View tracker

Det har hänt en hel del sedan jag sist skrev, jag har bland annat träffat massa nytt folk! Människor från Finland, Tyskland, Spanien, Storbritannien, USA, Polen, Österrike, Holland och Honduras. Riktigt roligt att träffa folk från så många olika platser och få prata så mycket engelska. Nu kommer också italienskan komma igång lite mer, för i tisdags började italienskakursen! Kan väl inte säga att de första lektionerna varit speciellt givande, eftersom jag kunnat allt läraren gått igenom, men det är ju alltid bra med repetition. Ni vet, "repetition är kunskapens moder" och allt det där. Det var en intressant blandning av nationaliteter i gruppen... 5 tyskar och jag! Så när vi ses utanför lektionerna tvingas alla att prata engelska pga lilla mig hehe.

Förra helgen gick jag och några andra au pairer upp till ett ställe som heter Spianata di Castelletto, som är en fin utsiktsplats över staden. Jag hade varit där redan veckan innan, med barnens farmor, men det är en plats som man tål att besöka lite då och då! Senare samma dag drog vi till Genovas egna lilla Oktoberfest. Jag är väl medveten om att man på en Oktoberfest bör dricka öl, men nu är det så att 1. ölen var dyr och 2. jag tycker inte så värst mycket om öl, så jag skippade helt enkelt det mest essentiella på en Oktoberfest. Oktoberfesten var inte precis något spektakulärt men det var kul att man faktiskt fick känslan av att man förflyttats till Tyskland.

Nu när jag träffat massa människor behöver jag inte vandra omkring och utforska staden själv. För några dagar sedan gick jag och Kaya, en au pair från Tyskland, runt utan att veta vart vi tog vägen. Vi vandrade omkring i den underbara historiska delen av staden och hamnade till slut vid en kyrka, Basilica della Santissima Annunziata del Vastato (vi hamnade visserligen vid många kyrkor eftersom det kryllar av dem här). Inuti var det en av de vackraste kyrkor jag sett. Ingen av oss kände till den sedan tidigare så vi visste inte vad vi hade att vänta oss när vi gick in, blev verkligen positivt överraskade.

Eftersom barnen gått i skolan i snart två veckor så har det blivit lite struktur på vardagen. Jag ska se till att barnen gör sig i ordning på morgonen (vilket inte alltid är så lätt...), följa dem till skolan, hämta dem och spendera några timmar med dem, hjälpa till med läxor, spela spel m.m. I princip varje dag umgås jag med andra au pairer, det är såklart en viktig del i vardagen, att umgås med kompisar och snacka om allt och ingenting.

Spianata di Castelletto

Oktoberfest

Basilica della Santissima Annunziata del Vastato

Aperitivo ikväll med vänner

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tror att jag gått och blivit förälskad i Italien. Det har bara gått en vecka sedan jag kom hit, men det känns som längre tid! De senaste dagarna har jag gjort både det ena och det andra, träffat nytt folk och besökt nya platser. I lördags träffade jag två f.d. au pairer, Kate från England och Emily från USA, som båda trivdes så bra här i Genova att de kommit tillbaka. Vi åkte till ett otroligt vackert område i Genova som heter Boccadasse. Och när jag säger otroligt vackert så menar jag otroooligt vackert. Vi badade, åt focaccia al formaggio och gelato! Det började tyvärr regna efter ett tag men vi hade det så trevligt så ändå! Det regnade förresten dagen därpå också... Tror det är jag som dragit med mig Gbg-regnet ner hit... Hade trevligt också den andra regniga dagen ändå, åkte till ett litet ställe som heter Priaruggia med en svensk f.d. au pair Evelina och hennes kompisar. Gitarrspelande och sång på stranden, inte dumt alltså! Det är väldigt många au pairer här i Genova så man träffar nya hela tiden. På lördagskvällen var jag och familjen på middag hos deras vänner som, hör och häpna, också har en au pair! Jag och Cassidy, deras au pair från Kanada, gick ut och åt dagen därpå och gick ner till hamnen efteråt. Det var, som så många andra platser, väldigt fint där.

Förutom det har jag vandrat omkring planlöst på stadens smala gator, ätit alldeles för mycket mat, sett Jason Bourne dubbad på italienska och blivit skjutsad på vespa!

