Underbart, om ni frågar mig! Sitter i skrivande stund på tåget mot Kil där tjejerna ska hämta upp mig. Veckan verkar bjuda på sol så jag är gladare än gladast!

Jag har ju inte skrivit så mycket på senaste tid. Vad har hänt i mitt liv? Jag har ju faktiskt flyttat till Kungsladugård där jag nu bott i 1,5 månad. Jag stortrivs - det enda jag har kvar att fixa är internet. Området i sig är jättefint och jag trivs bland alla färgglada små hus. Jag har nyligen insett att jag bor granne med pingviner, sälar och massa andra djur i Slottskogen. Pingviner måste väl ändå vara det roligaste djuret? Så söta när de vankar sig fram.

Över sommaren jobbar jag på Nilson Shoes på Avenyn. För att fylla ut med lite timtid har jag anmält mig till Sahlgrenskas bemmaningsservice där jag numer går som USK mot en kärlavd. och KAVA. Jag har mestadels varit på KAVA och stortrivs, så fräsch avdelning och modern utrustning. Känns som jag rest in i framtiden!

Till hösten börjar jag plugga till företagssköterska på distans, halvfart, Stockholm. Spännande! Jag fick reda på detta den 13/7, alltså för ett par dagar sedan. Jag är jätteglad och känns skönt att man kan börja planera för detta!

Jag har också varit på arbetsintervju hos Previa, ett företag som jobbar med just företagshälsovård. Jag har nu blivit anställd på timtid hos dem för att göra hälsokontroller åt dem till hösten och förhoppningsvis längre fram också. Känns kul att få in en fot som kan öppna nya dörrar.

Mot hösten, i oktober, verkar det som att jag också följer med min nuvarande chef Eva till Nilson Shoes på Kungsgatan för helgjobb m.m. Känns kul att hon frågade mig om jag vill bli med henne. Det är i nuläget jag och Lisa som följer med till den butiken av nuvarande styrka på Avenyn. Kommer säkert hoppa in på Avenyn om så skulle behövas... Är så tacksam att Eva valde ut just mig av alla sökande på tjänsten i februari till Avenyn. Jag tycker ju att det är så kul att jobba med människor och kommer nog alltid känna behovet av ett socialt jobb - även om man helst är tyst när man kommer hem...en liten stund i alla fall.

Ja, ni hör ju... Jag känner själv att jag har många bollar i luften men det är nog så jag funkar och trivs bäst. Vill ha planer och saker att se fram emot. Känner ett driv av att utvecklas, utefter intresse såklart!

OCH... vecka 31 åker vi ett tjejgäng mot Norge för vandring till Preikestolen och Trolltunga. Har köpt ett par vandringskängor från ECCO som väntar på att bli ingådda - kanske bland alla djur i Slottskogen?

Under veckan kommer nog jag och Patrik åka mot Malung för att hälsa på mamma och pappa som är i Malung på bugg. Har ju inte sett dem på evigheter.

Nu väntar ett par dagars semester!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår kväll skickade jag in det sista för skolan. Som de flesta vet blev det min sista insats på GU. Jag har vänt in och ut på mig själv och ifrågasatt om det är värt det, svaret blir då nej. Det har varit jobbigt att inse, men nu har jag accepterat att min motivation är inte tillräcklig. Jag har så mycket jag vill göra i livet! Jag har rannsakat mig själv och kommit in på ett annat spår, så vi får se vad som händer till hösten.

Terminen i sig har varit lärorik och jag har fått en helt annan förståelse för läraryrket, världens viktigaste jobb. Jag har lärt mig mycket nytt och så har jag fått fina vänner dessutom. Jag har aldrig känt att det har varit jobbigt att åka till skolan, däremot är det plugget utanför skoltid som tar emot. Känslan av att aldrig känna sig ledig äter upp mig. Tempot har varit högt och intensivt vilket inte passar mitt liv just nu.

Idag är det fredag 2/6. TÄNK att det redan är juni och sommar - som jag längtat efter den svenska sommaren. Det är ju något alldeles speciellt. Jag längtar efter jordgubbar, bad, häng med kompisar och bara njuta av värmen. Den där känslan jag hade när jag kom hem om att allt är så fint, den är utsuddad, men jag har den alltid i åtanke vilket gör att jag påminner mig själv om hur fint det är. Jag känner att den här sommaren kommer att bli speciell med många nya upplevelser. Jag har redan planerat roligheter och jag är så taggad!

