Nu när sommaren är här så är det många som vill "tappa" lite av dom där små extra kilona som man lagt på sig under höst och vintermånaderna .

Det finns massor av bantningskurer att ta till för att gå ner i vikt och ett flertal företag säljer piller som utlovar en ny kropp på typ 10 timmar :-)

Personligen har jag aldrig testat något av ovanstående men denna "diet" har jag gjort :-)

För ett tag sedan så kände jag att jag ville göra en detoxkur för att rensa ur min kropp på en massa" skräp".

Jag fick då denna diet utskriven av en läkare som dessutom är en vän till mig. Syftet i mitt fall var som sagt att göra detox, men det är även för dom som vill , en helt otroligt bra viktminskningsdiet :-) ( allt beror givetvis på hur länge du gör den )


Det är väldigt viktig att inga kryddor används ABSOSOLUT inga !!!

DAG 1 : Börja dagen med ett kokt ägg. ( inget salt , kom i håg INGA KRYDDOR )

Senare under dagen / kvällstid.

800 gram kokt kycklingfilé ( här kan man pressa lite citron över kycklingen för smakens skull, återigen inga kryddor)

DAG 2. : En sallad gjord på:

kål

färska rödbetor

Morötter ( råa)

Allt skall rivas /skivas och ätas "naturellt " detta är allt man äter under andra dagen, och man kan äta hur mycket man vill :-)

Man väljer själv hur länge man orkar och vill göra denna detox/diet, extremt tråkigt och tufft måste jag säga :-( MEN det ger fantastiska resultat :-)

DRYCK: Endast vatten och Te ( utan socker och mjölk )

Detta är alltså det enda man äter . man varvar kosten varannan dag

Jag har vänner som gjort denna diet i 10 dagar och tappat ca 5 dagar ,.

Men jag tror att det är omöjligt att säga hur mycket man går ner i vikt eftersom det varierar från person till person. Och det krävs att man inte "fuskar" :-)

Men om ni vill göra en Detox / viktminskningskur så rekommenderar jag den verkligen :-)

Lycka till :-)

Kram Charlie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är så rabiat fruktansvärt trött på att vissa inskränkta människor skall på det bestämdaste hävda att det heter N-boll, snacket om att det "alltid" hetat det får mig att fundera hur vissa personer är funtade?

Varför skall man envisas med att använda ett ord som innebär kränkningar och som man dessutom vet att många tar illa upp utav ?

Enligt mig så är det små fega smygrasister som fortsätter använda N -ordet enbart för att provocera och skapa onödiga diskussioner

Det har alltid "hetat" , japp men nu är det andra tider och det är läge att visa respekt för andra människor och kulturer , eller gäller det bara vissa "utvalda" ?

Sen skall ni veta det " bara för att det har" , så finns det MÅNGA utav oss som inte använt N-ordet.

Det har alltid hetat HAN och HON...men gud nåde den som vägrar använda ordet "hen", Oj vad vi diskriminerar och förringar andra människor om vi hävdar " vi har ju alltid sagt hon och han" varför skall vi säga HEN ?

Man blir avstängd från vissa grupper på Fb om man inte använder "hen", man anklagas för att inte ha sympati för dom människor som faktiskt vill kategoriseras in under ordet "hen", man måste ju visa respekt ,

Hallå vakna upp !!! Det heter Kokosboll och inte annat, visa respekt för andra människor och ta bort det vedervärdiga ordet N -boll hur ert vokabulär .

Kram Charlie 

Likes

Comments

Dom flesta utav oss har väl vid det här laget inte missat alla dessa Bodytattos som finns att köpa i dom flesta affärer och på internetsidor

Och riktigt snyggt är det nu på sommaren när man kan ha dom synligt på både rygg , axlar ben, armar m.m .Dessutom fungerar dom utmärkt som  accessoar om man inte känner för att ha några eller så mycket smycken på sig.

