En lugn lördag är till ända. Stalltjänst x 3, städning av mitt rum, tvättat, pluggat, fixat stallet och ridit. Produktiv! Mamma kom ner vid 16 så hon var med mig när jag red Cillen efteråt. Fick inte en toppen känsla idag, trimmade henne på banan och hon var väldigt mycket emot mig i början, något ofokuserad på uppgiften och tog ett bra tag innan hon aktivera sina bakben. Blev en del jobb med övergångar skritt-trav, se till att drivet kommer bakifrån och och hon går jämt till båda tyglar. Bättre på slutet efter en del jobb i galoppen också.

Imorgon har jag stalltjänst endast på morgonen och därefter ska jag och mamma iväg en sväng. Hoppas ni får en fortsatt fin helg och sover så gott inatt. Godnatt!

Världens vackraste!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är fredag, en bra dag det är slutet på var´dan.... En riktigt toppen dag har börjat närma sig sitt slut och återigen bjöd skåne på fint fint vårväder. Stalltjänst morgon och lunch, däremellan unghästlektion. Idag tog vi ut dom på volt för första gången och Connora var riktigt duktig, gick bättre än vad vi förvänta oss vilket är väldigt kul! Efter lunch så red jag även idag en reservhäst, Wild Card "Wille" (Cardento - Stanford). Han går som reservhäst i vårat program och han är otroligt rolig att rida. Red honom nån vecka förra terminen när HippSan inte gick, och han har otroligt mycket energi, power, och är hur härlig som helst. Red på Warren Hastings vlket han uppskattade väldigt mycket, jag också för den delen!

Red sedan Cillen. Red henne på stora gräsfälten idag, med gramanen på i och med att hon haft två lugna dagar. Hon hade väldigt mycket energi och hyss för sig lilla damen, for upp i luften och ville bara galoppera, skritt och trav fanns liksom inte på hennes världskarta idag. Men jag gillar när hon är glad och visar det, just med henne får man ta sådant med en nypa salt när det är av glädje hon gör det. Gör hon det av ren sto-tjurighet, då är det en annan sak.

Var iväg en sväng med Evelina och Wilma till Bengts-hästsport idag och kolla i deras butik. Hur mycket fint som helst, speciellt ridbyxor. Men med hem följde en tunnare fleecetröja från KL och nya ridvantar från roeckl, sådant som behövs.

Jag ska om en stund åka till flyinge en sväng och kvällsfodra våra hästar där och därefter blir det en sväng till lund med tjejerna för att köpa godis, det är ju trots allt fredag! Imorgon har jag stalltjänst hela dagen, och imorgon em/kväll så kommer mamma ner till mig för att stanna till på söndag. Why? Det får ni kanske reda på under helgen... ;)


Min och Cillens ridbana idag ;)

Likes

Comments

Ännu en underbar dag - sol och varmt hela dagen, bra lektion med unghästen, massa mys med Cillen och årets första grillkväll. Dumt att klaga!? Cillen hade vilodag så hon fick gå ute lite längre, tog in, borsta och sedan gick jag ut till stora gräsfältet, satte mig ner och lät henne gå runt och beta i grimma och longerlina. Gott exempel på säkerhet när man går hippologen... Haha men efter alla dessa år med henne så vet jag att finns det mat så behöver man inte oroa sig över vad Cillen hittar på (gör inte såhär med andra hästar ). ;) Hon är världens snällaste och okomplicerade häst att ha och göra med i hanteringen!

Imorgon är det stalltjänst igen, så nu sova. Sov gott allihopa!


Hon kanske inte är världens snyggaste häst i sina små framben, men fin, det är hon så att det räcker och blir över!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. :) Jag var ute i stallet runt kl 7 imorse, bytte täcke på Cill, vilket jag gör varje morgon innan utsläpp, samt tog ut henne och fixade stallet. Därefter frukost och iväg till flyinge för att rida reservhäst. Så oerhört ridsugen i detta underbara vårväder så passade på att rida lite extra nu när jag ändå inte har något på förmiddagen. Idag var det ytligare en ny bekantskap för mig att rida, Carachiljo (Cathageno – Cagliostro), en stor herre om man säger så. I och med att set var så fint väder så red jag ute på warren hastings, ett lösgörande pass. Väldigt fin att rida, lite åt det sega hållet men lätt i handen och allmänt härlig känsla.

Nu är jag hemma igen, ska plugga och äta lite innan det är dags för unghästlektion efter lunch. Hörs senare!

