Et fælles ansvar?!

Af: Chantell Borregaard Jensen.


At forhindre mobning er en svær ting at forholde sig til, da jeg synes, at det desværre næsten virker, som en umulig opgave. Da det er sagt, vil jeg sige, at man skal gøre, hvad man kan, for at stoppe den, der starter med at mobbe, inden det spreder sig.


Jeg mener, at mobning eventuelt kan stoppes, ved at hive fat i en voksen, der derefter kan tale med mobberen, i håb om at forhindre, at det sker igen. Den voksne skal derfor gøre det tydeligt, over for mobberen, hvilke konsekvenser det har, for den det går ud over. Det kan for eksempel være ensomhed, tristhed, usikkerhed og en følelse af at være forkert. Disse følelser kan være svære at komme af med og man kan risikere at skulle leve med dem resten af livet.


Som nævnt i kronikken “Ingen af jer forstod hvor ondt det gjorde” hr Laura Hintz fortæller om konsekvenserne af mobning for hende. Da Laura var den der blev gjort til grin og ydmyget foran en hel skole, for eksempel ved at sige “Jeg er bange for at gøre noget forkert, efter jeg tog fejl, af en rød postkasse og forenden af en traktorer.”


Laura Hintz fortæller at

hendes skole, klassekammerater og ikke mindst hendes lærer, har det gjort hende usikker, mange år efter og hun har levet med frygten for at gøre noget forkert, lige siden.


For at kunne svare på, hvad jeg synes mobning er, vil jeg først understrege, at der for mig at se, er forskel på graden af mobning/drilleri.


Jeg synes at der er forskel på mobning, drilleri og uskyldigt drilleri.

Jeg mener at uskyldigt drilleri er når begge parter ved at det er for sjov og ikke er alvor, hvorimod ondskabsfuldt drilleri, kan blive til mobning, når det bliver ved og ikke bliver stoppet i tide. Mobning foregår ikke mindst i skolegården men også andre steder, så som via Facebook, og andre medier, samt sms’er. I dag kan det være lettere at mobbe, fordi man ikke nødvendigvis behøver at stå ansigt til ansigt med sit offer, men kan skjule sig bag de sociale medier.


Ansvaret ligger aldrig på den der bliver mobbet, det er ikke et valg, men bare noget der sker. Man kan som mobbeoffer, forsøge at sige fra men ansvaret ligger aldrig på offeret, men derimod hos alle dem der ser passivt til mens mobningen foregår og ikke mindst den der udfører mobningen. Hvis man vil lykkes med at bekæmpe mobning, skal man huske at det er et fælles ansvar. Vi må alle gøre os umage med at behandle hinanden med respekt, og hjælpe når andre har det svært. Man skal behandle andre som man selv vil behandles.


Husk at det kun er min tolkning! og mit syns punkt. jeg ønsker bare det bedste for jer andre love you

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

image

Lige efter min 9 års fødselsdag blev jeg anbragt..
En fejlanbringelse – ja kommuner laver fejl!
Jeg var på daværende tidspunkt en velfungerende pige, jeg Bode i odder nær århus, havde gode og nære relationer, og var glad.
Jeg kom først ud til boremesterbakken på et børne/ungdomshjem, hvilket var rædselsfuldt synes jeg.. Jeg havde jo ikke lyst til at være der, og jeg var bange. Og ja så giver resten lidt sig selv.

Efterfølgende røg jeg til en plejefamilie nær Them, og der var ganske skrækkelig!
Jeg vidste ikke at man kunne være så voldsomme ved børn, men det fandt jeg hurtigt ud af da første magtanvendelse/volds episode kom.. Jeg var i et skole lokale, og var pænt sur.. Ikke truende – altså jeg var 9 år og meget spinkel, så hvad skade kunne jeg gøre?
Jeg blev uenig med en “pædagog” (som ikke var uddannet) og det resulteret i at jeg blev kastet ind i reoler, fik kastet stole efter mig, blev revet i håret, slået mm..
Disse episoder fortsatte, dog med forskellige “pædagoger”.
Der er stor forskel på en magtanvendelse hvor man uskadeliggør barnet, og så på vold hvor man slår sparker og river.
Jeg fik flere gange frataget tøj og sko, og andre personlige egendele.. Måtte lægge værelse til en gennemrodning, ja you name it.

