Hejhopp! Jag har lagt mig i sängen för att sova men slänger ihop ett litet inlägg här först.

En heldag i sommarvärme (trodde jag var smart som tog tunn skjorta för att slippa bondbränna...) minst sagt... Sista dagen med stalltjänst, etik föreläsning under FM och unghäst på EM där jag gjorde min longerexamen, som jag egentligen skulle gjort dagen när Cill var sjuk. Godkänd :)

Red Cillen efter EM stalltjänsten, då smart nog och tog piké. Hon fick gå lite lätt lösgörande uppe på gräsfälten, då hon inte jobbats ordentligt på tre dagar och måste vila imorgon. Släppte till genom kroppen och vart riktigt fin på slutet, härlig galopp!

Godnatt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Löshoppning på schemat idag. Connora gjorde ritkigt bra ifrån sig, utvecklats från gång till gång och är väldigt säker i vad hon gör. Nästa vecka är det löshoppningsexamen med henne, och har en väldigt bra känsla till det :)

Cillen var somsagt med idag, första gången jag löshoppa henne och även såg henne löshoppas. Hon får en liten stjärna. Tyckte det var lite obehagligt till en början att inte ha någon uppe på ryggen som stöttar och "håller i" henne, men sen vart hon väldigt fin och avsluta med bra språng där hon våga öppna upp lite mer bak. Riktigt roligt att få se henne från backen, och framför allt hur hon fin hon blivit i kroppen, både i hull och muskulärt. Min lilla racer-Cill.

Efter att jag kom hem från eftermiddagens lektioner så tog jag henne och gick bort till ett av stora gräsfälten och beta henne. Hon går i en liten hage med knappt något gräs, så hon uppskattar verkligen när hon får betas (går knappt att leda henne där det är gräs förrän hon drar ner huvudet som en ponny och jag efter...). Försöker beta henne en gång om dagen minst, ibland bara en kort stund men ibland, som idag, en längre stund, så att hon hålls på bra humör. ;)


Då jag vet att det fortfarande är lite kallt hemma så kan jag säga att här i flyinge var det idag 22 grader trots att det inte var soligt :)

Likes

Comments

Vilken bra dag det vart! Under förmiddagen hade vi föreläsning där vi lyssnade på Jan Philipsson som pratade om Svenska varmblodsavel och hingstarna som betytt oerhört mycket tillbaka i tiden och de som ligger oss närmare i tiden. Otroligt intressant och lärorikt, även kul att lära sig lite om hingstarna man hittar längre bak i sina egna hästars stamtavlor, som bland annat Gaspari på Cillens sida, och Alme Z och Hertigen 505 på Nisses sida.

Efter lunch var det unghäst och ridexamen för mig och Wilma med Connora. Och helt utan några beskymmer genomförde vi det godkänt på en fin Connora som var väldigt härligt framme idag och gav en härlig känsla i galoppen. Tänk vad roligt det är att ha följt och jobbat med dessa hästar från oinriden och lite hanterad till inriden och kan klassas som ridhäst. Kul att ha fått jobbat med en fin häst och en bra arbetskompis under dessa veckor! :)

Även har dagen innehållit stalltjänst och skrittade sedan ut Cillen runt flyinge tillsammans med Gabriella. imorgon är det dags för Cille att löshoppas, ska bli så roligt att se! Dessutom så såg jag att flyinge har en tävling nästa tisdag så Cillen ska få gå en mindre klass som avslut här nere i flyinge, i och med att det inte blev någon tävling förra veckan. Dock måste mamma skicka ner några av mina tävlingsgrejer, bland annat kavajen, igen som hon tog hem i helgen. Men vad gör man inte för att få tävla ;)


Likes

Comments

Måndag och ännu en dag med riktigt vårväder över skåne, underbart!

Stalltjänst imorse och sedan unghästlektion. Idag red jag Connora i alla gångarter i båda varv, utan några som helst problem. Underbara häst! Avslutade med att skritta ner henne till stallet för första gången, och hon brydde sig inte om att det satt någon uppe på. Imorgon ska jag och Wilma göra ridexamen på henne :)

Hade föreläsning om dopning med Peter Kallings, expert och forskare inom ämnet, under eftermiddagen och sedan hem och ta in Cill. Hon longerades en kort stund idag och hon såg fin ut, inget märkvärdigt.

Jag är redo för att nästan sova nu, har huvudvärk och är allmänt seg, troligtvis på grund av att jag drack första koppen kaffe runt kl 18.. (mvh, kaffeberoende...). Var ute och gick en bit och betade Cillen för en stund sedan men nu sova, eller iallafall ligga i sängen. Vi hörs imorgon!