Personligen älskar jag dom :-)

Idag såg jag något som jag faktiskt inte sett förut, kanske ett flertal utav er redan visste att detta fanns men jag hade ingen aningen om det :-)

Bodytattos med texter !! Och hur snyggt är inte detta då !?

Detta är verkligen ett MÅSTE HA !!! :-)

Dom jag hittade finns på en sida som heter ETSY men jag tror dom även att dom  finns på ett flertal andra sidor :-)

Jag har plockat ut lite olika exempel på Bodytexter som jag hittade , visst är det sååååå snyggt :-)

Kram Charlie 

Likes

Comments

För alla oss som inte av naturen har en "brazil rumpa " , och för dom som har en "stor" men vill ha lite "mer" men även för alla oss latmaskar som inte orkar göra typ 10.000 squats varje dag så finns dessa fantastiska underkläder att köpa både på Wish och Ali express .

Dom som är "hela" baktill har inbyggda "kuddar" och dom som är utskurna pressar upp rumpan på ett " naturligt sätt " :-)

Jag har ett flertal vänner som köpt dessa trosor och vill man ha en "utfyllnad" baktill så måste jag faktiskt säga att dom är riktigt bra.

Det viktigaste är dock att köpa rätt storlek, det bästa är att ta samma som vid vanliga trosor.

Men när man beställer från Wish så brukar ju kläderna vara något mindre , så köp i två olika storlekar , dom kostar ju dock inte mer än 25  :-

På Wish ligger priset på ca 25 :- och Ali express är något dyrare ca 80 :-

Likes

Comments

Jag har sett så många inlägg om hur man skall få vitare tänder, otaliga tandkrämer, bettskenor med gele som skall användas på natten, tandblekningspennor m.m.

Och tandklinker som fullständigt bombar sociala medier med att deras klinik har mest nöjda kunder gällandes tandblekning.

Dom flesta utav oss vill ha fina vita tänder och med handen på hjärtat finns det något mer iögonfallande än ett vackert leende :-)

Tyvärr innehåller dom flesta produkter väldigt mycket kemiska medel som i sin tur medför skada på tänderna.

Men så såg jag en video som just nu figurerar på Fb och andra sidor där det är en man gör sin egna " hemma " tandblekning , och jag kände på detsamma att detta MÅSTE JAG prova :-)

Vissa utav har kanske redan testat metoden, lämna då gärna kommentarer om hur det blev.

För att göra din egen tandbleknings-tandkräm, behöver du bara följande ingredienser:

1 matsked kokosolja

Några "nypor" gurkmeja

Och 2/3 droppar pepparmyntsolja

Den viktigaste ingrediensen i denna ”gör det själv” tandkräm är gurkmeja, en krydda nära besläktad med ingefära som används i curryrätter. Detta kanske låter konstigt, för om du har lagat mat med gurkmeja, vet du förmodligen att allt blir gult.

Så nu skall jag i väg och handla lite "tandblekningsprodukter" och se om denna fungerar så bra som den utlovar :-)

Kram Charlie


Likes

Comments

Jag bara måste rekommendera detta  High Lighter/ puder från Loreal :-)

Glambronze : den finns i två olika nyanser.

Den jag använder har det mörkare pudret i dosan. ( num 102 )

Både High lightern och pudret är riktigt snyggt var för sig men när man "blandar" dom båda så blir det en helt otroligt snygg färg.

Med appliceringsborsten av gethår som medföljer kan du enkelt och perfekt fördela pudret på huden för ett naturligt resultat med vacker lyster

För er som bara vill ha ett enkelt fräscht solpuder så har Hm ett riktigt snyggt.

Solar flairbronzing puder: Deep Bronze.

Båda produkterna är "lätta"på huden och sitter otroligt bra under flera timmar tid.

Kram CharlieLikes

Comments

Den senaste trenden som kommit till min vetskap alldeles nyligen är : Bubble eyelinjer.

