Hej på er!

Just nu sitter jag och försöker förbereda mig inför pedagogik examinationen imorgon - lektion i stallet. Har även lämnat in unghästuppgiften för veckan så endast en inlämning att jobba med imorgon och fredag denna vecka. Väldigt mycket nu på en gång, men det är bara att bita ihop, inte alls lång tid kvar...

Har försökt blogga under dagen men vårt intrenet här hemma är riktigt dåligt så har inte gått så bra, förrens nu.

Iallafall så var det löshoppning med unghästarna på förmiddagen. Alla var ritkgit duktiga, och Connora får en liten stjärna i protokollet.

Red Cillen efter stalltjänsten i eftermiddag. Joggade henne på vägen ner mot flyinge och till ån, och tillbaka. Pigg och halvt galen en lite stund också, men kändes bra annars.

Nu ska jag plugga på en stund till innan sovdags. Sov gott!

Var som alltid ut och fyllde vatten, prata och gosa innan kvällsfodringen med henne. Och det här får bli dagens bild, då jag inte ha annat att bjuda på. ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Trots förkylningen så lyste hästarna upp denna tisdag. Connora jätte duktig idag, Wilma hängde och hon var inte så brydd om det! Imorgon lösoppning.

Cillen får världens största stjärna av mig idag. Första utomhusträningen ute på åbanan för säsongen och hon var riktigt fin! Redan från början så känns hon lättare i framdelen när jag rider nu vilket underlättar oerhört mycket. Hoppade fram på bock, räcke och en oxer innan vi hoppade en lägre bana. Hon gjorde den bra, låg på mycket men tog tag bra i hindren. Sen så hoppar hon inte så värst mycket utan lyfter mest bara på benen, så nästa runda så fick hon upp det till 110cm och satan vad fin hon var kändes! Jag kunde rida på framåt-distanser utan några som helst problem, till exempel 7 språng på distans på 32m, samt så hoppa hon ur svängarna och även in i kombinationen, så att jag får bromsa upp emellan. Så fräsch och glad! Varit lite försiktig med att vilja ta upp hindren tidigare just för att hon inte varit igenom på backen och varit väldigt mycket på bogarna = sämre språng där hon slarvar fram. Men nu så hoppar hon upp med bra marginal i frambenen och ett något rundare språng när det är högre, vilket är härligt. Känns så taggad på denna utomhussäsong!


Likes

Comments

Flyinge bjuder på riktigt usch-väder idag, blåst, regn från alla håll och kallt... Dessutom så har förkylningen kommit till mig, näsan rinner, ont i halsen och fryser. Haha woho vilken toppen start på veckan med stalltjänset. ;) Cillen fick komma in när jag kom hem ifrån flyinge efter lunch och fick äta inne nu när jag åt. Så ska strax gå ut och rida, innan de är dags för stalltjänst igen.

Gårdagen innehöll plugg, gjorde klart pedagogiken, samt longering av Cillen, massa småfix och avslutades med bio igår kväll. Helt okej söndag!

Vi hörs senare.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Hoppas ni haft en härlig lördag. Själv har min lördag varit väldigt lugn, och skön. Förmiddagen ägnades åt att plugga pedagogik, och annars har jag mest tagit det lugnt.

Cillen red jag på utebanan, trimmade med två bockar där jag variera vägar, avsprång, trav/galopp, diagonalt etc. Hon var även idag ritkgit fin redan från start så jobbade i övrigt med samma tänk. Var bra över bockarna också, pigg men avspänd. Imorgon blir det en lugnare dag för henne.

Idag rockade hon rosa, prinsessan!

Idag säger jag ett super stort grattis till min älskade mamma på födelsedagen! Vet inte vad jag skulle gjort utan henne, hon är oslagbar!❤

Likes

Comments

Hästarna gjorde denna fredag lite bättre. Connora först imorse och var riktigt duktig! Tränsade utan grimma, bra framåtbjudning och fick även på sig fast inspäningstygel på ytter och tog det väldigt bra. Longerade även själv och det är härligt att känna hur lätt och känslig hon är för vår position, och gör det enkelt!

Sedan Cillen. Bästa dressyr passet med henne sedan hon kom ner! Mjuk och avslappnad redan från början där hon inte alls var på bogarna utan lätt i framdelen och bra energi, något mycket men lättare att jobba med den än när hon är åt det segare hållet. Jobbade mycket övergångar för att få henne behålla aktiviteten bak samt sidvärtsrörelser och skolor för att mjuka upp sidorna och få henne lika mycket för båda skänklar. Även i galoppen var hon super fin, kunde samla och länga utan att hon gick emot kontakten, utan var ärlig på bettet, mer i uppförsbacke och lätt i handen. UNDERBAR känsla!

Nu gör jag inte så jätte mycket. Vi ska äta tacos senare och därefter ska vi ut, till lund. Men ni får ha en jätte härlig fredag kväll så hörs vi imorgon!


Likes

Comments

Dragit på mig huvudvärk nu under eftermiddagen så planen om att plugga blev lite ändrad och får tas igen i helgen. Åt istället pizza med några av de andra tjejerna och ligger nu i sängen. Imorgon ska jag ha stalltjänst fastän att det egentligen inte är "min" helg, då jag har bytt med Evelina.

