Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 111 readers

Likes

Comments

  • 203 readers

Likes

Comments

  • 247 readers

Likes

Comments

Nu har jag tagit påsklov från både skola och jobb. Just nu sitter jag på tåget hem mot Värmland. Jag är så glad att jag kan spendera så många dagar på hemmaplan, hela sex dagar. Det känns så skönt att komma hem utan att behöva stressa runt, som jag vanligtvis gjort när jag åkt hem.

Igår fick jag reda på att jag klarat allt i tidigare kurs, vilket innebär att jag nu samlat ihop 15 hp totalt. Vilken lättnad! I skolan har vi analyserat barnböcker, texter och haft vår första, egna, lektion. Vi har läst två böcker, "En ö i havet" och "Kenzukes rike" som är två böcker som berör ö-temat. Vi har fått jämföra böckerna och analyserat dem. Vi har gått in på djupet av böckerna och texterna. Sådant som man normalt sett inte tänker på när man läser och som faktiskt är intressant, hur tänkte författaren här? m.m. Vi har lärt oss att en indirekt beskrivning av en karaktär är den bästa. En indirekt beskrivning kan exempelvis vara en beskrivning av utseende eller handling vilket gör att läsaren gör en egen tolkning av karaktären. Gällande ö-temat är det karakteristiskt för personlig mognad, att stå på egna ben och isolering. Många författare väljer just att låta karaktärerna befinna sig på en ö för att styrka ovanstående. Under veckan ska jag läsa "Bröderna lejonhjärta" som vi ska ha ett seminarium om när vi kommer tillbaka efter påsk.

Jag har även en rolig nyhet att berätta. Jag har fått tag i en lägenhet som jag ska flytta till den 1/6. Lägenheten ligger i en källare i ett hus med egen ingång och eget kök och badrum. Jag är så glad! Den ligger vid Slottskogen så det är nära till centrum, vilket är skönt. Egentligen tror jag inte det blir någon större skillnad tidsmässigt i restid jämfört med nuläget. Jag är så glad och tacksam att jag har fått bott hos Dag och Pia de första månaderna av min tid i Göteborg. Det har verkligen funkat jättebra men jag känner att det är skönt att få sitt eget. Jag har börjat att kika på lite inredning m.m. Något jag inte brytt mig ett dugg om det senaste 1, 1/2 året. Nu är det dags igen! Lägenheten är ljus och nyrenoverad sedan förra året. Längtar efter detta och ser verkligen fram emot en sommar i Göteborg med ny lägenhet och fortsatt jobb på skobutiken där jag stormtrivs (och lär mig nya saker varje gång).

Nu väntar en härlig vecka!

Likes

Comments

Det var ungefär två veckor sedan jag skrev det senaste inlägget, jag försökte ju skriva en gång i veckan. Men förra veckan fanns det inte med på kartan. De senaste två veckorna har varit fullspäckade av skola, jobb och annat kul. Jag har hunnit träffa Ebba från Jönköping som kom hit över lördag-söndag. Vi räknade ut att det var över 6 månader sedan vi sa hejdå till varandra i Nya Zeeland. Det var hur kul som helst att ses igen! Förra helgen åkte jag hem över lördag-söndag för att fira mamma & pappa, farfar och Amanda. Amanda har ju inte fyllt år utan hon är gravid och ska föda om en månad. Vi tjejer hade ordnat en babyshower åt henne som överraskning och vi lyckades. Jag måste tillägga hur mycket jag ÄLSKAR att komma hem. Bästa stället!!

Vi har lämnat kursen om styrsystem, organisation och bedömning för lärare och introducerades på vår sista kurs för denna termin - nämligen svenska 15 hp. Den tidigare kursen om styrning var intressant men kändes tungrodd med fem inlämningsuppgifter varav tre av dem var en hemtentamen, på tid dessutom.

