Header
View trackerIdag mår man inte på topp, för att uttrycka det milt.
Det var som att Göteborg läste mitt inlägg angående nattklubbsdilemmat igår och därför valde att visa sig från sin bästa sida. Efter lite velande fram och tillbaka slutade det med att vi landade på PUSH. Jag tycker faktiskt, "pappa betalar"-mentaliteten till trots, att det är en av våra bästa klubbar. Främst då det alltid spelas house vilket är nummer ett när det gäller en bra klubb i mina ögon. Igår körde de någon slags extravariant och levererade house på dansgolvet och i stora lokalen samt en mix av gamla hits, trallvänliga låtar och lite "mildare" musik i den mindre. Ultimat blandning. Det finns ju ingenting bättre än att kunna välja mellan att känna hjärtat slå volter i bröstkorgen på grund av vibrationerna som den tunga basen från housemusiken ger och att stå på dansgolvet och sjunga med för fulla muggar till gamla 90-talsdängor. Två huvudingredienser för en lyckad utekväll.

Trots att hela min kropp skrek "STANNA!" valde vi dock att lämna redan innan klockan 03:00. Detta då jag hade en akuttid hos tandläkaren redan klockan 09:30 imorse. Jag fick verkligen tvinga mig därifrån och försöka tänka klart och sunt mitt i ruset vilket jag är glad över att jag gjorde idag. Vi gick hem då vi hade som roligast vilket ju alltid anses vara positivt och jag kom, trots baksmällan, iväg till tandläkaren. Där konstaterades att jag, precis som jag trodde, har en inflammation i tandköttet. De spolade rent med hjälp av en liten "spruta" vilket förmodligen är den mest smärtsamma procedur jag varit med om. Jag fick en sådan medskickad hem och skall tydligen genomföra detta på mig själv under minst en veckas tid. Jag är rädd och förstår inte hur det skall gå till. Hujedamig.

Likes

Comments


Vad gör ni ikväll? Själv sitter jag och försöker tagga till inför kvällen och natten som kommer. Det går lite sisådär just nu dock. När jag trodde att jag redan lyckats dra till mig alla former av "sjukdomar" man kan ha lyckades jag även drabbas av en inflammation i tandköttet kring min ena visdomstand. Så här sitter jag nu med en kind som är större än den andra och en smärta som är fruktansvärt irriterande. Imorgon blir det således en tidig akuttid hos tandläkaren och förmodligen antibiotika. Haha. Det är ju nästan tragikomiskt.

Jag har för närvarande ett litet dilemma med mig själv då jag inte riktigt finner ett nattklubbsalternativ för kvällen som känns rätt. Antingen är det ställen med 18-årsgräns som man inte kan besöka då det, med en sådan låg åldersgräns, har en tendens att bli mellanstadiedisco eller så är det ställen som man redan besökt så många gånger tidigare att man redan innan kvällen har börjat vet exakt hur den kommer att se ut och sluta.
Jag saknar en nattklubb som bjuder på det bästa av alla världar. En klubb där man både kan sitta ned och samtala om man känner för det, ta en sväng på dansgolvet och skaka lite rumpa eller hänga en stund utomhos om luften tar slut eller röksuget kickar in. Jag tror att det är därför jag älskar Tylösand så mycket. Trots att man besöker samma nattklubb varenda kväll tröttnar man inte då den innehåller och bjuder på samtliga delar.
Vart hänger ni, som är äldre än 18, när ni är partysugna i Göteborg?

Likes

CommentsFör ett par år sedan då jag fortfarande bodde hemma fick mamma denna parfym i present av sin dåvarande partner. Jag fastnade direkt och minns att jag smög ned i hennes badrum och stal ett par sprut varenda gång jag skulle gå utanför huset. Jag antar att hon tröttnade då det hela slutade med att jag fick mig en egen i julklapp. Sedan dess har denna doft varit mitt signum. I julas fick jag ännu ett sådant här presentkit vilket gjorde mig överlycklig då jag varit för snål för att köpa mig en ny sedan den tog slut sist. Thank you, mom!

Jag har svårt för väldigt söta parfymer då jag anser att de enbart sticker i näsan och ger ett barnsligt intryck. Denna doft är maffig och välluktande men ger ett lite mer moget intryck än de allra "blommigaste" parfymerna. Love it.

