Header

Välkommen säger vi till helgen som nu börjat ta fart. En väldigt bra fredag till ända trots regn och rusk väder. 6.30 imorse red jag Nisse i ridhuset, efter att ha fodrat vid kl 6 och däremellan slängt i mig frukost. Gick helt okej, var inte ritkgit i fas med varandra i början men avsluta med en hyfsad känsla. Han var antingen väldigt tung i handen eller bara gick emot skänkeln så fick jobba mycket på att hitta mellanläget. Alla har vi väl lite morgonhumör?

Hann även släppa ut och fixa stallet åt honom innan vi åkte till flyinge vid kl 8 och skritta ut våra skolhästar i en timme runt flyinge. Dags att börja använda underställ och liknande nu, det är en helt annan kyla här nere och dessutom en blåst som ligger på hela tiden vilket gör att man blir stelfrusen. Buuuurrr....

Sedan har dagen spenderats på Emporia från lunchtid till att vi kom hem runt kl 18. Så skönt att efter en vecka fulll av häst, få klä på sig vardagskläder, sminka sig och gå runt o shoppa och bara umgås med tjejerna. Vi tar efter lite av de tips som Hippologerna i åk 3 gav oss i början - ni måste lämna flyingebubblan ibland. ;)

Direkt efter att vi kom hem gick jag ut och badade Nisse, packade allt och diverse saker. Så nu står han inbäddad i täcken och skinner i pälsen. Så glad över att få hjälp av bästa tjejerna imorgon, få sno skjuts av Johanna och Evelina som ställer upp som groom. Guuuuuldvärt! :)

Blir inte en alltför tidigt morgon, rider andra och tredje klassen, 100 och 110cm. Rider på hackamore, ialllafall i första klassen, och fokuset ligger på bra rundor.


Nisse hjälpte mig kolla så att allt var packat och så att det såg bra ut. Tror han vart nöjdast över att ha en hel morotspåse med sig ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Satan vad roligt det var att hoppa terräng igen! Första gången jag gjorde det på storhäst idag, tävlade Mizette i p70 när jag inte var för lång (drygt 4 år sedan) men sedan dess inte känt att Cillen eller Nisse riktigt är terräng hästar, av den anledningen att de är lätta i bakkärran båda två och jag blir för feg för tanken att göra det med dom ;) Men HipppSan var ritkigt rolig att hoppa, även om jag hade önskat lite mer energi emellanåt. Hopppade massa olika stockar, även några större och sedan bana. Vill göra det igen!

Nisse vila idag, så var kvar efter stalltjänsten och hjälpte Evelina på tävling innan jag åkte hem, tog in Nisse och sedan jobbade med grupparbete. Gick ut och fixade honom, borsta, fixade hovarna, kvällsmocka, gjorde höet till imorgon osv. vid kl 20. Myspys! Och sen in och äta kladdkaka som Evelina så duktigt bakat. :)

Imorgon är det ingen stalltjänst, utan ridning vid kl 9 och sedan ska vi iväg några stycken till Emporia och shoppa så Nisse rider jag tidigt imorgon bitti för att sedan bada honom och fixa allt annat inför tävlingen imorgon kväll. Härlig fredag lär det bli!

Godnatt!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan på er! En grå onsdag och en seg hjärna är vad denna dag överlag inneållit. Sov ganska dåligt under natten vilket man såklart drabbas utav under dagen när har massa att göra. Men det är bara att kämpa på. Red dressyr på HippSan idag vilket gick bra. Imorgon är det äntligen dags för terrängträning för Janne Jönsson, så sjukt roligt ska det bli! :)

Nisse idag red jag ut, med bett. Han har ju inte gått med bett på nästan en vecka och det märktes idag då det tog ett bra tag innan han riktigt tog stöd. Fick jobba mycket på att först få honom i lugnare trav att trampa på med mer tryck bakifrån så att han växer i handen och succesitv, vartefter han accepterar det, rida mer fram. Endast i skritt och trav, och var mycket bättre på slutet.

Imorgon vila för att på fredag jobba igenom honom inför lördagens tävling!

Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

En riktig hopptisdag för min del idag. På em hoppning med HippSan i skolan vilket gick riktigt bra! Han var pigg idag, annars ganska seg, vilket gjorde det lättare för mig att rida och få en bra känsla. Sen var han kanske något överlycklig då han bocka efter hindren flertalet gånger. ;)

Ikväll var det hoppträning med min egna prins för Astrid.Testade hackamoret som sagt och det gick faktiskt väldigt bra, det gynnade honom väldigt mycket i sprången där han vart lugnare och mer sänkt med huvudet. Hade lite travhoppnging i början, lite kombination med gymnastik inslag och bana med långa galoppsträckor, perfekt att träna på nu när jag ska se hur det funkar med hackamore. Jag vart lite i början att jag släppte handen innan hindren då det är lite det jag behöver tänka på med bett (kanske inte så mycket men ungefär) vilket gjorde det orytmiskt idag när jag faktsitk kunde hålla kvar mer. Även lite att mitt överliv gick fram men tyckte det vart bättre på slutet. Avsluta med att hoppa några högre språng där jag var lugn, lite längre tygel och väntade mer på hindren. Vart ganska stor skillnad sista sprången där han kunde komma intill men ändå komma upp och runda språnget. Hjälpte honom även lite med snebom men det är viktigt att vi hjälper honom så att han lär sig än att det bara blir fel och fel. Super nöjd!

Vi kom överens om att jag ska använda hackamoret nu i hoppningen, och framför alllt testa det på tävlingen på lördag. Tror att det kommer bli riktigt bra!

Mamma kom dessutom ner idag och har varit med mig större delen av dagen. Mysmys!!

Nu sova.. Godnatt!

​Nisse, även film på de sista sprången där ni ser framförallt på oxern att han nu börjar använda kroppen på ett annat sätt och kan komma intill utan att få med alla bommar!

HippSan, samt Evelina och hennes skolhäst Caramel. :)

Likes

Comments

¨Långdag på flyinge avslutades med en kväll i stallet.

Stalltjänst imorse och sedan ridning av Hippsan på förmiddagen. Dressyr för Mette vilket gick helt okej, har haft både bättre och mindre bra pass. Efter det lunch och teorilektion fram till 16 då det var dags för stalltjänst innan föreläsning kl 17-18. Så kom inte ifrån flyinge förrän klockan var 18.15 ungefär.

Men hästarna kom in starx efter 16 vilket var skönt, och jag fixade stallet imorse innan stalltjänsten så hade egentligen inte så mycket att göra mer än att rida nu ikväll, men jag tog tag i saken och bytte box på Nisse. Han har stått i ett hörn där det är väldigt trångt vid ingång och han har inget eget space riktigt, samt ett sto bredvid sig som tycker mindre om honom. Så nu bytte jag till också en hörnbox lite mer i mitten av stallet som dels är större och han får vara mer i fred, vilket han gillar. Och han trivdes väldigt bra på en gång verkade det som!

Så efter att ha fixat det och han hunnit äta lite mer så red jag honom en liten stund på banan. Joggade mest igneom honom i och med att det är träning imorgon. Pigg i början men var väldigt fin i slutet.

så kom inte in förrän vid 21.15 och nu sitter jag i sängen och ska sova. Imorgon kommer även mamma ner och byter bil med mig, så hon åker hem på onsdag igen, men får vara med och kolla på träningen imorgon samt när jag rider i skolan. Härligt!

I helgen är det även dags för tävling för mig och Nisse. Johanna är snäll och låter mig och Nisse åka med henne och Email, så vi passa på när det ändå är nära dessutom. :)

Hörs imorgon!

ett år sedan dessa bilder togs... <3

Likes

Comments

Uteritt för Nisse och mig idag, trots regn och grått väder. Red bort till flyinge, halva galoppbanan för att komma in till Warren Hastings och sedan tillbaka förbi stallen. Han var hur duktig som helst, inte en tanke på att inte gå utan tuffade på framåt hela vägen runt. stolt över honom! Och han kändes dessutom fräsch, pigg och framme men lyssnade på hackamoret.

Red efter lunch och var tillbaka starx innan halv 2 så han fick vara kvar inne då jag skulle se WC sändningen och hade en känsla på att det skulle dra ut på tiden, samt så var det ju så tråkigt väder så jag tror nog att han hade det skönare inne. Var ute efter sändningen för att putsa och fixa hans hovar som jag inte hann innan samt ute nu ikväll efter jag ätit och duschat för att gå en promenad med honom..

Veckan som kommer kommer vara betydligt mer stressig än den som passerat, både stalltjänst och ridning står på schemat samt diverse lektioner och lilla Nisse på det. Roligt roligt!

nu, plugg!