Kursen i svenska började vi med i måndags och vi har jobbat på olika sätt under den här veckan med olika workshops. Det var längesedan jag skrattade så här mycket i skolan och kände mig plötsligt som den där fnissiga tjejen bakom bänken i 6:an. Workshopen/verkstäderna har bestått av skriva, poesi och berättande. Mycket roliga tips och idéer inför vår VFU till hösten då vi skall hålla en lektion på egen hand. Jag fastnade verkligen för poesiverkstaden. Vi började lektionen med att flödesskriva, dvs. vi fick bara sitta och skriva om vad som helst i fem minuter. Jag kladdade ner något om min morgon och någon känsla. Senare under dagen fick vi med hjälp av radbryt och korrigering ändra lite i texten - det blev en dikt. 

Det som alla insåg var hur lätt det var att skriva en dikt. Alla texter som vi hade skrivit på morgonen hade förvandlats till dikter. Jag tror alla blev lika förvånade efter detta och insåg att ALLA kan. Vi gjorde olika slags dikter och hade hur kul som helst, verkligen flummigt. Vi avslutade dagen med att sätta in en dikt i en låt.

Ikväll ska jag och Joanna på Tomas Stenström och imorgon blir det lite helgjobb.

Likes

Comments

Denna blogg har blivit som en veckoblogg istället, där jag sammanfattar veckan som gått i korta drag. Det är oftast under helgen jag har en liten lucka över för att skriva några rader. För mig är det avkopplande - lyssna på musik, dricka lite te och bara låta fingrarna får skriva av sig.

Precis som alla andra veckor har det gått i ett. Under veckan har vi haft inlämningsuppgift där vi diskuterat den byråkratiska-, professionella-, marknads-, och brukarmodellen. På tisdagen hade vi seminarium där vi diskuterade just modellerna. Veckan fortsatte med föreläsningar och ytterligare med ett seminarium där vi diskuterade begreppet postpolitik. vilket beskriver det politiska tillståndet vi infinner oss i nu.

Om man läser om postpolitik på Wikipedia står det såhär: "Ett postpolitiskt tillstånd beskrivs ofta som ett tillstånd under vilket de politiska partierna aktivt ägnar sig åt att marknadsföra sig som varumärken, eller marknadsföra enskilda politiker, samtidigt som det politiska arbetet i båda blocken i huvudsak är passivt administrativt, pragmatiskt och realpolitiskt, och utan tydliga idealogiska eller praktiska skillnader".

Det är alltså en slags jämförelsepolitik som pågår inom skolans värld. Vi har diskuterat mycket om PISA-testerna, vilket alltså är prov där ungdomar väljs ut slumpmässigt för att prestera inom mätbara ämnen, t.ex. matematik. Detta görs internationellt och resultaten jämförs över hela världen. Vilket land har lyckats bäst? Vi diskuterade denna jämförelsepolitik som pågår och fick mycket intressanta infallsvinklar under seminariet.

Jag har även fått reda på att jag klarat av första kursen så nu är jag 7,5 hp rikare. Grattis till mig!


GLADARE ÄN GLADAST!

I torsdags morgon mötte jag upp tjejerna på jobbet för att gå på ett Vagabondevent. Vi träffades vid "Kopparmärra", Kungsportsplatsen, och gick vidare till Kompassen. Där var vi cirka 45 st som samlats för att lyssna på två kvinnor från Vagabond. Vi blev bjudna på god frukost samtidigt som de berättade om Vagabonds historia, vad som gäller för våren dvs. kollektionen för 2017 och lite tankar utöver. Så kul! Visste ni att Vagabond är ett svenskt märke? De presenterade den nya sneakers kollektionen (presenteras av "The royal ballerinas") och visade lite olika modeller för våren/sommaren. Jag gillar verkligen deras Zoe som finns i olika färger. När vi lämnade eventet fick vi en varsin goodie-bag med innehållande b.la. en liten plånbok.

INA sneaker

ZOE sneaker (favorit)

Babouche AYDEN

Slip-in AYDEN

Idag, lördag har jag jobbat och imorgon blir det mer jobb. Nu väntar plugg en lördagkväll som denna! Just det, imorgon ska jag och några klasskompisar träffas och äta brunch i stan, mums!