Det enda positiva med detta är väl att man inte behöver vara särskilt petnoga med att få till dom där perfekta sträcken och vingarna längre. :-)

Personligen är det inget som faller mig i smaken, men som sagt det är ju en helt ny trend som är på ingång, så vem vet?

När man vant sig vid det så kanske man tycker det är jättesnyggt ? :-)


Likes

Comments

När jag och en vännina var på semester i Alanya för ett par år sedan så skulle jag och min vän ,precis som dom flesta som besöker Turkiet gå på Hamam.

För er som inte vet vad Haman är så kan jag berätta att det är ett " Turkiskt bad" där man skrubbas ren liggandes på sten/marmorbänkar

Saken var den att just den "dagen" jag bestämde mig för att hitta ett bra Haman så var det typ några cider senare och på en engelska som var allt annat än godkänd.

Sagt och gjort, jag knallade något vinglig ner till hotell receptionen och gick fram till den otroligt serviceinriktade receptionisten, jag visste inte att han var allt detta då, men nu med facit i hand har jag förstått att han hade 100 procent tålamod med galna turister :-)

Och på en engelska som var något "promille" spetsad sade jag klart och tydligt :

Hello Sir, i would like to order the best place for me and my friend to do a halal.

(Alltså Halal är en helt annat sak , det är ett speciellt sätt man utför slakt på )

Nu i efterhand borde jag förstått med dom icke ciderdränkta dränka hjärnceller som fortfarande var någorlunda funktionella att jag frågade efter något som var helt galet "fel" , för blicken och det ansiktsuttrycket denna otroligt tålmodiga receptionist gav mig var allt annat än normalt..

Så istället för att reagera över hans helt oförstående " What did you say " så upprepade jag frågan på nytt, denna gången i mitt egna tycke mycket mer tydligare : We would like to do a Halal on our self .. can you reccomend a place ?

Som ni alla vet så brukar det röra sig lite människor i hotelleceptioner och dessa turister hade nu spetsat sina öron mot den antagligen inte så välmående kvinnan i foajén.

Eftersom jag upprepade min önskning på det bestämdaste mer än en gång, så hade nu en kollega kommit till undsättning för att hjälpa den nu mycket frustrerande och konfunderade receptionisten,.

Efter ett evigt bollande fram och tillbaka om denna något udda önskning från den smått påverkade svenska tokiga kvinna så kom så en hjälpande hand från en annan turist :-)

Och se på fan, jag var nog inte så otydlig ändå :-) på ett fåtal sekunder hade denna kvinna både förstått vad jag menade och dessutom bokat in oss på ett jättebra Hamam :-)

Nöjd med min bokning så tackade jag för mig och återvände till vårt rum för att dricka ... vatten :-)

Lärdom utav detta ? ingen alls faktiskt förutom att när man är på semester skall man ha det kul och skapa minnen för livet . Och tro mig , jag har minnen så det både räcker och blir över :-)

Kram Charlie

Likes

Comments

Detta hände på min förra arbetsplats och gav mina förra arbetskompisar ett riktigt skratt :-)

Jag var provanställd på ett större företag och var enormt stressad över situationen att inte veta om jag skulle få en fastanställning eller inte., jag var i extremt stort behov utav att få jobbet.

Eftersom jag är en person som har väldigt svårt att lära mig namn och till med vad saker i bland heter, ( jag är lite stressig utav min natur :-)) så brukar jag komma på små egna geniala ord för att ha synonymer och därmed lättare kunna minnas vad folk heter eller "namnet" på saken.

Låter knepigt jag vet, men är man extremt tankspridd och ibland lite frånvarande som jag är så är det ett utmärkt koncept för att minnas, dock inte denna gången, Ps, förövrigt mår jag bra :-)

Klockan var strax över sju på morgonen och min chef kallade på mig för att ge mig dagens första uppgift. Jag kan ju berätta att detta var ett lager och min chef ville att jag skulle rensa bort en massa pall som stod i vägen i gångarna.