Precis som rubriken så är det min sista dag i Sävedalen. Imorgon går flyttlasset mot Slottsskogen till min lägenhet. Jag är verkligen jättespänd på hur det kommer att bli. TUR att jag har en mamma och en pappa som alltid ställer upp, jag är så tacksam!

Tiden här i Sävedalen har varit intressant och lärorik. Jag har fått en ny vän, Liam, som också bott inneboende. Vi har haft djupa diskussioner samtidigt som vi flummat. Han och hans killkompisar har fått tag i en ny lägenhet i stan så vi kommer säkert att stöta på varandra igen!

Nu inväntar flyttpackning och sedan jobb i skobutiken. Kul, kul!

Likes

Comments

  • 369 readers

Likes

Comments

  • 413 readers

Likes

Comments

Nu har jag tagit påsklov från både skola och jobb. Just nu sitter jag på tåget hem mot Värmland. Jag är så glad att jag kan spendera så många dagar på hemmaplan, hela sex dagar. Det känns så skönt att komma hem utan att behöva stressa runt, som jag vanligtvis gjort när jag åkt hem.

Igår fick jag reda på att jag klarat allt i tidigare kurs, vilket innebär att jag nu samlat ihop 15 hp totalt. Vilken lättnad! I skolan har vi analyserat barnböcker, texter och haft vår första, egna, lektion. Vi har läst två böcker, "En ö i havet" och "Kenzukes rike" som är två böcker som berör ö-temat. Vi har fått jämföra böckerna och analyserat dem. Vi har gått in på djupet av böckerna och texterna. Sådant som man normalt sett inte tänker på när man läser och som faktiskt är intressant, hur tänkte författaren här? m.m. Vi har lärt oss att en indirekt beskrivning av en karaktär är den bästa. En indirekt beskrivning kan exempelvis vara en beskrivning av utseende eller handling vilket gör att läsaren gör en egen tolkning av karaktären. Gällande ö-temat är det karakteristiskt för personlig mognad, att stå på egna ben och isolering. Många författare väljer just att låta karaktärerna befinna sig på en ö för att styrka ovanstående. Under veckan ska jag läsa "Bröderna lejonhjärta" som vi ska ha ett seminarium om när vi kommer tillbaka efter påsk.

Jag har även en rolig nyhet att berätta. Jag har fått tag i en lägenhet som jag ska flytta till den 1/6. Lägenheten ligger i en källare i ett hus med egen ingång och eget kök och badrum. Jag är så glad! Den ligger vid Slottskogen så det är nära till centrum, vilket är skönt. Egentligen tror jag inte det blir någon större skillnad tidsmässigt i restid jämfört med nuläget. Jag är så glad och tacksam att jag har fått bott hos Dag och Pia de första månaderna av min tid i Göteborg. Det har verkligen funkat jättebra men jag känner att det är skönt att få sitt eget. Jag har börjat att kika på lite inredning m.m. Något jag inte brytt mig ett dugg om det senaste 1, 1/2 året. Nu är det dags igen! Lägenheten är ljus och nyrenoverad sedan förra året. Längtar efter detta och ser verkligen fram emot en sommar i Göteborg med ny lägenhet och fortsatt jobb på skobutiken där jag stormtrivs (och lär mig nya saker varje gång).

Nu väntar en härlig vecka!

Likes

Comments

Det var ungefär två veckor sedan jag skrev det senaste inlägget, jag försökte ju skriva en gång i veckan. Men förra veckan fanns det inte med på kartan. De senaste två veckorna har varit fullspäckade av skola, jobb och annat kul. Jag har hunnit träffa Ebba från Jönköping som kom hit över lördag-söndag. Vi räknade ut att det var över 6 månader sedan vi sa hejdå till varandra i Nya Zeeland. Det var hur kul som helst att ses igen! Förra helgen åkte jag hem över lördag-söndag för att fira mamma & pappa, farfar och Amanda. Amanda har ju inte fyllt år utan hon är gravid och ska föda om en månad. Vi tjejer hade ordnat en babyshower åt henne som överraskning och vi lyckades. Jag måste tillägga hur mycket jag ÄLSKAR att komma hem. Bästa stället!!

Vi har lämnat kursen om styrsystem, organisation och bedömning för lärare och introducerades på vår sista kurs för denna termin - nämligen svenska 15 hp. Den tidigare kursen om styrning var intressant men kändes tungrodd med fem inlämningsuppgifter varav tre av dem var en hemtentamen, på tid dessutom.

