En lugnare dag på hästryggen - jag och mamma skrittade ut Nisse och Cillen tillsammans efter att jag sluta. Skritta i skogen en längre sväng och båda var glada och nöjda. Så roligt att mamma är tillbaka på hästryggen igen, Cillen tar så väl hand om mammsen! Mizette vart ompysslad men fick vila idag.
Imorgon går Nisse ett lugnare pass innan bad och tävlingsförberedelser :)

Och nu får ni inte glömma, Nisse har fått ett eget instagramkonto! Har för mycket söta bilder på honom helt enkelt, haha... så följ honom på - KeeNation.Nisse :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså hur underbar kan min lilla Nisse vara? Ville verkligen inte sluta rida idag. Red honom på grusvägen lite fram och tillbaka i ösregn, och han var SÅ FIN, så lugn och avslappnad. Otroligt lätt i både höger och vänster, kunde variera formen, både lite längre och lite mer upp, samt otroligt lätt att variera galoppen, samla och länga. Han bara gjorde, och det var en sån känsla, helt fantastisk. Vilket utveckling, att man för stunden får känna sig som en "dressyr" ryttare och kan sträcka på sig lite extra av stolthet över sin häst, min Nisse. Att det enkla kan göra en sån stor skillnad.

Ikväll somnar jag med ett stort leende.

Likes

Comments

Tisdag och en ny dag har passerat. Jobb och ridning, no more.

Ikväll red jag både Cillen och Nisse, lyx! Mamma hade borstat dom åt mig innan så att jag skulle spara lite tid i och med att timmarna lätt susar förbi när man är hos hästarna. Cillen var iallafall först ut och gick ett dressyrpass på banan. Med henne var det mycket fokus på att få igång bakbenen, en del övergångar samt vändningar för yttertygel och innerskänkel i trav och galopp. Till en början tung framtill och springig och på slutet väldigt lätt framtill och mycket mer energi bakifrån där kraften inte bara gick framåt. Dessutom så blev hon lösgjord, mjuk och fin i båda sidor där hon också följde bra runt innerskänkeln. Favis-Cill!

Nisse gick också ett pass på banan där jag jobba med avslappningen i övergångarna. SJUKT fin! Senaste veckornas "förändring" i markjobbet efter träningarna för Jannica har gett honom en helt annan styrka. Han är mer rakriktad i ridningen, följer bättre, mjuk och bärig i både trav och galopp, avslappnad och NÖJD. Och det kan jag instämma genom att jag idag kunde göra förvänd galopp i båda varv utan några avbrott eller att han blir obalanserad. Jobbade en del med det förra hösten men efter lugna våren hemma så har jag behövt jobba upp styrkan igen och idag var han till och med bättre än i höstas, stor förändring och starkare Nisse. Super kul att se och känna. :)

Nu väntas några dagar i skog och fält för Nisse inför Lördagens tävling - håller hans glada humör uppe! Hämtade idag också ut hans nya sadelpadd som jag ska testa imorgon, en acavallo memory pad med gel på utsidan. Har en acavallo pad sedan tidigare till honom utan gel, men då han rör sig väldigt mycket i bogen (stora bogblad) så ligger den inte helt still, speciellt inte vid hoppningen. Så den har Cillen fått istället (vilket o andra sidan är super) så hoppas jag att denna blir bättre på honom då jag och hästarna älskar dessa paddar. :)

Godnatt på er!

Likes

Comments

Godmorgon! Måndag it is.

Igår red jag och Louisa ut på stormästarna. Tack vare att det regnat en massa under helgen så var grusvägarna perfekta att rida på, så vi trava och galoppera lite och både Nisse och Cill var riktigt glada över att få stärka ut på benen och trava framåt.
Nisse kändes super fin, mycket luft i gångarterna och bärig.

Idag vila för honom. Och jag ska snart till jobbet, vi hörs!

Likes

Comments

Helt okej tävlingsdag med Nisse igår, något sämre resultatmässigt men bra uppförande och erfarenhet för Nisse. En fantastisk tävlingsplats, även om det tog väldigt lång tid, med fin anläggning, bra banor och framridning!

En tävlingsbana med mer tävlingskaraktär än han är van vid, med dekaler/skyltar utmed staketen, stort och mycket runt om bana. Det gjorde att han blev lite mer på spänd, ville inte riktigt ut till staketet till en början och vart lite mer tillbaka = jag behöver bli lite starkare i drivningen = sprången blir lite mer spända. Men som sagt är det den här erfarenheten han behöver. Han visade inte någon spänning mot hinder som han gjort senaste träningarna så jag är oerhört glad över det.