I helgen träffade jag sjuåringen i familjen för första gången! Herregud vilket energiknippe. Inte nog med att hon hade mycket energi, alla barn fick massa energi nu när de är tillsammans allihop igen. Wish me luck! Föräldrarna sa innan jag träffade henne att hon kommer försöka lägga beslag på mig, jag ser starka tendenser till det redan nu! Idag började i alla fall deras skola, så nu får jag en del ledig tid. Kanske låter som att jag haft massa ledig tid från vad jag skrivit i inlägget, men ni skulle bara veta vad som sker bakom kulisserna!

Boccadasse

Priaruggia

Vid hamnen

Likes

Comments

View tracker

Nu har jag varit i fina, varma, trafikgalna Genova i två dagar. Har känt mig rätt utmattad av alltihop så jag har inte riktigt orkat skriva något tidigare hehe… Alla nya intryck och den här hettan, ojojoj. För er som inte vet kan jag berätta att det är tre barn i familjen jag är hos, en flicka som är 7 år och två pojkar som är 9 och 11. Flickan är inte hemma nu och kommer först den 10:e, så jag har fortfarande en familjemedlem kvar att träffa! Killarna är (än så länge) riktiga gentlemän, den ena envisades med att lyfta in min stoora väska i bilen och inte fick man hjälpa till inte! Både igår och idag åt vi lunch hos barnens farmor,typisk god italiensk mat; pasta, pesto, foccacia, lufttorkad skinka, mmm! Idag gick jag och killarna runt i stan, vi gick bland annat till Piazza De Ferrari (Genovas största torg) och Mercato Orientale. Såna marknader är så härliga, med all färsk frukt, fisk och ostar… Lite kort om hur jag känner mig nu, innan det är läggdags; Det är verkligen en berg-och-dalbana, ena stunden får jag lite panik över att tänka på att jag ska vara här i 9 månader, nästa sekund är jag helt lugn och känner att det här kommer funka jättebra. Familjen är verkligen jättetrevlig och det känns som att jag inte hade kunnat komma till en bättre familj, så det är ju såklart en stor tröst när det känns jobbigt. Kvällarna har varit mysiga, med middag på balkongen och en fantastisk utsikt!


Utsikten från balkongen

Likes

Comments

Då sitter man alltså här på flygplatsen i Amsterdam och väntar på flyget vidare till Genova. Är så trött så jag inte orkar vara särskilt nervös nu... Det var jobbigt att säga hejdå till familjen. Mina ögon gör ont, de är så uttorkade. Tur att jag inte tog mascara idag, hade ju varit helt svart i ansiktet.

Hejdå Sverige...

Likes

Comments

Bara några dagar kvar nu! Kan ju säga att jag har en eller två eller ibland till och med femtioelva fjärilar i magen när jag tänker på att träffa familjen för första gången. Men innan den dagen kommer så finns det såklart saker som måste göras, bla:

- Packa! Har ni någonsin försökt packa för 9 månader med 1 väska + handbagage? The struggle is real people... The struggle is real...

- Säga hejdå till folk. Har redan sagt hejdå till en del, men det finns några kvar som det kan vara trevligt att träffa innan jag åker. Sedan kommer jag ju till slut vara tvungen att säga hejdå till familjen, usch vad jobbigt, och "lilla" Kittysnuttan :( eller så råkar jag lägga henne i bagaget, ibland får man verkligen riktiga snilleblixtar!

- Se Hitta Doris på bio. Mycket viktigt.

Det där är en rätt liten del av allt som ska med. Det här kommer gå så bra så hehe..he..he

Mamma skrev upp saker jag ska ta med mig. Först står det presenter till barnen och sedan... uhmm hon menade såklart "present till föräldrarna" och inte "föräldrar"... eller?

Likes

Comments

Om två veckor reser jag ifrån Gbg-regnet för att dra till ett land jag aldrig varit i, där man talar ett språk jag knappt alls kan och där jag kommer bo hos en familj jag aldrig träffat. Liite nevös kanske man är... kanske till och med lite mycket... Men såå excited!

Den 6:e september drar jag alltså iväg till Italien som au pair. Jag kommer bo i en stad i norra Italien som heter Genova (aka Genua) som kommer vara mitt hem de kommande 9 månaderna. Snabb geografilektion: Genova är huvudstad i Ligurien och är pestons hemstad (kan vi ignorera det faktum att mat är det första jag tänker på när jag ska berätta om staden?), det är likt kära Gbg en hamnstad och är utöver peston även Cristofer Columbus hemstad. Nu vet ni ungefär lika mycket som jag vet! Det kommer bli några intressanta månader framöver ;)

Likes

Comments