(Adlink i mellersta bilden i inlägget.)

Likes

Comments


Har ni en trevlig fredagskväll? Väntar ett besök i dimman eller ett par sköna timmar framför tvn?
Själv har jag precis bäddat ned mig i soffan efter att, för en stund sedan, ha kommit hem från stan samt avjutit denna veckas fredagsmiddag. Det bjöds på hemmalagade hamburgare igen. Så otroligt gott.

Både jag och Johan var lediga idag men sugna på att hitta på någonting. Vi bestämde oss därför för att, trots ledigheten, joina alla arbetande själar och köra en after work. Sagt och gjort - efter en snabb vända på stan parkerade vi oss på Noba. Till smaken av varsin cider drog vi fram ett sällskapsspel och lät vår nyskapade tradition leva vidare. Ett par timmar förflöt snabbt och i takt med att fredagsfirarna ramlade in ramlade vi ut. Det känns så skönt att ha fått energidepåerna påfyllda men ändå ha hela kvällen kvar.

Jag hade en så fruktansvärt dålig dag igår. Jag vaknade upp till ett negativt besked gällande en sak som för närvarande är livsavgörande och därefter räckte det att någon petade på mig för att jag skulle ramla ihop och gå sönder. Jag avskyr den känslan. Man kämpar för att hålla ihop sig själv medan väggarna runt omkring kryper närmare. Den här helgen skall jag därför försöka äntra någon form av vadderat bubbla och bortse från verkligheten där utanför. Jag börjar ikväll då det blir täcke, ostbågar och film och fortsätter imorgon med en natt full av fest.

Likes

Comments

View tracker


Jag är inte riktigt i fas. De senaste dagarna har jag vandrat runt som i en liten bubbla och åter fått skaka hand med min depressiva sida. Jag känner mig förvirrad, fastlåst och malplacerad i livet. Jag antar att det till viss del beror på förändringen och den omställning jag tvingats in i i samband med mitt skolbyte, men jag vet inte säkert.

Idag visade mitt schema en kort föreläsning mellan klockan 13:15 och 15:00, men redan klockan 10:00 satte jag min fot i skolan. Detta på grund av att jag och den grupp jag har blivit tilldelad inför kommande redovisning hade bestämt oss för att ses och strukturera vårt arbete. Att de fick för sig att vi skulle ses så mycket som tre timmar innan ordinarie föreläsning trots att vår planering enbart tog en kvart kan man ju ta och ifrågasätta. Det hela slutade med att vi allihop åkte hem då vi var färdiga och struntade i den kommande föreläsningen.

Jag hann inte mer än att sätta min fot hemma i lägenheten innan Bella smsade att hon var utanför. Tillsammans gick vi en promenad på sisådär en och en halvtimma. Dimman låg tät över Göteborg och man såg inte många meter framför sig vilket matchade min sinnesstämning perfekt. Resterande del av dagen har jag bara gjort allt annat än det jag egentligen behöver. Jag har sovit, tittat på serier med Johan, lyssnat på podcasts och funderat på stora livsbeslut.


Bilder från gårdagen då jag och Johan deltog i Bishop Arm's tisdagsquiz. Vi möttes upp efter min föreläsning, åt en middag i stan och avslutade sedan med quizet. Vi brukar, tro't eller ej, vara väldigt duktiga, men igår kändes frågorna extra svåra. Vi hamnade inte på pallen men hade en trevlig stund ändå. Till er som bor i Göteborg och tycker om frågesporter och quiz kan jag verkligen rekommendera just det här. Vi har testat ett flertal runt om i stan, men detta är det vi fastnat för mest. Hasse, som håller i quizet, är väldigt duktig på att skapa en variaton mellan frågorna vilket gör att de passar oavsett ålder och sällskap. Ett väldigt trevlig inslag på en annars så tråkig dag mitt i veckan.

Likes

Comments


Idag är en sådan dag då jag inte kan acceptera att världen fortgår och pågår för fullt utanför mitt fönster trots att den står helt still inom mig. Jag mår inte bra och jag hatar mig själv för att jag låter det gå ut över andra. Jag kommer därför att både börja och avsluta dagens uppdatering med en lista istället för vanliga inlägg. Hoppas att ni mår bra.