Likes

Comments

En bra dag rakt igenom, och massvis med vårkänslor på det. Till och med så mycket att jag cyklade till unghäst lektionen imorse! Idag var det dags för första lektionen med våra unghästar och deras första dag i "skolan". Vi borstade och passade in ett träns, även hade i bettet vilket Connora tog väldigt bra. Vi tog även en promenad med alla fyra, runt stostallet som ligger lite centrerat på flyinge. Connora ville gärna trycka sig på en men annars hur duktig som helst! Hon är ganska försiktig av sig och lätt i sina framben (ston..) men verkar annars ha ett bra psyke så ska bli rolig att jobba med. :)


(Connora, e. Connor - Capitol I )

Under em hade vi teoretisk lektion om arbetsmiljö och därefter hem och pyssla om Cillen. Idag tog jag henne på lina, utan inspänning. Gjorde likadant med Nisse en hel del, just att de ska kunna jobba utan något på ryggen och slappna av, söka sig mer neråt själv, vilket han gjorde riktigt bra. Cillen har jag inte gjort det med tidigare vilket märktes, då hon spände sig en del i överlinjen och slappna inte riktigt av i ryggen förrän mot slutet efter att ha galopperat. Men tror att det kan vara nyttigt för henne, att kunna slappna av och få ut steget, som hon är något kort i, utan något som påverkar henne. Annars var hon väldigt glad och fräsch. Avslutade med att låta henne beta ett tag, vilket är det bästa hon vet just nu i och med att hon inte har så mycket att äta i hagen! :)

Och idag är jag lite extra glad för min nya tävlingskavaj kom och den satt hur bra som helst! Då jag inte är riktigt nöjd med hur min bruna equiline sitter på mig så har jag köpt Kingslands nya bruna som jag blev helt förälskad i när den kom ut, så var princip bara tvungen att köpa den.. Haha! Nu kan jag knappt vänta på årets första tävling! :)

Kingsland Hayle

Likes

Comments

Gud vad jag älskar min lillla racer-Cill, ren glädjespridare är vad hon är. Tog sig an kvällens övningar på träningen utan några som helst beskymmer, lite kaxig emellanåt när hon ska ta tag i allt på eget sätt och göra det i sitt tempo, det vill säga turbo fart. Men det som gör mig glad är att vi tar oss an hindren tillsammans, att ingen av oss blir den som tvekar.

Hoppade fram på cavaletti på rakt spår och jobba med lite galoppsprång. Sedan hoppade vi fram på cavaletti - ett språng - räcke samt cavaletti - 2 språng - oxer. Fin, trots att hon inte alltid kom in i större galopp så vart avstånden emellan inga problem då hon är så mycket framåt i grunden och lätt kommer fram emellan. någon gång att distansen in vart något stor och hon hoppa mig något mycket i handen över räcket pga. sitt val av tempo, men annars inga större beskymmer.

Hoppade sedan lite böjda linjer och bana med olika linjer, bland annat långsida med räcke - 3 språng - oxer - 3 språng - räcke. Hon var väl framme på distanserna, lite att jag får bromsa henne nu när jag har fått henne väldigt kvick för skänkelhjälperna. Fick ett nedslag på slutet av banan då hon, i sin snabbhet, får väldigt bråttom över och i och med att hon inte hoppar så mycket mer än hon behöver sätt till marginal så blir risken för nedslag större, speciellt nu när hon också inte riktigt har fått bakbenen helt under sig heller. Men tog om och hon rätta sig fint över, så inga större fel.

Även bra ridning på hinder för mig del, känns som om vi är ett väldigt bra team just nu. jag och min Cill!

Likes

Comments

Säg hej till "min" unghäst under unghästblocket!

Äntligen kom våra treåringar idag och jag, tillsammans med Wlma, ska rida in denna skönhet, sto e. Connor (e. Casall) - Capitol I. Hur glad som helst! Haha som jag längtat efter detta block, ska bli så roligt och se hur denna tjej utvecklas. Imorgon är första "lektionen" med hästarna. :)

Just nu laddar jag upp inför kvällens träning med min Cill.

Likes

Comments

I och med att cillen reds imorse så hade jag tid över till annat efter dagens teorilektion, så passade på att rida en "reservhäst". Jag red Special Mail (Jaguar Mail - Cortez), som till vardags är en av gymnasiets hästar för första gången. Ett lösgörande pass i ridhuset och hon var en riktigt trevlig häst. Väldigt lätt även fast hon är stor, och härliga gångarter. Kul att kunna rida massa olika typer av hästar :)

Cillen fick massa ompyssling nu ikväll - borstning, fixade hovar samt gos, som vanligt. Imorgon kväll så är det träning igen, woho! Men innan dess, skola. Ni får sova så gott så hörs vi imorgon.

Special Mail - Cillis

Likes

Comments

Måndag och ännu en ny vecka att ta sig an. Cillen reds ut imorse, stallet fixat och både hästarna och jag har intagit lunch. Dagens lektion börjar vid kl 13, gruppdiskussioner inom genetik och avel.
Vi hörs senare! :)

I dagens gråa väder så längtar jag till sommaren något extra. Bild på Nisse ifrån förra sommaren, saknade lilla hjärtat!

Likes

Comments