Header

Åren som går

Efter jag bloggade så satte jag igång en film på Tv och ritade klart de detaljer som saknades på C's tatuering. Tror jag har ritat runt 100 körsbärsblommor nu haha. Ritade ju tatueringen tre gånger med där körsbärsblommornas placering är det enda som skiljer dem åt.

Sedan åt jag lite lunch i form av yoghurt, müsli och nektarin.

Tog dock inte med mig kameran till biblioteket eller när jag köpte ett busskort. Det är helt sjukt hur dyrt det är att vara student, har köpt busskort och kurslitteratur för ungefär 4000 kr. Det är en väldig omställning från gymnasiet, en omställning som gör min svarta plånbok med gulddetaljer väldigt ledsen haha.

Och nu sitter jag bänkad framför dressyren som har pågått ett tag men sådan tur är så har jag inte missat Patrik ;)


Nu ska jag återgå till tävlingen, vi hörs senare!

Abrazos

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åren som går

Hej på er!

Har både tagit mig ur sängen och ätit och nu väntar träning och senare duschen.

EM i Dressyr gick av stapeln igår och idag väntas FEI Grand Prix Team och såklart kommer jag sitta bänkad och kolla. Har aldrig nämnt det här men jag har ett väldigt stort intresse för ridsport, vilket kan ha sina rötter i att hela min släkt tillbringar sina dagar i stallet och under sommaren spenderar väldigt mycket tid på Falsterbo Horse Show (för övrigt så är bilden över tagen av mig på Falsterbo nu i sommar).

Så dagens plan består av lite träning, en tur till biblioteket, jag ska göra klart tatueringen och sedan lite dressyr.
Vad gäller de resterande fem dagarna av denna veckan så ser planerna ut såhär:

Onsdag: Jag ska träffa några kompisar och fota klart de kläder jag ska sälja.

Torsdag:
Träffa C i stan, hämta kurslitteratur, gå på bio.

Fredag:
Jobba stora delar av dagen.

Lördag:
Ha en träff med min mammas kusiner och mina nästkusiner.

Söndag: Mentalt förbereda mig för skolan, göra det sista innan allt drar igång.

Detta är vad jag har planerat denna veckan, vissa dagar är ju klart mer händelserika än andra haha.

Nu ska jag göra mig i ordning för lite träning! Vi hörs senare!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går, Tips

Godmorgon!

Vaknade vid 7 imorse utan någon egentlig anledning, ganska störigt när skolan inte börjat ännu och man lätt hade kunnat sova i någon timme till. Men nu när jag är vaken tänkte jag ta tillfället i akt och tipsa er om fyra podcasts som jag brukar lyssna på antingen på bussen, när jag sminkar mig eller bara vid något annat tillfälle när det känns lämpligt att lyssna.

Den första är Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams podd. Detta är en poddcast som alltid får mig på bra humör, humorn är på topp samtidigt som igenkänningsfaktorn är hög då de snuddar vid vardagshändelser. Kan varmt rekommendera denna podd till den som vill ha sig ert gott skratt och komma in på lite positivare banor nu när det grå vädret och färre soltimmar stundar.

Nästa är P3 Dokumentär. Här finns allt från olika konflikter i världen till mordhistorier och det som jag tycker är så bra med just denna poddcast är hur allt gås igenom i kronologisk ordning. Från krigets början, med orsaker och bidragande faktorer, till slutet eller så som situationen ser ut idag. Detta är även en podd som hjälper en få koll på världen och dess viktiga händelser genom tiderna. Kan varmt rekommendera avsnittet om Utøya, det är ett hemskt avsnitt då själva händelsen i sig är horribel men det är mycket informativt och bra upplagd. Även avsnittet om konflikten i Colombia är att rekommendera då denna konflikt präglar landet och varit en del av världsnyheterna i 50 år.

Detta är ännu en sådan här mysig podd med två vänner som sitter och pratar om livet, vad de anser är problem i vårt samhälle, vad de ska göra under sommaren osv. och jag älskar det! Man får en känsla av gemenskap när man lyssna på denna podd samtidigt som den vid många tillfällen ger en ett gått skratt men ibland även är seriös vilket jag anser vara en trevlig kontrast. Även här är igenkänningsfaktorn hög då de samtalsämnen som de snuddar vid ofta är saker som händer i samhället samt händelser ur deras egna liv, detta blandat med det exakt perfekta mängden av både humor och det seriösa.

Sist men absolut inte minst har vi Ingrid Nilsen och Cat Valdes podd Ladies who Lunch. Detta är en podd som snuddar vid ämnen som inte alltid diskuteras, så som att bli av med oskulden, psykisk hälsa och var 13 Reasons why's skapare tog ett steg i fel riktning. Den snuddar vid mycket viktiga ämnen och är väldigt informativ, detta är helt klart en podd som jag personligen önskar att jag upptäckt tidigare!

Jag hoppas ni fått lite tips på bra podcast som ni kan klicka upp nästa gång ni besöker podcaster- appen.