Vad är ditt förhållande till tid?

Om jag skall vara helt ärlig är tiden min absolut största fiende. Vi är i krig dagligen och det finns ingenting som ger mig mer ångest. Jag har svårt att acceptera att den flyger iväg på det sätt den gör och jag kämpar dagligen för att försöka vinna tillbaka och åter uppleva den tid jag har förlorat.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Då dagen övergår till kväll. Den stund då man precis ätit middag och är färdig med dagens bestyr och därför kan lägga sig i soffan med gott samvete och veta att det fortfarande är många timmar kvar tills man måste gå och lägga sig.

Vilken är det bästa veckodagen?
När det gäller denna fråga tänker jag inte ens försöka vara orginell. Fredag är givetvis veckans bästa dag då man dels upplever en känsla av lycka och frihet under hela dagen men dessutom inte ännu har kommit till den tidpunkt då man inser att helgen går alldeles för snabbt. Under fredagen känner man sig dessutom alltid som en lite bättre människa än under resterande dagar.

När går tiden som snabbast?
Livets klyscha säger att tiden går som snabbast när man har roligt. Tyvärr har den rätt. Tiden går aldrig så snabbt som när man mår bra. Extra snabbt går den dessutom under sommaren när man mår som allra bäst. Hånfullt. Detta är ännu en god anledning till min negativa åsikt om tiden. Det finns inget gott hos denne.

När går tiden som långsammast?
Då man står på ett löpband och kämpar för att försöka slita blicken från den långsamt tickande klockan, då man sitter på en fruktansvärt långdragen föreläsning eller då man leder med ett mål i en hockeymatch och väntar på att slutsignalen skall ljuda.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Jag är faktiskt ganska snabb. Runt 30 minuter skulle jag tippa på att det tar för mig att bli helt färdig med en sminkning. Givetvis lägger jag ned mer tid om jag mot förmodan har sådan över, men skulle jag effektivisera sminktiden varenda dag känner jag att 30 minuter vore en kvalitativ gissning.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Den enda tid jag skulle vilja leva i överhuvudtaget är den tid då jag var barn. Jag drabbas ofta av en fruktansvärd ångest då jag tänker på denna tid eftersom att det påminner mig om att jag aldrig någonsin kommer att uppleva den igen. Jag vill hitta på hyss med min lillebror, bli serverad smörgåsar och te på sängen varenda kväll av min mamma och leva varenda dag ovetande om vad livet har att erbjuda. Det är sorgligt att tänka på och inse att man aldrig någonsin kommer att bli så lycklig igen som man var då.

Äter du fort eller sakta?
Då jag inte äter särskilt mycket överhuvudtaget skulle jag nog anse att jag äter ganska snabbt.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Sådant som bringar glädje för stunden. Nöjen, i alla dess former. Festivaler, utekvällar, resor, vardagliga restaurangbesök. Allting som skapar någon form av verklighetsflykt. Det låter sorgligt, men det ligger någonting vackert i det.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Studier. Trots att man är medveten om att det kommer någonting gott ur det i slutändan är det otroligt svårt att motivera sig och acceptera att man måste sitta inne med ansiktet i papper och böcker medan solen står högt på himlen och ett helt liv pågår utanför fönstret.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Herre min Gud. Denna fråga är nästan pinsam att svara på. Om jag inte har skola dagen efter går jag allt som oftast och lägger mig klockan 03:00 och stiger upp någon gång efter lunch. Om jag behöver stiga upp på grund av lektioner går jag allt som oftast och lägger mig runt klockan 00:00 - 01:00 och stiger upp mellan klockan 07:00 och 09:00. Note to self: Jag måste vända tillbaka mitt dygn.

Ditt längsta förhållande?
Det längsta, och enda, förhållande jag haft är det jag är i nu. I april firar jag och Johan tre år som partners och fyra år som bästa vänner.

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Jag var singel fram till dess att jag blev tillsammans med Johan det år jag skulle fylla 22.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
För tre timmar sedan satt jag på Bishop Arms med Johan. Vi deltog i deras tisdagsquiz som startade klockan 19:00 och klockan 21:30 satt vi fortfarande kvar och sippade på våran öl.

