Nedkrupen i sängen, framför Idrottsgalan på tv och håller alla mina fingrar i hopp om att jerringpriset går till Peder Fredricson i år igen. Egentligen hade jag verkligen behövt ha lite självdisciplin till att plugga istället, men nej...

Red Nisse ikväll, red honom ute lite fram och tillbaka på en grässlinga som hade bra ”underlag”. Han fungerar bäst att rida ute och arbeta, kan gå två absolut max tre dagar i ridhus/vecka utan att säga upp sig helt, så rider mestadels ute där han är gladast och har bäst framåtbjudning och vilja till att arbete. Också fördel till att man inte blir beroende av väggar utan har hästen mellan hjälperna på ett naturligt sätt.
Fokuserade på övergångar och tempoväxlingar med små hjälper, vart super fin och lyhörd trots kall motvind åt ena hållet.

Vi hörs imorgon, godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Jag sitter just nu hemma och äter lunch, laddar om inför EM lektion inom ridskoleverksamhet och stalltjänst efter. Ridning imorse med Chimeca, lite mindre hoppning som förberedelse för onsdagens examen. Lite måndags-spända båda två efter gårdagens vilodag och klippning, vart bättre när vi väl kom igång med hoppningen. Han är lite speciell i sitt sätt, fantastisk i hoppningen men inte enligt skolboken i dressyren. Vissa pass är han väldigt fin och ibland väldigt spänd, så då gäller det att jag själv inte fastnar i det spända. Imorgon rider jag igenom honom i ridhuset så att han är lösgjord ordentligt inför onsdag!

Efter ridningen var jag och fixade hos Nisse, mocka och gjorde maten, så rider jag honom efter stalltjänsten i em/kväll när jag ändå ska pyssla om honom.

Ha en fortsatt fin måndag allihopa!

En bild från tidigare hoppning med Chimeca LS (Chiquitin la Silla - Pilot)

Likes

Comments

En effektiv förmiddag. Morgonfodring och utsläpp hos Nisse, passade på att mocka och rida då också innan han gick ut. Idag fick han joggas runt gräsfälten på hackamore. Jobbade med lite travövergångar och att jag själv inte fastnar i handen när han har hack då han gärna lägger sig lite där. Kändes väldigt fin, pigg och fräsch.

Åkte därefter till skolan för att klippa min skolhäst, Chimeca. Han hade fått sådan där "svinpäls" i ansiktet efter förra klippningen och i o med att det är examen veckan som kommer så fick han klippas och badas idag så han är fin till dess.

Var nyss tillbaka till skolan för att släppa ut Chimeca som fick stå inne och torka då solariet inte ville funka... Nu är jag iallafall hemma, och ska ägna denna EM till att plugga på mitt seminariearbete... Åker tillbaka till Nisse ikväll för att borsta och mysa.

Likes

Comments

Hej på er allihopa, och välkomna till min nystartade blogg!

Jag har bloggat en hel del under åren, börjat och slutat, men nu var det ett tag sedan sist. Anledningen till att jag återupptar bloggandet, eller iallafall ger det en chans igen, är för att det händer mycket nu och jag har både min egna och skolhäst att rida varje dag = något att blogga om varje dag. Yey!

För er som inte känner mig eller följt mig tidigare bloggar så är jag en riktig hästtjej, som just nu pluggar på hippologutbildningen (vilket dessutom är världens bästa utbildning för dig som rider och gillar hästar) och går andra året på Strömsholm. Första året var nere på Flyinge och år två och tre på Strömsholm. Helt underbart att få spendera sina dagar på dessa anläggningar och dessutom rida på fantastiska hästar. Jag lever livet, enkelt sagt. Detta år är indelat i fyra delar, hopp - dressyr - och unghästblock samt praktik på ridskola fjärde delen. Jag började året med dressyr i åtta veckor, och går nu in på min sista vecka i hoppblocket efter 8 veckor innan det är dags för unghäst v.4. Vi har under perioderna en varsin häst att rida, utvecklas med och ha ansvar för. Lyx! Kan berätta mer om utbildningen i ett annat inlägg, annars blir detta alldeles för långt...

Jag har självklart min egna häst med mig, "min" älskade Nisse (egentligen min systers på papper, men hon har mina älskade ston hemma och Nisse gillar mig mer, så han är min). Med honom så tävlar jag i hoppning vilket är min stora passion, dressyren har aldrig riktigt fallit mig lika varmt om hjärtat även om det är roligt. Nisse kom till oss som 6åring, drygt 2 år sedan, outbildad och i dåligt skick, mager och omusklad. Han är en väldigt speciell individ, krävt oerhört mycket arbete och är en häst som måste ha tillit och förtroende för dig då han lätt blir stressad och frustrerad. Vi har lärt känna varann innan och utan under dessa år och jag har ett system som passar honom i ridningen. Så nu håller vi på att ladda upp för detta tävlingsår, som börjar med en P&J redan nästa helg.

Nu tänkte jag avsluta detta inlägg, jag ska hålla uppdateringen så mycket jag kan med text och bilder så hoppas jag ni vill följa min hästiga vardag som hippologstudent och tävlingsryttare!

Tre bilder på min bruna, vackra Nisse.

Likes

Comments