Nu har klockan slagit 8:45 och jag ska ta mig ur sängen och börja dagen med en dusch. Vi hörs sen!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går

Tatueringen är färdig ritad, nu ska den bara godkännas av C samt hennes tatuerare. Jag har ritat tre stycken olika, de är i samma stuk men med små skillnader så jag hoppas ju att hon tycker om någon av dem i alla fall :)

Har för även varit ute och gått med min mamma och suttit och avnjutit kvällssolen men katten i en fåtölj på vår trä-lagda altan. Ni måste ju erkänna att hon har en extremt cool sovstil haha. Nu ska jag kolla youtube eller Netflix innan sängen väntar. Måste verkligen komma in i rätt rutiner nu innan skolan börjar, annars kommer det bli helt hemskt att släpa sig ur sängen när klockan ringer vid 05:30.

Hoppas alla ni som börjat skolan har haft en skön start och att det inte känns helt för jäkligt att sommaren är över, både jul och höstlov är ju ändå ganska nära ;)

Vi hörs imorgon! Och då väntas måleri, antagligen fler promenader och lite annat smått och gott. Men mer om det då :)

Vi hörs imorgon!
Abrazos

Likes

Comments

Åren som går

Hej på er!

Är klar jobbad, alla papper ligger i rätt hög, varje nummer är bokfört och klart och jag har tagit mig hem och sitter nu med ett papper framför mig och med pennan i högsta hugg.

Jag vet inte om jag nämnt detta här i bloggen men jag har ritat en tatuering som min kompis C (aka baldejt) tatuerat in på sitt ben, vilket är riktigt coolt! Känner mig så hedrad att hon litar på mig så pass mycket att hon vill ha något som jag ritat permanent på sitt ben, den ska ju faktiskt sitta där i resten av hennes liv.
Nu har hon i alla fall frågat om jag kan tänka mig att rita en till som hon ska tatuera in senare i år, och såklart kan jag göra det! Så nu sitter jag här, vid matsalsbordet som är täckt av en duk, och skissar fram det som snart ska pryda insidan på min bästa kompis arm.

Nu ska jag återgå till mitt ritande så att den blir klar inom en något snar framtid :)

Vi hörs sen!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går, Tips

Godmorgon!

Sitter för tillfället på bussen påväg till jobbet och något som slog mig när jag såg alla nervösa 01:or, 00:or och 99:or som klev på och efter några stopp utgjorde en majoritet av resenärerna på den nästan fulla bussen var att jag, som gått mina tre år på gymnasiet och sprungit ut och skuttat på skolans trappa, kunde dela med mig av mina erfarenheter och tips till såväl nyblivna gymnasieelever som treor som står inför utmaningen att sätta ihop ett Gymnasiearbete.

Så här har ni mina fem tips till er som går på gymnasiet:

1. Köp en kalender!
Kalender underlättar så mycket! Klart man kan ha derby mobilen men i en kalender kan man få en bättre översikt över veckan då man ser var dag framför sig på samma gång och det blir således lättare att planera sin tid.

2. Gör Flashcards
För er som inte vet vad ett flashcard är så är det en lapp där du skriver en fråga på ena sidan och svaret på andra. Jag gjorde alltid detta före ett prov. Hade vi ett prov i samhällskunskap började jag med att sammanfatta allt på ett papper och sedan skrev jag frågor som matchade min fakta. Sedan tränade jag på korten tills jag kunde svaren utantill. Väldigt bra tips och det underlättar pluggandet så otroligt mycket!

3. Planera din tid
Man lär sig efter ett tag hur mycket tid man själv behöver för att plugga och ett bra sätt för att disponera tiden på ett bra och effektivt vis är att skriva i sin kalender att man tex ska plugga spanska i 1 timme när man kommer hem, sedan ta en paus på 30 min och sedan plugga Samhäll i 30 minuter. Detta hjälper dig att hålla koll på hur mycket tid du lägger ner samt så är det ett bra sätt för att se till att uppgifterna lämnas in i tid.

4. Ta pauser
Något som är väldigt viktigt när man sitter där framför matteboken och skriver tal efter tal är att ta pauser. Biologiskt så är 1 timme Max vad hjärnan klarar av att vara koncentrerad i taget och allt du gör efter det kommer ha svårare att fastna som information på näthinnan. Därför är det att rekommendera att plugga i entimmes intervaller för att sedan gå ut i 30 minuter eller röra sig på något sätt i 30 minuter för att sedan återvända till boken i ytligare en timme.

5. Gymnasiearbete: Välj något du är intresserad av och organisera din information
Detta tips riktas till er som ska skriva ett Gymnasiearbete, även kallat GA. Välj ett ämne som intresserar er, annars kommer det bara kännas tungt att skriva de där 20 sidorna samt leta information. Du måste vilja lägga tid på det.

Jag själv skrev om konflikten i Colombia och hur den påverkat det colombianska samhället, något som jag finner väldigt intressant. GA är något som kräver en hel del tid och det underlättar om man själv finner ämnet intresseväckande.