Annars har det varit en bra dag med både teoretisk lektion och unghäst efter lunch. Idag hade vi stigbyglar nere, testa vara en vid longeringen (annars är en linförare och en piskförare) samt fick hon på sig gummisnodd. Ett steg närmare :)

Efteråt så red jag ut en längre tur på Cillen, runt granelundshallen och tillbaka över flyinge. Hur duktig som helst, första gången hon fick gå där och inga tjurigheter. Väääldigt pigg men kändes fräsch och mjuk, tyckte det var riktigt roligt att galoppera på ridvägarna.

Även har det blivit en lättnad inom mig då boende och stallplats inför strömsholm äntligen är klart. Så nu kan man släppa den biten och fokusera på det sista den här terminen, sedan hem och jobba i sommar hos bästa PS igen innan flytten går till strömsholm. Helt sjukt egentligen hur fort tiden har gått, känns som det var nyss man flyttade ner. Men som man säger, tiden går fort när man har roligt. ;) Men än är det lite kvar här nere och den tiden ska jag ta tillvara på!

Dessa djur, hur skulle man klara sig utan dom? Så mycket kärlek.

Likes

Comments

Hej på er!

Dagen började med löshoppning imorse. En pigg men fin Connora som hoppade bättre idag än tidigare, så det går åt rätt håll! Försiktig är hon och just nu känns det som hon inte behöver "hoppa" utan mer lyfter på benen i farten så ska bli kul och se hur det utvecklas när hindren blir lite större. :)

Efter lunch var det teoretisk lektion fram till kl 16. Cillen har vilodag idag, så jag tyckte dock att hon kunde vara ute till lite efter 16, men hon var något förbannad när jag kom vid 16.20 och hämta henne. Haha hon gillar inte riktigt detta med långa dagar i hagen men hon får liksom acceptera det, iallafall de här sista veckorna.

Nu har jag suttit och pluggat ikväll och nyss lämnat in veckans unghästuppgift som skulle in idag. Hatar att inte lämna in uppgifter i tid, få smått panik över mig själv, vilket i o för sig är bra eftersom allt blir gjort! haha :)

Ska nu ut och gå en runda med Cill, och därefter inte gör så mycket mer ikväll.

Likes

Comments

Imorse fick jag äntligen tid till en liten sovmorgon, eller var uppe och fodrade hästarna 6.15 men kunde efter det somna om och vakna vid 8.20 (haha...). Vet inte är det hände senast! :)

Iallafall så var jag ledig på förmiddagen och hade efter lunch unghästlektion. Unghästarna ha vilat i fyra dagar så var väldigt spännande att se hur de skulle uppföra sig. Longerade med sadel och även stigbyglar på (ej nere men de var där) samt fäste linan i bettet/nosgrimman för första gången efter ett tag. Connora får en stjärna till idag, pigg men lyssnade och var lika cool som hon brukar. Så roligt att jobba med unghästar som henne!

Cillen longerades idag, utan inspänning eller något just för att se hur hon är sedan jag sist gjorde det, då hon var spänd i överlinjen och inte riktigt ville ta för sig. Men bättre idag, fortfarande lite spänd i överlinjen i traven men efter att ha galopperat, där hon är mer avspänd och söker sig mer neråt, så vart traven också bättre. Ska fortsätta lite mer utan inspänning i longeringen, för att se om hon kan komma till avslappning i traven lite mer. Såg stor skillnad på Nisse från gång till gång och jag tror det är nyttigt för henne också. Vi avslutade med en promenad och gräspaus, vilket uppskattades väldigt mycket!

Har vart ute och pussat godnatt på henne nu och ska sova själv. Godnatt!

Likes

Comments

Bloggningen gick lite bortglömt igår, men ska försöka fatta mig nu om gårdagen.

Och börjar med tävlingen. CIllen kändes väldigt fin och mycket energi. Gjorde en mycket bra första runda, Cillen tog tag i allt och letade hinder. Tyväääärrr så vart det ett snubbelsteg över A hindret i kombinatioen som var sista hindret och bommen rulla. Men annars så var hon felfri, så glad! I andra klassen så kändes hon super fin på framhoppningen men då jag starta som nummer 4 (och tredje ekipaget skulle stå i gången när två ryttare innan red) så var jag tvungen att börja hoppa fram innan bangång och sedan ta sista sprången efter bangången, något som inte passar mig riktigt på henne. Känslan man hade innan går för mig lite förlorad och just igår när vi hade knappt 15 min bangång dessutom så blev jag också lite stressad och red jätte dåligt efter, lite att jag red på distans som inte var där och det blev inte bra, hon hamna i lite gamla spår och jag förstår henne helt. Jag måste rida 100%-igt om hon ska gå 100%. Bara att ladda om och ta nya tag, älskar mig lilla Cill ändå, som i övrigt känns SUPER fin!

Idag så var jag imorse till Flyinge och red jätte fina Umberto, för första gången. Han går som reservhäst för os si dressyr och var väldigt mysig. Red lösgörande på Warren Hastings i solen, vilket inte går att klaga på!

Därefter var jag och mamma en sväng ner till skanör och gick med Lady på stranden. Så himlans fint där nere! Vi brukade alltid åka dit när vi var i Falsterbo under sommaren för att bada, vilket jag inte gjorde nu ;) Nu har de däremot åkt hem och det har varit riktigt mysigt att ha haft dom här under helgen!

Red Cillen nyss, bara enkelt jogg pass. Bara låg och avslappnande arbete. :)


Likes

Comments

Cillen redo och finklädd inför tävlingen. Hörs under dagen!

Likes

Comments