Något som jag tycker är riktigt trist är att packa inför flytt. Vet ni hur långa gånger jag har flyttat sen gymnasiet? 10 gånger.. och snart 11 gånger... ( i vår nya lägenhet har jag tänkt att bo tills vi en dag köper vårt eget) så är rätt så less på att packa kartonger.
Men det måste göras, vi började redan igår, sortera vad som ska ner till förrådet, vad som ska till lägenheten och vad som ska slängas/skänkas bort. Det är en hel del saker som man äger..förstår inte hur allt har fått plats i vår lilla etta och i förrådet?
Det är skönt att vi får ordningen på allt nu, så man lätt kan flytta alla saker sen. Det är ju en lånad kvar, men skönt att inte göra allt i sista minuten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Perfekt måndag. Är ledig idag, är ledig en hel vecka. Riktigt lyxigt. Idag sov jag tills jag vaknade vid halv 9. Tog en kopp kaffe, eller snarare tre och bara nöjt av en ledig morgon, en dag med inga måsten och ingen stress. Det är precis så min dag kommer att se ut, bara strosa runt hemma i lägenheten och drömma mig bort.
Sen vänta på att Oliver kommer hem så ska vi börja rensa flyttkartonger och börja packa lite smått inför flytten. Nu är det bara en månad och en dag kvar tills vi får nycklarna till vår alldeles första egna lägenhet ihop.

Likes

Comments

Något som jag ofta skriver är att tiden bara springer iväg, och det är läskigt för det går riktigt fort. Den här terminen som jag har haft, den som ligger bakom mig nu är jag så lättad över att den är klar. Jag har haft en intensiv höst, det har varit mycket känslor för min del, jag har känt att jag verkligen behöver klara allt för att inte få ta en termin med uppehåll.
Jag minns i augusti innan jag började termin 4, att jag hade en rätt tung känsla. Att jag visste att den här hösten kommer vara tung och jobbig, jag visste inte hur jag skulle ta mig igenom denna höst. Och nu står jag här, och jag har klarat allt för att gå vidare till nästa termin.
Det som har varit jobbigt är att jag har haft en tenta efter mig som jag inte riktigt har satt, men jag hade ett till försök på mig nu i December. Den känslan jag hade när tentan var färdigskriven var ångest, jag grät för jag visste att jag inte hade kunnat svara på det som jag behövde svara på. Så jag har gått i ca tre veckor nu och väntat på resultatet, jag har varit inställd på att ta en termin till att jobba. Men i torsdags kom äntligen dagen jag väntat på så länge, då fick jag resultatet. Stunden innan jag vågade titta slog mitt hjärta dubbelt så fort.. ni som pluggar, vet hur spänd man är innan man öppnar och tittar efter vilket resultat man fått på sina tentor. Och resultatet visade G!!!, det var som att massor av stenar som föll ifrån mina axlar, känns så skönt att jag klara tentan, jag förstår inte hur men jag gjorde det. Ser fram emot att hämta ut tentan och se vad jag fick för bedömningar.

Det bästa med allt är att jag slipper plugga till den där jobbiga tentan igen, och sen är det bara 1 år kvar tills att jag blir sjuksköterska, Sjukt! 

Likes

Comments

Vi har länge velat skaffat ett nytt matbord, men det vita matbordet har funkat väldigt bra. Både jag och Oliver gillar att pyssla, och nu när vi snart flyttar till större lägenhet är det kul med lite nytt. Så vi bestämde oss för att göra om Olivers gamla vita matbord till något nyare och mörkare. Så igår åkte vi till bauhaus för att köpa plankor, bets och matt trälack.

Vi åkte sen ut till stugan och började vårt lilla projekt, sandpappra planken lite och sen betsa. Sen tog vi med planken hem och skruvade fast dom på matbordet hemma. Det blev riktigt snyggt. Vi är inte klara ännu, vi ska lacka plankorna på bordet också, sen ska vi måla de vita benen. Men det får bli lite längre fram.

Jag har ingen bra förebild, men visar lite hur det såg ut innan vi började med vårt lilla projekt.

Likes

Comments

Igår blev mina planer för kvällen inställda, kvällen bjöd istället på riktigt god middag av Oliver. Han hade en önskan om att få laga maten i flera timmar och lyssna på sin musik, Alf Robertson. Två olika köttbitar, potatismos och hemlagad rödvinsås och hemlagad bearnaisesås, allt gjord på kärlek, en riktigt lyxig och god middag tillsammans med ett glas rött.
Jag hade En sån där skön perfekt lördag igår, inga måsten. Långpromenad, storhandlat mat för veckan, finmiddag med fint sällskap och djupa samtal. Älskar att leva mitt liv tillsammans med Oliver.

