Denna blogg har blivit som en veckoblogg istället, där jag sammanfattar veckan som gått i korta drag. Det är oftast under helgen jag har en liten lucka över för att skriva några rader. För mig är det avkopplande - lyssna på musik, dricka lite te och bara låta fingrarna får skriva av sig.

Precis som alla andra veckor har det gått i ett. Under veckan har vi haft inlämningsuppgift där vi diskuterat den byråkratiska-, professionella-, marknads-, och brukarmodellen. På tisdagen hade vi seminarium där vi diskuterade just modellerna. Veckan fortsatte med föreläsningar och ytterligare med ett seminarium där vi diskuterade begreppet postpolitik. vilket beskriver det politiska tillståndet vi infinner oss i nu.

Om man läser om postpolitik på Wikipedia står det såhär: "Ett postpolitiskt tillstånd beskrivs ofta som ett tillstånd under vilket de politiska partierna aktivt ägnar sig åt att marknadsföra sig som varumärken, eller marknadsföra enskilda politiker, samtidigt som det politiska arbetet i båda blocken i huvudsak är passivt administrativt, pragmatiskt och realpolitiskt, och utan tydliga idealogiska eller praktiska skillnader".

Det är alltså en slags jämförelsepolitik som pågår inom skolans värld. Vi har diskuterat mycket om PISA-testerna, vilket alltså är prov där ungdomar väljs ut slumpmässigt för att prestera inom mätbara ämnen, t.ex. matematik. Detta görs internationellt och resultaten jämförs över hela världen. Vilket land har lyckats bäst? Vi diskuterade denna jämförelsepolitik som pågår och fick mycket intressanta infallsvinklar under seminariet.

Jag har även fått reda på att jag klarat av första kursen så nu är jag 7,5 hp rikare. Grattis till mig!


GLADARE ÄN GLADAST!

I torsdags morgon mötte jag upp tjejerna på jobbet för att gå på ett Vagabondevent. Vi träffades vid "Kopparmärra", Kungsportsplatsen, och gick vidare till Kompassen. Där var vi cirka 45 st som samlats för att lyssna på två kvinnor från Vagabond. Vi blev bjudna på god frukost samtidigt som de berättade om Vagabonds historia, vad som gäller för våren dvs. kollektionen för 2017 och lite tankar utöver. Så kul! Visste ni att Vagabond är ett svenskt märke? De presenterade den nya sneakers kollektionen (presenteras av "The royal ballerinas") och visade lite olika modeller för våren/sommaren. Jag gillar verkligen deras Zoe som finns i olika färger. När vi lämnade eventet fick vi en varsin goodie-bag med innehållande b.la. en liten plånbok.

INA sneaker (på videon)

ZOE sneaker (favorit)

Babouche AYDEN

Slip-in AYDEN

Idag, lördag har jag jobbat och imorgon blir det mer jobb. Nu väntar plugg en lördagkväll som denna! Just det, imorgon ska jag och några klasskompisar träffas och äta brunch i stan, mums!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter en fullspäckad vecka med ytterligare dagar på nya jobbet varvat med redovisning i skolan så tog jag tåget hem i torsdagskväll.

Pappa och mamma hämtade mig i Kil och det var såååå skönt att komma hem igen. Skönt att det var lite närmare hem denna gång!

Mamma har lagat så mycket god mat till oss under helgen. INSPIRATION! Blev även bjuden på lyxmiddag på fredag kväll av fina vänner.

På lördagen var det dags för 50-års kalas för Jessica och Malin vid Sundsbergsgård. Det var såååå kul! Jag fick äran att vara lekledare, haha. Min röst fick bekänna färg i en timme. Senare på kvällen blev det bugg, så kul!

Även om jag har varit hemma så har jag tyvärr haft mycket plugg. Tur man haft ett proffs att bolla med.

Nu väntar en vecka med skola, jobb och häng med härliga vänner! ⭐️

Värt att tillägga var att det var VARMARE i Värmland än i Göteborg för här är det snöstorm.

Lilla kiwifågeln har det bra hos farmor och farfar!

  • 117 readers

Likes

Comments

Åh vilken mysig helg!

Jessica och Emelie kom till Göteborg och stannade under helgen. Jag och Joanna passade på att fira dem. BÄSTA!

  • 148 readers

Likes

Comments

Någon mer än jag som följer Jon Olssons dagliga vlogg? Om inte, gör det!

Jag är verkligen helt såld på deras teknik att göra filmer då varje video är finslipad på detaljnivå och kvalitén är fantastisk. Jons vilja att alltid göra vloggen till det bättre lyser verkligen igenom. Att Jon och Janni är världens härligaste par gör ju inte saken sämre. Inspiration!

Likes

Comments

Lördag och ledig. Ja, för idag ska har jag bestämt mig för att känna mig ledig från ALLT vad skolan innebär. Den senaste veckan har inneburit tentaplugg då vi skrev vår första salstentamen i torsdags. Jag har grävt ner mig i utvecklingspsykologi (intressant!!), didaktik (läran om undervisning) och olika lärandeteorier (Behaviorism, Kognitivism, Konstruktivism, Pragmatism, Sociokulturellt perspektiv och Situerat perspektiv). Det var även en fjärde del inlagt på tentamen där vi skulle påvisa vår skriftliga förmåga, alltså en del vi inte kunde träna till. Uppgiften gick ut på att formulera ett veckobrev till föräldrar. Det kändes för en sekund som att det var ett riktigt veckobrev och det kändes så kul! Nu är alla moment i den första kursen gjorda, 7,5hp. Det enda som saknas är ett betyg på den här skrivtentan vi gjorde i torsdags som för övrigt var en datortentamen i skrivsal, något de börjat med nyligen på GU. Det var första gången jag skrivit en tentamen på detta vis, vilket fungerade hur bra som helst. Suddgummi-industrin lär gå back! Nu inväntar vi svar som kommer om cirka tre veckor. Jag måste även inflika att jag totalt hade glömt (läs: förträngt) hur det kändes att plugga inför tentamen. Jag blev ordentligt påmind under veckan som gått.