När man skall flytta på pallar så behöver man helt enkelt en " palllyft" inget konstigt alls. Men för mig som då som tenderar att sätta nya namn på saker så kallade jag den för något helt annat :-)

Jag vet inte om det var min målinriktning, ambitiöshet, driftighet eller något annat fint ord som står skrivet i Cv:t som gjorde att jag valde att avbryta honom.

Det hela var mycket enkelt från chefens sida : han ville att jag skulle hämta en palllyft och hjälpa till att flytta pallen.

Men jag lät han som sagt inte prata klart utan avbröt honom mitt i meningen,

Och frågade helt enkelt om han ville ha en handtralla. !? Handtralla var mitt "egna" namn för lyften :-)

Alltså, herre du milde, jag bara önskade att golvet skulle dela sig och jag fort som fan skulle falla tre våningar ner för att kunna försvinna ut för en stund, eller ett par dagar.

Jag såg min anställning försvinna och jag hade i stort sett redan sökt ett nytt jobb:-) dock utan några som helt rekommendationer från det jag befann mig på för tillfället :-)

Men min chef tog det bra , MYCKET BRA :-) han tackade för erbjudandet med ett stort smile på läpparna och sa att det var inte ofta man fick sådana erbjudanden på jobbet. Men vi var där för att flytta pall och inget annat :-)


Fick jag fastanställning !?

SJÄLVKLART :-)

Kram Charlie

."

Likes

Comments

I vintras hade jag en period då jag kände mig extra dassig och grådaskig så jag bestämde mig för att fixa till mig själv, och det som då verkade vara en briljant idé visade sig i efterhand vara det mest dummaste och misslyckade jag gjort när det kommer till att "göra sig fin " :-)

Nu va det "all in " som gällde, solarium, spraytan OCH jäkligt mycket solpuder skulle göra morsan riktigt "sommarfräsch", men det sket sig någonstans på vägen, jäklar du milde vad jag såg ut :-)

Vi hade bestämt att vi skulle ta en tur ner till Ullared och hela vägen ner satt mina flickor och försökte förklara för mig hur jag såg ut "mamma du är gul" men eftersom jag kan vara lite bångstyrig så vägrade jag lyssna , jag var snygg :-)

Det var inte förens jag klev ur bilen på Ullareds parkering och jag såg hur folk tittade på mig som jag började känna att något kanske var lite fel ändå . I början försökte jag få det till att människorna runt omkring tyckte jag var brun och fin :-)

Men det var inte den typen av blickar jag gavs, utan mer : Va fan har hon gjort!?

Vi hade inte kommit många steg in på Ullared när min man bokstavligt skriker MORGAN du är min frus idol, och för att ingen skall missförstå något här nu så måste jag på det tydligaste påpeka. Morgan är INTE min idol :-) Han är säkert jättesnäll och duktig på "något" men någon idol till mig är han ej.

Min man försökte sig bara på att göra bort mig, men där gick han bet :-)

Morgan som verkade väldigt van vid sin popularitet, välkomnade mig väldigt gentleman aktigt och bjöd in mig att ta ett kort tillsammans med honom. Och när man får en sådan invit kan man ju bara inte tacka nej.

Innan han lade armen runt mig så tittade han på mig faktiskt ganska länge, (japp det går inte fort med Morgan han är otroligt lugn och sansad ) sedan sade han "va brun och fin du är" , har du varit i Thailand?".

Exakt dom minuterna jag stod med Morgan försvann alla mina tvivel om min " solbränna" men när min man visade kortet på oss och jag såg mitt knall gul/oranga glittriga ansikte kunde jag inte längre förneka sanningen.

Men tack Morgan för din snälla komplimang :-)

Kram Charlie 

Likes

Comments