Likes

Comments

Efter en fullspäckad vecka med ytterligare dagar på nya jobbet varvat med redovisning i skolan så tog jag tåget hem i torsdagskväll.

Pappa och mamma hämtade mig i Kil och det var såååå skönt att komma hem igen. Skönt att det var lite närmare hem denna gång!

Mamma har lagat så mycket god mat till oss under helgen. INSPIRATION! Blev även bjuden på lyxmiddag på fredag kväll av fina vänner.

På lördagen var det dags för 50-års kalas för Jessica och Malin vid Sundsbergsgård. Det var såååå kul! Jag fick äran att vara lekledare, haha. Min röst fick bekänna färg i en timme. Senare på kvällen blev det bugg, så kul!

Även om jag har varit hemma så har jag tyvärr haft mycket plugg. Tur man haft ett proffs att bolla med.

Nu väntar en vecka med skola, jobb och häng med härliga vänner! ⭐️

Värt att tillägga var att det var VARMARE i Värmland än i Göteborg för här är det snöstorm.

Lilla kiwifågeln har det bra hos farmor och farfar!

  • 464 readers

Likes

Comments

Åh vilken mysig helg!

Jessica och Emelie kom till Göteborg och stannade under helgen. Jag och Joanna passade på att fira dem. BÄSTA!

  • 492 readers

Likes

Comments

Någon mer än jag som följer Jon Olssons dagliga vlogg? Om inte, gör det!

Jag är verkligen helt såld på deras teknik att göra filmer då varje video är finslipad på detaljnivå och kvalitén är fantastisk. Jons vilja att alltid göra vloggen till det bättre lyser verkligen igenom. Att Jon och Janni är världens härligaste par gör ju inte saken sämre. Inspiration!

Likes

Comments

Lördag och ledig. Ja, för idag ska har jag bestämt mig för att känna mig ledig från ALLT vad skolan innebär. Den senaste veckan har inneburit tentaplugg då vi skrev vår första salstentamen i torsdags. Jag har grävt ner mig i utvecklingspsykologi (intressant!!), didaktik (läran om undervisning) och olika lärandeteorier (Behaviorism, Kognitivism, Konstruktivism, Pragmatism, Sociokulturellt perspektiv och Situerat perspektiv). Det var även en fjärde del inlagt på tentamen där vi skulle påvisa vår skriftliga förmåga, alltså en del vi inte kunde träna till. Uppgiften gick ut på att formulera ett veckobrev till föräldrar. Det kändes för en sekund som att det var ett riktigt veckobrev och det kändes så kul! Nu är alla moment i den första kursen gjorda, 7,5hp. Det enda som saknas är ett betyg på den här skrivtentan vi gjorde i torsdags som för övrigt var en datortentamen i skrivsal, något de börjat med nyligen på GU. Det var första gången jag skrivit en tentamen på detta vis, vilket fungerade hur bra som helst. Suddgummi-industrin lär gå back! Nu inväntar vi svar som kommer om cirka tre veckor. Jag måste även inflika att jag totalt hade glömt (läs: förträngt) hur det kändes att plugga inför tentamen. Jag blev ordentligt påmind under veckan som gått.

Igår startade vår nya kurs som heter styrsystem, organisation och bedömning (7,5hp). Detta innebär att vi kommer hålla till vid den statsvetenskapliga instutionen vilket alltså är helt andra lokaler. Skolan ligger uppe vid Linné vilket innebär att det blir lite längre att ta sig till skolan, men det är fortfarande lika smidigt med buss in till stan och sedan spårvagn. Jag tycker kursen verkar riktigt intressant och jag ser fram emot att lära mig mer.

Veckan som kommer blir lite annorlunda eftersom jag ska introduceras på mitt nya jobb. Jag är såååå förväntansfull! Till helgen kommer fina vänner och hälsar på! LÄNGTAR! Annars ska jag bara njuta av helgen och bara vara.

Ha en fin helg och vecka!

Likes

Comments