Kursen i svenska började vi med i måndags och vi har jobbat på olika sätt under den här veckan med olika workshops. Det var längesedan jag skrattade så här mycket i skolan och kände mig plötsligt som den där fnissiga tjejen bakom bänken i 6:an. Workshopen/verkstäderna har bestått av skriva, poesi och berättande. Mycket roliga tips och idéer inför vår VFU till hösten då vi skall hålla en lektion på egen hand. Jag fastnade verkligen för poesiverkstaden. Vi började lektionen med att flödesskriva, dvs. vi fick bara sitta och skriva om vad som helst i fem minuter. Jag kladdade ner något om min morgon och någon känsla. Senare under dagen fick vi med hjälp av radbryt och korrigering ändra lite i texten - det blev en dikt. 

Det som alla insåg var hur lätt det var att skriva en dikt. Alla texter som vi hade skrivit på morgonen hade förvandlats till dikter. Jag tror alla blev lika förvånade efter detta och insåg att ALLA kan. Vi gjorde olika slags dikter och hade hur kul som helst, verkligen flummigt. Vi avslutade dagen med att sätta in en dikt i en låt.

Ikväll ska jag och Joanna på Tomas Stenström och imorgon blir det lite helgjobb.

Likes

Comments

Denna blogg har blivit som en veckoblogg istället, där jag sammanfattar veckan som gått i korta drag. Det är oftast under helgen jag har en liten lucka över för att skriva några rader. För mig är det avkopplande - lyssna på musik, dricka lite te och bara låta fingrarna får skriva av sig.

Precis som alla andra veckor har det gått i ett. Under veckan har vi haft inlämningsuppgift där vi diskuterat den byråkratiska-, professionella-, marknads-, och brukarmodellen. På tisdagen hade vi seminarium där vi diskuterade just modellerna. Veckan fortsatte med föreläsningar och ytterligare med ett seminarium där vi diskuterade begreppet postpolitik. vilket beskriver det politiska tillståndet vi infinner oss i nu.

Om man läser om postpolitik på Wikipedia står det såhär: "Ett postpolitiskt tillstånd beskrivs ofta som ett tillstånd under vilket de politiska partierna aktivt ägnar sig åt att marknadsföra sig som varumärken, eller marknadsföra enskilda politiker, samtidigt som det politiska arbetet i båda blocken i huvudsak är passivt administrativt, pragmatiskt och realpolitiskt, och utan tydliga idealogiska eller praktiska skillnader".

Det är alltså en slags jämförelsepolitik som pågår inom skolans värld. Vi har diskuterat mycket om PISA-testerna, vilket alltså är prov där ungdomar väljs ut slumpmässigt för att prestera inom mätbara ämnen, t.ex. matematik. Detta görs internationellt och resultaten jämförs över hela världen. Vilket land har lyckats bäst? Vi diskuterade denna jämförelsepolitik som pågår och fick mycket intressanta infallsvinklar under seminariet.

Jag har även fått reda på att jag klarat av första kursen så nu är jag 7,5 hp rikare. Grattis till mig!


GLADARE ÄN GLADAST!

I torsdags morgon mötte jag upp tjejerna på jobbet för att gå på ett Vagabondevent. Vi träffades vid "Kopparmärra", Kungsportsplatsen, och gick vidare till Kompassen. Där var vi cirka 45 st som samlats för att lyssna på två kvinnor från Vagabond. Vi blev bjudna på god frukost samtidigt som de berättade om Vagabonds historia, vad som gäller för våren dvs. kollektionen för 2017 och lite tankar utöver. Så kul! Visste ni att Vagabond är ett svenskt märke? De presenterade den nya sneakers kollektionen (presenteras av "The royal ballerinas") och visade lite olika modeller för våren/sommaren. Jag gillar verkligen deras Zoe som finns i olika färger. När vi lämnade eventet fick vi en varsin goodie-bag med innehållande b.la. en liten plånbok.

INA sneaker

ZOE sneaker (favorit)

Babouche AYDEN

Slip-in AYDEN

Idag, lördag har jag jobbat och imorgon blir det mer jobb. Nu väntar plugg en lördagkväll som denna! Just det, imorgon ska jag och några klasskompisar träffas och äta brunch i stan, mums!

Likes

Comments