Igår, första dagen på veckan, Mitt i massa plugg tog jag en paus. Åkte till Västerås, för att sova på the steam hotel, umgås med Judith och Vicky. Mitt i allt stress, kändes det ändå skönt att få göra det. Få slappna av, få prata av sig och bara må.
Har haft ett super mysigt dygn med min två.

Sen blev jag också överraskad av Oliver, han hade fixat ett kort och bubbel till mig. Han är fin min kärlek, vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna honom!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har funderat över detta, och funderat lite till ifall jag ska dela det eller om jag ska hålla detta för mig själv, det som stoppar mig är nog skam. Att jag ska hålla det för mig själv, dels är det nog för att om jag håller det för mig själv så kanske det inte har hänt, och så kan förneka det ännu mer.

#metoo det är så många av mina närmaste vänner och vänner till mina vänner som jag har pratat med, och alla har någon gång blivit utsatt för sexuella trakasserier. Allt ifrån ord, taffsningar till övergrepp. Jag inser att det är så mycket vanligare än vad jag tror och vill tro, då jag själv och de flesta av mina vänner har varit med om det.

När jag gick i gymnasiet minns jag att vi fick en uppgift om att skriva om sexuella trakasserier, minns att det var en svår uppgift och en av frågorna vi skulle svara på var ifall jag har varit med om sexuellt trakasserier. Jag minns att jag funderade länge över det, jag tittade tillbaka i mitt liv och inser hur killar/män har tagit sig friheten att ta- och säga saker. Redan i mellanstadiet, då var jag den där tjejen som mognade lite snabbare än alla andra i klassen. 

Jag Tänkte citera det som jag skrev i min uppgift för några år sedan:

”Jag har nog aldrig riktigt tänkt att jag har varit med om sexuella trakasserier. För jag har nog tänkt att det har varit “normalt” att man blir behandlad så.
Mycket var under grundskolan, det börja i sexan. Eftersom jag var mycket mer “mogen” än de flesta i min klass. Jag var den som utvecklades först, och alltid har haft störst bröst. Jag hade många killar efter mig. Det var två killar i min klass som ofta var väldigt närgångna. Som ofta kommenterade hur jag såg ut, och ofta skulle ta på mina bröst. Jag vet att under två tillfällen så höll en av killarna fast mig och skulle ta på mina bröst.”

Vet inte vad som är sjukast att jag tänkte att det var normalt.. att killar är så i den ålder eller att killarna gjorde så mot mig och gör så mot så många andra tjejer.

Sen har det egentligen bara fortsätt. Det har ju inte blivit bättre.

Det finns flera tillfällen som killar har betett sig väldig obehagligt, och fel. Men man har inte riktigt haft modet till att säga ifrån. Sen är det ett tillfälle som jag blev utsatt för övergrepp, det är något som jag bara har berättat för några få i min närhet. Jag skäms, och det tog rätt lång tid innan jag själv kom över det och jag bearbetade det då jag fick prata med de personer som vet om det. Jag önskar att jag kunde säga ifrån under den situationen, men jag kunde inte. Jag skrek inombords men inget kom ut.

jag borde har sagt ifrån men allt bara fortsatte. Och man vet att man egentligen borde ha gjort något mer åt händelsen men jag återkommer ingen till modet, att man inte vågar.

Det jag inte förstår är hur man som människa har hjärta att utsätta någon annan för sånt.

Jag önskar att Sverige , världen får upp ögonen. Jag är rädd för att någon gång få föda En dotter, se vilken värld hon skulle växa upp och vara rädd för killar,

Nu har jag tänkt och tänkt och nu tar jag modet och publicerar detta inlägg.


Likes

Comments

Igår efter att vi hade städat hela lägenheten och magarna började ropa efter mat så kände vi inte för att Maga någon middag. Så jag förelog att laga bröd i ugn med fyllning. Det blev riktigt gott och vi råkade slänga i oss hela brödet...

