• Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Sitter på golvet, framför spegeln i rummet- anledningen? För att det är den enda platsen där inte kläder, flyttlådor, resväskor eller annat grejsimojs ligger! I lördags avslutade jag FEK 2 och jag känner mig redan utanför systemet när alla andra påbörjar sina nya kurser idag förutom jag. Tänk att det gått en dag och jag känner mig redan helt isolerad från omvärlden, haha, är jag galet sällskapssjuk eller?

Hur som helst, förutom att vänta på att vara en dag närmre Australien så tänkte jag för min egna skull (främst) -så gott det går - dokumentera det största jag gjort någonsin gjort (än så länge i alla fall!). Om 28 dagar så lyfter jag och tills dess ska jag njuta av den svenska luften extra mycket, träna är det är ljus ute och umgås med vänner så sent att det blir morgon. Där emellan kommer det inhandlas mycket inför flytten, sätta mitt skolschema, packa och påbörja alla förberedelser!

Nu ska jag packa upp en ny kamera som jag kan filma med och förhoppningsvis är jag teknisk nog att ni som vill kan få följa med mig i film när jag börjar bocka av min bucketlist!

Lets do this!

Likes

Comments

#097 Besöka Kennedy Space center

- CHECK 20&21 december 2016

Ni som pratat med mig en längre stund eller känner mig väl vet nog redan att jag fullkomligt älskar rymden. Det finns inget som fascinerar mig mer. Kanske är det för att det finns så mycket vi ännu inte vet om den, eller för att inget är omöjligt där eller för att den- till oss- verkar vara oändlig, kanske för att den är genomskinlig eller bara för att den är så vacker. Med en kärlek som denna till detta ämne så har Kennedy space center givetvis en garanterad siffra på min bucketlist och nu kan jag stryka den. Dock måste jag säga att samtidigt som jag strök den så tillkom en annan och jag längtar redan tills jag får stryka över den punkten med.


Hubble teleskopet // Lovell // En austronautselfie ser ut såhär!

NASA's syfte // Nebulosa //ATLANTIS (!!)

Såhär såg de ut förr i tiden

Storleken på denna reket går inte att beskriva den högra bilden är bara halva den nedre delen av totalt fem delar.

Att åka upp i rymden kräver nyfikenhet, inspiration, passion, envishet, disciplin, självsäkerhet och mod- tänk då vad det krävs för att våga falla tillbaka till jordens yta, de som satt här i gjorde nämligen det. De vågade.

Ja, det gör den Carl.

Likes

Comments

Vi hittar guldkorn, turkost vatten och ett diner. Vi har redan blivit serverade drickor i storlek XXL, spontan shoppat och promenerat över 60 blocks. Livet i Miami hade gärna fått bli vardag, tänkte göra det till vardag i framtiden- men till dess ska vi hitta birdies på golfbanan, jag och pappa!

Likes

Comments

Det känns som att livet går i revy när jag packar ner allt. När jag packar ner min studentmössa så kommer jag och tänka på alla åren i gymnasiet- våra klassresor, vårt projektarbete och alla "reks & besk" -lektioner, allt upplevt tillsammans med Olivia och Lisa. De två bästa personerna att uppleva det med. Eller när jag rensar bland mina papper och jag hittar ett kvitto jag sparat från natten när vi gick i stan och stannade till vid Kungsportsplatsen och lyssnade på killen som sjöng. Du önskade låten release me till mig.

Det är så fint att ha sådana minnen, minnen man aldrig glömmer. Det får mig att vilja flytta till en lägenhet i Göteborg istället där jag har allt nära, mina saker omkring mig och där jag får skapa en egen stabil plats som jag kan kalla hem i fler år med vänner runt omkring. Men sen när jag packar ner mina flaggor jag har köpt från varje land jag besökt så förstår jag ju. Jag är inte klar än. Den dagen jag packar upp mina saker igen så vill jag ha fler minnen att minnas, hur jag flyttade till Australien själv, hur jag lärde mig surfa och när jag hoppade fallskärm, när jag backpackade eller ringde chefen på Volvo för att be om en lunch. Eller när jag jobbade extra på en bar i Fiji eller utbyter idéer i Silicon Vallay eller bockade av alla mina punkter på min bucketlist. Även om det känns helt surrealistiskt att packa ner allt så är jag inte klar än, jag har bara börjat och jag tänkte värma upp med Australien.

Likes

Comments


Jag har en lista- En lista på saker jag vill göra innan jag dör! Mina bucketlist-punkter som står där i har jag samlat på mig längst vägen, vissa stora och andra små. Allt från att genomföra en hel detoxperiod till att bli 100 år eller till punkt 124 som jag uppfyllde idag. Jag älskar att pricka av saker där i och att kunna stryka ännu en punkt, dokumentera det och skriva om hur jag lyckades med detta inspirerar mig och motiverar mig till att pricka av fler! Jag vill träffa människor, skapa minnen, lära mig nya saker och fråga mig själv "Julia- vad har du gett dig in på?!"- jag vill uppleva livet, jag vill göra allt och speciellt det som är omöjligt!


