View tracker

I helgen var vi i Amboseli vilket är en nationalpark som ligger vid gränsen till Tanzania och precis under Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Hur coolt som helst, dock så fick vi aldrig se berget då det var ganska molnigt men här är en bild snodd från Google där man ser !!

Dock såg vi, utan att överdriva, hundratals elefanter och dessutom hade vi turen nog att se lejon med deras ungar!! Vi bodde även hur fint som helst och jag, Nicole, Nelly & Ida hade ett eget hus medan andra sov i jättemysiga tält som var mer som hus dom också. Dessutom fanns det en asnice pool plus att jag och Ida unnade oss var sin massage på kvällen😉 Lite skillnad om man jämför med Masai Mara där vi tältade i spöregn haha

Helgen var jättelyckad trots att den fick ett tråkigt slut haha men klart den bästa safarin hittills!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

En halvtimme efter att skolbussen rullat ut från skolan kl sex på morgonen en söndag för ett par veckor sedan befann vi oss i Nairobi National Park. Med Nairobis skyline i bakgrunden åkte vi runt i parken i några timmar och hitta lejon, bufflar, giraffer, zebror, antiloper & vi fick öven se en skymt av noshörningar vilket betyder att jag nu sett alla the big five, wohoo

Lots of giraffes <33

Likes

Comments

Efter lite klagomål från arga familjemedlemmar ska jag ta tag i det här med bloggandet och försöka summera lite av vad som har hänt den senaste tiden.

I stort sett alla dagar har vi vaknat upp till ett regnigt och kallt Nairobi då det just nu är regnperiod <33

So much love<333

När typ hela internatet, chockade och arga, följde valet i USA

Den senaste tiden har det känts som om det inte har hänt så mycket och för mig har det tyvärr delvis varit en ganska deppig period. Kan ha och göra med att det just nu är regnperiod vilket betyder att det är kallt och regn i princip hela tiden. Men också att allt som var "nytt" och spännande förut är nu vardag och jag känner att på den senaste tiden har mycket varit same same. Att vara borta från familj, vänner och allt som har med trygghet och göra är många gånger sjukt tufft och så fort något jobbigt händer, så som att du är sjuk eller är lite deppig kommer hemlängtan väldigt snabbt den också vilket självklart gör allt mycket jobbigare.

Som tur är bor jag ju med en massa underbara människor som även dom är i samma situation och kan relatera haha. Dessutom är det inte långt kvar tills min pappa och bror kommer ner till jul!! Det ska bli så himla kul och jag längtar så❤❤❤

Trots att jag känner att mycket har varit samma den senaste tiden har jag faktiskt hunnit med en hel del om jag tänker efter. Bland annat har vi hunnit med en tur till Nairobi National Park och dessutom en helg i Naivasha fylld med ridning och flodhästsafari. Tänker att jag egna inlägg om det :))

Dessutom har vi vi självklart firat Halloween här på SSN. Heeela internatet drog till Treehouse för ett event vilket slutade upp med att ca tio mobiler blev stulna + runt tjugo personer blev groundade heheh. Avslutar detta lite halvdeppiga inlägg med bilder från halloweeeen.

  • Vardag
  • 71 readers

Likes

Comments

Bästa Mallan gjorde för några veckor sedan en vlogg om "en dag på SSN"! Tänkte att det kanske vore kul att se då man får en lite bättre uppfattning om hur allt ser ut osv!! Here it is!!

Likes

Comments

En vecka i paradiset, aka Diani beach. En vecka som gick alldeles för fort.

En vecka som bestod av dyk i Indiska Oceanien, långa och varma promenader på den kritvita sanden, tuctuc åkande i den kaosade, kenyanska trafiken, kvällar som spenderades på stranden i den varma, fuktiga luften. Utan tvekan mitt bästa höstlov hittills som jag inte kunde ha delat med bättre människor.

Likes

Comments

Hola!!

Senaste veckan har jag haft fullt upp då vi har haft extremt mycket i skolan. Det enda som har hållt motivationen uppe är det faktum att vi nu har höstlov!! och inte vilket höstlov som helst, utan det kommer vi spendera på Kenyas kust där vi ska chilla galet. Min klocka står därför ställd på 04.00 då där bär av till kusten och ännu varmare breddgrader.

Trots en stressig vecka med mycket plugg har vi ändå hittat på en del så här kommer lite bilder!!!

Den traditionella fredagsfikan på art heheh

Vandring i Kibera - Nairobis och Afrikas största slumområde. Självklart växte det en stor frustration inom en då man slogs av livets alla orättvisor men samtidigt möttes man av mycket glädje vilket troligtvis inte är det första man tänker på när man ser Kibera på avstånd ur bilder och bilfönster.

Träningspass på Impala omringade av nyfikna apor!

POST!!!! Denna gången var det min snälla pappa och bror som skickade ner lite nödvändigheter<33

Godnatt på er!! Troligtvis hörs vi om en vecka igen!!