Du behöver:

Limpa (vi tog en limpa som var bakad i morse)
5dl Crème fraiche
1 rödlök
1 paprika
Ostskivor

Kryddor:
Citronpeppar
Salt
Chiliflakes

Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka lök och paprika, blanda ihop alla ingredienser förutom osten. Skär brödet, och lägg blandningen i varje skåra plus osten. Sen in i ugnen i ca. 10-15 min, man får titta efter och se ifall den behöver vara inte längre.

Likes

Comments

Älskade höst, gillar denna årstid starkt. Älskar alla färger, och det bästa är när det inte regnar, synd bara att de flesta av dagarna är grå och kalla. Men idag har varit en perfekt lördag, inget regn och 13 grader varmt. Vi har spenderat dagen ute i Åby, bara varit och njutit av en ledig dag. En helt perfekt lördag.

Likes

Comments

En speciell dag, vaknar upp med huvudvärk, kunde knappt komma ur sängen. Väl uppe drack jag kaffe, försökte vakna till liv och sen blev det plugg.

Idag har jag också en känslosam dag, En sån där känslodag..då man egentligen inte vet varför man känner som man gör. Och sen har jag bara velat gråta, det har jag gjort också. Men ni till kvällen känns allt bättre, har fått umgås lite med oliver.

Nu ska jag egentligen ha en pluggkväll (ska försöka plugga lite...)annars så ska jag spendera några timmar framför gåsmannan!

Ha en fin fredagskväll!

Likes

Comments

Så otippat, Julia och jag befann oss båda i Göteborg den här helgen. Så vi passade på att boka in en dejt. Super mysigt! Vi ses alldeles för sällan.. men det är lika trevligt varje gång. Jag skulle egentligen behöva några heldagar och bara mysa.

Vi hamnade på ett super charmigt och mysigt ställe, Kafé magasinet. Där tog vi oss en liten fika/frukost.

Likes

Comments

I fredags tog vi bilen och efter några köer, extra timmar i bilen och några felkörningar kom vi fram till Olivers farbror Mats och familj i Göteborg.
Där har vi spenderat helgen, tillsammans med en av de härligaste och finaste människor jag träffat. Trivs väldigt bra i de sällskapet, Så Goa!

Igår skulle vi "representera" familjen på ett 70 årskalas. Trots att jag inte funnit i den här familjen så länge och att jag inte kände mer än 5 personer på festen. Så blev det en väldigt lyckad kväll och fest.

Sen har vi bara tagit helgen och strosat runt i staden och bara umgåtts. En väldigt mysig och välbehövlig helg.

Likes

Comments

När vi var i Siljansnäs senast så hittade vi lite smått och gott i Olivers Mors förråd. En av sakerna var den här stolen. Vi tog med den hem och skulle klä om den. Det har nu gått några veckor och idag gjorde vi det, äntligen. Oliver fick välja tyg och klä om stolen, brunt skinn. Det blev väldigt bra. Nu längtar jag bara tills vi får lite större plats här hemma, så vi kan fixa allt så det blir fint och hemtrevligt.

Likes

Comments

Blandade känslor. Huset, bomhult, hemmet som vi alltid skulle ha. Där vi som barn skulle bygga våra sommarstugor så vi kunde vara på samma ställe. Dit jag ville ta mina framtida barn och visa hur jag vuxit upp. Dit man kunde åka för att bara vara.

Nu är det sålt.

Allt blir så verkligt. Att Livet inte alltid blir som man tänker att det ska vara. Att livet tar andra svängar. Ibland är det trist. Allt är så verkligt, vår familj har splittras då mamma och pappa skiljdes för ett år sen. Nu är det så verkligt, då allt vi hade tillsammans inte finns längre. Förutom alla fina minne ihop. 

Det bästa i allt, är att jag under den här tiden och nu har mina fina syskon. Mina syskonbarn och min familj. Att ni finns där. Veta att jag alltid kan vända mig till mina syskon, något av det finaste jag har.


Likes

Comments

Nu är vi snart i Norrköping igen efter en väldigt mysig helg i Dalarna, Siljansnäs. Vädret kunde ha varit bättre men sällskapet var i toppklass. Helgen har spenderats tillsammans med Olivers familj och vänner, väldigt mysigt.

Likes

Comments