Well, hello there Flyinge, så vackert med alla höstfärger. Värsta med hackamoret är att jag inte har anatomiskt nackstycke på det, därav luddet i nacken för att förhindra vassa kanten mot öronen. Om det nu visar sig att han funkar på hackamoret även i hoppningen, ska träna med det på tisdag, så ska jag försöka unna honom PS hackamore träns, men vill vara söker på att det verkligen funkar innan. :)

Likes

Comments

Något som vi pratat om en del här i huset är alla våra drömmar - vad vi vill göra efter dessa tre år på hipppologen. Något som jag älskar att göra, prata drömmar. Jag har själv alltid haft stora drömmar, både sånna som är realistiska och sånna som är mer som drömmar. Jag tror att det är viktigt, för att ha en bild av slutdestinationen på den väg man väljer i livet, vilket för mig just nu är Hippologen.

Min dröm och vilja efter Hippologen är att jobba utomlands, gärna Tyskland/Holland/Belgien, hos en stor, internationell ryttare, som dels är en förebild men där jag också kan utvecklas som groom/ryttare. Att kunna jobba sig uppåt och jobba i bra miljö med massa fina hästar och proffsiga ryttare. Det är min realistiska dröm just nu.

Sen så finns ju drömmen att gifta sig rik, ha värsta anläggningen utomlands, gärna en i Wellington också, och bara kunna rida hela dagarna på hästar som får alla att tappa hakan. Haha ja, drömmar måste man väl få ha...

Fullt kittade i PS, som sagt - det bästa till den bästa!

Likes

Comments

Gokväll! Sitter i soffan och kollar på tv/film med några av tjejerna, mysavslut på denna lördag.

Lugn dag för mig, fixa stallet imorse efter jag vakna och sedan åkte jag in till Lund en sväng efter lunch för att kolla i lite affärer. Alltid roligt att utforska i nya städer! Därefter hem och rida Nisse.

Träning på tisdag så hade lite bockar i ridhuset på honom idag. Ställde upp de som serpentiner för att jobba på att ha honom mer med i galoppriktningen och inte allt för rak som han gärna blir. Red dessutom på hackamore för att se vad han gjorde när det kom hinder framför.

Han var lite spänd i framridningen men kom igång efter ett tag och var väldigt fin på bockarna, kunde hålla kvar stödet och komma nära och utifrån utan problem. Riktigt nöjd!

Imorgon ska vi trotsa det stormväder som pågått dessa dagar, och rida ut. Bara att klä på oss massa kläder så ska vi nog överleva. Mamma kommer ner på tisdag för att byta bil med mig då min pärla måste hem på verkstad, och då tar hon även med mina nya långa chaps som hon hämtade ut på posten idag. Har unnat mig ett par nya, från Parlanti som är så snygga! Hoppas att de passar!!! Verkligen det skönaste som finns på vintern, mina som jag har är dock väldigt slitna så det var dags för uppfräschning ;)

Vi hörs imorgon!

Tvingade mamma skicka bild, asså oooh!! Och kolla vem jag prata med idag, min älskling ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Mätt och belåten efter tacos och tårta... Ibland går vi verkligen all in när det gäller att äta här i huset känner jag. Men genom att äta mycket sallad i veckorna så kan man unna sig gått på helgen, liksom plus-minus-noll är det jag kör på! ;)

Nisse super fin idag när jag red honom i ridhuset med hackamore. Kunde verkligen jobba honom utan att han vart för stark eller bara sprang ifrån. I traven jobbad ejag mycket med sivärts för att få honom för skänklarna och lyhörd, vilket funkar riktigt bra nu, han har verkligen utvecklats på bara de senaste månaderna väldugt mycket i markjobbet vad gäller sidvärts, skolor mm. Superroligt!

I galoppen så vart det en del rakriktning och fövänd. Han börjar hitta balansen i förvända galoppen nu när vi är i höger varv, klarade idag kortsidan vilket varit det han tyckte varit jobbigast. I vänster varv är det enklare, men han är mer balanserad i sin högergalopp vilket också är en av anledningarna. Men bättre blir det hela tiden!

Min plan är att rida honom ett tag framöver på hackamore, mer regelbundet, för att verkligen få det att funka i hoppningen. Redan idag överraskande han mig mycket då det inte gått att galoppera på hackamore, inte ens i dressyren, utan att han blivit halvt okontaktbar, men nu kunde jag verkligen rida på som vanligt utan några problem. Vi får se vart det leder helt enkelt..

Nu sova, imorgon återigen helt ledig utan planer så får se var dagen erbjuder.

Min talang är helt klart att göra hästar på tårta, haha! - Finns det något härligare än alla höstfärger?! Jag och Nisse matachade in med skydd och skor/chaps tycker jag ;)

Likes

Comments