  • Vardag
  • 334 readers

Likes

Comments

Ska snart sova men tänkte först göra en liten uppdatering om dagen.

Dagen började med en lång skoldag. På eftermiddagen var det däremot dags för tennis vilket var något roligare. Till middag serverades det idag afrikansk gryta med en potatimosvariant och tyvärr var det inte lika gott som det brukar vara men helt okej verkligen.

Efter middagen var det dags för läxis. Något vi alltid har på vardagar mellan sju-nio. Denna kväll spenderades den med att diskutera morgondagens naturkunskapsprov tillsammans med Nelly, Carro, David och Karin. Efter läxis var det kvällsfika (det viktigaste målet om dagen) och eftersom det är kanelbullens dag idag var det ett gäng snällisar som bakat bullar till hela internatet!!! LYX

Helt enkelt en "vanlig dag" här på SSN.

Flikar även in med lite bilder från i fredags då vi var ett gäng tjejer som drog till restaurangen Urban Eatery för att dricka lite drinkar och äta lite efterrätter som var helt sanslöst goda!

Puss o godnatt från mig!!!

  • Vardag
  • 403 readers

Likes

Comments

Naivasha relay - ett stafettlopp från Nairobi till Naivasha vilket motsvarar drygt 8 mil där man fördelar sträckan i olika etapper inom laget. Svenska skolan hade detta år tre starka lag, Swedish moose, Swedish lynx och Swedish bear.

Jag hade mest anmält mig för skojs skull och ville bara springa en kort sträcka på kanske 3km mest för att delta. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när det visade sig, kl sju på morgonen innan stafettet skulle starta, att jag stod uppskriven på sammanlagt 8,9km då vi var en man kort. Men efter lite pepp från laget var det bara att bita ihop och ladda om.

Stafetten drog igång och vid varje sträcka åkte bussen före löparna så att de som inte sprang kunde heja på alla vid den nya växlingen. Sträcka efter sträcka betades av bestående av lag med en aning olika ambitionsnivåer. De fanns allt från spänstiga kenyaner som försvann utom synhåll inom endast några minuter av springande till de som tog sig genom dagen med en ölburk i handen.

Efter ett antal timmar var det dags för min första sträcka. Den kyliga morgonluften hade nu bytts ut till gasande sol som stekte över oss vilket inte gjorde saken lättare. Första halvan kändes bra men sen blev det jobbigt. Sträckan tycktes aldrig ta slut och jag vet inte hur jag ska beskriva lyckan när jag äntligen, efter vad som kände som en evighet, såg bilarna och människorna som stod och hejade längre fram!

Med lite vila emellan och efter en del strul som innebar trasiga däck och vilsekörande mitt ute i ingenstans var det därefter dags för min andra och sista sträcka. Och om min första sträcka var varm var denna om möjligt ännu varmare och dessutom så sandig. Tror aldrig jag har svettats så mycket i hela mitt liv men jag kom i mål och känslan var obeskrivlig!

Allt som allt var dagen helt fantastisk och även fast det var så sjukt jobbigt att jag trodde jag skulle dö och att jag under ett fåtal stunder hatade mig själv för att jag ens hade ställt upp från början är jag så glad att jag gjorde det. För känslan av att gå in i mål med hurrande kenyaner och lagkompisar vid sidan om var obeskrivlig och oj vad nöjd man var efteråt.

Bästa Nicole och Filippa som springer i mål på sista etappen.

Dagens prestation gick till Blenda som krigade sig igenom sista sträckan trots att hon trillade i början!!

När allt var klart åkte vi vidare till Lake Naivasha där vi tog en efterlängtad dusch för att sedan avnjuta en välförtjänt pizzabuffé. Trötta la vi oss sedan ganska snabbt för att morgonen därpå vakna upp till denna fina utsikt. Strax där efter hoppade vi in i bussarna för att två timmar senare komma hem till internatet i lagom tid för söndagsbrunchen.

Likes

Comments

Sista dagen som även den började tidigt, tidigt inför vår sista gamedrive. Vi hade nu sett 3/5 av "The Big Five" (elefant, leopard, noshörning, buffel och lejon) då både noshörning och lejon återstod. Högst upp på önskelistan stod lejon som vi inte hade lyckas se än trots att det nästintill är garanterat att man ser i Maasai Mara. Men efter timmar av körande då vi bara tycktes komma längre och längre bort i ingenstans såg vi dom tillslut !!

Efter vår sista gamedrive packade vi snabbt ihop våra saker och hoppade in i bussarna för sista gången. Ex antal timmar senare kom vi äntligen hem igen och då vår busschafför körde sjukt snabbt kom vi hem typ en timme innan alla andra vilket var superskönt då vi kunde äta middag, duscha och landa lite i lugn och ro. Vad vi däremot märkte till vår stora förskräckning var att wi-fit inte fungerade :// Efter tre dygn utan var det en aning tufft men det fanns inte så mycket att göra åt saken. Så istället för att lägga mig och kolla på serie vilket var min plan blev det istället att sova direkt. 

Likes

Comments