Ett annat tips som gäller GA är att organisera din information. Jag hade en handledare som var väldigt duktig på att visa mig hur jag skulle göra detta. Kan varmt rekommendera att pinna ner ditt arbete till olika rubriker. Mina huvudrubriker var aktörerna, olika delar av samhället innan kriget (ekonomi, befolkning osv) och samma delar av samhället fast efter kriget. Under dessa rubrikerna la jag sedan mina länkar, asså mina källor, och under länkarna sammanfattade jag kort informationen. Mina sammanfattningar användes sedan i sakframställningen och länkarna gjordes om till fotnoter. Just att jag lagt informationen under var länk underlättade jobbet med fotnoter något otroligt då de var lätta att hitta och det gjorde risken för att blanda ihop information och källa till nästintill obefintlig.


Jag hoppas ni finner något av tipsen användbara och njut av tiden på gymnasiet! För mig var det en underbar tid som jag saknar nu när det är över och jag ger mig vidare in i universitetslivet!

Vi hörs sen!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går

Bilder från min och H's promenad

Har både hunnit komma hem efter en nästan två timmars promenad, äta middag och göra en spellista innehållande närmare 150 låtar. Jag och min bror fick idéen att vi skulle lyssna på låtar som vi, när vi var yngre, brukade sjunga högt till i baksätet av bilen. Allt ifrån Pokerface av Lady Gaga till *NSYNC och Backstreet boys, blev helt nostalgisk när vi satt här och sjöng med till både Single ladies och I want it that way och beslöt mig därför att göra en spellista på Spotify med alla nostalgi-låtar samlade så att den lätt går att ta fram på en förfest eller något liknande (eller bara lyssna på under bussturerna, kommer definitivt göra det haha).

Imorgon ska jag jobba på förmiddagen och sedan får vi se var dagen tar mig. Kommer väl troligen gå ut på en promenad haha.

Nu ska jag i alla fall försöka sätta mig i soffan och ta det lugnt ett tag, något som är svårt när man känner ett sug efter att förvandla vardagsrums golvet till ett dansgolv och dansa loss till Shakiras Hips don't lie, men jag antar att det får vänta tills imorgon ;)

Hoppas ni alla haft en bra dag!

Vi hörs imorgon!

Abrazos

Säg att det är någon mer än jag som blir otroligt nostalgisk av dessa låtarna

Likes

Comments

Åren som går, Outfits

Hejsan!

Sedan jag senast skrev har jag hunnit byta om och ta outfit bilder bara för att tvingas hoppa ur jeansen igen och dra på mig de svarta och tighta träningsbyxorna. Det är nämligen så att min kompis H hörde av sig mitt i min foto session och frågade om jag ville följa med ut och gå och blir någon förvånad när jag sa ja? Nej tänkte väl det. Försäljningen av mina kläder får alltså vänta och istället ska jag ta på mig mina gympaskor och ge mig ut mot skogen för en liten promenad. Det vore dock synd om jag tagit outfit bilderna i onödan så detta var min outfit för 20 minuter av dagen och troligen den outfit som jag kommer byta om till när jag kommer hem igen :)

Väskan är från Gina Tricot

Jeansen är från Cubus

Bombar jackan är en present från när en släkting var ute och reste så därför vet jag inte var den är ifrån.

Jag hoppas att ni all har en bra dag!

Vi hörs!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går

Hej och god morgon på er!

Har hela sommarlovet vaknat runt 8 och därför blev jag lite förvånad när de rödalysande digitala siffrorna på väckarklockan visade 11. Kommer inte ihåg när jag senaste gick upp vid denna tiden, inte ens dagen efter balen och då var jag hemma klockan sex på morgonen haha.

Morgonen har i alla fall spenderats i sängen, jag har lyssnat på Therese Lindgrens bok Ibland mår jag inte så bra i mina hörlurar, samtidigt så jag hör hur trädens löv riktigt ruskars om av den kraftiga vinden utanför. Kan varmt rekommendera den boken! (Jag lyssnar för övrigt via Nextory och även den appen rekommenderas).

Idag ska jag fota alla de kläder som jag inte längre kan använda och lägga ut det på antingen Schpock eller Tradera, ska nog också försöka gå ut och gå en runda och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Ska möjligtvis in till stan en sväng för att fika med en kompis. Men men, nu ska jag snart ta mig ur sängen och börja dagen med lite frukost!

Vi hörs senare!

Abrazos

Likes

Comments

Åren som går

Då börjar dagen lida mot sitt slut och jag har krupit ner i soffan för att se på serie, prata med C (Min bästa vän och bal dejt) och bara ta det lugnt innan jag går och kryper ner under mitt mjuka täcke.

Efter middagen gick jag och mamma ut och gick en runda i skogen, trots min tveksamhet då jag trodde att himlen skulle öppna sig och låta regnet dränka våra kläder, men vi klarade oss och istället för regn så fick vi avnjuta en magisk solnedgång. Jag har också pratat en hel del med C nu på kvällskvisten och oj vad jag saknat den människan, hon har varit borta hela sommaren och på samma gång som jag är glad att hon haft det fantastiskt bra där hon varit så är jag väldigt glad att hon är tillbaka på svensk mark.

Nu ska jag kolla serie och sedan väntar min sköna säng!
Hoppas ni alla haft en fantastisk dag, hörs imorgon!

Abrazos

Likes

Comments