Jag har verkligen haft några intensiva veckor med en kombination av väldigt mycket plugg och väldigt många jobbpass, därför har jag varit så dålig på att ta hand om mig själv och min kropp. Och resultatet? Jag ligger hemma, nerbäddad i sängen med en vidrig förkylning och jag har tenta på fredag. Jag tror dessutom många av er känner igen sig, speciellt vid den här tidpunkten på året. Därför vill jag passa på att dela med mig av ett recept på en absolut favorit, det vill säga INGEFÄRASHOTS! Ingefära ger dig en ordentlig boost och är superbra för ditt immunförsvar. Jag har en shot på 4-6 cl varje dag, både som sjuk och frisk. Du borde verkligen prova!

Du behöver: 1/2 dl honung, 2 citroner (jag hade bara 1 st hemma) och 2 bitar ingefära.

  Rov ingefäran med hjälp av den grova sidan på rivjärnet. Riv med skalet på. Dela citronen på valfritt sett för att enkelt kunna pressa ur citronsaften.

  Häll 1 liten vatten i en kastrull och lägg i ingefäran. Låt den värmas upp på max 60 grader i 20 minuter. Värm aldrig upp i högre grader, då försvinner nyttiga ämnen som ingefäran innehåller.

  Sila sedan av ingefäran och tillsätt honungen medan det fortfarande är ljummet. Låt sedan svalna och pressa därefter ner saften ut citronerna. Sila igen och häll i en valfri flaska!

  Ta en shot på 4-6 cl/dag. Ingefäran håller utan problem upp i en månads tid. Förvara i kylskåpet!

  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  Likes

  Comments

  Jag är inne i sådant där inredningsmood och har därför, mitt i allt jobb och tenta-plugg, bestämt mig för att renovera mitt rum. Jag har kört fram och tillbaka på IKEA de senaste dagarna och velat mellan olika stilar och äntligen kommit fram till hur jag vill ha det - grått, vitt och guld. Just nu är enbart en ny TV-bänk samt få dekorationer inköpta och därför finns det inte så mycket att visa, men när jag är klar ska jag lägga upp bilder på hur det blivit. Så länge tänkte jag dela med mig av lite inspiration i bildform. Här nedför länkar jag lite detaljer från bilderna.

  1. Nesto NO:2 stol 2. Sänggavel 3. Vägglampa med text 4. Nattduksbord 5. Papperskorg 6. Grått påslakan 7. Ananaslampa 8. Let's stay in bed-kudde 9. Ljusslinga

  Likes

  Comments