötthet och stiga upp i tid. Strax efter klockan åtta skjutsade jag Johan till tåget och därefter har jag slängt i mig lite havregrynsgröt och slappat lite med en podcast i öronen. Nu tror jag att jag skall vara redo för att ta tag i denna vecka som kommer att kräva 120 % fokus på skoldagar och hemmastudier. Jag är fruktansvärt otaggad, men vetskapen om att det alltid är värt det i slutändan är vad som gör att man orkar fortsätta kämpa. Jag SKALL komma dit jag vill en vacker dag. Det finns liksom ingenting annat.

Skönt att Nouw fungerar som det skall igen, förresten. Lördagen och söndagens bloggplaner fick ju helt slängas i papperskorgen då portalen låg nere för mig hela kvällarna. Den senaste tiden har jag faktiskt börjat överväga att helt byta bloggportal då jag anser det vara alldeles för mycket krångel här just nu. Jag tycker om Nouw egentligen, men att inte kunna uppdatera när man själv känner för det och att dessutom inte få någon information om varför får det positiva att blekna. Jag skall suga på karamellen en stund, men finner jag en portal som kan erbjuda det som Nouw erbjuder mig idag minus allt krångel är risken stor att jag är long gone. Hur känner ni?

Likes

Comments