Då är Höstterminen 2017 här! Denna vecka är jag igång med Mama Fitness, Skälby-Bootcamp och Eriksbo-Bootcamp! Nu kööööör vi! 💪🏻💪🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 53 Readers

Likes

Comments

Frukost - dagens viktigaste mål för att få en bra start på dagen! Min typiska frukost består av: chiapudding(2 msk Chiafrön, 2 dl osötad mandelmjölk), bär, frukt, kokos&mandel. Ägg, skinka el leverpastej och nån grönsak eller keso!

  • 112 Readers

Likes

Comments

När vi kommer hem från kvällens träningar vill barnen alltid ha en skål med frukt! Idag körde vi smoothie-bowl som de fick fixa själva! Vi mixade: 1 banan, 1 dl hallon/blåbär, 1 msk gojipulver, 1 msk kokosflingor, kanel, 3 msk grekisk yoghurt, 2 dl osötad mandelmjölk! Barnen dekorerade sedan med: kanel, passionsfrukt, yoghurt, blåbär, kiwi, hallon, mango och blåbär! Nyttigt&gott!! 👌🏻😋

  • 142 Readers

Likes

Comments

Se ovan hela passet i bilder! Många av dessa övningar är helkroppsövningar och det är extra viktigt att koppla på bålen så att man får en bra hållning och kan hålla en bra teknik igenom övningarna.

Likes

Comments

Idag blev det ett kettlebellpass! Jag var egentligen bokad på ett spinn/intensivpass men när jag dök upp så hade det blivit inställt! Jag tränar inte så ofta med kettlebells men har upptäckt hur bra det är-man blir flåsig direkt!

Uppvärmning: Hopprep 2 minuter, rörlighet med käpp 3 minuter, gång med 1 kettlebells i varje hand(ca 1 minut och låg vikt,8 kg i varje hand).

Block 1 - Benböj med en kettlebell(16kg) i händerna - 12 st, Marklyft med kettlebell(32kg) 12 st, Utfallssteg med kettlebell(8kg i varje hand) 10 st/ben. Repetera 3 varv!!

2 minuter på stakmaskin

Block 2 - Step-up steg på box med knälyft med kettlebell i varje hand (12kg/hand) 10 st/ben, Kettlebell swing(24kg) 12 st. Repetera 3 varv!

2 minuter stakmaskin

Block 3 - Stående sidoböj med kettlebell i hand(12kg) 10 st/sida, Kettlebell lyft över huvudet(axelpress)(12kg) 10 st, Pull-ups i ringar 10 st. Repetera 3 varv.

2 minuter stakmaskin

Block 4 - Raka&sneda rygglyft x16 , Saxcrunches x20, Plankan med benuppdrag x20(10/ben), Sidorotation med boll(8kg) x20(10/sida). Repetera 2 varv!

Stretch och klar!


Likes

Comments

Dags för nästa omgång att dra igång den 26/2! Denna gång styrka och rörlighet enligt önskemål! Redan 20 personer anmälda!
Träna när du vill, var du vill!
#träningskavaraenkelt

  • 215 Readers

Likes

Comments

Idag åkte jag ut till Björnön för ett stavgångspass! Jag körde ett ganska tufft styrkepass igår så tyckte det var passande med stavgång idag!
Det man ska tänka på innan man drar igång är stavens längd. Man ska ha armen i 90-graders vinkel(se bild 1).
Jag la upp passet enligt följande:
Uppvärmning - 2,5 km stavgång i medeltempo
Passet -
1) 20 utfalls steg, 100 meter stavgång i högt tempo- repetera 3 ggr!
2) 20 squats, 100 meter stavgång i högt tempo, 20 sumosquats, 100 meter stavgång i högt tempo, 20 sidoutfall, 100 meter stavgång i högt tempo!
3) stavgång i medel-högt tempo i ca 500 meter
4) backe - utfallssteg uppför backe (blev 28 steg i denna backe) - repetera 3 ggr
5) stavgång 500 meter i medel-högt tempo
6) 10 upphopp, skaka loss - repetera 3 ggr
7) stavgång in i mål (ca 1 km)
8) plankan så länge jag orkade
9) nedvarvning med rörlighetsövningar med stav

Ett superskönt pass med lagom mycket flås! Stavgång är snällt för kroppen, bra för hjärtat som får pumpa, bra för cirkulationen och bra för rörligheten i bröstryggen!
Testa vet ja!!!

  • 248 Readers

Likes

Comments

Nu är vi redan inne på tredje veckan av #deightoncoreutmaning Denna veckas pass är något kortare men desto mer intensivt!

Jag tycker detta med PT online fungerar riktigt bra! Jag får mycket positiv feed-back om hur smidigt det är att kunna göra passet när man har en lucka i sin hektiska vardag! Det finns så många som vill träna men har svårt att prioritera sig själv i familjekaoset. Träningen är så otroligt viktig för att just orka med vardags/familjekaoset så tycker det är kanon att denna möjlighet(omline-träning) finns. Det är otroligt peppande att se kommentarer och följa allas resa och tankar! Detta kommer jag definitivt fortsätta med och försöka utveckla ytterligare!

Likes

Comments

​Idag drar min PT-online Coreutmaning igång! Jag är så glad att 30 personer har valt att vara med! Första veckans program lades ut i gruppen igår eftermiddag och vissa har redan kommit igång och gjort första passet! Genom att få en bra start på det nya året är chanserna goda att du fortsätter året ut! 

Jag har valt att bygga upp passen så att jag börjar med grundövningar första veckan för att få in tekniken, för att sedan bygga på vecka för vecka och göra passet svårare och tuffare. Jag delar upp passet i 3 olika block/cirklar där block 1 är Stabilitet, koordination och rörlighet, block 2 är Höft, rumpa & rygg, och block 3 är mage! Min rekommendation är att man kör åtminstone 3 ggr/vecka.


Likes

Comments

Så enkel men god brunch/frukost. Kvisttomater och champinjoner tillagade i ugn(15 minuter)med olivolja och lite flingsalt. 1 dl keso och en avokado! Gott o mättande

  • 301 Readers

Likes

Comments