#124- Boka en enkelbiljett ut ur Sverige och inte veta när eller om jag kommer hem igen
-13 februari sätter jag mig på planet som tar mig till Australien utan en biljett hem igen


Likes

Comments

Livet paketeras. Allt jag samlat på mig i 23 års tid ska ner i lådor, packas om eller slängas och jag har verkligen hunnit samla på mig mycket under dessa år. Jag har verkligen längtat efter denna dag, sett det framför mig länge nu, hur jag flyttar ut ur mitt barndomshem för att skaffa mig mitt egna hem men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Allt det jag packar ner nu kommer nämligen inte packas upp på en lång tid. Allt det jag under 23 års tid samlat på mig kommer jag nu att lämna bakom mig. Det är lite vemodigt att packa ner allt det där jag köpte till min framtida lägenhet och veta att jag nu kommer flytta utan några av de där sakerna- utan det som följer med mig i februari är förutom min kudde och min scratch map bara det nödvändigaste. För det är nämligen så att jag från och med igår kan titulera mig som en blivande student at the University of the Sunshine Coast.

Likes

Comments

Fina minnen, ljuvlig mat och två extraordinära själar. I doften av smattrande regn skapade vi magi.

Likes

Comments

Det är märkligt hur livet kommer ikapp. Även om det är svårt att sätta ord på vad livet egentligen innebär så är det just det som har varit anledningen till tystheten här inne. Även om mina dagar ibland varit fulla med ledig tid så har jag istället valt att ta tillvara på den. Att vara ledig är inte något som hänt speciellt ofta sedan en lång tid tillbaka och till en början var det väldigt skönt, haha, vilket varade i typ... fyra minuter..! Sedan så googlade jag och kollade på youtube för att försöka förstå vad andra människor gör på sin lediga tid- vilket gick sådär.. Då insåg jag att jag fick improvisera- vilket är också det jag gjort! Hur som helst får ni här en mini catch up på livet:

Skola
Sista veckan i skolan var hektisk men när tentan var gjord på fredagen så gick jag in i ett energy saving mode och här befinner jag mig fortfarande.

Golf
Jag tränar inte så mycket golf för tillfället, jag har ont i både min rygg och armbåge.. Men har mailat en osteopat så hoppas få svar i nästa vecka!

Jobb
Jag jobbar på Hills, Volvo och med mitt företag under sommaren när tiden räcker till!

MEN- jag måste erkänna några saker.. Mitt liv handlar faktiskt inte alls om dessa tre rubriker ovan. Även om det var allt som fanns i min värld för bara några månader sedan så finns det några få men betydelsefulla saker jag kommit till insikt med! Den här sommaren kommer inte handla om att spela golf, jobba eller ladda om inför skolan - även om jag givetvis kommer göra dessa tre saker också! Den här sommaren kommer för mig handla om att hitta inspiration, drivkraft, utveckla min kreativitet, sätta rutiner jag mår bra av vad gäller kost och träning och göra det som faller mig in. Jag vill vakna varje morgon och göra något jag älskar, jobba med det jag vill, utvecklas, driva fler företag och listan kan göras lång! Även om jag vet att det krävs hårt arbete för att komma dit jag vill så tänker jag faktiskt bara ta detta ögonblick för att andas in och njuta av vad jag har framför mig, för jag ska säga er att det är något stort.

H.H 

Likes

Comments

På lunchen sprang jag iväg på en visning med mamma, en lägenhet som ligger mitt i stan- nämligen på kungsgatan! Den hade stort behov av att renoveras och anledningen till att den var intressant var för att möjligheten fanns att köpa till vinden och kunna göra om den till en etagelägenhet men så var inte fallet tyvärr.. Så sökandet efter ett eget hem fortsätter! Kände att jag inte kunde motstå en Magnum Mandel när jag var påväg hem från skolan när solen sken, så jag unnade mig en (​Från 08- 17 har jag spenderat hela dagen i skolan. Först föreläsning som visade sig vara så flummig att vi hoppade den för att sedan sitta hela dagen med grupparbetet. Så skönt att det är nästintill klart)! Tanken var att orka med en löptur nu på kvällen men jag är helt slut och funderar på att ta det imon på morgonen istället --> SÅ jobbigt när man vill men inte har någon ork! Hur som helst så har jag ju mycket annat att göra, städa, lunchlåda tills imon och handla på ica behöver jag bocka av innan jag kan lägga mig i sängen och somna till en film! 

Likes

Comments

Efter verkligen en heldag i skolan igår så tog jag och två till ur gruppen oss till Noba där de drack öl och jag njöt av sällskapet! Efter en stund hämtades schackbrädet ut och matchen kunde börja. Jag tyckte att jag var ganska duktig på schack men förlorade ändå. Vinnarskalle som jag så ville jag först ha revansch men när det sedan kom fram att jag förlorat mot en SM-vinnare i schack så kändes det helt okej att jag höll ut så länge som jag gjorde i alla fall! hahah!

Idag är det föreläsning sen grupparbete tills ikväll sen är det äntligen helg!

Likes

Comments