Vad gör du om tre timmar?
Om tre timmar hoppas jag att jag ligger och sover djupt. Jag skall vara i skolan klockan 10:00 på grund av att jag, ännu en gång, tvingats in i ett grupparbete där resterande gruppmedlemmar uppenbarligen är mycket mer morgonpigga än mig.

Var ser du dig själv om tio år?
Om tio år är jag 34, snart 25 år gammal. Jag ser mig själv då som fru till Johan och mamma till en, kanske två, små mirakel. Time will tell, som man brukar säga.

Likes

Comments


+


  • Under det sista dygnet jag och Johan spenderade i Spanien blev jag brutalt magsjuk. Jag kunde därför inte röka och gjorde det inte heller på ett x antal dagar därefter då jag mådde så otroligt illa. Efter det har jag inte tagit upp mitt dagliga rökande igen. Jag har rökt då jag har druckit alkohol och varit ute, men har annars gått ifrån ett halvt paket om dagen till 0-1 cigarett per dag. Idag var jag fruktansvärt sugen, men klarade ändå av att stå emot. Eftersöker en FET applåd!

  • Jag fick, ÄNTLIGEN, inskickat min sjukhus-remiss. Den har legat färdigskriven här hemma i nästan en vecka utan att jag tagit tag i att gå de få meterna till affären och köpa ett frimärke. Hur är det överhuvudtaget möjligt att skjuta fram sådana små struntsaker så länge? Obegripligt. Nu är den dock inskickad, så gör mig en tjänst och håll alla era tummar och tår för att jag får göra ett besök på sjukhuset och förhoppningsvis bli frisk.-


  • Vi har fått en parkeringsbot på åtta jävla hundra kronor på grund av att vi råkade stå någon meter för nära en korsning nedanför vår lägenhet. Värt att nämna är att denna korsning inte tillhör en trafikerad väg utan enbart oss få som bor här. Idiotiskt. De har dock tydligen inte tagit någon bild som bevis vid det tillfälle då de bötfällde oss. Kanske är det värt att göra en överklagan?

  • Vi skall ha en muntlig redovisning i skolan om redan 2 veckor. Jag fick hjärtklappning och svettningar bara av att höra om det. Jag vet verkligen inte vad jag skall göra, men som det är nu har jag tre val - övertyga läraren om hur illa det är och om jag har tur då få genomföra denna examination på annat sätt, sjukskriva mig och slippa på det sättet eller hoppa av hela kursen. Det är hemskt. Jag önskar ingen annan människa på detta jordklot en ångest som denna. Att vara begränsad i sitt dagliga liv och det man väljer att ta sig för i livet är sorgligt.


Likes

Comments


I torsdags avslutade jag min första termin på högskolan. Idag påbörjade jag termin nummer två och min jakt på 60 högskolepoäng. Som jag nämnt tidigare valde jag att byta till Göteborgs Universitet inför den här terminen. Främst på grund av att slippa den långa resvägen som jag hade till Trollhättan men även för att jag värderar en utbildning på GU högre än en på högskolan Väst. Jag hade tur och fick med mig den person jag kommit närmast under min tid i Trollhättan på bytet. Gud vad jag är glad och tacksam över det. Det är alltid lika läskigt att börja ensam i en ny klass och särskilt på en fortsättningskurs där de flesta redan har läst en termin ihop.

Vi möttes upp för en frukost på Egg & Milk där vi satt och snicksnackade i en och en halv timma innan vi gemensamt gick till Universitetet. Det är underskattat att ses över just en frukost. Ett jättemysigt inslag som till och med kan få en anti-morgon-människa som mig att uppskatta den stunden på dagen. Det skall upp på min bucketlist för detta år - investera i mer frukosttimmar utanför lägenheten för att prioritera värmen och tryggheten i sängen.

Mitt intryck och min känsla efter första dagen är en blandning av rädsla och jävlar anamma. Jag fick en uppfattning av att GU är otroligt mycket hårdare och tuffare än Högskolan Väst. Vi kommer att ha mer salstentor och ett mer pressat tidsupplägg. Jag vet inte riktigt om jag är redo för det. Jag har redan så mycket att arbeta med inom mig själv.

Likes

Comments