Igår startade vår nya kurs som heter styrsystem, organisation och bedömning (7,5hp). Detta innebär att vi kommer hålla till vid den statsvetenskapliga instutionen vilket alltså är helt andra lokaler. Skolan ligger uppe vid Linné vilket innebär att det blir lite längre att ta sig till skolan, men det är fortfarande lika smidigt med buss in till stan och sedan spårvagn. Jag tycker kursen verkar riktigt intressant och jag ser fram emot att lära mig mer.

Veckan som kommer blir lite annorlunda eftersom jag ska introduceras på mitt nya jobb. Jag är såååå förväntansfull! Till helgen kommer fina vänner och hälsar på! LÄNGTAR! Annars ska jag bara njuta av helgen och bara vara.

Ha en fin helg och vecka!

Likes

Comments

Helgen är redan (!!!) över. Som vanligt är den över med raketfart. Den här helgen har varit mer oplanerad och det var så skönt. Hela veckan bestod av plugg då vi hade redovisning på torsdagen om användandet av informations- och kommunikationskunskap. Jag, Ebba och Emelie redovisade om läsplattor i skolan. Vi använde oss utav vetenskapliga artiklar.

Igår, Lördag, mötte jag upp Emma och Fhrida på stan. Vi gick bort mot Haga och strosade runt, så himla mysigt!!!

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter!

  • 344 readers

Likes

Comments

Söndag och min andra vecka i Göteborg är nu avklarad. Vi blev godkända på examinationen vi hade i fredags, vilket var hur skönt som helst.

Annars har vi mestadels hållit på med grupparbete i skolan. Nästan inte sett övriga klassmedlemmar under hela veckan. I onsdags träffade jag Karin från Sunne som också läser på Pedagogen, hon började i höstas. Efter ett tag kom Emma som också har börjat läsa i Göteborg, till florist. Vi fikade på Condecco, supertrevligt och framförallt gött att höra lite värmländska.

I fredags träffades jag, Joanna och Patrik hos Daniel och Maia hemma hos dem i Majorna. Senare på kvällen gick vi vidare till Mañana, ett populärt tapasställe med sååååå god mat. Jättetrevligt!

Igår, lördag, hade vi finsittning med mottagningen. Vi höll till ute på Kvibergs Kantin, som är ett slottsliknande regemente. Hur fint som helst! Än en gång slog det mig att något liknande skulle aldrig påträffas i Australien eller Nya Zeeland. Där finns inga slott, på samma sätt som det gör här. Under kvällen blev vi serverade trerätters, allt var hur gott som helst. Vi sjöng visor och några bjöd på spex. Efter middagen togs bord plus stolar bort och golvet blev dansgolv. Jag och Emma lyckades önska fram "värmlandsvisan", haha. "Det är gött att bo i Stockholm (Götet) ibland, men tänk jag längter att hem till Värmland". Vi avslutade kvällen på Chalmers och gasquen.

Likes

Comments

Måndagen den 16/1 började jag på Göteborgs Universitet. Jag var verkligen SÅ nervös! Tänk hur det är. Jag tror inte att det spelar någon roll hur gammal man är eller hur erfaren man är - man kommer alltid att känna nervositet i främmande sammanhang. Men egentligen, vad spelar det för roll? Att vara nervös för något är helt naturligt och helt ofarligt. Än en gång, ut ur bekvämlighetszonen för att pröva på något nytt. Jag börjar känna att det får räcka för ett tag nu. Jag har gjort det så mycket det senaste året så nu tror jag att jag behöver ha en fast punkt i mitt liv - ett tag i alla fall. Det finns en bild som beskriver det där med bekvämlighetszonen, som jag verkligen håller med om (se bild nedan). Första gången jag såg bilden var när jag hälsade på Joan, min danska kompis, nere på Nordön i Nya Zeeland. Hon hade satt upp den i hennes rum och när jag fick syn på den tittade jag på henne och bara log. Jag förstod exakt; FÖR det stämmer. Man måste ut ur zonen för att upptäcka nya sidor av en själv och av världen. Klyschigt men sant!

Under helgen har vi varit på mottagning på studenternas hus där temat var "en fängslande kväll". Vår grupp skulle vara utklädda till pirater. Vi hade fixat med ögonlapp (som visade sig vara för barn), svärd och krok (som gick av).

Annars känns boende, skola, klasskompisar och Göteborg över förväntan. Värt att tillägga är väl att kursen vi startat ("Lärarnde, utveckling och didaktik 1") har dragit igång på riktigt. Vi håller för tillfället på med olika historiska vetenskapsteorier som vi jobbar med. På fredag har vi vår första examination, en redovisning med min basgrupp. Vi kommer att prata om John Dewey som undervisade om "learning by doing". Wish us luck!


Likes

Comments