Två av unghästrna gjorde premiär med ryttare ute. Wilma, jag och connora längst fram 🌟

full fart på galoppbanan! bild från i fredags

Likes

Comments

Och helgen har passerat. Gårdagen gick i ett kändes det som, eller tiden för att blogga infann sig inte riktigt närmare sagt. Mamma hjälpte mig att hoppa Cillen på morgonen. Super pigg och fin! Övningen var trekombination med räcken och bom innan/efter och emellan varje hinder med 3.5m mellan hinder och bom, vilket gjorde att hon behövde runda sprången något mer när det vart lite högre. Kändes fräsch och gjorde det bra. Mamma och jag var även iväg och åt lunch samt fika och packade ner första lasset av det jag och Cillen inte behöver innan hon lämnade oss. Direkt där efter så hängde jag med några av tjejerna till emporia och kom hem senare runt 20.30, och somna hyfsat tidigt. Så, det var min lördag.

Idag känns det som jag inte gjort något vettigt alls. Hade utsläpp hemma och därefter gjorde jag inte så mycket under förmiddagen innan jag cyklade till flyinge vid lunch för att rida. Alltså vädret idag, helt vindstilla och närmare 20 grader, svettigt värre! Red ut på en av gymnasiehästarna, Main Corazon (Coriall - Irco Marco), tillsammans med Evelina och Louise. Mysigt och skönt att komma ut. Därefter hem och lite senare red jag Cillen.

Cillen fick också ridas ut idag i det härligt vädret. Dock så var hon väldigt stoig och skulle inte alls gå neråt flyinge. Var ute på fältet (tur inte bonden såg....) och på grusvägen och protesterade tills hon efter 15min gav sig och jag vann, som vanligt. Ibland är denna häst otroligt tålamodskrävande, tur man är van. Men iallafall så var hon spänd men pigg därefter. Hon fick gå årundan och joggade mest, bara ett lugnt pass, fin när vi kom över flyinge och påväg hemåt. Dock så var hon svettig efter sina påhitt så fick sig ett ordentligt bad när vi kom tillbaka, så nu sover hon ren och fin inatt.

Imorgon är det dags för stalltjänst igen, jag har dessutom morgonfodring så tidig morgon för min del Godnatt!

igår - idag

Likes

Comments

Fredag, woho! Riktigt hästig dag som började med skolmästerskap under förmiddagen. Jag hoppade som sagt Van Dyke och han gick något mycket in i rollen som tävlingshäst, hur taggad som helst! För att aldrig ha ridit honom tidigare så gick det bra, annars nja, orytmiskt där det vart lite av och på då han drog iväg efter hindren och tyckte gräsbanan var livet. Men han var en mycket trevlig och rolig häst så kul var det. :) De tre andra ifrån vår klass presterade riktigt bra på dressyrbanan och hoppningen, hur duktiga som helst!

Direkt efter så var jag med på unghästlektionen med Connora och wilma. Jag longerade och Wilma red, hur duktig som helst! Trava direkt på fyrkanten, kunde släppa lös dom ganska fort och sedan red de i trav och galopp i vänster och sedan höger varv. Denna unghäst gör en så stolt, inriden och en liten stjärna i boken!

I och med att mamma är på besök så tog jag med mig henne över till flyinge när jag red för att få lite fina bilder på Cillen. Tog en mindre galopp på galoppbanan och sedan lite på warren hastings. Hon var så fin idag! Pigg och framme men lyssnade och var väldigt lösgjord i kroppen. Och riktigt riktigt fina bilder lyckades mamma få när Cillen faktiskt ser väldigt snygg ut, i och med att hon ibland kan se ut som en tjock träig kamel. Men inte idag :) Bilder på henne kommer upp i eget inlägg! Imorgon ska mamma även hjälpa till när jag hoppar henne lite.


Fina Van Dyke (Dee Jost Van Dyke – Cardento)!

Likes

Comments

Hej o hå, hoppas ni alla haft en bra dag! Min dag började med redovisning om min sjukdom imorse och efter lunch följdes det av examen i häst vid hand med unghästarna. De knoppades för första gången och alla såg plötsligt mycket vuxnare ut. Connora var på hugget vilket gjorde det väldigt lätt att visa upp henne, speciellt traven. Alla i gruppen godkända! Därefter så satte vi på de utrustningen och avslutade med att rida. Idag var det min tur att sitta på och Connora skötte sig riktigt bra! Travade först med ledare runt fyrkanten och sedan själva. Gjorde även första galoppen idag, två gånger längst långsidan. Superduktig! :)

Cillen vila idag, så åkte efter lektionen hem och tog in henne, åt lite macka och sedan tillbaka för att bada häst inför skolmästerskapet imorgon. Jag ska rida en av våra skolhästar, Van Dyke, som jag aldrig ridit men han ser väldigt härlig ut så ska bli roligt! Hoppningen går över en bana på 90cm med inverkansridning på gräsbanan.