I 100cm så gjorde han en bra runda överlag, lugn med två ner. Två oxrar där han inte riktigt hoppade genom kroppen, kom inte riktigt upp med ryggen, vilket kommer lite av att han blir spänd emellanåt av det runt om. Men jämn galopp och rytm hela rundan.

I 110cm så gjorde han en mycket bra framhoppning med fina språng! Inne på banan så kämpade han väl, efter ettan så spåra han ur lite i bågen till tvåan när han skulle göra bytet, vilket gjorde att vi kom ur rytm och han hoppa lite upp och ner på en bred oxer och fick ner bakbommen, bara att fånga upp allt och sväng in på en kombination snävt ur svängen på diagonalen och han hoppade igenom utan några problem (hjärtat!) och direkt därefter en snäv "dogleg" till ett räcke som han hoppade super över. Därefter så gick han iväg lite och fick med sig både räcke och oxer på diagonalen där han hoppa lite flakt över räcket som kom ifrån ingången och därefter fick för trångt på linjen så han var inte riktigt kvick nog upp med frambenen så fick frambommen. Sedan kom han lite utifrån på sju och åtta där jag fick vara lite starkre med mina hjälper, men bra språng. Så med tanke på att vi kom lite ur rytm och banan var något svår byggt för oss på hackamore så gjorde Nisse så väl ifrån sig!

Han går en dag i Vänsta nästa helg och efter det är det tre veckor med lugnt och lite vila då han ska till tandläkaren, vaccineras och få besök av vår equiterapeut samtidigt som jag ska jobba, packa och flytta upp mina saker till strömsholm, då det igår var tre veckor kvar till jag flyttar in där! Han är kvar hemma en vecka längre än mig då jag vill komma iordning med allt själv innan han kommer. Därefter så är det nya tävlingar och jag hoppas att det finns tid till att kunna åka och träna och hålla igång, nu när vi inte har lika mycket stalltjänst över helger! :)BARA KOLLA PÅ MIN VACKRA NISSE!

Alltid öronen framåt när han hoppar ❤

Likes

Comments

Ligger nu i sängen och ska sova, alarmet står på 04.10 imorgon bitti då det väntas tävling med Nisse. Red honom ut en sväng idag och han kändes väldigt bra, mjuk och avspänd. Hoppas det håller i sig imorgon :)

Vi hörs imorgon, godnatt!

Likes

Comments

Gokväll på er! Än har jag inte somnat, nästan så man vill rita ett kors i taket som man brukar säga ;)

Nisse reds idag efter jobbet. Först ut i skogen en sväng och sedan in på banan och bara tog något språng över en mindre oxer, bara för att känna på honom inför lördag. Kändes bra, han var lugn och lyssnade fint. :)

Mizette och Cill vilade båda men fick en massa hos och pyssel de också såklart!!

Likes

Comments

Haha ärligt talat så vet jag inte vad som gör mig så trött på kvällarna, orken att ta fram dator eller mobil och skriva ett inlägg finns liksom inte där.

Iallafall så red jag båda hästarna igår. Nisse först ut och fick gå lite på fältet och en sväng i skogen. Mycket energi i början, men efter fått galoppera lite så vart det bättre. Jobbade lite med rakriktning och övergångar, HUR fin som helst i slutet, så att jag var tvungen att tvinga mig själv att rida, haha. Väldigt bärig och lösgjord, både i galopp och trav. Duktig!

Cillen skritta jag ut en sväng och även trava lite. Hon kändes väldigt fin, lätt :)

Nu är det snart dags för jobb igen och sedan stallet och rida Nisse ikväll. Vi hörs senare!

Jag och Nisse började med fruktsallad innan passet, kanske därav han var så gin? ;)

Likes

Comments

Godmorgon denna onsdag. Hann inte slänga ihop ett inlägg igår, men inget speciellt hände ändå. Jobb och sedan till stallet och ta hand om Mizette och Nisse, båda vilodag så borsta bara på dom och fixa maten. Sedan hem och fixa innan iväg och äta på TresTapas med några ifrån jobbet.

Idag ska Nisse och eventuellt Cillen ridas efter jobbet, beror på om mamma hinner rida Cill.
Hoppas ni får en fin dag! :)

Likes

Comments