Efter det ophold på omkring 8 måneders tid, havde jeg to smadret skuldre samt hofter, og en masse psykiske mén.. Og hvad gør systemet? Intet.
De overlader børnene til sig selv.

Jeg har ingen tiltro mere til kommunerne.. Og det kan man også se i debatter mv. Men mange glemmer at jeg jo nok har nogle oplevelser der gør at jeg har den afmagt og frustration overfor systemet..
Jeg blev selv revet væk fra min normale hverdag, smidt ind i et miljø som var totalt uvant, og blev voldsomt skadet.. Jeg blev en “bad Girl” der ville skide højt og flot på voksne mennesker.. for hvad var jeg? Jeg var et nul.. En brik i et puslespil om penge.. Det næste “offer”.

Jeg har nu lært, at se det positive i tingene i stedet, og bruge det til noget positivt.. Jeg har fået den med på opleveren og det kan jeg ikke ændre på.. Men jeg kan tale, og jeg kan og vil blive ved med at påpege at vores system er så hullet som noget overhovedet kan være.Det er ikke for børnenes bedste – i ihvertfald ikke i størstedelen af tilfældene.

jeg bor nu hos min elskede faster og snart ved min mor har det godt med min nye klasse efter 8 skoler og 9-10 hjem, min klasse er fantastisk de forstår mig og alt er perfekt håber at jeg ikke bare brugte jeres tid men at det var intrasant at høre om hvem jeg var....

vil lave en serie der kommer til at hede"mit liv tæt på" som handler om mig og mit liv tusinde tak for alt i er velkomende til at skrive spørgsmål eller andet.

Kram, Chantell Jensen.

Likes

Comments

salat!... salat er meget sundere og beder for din krop her er der 3 måder til den perfekte salt for mig.

du skal skylde alt!!!......

1. du skal bruge æbler abelsin salat og rusiner, du starter med at skralde det hele og skære det i tærn propper det i en skål og røre det sammen og så er der en lækker salt- frisk op med citron.

2. du skal bruge frisk kylling salat tomat agurk. du starter med at skære kyllingen, agurken, salaten og tomaterne i tærn læg også det i en skål og så er der en salat- frisk det lidt op med noget dressing eller pasta.

3. du skal bruge jordbær, vindrue, tomat, olie eller andet og sesamfrø du starter med at skylde det der er nødvendigt og skære jordbær, vindrue og tomaterne over i halve, du lægger de i en skål med eddike/olie eller ligende og tager sesamfrø på så er der en lækker salt.


jeg elsker det på en sommerdag.

Likes

Comments

13 årig folkeskoleelev der bor i Hørsholm/Rungsted, og lever efter sine drømme nemelig og blive professionel advokat og danser. At blogge og at skrive helt uden faste rammer, har været en interesse jeg vil nu føre det ud i livet.


Denne blog er en visualisering af mine tanker og min hverdag, men også en blog fyldt med inspiration både omkring venner, dyr, eller dybere og mere personlige emner som kroppen hvis man er syntes der er intrasandt og m.m.


Jeg går meget op i min skole og mine venner, kommende advokat/jura uddannelse, og at have en sund krop og en masse andet så som kvindlige retigheder m.m.

Mange personer ville være ''pinlige'' over at gå op i sådan noget som mig, men jeg er mere åben overfor det, og elsker at snakke omkring sådan nogle ting.

Instagram: @chantelljensen
Kontakt: chan0558@hskol.dk
Snap: chantellbjensen

Likes

Comments