Gick en lite sväng med Cillen förut och lät henne äta lite gräs. Själv väntar jag just nu på mamma som är hos mig alldeles strax. I och med att jag egentligen skulle ha tävlat Cillen på lördag så tog hon ledigt för att vilja vara med, och kommer ner nu ändå trots att tävlingen för mig och Cillen inte blir av. Så hon får vara med imorgon och kolla samt ska vi hitta på något under lördagen innan hon åker hem. Mys!Fina Connora. Hon är så otroligt söt med sin gigantiska mjuka mule och långa öron!

En badad Van Dyke och en Cill på promenad

Likes

Comments

En dag som gått i ett, samtidigt som den vart ritkgit bra. Började med löshoppning och Connora skötte det väldigt bra, mycket energi! Nästa vecka ska Cillen troligtvis få hänga med och löshoppas. Vi får möjlighet att ta med några av våra egna och då det är sista gången vi får göra det, så tänkte jag att hon kunde få vara med just för att få lite variation. Även roligt att få se henne hoppa själv då jag aldrig sätt henne löshoppas. Och så får man passa på när man har bra lärare i löshoppning. Ska bli spännande :)

Efter lunch var det fortsättning med redovisningar av sjukdomar och därefter hem och ta in Cill innan jag åkte tillbaka för att rida Hipp San idag igen. Vart frågad om jag ville rida honom idag också och självklart ville jag det. Idag så travade jag lite i parken och sedan lite galopp på galoppbanan vilket han tyckte var riktigt roligt! Kändes även väldigt fin idag.

Sedan hem och red Cillen. Hon fick gå ett lite längre pass i ridhuset och var väldigt fin, bra med energi och lätt i framdelen/handen. Jobbades en del lösgörande med serpentiner och skolor, samt i galoppen så jobbade jag en del med hörnpasseringarna ur kortsidan då hon lätt lägger sig lite på bogen och vill gå iväg ut på långsidan. Men vart bättre när jag jobbade med att sätta henne mer på bakdelen i hörnen och få ut henne ordentligt i hörnen. Annars så var hon bara fin, riktigt roligt att rida henne idag, vilket det i o för sig har varit under en länge tid nu. Hon behövde få komma ner på camp innan sommaren, så att hon inte fortsatte köra över stackars Louisa på marken, i och med att hon inte kommer åt henne med sina korta ben, haha ;) Men i allafall så är hon väldigt lätt för skänkeln och lätt att korrigera med sätet.

Sedan jag kom in så har jag duschat, ätit lite lätt och pluggat. En uppgift inlämnad och sedan pluggat lite på in sjukdom inför morgondagens redovisning. imorgon är det även examen i Häst vid Hand med Connora. :)

Finaste! Och hon är så fin i nya HvE tränset från PS :)

Likes

Comments

Sitter nyduschad, iklädd pyjamas och med kaffe i sängen. Nu är planen att plugga lite innan det är dags att sova.

Ännu en väldigt härlig dag. Började med att lyssna när några i klassen redovisa sjukdomar innan lunch och dags för unghäst. Idag tog vi ännu ett steg framåt, Wilma travade med Connora utmed fyrkanten några varv med mig bredvid, hur duktig som helst! Imorgon är det dags för löshoppning igen.

Åkte efter unghäst hem och mocka och tog in Cillen innan jag åkte tillbaka till flyinge och red bästa Hipp San. I och med att det inte blev någon tävling för mig idag, så tog jag chansen och red honom istället. Skrittade ut en sväng först och red sedan ett pass på melonbanan. Han var så fin, fick ett bra tryck i honom bakifrån både i traven och galoppen, och hade honom bra framme för skänkeln. Red mycket lösgörande och ville egentligen inte sluta rida, saknar verkligen att rida honom... Om jag har turen med mig, så får jag ha honom vid skolmästerskapet på fredag, hade varit så roligt att få hopp honom en sista gång. :)

Efter att h ridit honom så for jag hem igen och red min Cill. Hon fick gå ett kortare pass på banan, där jag mest fokusera på att hon skulle vara igång bak. Inget avancerat, hon kändes piggare och gladare vilket är skönt. :)


Grattis på födelsedagen till världens bästa Celestine som fyller idag!

Likes

Comments