Likes

Comments

Idag vaknade vi av solens strålar... nästan. Vi vaknade av katten som yla men då ser jag att det är blå himmel och sol. Då föreslår Oliver att vi ska ta med oss kaffe och frukost ner till vattnet och njuta av solen. Bästa idén!
Vi kokade kaffe, tog på oss varmt och gick ut i kylan och letade efter ett ställe där vi kunde sitta och njuta av solen. Perfekt start på dagen!

Likes

Comments

Godmorgon! Hoppas ni har en god natt och att ni är utvilade. Själv har jag varit vaken sen kl2 inatt, lyssnat och irriterat mig på en ylande katt. Idag ska vi fixa piller till katten så hon blir lite lugnare.

Tidigt i morse gjorde jag en sats med pannkakssmet som fick stå och dra sig i kylen fram tills att Oliver vakna. Sen fick han äran steka pannkakorna. Älskar att ha mysmorgon, det är bara helgen vi hinner att ta en lugn morgon. Eftersom Oliver alltid börjar kl7.

Idag ska vi ”fånga dagen” ;) vi måste bara komma på hur man fångar dagen. Vi ska iallafall ta vara på det fina vädret, idag är det inte grått och utan blå himmel och solsken.

Likes

Comments

Vardag

Två nätter har jag vaknat av att vår katt ylar, vrålar och hennes jamande tar aldrig slut. Hon löper. Hon går och stryker/gnider sig mot allt och vädrar med rumpan upp i luften. igår trodde jag bara hon ville ha uppmärksamhet då vi rest en del den senaste dagarna. Men nä,, nu är jag säker på att hon löper. Jag är uppvuxen med katter, men vi har alltid haft utekatter. Så jag har inget minne av att det är så här jobbigt med löpande katter. Det enda som hjälper är att jag sitter och klappar henne, men det är inte super kul att sitta och klappa en katt 4 på morgonen..

Nu vet ni lite hur min vardag ser ut just nu. Jag är hemma och umgås med en jämrande katt. Men snart kommer Oliver hem och så är helgen redan här, den här veckan har bara sprungit iväg.

Likes

Comments

Jag Har varit ute på praktik i sex veckor, sammanlagt 22 dagar och två dagar med fältstudie på ambulansen.

Under den här perioden har jag varit på en medicinsk akutavdelning. Och det har varit en så givande period och jag har mött patienter som får mig att verkligen inse att det är det här som jag vill arbete med.
Jag har mött människor som inte velat leva, inte har kunnat äta pågrund av att deras andning har varit för ansträngande eller personer som knappt kan resa sig upp för att deras kropp inte klarar av det. Jag har blivit så berörd av de personer som jag har mött, att få komma in under deras skal. Få kunna prata med dem, och verkligen vara ett stöd.

Det häftiga är också att få följa en patienten ifrån att hen kommer in och mår så dåligt och sen några dagar senare efter omvårdnad och medicinering må så mycket bättre. Det känner så givande att få arbeta med att hjälpa människor att må bättre. Få se hur de uppskattar de man gör.

Sen fick jag också möjligheten att följa med ambulansen två dagar. Väldigt häftigt och intressant att se hur de arbetar, och hur allt går till. Att få åka ut på prio1 larm, åka fort för att hjälpa människor. Att inte veta var man är påväg, det är så lite information man får om patienten som man är påväg till. Det var väldigt intressanta dagar och väldigt bra personal, häftigt att få prova på den delen av vården också. Dock tror jag inte att det är en arbetsplats för mig. Jag är nog för nyfiken på hur det går med patienten, jag vill gärna följa patienten tills att man vet vad det är för fel och sedan hjälpa att personen mår bättre.

Jag vet i alfafall att det är inom vården jag vill arbeta. Det kan kännas så långt borta när man pluggar, men jag får en extra kick och spark när jag får komma ut på praktik och se verkligheten och inte bara läsa det teoretiskt.

Likes

Comments

På nyår firade vi in detta nya år i Uppsala. Med mys först hemma hos V&P och sen 6rätters på Aaltos.

2017 har swishat förbi, när jag tänker tillbaka på året så vet jag inte helt vad jag har gjort. Den mesta tiden har kretsat runt min studiebubbla. Tänkte göra ett nytt inlägg om guldkornen ifrån året som varit.

Det bästa är att jag fick fira in det nya året tillsammans
Med mannen i mitt liv.

Likes

Comments